2017-05-17 2570 瀏覽
最近,走到上環皇后大道中幫襯重開的外賣小店 <盛饌>,經過孖沙街,見到一間新食店 Iconic H,好奇停下來一看並拿張單張,供應特色熱狗!打算今天幫襯!恰巧!走到店子門前放滿花藍正式開張!供應特色熱狗,由 $48 起!可配套餐,由 $63 起!包括:薯條及汽水;另可加錢轉其他飲品及薯條口味!餐牌還附上 $9 coupon!不論有無優惠,我都會幫襯一試其水準!小店設有堂食及吧枱位置,黃色的牆身,很貼合主角熱狗!好幾位靚女店員,面帶笑容又有禮!黑松露森林熱狗+薯條+飲品套餐 $76薯條 原價 $28 另可加 $10 轉配原價 $32 的芝士薯條或黑松露薯條,我覺得不划算!還是點了原味的炸薯條!店方選用粗薯條,炸得表面金黃香脆,薯味濃郁,簡單蘸上茄汁已經令我食得滋味無窮!熱狗盒的設計頗為有趣玩味!黑松露森林熱狗用上巨型牛油熱狗包,拿上手都有點論盡!輕烤過,包質溫熱鬆軟,內裡塗上一層牛油;表面的雞蛋煎得火候準繩!混合黑松露也煎得很平滑又不會燶,咬開還有蛋漿流出來,師傅功架可不少啊!散發芝士香之餘,還有黑松露獨特迷人的菌香!濃厚的芝士食起來與我的嘴唇愛恨交纏,拉出長長的芝士絲!
打算今天幫襯!
恰巧!走到店子門前放滿花藍正式開張!

供應特色熱狗,由 $48 起!

餐牌還附上 $9 coupon!
不論有無優惠,我都會幫襯一試其水準!

小店設有堂食及吧枱位置,黃色的牆身,很貼合主角熱狗!

好幾位靚女店員,面帶笑容又有禮!

黑松露森林熱狗+薯條+飲品套餐 $76
熱狗套餐包括:熱狗,飲品及薯條

薯條 原價 $28
還是點了原味的炸薯條!

薯條

熱狗盒的設計頗為有趣玩味!

熱狗盒設計玩味!

黑松露森林熱狗
用上巨型牛油熱狗包,拿上手都有點論盡!
混合黑松露也煎得很平滑又不會燶,咬開還有蛋漿流出來,
師傅功架可不少啊!
散發芝士香之餘,還有黑松露獨特迷人的菌香!
濃厚的芝士食起來與我的嘴唇愛恨交纏,拉出長長的芝士絲!

皮脆肉汁多的珍寶腸,不算重口味!
女人食完一個都幾飽!

熱牛蒡茶 +$10
這是茶包沖泡,帶有牛蒡本身的味道,微甘易入口!能消滯解膩!

熱牛蒡茶

2017-05-16
2017-05-13 347 瀏覽
今日約左朋友係上環見面、行過見到孖沙街新開左間iconic h 、咁同朋友抱住試下既心態入去啦入到去先知道佢地試緊業、開左幾日老闆娘仲好nice咁介紹左我地食個自選味道既蘋果雞肉腸配法國鴨肝,同埋和牛漢堡狗自選果個鴨肝呢整到岩岩好、香噴噴我最鐘意都係個和牛、好juice、入邊仲好驚喜有菠蘿係入邊令到隻熱狗無咁heavy 下次我要試埋個大鰻狗、見到人地叫左、條鰻魚又大塊又長鋪滿哂個包咁好似好正環境舒舒服服,員工都好nice有禮貌👍🏻
今日約左朋友係上環見面、

行過見到孖沙街新開左間iconic h 、

咁同朋友抱住試下既心態入去啦

入到去先知道佢地試緊業、開左幾日

自選果個鴨肝呢整到岩岩好、香噴噴

環境舒舒服服,員工都好nice有禮貌👍🏻
2017-05-13
2017-05-13 303 瀏覽
琴晚同女朋友行開上環,見到間熱狗鋪,老闆娘都幾nice,幾好人, 介紹左隻黑松露味炒蛋熱狗,個炒蛋係唔錯既,仲要係流心,係流心!係有d誠意。個熱狗餐個人黎講都覺得偏貴,不過一個人一個餐都好飽下。因為同女朋友食既關係,仲叫左個腸拼盤同埋一口和牛粒,咁個腸拼盤都好多款,個人覺得都幾抵食。特別介紹番個和牛粒,都好有口感,雖然未到入口即熔,不過四十幾蚊都算係咁,夜晚食環境都唔錯,乾淨衛生無問題,有番自己廁所。