一打開門就好似去左地道韓國路邊攤咁雖然坐位較逼但勝在似足韓國食街頭大排檔首先用QR code落單~一坐低先上兩碟小菜, 泡菜及芽菜各一小碟 泡菜豬肉鍋 $206/大店員推薦的招牌菜,用五花腩用泡菜作為湯底配料,但五花腩太厚太多肥膏湯底入唔到味,如果可將五花腩肉簿切相信會易入口好多食到一半泡菜湯變得較咸$15加拉麵,拉麵份量較少建議大食的叫2份會好點阿珠媽炒年糕 $78阿珠媽炒年糕口感好煙韌又Q彈甜甜酸酸,配上烚雞蛋和魚糕片好韓呀果然~ 甜米漿 $20忌廉溝鮮奶$20
一打開門就好似去左地道韓國路邊攤咁
雖然坐位較逼但勝在似足韓國食街頭大排檔

首先用QR code落單~
一坐低先上兩碟小菜, 泡菜及芽菜各一小碟

泡菜豬肉鍋 $206/大
店員推薦的招牌菜,
用五花腩用泡菜作為湯底配料,
但五花腩太厚太多肥膏
湯底入唔到味,
如果可將五花腩肉簿切相信會易入口好多
食到一半泡菜湯變得較咸
$15加拉麵,拉麵份量較少
建議大食的叫2份會好點

阿珠媽炒年糕 $78
阿珠媽炒年糕口感好煙韌又Q彈
甜甜酸酸,配上烚雞蛋和魚糕片好韓呀果然~

甜米漿 $20
忌廉溝鮮奶$20
2023-09-26 48 瀏覽
一直都好想黎食呢間韓國餐廳,今日終於約埋朋友一齊黎嘗試下了🥰🥰🥰呢間餐廳裝修好有特色同埋氣氛,入去會有一種好放鬆既感覺,環境就好似身處韓國街頭般,享受食物之餘又可以輕鬆同朋友唱談。街頭魚糕串串($146)- 魚糕份量好多,味道同韓國食一樣,開住個Gas爐,熱辣辣咁樣享受魚糕,完全感覺處身於韓國街頭。呢個係必點!泡菜豬肉鍋($146)- 同魚糕串串一樣,開住Gas爐熱辣辣咁樣享受美食,豬肉嘅份量都好多,好大件,配上泡菜,唔會有種膩既感覺,味道不錯!飲品方面,都有各種不同,當然唔少得啤酒,如果唔飲啤酒嘅人士都有多款飲品或者梳打汽水選擇。青蘋果梳打($38)- 味道中規中矩,勝在價錢合理。總括而言,呢間嘅韓國嘢食唔錯,環境都不錯,服務態度很好,員工熱情有禮貌。

青蘋果梳打($38)- 味道中規中矩,勝在價錢合理。

• 街頭魚糕串串
2023-09-25 39 瀏覽
媽媽最近褒韓劇🇰🇷好掛住韓國啲野食😚之前book mark 左好耐嘅韓國餐廳🍴今日就同朋友一齊嚟試下😋成間餐廳好有韓國街邊feel 😍播住kpop歌🎼藍色膠櫈摺枱🪑洗衣機🧺理髮店💈懷舊玩具做裝修😌韓味十足🇰🇷每個角落都係打卡位📷⚠️餐廳都好full 🥰記得要book 位啊😉一坐低店員就俾小食我哋👍🏻有泡菜同辣芽菜🥰餐廳用QR code 落單📱非常方便🤩😋🍢街頭魚糕串串餐廳用鍋上枱🍲有一串嘅魚糕🍢仲有蘿蔔🥕小魚糕😋湯底清甜😙仲有胡椒味🤪絕對同韓國嘅一模一樣🥹魚糕好彈牙🤭如果冬天嚟食仲正👍🏻飲埋熱辣辣嘅湯🫶🏻好暖胃🥰😋🍗辣辣無骨雞腳唔會好辣🌶️雞腳即時整💕全部冇骨👍🏻好啱懶人🙌🏻一啖雞腳一啖葱😉好夾啊💯下酒菜至正🥰😋🍙拳頭飯真係成個拳頭咁大😆好入味啊😋最簡單最好味🤤紫菜碎+芝麻+麻油😙又香又入味✅好飽嘅情況下都想追住食🤭😋🍹熱情果梳打好大杯又清爽🧊味道唔會好假😆食完辣野再飲好爽🤪

