1K
2023-11-04 546 瀏覽
位於尖沙咀厚福街的「Holy Fook Italian Fusion Restaurant」主打意西式Fusion 菜,最近更特別推出全新的雪之宴套餐,以水晶蟹炮製多款菜式,只須$ 788 就可以食到八道菜,認真性價比高,如果唔想食蟹,仲有超級多選擇,有多款不同套餐,或者散叫都可以,一定揀到你嘅心頭好😋我哋就選擇咗澳洲M5和牛晚宴二人前,包括有沙律、兩款湯、煎菜、主菜、意大飯/意粉/Pizza、仲有豐富嘅甜品拼盤,超級抵食👍🏻🌟Six Course Menu Set for two 澳洲M5和牛晚宴 $ 1088🥗▪️水晶蟹肉牛油果芒果他他配香芒乳酪汁各項材料都是滿滿的,牛油果好新鮮,芒果香甜配上蕃茄莎莎和沙律菜,清新又好食,主角水晶蟹肉好鮮甜,加上蟹籽更加鮮味🧆▪️黑松露野菌忌廉湯新鮮打製而成,材料十足,口感Creamy得來又仍然食到粒粒打碎咗嘅野菌和磨菇,味道好香濃,面層仲有一圈松露油,香到不得之了🦞▪️法式千邑帶子龍蝦濃湯法式龍蝦湯,湯頭濃度滿分,滿滿龍蝦鮮味,伴上大大粒鮮甜帶子,高質美味🦀▪️水晶蟹肉海膽多士(2件)賣晒已經非常吸引,烘得脆脆嘅多士,先鋪上一層厚厚超級鮮甜的水晶蟹肉蟹籽

🌟Six Course Menu Set for two
澳洲M5和牛晚宴 $ 1088

🥗▪️水晶蟹肉牛油果芒果他他配香芒乳酪汁

🧆▪️黑松露野菌忌廉湯

🦞▪️法式千邑帶子龍蝦濃湯

🦀▪️水晶蟹肉海膽多士(2件)
賣晒已經非常吸引,烘得脆脆嘅多士,先鋪上一層厚厚超級鮮甜的水晶蟹肉蟹籽,再放上成座山一樣入口甘香海膽,頂部再放上金箔,誰人會對得住這個人引誘

🥩▪️香煎澳洲M5和牛肉眼扒10oz
這塊和牛扒烤得外層焦香,肉質部份呈粉嫩狀態,肉質肥美軟腍,入口充滿油脂香,非常美味,不需點上任何醬汁食出牛肉既濃郁味道,也可沾上醬汁和加上香草牛油增添風味,配菜嘅炸薯角、烤小蕃茄和小露筍,亦非常新鮮好食

🍝▪️明太子鮮蝦忌廉手作意粉
用上扁意粉,軟硬適中,忌廉醬汁伴上大量蟹籽,口感Creamy ,伴上每條掛汁既意粉,超好食,鮮蝦大大隻,爽口又彈牙,加上蟹籽和明太子,鮮味十足

🍯▪️廚師精選甜品拼盤
餐廳自家製作,朱古力慕絲蛋糕、豆腐雪糕和檸檬、士多啤梨、朱古力馬卡龍,有著酒店嘅水準,唔太甜,完美

🍹▪️煥然一新 $ 68
一杯用青瓜、薄荷、梳打製成嘅飲品,充滿薄荷香味,非常清新

🦪而家仲有特別優惠食滿$ 300 以上可用 $ 10 優惠價換購日本生蠔一隻,最多可以換購半打,要食滿$600以上就可以換購一打,生蠔質素仲非常唔錯,新鮮爽口又鮮甜,必食

