2021-02-09
今日同我既好朋友v小姐去慶祝生日 終於可以抽時間見下食個飯傾吓計(◐‿◑)就揀咗以前返學嗰陣成日去嘅地方食lunch 仲特登打電話去諗住訂位點知要攞飛🥺原來真係好多人排隊 我哋2:30去到攞飛前面都仲有五張飛要等ಥ_ಥ- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -🦀松葉蟹肉忌廉意粉 $198 (5/5分)推介必食✨上網見到大家都推介咁梗係要叫一個試吓啦😏大概等咗10分鐘左右就有得食 哇!估唔到上面有一”pat”蟹膏 即刻忍唔住要試咗先 好鮮甜😍唔會覺得好腥臭個d 仲有好多蟹籽係面 撈勻黎食 真係啖啖蟹肉既鮮味(≧▽≦)蟹”蟹膏 蟹籽 蟹肉” 雖然剩係得兩條蟹肉 入面係啖啖🦀肉 意粉比較軟身 d忌廉汁加埋意粉 真係好CREAMY(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)份量都算好多 如果有機會一定要食多次 我哋兩個食到個碟勁乾淨煙肉蛋漢堡配薯條 $139(3/5分)個漢堡包真係好大好大 雖然餐廳員工已經幫我哋切開咗一半 不過都仲係唔可以一啖咬落去 要分開咬 入面超厚嘅牛肉 係手打架 咬落去真係好彈牙 唔會覺得好乾冇汁 入面都會有好多肉汁😋🤤不過我就覺得有啲普通
🦀松葉蟹肉忌廉意粉 $198 (5/5分)推介必食✨
煙肉蛋漢堡配薯條 $139(3/5分)
個漢堡包真係好大好大 雖然餐廳員工已經幫我哋切開咗一半 不過都仲係唔可以一啖咬落去 要分開咬 入面超厚嘅牛肉 係手打架 咬落去真係好彈牙 唔會覺得好乾冇汁 入面都會有好多肉汁😋🤤不過我就覺得有啲普通 ~而且有啲貴
黑松露薯條 $69 (4/5分)
黑松露真係勁大”pat”仲要有酸忌廉 正啊❤️d薯條仲係即炸架🤤黎到既時候熱辣辣 好辣手✨👍🏻仲要係粗薯條啊( ^ω^ )炸得好脆但又唔會食到成手油 唔會好油膩 滿滿嘅黑松露醬喺口入面真係好正🤤一定要試下呢個! !
原味班戟 $99 (4/5分)
我哋揀咗一個原味既pancake 因為見到好多人都有食啊😍好鬆軟 軟綿綿咁 有啲啲似棉花糖入面嘅口感 咬落去好快就會溶係口度 再加上甜而不膩嘅cream😋😋重點係蛋味都好香 仲要有三大嚿啊 超級大份 雖然我哋好快就清晒
環境方面都唔錯 唔算太迫坐得幾舒服 裝修都幾靚
估唔到原來係IT入面㗎 員工嘅服務態度都好好!!我對面嘅v小姐成日俾人叫靚女 🙈仲要有員工幫佢推櫈😺我哋一開始就叫咗甜品 同事都有主動問我哋要唔要最後先上 而且我哋食蛋糕仲唔收切餅費㗎✅ 不過本身都要加一服務費 其實價錢都算偏貴~~人均大概都要200~