媽媽最近褒韓劇🇰🇷

好飽嘅情況下都想追住食🤭

😋🍹熱情果梳打
好大杯又清爽🧊味道唔會好假😆食完辣野再飲好爽🤪

2023-09-21
15 分鐘 (堂食)
  • 街頭魚糕串串
2023-09-22 98 瀏覽
香港絕對係美食天堂,美食真係多得冇得講!日本、韓國、台灣等等國家嘅美食,都可以食到,真係應有盡有!上個星期六我約咗朋友去尖沙咀嘅「hoo 韓國包車」食韓國菜,真係好惦啊!呢間餐廳裝修好特別,有韓國街頭嘅風格,環境好舒適,而且佢哋嘅食物款式好多,又好好味,價錢亦都好抵食。我哋叫咗甜辣炸雞、泡菜炒飯同紫菜飯卷,真係唔錯啊!首先嚟睇甜辣炸雞,個皮炸到好脆,肉質鮮嫩多汁,而且個甜辣醬汁夠味,辣辣甜甜嘅味道真係好開胃!🍗🌶️😋泡菜炒飯都好好食!炒飯粒粒分明,炒得香口,加埋啲酸酸辣辣嘅泡菜,帶出一種獨特嘅風味,食落去好開胃又下飯!🍚🌶️🥢最後嚟到紫菜飯卷,真係一流!飯卷捲得好緊實,個紫菜新鮮脆口,內裡包咗蔬菜同火腿蛋,每一口都好清新又美味!🍙🥬🍣😍除咗呢三款,「hoo 韓國包車」仲有好多其他嘅韓國美食選擇。如果你鍾意韓國菜,呢間餐廳絕對係一個值得去嘅地方!食物唔止好味,仲有特色環境,真係一個好舒適嘅用餐體驗!🇰🇷🍽️🎉

✈️人氣韓國街頭小食🧡hoo 포차🧡呢間hoo韓國包車, 一入餐廳就見到韓式霓虹燈加韓式場景, 檯櫈更用左韓式路邊大排檔風, 最啱瘋狂打卡🫶🏻餐廳地點位於厚福街, 樓上舖黎, 一開𨋢門已經好似時空穿梭去左韓國咁🫡韓國街頭盡現眼前, 現場仲播住韓文歌, 特別滋味😜點餐後就立即送上韓國泡菜小食🤩甜辣醬炸雞半份🍗韓國菜一定要食炸雞, 雞皮同粉漿唔會過厚, 炸得乾身唔油膩, 啖啖肉, 仲好貼心咁準備左手套俾你用, 唔駛整污糟雙手, 吃得更方便衛生!韓式飯卷 🍙飯卷件件都好大件, 仲要配料足, 紅蘿蔔, 黃蘿蔔, 青瓜, 蛋, 樣樣都落足!韓式煎餅🇰🇷係韓國最地道小食, 泡菜餅有濃厚嘅泡菜香, 口感鬆軟, 食到爽脆好味嘅泡菜梨汁🍐係有梨粒係度既, 唔算好甜, 凍冰冰好爽!佢都仲有好多招牌菜, 下次一定要試下佢!!👉🏻招牌炒章魚👉🏻卜卜脆炒豬脆骨拼拳頭飯👉🏻醬煮辣雞腳鍋佢地仲推出左限定晚市菜式👉🏻醬油系列: 醬油蝦蟹四重奏, 我都見到有人食!! 望落好吸引!hoo韓國包車 @hoo.pocha 📍尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈22樓°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
✈️人氣韓國街頭小食🧡hoo 포차🧡

點餐後就立即送上韓國泡菜小食🤩

甜辣醬炸雞半份🍗

韓式飯卷 🍙

韓式煎餅🇰🇷

梨汁🍐
係有梨粒係度既, 唔算好甜, 凍冰冰好爽!

