Very chilled atmosphere for coffee enjoying. The food is yummy, but hard to define which cuisine the restaurant belongs to. It may be a mixed fusion of Japanese, Italian and local Food. Love the fact that the portion is generous and options are diverse and variable. I also like the pizza is in Italian style meaning the base is with crispy thing bread, and the salmon toppings was full on the bread. not to mention chicken wings is so crispy and flavoured as well! Good spot for office workers and f
Good spot for office workers and family alike due to spacious premise (Hong Kong standard). Window seat with Tsim Sha Tsui street view is kind of interesting, worth a visit.
2024-01-26 423 瀏覽
今日到訪一間寫意嘅Cafe吃午餐,餐廳嘅裝修充滿悠閒素雅氣息,水泥牆身換上木系布藝梳化,簡約自然嘅感覺,而且空間感十足,感覺舒適。午餐有15款,價格由$138-$238。三文魚西京燒$188這烤三文魚真好吃!三文魚外層有彩色脆皮,而三文魚肉保持嫩紅柔滑,口感軟熟,還有陣陣西京燒嘅甜味,惹味可口,再配上烤黃椒紅椒等等配菜,好味道又滿足。Flat white oat milk$49-$15咖啡味道甘香醇厚,入口温度剛剛好,咖啡帶一點點咖啡豆嘅酸味,感覺圓潤而溫和,加上燕麥奶,口感香滑。這兒的環境寫意,加上食物的水平不錯,會再訪的。

而且空間感十足,感覺舒適。

午餐有15款,價格由$138-$238。

三文魚西京燒$188

Flat white oat milk$49-$15

這兒的環境寫意,加上食物的水平不錯,會再訪的。

2024-01-26
午餐
2024-01-19 495 瀏覽
@how_dept (尖沙咀).真心推薦嘅Cafe 位於K11 Art Mall嘅 @how_dept 好幾年前 本身係觀塘試過已經覺得好鍾意..無論係嘢食質素 定佢哋最特別嘅 少少工廈式嘅木系 裝潢.. 可惜汁咗.. 但!!‼️‼️.而家係幾個地方都重開.. 同埋感覺都依舊..一樣靚.. 空間感超大 (完全唔似普通香港嘅Cafe)樓底好高!!食物質素一樣高質!!.1.慢煮封門柳·脆薯角·烤雜菜 $238.5成熟 牛味出 味道好好口感上唔算特別軟嫩.. 但係合理範圍!份量都足 每塊大細厚薄都舒服.烤雜菜好香入味.. 薯角個人偏向無咁炸會好啲 少少過鹹但ok的👌🏻👌🏻.2.四元豚肉日式叉燒·芝士溫泉蛋·酸種包$158.非常吸引嘅組合.. 又真係完全無失望.. 鍾意!豚肉塊超多.. 感覺有啲似「少粉嘅咕嚕肉」但醬汁係偏向燒汁款.. 口感 & 味道都得👌🏻👌🏻.下底嘅酸種包可能就咁望無乜大感覺實際望你都會覺得幾震攝.. 好長🤣🤣🤣🤣..好大!酸感還好 無乜.. 口感比較軟熟啲..但作為配角佢好稱職🤣🤣.係side嘅芝士溫泉蛋就真係畫龍點睛..上面嘅少炙燒感嘅芝士本身好香.. 溫泉蛋流心感做得好好
@how_dept (尖沙咀)
好幾年前 本身係觀塘試過已經覺得好鍾意..
而家係幾個地方都重開.. 同埋感覺都依舊..
一樣靚.. 空間感超大 (完全唔似普通香港嘅Cafe)
樓底好高!!
食物質素一樣高質!!
1.慢煮封門柳·脆薯角·烤雜菜 $238
5成熟 牛味出 味道好好
口感上唔算特別軟嫩.. 但係合理範圍!
份量都足 每塊大細厚薄都舒服
烤雜菜好香入味..
薯角個人偏向無咁炸會好啲 少少過鹹
但ok的👌🏻👌🏻
2.四元豚肉日式叉燒·芝士溫泉蛋·酸種包
非常吸引嘅組合.. 又真係完全無失望.. 鍾意!
豚肉塊超多.. 感覺有啲似「少粉嘅咕嚕肉」
但醬汁係偏向燒汁款.. 口感 & 味道都得👌🏻👌🏻
下底嘅酸種包可能就咁望無乜大感覺
實際望你都會覺得幾震攝.. 好長🤣🤣🤣🤣..
好大!
酸感還好 無乜.. 口感比較軟熟啲..
但作為配角佢好稱職🤣🤣
係side嘅芝士溫泉蛋就真係畫龍點睛..
上面嘅少炙燒感嘅芝士本身好香..
溫泉蛋流心感做得好好..
加埋嗰包一齊.. 無得輸呀!!!
仲有少量沙律菜 & 黑醋.. 有少少口感中和 又 無kcal咁濟!
3.煎大蝦·龍蝦鰹魚湯·扁意粉 $178
色香味俱全!又可以滿足下倒湯嘅KOL式打卡..
無乜可以挑剔🤣..
本身個醬汁/湯汁 好鮮甜.. 濃但唔油..
卡路里wise好friendly..
但又入味舒服..
虎蝦殼脆香..流質彈牙大塊..🦐
可以可以可以!!
作為晚市.. 價錢合理!
環境高過正常質素!
味道都如是.. 所以個人經驗都幾好!
幾推薦比大家👌🏻👌🏻🤤🤤
友情客串📷
@movingsunset.cafe
所以畫風突然高級了.. 我懂我懂🤣
阿門