• 明太子鮮蝦忌廉手作意粉
  • 香煎澳洲M5和牛肉眼扒
  • 水晶蟹肉海膽多士
2023-12-14 111 瀏覽
今日去尖沙咀 想起這家午餐有自助沙律吧打算來試一試 但到門口發現店無開 也不像有在營業中 玻璃門貼住「內部裝修 暫停營業」旁邊木門上貼有招租聯絡資料 打左電話去問 確認已結業 大家想食的就要去其他分店了
2023-12-13 87 瀏覽
今晚因為要慶祝結婚周年紀念,找一間有特色的食肆,看到食評,這裏雪之宴非常有特色,今晚便專程來到。雪之宴原價港幣 HK$1388,期間限定價 HK$788,點讃社交平台 專頁即減$100,採用原隻招牌水晶蟹(約2斤),精心製作八道意式佳餚。雪之戀生蠔,內有蟹肉、海膽、三文魚子,配合鮮甜爽口的生蠔,簡直是集海洋最美味的食物於一身。迷你熱情貴妃甜筒配芒果熱情果乳酪醬,酸酸甜甜的熱情果,配上份量豐富的蟹肉和香脆的甜筒,創新又美味。金葉披蟹肉海膽多士,鮮甜的海膽,鋪上金箔,配合香甜的蟹肉和香脆的多士,是一道非常有特色的餐前小食。厚福夜明珠煙燻湯凍,這個設計得非常吸睛,湯凍被玻璃罩罩着,充滿了煙燻的味道,當店員打開的時候,煙霧迷惘的效果,令人眼前一亮。湯凍用高湯造成,包裹着蟹肉,味道和份量十足。水晶蟹芒果乳酪shooter杯,芒果甜甜酸酸,混合了蟹肉之後,令到蟹肉的味道更加突出。芙蓉水晶龍蝦湯,龍蝦湯味道香濃,蟹肉和龍蝦湯非常配合,因為大家都是海洋中的美食。黑松露水晶蟹肉飛天麵,廚師用熱油將麵蛋麵淋熟之後,形成一個停頓的效果,麵質香脆可口,蛋味十足,再加上用黑松露和蟹肉製成的醬汁,味道層次豐富。玻

玻璃蜂巢公主豆腐雪糕,豆腐雪糕的豆味香濃,加上香脆的糖漿表面,內裏藏着芒果,好吃又好看。

2023-11-29 48 瀏覽
最近在網絡上看到這間食肆的圖片,覺得非常之吸引,今晚便專程安排時間來到。西班牙辣肉腸蕃茄羅勒煮活藍青口$198(500g),平時吃西班牙辣肉腸都是當小食,不過這裏非常有創意,將辣肉腸和蕃茄製成醬汁,帶起了青口的鮮味之餘,又非常惹味。法國生蠔,食物點滿$300 ,可以以每隻$10換購法國生蠔半打,點滿$600 ,可以換購法國生蠔一打。有這麼好的優惠,當然要12隻生蠔啦,生蠔🦪肉的尺寸不算很大,不過就非常鮮甜,只需加些cocktail 汁醬和檸檬汁,已經非常美味。經典手作特濃芒果拿破崙$98,拿破崙的酥皮做得很香脆,牛油味道十足,加上芒果和忌廉的香氣,果然是一道經典的甜品。經典手作榴槤飄香拿破崙$108,做法和芒果拿破崙差不多完全一樣,只是餡料用了榴槤做主題,榴槤味道香濃,加上榴槤忌廉的香味,是榴槤控必點的一道甜品。啤酒$48,冰凍的啤酒一向是享受美食的最佳伴侶。

啤酒$48,冰凍的啤酒一向是享受美食的最佳伴侶。
2023-11-22 56 瀏覽
在厚福街的盡頭,有間厚福館,中式的名字,賣的卻是意大利🇮🇹fusion 菜,沒有點大熱的水晶蟹餐,散點了一堆喜歡的,更稱心!先來傅統凱撒沙律 $128,除了一般的沙律菜,還有最愛的凍火腿,灑上芝士碎及香草碎,簡單食材帶出好味道!再來法式干邑帶子龍蝦濃湯 $88,工序繁多的龍蝦湯底,鮮甜味濃,再放回鮮甜的帶子及龍蝦肉,增添口感,實屬高質靚湯招牌香濃忌廉佛跳牆 $98,湯底鮮甜味濃,鮑參翅肚齊,超值!一試難忘,有立即再來一個的衝動!驚喜度爆燈 😍😍😍😍😍泰式生蝦配芒果莎莎 $118,賣相精美,小杯盛著,一口乾掉的食法,帶點玩味。泰式的酸汁為鮮甜的生蝦錦上添花。金沙鹹蛋黃水晶蟹肉薯條 $88,單是食材的組合,已聯想到味道很不錯 🥰🥰。金沙鹹蛋一向是大愛,夠惹味,加上香口薯條,不吃光不罷休 😂😂水晶蟹馬賽魚海鮮 $348,海鮮甚為豐富,除水晶蟹,還有青口、虎蝦、刺身帶子、刀貝蜆、煎香的魚柳和蕃紅花。當然少不了主角馬賽魚湯,法國的特式靚湯,用大量的鮮魚餚出來的精華,那有不美味的道理!Garlic Bread $58,蒜蓉夠多夠濃,麵包脆卜卜,吸滿了馬賽魚湯,極致的美味 😋😋經典手作特濃芒果拿破崙

經典手作特濃芒果拿破崙 $98,餅層鬆脆,芒果香味,甜品中的俵俵者!