佢都仲有好多招牌菜, 下次一定要試下佢!!
👉🏻招牌炒章魚
👉🏻卜卜脆炒豬脆骨拼拳頭飯
👉🏻醬煮辣雞腳鍋

hoo韓國包車 @hoo.pocha
📍尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈22樓
#MrsLong #hk #hkmami #Longs #influencer #親子 #hkkids #HKFoodie #hoo韓國包車 #尖沙咀美食 #韓國包車 #韓國夜攤 #韓國美食#韓國旅行 #韓國街頭小吃 #Yo你去食
2023-09-19 55 瀏覽
哩間餐廳裝修嚟講真係好似韓國嘅路邊攤擋環境氛圍感十足 🤩🤩QR code order完之後會有小兩碟小菜芽菜 同 泡菜 yum yum🤤泡菜豬肉鍋 + 泡麵2個人食叫半份啱啱好 湯頭清淡唔係濃味既泡菜湯食得出淡淡既豬肉味 豬肉厚切啖啖肉😜😜😜加埋泡麵食一流呀😎招牌辣炒魷魚炒魷魚份量多都彈牙 加埋椰菜食唔會好辣 食唔到辣既朋友都啱食呀 炸紫菜粉絲每次去韓國路邊攤都一樣有呢一個小食All time favorite ❤️ 口味同韓國一樣🥰🥰🥰🥰
哩間餐廳裝修嚟講真係好似韓國嘅路邊攤擋

每次去韓國路邊攤都一樣有呢一個小食
All time favorite ❤️
口味同韓國一樣🥰🥰🥰🥰

2023-09-19 37 瀏覽
睇韓劇成日見到啲人食路邊攤,就好想試吓。估唔到唔使飛韓國,喺香港都搵到包車設計嘅餐廳,仲要係頂樓。呢排又中韓劇毒,約埋友人一齊去食吓啲街頭小食。餐牌都有好多選擇,最鍾意魚糕串鍋,十足十關東煮。湯頭甜甜的,有各式各樣嘅魚糕同白蘿蔔,點埋個汁,好醒胃。仲有爐上,唔使驚食到後尾凍哂。炸芝士番薯stick有驚喜,估唔到咁香脆,拉絲芝士加上香甜番薯,perfect match。炒年糕真係韓國街頭小食top 1,煙煙韌韌,加埋個偏甜嘅辣醬,中和返炸芝士嘅膩,好食!個醬嘅濃稠度剛好,唔會太水。紫菜飯卷大大舊,包咗黃蘿蔔、捲蛋、青瓜同火腿,似日本壽司。鍾意濃味嘅朋友建議夾埋泡菜一齊食,會更有層次。飯卷個size啱啱好,可以一口食哂,唔錯。

🇰🇷 hoo韓國包車•帶你品嚐韓國地道街頭美食小編再次走進尖沙咀的大熱人氣打卡餐廳-hoo韓國包車,在充滿韓國街頭景象和KPOP音樂的氛圍下和「舞」朋友聚舊,嚐嚐地道的韓國美食。店內設多個打卡位置,設計以韓國街頭景象作為藍本,最具特色的莫過於模仿洗衣店的角落,超打卡ABLE喔 !當晚2款前菜是泡菜和大豆芽,款式不多,但味道不錯。🍢 街頭魚糕串串$146店內的鍋物都是以小火鑪配傳統金屬鍋,有全份和半份選擇。鍋物保持加熱地食用,保證美食都新鮮熱辣,半份有5串魚糕串串,白蘿蔔和小灸糕粒粒,入口Q彈,味道帶一點微甜,是最佳的分享美食。🧀 芝士炒年糕 $86辣炒年糕是韓國的國民美食,加上燒至微微焦黃狀態的熱溶芝士,客人可輕鬆拉出長長的芝士拉絲。芝士炒年糕甜甜鹹鹹帶點微微的辣味,加上香濃芝士的煙韌年糕,令人回味無窮。🐔 甜辣炸雞(半份) $158炸雞也有全份和半份的選擇,半份有5大件炸雞。店中的炸雞非常酥脆美味,炸漿薄透雞件內裡充滿肉汁,加上一甜一辣的味道,帶來雙重滋味,多層次的風味直湧味蕾。🍯🍺 蜂蜜啤洒 $58色澤與普通啤酒相若,加入蜂蜜口味的啤酒增添甜蜜口感,容易入口。🥛 柚子牛奶樂 $68
🇰🇷 hoo韓國包車•帶你品嚐韓國地道街頭美食

當晚2款前菜是泡菜和大豆芽,款式不多,但味道不錯。

🍢 街頭魚糕串串$146

🧀 芝士炒年糕 $86

🐔 甜辣炸雞(半份) $158

🍯🍺 蜂蜜啤洒 $58
🥛 柚子牛奶樂 $68
柚子牛奶樂是米酒類特飲,酸酸甜甜的味道,十分開胃。

🔸小總結:
餐廳主食大部分有半份/全份選擇,店內獨特的佈置和不斷播放最新最潮的KPOP Music,讓客人猶如置身韓國街頭。用餐環境雖然比較狹窄,但卻正正充滿地道特色,喜歡美食和打卡人士,趕快一試吧!

