2010-10-06 20 瀏覽
其實我真的很喜歡吃火鍋,本想著看到,之前的食評話有這優惠DBS88折...(打電話confirm都話有)可是我昨晚去了.,...如果,多過一個人去吃的話...真的不抵...1.DBS88折沒有了...2.那種一送一的肥牛,只是是可享有一次...因本來致電時和去到時問過是,可以有問四送四...但在下單時,根本只有買一送一....3.晚上沒有蕃茄湯,只有木棉魚....(因本身我是想吃蕃茄湯)4.我想去稻香,也好過這兒...因為每碟是十分少.....如墨魚丸$18,只有3粒;魚皮餃$16只有3粒...份量太少了...唯一讚的是,服務是不錯和配料可任拿...海鮮很新鮮...如大伙兒去吃火鍋,又不想和人家一起一鍋...或是只是一個人...我想這裡是可以推介...但如大家不介意一鍋,把錢省了來,可以到別家吃更好湯底和更多的食物

可是我昨晚去了.,...如果,多過一個人去吃的話...
真的不抵...
1.DBS88折沒有了...
但在下單時,根本只有買一送一....

4.我想去稻香,也好過這兒...因為每碟是十分少.....
唯一讚的是,服務是不錯和配料可任拿...海鮮很新鮮...

2010-10-05
紀念日
  • 象拔蚌
  • 珊瑚蚌
  • 桂花蚌
2010-09-15 27 瀏覽
食物係 OK 嘅 ! But 我覺得唔 like 嘅係 : 原本我諗住有星展咭有88折, 當時我哋一行6人, 據知4人以上有龍蝦送, 咁個侍應就話一鍋送半隻, 咁我哋打算叫三個鍋送隻半, 但當時我哋亦有講星展88折問題, 但侍應沒有即時告知該兩項優惠不可一同使用的, 直至我哋埋單才知道, 後來我哋睇咗好耐, 原來送龍蝦張宣傳單係有註明的, 那我哋才沒有再追問, 但本人覺得, 當時我哋同時討論兩個優惠時, 侍應應該先提醒我哋, 咁我哋就一定唔會簡送龍蝦囉 !
食物係 OK 嘅 !
放檯上嘅宣傳牌竟然無註明不可與其他優惠同時使用囉 !
2010-09-14
生日
放檯上嘅宣傳牌竟然無註明不可與其他優惠同時使用囉 !
2010-09-07 26 瀏覽
姊妹聚會!!見一人一鍋好像幾得意!!所以訂檯去食!!可能我們食6點幾,所以唔係好多人!!我們2個鍋4人分享,都夠用!好像叫左2人餐,再另叫野食!!醬料任配!!我地加任飲,不過我覺得選擇不多!!
好多野食!!
delicious!!
5 分鐘 (堂食)
好多野食!!
delicious!!
2010-08-29 10 瀏覽
周五晚一行七人到佐敦晚飯,地點選在稻香集團的HIPOT。曾經光顧其銅鑼灣分店,感覺良好,所以今次安排飯局時,要選擇一間既坐得舒服又價錢合理之食肆,很快就落實到佐敦HIPOT。一如以往點菜通常都是由我拍板,要了個$368四人套餐,另加十五碟食材。套餐包含四鍋湯底(原價$92)、兩碟前菜(選了水晶肴肉,原價$56)、兩碟極品牛肉(原價$96)、五碟$28以下食材(選了海蝦、象拔蚌等,原價$124)、「快刀活魚」(即原條魚,原價$58)、「田園大碗蔬」(原價$38),還有兩客麵食(原價$20),總值近$500的食品變相以75折發售。其餘火鍋食材單點價每碟由$10起,肥牛、黑豚肉則每碟$38,平均每碟廿元就能吃到稻香質素的新鮮食材,物有所值。此店免加一、茶芥,加配自助式飲品任飲則每位收費$12,我們這餐人均花費$135已飽得吃不下,實在相當划算。HIPOT乃稻香旗下食肆,服務不俗、環境舒適這些基本要求合格有餘,而作為火鍋專門店,最著重的衛生條件也達標,食材新鮮自然亦味美,這餐確是吃得開心又放心。全餐最正的是那單點價$28的海蝦,每隻有8寸長,新鮮又大隻,而一碟竟然足足有十隻,因我點了兩份,起
周五晚一行七人到佐敦晚飯,地點選在稻香集團的HIPOT。

