J.moon

日日返工咁攰,假日梗係要搵個地方chill下啦🤣 今日去左旺角J.Moon 🌕 佢係以月球為主題的超人氣夢幻酒吧,入到室內懸掛左160盞粉紅色玻璃吊,超級浪漫💕 重設有室外地方比你食同玩🫧..➊ 🍕J.Moon Pizza $128Signature pizza點可以唔試,有煙三文魚、菠蘿、溫泉蛋、煙肉、芝士,面頭重鋪滿左火箭菜,本身都怕好苦,但意外地夾😯 口感豐富🤫..➋ 🫕 Creamy Mentaiko Rigatoni with Pan Seared Scallop $148明太子味道好突出,通粉好creamy,上面仲有幾粒煎左嘅帶子,好飽肚🤣..➌ 🦑 Calamari with Honey Yuzu Sauce $72脆卜卜嘅金黃魷魚圈,炸皮唔會好似其他咁好厚粉,外脆內煙靭🤙🏻 配埋清爽嘅蜜糖柚子醬好fresh,真係食唔停口🫦..➍ 🧅 Deep Fried Onion Rings with Sweet and Chili Sauce $72洋蔥圈都炸得好香脆,配甜辣將好惹味🌶..➎ 🍹J.Moon $128上枱嘅時候,店員即刻用起泡槍打泡🫧 望住個波慢慢大好療癒🤣 當個汽
➊ 🍕J.Moon Pizza $128
洋蔥圈都炸得好香脆,配甜辣將好惹味🌶
➎ 🍹J.Moon $128
上枱嘅時候,店員即刻用起泡槍打泡🫧 望住個波慢慢大好療癒🤣 當個汽泡爆咗嘅時候有一股煙熏味😯 飲落去有清新嘅柚子味,酸酸甜甜咁,好啱女士飲 👧🏻
➏ 🌹Andromeda $78
玫瑰梳打夾雜着桃,檸檬同埋雜莓,清新易入口💕
想去嘅記住book位啊,未到六點已經滿座,越夜越精彩🤪
2022-08-24 42 瀏覽
氣氛舒適、食物豐富的Bar and cafe 😊 每台配上特色月球燈、天花佈滿月球玻璃燈飾🌓可選室內或露台座位🤩🌟Sharing Snack Platter (🍗 Chicken Nuggets 🦑 Calamari 🧅 Onion Rings 🍟 French Fries) 小食拼盤,十分香脆的炸雞肉、魷魚圈、洋蔥圈都不油膩,薯條都很新鮮,即制小食配cocktail🥂😙🌟Creamy Mentaiko Rigatoni with Pan Seared Scallop🍝有濃濃creamy明太子醬汁,長通粉亦很掛汁,煎香的帶子保持鮮嫩,口感非常好☺️🌟Nasi Goreng-styled Spaghetti with Prawns🍝🦐這個意粉十分濃郁惹味,醬汁帶微棘,味道剛剛好,除了鮮蝦還配上串燒雞肉和香脆可口的蝦片,很新穎的配搭,豐富味美😋除了主食還點了一杯特色cocktail和一杯mocktail🤩🥂Signature cocktail J.Moon好別緻的presentation😍 如月亮🌙 掛在cocktail上,美道帶柚子蜜、提子、紅莓,fruity and sweet,絕對是不

🥂Signature cocktail J.Moon
好別緻的presentation😍 如月亮🌙 掛在cocktail上,美道帶柚子蜜、提子、紅莓,fruity and sweet,絕對是不得不介紹的J.Moon特色❣️

🥂Andromeda
甜甜的玫瑰紅莓味,給人一種粉紅浪漫的感覺💕

很滿足的一餐晚餐😀
2022-08-23 41 瀏覽
漫天波波燈 營造佈滿月球的夜空 躺於梳化上 觀看店家的心思 好relax充滿型格的酒吧餐廳 在這裡用餐超chillJ.Moon是由酒店級名廚主理 食物飲品富特色 Cocktails 更用上12星座名字主題富神話特色 令到客人感受到神秘的感覺•跟友人來這裡用餐點了以下食品Peking Duck Pizza 用上北京填鴨的專用醬汁代替了茄膏 加入了煙鴨肉及青瓜作餡料 充滿風味•Nasi Goreng-styled Spaghetti with Prawns用印尼炒飯的做法配上是天使麵 加上蝦片 串燒 整個變得特色兼惹味😋•Chicken Wings with Teriyaki MayoCalamari with Honey Yuzu Sauce分別點了兩款小吃 分別是魷魚圈及單骨雞翼兩者都相當香口 配以特色醬汁 是佐酒必選•𝑪𝒐𝒄𝒌𝒕𝒂𝒊𝒍𝒔 J.Moon 🌕店家的Signature Cocktail絕對是igable 柚子味加上酒味 酸中微甜很易入口 袖子的清新帶點夏日風味 🧡🧡• scorpio ♏️ 一杯充滿層次的雞尾酒 上層舖上打泡的雲呢拿奶油 當中
漫天波波燈 營造佈滿月球的夜空