2023-11-29 327 瀏覽
依間係我哋兩個小編嘅西餐收藏list之一,好鍾意食間中都幫襯,尤其對於我哋唔食牛 佢哋個慢煮豚肉扒👍🏻尖沙咀分店位置係有少少隱蔽,位於k11 art house 轉角位入面,但其實入到去坐滿人,食晚餐的話強烈建議book枱先午市都有lunch menu,若果要經濟點的確對比下價錢平過晚市單點~價錢唔算平,但食物有質素👍🏻👓慢煮四元豚肉·薯蓉·肉桂蘋果醬 $198豚肉好厚身,慢煮所以淋又有口感,配有蘑菇汁可沾,但肉桂蘋果醬已經好足夠🤍酸酸甜甜帶有肉桂香氣,解膩👍🏻配菜薯蓉應該有忌廉所以好creamy幼滑評分:9/10👓明太子忌廉汁煙肉意粉 $178係招牌菜之一,明太子忌廉汁非常濃郁creamy,夠鹹香,但當然係少漏,意粉都煙韌,最緊要掛汁👍🏻評分:7.5/10👓煎北海道帶子·伏特加蕃茄奶油長通粉 $178雖然有伏特加成分,但煮過程蒸發咗所以只有少許酒香味。有3大粒厚肉帶子!醬汁濃郁蕃茄味但有奶油所以偏creamy。長通粉配上蕃茄+奶油,組合絕配評分:8/10👓Baby Cigar $78

👓慢煮四元豚肉·薯蓉·肉桂蘋果醬 $198
評分:9/10

👓明太子忌廉汁煙肉意粉 $178
評分:7.5/10

👓煎北海道帶子·伏特加蕃茄奶油長通粉 $178
評分:8/10

👓Baby Cigar $78
(Coffee Jelly, Milk, Double Espresso, Tiramisu Sauce)
有別於一般咖啡,面層奶蓋濃厚creamy,唔容易沉底,手指餅做裝飾,無論賣相抑或味道都有tiramisu感覺。底層double espresso唔會太苦澀,帶咖啡香,如果可以轉做有rum酒版本既cocktail可能會更加特別😆

