2022-01-25 232 瀏覽
長期排長龍既日式西餐〰️餐廳空間雖然唔大 但都坐得幾舒服❣️食物方面選擇都多 味道非常好😋🥞 BLACK TIRAMISU PANCAKE $129平時食pancake都食水果味 原味 今次見到有tiramisu就咁特別就試下❣️一上枱 賣相絕對贏咗🤓特別過士多啤梨呀😛pancake好厚實🥞我自己幾中意 而且唔會好甜 加埋咖啡醬☕️超級香😋〰️💕🍝BLACK TRUFFLE PASTA WITH CREAM SAUCE $129又双叒係黑松露〰️🖤見到身邊幾枱都嗌呢個黑松露忌廉意粉 意粉相對較幼身 有啲似天使麵 超級超級多野菌🥰I LOVE IT〰️💕味道方面 黑松露味唔算好重 但醬汁多好正呀😍🍟TRUFFLE FRENCH FRIES WITH SOUR CREAM $69超級。超級重黑松露味🖤〰️見到佢個黑松露醬就知咩料😏粗身薯條熱辣辣 配sour cream真係一流〰️

🥞 BLACK TIRAMISU PANCAKE $129

2022-01-21 219 瀏覽
J.S.Foodie 係日本過江龍餐廳,亦係香港嘅人氣排隊餐廳。 今日唔駛點排就好快入到去,當然要試試。一入到餐廳,我地就看中Menu內季節性限定的食物。 選擇了海膽卡邦利意粉、炸粟米及士多啤梨梳乎厘。炸粟米球: 炸得金黃香脆,外脆內軟。粉漿比例非常之平均唔會粉太多,一入口,滿口都係粟米粒,仲有好濃郁嘅粟米味. 再加埋佢旁邊沙律菜嘅配襯畫面非常豐富色彩亦配搭得淋漓盡致。海膽卡邦利意粉:一嚟到嘅海膽卡邦尼意粉,色彩非常鮮艷,海膽汁包圍整碟意粉,餐廳仲要喺意粉表面鋪咗幾粒海膽刺身,好有誠意。唔會因為意粉熱而令到海膽溶咗。唯一失望係好睇, 但意粉唔入味。 意粉吸收唔到海膽汁嘅味道。 入口感覺係海膽汁同意粉分開咗,呢個就有少少失望。希望廚師日後再研究怎樣令林海膽汁入味。J.S.Foodie 係日本過江龍餐廳士多啤梨疏乎厘pancake:士多啤梨非常新鮮,顏色亦非常紅艷照人,令整個構圖非常豐富,打卡一流。 熱辣辣脹卜卜的疏乎厘班戟使用日本麵粉制作及日本蛋制作,非常有心。 濃濃既士多啤梨甜味再加上味道比較無咁甜既疏乎厘蛋香簡直係絕配呀! 食落口,完全係一種好幸福嘅感覺啊! 呢個甜品,值得再enco

炸粟米波

海膽卡邦尼意粉

濃濃既士多啤梨甜味再加上味道比較無咁甜既疏乎厘蛋香簡直係絕配呀! 食落口,完全係一種好幸福嘅感覺啊! 呢個甜品,值得再encore。
士多啤梨疏乎厘

最後覺得呢間餐廳既班戟係必試,但意粉方面就有改善空間。 雖然今次海膽意粉唔入味,但幾鍾意佢地既創意,使用季節性食材去整創意菜式,好有驚喜。大家唔駛排大隊就去試下吧!
2022-01-17
5 分鐘 (堂食)
炸粟米波
士多啤梨疏乎厘
2022-01-16 333 瀏覽
放假諗住去食嘢但又唔知食乜好,所以決定去呢間食lunch,之前經過都見到好多人排隊所以都未有機會食,但今日早咗去大慨12:15,竟然唔使排隊,即刻可以入座,真係好彩!入到去坐低即刻打開Menu叫咗個意粉同埋叫咗個burger,醫左肚先…落order果陣問店員可唔可以一次過叫埋pancake再後上,但店員建議可以食到一半再order pancake!! 咁都好,唔駛放到凍哂! 兩樣嘢都差唔多食晒嘅時候,店員主動行過嚟問需唔需要order埋個pancake,呢個位真係要讚,好細心留意到客人曾經有提及到甜品,服務再值得加分!