濃烈中帶有幼滑的香甜 很有特色 🍹

整體餐廳食物飲品設計有特色 充滿不同風格
而且室內環境舒適 絕對適合情侶與閨蜜聚聚
  • J. Moon
  • Nasi goreng-styled spaghetti with prawns
  • Peking Duck Pizza
  • Scorpio
2022-08-23 791 瀏覽
幾有情調嘅餐廳望上上面有好多月球波波枱面上都會有個月球燈幾特別梳化坐得舒服望到調酒師調酒,感覺幾高級🌸Calamari with Honey Yuzu Sauce$72魷魚圈入面食到成條魷魚嘅口感配上餐廳提供嘅醬Honey Yuzu Sauce好夾,唔會太熱氣,好香口🌸Chicken Wings with Teriyaki Mayo $72炸雞翼都有醬點,呢隻醬同頭先魷魚圈嘅醬唔同呢隻醬叫做Teriyaki Mayo炸雞翼係剪開咗一半嘅雞翼,咁就更方便食用😀🌸Avocado & Smoke Salmon Sourdo $74原來牛油果同煙三文魚係咁夾㗎🤩🤩煙三文魚有少少鹹鹹地好香,再加埋牛油果真係好夾!!!!大推薦🌸All Day Breakfast $108All Day Breakfast(Sourdough, Scrambled Egg, Pork Sausages,Mushroom, Smoked Salmon, Hash Browns and Cherry Tomato Salad)樣樣嘢都好唔錯,最驚喜嘅係Sourdough天然酵母麵包,好好食!最後我搽埋雞翼同魷魚圈提供嘅

幾有情調嘅餐廳

望到調酒師調酒,
感覺幾高級

魷魚圈入面食到成條魷魚嘅口感
配上餐廳提供嘅醬Honey Yuzu Sauce
好夾,唔會太熱氣,好香口

炸雞翼都有醬點,
呢隻醬同頭先魷魚圈嘅醬唔同
呢隻醬叫做Teriyaki Mayo
炸雞翼係剪開咗一半嘅雞翼,
咁就更方便食用😀

Avocado & Smoke Salmon Sourdo

原來牛油果同煙三文魚係咁夾㗎🤩🤩
煙三文魚有少少鹹鹹地好香,
再加埋牛油果真係好夾!!!!
大推薦

🌸All Day Breakfast $108

All Day Breakfast
樣樣嘢都好唔錯,最驚喜嘅係Sourdough天然酵母麵包,好好食!最後我搽埋雞翼同魷魚圈提供嘅醬,又好夾好好味😋

飲品我哋叫咗兩杯𝙘𝙤𝙘𝙠𝙩𝙖𝙞𝙡
𝙎𝙞𝙙𝙚𝙘𝙖𝙧 $118

Barrel Aged Old Fashioned$138

總括而言都好推薦呢間餐廳👍🏼😋🌟🌟🌟🌟🌟
Avocado & Smoke Salmon Sourdo
2022-08-22 46 瀏覽
放工最鐘意同朋友飲杯酒🍸傾下計放鬆一下 知道呢間酒吧餐廳有唔少特色既雞尾酒 仲有主菜 輕食🍽 放工決定同朋友👯‍♀️一齊黎chill下🥂呢間酒吧位於旺角以月球🌕為主題 餐廳既天花懸掛住好多粉紅色調既波波燈 而且每一張枱都會放上一個波波燈 暗黑嘅格調配上天花多盞波波燈 神秘又帶點夢幻1️⃣Sharing Snack Platter(Chicken Nuggets, Calamari, Onion Ring and French Fries)份量非常多 非常啱配酒😝 有炸雞 炸魷魚 炸洋蔥同薯條 超脆既口感 而且香料既味道好惹味2️⃣Creamy Mentaiko Rigatoni with Pan Seared Scallop $148呢個超級大推 明太子超濃超juicy 配上通粉 好味到要舔晒啲汁😋仲有煎得香香既帶子3️⃣Pan seared Miso Salmon with Seasonal Vegetables $168三文魚煎到外脆內嫩 有酸酸地嘅汁 非常開胃 配菜有車厘茄甘筍🥕薯仔🥔同邊豆4️⃣Corktail: Leo $108🍸雞尾酒以熱情果味為主既菠蘿蘋果汁 帶點雲呢拿味道 層次豐富而且非