👓 Peach Fruit 水蜜桃果粒茶 $68
Cascara 咖啡樱桃果乾茶 $68
大壺熱茶都沖到3杯茶,個人覺得水蜜桃果粒茶幾好飲,香桃味但唔會有甜味,唔怕肥😉
咖啡樱桃反而麻麻哋,重甘苦味,似普洱茶不過唔香,唔太特別建議叫
2023-11-28 188 瀏覽
呢間都係人手沖泡既咖啡同飲品,用料都係好普通,價錢好貴,但就唔限時間鐘意坐幾耐傾幾耐都得,戶外地方比較多蚊同熱,杯野就好普通,唔值咁貴價錢,叫做支持下,我都唔會再去
2023-11-26 305 瀏覽
整體唔錯,特別飲品有特色,打卡一流,環境闊落,夠吸睛,但我坐的地方細d…一張檯order兩個食物share已經好逼,旁邊冇人但不允許多一張檯…否則感覺服務更好了…第三次來,有優惠才能吸引回來…否則感覺有點小貴🥹
Raw  coffee
帶子伏特加番茄🍅奶油長通粉
Raw  coffee
帶子伏特加番茄🍅奶油長通粉
  • Raw  Coffee
2023-11-16 254 瀏覽
老闆退休,因為鍾意飲咖啡,所以搵咗間西餐廳,第一次光顧,食物有水準,唯獨老闆嫌咖哩唔夠熱辣辣,其他都唔錯,咖啡好好飲,侍應都好好,原本電話落單,但我哋嫌麻煩,侍應幫我哋落單,地點位置都唔錯,會再試埋其他野食
🤓 小編同朋友喺Signal傾傾下偈,就約咗第二晚出嚟食晚飯,面對面繼續傾!朋友對食冇乜特別要求,就等小編安排「飯聚地點」!🍕Pepperoni Onsen Tamago Pizza 😋😋😋😋😋Pizza一上枱,好吸睛!被個份量嚇親,好大個 😆日本溫泉蛋🍳雖然已經穿咗,但都冇損佢嘅味道,配落有辣肉腸、Parma ham同芝士🧀 嘅pizza,有啲變成鹹雞蛋嘅口感同味道,真係幾夾!依個pizza真係可以三個人食!我哋已經盡力食,都係食淨一塊 😆🍛 吉列芝心豬扒 . 日式咖喱飯 😋😋😋😋吉列豬扒炸得幾脆,入面有半溶芝士餡,調味簡單,肉質唔會嚡口。日式咖哩聞落好香,食落微甜,配有紅蘿蔔粒🥕、法邊豆同酸瓜。白飯🍚上有啲紫菜飯素,整體多啲鹹香味!除咗視覺上好大碟之外,份量都真係好多!同朋友share食,最後都係食淨少少 🙈🍹 Bouncing Bee 😋😋😋😋😋小編同朋友每人叫咗一杯汽水特飲。最特別係白桃烏龍茶同梳打嘅mix!蜜糖🍯、檸檬🍋汁嘅酸甜外,有淡淡烏龍茶香,仲有果凍喺入面,可以當自己食緊甜品!😚晚餐 💵💵💵💵💵 約港幣$250/人💁🏻‍♀️ 依間尖沙咀分店喺K11,夜晚好旺場!用餐時間9

