2013-04-24
今次有影相 (但比較暗), 皆因食得開心!上星期有晚落堅尼地城吃晚飯後經過見到, 喜歡這間Jaspas的格局,第二晚便來試試. 點了Caesar Salad, Fettucine Carbonara , Sichuan Spicy Clams, Parma Ham Pizza, Chicken Fajitas. 本來想繼續點, 餐廳個server話 “都夠,食著先”. 果然,4個人share 都夠. 因為真係份量夠, 樣樣差不多都過$100, 但起碼俾翻足料嘢.Caesar Salad (有dried ham 係入面, good) Fettucine Carbonara (多料, creamy!)Sichuan Spicy Clams (蜆肉新鮮, 好彩!). Server 其實叫我點白酒煑清口. 白酒煑清口是我自家能手菜式,好少出外叫. 反而想試鬼佬餐廳煮四川嘢. 唔差,識得加肉碎. 再加2塊蒜蓉包俾你點汁. 中式器皿亦配合. 我喜歡! Parma Ham Pizza (好食, Pizza 底可以再脆啲重好,俾Parma ham 冇手軟)Chicken Faj
Chicken Fajitas (如果, 啲Flour Tortillas 可以serve時保温, 更好!).
唯一是啲餐碟大,枱細...
另叫兩杯飲品, Total: $737
有下次!