4️⃣Corktail: Leo $108🍸
雞尾酒以熱情果味為主既菠蘿蘋果汁 帶點雲呢拿味道 層次豐富而且非常之易入口 酒杯放左切左一半既熱情果 設計令飲品升級
5️⃣Corktail: Aquarius $128🍸
酒杯以花作裝飾 雞尾酒以乳酪味道為主既檸檬蘋果汁 同樣非常之易入口
2022-08-18 46 瀏覽
Parma Ham Salad with Balsamic Vinegar Dressing / 68分量多而且材料都好新鮮食得健康之餘又飽肚 性價比非常高Truffle Portobello on Sourdough with Onsen-egg (v) / 74溫泉蛋煮至半熟滑捋捋大啡菇設成粒狀比一片片嘅蘑菇更有咬口再以濃郁嘅松露醬同爽口嘅沙律菜配上煙韌嘅酸種麵包 口感同層次上都非常出色Calamari with Honey Yuzu Sauce / 72魷魚圈炸至金黃色 配上蜜糖柚子醬酸酸甜甜好開胃 餸酒一流 J.moon / 128以店舖名為名 用神秘材料調製出嚟嘅cocktail外型更配合埋主題 即場吹過波出嚟俾客人打卡🌕 Gemini / 128以12星座為名嘅cocktail (感覺好浪漫🫣)以Vodka同氣泡酒為主 加上接骨木花|檸檬|青瓜調製而成味道清新 夏天飲用非常清爽🌟打卡位🌟呢度嘅所有飲品賣相都非常ig-able天花板仲放滿咗粉紅色調嘅波波燈——————————————————推介度: 9/10——————————————————旺角西洋菜南街1A-1K號百寶
Parma Ham Salad

J.moon / 128
以店舖名為名 用神秘材料調製出嚟嘅cocktail
外型更配合埋主題 即場吹過波出嚟俾客人打卡🌕

Gemini / 128
以12星座為名嘅cocktail (感覺好浪漫🫣)
以Vodka同氣泡酒為主

天花板仲放滿咗粉紅色調嘅波波燈

推介度: 9/10

旺角西洋菜南街1A-1K號百寶利商業中心4樓10-11號舖

——————————————————
( ͡° ͜ʖ ͡°) 𝙹.𝚖𝚘𝚘𝚗 ——西嘢——❝ 𝙵𝚕𝚢 𝚖𝚎 𝚝𝚘 𝚝𝚑𝚎 𝙹.𝚖𝚘𝚘𝚗🌖夢幻打卡波波燈酒吧餐廳 ❞放假下午茶時段黎個早𝚑𝚊𝚙𝚙𝚢 𝚑𝚘𝚞𝚛都幾爽~晌旺角靜靜地飲杯嘢食下嘢係好唔錯嘅選擇😌✿ 𝙲𝚘𝚌𝚔𝚝𝚊𝚒𝚕𝚜哩度嘅𝚌𝚘𝚌𝚔𝚝𝚊𝚒𝚕𝚜用左十二星座命 幾有主題特式我哋分別叫咗𝙰𝚚𝚞𝚊𝚛𝚒𝚞𝚜 $98同𝚃𝚊𝚞𝚛𝚞𝚜 $128𝙰𝚚𝚞𝚊𝚛𝚒𝚞𝚜用咗𝚛𝚞𝚖酒蘋果汁同檸檬汁加埋乳酸 飲落清新又好易入口 乳酸好有飲益力多嘅感覺~而𝚃𝚊𝚞𝚛𝚞𝚜就係𝚝𝚎𝚚𝚞𝚒𝚕𝚊 𝚋𝚊𝚜𝚎 用咗青檸同西柚汁加芒果梳打有少少汽好啱夏日 飲落唔會有藥水味酸酸甜甜 都係容易入口好啱女仔嘅~✿ 𝙰𝚕𝚕 𝚍𝚊𝚢 𝚋𝚛𝚎𝚊𝚔𝚏𝚊𝚜𝚝 $98好耐冇食過全日早餐~好在佢係冇茄汁豆啱哂我有煙三文魚豬肉腸炒蛋炒雜菌薯餅沙律菜車厘茄炒蛋香濃棉滑 配埋𝚜𝚘𝚞𝚛𝚍𝚘𝚞𝚐𝚑多士冇得輸~✿ 𝙲𝚑𝚒𝚌𝚔𝚎𝚗 𝚠𝚒𝚗𝚐𝚜 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝚝𝚎𝚛𝚒𝚢𝚊𝚔𝚒 𝚖𝚊𝚢𝚘 $72叫咗個炸雞翼小食𝚜𝚑𝚊𝚛𝚎 單骨雞翼即叫即炸香噴噴熱辣辣再點埋個燒汁蛋黃醬食 非常惹味!✿ 𝚂𝚑𝚒___ 𝚘𝚖𝚊𝚔𝚊𝚜𝚎𝚜𝚑𝚒___ 𝚙𝚊𝚌𝚔𝚎𝚛會根據你想要嘅口味濃淡去做調
( ͡° ͜ʖ ͡°) 𝙹.𝚖𝚘𝚘𝚗 ——西嘢——