🍛 吉列芝心豬扒 . 日式咖喱飯 😋😋😋😋

🍹 Bouncing Bee 😋😋😋😋😋

晚餐 💵💵💵💵💵 約港幣$250/人

💁🏻‍♀️ 依間尖沙咀分店喺K11,夜晚好旺場!用餐時間90分鐘。
2023-04-21
10 分鐘 (堂食)
2023-11-09 232 瀏覽
「Sunset」(橙汁、鮮奶、雙倍濃縮咖啡)一杯味道好特別嘅咖啡!佢嘅顏色好似日落咁橙橙地!將橙汁同埋牛奶加雙倍濃縮咖啡混合喺一齊,真係好有層次感,但係唔夾!啲橙汁嘅酸味同埋鮮牛奶嘅濃郁口感完全夾唔到,一齊喝落去,令人有 D 難受!我飲左三分一杯就放棄了.....惟一優點,係杯野打卡幾靚~「Dirty」係一杯好經典嘅咖啡!一杯混合咖啡同埋牛奶嘅經典組合,味道好濃郁!啲咖啡嘅甘苦同埋牛奶嘅甜滑好完美咁搭配埋,飲落好舒服!而且佢溫度控制得好好,係有足夠顯示層次嘅配方。如果你鍾意層次感嘅咖啡,呢杯「Dirty」絕對係一個好嘅選擇!
「Sunset」(橙汁、鮮奶、雙倍濃縮咖啡)

我飲左三分一杯就放棄了.....
惟一優點,係杯野打卡幾靚~
「Dirty」
而且佢溫度控制得好好,係有足夠顯示層次嘅配方。
Dirty
題外話/補充資料: 等位非常耐,實在好多人
2023-11-05
30 分鐘 (堂食)
Dirty
星期六晚去,以前都要排下隊,當晚竟然唔滿座,不過都建議用openrice訂咗位穩陣👍🏻叫咗個柚子蜜烤無骨春雞$238,酸酸甜甜,雞肉軟嫩,比想像中大份,推薦😋熱門嘅明太子忌廉煙肉意粉($178)上面鋪滿紫菜同木魚碎,明太子汁好濃稠,唔怪得大推!😙海鮮pizza $198餡料有蟹柳魷魚等海鮮🦐,加埋蛋黃醬同厚厚嘅芝士,味道不錯!友人叫嘅Raw Coffee $68Double Expresso +青檸梳打,杯邊有鹽,有得自己溝幾好玩,望落去賞心悅目。😍

柚子蜜烤無骨春雞

熱門嘅明太子忌廉煙肉意粉($178)
明太子忌廉煙肉意粉

上面鋪滿紫菜同木魚碎,明太子汁好濃稠,唔怪得大推!😙

海鮮pizza $198
餡料有蟹柳魷魚等海鮮🦐,加埋蛋黃醬同厚厚嘅芝士,味道不錯!
海鮮pizza

友人叫嘅Raw Coffee $68
Raw  Coffee

柚子蜜烤無骨春雞
明太子忌廉煙肉意粉
海鮮pizza
Raw  Coffee
2023-11-01 182 瀏覽
放假出咗嚟尖沙咀K11行吓,想搵個地方坐吓飲杯嘢。商場好多選擇,揀嚟揀去最後試咗呢一間 How To Live WELL本身諗住買杯咖啡見到原來佢入邊有得坐間Cafe佈置有啲日式感覺,好多唔同嘅座位選擇!Waitress 安排咗入座望住個窗嘅吧枱。今日天氣幾好,望住個街景食個下午茶,心情都舒暢! 嘢飲款式都好多,預咗想食甜品,所以就飲杯清新啲,中和下!本身超級鍾意清新嘅薄荷葉梳打,所以呢杯嘢飲好啱我💚🤍甜品一直都係女仔最愛💕流心芝士蛋糕🍰🍮擺盤好治癒🥰好好食! feel到餐廳是用心整的🥰一杯嘢飲,一份甜品,靜靜地享受!大滿足😌