松葉蟹忌廉意粉
煙肉蛋漢堡
士多啤梨藍莓香蕉pancake
2022-01-16
松葉蟹忌廉意粉
煙肉蛋漢堡
士多啤梨藍莓香蕉pancake
2022-01-01 239 瀏覽
J.S. Foodies好食推薦🤟🏻環境:⭐️⭐️⭐️/5食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5 暫時無得飛日本🥲唯有係香港食住先🙈日本野先😬每次行過海港城都會見到JS FOODIE排哂長龍😂終於的起心肝去排隊,去食lunch ~12點排到1點先入准😂仲要限時90分鐘不過一切都值得嘅,因為食物好出色❤️酸忌廉黑松露薯條🍟$69⭐️⭐️⭐️⭐️/5薯條新鮮即炸😍👏🏻等左陣先有得食🤝酸忌廉好開胃~配上黑松露醬好夾👍🏻黑松露忌廉意粉🍝$129⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5呢個好出色😁上枱又香又濃郁忌廉意粉🍝意粉煮到好入味~入面勁多款唔同菇菌與意粉味道十分配😍好正大家要記得襯熱食🤣意式芝士蛋糕黑班戟🥞$129 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5來到一定要食佢地最出名班戟今次試下新野~超好味😋呢款黑班戟唔同佢其他款班戟禁空氣食落比較似朱古力布朗尼Brownie分別叫左兩款飲品感覺飲品方面太甜🙈由第一啖飲到尾都好甜同埋超多忌廉😂🤝飲完好有罪惡感個人比較喜歡朱古味😂焦糖味超甜🤣Cream Caramel Frappe $42⭐️⭐️/5Chocolate Mocha Frappe $42 ⭐️⭐️⭐️/5
J.S. Foodies

好食推薦🤟🏻
環境:⭐️⭐️⭐️/5
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

暫時無得飛日本🥲唯有係香港食住先🙈
日本野先😬

12點排到1點先入准😂仲要限時90分鐘

不過一切都值得嘅,因為食物好出色❤️

酸忌廉黑松露薯條🍟$69

⭐️⭐️/5

Chocolate Mocha Frappe $42
⭐️⭐️⭐️/5

2021-12-31 183 瀏覽
今次試下人氣日式西餐上網睇經常都需要排隊門面裝修簡約主餐牌上意粉一共有四款款式唔算好多另外仲有唔同pancake、burger、沙律等等再睇睇原來仲有附加餐牌有多幾款唔同種類嘅選擇Drink list選擇都唔少!.酸忌廉黑松露薯條上檯時熱辣辣充滿黑松露香氣將薯條沾滿酸忌廉﹑黑松露醬同埋蕃茄醬好邪惡啊.海膽卡邦尼意粉上檯時擺盤賣相一般但海膽份量都唔少拌勻之後因為煙肉份量稍多令煙薰味有少少蓋過海膽同忌廉味而海膽鮮味唔算好突出但整體味道都唔錯!.綠茶Frappe飲品出色綠茶味幾濃整體唔會太甜.士多啤梨藍莓香蕉班戟飯後最期待嘅甜品記得要提早點因為製作需要大概20分鐘班戟口感軟滑蛋黃味較濃但有少少偏甜配搭埋士多啤梨﹑藍莓嘅酸味同幾塊香蕉片就中和返整體味道!
今次試下人氣日式西餐
上網睇經常都需要排隊
門面裝修簡約

主餐牌上意粉一共有四款
款式唔算好多
另外仲有唔同pancake、burger、沙律等等

再睇睇原來仲有附加餐牌
有多幾款唔同種類嘅選擇

Drink list選擇都唔少!