❝ 𝙵𝚕𝚢 𝚖𝚎 𝚝𝚘 𝚝𝚑𝚎 𝙹.𝚖𝚘𝚘𝚗🌖
夢幻打卡波波燈酒吧餐廳 ❞

放假下午茶時段黎個早𝚑𝚊𝚙𝚙𝚢 𝚑𝚘𝚞𝚛都幾爽~
晌旺角靜靜地飲杯嘢食下嘢係好唔錯嘅選擇😌

✿ 𝙲𝚘𝚌𝚔𝚝𝚊𝚒𝚕𝚜
哩度嘅𝚌𝚘𝚌𝚔𝚝𝚊𝚒𝚕𝚜用左十二星座命 幾有主題特式
𝙰𝚚𝚞𝚊𝚛𝚒𝚞𝚜用咗𝚛𝚞𝚖酒蘋果汁同檸檬汁加埋乳酸
飲落清新又好易入口 乳酸好有飲益力多嘅感覺~
而𝚃𝚊𝚞𝚛𝚞𝚜就係𝚝𝚎𝚚𝚞𝚒𝚕𝚊 𝚋𝚊𝚜𝚎
用咗青檸同西柚汁加芒果梳打
有少少汽好啱夏日 飲落唔會有藥水味
酸酸甜甜 都係容易入口好啱女仔嘅~

✿ 𝙰𝚕𝚕 𝚍𝚊𝚢 𝚋𝚛𝚎𝚊𝚔𝚏𝚊𝚜𝚝 $98
好耐冇食過全日早餐~好在佢係冇茄汁豆啱哂我
有煙三文魚豬肉腸炒蛋炒雜菌薯餅沙律菜車厘茄
炒蛋香濃棉滑 配埋𝚜𝚘𝚞𝚛𝚍𝚘𝚞𝚐𝚑多士冇得輸~

叫咗個炸雞翼小食𝚜𝚑𝚊𝚛𝚎
單骨雞翼即叫即炸香噴噴熱辣辣
再點埋個燒汁蛋黃醬食 非常惹味!

✿ 𝚂𝚑𝚒___ 𝚘𝚖𝚊𝚔𝚊𝚜𝚎
𝚜𝚑𝚒___ 𝚙𝚊𝚌𝚔𝚎𝚛會根據你想要嘅口味濃淡去做調配
當日試咗呂宋芒果茉莉花加薄荷好𝚛𝚎𝚏𝚛𝚎𝚜𝚑
芒果味好香濃夠出 清清哋重帶點茉莉花香~
食得出有𝚖𝚒𝚡 𝚍𝚊𝚛𝚔 𝚕𝚎𝚊𝚏 都幾𝚋𝚞𝚣𝚣
而𝚜𝚑𝚒𝚜𝚑𝚊都幾𝚕𝚘𝚗𝚐 𝚕𝚊𝚜𝚝
店員仲好貼心定時會過嚟幫你換炭

╰☆* 推介指數:🌕🌕🌕🌕🌗

很欣賞J.moon的設計,無論室內裝橫、餐桌擺件還是食物飲品,都離不開月亮的元素✨ 目光遊到哪裡都能看見月亮,處處洋溢著被月亮環繞的溫馨氛圍🥰這裡的Signature Cocktail也叫作J.moon,嫣紅的酒色以馬天尼酒杯呈上,店員會在杯口點上另一顆月亮🌕👀 吸睛度滿滿呀,頭幾回相機沒來得及對焦,月亮已經霧化🌫️ 店員不厭其煩地點了好幾次以滿足相機食先的我,實在太感激!這款雞尾酒的香甜柑橘味非常迷人,很適合女生喝喲😋 另一款Mocktail Phoenix,帶醒神的檸檬果汁和酸甜蘋果汁,配上淡淡青瓜🥒香氣,格外清爽,尤其符合炎熱夏日的味覺所需。Chicken Nuggets with Teriyaki Mayo的雞塊炸得剛好,酥脆外皮鎖住肉汁使得雞肉相當嫩滑,配上照燒蛋黃醬,很是和味😚 French Fries with Truffle Mayo不單有松露醬,還附茄汁,滿足兩個願望😆 Creamy Mentaiko Rigatoni with Scallop以濃郁明太子醬包裹長通粉,再綴以鮮香帶子和蘑菇。J.moon Pizza的餅皮很柔軟欸,添上溫泉蛋、煙三文魚、煙肉、菠蘿、芝士