本身諗住買杯咖啡見到原來佢入邊有得坐

甜品一直都係女仔最愛💕

流心芝士蛋糕🍰🍮

擺盤好治癒🥰好好食! feel到餐廳是用心整的🥰

一杯嘢飲,一份甜品,靜靜地享受!大滿足😌
依家先知K11有間咁chill既cafe位置都幾隱敝 係最入concer位🥺 以日式傢俱、木系做主題~入面落地大玻璃有窗口位 好舒服傾計good🫶🏻📍煎北海道帶子·伏特加蕃茄奶油長通粉 $178最愛長通粉🍝即刻揀左呢款灑上大量芝士粉🧀同蕃茄汁融合🍅味道唔會過酸~好creamy都好掛汁Vodka味食唔到🥲可能已經蒸發哂三粒好大嘅帶子無煎到熟曬 好香口整體意粉唔錯 可以encore😚📍雙重芝士和牛煙肉日本蛋漢堡 $208個burger都幾厚 一啖食唔哂😂Layer一層層 :麵包 + 太陽蛋 +芝士+ 煙肉 + 和牛漢堡 + 蕃茄 + 生菜配料真係幾豐富 好有食慾👅和牛漢堡好 juicy🐄不過牛味唔重太陽蛋爆哂蛋汁🍳麵包好鬆軟帶牛油香芝士未溶哂有D可惜😭成個包自身好似無咩醬 🫠 Dry左少少配菜: 薯角 + 沙律菜 正常發揮📍日式蟹棒芝士蛋卷 $108蛋卷好大份 適合一大班朋友share👫鋪滿紫菜、木魚 💗有d似食緊大阪燒切開入面仲包住蟹柳 + 沙律醬 👍蛋未全熟 中間有小小蛋液 口感嫩滑~最後環境太chill好想飲酒🍻叫左枝手工啤 (柚子味)唔記得幾錢了~比較易入口 好爽 咁就過左個ha
依家先知K11有間咁chill既cafe
位置都幾隱敝 係最入concer位🥺
以日式傢俱、木系做主題~
入面落地大玻璃有窗口位 好舒服傾計good🫶🏻

成個包自身好似無咩醬 🫠 Dry左少少
配菜: 薯角 + 沙律菜 正常發揮

📍日式蟹棒芝士蛋卷 $108
蛋卷好大份 適合一大班朋友share👫
鋪滿紫菜、木魚 💗有d似食緊大阪燒
切開入面仲包住蟹柳 + 沙律醬 👍
蛋未全熟 中間有小小蛋液 口感嫩滑~

最後環境太chill好想飲酒🍻
叫左枝手工啤 (柚子味)唔記得幾錢了~
比較易入口 好爽 咁就過左個happy friday🫶🏻
  • 煎北海道帶子 伏特加蕃茄奶油長通粉
  • 日式櫻花蝦芝士玉子燒
🌻熊妹一早聽聞過《How To Live Well》呢間休閒Cafe,以前係‪觀塘工廈總店‬,同傢俬品牌聯成一齊開店,時代變遷,搬到而家喺‪銅鑼灣希慎廣場‬、尖沙咀K11同埋荃灣廣場做自己嘅獨立Cafe店,實行港九‪新界都有一間分店‬,三個區域都有,想食又唔洗話過海咁麻煩,絕對係屬於香港人的餐廳。📌今日同瑪姬皇后喺尖沙咀行街🛒,諗到K11有呢間久違了又未試過的《How To Live Well》Cafe,一於去試吓。📌《How To Live Well》K11分店位於2樓,環境好大,以木系🧱同埋黑白色的裝修為主,樓底好闊落,感覺好似入咗一間Studio入面。有好多張梳化枱,🛋,有靠場邊的四人枱,有靠窗邊望窗的二人自修室枱,中間有張好大的多人工作枱💻,真係過嚟休閒嘆杯咖啡又得,過嚟聚吓舊食吓飯又得,過嚟工作都得,🉐咗。📌餐牌入面大路Cafe美食通通有,意粉🍝、漢堡包🍔、咖喱飯🥘、封門柳🐮、西冷、Pizza🍕、小食🍢、沙律🥗都有齊。想輕食又得,想飽肚食又得,齋飲杯咖啡都得。Classic Pizza,$193瑪姬皇后話佢啲Pizza幾吸引想試下。要試一款Pizza,食classsic就最好