🍽 餐廳: hoo韓國包車
🌐地址:尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈22樓
🐮 #cowing吃在尖沙咀

#hkblogger #hkbloggers #hkigers #hkkol #852kol #hkinfluencer #foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #852food #852foodie #foodstagram #相機食先 #吃貨 #食好西 #尖沙咀美食 # hoo韓國包車
2023-09-17
2023-09-14 2304 瀏覽
終於黎左呢間我心心念念想黎好耐既餐廳🥹 hoo韓國包車~ 係好有韓國路邊攤感覺既餐廳🤩 淨係個門口都好有feel laaa~~ 坐低睇睇menus就用qr code落單啦~ 好快就上左餐前小食 泡菜好好味😋 拳頭飯 $68係已經猜好左既拳頭👊🏻 雖然少左個比我玩既過程😆 但依加咁就好方便即刻食得😗 同埋粒粒都猜得好靚好實淨🤣 食落好香麻油味 紫菜同芝麻都好香 好味😋 街頭魚糕串串 $146呢個真係必點!超掛住韓國街邊食既魚糕 最鍾意冬天去食魚糕飲湯 係韓國既味道呀🥹 魚糕彈牙 個湯甜甜小小辣 真係停唔到口😇 拉麵 +$15我哋仲加左$15要左個拉麵😋 煙煙韌韌既拉麵配魚糕既湯真係好正👍🏻 拉絲芝士韓式炒雞 $128本身都爭扎食呢個定炸雞好 但睇圖見到呢個啲芝士咁吸引 就決定要呢個😍 估唔到上左枱真係咁多芝士🤤🤤 仲要真係拉絲架 一定要熱食!雞肉好滑又入味 加埋芝士好邪惡但又好好味🤤 題外話 記得一定要book位 我哋食完果陣7點令已經滿場 整體來講 呢間hoo韓國包車 唔止食物出色 環境都做得好韓式 好有氣氛 店員服務態度好好😌 一定會再黎試埋其他野食🫢

坐低睇睇menus就用qr code落單啦~

好快就上左餐前小食 泡菜好好味😋

拳頭飯
街頭魚糕串串
拉絲芝士韓式炒雞
2023-09-13 85 瀏覽
📍hoo 韓國包車 - 尖沙咀厚福街由於訂左枱,一入去就即刻有枱唔洗等,平日夜晚去到都爆晒場。環境就係模擬反韓國啲包車地攤式咁嘅,有埋舖頭門口嘅鐵閘,好似真係係街邊食緊野咁🤣旁邊比你放野嘅仲要係裝汽水個兜,都好有特式,之前係香港都無試過去到坐底用qr code叫完嘢食,邊食邊等😋野食都上得好快☺️Free嘅前菜 (泡菜加芽菜)⭕️傳說中的部隊鍋 - Half ($146) 加芝士部隊鍋就都係部隊鍋嘅料啦,都係大量蔥、腸、午餐肉半份部隊鍋就包左1份麵🍲上菜嘅時候,店員仲溫馨提示左要等10分鐘搞下先食得⭕️懷舊烤五花肉配生菜🥬 ($152) 另加生菜🥬每份$15超級超級多五花肉🤣對比起其他地方食落加埋佢個醬汁都唔算好油膩🫶🏻薯仔煎餅($82)咁多樣食物,我最鍾意係薯仔煎餅岩岩煎起仲熱辣辣脆脆地,食落去仲食到1條條嘅薯仔絲🥤荔枝梳打 配心型飲管 ($38)Menu:
📍hoo 韓國包車 - 尖沙咀厚福街

去到坐底用qr code叫完嘢食,邊食邊等😋野食都上得好快

☺️Free嘅前菜 (泡菜加芽菜)

⭕️傳說中的部隊鍋 - Half ($146) 加芝士
部隊鍋就都係部隊鍋嘅料啦,都係大量蔥、腸、午餐肉
半份部隊鍋就包左1份麵🍲
上菜嘅時候,店員仲溫馨提示左要等10分鐘搞下先食得

⭕️懷舊烤五花肉配生菜🥬 ($152)
另加生菜🥬每份$15
超級超級多五花肉🤣對比起其他地方
食落加埋佢個醬汁都唔算好油膩

🫶🏻薯仔煎餅($82)
咁多樣食物,我最鍾意係薯仔煎餅
岩岩煎起仲熱辣辣脆脆地,食落去仲食到1條條嘅薯仔絲

🥤荔枝梳打 配心型飲管 ($38)

Menu:

• 薯仔煎餅
2023-09-13 74 瀏覽
唔知大家有冇去過韓國食街頭大排檔,想回味嗰種風味,一定要嚟到韓國包車裝修好地道,算唔上好grand,但有大排檔味道吞拿魚芝士蛋捲$108芝士蛋捲有拉絲效果,吞拿魚包喺裏面好rich 蛋捲外層偏乾,但裹面充滿蛋汁街頭魚榚串串$146魚榚煲超大鍋,兩個人食唔曬湯式落左少少胡椒粉,所以會辣辣地紫菜飯卷$76飯捲超大份好抵食,韓底飯捲材料都系個幾樣比較札實,容易有飽肚感,記住要同人share 荔枝梳打$38爽杯好抵飲

裝修好地道,算唔上好grand,但有大排檔味道

吞拿魚芝士蛋捲$108
芝士蛋捲有拉絲效果,吞拿魚包喺裏面好rich
蛋捲外層偏乾,但裹面充滿蛋汁

街頭魚榚串串$146
魚榚煲超大鍋,兩個人食唔曬
湯式落左少少胡椒粉,所以會辣辣地

紫菜飯卷$76
飯捲超大份好抵食,韓底飯捲材料都系個幾樣
比較札實,容易有飽肚感,記住要同人share

荔枝梳打$38
爽杯好抵飲
2023-09-08 133 瀏覽
餐廳裝修模仿韓國布帳馬車同路邊攤✨氛圍適合一大班朋友放工後飲返杯,放鬆一下~~懷舊烤五花肉💰152五花肉肥瘦比例剛好,有嚼勁。用生菜包住五花肉,加埋蒜同泡菜,再點燒肉醬~perfect✨卜卜脆炒豬脆骨拼拳頭飯💰142炒豬脆骨係韓國下酒菜代表😚 辣辣的愈咬愈香、愈食愈過癮~~覺得太辣就配埋用芝麻海苔搓成嘅拳頭飯👍🏻街頭魚糕串串(M)💰146個人比較情有獨鍾魚糕湯,所以係我必點之一😚 就算夏天都要飲返啖熱辣辣嘅湯😆 魚糕QQ,白蘿蔔好腍好入味。醬油炸雞(半份)💰158呢個十分推薦🌟🌟🌟炸到脆卜卜之後均勻淋上醬油,上碟🤭炸雞勁入味阿😋外皮微脆,入面肉質juicy ,重點係食晒都唔膩👍🏻👍🏻有埋即棄手套就唔怕整污糟隻手啦😎熱帶雨林💰68夏日的風💰68食韓國野唔少得飲返幾杯燒酒,唔太飲得嘅朋友仔可以揀cocktail🍹清新易入口。
餐廳裝修模仿韓國布帳馬車同路邊攤✨
氛圍適合一大班朋友放工後飲返杯,放鬆一下~~

懷舊烤五花肉💰152

卜卜脆炒豬脆骨拼拳頭飯💰142

街頭魚糕串串(M)💰146

醬油炸雞(半份)💰158
呢個十分推薦🌟🌟🌟
炸到脆卜卜之後均勻淋上醬油,上碟🤭

熱帶雨林💰68
夏日的風💰68

• 街頭魚糕串串(中)
  • 醬油炸雞
好食評價:🌕🌕🌕🌗🌑CP值:🌕🌕🌕🌑🌑•街頭魚糕串串(M)• $146必點🔥🔥🔥雖然M size 算多魚糕!湯底有好濃嘅胡椒味 辣辣地冬天熱食一定好正!•卜卜脆炒豬脆骨 拼拳頭飯• $142呢個同個名一樣 真係好脆第一次食豬脆骨 有啲似食豬軟骨咁幾得意 送酒一流!個拳頭飯 份量幾好 又唔會太多太少幾得意!•薯仔煎餅• $82煎到好香!個面同底都係脆!好香口!簡簡單單都好好食!薯仔味夠喎 真係有薯仔!•芝士炒年糕• $86大推🔥🔥🔥芝士好多!滿曬咁濟!仲要係有燒過嘅芝士!年糕甜甜辣辣 配芝士食真係好滿足!•一雞兩味(甜辣, 醬油)• $228要用手套食嘅炸雞好多肉!舊舊都好大舊!甜辣味會好食過醬油味!好夠飽呢個!•招牌炒章魚• $146又係送酒必點🔥🔥🔥章魚都好多 唔會咬好耐先食到口感好唔錯!!!有埋啲椰菜食下 好似幾好!•泡菜炒飯• $88呢個真係好辣好辣但味道又幾好食!不停食!好過癮😂😂😂P.s. lunch時間會少人啲 咁就可以同朋友打到卡

好食評價:🌕🌕🌕🌗🌑
CP值:🌕🌕🌕🌑🌑

•街頭魚糕串串(M)• $146
必點🔥🔥🔥
雖然M size 算多魚糕!
湯底有好濃嘅胡椒味 辣辣地
冬天熱食一定好正!