Chicken Nuggets with Teriyaki Mayo的雞塊炸得剛好,酥脆外皮鎖住肉汁使得雞肉相當嫩滑,配上照燒蛋黃醬,很是和味😚 French Fries with Truffle Mayo不單有松露醬,還附茄汁,滿足兩個願望😆 Creamy Mentaiko Rigatoni with Scallop以濃郁明太子醬包裹長通粉,再綴以鮮香帶子和蘑菇。J.moon Pizza的餅皮很柔軟欸,添上溫泉蛋、煙三文魚、煙肉、菠蘿、芝士、茄汁和火箭菜,層次豐富和諧,完美的配搭呢😙💕
  • J.Moon Pizza
旺角有好特色嘅打卡餐廳,今次黎到呢間由酒店級名廚主理嘅月球主題酒吧餐廳——𝐉𝐦𝐨𝐨𝐧 🌕昏暗嘅環境再配埋個月環燈好有feel😍呢到除咗西餐飲嘢,一於約埋朋友一齊chill返個夜晚啦💕._./ 𝘼𝙥𝙥𝙚𝙩𝙞𝙯𝙚𝙧 /💛|Sharing Snack Platter (Chicken Nuggets, Calamari, Onion Rings and French Fries)|💛有成4款炸物,份量多,完全唔怕食得唔夠喉🤩款款都炸到金黃色香脆可口,餸酒一流呀👍🏻•/ 𝙈𝙖𝙞𝙣 /🫕|Creamy Mentaiko Rigatoni with Pan Seared Scallop|🫕呢個味道好有驚喜呀😍係我最愛好Creamy嘅芝士汁,勁結身,芝士汁又好香濃,粗管長通粉痴滿曬啲芝士好正😋份量啱好,唔會膩👍🏻帶子好鮮味,香煎帶子好香濃💕·🦐|Nasi Goreng-styled Spaghetti with Prawns|🦐意粉好濃味,口味新鮮特別,唔會太辣,賣相似冬陰功,好開胃😋•/ 𝘾𝙤𝙘𝙠𝙩𝙖𝙞𝙡 /好鐘意呢到啲cocktail係用12星座命名,款款都好特別賣相好靚😍最欣賞係每款都以果個星
._.
/ 𝘼𝙥𝙥𝙚𝙩𝙞𝙯𝙚𝙧 /

/ 𝙈𝙖𝙞𝙣 /
意粉好濃味,口味新鮮特別,唔會太辣,賣相似冬陰功,好開胃😋

/ 𝘾𝙤𝙘𝙠𝙩𝙖𝙞𝙡 /

好鐘意呢到啲cocktail係用12星座命名,款款都好特別賣相好靚😍最欣賞係每款都以果個星座嘅性格去介紹杯酒,好有誠意👍🏻我就緊係揀返自己既星座黎飲😳睇下有幾神秘感🦂唔止睇得仲好好飲🍸飲得出調酒嘅酒精比例都比較高💕

♏️|scorpio|♏️
(whiskey, Brown Sugar Plum Wine, Lemon Juice with Ginger Flavour)
♋️|pisces|♋️
(Vodka, Apple Sour, Homemade Apple Cordial, Lemon Juice with Green Apple Flavour)
._.
@j.moon.lounge
📍 𝐉𝐦𝐨𝐨𝐧
📍旺角西洋菜南街1A-1K號百寶利商業中心4樓10-11號舖
♨️J.Moon旺角西洋菜南街百寶利商業中心4樓10-11號舖@j.moon.lounge 🌕想試呢間酒吧餐廳好耐今次終於有機會黎試吓,環境分室外(有蓋)同室內,出邊可以食水煙,我哋就揀咗室內坐,每一台都有個發光變色小月亮,天花板直程大量月亮波波夠晒情調又夠型格,食物質素比我想像中高,飲品都好飲而且裝飾得好靚,侍應們個個充滿活力,今晚真係過咗好relax嘅一餐👍🏻🔷Chicken wings withTeriyaki Mayo單骨雞翼食起嚟好方便而且炸到脆樂樂,啲肉又夠滑👍🏻🔷Deep fried Onion rings好耐冇食呢個小食,送酒真係一流🔷Parma Ham and Rocket pizzaPizza唔錯,大大塊Parma Ham係面頭,而且鹹鹹香香好好食🔷Creamy Mentaiko Rigatoni with Scallop 呢個通粉有驚喜做得唔錯,D汁好夠creamy,都係要快食凍咗會硬少少🔷Gemini我的星座雙子座cocktail,極易入口,飲飲下都有啲醉意🔷Margarita呢個調得都幾夠酒味,亦都有少少酸味,入口都幾強烈食物:8.5/10扺食:8/10環境:8
♨️J.Moon
旺角西洋菜南街百寶利商業中心4樓10-11號舖
@j.moon.lounge