Classic Pizza
Classic Pizza,$193
瑪姬皇后話佢啲Pizza幾吸引想試下。要試一款Pizza,食classsic就最好不過啦。有蔥油腸、煙肉、蘑菇、洋蔥同蕃茄醬,傳統Pizza就係應該蕃茄醬做底,跟住有啲肉,有啲蘑菇再連埋啲芝士,一款Pizza嘅樣🍕,黃色的熱溶芝士🧀襯托住粒粒紅色嘅蕃茄🍅就出左黎。

餅底係薄批,係厚少少的餅乾餅底,食落去批邊幾脆,薄批又唔會好似食厚批麵包咁飽。蕃茄醬底,餡料鋪滿好豐富的芝士,仲有一片片厚切的蔥油腸,而唔係平時食開好薄一片嘅辣肉腸,變成口感有咬口啲豐富啲,仲有啲焗熟左嘅蕃茄粒🍅,咬落爆出新鮮嘅蕃茄汁,又可以解下pizza的鹹度及油膩,熊妹食pizza嘅愛好係一定要點埋tabasco🌶,帶多點微酸辣嘅味道,可以同鹹芝士同蔥油腸夾。

唔使整色整水新口味,傳統口味就已經可以食得出經典味道,

明太子忌廉汁煙肉意粉, $178
📌其實熊妹一直由觀塘店關注《How》,就係關注佢呢個招牌明太子忌廉汁煙肉意粉,因為熊妹就係明太子愛好者。

嘩!一上枱,明太子忌廉汁的味道真係芬香撲鼻,仲可以見到面頭的木魚絲同紫菜絲被意粉嘅熱氣吹到郁吓郁吓♨️,感覺到廚師嘅做功好細膩。

明太子忌廉汁煙肉意粉
明太子忌廉汁嘅濃郁程度真係澎湃到呢,每條意粉都係掛滿杰身嘅忌廉汁同埋粒粒明太子,食落去唔會好鹹,重奶油味🍼再吊出明太子嘅鹹味,特別在啲煙肉🥓係超級重煙燻味,就算撈上明太子忌廉汁都唔會蓋過佢本身醃製過嘅煙燻味道♨️,好明顯這些煙肉一定唔會係平價貨,熊妹真係冇揀錯。💪🏻
唔好以為盤大碟細份量少,原來隻碟係好有深度㗎。成碟意粉份量多到兩個人食咗五六轉一大注都仲有忌廉汁係個盤底,其實好飽㗎,但係好味到一定想清晒佢。

日式甜泡菜炸雞配日式芥末醬
日式甜泡菜炸雞配日式芥末醬,$88
📌食咗兩款主食,好味到未夠喉,就揀多款小食喇。

本身熊妹都幾鍾意食炸雞🐥同泡菜,好少見到呢兩樣嘢會擺埋一齊。炸雞有好多舊,炸皮炸到超級薄,完全唔覺得有塊炸皮喺度,咬落去一啲都唔油膩,雞肉入邊嫩滑唔鞋口,再點埋跟上嘅日式芥末醬,瑪姬皇后話呢個醬有驚喜🤩,芥末嘅味道唔會好辣,又帶少少甜,點落炸雞度味道又唔係好濃又幾清新,跟手又可以食吓啲甜泡菜清下油膩,然後再食返一口炸雞,本身係一口小食但係都食到停唔到口,呢款炸雞小食黎真係可以值得一試。

Affogato,$68
不嬲鐘情espresso的瑪姬皇后見到餐牌有呢個黑芝麻味嘅Affogato,真係唔試唔得。

Affogato其實不嬲都可以當甜品咁食,因為係黑咖啡撞落雪糕入邊🍨,今次係黑芝麻味雪糕,黑黑配搭,生生不息。

Affogato
絕對係冇得頂!當黑芝麻雪糕遇上黑咖啡☕️,黑芝麻嘅芝麻香味,再撞落超級濃烈嘅黑咖啡,兩種重味道嘅食材撞埋一齊,又不失自己嘅風格之餘,但突顯各自濃烈的獨特味道,比起平時一般用的雲呢拿雪糕係更勝一籌,冷熱相撞又帶出另一種味蕾的感受,呢杯黑黑Affogato真係世一,《How》唸到呢種配方的Affogato真係好聰明,讚!

