2018-07-12 369 瀏覽
優點: 順路 返工廈必經壞點 : 由初初食都感覺包都新鮮到近來d包又凍又鬆好似食空氣 女店員態度又十分惡劣 所以我迫轉左食第二間 原來有間不錯 返左spk 3年真係要發掘下...
優點: 順路 返工廈必經
題外話/補充資料: 環境衛生要留意
2018-07-11
1 分鐘 (外賣自取)
$8 (早餐)
/😻最愛的大大粒花生糯~米~糍🥜🥜<K & K 麵包西餅工場>🥜糯米糍($5*1 $13*3)▪️😣事隔年幾終於去鑽石山附近,兜都特登兜路過去買一買😋有幸介紹到。🤔位置不近地鐵站,但幾近巴士集合站,在工業區附近。🍞主要有麵包,蛋糕餅,燒賣魚旦牛筋丸等熟食賣。👉🏼麵包就大件夾抵食,係質地偏傳統有d硬唔夠鬆軟🙈👉🏼🍢燒賣牛筋丸配自家蒜蓉豆瓣醬🌶超惹味🤤但會食到成口重蒜辣味😂-🌸糯米糍有兩款,最傳統嘅紅豆同花生🙆🏻個麵包師傅叔叔幾nice,試過因爲買左2粒花生,佢請我食粒紅豆味,問我點解唔試下🙂👉🏼size真係比平時買開個d巨型,覆蓋滿成個掌心架✋️👉🏼表面係烤過的椰絲,更香口,外皮厚度適中,質地略軟,但帶嚼勁👍我好怕d得個軟字又無咬口嘅皮。👉🏼內餡是炒香椰絲芝麻,花生粒混以砂糖,略厭多d花生就好😭-📍新蒲崗四美街永顯工廠大廈31-33號地下....#wwhkfood #uhkfood #hkfoodies #wwhkfood #hkig #hkeat #hkfood #hkfoodie #foodie #foodies #foodiehk #foodieshk #instafo
/😻最愛的大大粒花生糯~米~糍🥜🥜
<K & K 麵包西餅工場>
🥜糯米糍($5*1 $13*3)
▪️
🤔位置不近地鐵站,但幾近巴士集合站,在工業區附近。
🍞主要有麵包,蛋糕餅,燒賣魚旦牛筋丸等熟食賣。
👉🏼麵包就大件夾抵食,係質地偏傳統有d硬唔夠鬆軟🙈

👉🏼size真係比平時買開個d巨型,覆蓋滿成個掌心架✋️
👉🏼內餡是炒香椰絲芝麻,花生粒混以砂糖,略厭多d花生就好😭

📍新蒲崗四美街永顯工廠大廈31-33號地下
#wwhkfood #uhkfood #hkfoodies #wwhkfood #hkig #hkeat #hkfood #hkfoodie #foodie #foodies #foodiehk #foodieshk #instafood #foodielife #food #foodstagram #foodlover
2016-09-20 438 瀏覽
見菠蘿包剛剛出爐,就決定今朝早餐食菠蘿包啦!!菠蘿包大大個而且熱辣辣!非常新鮮~面頭嘅「菠蘿皮」非常鬆脆,而麵包底就夠晒香軟,一啖咬落去兩種口感出奇地夾,你話香港無左菠蘿包點算好?!
見菠蘿包剛剛出爐,就決定今朝早餐食菠蘿包啦!!
菠蘿包
菠蘿包大大個而且熱辣辣!非常新鮮~
?!
2016-09-20
$4.5 (早餐)
菠蘿包
2016-09-16 197 瀏覽
墨西哥卷,長過我手掌嘅墨西哥卷咁大件,都係6蚊雞咋!k&k係我嘅早餐店,開頭幫襯佢係因為就腳,慢慢地幫襯佢嘅原因為佢大仔得嚟又平!佢賣嘅包都係新鮮係鋪頭製造,早上去食多數包都係剛出爐,都是熱辣辣的!
墨西哥卷,長過我手掌嘅墨西哥卷咁大件,都係6蚊雞咋!
2016-09-13
早餐
2008-06-06 310 瀏覽
考完試, 向家人匯報一下什麼時候回家, 收Order叫我買麵包, 行去四美街等車, 在巴士站旁有家麵包店, 但叫工場, 點解叫工場呢? 唔知. 只知就腳, 同有麵包賣.麵包不貴, $2.5 一個雞尾包, $4一個叉燒餐包. 因為早食飯, 一上車已急不及待要食番兩隻. 麵包似是新鮮的, 非常鬆軟, 叉燒包餡料唔錯, 下午5點幾去買, 依然有新鮮出爐的感覺. 雞尾包也是, 說其是工場, 相信是其他 K & K 麵包店的工場吧.