🔷Chicken wings with
Teriyaki Mayo
單骨雞翼食起嚟好方便而且炸到脆樂樂,啲肉又夠滑👍🏻
🔷Deep fried Onion rings
好耐冇食呢個小食,送酒真係一流
🔷Parma Ham and Rocket pizza
🔷Gemini
我的星座雙子座cocktail,極易入口,飲飲下都有啲醉意
🔷Margarita
呢個調得都幾夠酒味,亦都有少少酸味,入口都幾強烈

食物:8.5/10
扺食:8/10
環境:8/10
2022-08-11 54 瀏覽
呢排見到好多人都介紹呢間月球靚景餐廳,最近我哋終於book到位試喇~一去到餐廳已經見到勁多波波掛喺天花度,之後喺每張枱仲有一個靚靚嘅發光月球,真係好靚好浪漫呀❤️《忌廉黑松露蘑菇長通粉》香濃黑松露醬汁加忌廉,令到長通粉唔單止入味,仲好香滑,一啖接一啖停唔到《招牌J. Moon薄餅》呢個招牌薄餅最特別係中間有一隻溫泉蛋,無諗過pizza同溫泉蛋係咁夾,好好味呀~《脆炸魷魚連柚子蜜醬》外脆內軟嘅魷魚好鮮美又爽口,再配上柚子蜜醬,係幸福嘅感覺《烤薄脆鱈魚片》呢個鱈魚片烤得超好味,薄薄哋一片,好啱同朋友一路吹水一路食《招牌J.Moon飲品》呢間餐廳嘅飲品係另一個signature,唔單止多款好味,每款都好特別好靚,嚟到呢度必試👍🏻提提大家記得打電話預約先~

《忌廉黑松露蘑菇長通粉》

《招牌J. Moon薄餅》

《脆炸魷魚連柚子蜜醬》
外脆內軟嘅魷魚好鮮美又爽口,再配上柚子蜜醬,係幸福嘅感覺

《烤薄脆鱈魚片》
呢個鱈魚片烤得超好味,薄薄哋一片,好啱同朋友一路吹水一路食

《招牌J.Moon飲品》

提提大家記得打電話預約先~

2022-08-02 69 瀏覽
J.Moon 🌝餐廳以漫天月球燈飾做主題,🎵 Fly me to the moon. Let me play among the stars……🎶以8大行星及12星座命名的Cocktail,加上多款果汁味的Mocktails,我們點了Lyar ($58)以小鳥形態的玻璃杯,盛載着紫色的柚子萍果汁,造型可愛浪漫!真係好IGable💓🍸果汁味道清新,甜中帶酸另一杯Cancer巨蟹座($98)🍹無需要太花巧,Gin 加檸檬汁及青瓜香料,吊在球型玻璃杯加上食用花好靚,飲得好有氣氛,味道酸中帶點Gin酒香,少少酒精使人輕輕鬆鬆的,非常舒暢。炸魷魚圈配蜜糖柚子醬汁($72)炸得香口,魷魚味鮮好嚼口彈牙,沾上醬汁,甜中帶點柚子香,非常夾味。炸雞塊配自家醬汁($72)外面炸得酥脆香口,肉質軟嫩,好食到停唔到口。松露大啡菇加温泉蛋配多士,($74)松露香氣撲鼻,啡菇菇味十足,肉厚爽甜。切開溫泉蛋,蛋黃液混合麵包進食,蛋香,菇香,松露香在嘴裏互相配合,回味無窮。甜品係餅師每日新鮮製造($58)帶點酸味的清新味道,口感順滑好適合同朋友來chill下,傾計影靚相嘅地方J.moon (旺角)旺角西洋菜南街1A-
J.Moon 🌝

好適合同朋友來chill下,傾計影靚相嘅地方

J.moon (旺角)
旺角西洋菜南街1A-1K號百寶利商業中心4樓10-11號舖

全日早餐意想不到是炒蛋,看上去只像普通一般的炒蛋,但吃下十分香滑,當中定必加入了牛奶增加其香滑程度。全日早餐包括炒香菇,雞肉腸,煙三文魚和脆薯餅,十分豐富,一份早餐以可以飽肚很多個小時。另外牛油果,煙三文魚配酸種麵包份量同樣出色。牛油果和三文魚之間夾相沙律菜加上醋,味道很匹配。小食方面嘗試了他們的小食拼盤,包括有薯條,炸洋蔥,麥樂雞和炸魷魚。配上茄汁或黑松露沙律醬,香脆可口是不可少的開胃小吃。飲品方面我們點了兩杯Montero一杯名為Andromedo ,味道較為香甜。令一杯Sagitta,以特別造型杯盛裝,帶點可愛,味道因為加上西柚和Lime ,酸味較重,但很開胃。裝修方面天花掛滿月亮,跟店名匹配。這裏座位設有室內和室外坐位。是一個與朋友共聚談天說地好地方。