Baby Cigar,$78
📌實不相瞞,其實熊妹都係咖啡愛好者,每一日都要飲一杯咖啡先可以為之醒神。

瑪姬皇后食Affogato食得咁過癮,熊妹都唔執輸,發現咗呢杯Baby Cigar,包含coffee jelly, milk, double espresso, tiramisu sauce 。

Baby Cigar
呢杯Baby Cigar 果然係《How》的有一傑作,以咖啡同Tiramisu為主,直程有成塊Tiramisu的主角招牌手指餅托係杯頂,可以浸落咖啡入面自製Tiramisu手指餅。透明玻璃杯可以睇到Baby Cigar入邊層次分明,面頭有一層唧咗tiramisu sauce的牛奶奶蓋,然後中間係加咗Double shot expresso☕️嘅牛奶咖啡,底層就有粒粒咖啡啫喱,成件事好咖啡之餘,又食到Tiramisu嘅精髓,所以《How》做的咖啡果然係名不虛傳,係會令人飲上癮的。

📌How to live well? You can find the answer at Shop 201, K11 Art Mall.
2023-10-09
Classic Pizza
日式甜泡菜炸雞配日式芥末醬
Baby Cigar
12點去到唔使等位。餐廳環境舒適,好有文青feel。叫咗2個lunch set。明太子忌廉汁煙肉意粉($148)第一眼望落去好細碟,但原來意粉疊到好高,撈勻就好大碟。意粉軟硬適中,明太子忌廉汁超多,可以掛哂係意粉到,好味,但食咗三分一已經覺得個汁好膩。兩個人share食就岩岩好。另外加$22有餐湯同麥茶。今日餐湯係南瓜湯,好creamy,好飲。跟餐湯仲有餐包,熱既餐包,軟熟香口,唔錯。(個人口味S:4/5分) 慢煮美國封門柳 脆薯角 烤雜菜($198)封門柳七成熟岩岩好,唔會太韌,有肉汁,有牛味,係邊邊位乾身咗d。配菜既番茄、脆肉瓜、蛋同薯角既調味唔錯,幾好食。(個人口味E:4/5分) 設加一服務費。如果lunch set唔使加錢就包埋餐湯同茶就性價比高d。
12點去到唔使等位。
餐廳環境舒適,好有文青feel。
叫咗2個lunch set。
明太子忌廉汁煙肉意粉($148)
第一眼望落去好細碟,但原來意粉疊到好高,撈勻就好大碟。
另外加$22有餐湯同麥茶。
今日餐湯係南瓜湯,好creamy,好飲。
跟餐湯仲有餐包,熱既餐包,軟熟香口,唔錯。
(個人口味S:4/5分)

慢煮美國封門柳 脆薯角 烤雜菜($198)
配菜既番茄、脆肉瓜、蛋同薯角既調味唔錯,幾好食。
(個人口味E:4/5分)

設加一服務費。
如果lunch set唔使加錢就包埋餐湯同茶就性價比高d。
2023-09-19
2023-10-24 160 瀏覽
可能我缺乏Omega-3,所以特別鍾意食三文魚🍣~三文魚西京燒賣相好靚呀!三文魚上沾滿了彩色脆脆,咬起來脆卜卜,平時我不愛魚皮也把全片魚皮吃掉!三文魚肉質結實,配菜新鮮,彩椒酸酸甜甜很開胃🤤想喝冰咖啡所以選了Shakerato(Double Espresso Shake with Coconut Jelly, Lychee Syrup, Ice Cubes),好喜歡shake shake 咖啡上的棉密泡泡,加上荔枝糖漿和椰果甜甜的~如果大杯點就好了,因為太好喝吧!
可能我缺乏Omega-3,所以特別鍾意食三文魚🍣~
三文魚西京燒

三文魚西京燒