2024-01-11
Mina爸知道我係資深嘅韓迷,我今日又好想食韓國嘢,佢就話尖沙咀有間HOO韓國包車, 聽朋講經常大排長龍,網上預約都好難有位!佢就試吓網上面預約,點知咁好彩俾佢約到,可能係因為我哋預約嘅時間係5:30比較早,一到晚上六點後就爆曬場,所以建議要來嘅人最好網上先預約,Walk in隨時有機會白行一趟!我哋今次點左以下食物:🌟街頭魚糕串串(半份)韓國包車的王牌,喺韓國受到好多人歡迎的街頭小食,魚糕串串由魚漿製成,製成小塊後用竹籤串起來,我去親韓國旅行時,都會買嚟食,食落口帶點點甜味,Mina好心急咁喺個煲度,熱辣辣攞出嚟食,叫佢等攤凍先都唔肯😹簡單的魚糕,大人小朋友都好鍾意😋🌟招牌炒章魚將章魚被切成小塊,再與各種韓式醬料和蔬菜一起炒,一上枱就聞到陣辣辣嘅香味,韓國包車煮得非常夠鑊氣,將魚配蔬菜,增加左口感層次,岩晒我同Mina爸都鍾意食辣🌶️的人!🌟蟹膏蟹肉拳頭飯用蟹膏和蟹肉同飯包成拳頭形狀,再加上韓國飯素調味,蟹味同蟹膏香味濃郁,配埋泡菜一齊食就最岩,我自己一人都食到三粒!🌟熱情果梳打以熱情果為主要成分的梳打飲品,Mina姐食完熱辣辣嘅魚糕串串,再配返杯涼浸浸嘅熱情果梳打,睇到佢表示滿足😌🌟
我哋今次點左以下食物:
🌟街頭魚糕串串(半份)
🌟招牌炒章魚
🌟蟹膏蟹肉拳頭飯
🌟熱情果梳打
🌟柚子梳打
以柚子為主要成分的梳打飲品,食完辣味的招牌炒章魚同鹹香味重嘅拳頭飯配佢就最啱!