•卜卜脆炒豬脆骨 拼拳頭飯• $142
呢個同個名一樣 真係好脆
第一次食豬脆骨 有啲似食豬軟骨咁
幾得意 送酒一流!
個拳頭飯 份量幾好 又唔會太多太少
幾得意!

•薯仔煎餅• $82
煎到好香!個面同底都係脆!
好香口!簡簡單單都好好食!
薯仔味夠喎 真係有薯仔!

•芝士炒年糕• $86
大推🔥🔥🔥
芝士好多!滿曬咁濟!仲要係有燒過嘅芝士!
年糕甜甜辣辣 配芝士食
真係好滿足!

•一雞兩味(甜辣, 醬油)• $228
要用手套食嘅炸雞
好多肉!舊舊都好大舊!
甜辣味會好食過醬油味!
好夠飽呢個!

•招牌炒章魚• $146
又係送酒必點🔥🔥🔥
章魚都好多 唔會咬好耐先食到
口感好唔錯!!!
有埋啲椰菜食下 好似幾好!

•泡菜炒飯• $88
呢個真係好辣好辣
但味道又幾好食!
不停食!好過癮😂😂😂

P.s. lunch時間會少人啲 咁就可以同朋友打到卡
2023-09-02 112 瀏覽
好耐冇去韓國旅行,真係好掛住韓國嘅街頭小食!🇰🇷 尖沙咀呢間韓國餐廳,無論係環境定菜式,都令人好似置身喺韓國嘅路邊攤咁,真係好有風味!🤤✨ 芝士泡菜煎蛋卷蛋卷好柔軟,內餡係滿滿嘅拉絲芝士同泡菜,絕對係邪惡之選😍✨ 薯仔煎餅 煎餅好薄身而且香口,係一流嘅佐酒小食~✨ 小食拼盤 比想像中大份,有炸紫菜卷、炸芝士條、薯條,三款炸物都好好味,最鍾意炸紫菜粉絲卷外脆內軟嘅口感~😋✨ 傳說中的部隊鍋我哋叫咗半個鍋,估唔到好多餸,午餐肉嘅份量仲多過公仔麵😂 仲有好多腸仔、泡菜等等~✨ 熱情果梳打/ 柚子梳打水果梳打味道清新,最緊要係夠氣~😚

✨ 芝士泡菜煎蛋卷
蛋卷好柔軟,內餡係滿滿嘅拉絲芝士同泡菜,絕對係邪惡之選😍

✨ 薯仔煎餅
煎餅好薄身而且香口,係一流嘅佐酒小食~

✨ 小食拼盤

✨ 傳說中的部隊鍋

✨ 熱情果梳打/ 柚子梳打
水果梳打味道清新,最緊要係夠氣~😚

2023-08-30 124 瀏覽
要說韓味十足既感覺就來尼間hoo韓國包車,裝飾都係韓式霓虹燈加韓式場景,而桌椅更用韓式路邊深宵食堂既感覺。佢仲有限定晚市菜式,有醬油蝦蟹四重奏等好多美味料理。下次一定再試下佢招牌炒章魚辣炒章魚有韓式感覺,就好似係韓國食既一樣。卜卜脆炒豬脆骨 拼拳頭飯炒脆骨真係好香好下飯啊,而佢拳頭飯係由紫菜飯包整,唔係自己整真好。醬煮辣雞腳鍋尼個絕對係驚喜之選,慢慢煮到醬汁濃稠就可以食,韓式辣醬包裹既雞腳真係太美味,唔多啦但好上頭,雞腳骨脆軟糯,真係食唔停,份量都好多😆梨汁係有梨粒係度既,唔算好甜。甜米漿甜甜米漿第一次飲,都好特別。

招牌炒章魚
辣炒章魚有韓式感覺,就好似係韓國食既一樣。

卜卜脆炒豬脆骨 拼拳頭飯

醬煮辣雞腳鍋

梨汁
係有梨粒係度既,唔算好甜。

甜米漿
甜甜米漿第一次飲,都好特別。

• 醬煮辣雞腳鍋