冰火心太軟伴豆腐雪糕 $88,賣相美侖美奐,蛋糕焗得微脆,內有流心朱力醬,味道濃郁;雪糕味道相對清淡一些,混起來吃剛剛好!🤭🤭

碼頭古力 $48,特濃朱古力,很有幸福感的液態甜品 🥰🥰🥰
菠蘿的海 $68,是杯沒酒精的 Pina Colada,菠蘿味夾雜著椰香,不會出錯的組合 😁

滿意度爆燈的fusion 菜,鐵定推介給朋友,作下次聚會的飯堂!

2023-11-19 41 瀏覽
約左一個好耐都無見既朋友,佢話想食意大利菜,我同佢去左尖沙咀食餐好既。我同朋友叫左澳洲M5和牛晚宴水晶蟹肉牛油果芒果他他配香芒乳酪汁 餐廳賣點係水晶蟹,一絲絲蟹肉好足料,蟹肉跟芒果係絕配,酸甜又清新。朋友喜歡黑松露野菌忌廉湯,很有口感,亦很滑溜。法式干邑帶子龍蝦濃湯 ,鮮味十分,仲有大大粒帶子。M5和牛扒真係有10oz ,勁大塊,牛味濃郁,我叫7成熟,香煎至微焦,鎖緊肉汁,好正。朋友茹素,佢蕃茄羅勒手作意粉 配芝士蟹肉釀扇貝 ,蟹肉滿滿的,仲有芝士拉絲,手作意粉很煙韌,不錯。精選甜品有香滑意式奶凍,甜蜜酥軟的馬卡龍,豆香十足既豆腐雪糕,今晚真係滿足曬

我同朋友叫左澳洲M5和牛晚宴
水晶蟹肉牛油果芒果他他配香芒乳酪汁

友人是食肉獸🤣🤣今次選了二人精選M5和牛餐💜水晶蟹肉牛油果芒果他他配香芒乳酪汁非常開胃又清新香芒+牛油果+他他絕配😗😗😗😗必點呀💯💯💜忌廉湯和龍蝦湯龍蝦湯好濃味😌😌但我比較偏好忌廉湯🤭🤭🤭💜水晶蟹皇配蒜茸包呢個真係無得輸放耐左蒜茸包依然香脆可口必點的💯💯💜番茄羅勒手作意粉配芝士蟹肉釀扇貝出色的手工意粉配上番茄🍅一絕不要問喜歡澱粉質的我🫣🫣🫣好好味🤤芝士蟹肉釀扇貝都好有特色啊在扇貝上有好多蟹肉👍🏻👍🏻💜芒果布甸+macaron我對勁甜Macaron好感不大把兩個Macaron都給友人吃她十分高興😆😆😆芒果布甸都有芒果果肉味道不太酸也不太甜賣相出色🤩🤩出色的cocktails 💜爆趣紅豆椰椰酒勁似紅豆冰但我覺得奶多了一點點但也是幾有特色的椰椰酒💜兒時回憶鳳仙👍🏻👍🏻甜甜的果酒酒味不太濃烈但配合起來,好清新👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻好有驚喜😍😍最愛💜水晶蟹肉牛油果芒果他他配香芒乳酪汁💜水晶蟹皇配蒜茸包💜番茄羅勒手作意粉配芝士蟹肉釀扇貝💜兒時回憶鳳仙👍🏻👍🏻
友人是食肉獸🤣🤣

但也是幾有特色的椰椰酒
💜兒時回憶鳳仙👍🏻👍🏻
甜甜的果酒
酒味不太濃烈
但配合起來,好清新👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
好有驚喜😍😍