酸忌廉黑松露薯條

但海膽份量都唔少
拌勻之後因為煙肉份量稍多
令煙薰味有少少蓋過海膽同忌廉味
而海膽鮮味唔算好突出
但整體味道都唔錯!
綠茶Frappe

因為製作需要大概20分鐘
班戟口感軟滑
蛋黃味較濃但有少少偏甜
配搭埋士多啤梨﹑藍莓嘅酸味
同幾塊香蕉片就中和返整體味道!
2021-12-30
30 分鐘 (堂食)
  • 酸忌廉黑松露薯條
2021-12-28 137 瀏覽
Kiseki Pancake Strawberry 🍓 Banana🍌Blueberry 🫐 來自日本的J.S Foodie, 餐廳常常都要排隊入坐, 尖沙咀分店坐位並不多, 大約都需要排半小時以上, 要預時間等位這裏主打美國西岸風格的經典漢堡及班戟, 意粉都很出名今天試試Pancake 🥞 是梳乎厘班戟, 口感軟滑、有空氣感, 蛋香很濃, Cream很幼滑配新鮮水果很清新, 整體非常不錯服務態度很好, 主動加水收碟下次可以試下意粉類😜

Kiseki Pancake
Strawberry 🍓 Banana🍌
Blueberry 🫐

這裏主打美國西岸風格的經典漢堡及班戟, 意粉都很出名

今天試試Pancake 🥞

服務態度很好, 主動加水收碟
下次可以試下意粉類😜
2021-12-25 142 瀏覽
聖誕節,除了逛商場,就想找點好吃的,逛來逛去後面選擇來去這家日本餐廳吃他的漢堡包還有他那麼誘人的甜品,排隊等了大概1小時,結果進去的時候竟然排到了他餐廳的唯一海景檯, 感覺特別的幸運,這是這家店餐廳給我的聖誕禮物,可以邊品正美食,邊欣賞著尖沙咀的海景,心情頓時愉快了不少,整體來說餐廳環境一般,服務還是很不錯的, 食品整體來說還可以!漢堡包的牛肉鮮甜多汁,沙拉的份量有一點太少, 357口就吃完了,價格有點小貴,不過聖誕節嘛,貴一點也沒關係。這次的用餐體驗還算不錯的,有機會會再來,不排隊肯定會來,排隊真的要考慮考慮。平時要上班真沒那麼多時間排。
每次行過海港城都會見到JS FOODIE出面有條龍。那天我們為了不想排隊,早早就離開office。好彩真的不用排,我們便入座點餐。我們點了咖啡雞pancake、蜆肉意粉和明太子忌廉意粉。首先,三個都好好味!先上的是pancake。老實說甜和咸可以配合得如此好是出乎我意料之外。而且我都有盡量試不同的配搭:只食pancake、pancake配雞、pancake 配楓糖配雞、pancake 配沙律,每次都有少少新鮮感,而且又不違和。不過份量頗多,女仔食唔晒。接著上了蒜蜆肉意粉。蒜味好香,算係中等重手的調味,每一啖都掛到少少汁唔會話冇味。蜆肉粒粒都有開,基本野啦!不過有啲餐廳真係會唔做足架嘛。最後上了超人氣的明太子意粉。真係好好味好肥。睇圖你就知一定唔會唔夠汁。佢配搭上面嘅三文魚籽又唔會太咸喎。因為忌廉偏creamy,三文魚籽又唔係醃製很好咸戈種,成件事係好討好味蕾。餐廳是快餐形式,從佢開放式嘅格局就可以見到。但味道又唔太「快餐質素」喎!相當令人驚喜,重點係一定食得飽,唔怕同男仔黎佢會投訴。此價錢海港城不算貴,味道又有驚喜,難道有人排隊都要食!
每次行過海港城都會見到JS FOODIE出

最後上了超人氣的明太子意粉。

2021-12-18 208 瀏覽
喺海港城食完飯想食甜品,經過見到竟然無人排隊梗係入去試下。由於已經食左晚餐,怕一人一個pancake食唔晒,所以兩個人叫左一個士多啤梨藍莓香蕉班戟 ($119) share先,打算唔夠食先再叫。大概等左20分鐘終於黎到,話就話係pancake,其實係梳乎厘,一黎到就有超香既蛋味!梳乎厘好鬆軟綿密,充滿空氣感,而且啲cream好幼滑,配埋生果食好清新,唔會覺得膩,如果食完晚餐,兩個人share食一個就啱啱好
喺海港城食完飯想食甜品,經過見到竟然無人排隊梗係入去試下。