2022-07-25
2022-07-31 58 瀏覽
✨Andromeda $78帶點色彩嘅Mocktail桃味帶點小清新 溝埋梳打水 檸檬汁💕✨Chicken nuggets $72呢個雞塊不得了熱辣辣出爐 雞肉嫩滑 口感豐富 份量多 🤩✨Creamy mentaiko rogatoni with scallop $148明太子味道突出 成個汁好入味creamy但整體略嫌貴 份量小🥲唔抵食✨J moon pizza $128見咁出名又試下😍薄脆餅底豐富嘅火箭菜 煙三文魚 菠蘿 溫泉蛋成個口味好夾 食完唔會太濟 鹹香夾雜酸酸甜甜👍今次坐bar枱靜靜地二人世界都幾開心平時極full booking 當日臨時book都攝到位🥳職員服務都好好 成班後生仔都好勤力🤩

✨Andromeda $78

今次坐bar枱靜靜地二人世界都幾開心
平時極full booking 當日臨時book都攝到位🥳
職員服務都好好 成班後生仔都好勤力🤩
  • J.Moon Pizza
𝑫𝒆𝒄𝒐𝒓𝒂𝒕𝒆𝒅 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝒈𝒐𝒓𝒈𝒆𝒐𝒖𝒔 𝒑𝒊𝒏𝒌 𝒔𝒑𝒉𝒆𝒓𝒆🔴 𝒄𝒆𝒊𝒍𝒊𝒏𝒈 𝒍𝒊𝒈𝒉𝒕𝒔, 𝑱.𝒎𝒐𝒐𝒏 𝒊𝒔 𝒂 𝒎𝒐𝒐𝒏-𝒊𝒏𝒔𝒑𝒊𝒓𝒆𝒅🌕 𝒃𝒂𝒓 𝒂𝒏𝒅 𝒓𝒆𝒔𝒕𝒂𝒖𝒓𝒂𝒏𝒕 𝒇𝒆𝒂𝒕𝒖𝒓𝒊𝒏𝒈 𝒕𝒘𝒆𝒍𝒗𝒆 𝒛𝒐𝒅𝒊𝒂𝒄 𝒄𝒐𝒄𝒌𝒕𝒂𝒊𝒍𝒔.🥂✨漫天粉紅波波燈🔴+ 十二星座雞尾酒♈️✨星期六下午有book 枱,被安排坐室內位置,可以近啲影到波波燈同嘆冷氣💨由於餐廳室內室外枱數目接近1:1, 如果天氣太熱想坐室內建議預早request定啊!🥵𝗣𝗶𝘀𝗰𝗲𝘀 ♓️$𝟭𝟮𝟴 (🌟𝟵/𝟭𝟬)(𝘝𝘰𝘥𝘬𝘢, 𝘈𝘱𝘱𝘭𝘦 𝘚𝘰𝘶𝘳, 𝘏𝘰𝘮𝘦𝘮𝘢𝘥𝘦 𝘈𝘱𝘱𝘭𝘦 𝘊𝘰𝘳𝘥𝘪𝘢𝘭, 𝘓𝘦𝘮𝘰𝘯 𝘑𝘶𝘪𝘤𝘦 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘎𝘳𝘦𝘦𝘯 𝘈𝘱𝘱𝘭𝘦 𝘍𝘭𝘢𝘷𝘰𝘶𝘳)雙魚座雞尾酒係以青蘋果🍏同檸檬🍋為主調,甜甜地清新易入口,酒精味輕到唔多覺似飲緊酒,因為太好飲嘅關係,小心一下飲得急就會紅都面晒🥴𝗝.𝗺𝗼𝗼𝗻 𝗖𝗼𝗰𝗸𝘁𝗮𝗶𝗹$𝟭𝟯𝟴 (🌟𝟴/𝟭𝟬)一serve 個陣店員就會做出月球效果,但只係hold 到10秒到,轉瞬即逝😧要拎定相機打卡!📸呢款係帶煙燻嘅柚子味,酒精味濃過雙魚座cocktai

✨漫天粉紅波波燈🔴+ 十二星座雞尾酒♈️✨

𝗣𝗶𝘀𝗰𝗲𝘀 ♓️
$𝟭𝟮𝟴 (🌟𝟵/𝟭𝟬)
𝗝.𝗺𝗼𝗼𝗻 𝗖𝗼𝗰𝗸𝘁𝗮𝗶𝗹
$𝟭𝟯𝟴 (🌟𝟴/𝟭𝟬)
呢款係帶煙燻嘅柚子味,酒精味濃過雙魚座cocktail,後勁有甘苦味,但都算易入口岩女仔飲🤓