曾經光顧其銅鑼灣分店,感覺良好,所以今次安排飯局時,

平均每碟廿元就能吃到稻香質素的新鮮食材,物有所值。

此店免加一、茶芥,加配自助式飲品任飲則每位收費$12,

我們這餐人均花費$135已飽得吃不下,實在相當划算。

而作為火鍋專門店,最著重的衛生條件也達標,

食材新鮮自然亦味美,這餐確是吃得開心又放心。

因我點了兩份,起初我還以為那碟已是兩份的份量...

另外黑豚肉、珊瑚蚌、花姿片、象拔蚌等食材都很新鮮抵食,

反而手打丸十元一碟只得兩粒,極品肥牛$48也不見得有多極品,跟美國肥牛($38)差不多,

整體來說海鮮類比丸類以及牛類抵食得多。

我們沒帶DBS / COMPASS卡,未能享用其88折優惠,不然就會更抵食。

稍為不滿的則為事後為打食評才從稻香網站得悉,

原來現時晚飯時段點選鍋底一客,每位即送半隻波士頓龍蝦

難怪我在斟汽水時見到很多檯顧客都有龍蝦可吃,

我還以為那是貴價套餐包含的食材。

當晚並無店員向我們提起此超值優惠,店內也沒看到這張海報,

不然我點菜時就未必會選那四人套餐了...

2010-08-27
  • 海蝦
  • 稻庭烏冬
  • 花姿片
  • 金菇
寫寫下遊記都要停一停,因為今天是我同食家的38月天。為左慶祝我地去左佐敦既Hipot﹗呢間野好似都開左好耐,主打一人一爐火鍋,未試過0的咁新潮既野,今晚就等我地會會佢,點知真係食大o左﹗地方乾淨企理,燈火光鮮,雖然人多也未算迫狹,最緊要一樣野係冷氣充足﹗有獨立的調味醬料區,要什麼自己調配,我就當然係生蔥生蒜辣椒豉油,既香又帶得出食物的鮮味﹗來呢度就係為左玩一人一爐,呢度湯底很便宜,$19-$23不等,人多來唔洗十幾廿人圍住同一個爐,感覺都幾特別,愛試新野的朋友岩哂﹗不過諗諗下竟然我地兩個都想點同一個爐,心有靈犀,咁就一於一個爐更划算﹗點了雜菇螺頭湯底,入面螺頭就無喇,有0的金菇、雞肶菇及蔥等等,湯清甜不過其實可以再加多少少用料,菇夾起一人一箸已經變了一個清湯﹗份餐牌大到無人有,圖片影得靚靚仔仔,睇見就咩都想叫。牛有三款,先來一碟最貴的安格斯肥牛﹗$88色水都幾靚,肥瘦亦算勻稱呢﹗輕灼入口軟身得來有脂香,牛味亦算香濃,不過就片得薄得濟,口感同餘韻麻麻地﹗大家都知我地兩個牛魔王,之後再試佢$48的極品肥牛,呢隻反而個牛味仲突出,笨胖又笨了,早知食三碟極品牛啦﹗在開飯Print左個刺身優惠,
寫寫下遊記都要停一停,因為今天是我同食家的38月天。

為左慶祝我地去左佐敦既Hipot﹗
份餐牌大到無人有,圖片影得靚靚仔仔,睇見就咩都想叫。
牛有三款,先來一碟最貴的安格斯肥牛﹗$88
色水都幾靚,肥瘦亦算勻稱呢﹗
在開飯Print左個刺身優惠,$28有夏日刺身拼盤﹗
都幾靚仔,五種刺身每樣兩件,岩哂二人胃口﹗
唔洗爭唔洗搶一樣有一片﹗
八爪魚鮮甜﹗
墨魚仔是最好吃的,夠軟又糯又滑,仲帶點點海水的鮮鹹香﹗
三文魚也不錯,夠厚切﹗
北寄貝同呢款唔記得叫咩的刺身就比較遜色。
三寶手打丸,每份三粒,我地要了兩份﹗
一份好似$10﹗睇落個賣相好似好靚仔喎﹗
豬肉丸最香,不是普通貨色。
反觀最有期望的蝦丸及墨魚,雖然夠哂彈牙不過味道太人工化,粉太多,是手打可惜用料卻遜色呢﹗