2021-11-22
$66 (其他)
2021-12-18 268 瀏覽
我們於16/12(四)約12:00到達餐廳,內裏位置不多,我們也等了一會兒。我們叫了2個餐:黑松露忌廉意粉,手打素牛肉漢堡,及額外叫了意式芝士蛋糕黑班戟。❶黑松露忌廉意粉($119):黑松露有一大撮,超多蘑菇,天使面也不少,絕對飽腹。❷手打素肉漢堡($109):原是牛肉漢堡,但我們轉了素肉,依然夠厚亦有「肉」汁,漢堡包的皮脆脆,還有熱騰騰的薯條。❸意式芝士蛋糕黑班戟($129):我們吃到主菜一半,就有班戟到,待應放在一旁,但未吃完主菜,班戟就倒下了,但冇損其好吃程度😋😋埋單要加一,但以這程度來講,確實值得
埋單要加一,但以這程度來講,確實值得
黑松露忌廉意粉
手打素肉漢堡
意式芝士蛋糕黑班戟
2021-12-16
10 分鐘 (堂食)
黑松露忌廉意粉
手打素肉漢堡
意式芝士蛋糕黑班戟
2021-12-08 215 瀏覽
開咗咁多年,都仍然長期要排隊🙈————————————————————————🔻意式芝士蛋糕黑班戟 $129本身以為係疏乎厘質地pancake🙈點知原來係普通乾硬厚實版🤷🏻‍♀️即刻好失望縱使重朱古力味,但都彌補唔到質感上嘅差距食兩啖就膩😢唔值呢個價🔻黑松露忌廉意粉 $129松露味好香好濃郁😋忌廉汁又多又creamy加上選用幼身天使麵👍🏻可以掛起更多醬汁 正🔻手打牛肉漢堡 $119漢堡扒都幾juicy,味道中規中矩偏淡醬汁多啲會好食啲反而旁邊嘅薯條炸得好香脆,更加吸引🤣————————————————————————(by C)#sissyfoodie
開咗咁多年,都仍然長期要排隊🙈
————————————————————————
🔻意式芝士蛋糕黑班戟 $129
本身以為係疏乎厘質地pancake🙈
點知原來係普通乾硬厚實版🤷🏻‍♀️即刻好失望
縱使重朱古力味,但都彌補唔到質感上嘅差距
食兩啖就膩😢唔值呢個價

🔻黑松露忌廉意粉 $129
松露味好香好濃郁😋忌廉汁又多又creamy
加上選用幼身天使麵👍🏻可以掛起更多醬汁 正

🔻手打牛肉漢堡 $119
漢堡扒都幾juicy,味道中規中矩偏淡
醬汁多啲會好食啲
反而旁邊嘅薯條炸得好香脆,更加吸引🤣
————————————————————————
(by C)

#sissyfoodie
  • 黑松露忌廉意粉
2021-12-06 180 瀏覽
前嗰排見到出咗個tiramisu口味嘅pancake, 一直都想試下好唔好食🤭今日終於鼓起勇氣去試下啦, 個pancake對比其他pancake嚟講,會係細份咗啲, 睇落會冇咁大滿足感! 不過食落去偏硬同實心, 所以絕對係夠飽😂 佢旁邊仲會比咗杯咖啡你倒落去, 加重返 tiramisu嘅味道👍🏼然後就係松葉蟹忌廉意粉, 個人覺得黑松露意粉好食啲, 佢呢個就係多咗少少蟹肉味,感覺個汁都係同黑松露一樣, 黑松露仲會有香啲嘅菇味, 個人就唔係咁鍾意呢隻松葉蟹啦, 感覺麻麻地。最後就試咗芒果奶, 味道偏甜同埋唔天然, 應該係溝咗其他香精。