𝘼𝙛𝙩𝙚𝙧𝙣𝙤𝙤𝙣 𝙏𝙚𝙖 𝙈𝙚𝙣𝙪 (5𝙥𝙢 𝙤𝙧 𝙚𝙖𝙧𝙡𝙞𝙚𝙧) ✨
𝗧𝗿𝘂𝗳𝗳𝗹𝗲 𝗽𝗼𝗿𝘁𝗼𝗯𝗲𝗹𝗹𝗼 𝗼𝗻 𝘀𝗼𝘂𝗿𝗱𝗼𝘂𝗴𝗵 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗼𝗻𝘀𝗲𝗻-𝗲𝗴𝗴🥚
$𝟳𝟰 (🌟𝟴.𝟱/𝟭𝟬)
平時最怕食到又乾又硬嘅酸種包,但呢到嘅酸種包出奇地軟熟,水波蛋一切開就爆晒蛋汁,撈埋炒到勁香同juicy嘅松露切粒大啡菇同火箭菜上面真係食唔停口,仲可以扮下健康🤣,必試!
𝙀𝙣𝙤𝙧𝙢𝙤𝙪𝙨 𝙖𝙢𝙤𝙪𝙣𝙩 𝙤𝙛 𝙢𝙪𝙨𝙝𝙧𝙤𝙤𝙢 𝙖𝙣𝙙 𝙧𝙤𝙘𝙠𝙚𝙩𝙨, 𝙩𝙤𝙜𝙚𝙩𝙝𝙚𝙧 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙩𝙬𝙤 𝙥𝙤𝙖𝙘𝙝𝙚𝙙 𝙚𝙜𝙜𝙨, 𝙖𝙧𝙚 𝙨𝙚𝙧𝙫𝙚𝙙 𝙤𝙣 𝙩𝙤𝙥 𝙤𝙛 𝙩𝙝𝙚 𝙩𝙬𝙤 𝙛𝙡𝙪𝙛𝙛𝙮 𝙨𝙤𝙪𝙧𝙙𝙤𝙪𝙜𝙝.
𝗝.𝗠𝗼𝗼𝗻 𝗮𝗹𝗹 𝗱𝗮𝘆 𝗯𝗿𝗲𝗮𝗸𝗳𝗮𝘀𝘁
$𝟵𝟴 (🌟𝟳.𝟱/𝟭𝟬)
All day 用料豐富,色彩繽紛擺盤吸引,而且價錢唔過一百蚊真係好抵食。值得一讚嘅依舊係包同蘑菇🍄,炒得好香,辟除晒菇嘅腥味,其他就同一般cafe差唔多水準~
𝙏𝙝𝙞𝙨 𝙝𝙚𝙖𝙧𝙩𝙮 𝙖𝙡𝙡-𝙙𝙖𝙮 𝙗𝙧𝙚𝙠𝙠𝙞𝙚 𝙘𝙤𝙢𝙥𝙧𝙞𝙨𝙚𝙨 𝙩𝙬𝙤 𝙨𝙤𝙪𝙧𝙙𝙤𝙪𝙜𝙝, 𝙨𝙘𝙧𝙖𝙢𝙗𝙡𝙚𝙙 𝙚𝙜𝙜𝙨, 𝙢𝙪𝙨𝙝𝙧𝙤𝙤𝙢𝙨, 𝙝𝙖𝙨𝙝 𝙗𝙧𝙤𝙬𝙣, 𝙥𝙤𝙧𝙠 𝙨𝙖𝙪𝙨𝙖𝙜𝙚𝙨, 𝙨𝙢𝙤𝙠𝙚𝙙 𝙨𝙖𝙡𝙢𝙤𝙣 𝙖𝙣𝙙 𝙖 𝙫𝙞𝙣𝙚𝙜𝙖𝙧 𝙨𝙖𝙡𝙖𝙙.
𝙁𝙤𝙧 𝙎𝙝𝙖𝙧𝙞𝙣𝙜 (𝘼𝙡𝙡 𝘿𝙖𝙮)✨
𝗙𝗿𝗲𝗻𝗰𝗵 𝗳𝗿𝗶𝗲𝘀 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗧𝗿𝘂𝗳𝗳𝗹𝗲 𝗠𝗮𝘆𝗼
$𝟲𝟴 (🌟𝟴/𝟭𝟬)
金黃色粗薯條外脆內軟,表層沾滿香草,茄汁同松露醬兩種醬料我鍾意後者多啲,散發住淡淡黑松露味
𝗖𝗮𝗹𝗮𝗺𝗮𝗿𝗶 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗛𝗼𝗻𝗲𝘆 𝗬𝘂𝘇𝘂 𝗦𝗮𝘂𝗰𝗲
$𝟳𝟮 (🌟𝟴/𝟭𝟬)
魷魚圈大大舊份量亦多,值得一讚係魷魚好易就咬得開,酸甜清爽嘅蜂蜜柚子醬可以解膩
2022-07-23
  • French Fries with Truffle Mayo
  • J.moon
  • Calamari with Honey Yuzu Sauce
  • Pisces
  • Truffle  portobello  on  sourdough  with  on-sen  eggs