• 💜兒時回憶鳳仙👍🏻👍🏻
  • 💜水晶蟹肉牛油果芒果他他配香芒乳酪汁
  • 💜水晶蟹皇配蒜茸包
2023-11-12 47 瀏覽
慶祝生日當然要去食好西,朋友介紹h8 間厚福館食材新鮮菜式特別,所以一早book定位過黎食下。叫左個2人餐。 有齊沙律,頭盤,湯,甜品,仲有2個主菜,極豐富。沙律擇左水晶蟹肉牛油果芒果他他配香芒乳酪汁。賣相吸引, 用上新鮮蟹肉,牛油果,芒果,蕃茄粒,火箭菜再配上酸甜芒果乳酪醬,食落好開胃。頭盤水晶蟹肉海膽多士多士上鋪滿鮮甜既蟹肉同海膽,份量十足,而多士烤得香脆,多重口感, 非常滋味。法式千邑帶子龍蝦濃湯龍蝦湯飲落濃郁, 但略嫌口感比較稀身,但入面有粒鮮甜帶子,所以整體都唔錯。主角出場, 香煎澳洲M5和牛肉眼扒和牛5成熟, 大大塊, 食落牛肉鮮味突出,口感軟腍,下面仲配上大量薯菜,食完呢個已經8成飽。明太子鮮蝦忌廉手作意粉手作意粉餐廳自己製作,意粉麵條口感煙un 彈牙。大蝦🍤新鮮爽彈,夠哂大粒, 配上咸香既明太子同忌廉汁,非常滋味。翡翠明珠, 野飲賣相吸引, 飲落味道好似泰式斑斕椰奶, 唔太甜,好好飲。

沙律擇左水晶蟹肉牛油果芒果他他配香芒乳酪汁。

頭盤水晶蟹肉海膽多士

法式千邑帶子龍蝦濃湯

主角出場, 香煎澳洲M5和牛肉眼扒

明太子鮮蝦忌廉手作意粉

• 芙蓉水晶龍蝦湯
  • 水晶蟹肉多士🦀🍞 $88一件/$148兩件
  • 明太子鮮蝦忌廉手作意粉🦐🍝 $158
2023-11-10 40 瀏覽
同男朋友行完尖沙咀去h8搵食,見到地下間holly fook 新開張2人餐特價, $1088 已經食到fusion 蟹菜式同澳洲M5和牛。頭盤有2道菜式, 水晶蟹肉牛油果芒果他他配香芒乳酪汁。沙律材料豐富,有牛油果芒果火箭菜等,再配上新鮮蟹肉同酸甜芒果汁,令成個口感好fresh好開胃。水晶蟹肉海膽多士超吸晴既菜色,打卡一流,多士上鋪滿水晶蟹肉蟹籽,蟹肉上再放上甘香海膽,2款新鮮既食材一同進食,口感一流。法式千邑帶子龍蝦濃湯龍蝦湯湯味濃郁, 入面仲有大大粒鮮甜帶子,出色。香煎澳洲M5和牛肉眼扒和牛叫左5成熟, 牛外層烤得焦香,5成熟肉質粉嫩,食落肥美軟腍,唔需要沾醬汁已經好好食。明太子鮮蝦忌廉手作意粉手作扁意粉,軟硬適中,好彈牙。配上忌廉醬汁同咸香既明太子,超滿足,鮮蝦大大隻,勁爽口。最黎仲有精選甜品作結, 超豐富既一餐!👍🏻