2021-11-15 414 瀏覽
剛過去嘅 HAPPY FRIDAY 🤪🤯超chur 嘅一個星期終於過咗啦叫做可以中場休息一吓😗係尖沙咀搵到間Café 排隊試吓啦🤤睇餐牌就已經好吸引啦🙈樣樣嘢都好想試啊1️⃣J.S Salad 🥗 配柚子醬 $792️⃣黑松露忌廉意粉 🍝 $1293️⃣牛油果🥑芝士🧀漢堡🍔 $1394️⃣士多啤梨🍓香蕉🍌藍莓🫐班戟 $1195️⃣雙重碎朱古力🍫沙冰 $456️⃣士多啤梨🍓沙冰 $45整體而言 CP 值爆曬棚🥰👍🏻份量好足料 價錢親民 味道一流😋豐富嘅一餐 兩個人食到勁飽 充夠電又喺時候繼續工作啦
剛過去嘅 HAPPY FRIDAY 🤪

份量好足料 價錢親民 味道一流😋
豐富嘅一餐 兩個人食到勁飽
充夠電又喺時候繼續工作啦
2021-11-13 298 瀏覽
每次到午飯或晚飯都大排長龍,但食物好食,排隊都係直得的。😋奇蹟之香印提子梳乎厘班戟叫左期間的班戟款式,香印提子十分香甜,又有咬口,而且梳乎厘班戟非常鬆軟,入口即溶,一起食甜而不膩。提示:因製作需時,所以最少30分鐘前叫。上碟後要盡快食用。否則會沒有了梳乎厘班戟既鬆軟。松葉蟹忌簾意粉蟹膏味道濃郁,蟹肉清甜,天使麵軟硬道適中,又有蟹子配菜,撈在一起吃,味道剛好,又有口感,而且適中份量十足,足夠2人一起吃。
每次到午飯或晚飯都大排長龍,但食物好食,排隊都係直得的。😋

奇蹟之香印提子梳乎厘班戟

松葉蟹忌簾意粉
2021-11-12 271 瀏覽
【海港城鹹食🍽黑松露忌廉意粉+大蜆薯條】海港城港威商場,J.S. Foodies有甜食有鹹食。甜食以各款雜果sweet pancake為主,鹹食有burger、意粉、多士等。Overall👍- 我會將佢定位為主力食甜點既pancake店,以海港城既物價而言,價錢可以接受,但其他地方有更好選擇- 如果要排隊排成個鐘,只為食鹹食的話,就不必了。pancake未試過就不comment啦🙌______________________________【食評篇👇👇👇】🤓🤓評分benchmark參考🤓🤓✏10分 - rare heaven😇✏8, 9分 - 屬高分之作✏7分 - 正正常常,同平時食到嘅差唔多 ✏6分 - 有d失望,expect佢會好食d✏5分 - 伏野,零分重作大蜆煲 (💝7/10)Clam Pot- 大蜆煲有少少番茄仔,有d蒜味既高湯口味較淡,有少少酸maymay- 相比FRITES比利時餐廳既Signiture忌廉青口配薯條,相形見拙- 蜆肉size好一般- 薯條微脆,正常$178黑松露忌廉意粉 (💝8.5/10)Black Truffle Pasta with Cream Sa
【海港城鹹食🍽黑松露忌廉意粉+大蜆薯條】

✏8, 9分 - 屬高分之作
✏7分 - 正正常常,同平時食到嘅差唔多
✏6分 - 有d失望,expect佢會好食d
✏5分 - 伏野,零分重作

大蜆煲 (💝7/10)
Clam Pot
- 蜆肉size好一般
- 薯條微脆,正常

黑松露忌廉意粉 (💝8.5/10)
Black Truffle Pasta with Cream Sause
- 上枱好香松露味,放滿芝士同香草,同細細蘑菇粒
- 忌廉汁好濃厚,好creamy
- 配合較幼既天使麵,軟硬剛好,掛汁能力一流👍
【環境篇👇👇👇】
- 室內正常dining table
✏✏✏✏✏✏✏
👅味道:7.5/10
🌌環境:7.5/10
🙋🏻‍♂️服務:8.5/10
💰價錢:$337 total
👍🏻推薦:6.5/10

(📍尖沙咀) J.S. FOODIES (海港城)
尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場2樓2608-2609號舖