2022-11-13
I-O-N喺觀塘Nina Hotel最近開左一間新分店,餐廳裝修新派雅緻,樓底好高,空間感唔錯,而且檯與檯之間保持適當距離,坐得非常舒服。餐廳仲推出左全新半自助餐形式嘅Weekend Brunch Menu,每位$368起,有7款主菜選擇,及超過20種無限量添食嘅Chef Table美食,非常豐富,11月30日前仲做緊全天侯8折開幕優惠,大家千祈唔好錯過!我地喺店員嘅推薦吓揀左香烤龍蝦班尼迪蛋及烤澳洲西冷牛扒兩款主食,前者選用新鮮活龍蝦製作,蝦肉十分鮮甜彈牙,伴以出色嘅Egg Benedict, 水波蛋生熟度剛好,切開見到啲蛋汁流晒出嚟,真係邪惡又好味🤤 澳洲西冷份量幾大,烤得好香,肉質軟嫩,如果再生少少會更好味!喺等緊主食期間可以去自助區攞啲嘢食,由於選擇非常之多,所以我都係每樣試少少,留番啲肚食主食同甜品。冷盤區主要以沙律為主,例如我試左烤雜菌沙律同埋牛油甜粟米沙律都非常好味,而熱盤方面,個人推薦白酒炒海鮮、脆炸雞中翼同埋法式洛林蛋批!我哋仲加配左半打精選生蠔(+$158),當日係法國生蠔,尺寸為3號大細啱啱好,每隻都非常新鮮,肉質肥美,味道甘甜,而且價錢都好合理👍🏻甜品方面,我哋
甜品方面,我哋升級左甜品拼盤,如過四位同行仲可以免費升級,心太軟同埋抹茶窩夫都非常高質,仲有好多新鮮嘅水果可以解下膩,擺盤又靚,真係非常滿足🤣