頭盤有2道菜式, 水晶蟹肉牛油果芒果他他配香芒乳酪汁。

法式千邑帶子龍蝦濃湯
龍蝦湯湯味濃郁, 入面仲有大大粒鮮甜帶子,出色。

香煎澳洲M5和牛肉眼扒

明太子鮮蝦忌廉手作意粉

最黎仲有精選甜品作結, 超豐富既一餐!👍🏻

2023-11-09 33 瀏覽
慶祝朋友升職,來這間食好西,意大利餐非常高質,fusion菜式俾到驚喜。而這店好多菜式以水晶蟹入饌,好特別,令有印象深刻。Moscato Biancospino $78泡沫幼細,味道香甜濃郁,清新香氣,非常易飲。半打法國生蠔 $10隻 來自法國,生蠔唔算大粒,但勝在肉質鮮嫩爽口清甜,有淡淡的海水味好正,滿300蚊特價半打十蚊隻優惠,相當抵食。法式干邑帶子龍蝦濃湯湯品絕對係精心製作,龍蝦湯口感順滑,龍蝦鮮味濃郁,帶子彈牙鮮甜,干邑加持下好有酒香,絕對係有驚喜不能錯過呀。水晶蟹肉牛油果芒果他他配香芒乳酪汁蟹肉鮮甜,份量好多,有芒果和牛油果口感豐富,配有香芒乳酪汁酸甜醒胃。蟹肉卡邦尼手打意粉手打意粉麵條比平時的粗壯,好有咬口,加上卡邦尼沙汁好creamy,非常美味。美國頂級Prime牛肉眼扒足足十安士的肉眼扒,份量唔少,肉味重,多肉汁和肉質唔韌,食肉獸一定喜歡。配菜有蕃茄和薯角,食完飽肚。芒果奶凍五重奏有鮮芒果蓉和果醬,奶凍一層層的,底層又是果肉,芒果味十足。法式特濃朱古力蛋糕朱古力味道香濃,質感緊致,有朱古力粒增加了口感。
Moscato Biancospino $78
泡沫幼細,味道香甜濃郁,清新香氣,非常易飲。
半打法國生蠔 $10隻
半打法國生蠔
芒果奶凍五重奏
有鮮芒果蓉和果醬,奶凍一層層的,底層又是果肉,芒果味十足。
芒果奶凍五重奏+法式特濃朱古力蛋糕
法式特濃朱古力蛋糕
朱古力味道香濃,質感緊致,有朱古力粒增加了口感。
2023-10-23
半打法國生蠔
芒果奶凍五重奏+法式特濃朱古力蛋糕
  • Moscato Biancospino
  • 法國生蠔
位於尖沙咀厚福街H8地下的高級意大利餐廳,融合多國的裝修風格,有日式、西式及中式。環境闊落座位舒適,主打水晶蟹、水晶龍蝦湯、雪之戀生蠔和海膽多士等餐廳菜式選擇多,而且有多個套餐選擇,可以試齊多個主打菜式,及特式飲品,適合一班朋友聚餐,現時餐廳做優惠價,點餐滿 $300 可以優惠價 $10 試食生蠔,生蠔愛好者必食!「2人六道菜晚餐」原價$1228 ➡ 期間限定價$8886 道菜式包括:沙律🥗小食、餐湯🥣主食x2 及手作甜品🍰「水晶蟹肉雙籽田園沙律配秘製香辣汁」沙律菜上鋪滿蟹肉及蟹籽飛魚籽🦀配上微辣醬汁,十分惹味。「泰式生蝦SHOOTER杯配芒果莎莎」1份6杯生蝦,這道菜特別之處是棄用酸辣汁,反而將生蝦🦐浸於特調的芒果莎莎🥭帶有甜酸辣味,多種層次。「法式干邑帶子龍蝦濃湯」龍蝦湯質地濃稠,濃濃的龍蝦味🦐 配原粒帶子,再以干邑提高鮮味。「黑松露野菌忌廉湯」散發淡淡黑松露香氣,口感順滑,湯底煮得濃稠👍🏻「香煎加拿大有機保濕豬鞍」可選7成熟或全熟,豬鞍煎得外脆內軟,配搭蕃茄蓉🍅「鮮茄冬陰功海鮮手作意粉」蕃茄和冬陰功醬汁拌混,掛在有咬口的手工意粉上🍝酸酸辣辣既開胃又惹味,海鮮有青口、蜆、蝦🦐帶子和

「2人六道菜晚餐」原價$1228 ➡ 期間限定價$888
6 道菜式包括:沙律🥗小食、餐湯🥣主食x2 及手作甜品🍰
水晶蟹肉雙籽田園沙律配秘製香辣汁

「水晶蟹肉雙籽田園沙律配秘製香辣汁」
沙律菜上鋪滿蟹肉及蟹籽飛魚籽🦀配上微辣醬汁,十分惹味。
泰式生蝦SHOOTER杯配芒果莎莎

「泰式生蝦SHOOTER杯配芒果莎莎」

「法式干邑帶子龍蝦濃湯」
黑松露野菌忌廉湯

「黑松露野菌忌廉湯」
散發淡淡黑松露香氣,口感順滑,湯底煮得濃稠👍🏻
香煎加拿大有機保濕豬鞍

「香煎加拿大有機保濕豬鞍」
可選7成熟或全熟,豬鞍煎得外脆內軟,配搭蕃茄蓉🍅
鮮茄冬陰功海鮮手作意粉

「鮮茄冬陰功海鮮手作意粉」
蕃茄和冬陰功醬汁拌混,掛在有咬口的手工意粉上🍝酸酸辣辣既開胃又惹味,海鮮有青口、蜆、蝦🦐帶子和三文魚🐟
廚師精選甜品拼盤

廚師精選甜品拼盤」
濃濃朱古力味的一口朱古力蛋糕配多層芒果奶凍,大滿足。

「水晶蟹肉海膽多士 2件」 198
酥脆多士鋪滿蟹肉蟹籽混蛋黃醬🦀面層再放上滿滿鮮甜海膽,餐廳誠意十足,絕對是必點小食!

📍Holy Fook Italian Fusion Bar & Restaurant
@holy_fook_italian_fusion
泰式生蝦SHOOTER杯配芒果莎莎
香煎加拿大有機保濕豬鞍
鮮茄冬陰功海鮮手作意粉
水晶蟹肉海膽多士
海鮮怪必去的好地方。$10一隻生蠔, 抵食😋 頭盤先來每人一盤生蠔, 豪! $10的價錢,味道比我想像中好,鮮味, 性價比非常高😋😋 每碟都份量十足, 絕對冇偷工減料, 未食主菜都飽了🤣🤣我最喜歡就是那份蟹肉多士,蟹肉滿瀉; 另外蟹肉泰式沙律, 酸酸辣辣好開胃, 再來碟明太子大蝦意粉, 個汁味道好好, 夠濃味,其他食物都不錯,讚!加上環境好舒服, 服務又細心,最適合情侶談心或一班姊妹傾計的好地方👍👍 下次會再來, 試試其他美食😋😋
2023-11-06 26 瀏覽
今日同朋友嚟厚福街試呢一間高級意大利餐廳,試下佢既蟹肉宴,起門口已經見到好大嘅蟹,而且蟹肉煙都好抵食,每一個菜式都會有蝦肉,好新鮮。如果同朋友或者情侶一齊嚟嘅話,都會好有feel 晚餐set $398泰式蟹肉鮮蝦柚子沙律配泰式汁沙律好大盤又好新鮮,有好多唔同嘅配料,包括有柚子、鮮蝦、腰果、蕃茄、蟹肉等等!酸酸甜甜咁樣好開胃,又好食😋龍蝦湯完全冇偷工減料嘅龍蝦湯,入面有帶子!其實真係冇諗過一個普通龍蝦湯入面都有海鮮,所以真係好驚喜。龍蝦湯本身好有龍蝦味,加上忌廉汁,用完可以好飽辣肉腸Pizza我想以為呢個Pizza會好細個,點知份量都幾多,一個人食飯都食唔晒,pizza個皮好薄,蕃茄醬同埋腸既比較多,加埋芝士,簡直係一流,熱辣辣,真係好有意式風味金沙鹹蛋水晶蟹肉薯條薯條有用蛋黃醃製過,所以有陣陣嘅鹹蛋香味,好特別。上面仲有起咗嘅蟹肉,一路食薯條都可以食到蟹味。朱古力蛋糕呢個朱古力蛋糕口感比較結實,有少少似brownie ,但係又未去到brownie 咁實,食落去口感號絲滑,啲幕絲好滑,好好味!!!Mojito 薄荷好清新,好好飲,推介🏖️職員服務態度好好,而且餐廳整體都好乾淨,裝修幾靚,門

晚餐set $398

泰式蟹肉鮮蝦柚子沙律配泰式汁

龍蝦湯

辣肉腸Pizza

金沙鹹蛋水晶蟹肉薯條

朱古力蛋糕

Mojito
薄荷好清新,好好飲,推介🏖️

職員服務態度好好,而且餐廳整體都好乾淨,裝修幾靚,門口要仔細睇咗餐牌先知原來入面有咁多好食嘅菜式!
2023-11-03 31 瀏覽
尖沙咀厚福街真係美食集中地,論高質H8樓層更是焦點所在,層層都有好野食。今次依間位於地舖,旺中帶靜,意式fusion菜好有特式,樣樣都加入水晶蟹元素,而且美味用心烹調,非常高質值得試試。法國生蠔(Regal) $10/隻惠顧金額滿$300 可優惠價半打,好抵食,蠔肉鮮嫩清爽,好有海水味而且好鮮甜,要俾一百分。二人餐 $888法式干邑帶子龍蝦濃湯龍蝦湯味濃稠,啖啖龍蝦鮮味,而且酒香味突出,帶子表面香焦好香,肉質彈牙,好高質的龍蝦湯。水晶蟹肉牛油果芒果他他配香芒乳酪汁面頭佈滿蟹肉,口感絲絲味道鮮甜,有芒果粒、牛油果粒和蟹子,淋上香芒乳酪汁,酸甜美味。焗芝士蟹肉蟹膏甲羅燒平凡的甲羅燒在煙霧中,顯得特別有仙氣,面層金黃芝士,鮮味蟹肉蟹膏,小食多滋味。蟹肉卡邦尼手打意粉 $148手打意粉口感煙韌有嚼勁,麵條掛汁,好多蟹肉,用上卡邦尼汁,味道當然無得輸。美國頂級Prime牛肉眼扒10oz牛扒相當大塊,望見滿足,五成熟剛好,表面焦香,肉味濃郁且口感鬆軟,加點鹽調味,原味最好食。芒果奶凍五重奏廚師精心製作,香芒果粒甜美,奶凍香滑加上乳酪、椰汁糕,層次分明且美味。法式特濃朱古力蛋糕甜度適中,朱古力味濃,

法國生蠔(Regal) $10/隻

二人餐 $888

蟹肉卡邦尼手打意粉 $148

法式特濃朱古力蛋糕
甜度適中,朱古力味濃,細細件唔錯。
2023-10-30
  • 法國生蠔
朋友👱🏻‍♀️話知道尖沙咀有一間餐廳有好美味嘅水晶蟹食🦀,想同我一齊去試吓,有咁好嘅朋友👱🏻‍♀️帶我食好西,咁我梗係開心一齊去啦🤣$888「馬爹利干邑龍蝦汁蛋白蒸水晶蟹 Steamed Crystal Crab in Martell Cognac Lobster Sauce」:「水晶蟹」係「雪蟹」嘅一種,原產於大西洋西北 同 北太平洋 嘅冰凍海域;喺大西洋西北,「水晶蟹」被發現於格陵蘭島、紐芬蘭島、聖羅倫斯灣等地區;喺北太平洋就分佈喺從阿拉斯加到西伯利亞北部,以及通過白令海峽到阿留申群島、日本和韓國嘅地區😁呢間餐廳嘅「水晶蟹🦀」係從美國🇺🇸空運到港,可能係源自北太平洋阿拉斯加地區,餐廳門口水缸有游緊水嘅「水晶蟹🦀」🤩,養育不容易,魚缸水溫要調校至10°C以下,水嘅鹽度亦要控制得宜先可以存活!「水晶蟹🦀」大約兩斤重,廚師已經將蟹腳斬開,放喺一個巨型蟹形狀嘅碟裏邊嚟炮製🤩;「水晶蟹🦀」非常大隻好肉,連每一隻蟹腳裏邊都有好多肉🤩,肉質鮮嫩鮮甜細滑,加埋馬爹利干邑龍蝦汁蛋白一齊蒸,有好多惹味滑脫脫嘅蛋白可以食🤩,超級美味,真係滿載 umami🤩,朋友同我都食到舔舔脷😋$128「傳統凱撒沙律 配

$128「傳統凱撒沙律 配 帕爾馬火腿 Caesar Salad with Parma Ham」:羅馬生菜🥬好新鮮,相當爽脆😋;仲有充滿鹹香嘅意大利🇮🇹 prosciutto 同埋 刨薄片嘅 Parmigiano Reggiano 🧀,配合埋一齊好美味😋

$198「香煎原條鱸魚配水瓜柳黑牛油檸檬汁Pan-Fried Whole Sea Bass with Pickle & Butter Lemon Sauce」:原條鱸魚開邊煎,魚皮煎到脆脆哋,好香口😋,魚肉就鮮嫩又鮮甜😋,配埋好特別嘅「黑牛油檸檬醬汁」,好味😋

$48「乳出驚人 紫薯・椰奶 Sweet Potato & Coconut Milk」:飲品名字幾有趣,隻杯仲有趣,睇相片就知道🤣;「乳出驚人」有 淡淡嘅紫薯味道同埋椰奶香,唔算好甜,清新幾好飲🤩