月天喎﹗
梗係啤啤佢啦﹗啤酒不貴,藍妹$12支。
亦有自助飲料,$12位任飲涼茶汽水等﹗
海蝦$28有六隻,仲郁架,中蝦來的,頭有羔,新鮮彈牙鮮甜,食家也讚好﹗
來呢度一定要玩呢個﹗手打o即o即魚麵﹗
$20吧,夠哂兩個人食﹗
食家玩得幾興奮.......
一支魚麵可以o即到兩轉咁既份量,夠食啦﹗
爽口,彈牙,魚味香濃,最緊要係佢中間加入左好多蟹籽,咬落卜卜聲的,香口無比,熱情推介﹗
這兒還有小菜,試了個鹽焗東風螺,呢個食法幾特別﹗$38﹗
鹹鹹地吊出螺的鮮味,送啤酒一流﹗
呢個帆立貝真搵笨,雖然係$18,不過同相片分別超大,細粒無肉,無味,灼完成粒豆豉咁,點食?
乾一杯慶祝我們的38月天﹗
由於叫得太多關係,最後埋單$350,食大了﹗
食物款式多,的的骰骰,每樣十幾廿蚊就有交易,岩哂0的鍾意試不同食物既人,不過如每樣都叫0的既話價錢會好似我地咁唔平﹗
食物味道都還可以,最緊要環境不錯,待應服務亦超有禮貌,一試無坊呢﹗
更多相:
手o即魚麵
一支夠兩個人食,又好玩
鹽焗東風螺
38月天,乾杯﹗
約左朋友晌佐敦飲嘢.近近地去呢個商場.當大家仲諗緊食D咩.啱啱就見到HIPOT個招牌,有朋友就想試下(雖然呢幾日都好熱.)上到去差唔多7:30.有5-6成客人.我地望見有張$238既兩位餐.我地三個人.叫個兩位餐再加野.個餐有:安格斯牛肉:4分,都有八件.牛肉味OK.石蚝兩只:3分,呢個就唔係咁FRESH.我都落好多COCKTAIL SAUCE先得.四寶丸:3.5分,太重雪味呢.蔬菜藍:3分,都可以呀!個餐包兩個湯底.後加咗拉面兩客同豬潤.雖然都唔係太特出.但服務搭夠,D WAITER自動幫你加湯,斟水.呢個笑面都係食地方同服務.FOOD方面真係有改善既空間!
約左朋友晌佐敦飲嘢.
近近地去呢個商場.
當大家仲諗緊食D咩.
啱啱就見到HIPOT個招牌,
有朋友就想試下(雖然呢幾日都好熱
上到去差唔多7:30.
有5-6成客人.
我地望見有張$238既兩位餐.
我地三個人.叫個兩位餐再加野.
個餐有:
安格斯牛肉:4分,都有八件.牛肉味OK.
四寶丸:3.5分,太重雪味呢.
蔬菜藍:3分,都可以呀!
個餐包兩個湯底.
後加咗拉面兩客同豬潤.
雖然都唔係太特出.
但服務搭夠,D WAITER自動幫你加湯,斟水.
呢個笑面都係食地方同服務.
FOOD方面真係有改善既空間!
夠光猛
2010-06-14
夠光猛
屋企人火鍋食太多牛肉...最後搞到成鍋湯底都好肥想飲都唔得今一次一人一鍋, 我鍋食到幾亂七八糟, 自己control我叫了豬骨湯底 promote價 $20明顯地落了味精...但受到了誘惑...我飲了一半褒再叫佢加水再開始6野食1)烏冬拼小籠包 $28 / 客2)肥牛 $28/牒真快飽 =="我下一次嘗試"花甲併盤" $50
屋企人火鍋食太多牛肉...
最後搞到成鍋湯底都好肥
想飲都唔得
今一次一人一鍋, 我鍋食到幾亂七八糟, 自己control
我叫了豬骨湯底 promote價 $20
明顯地落了味精...但受到了誘惑...
我飲了一半褒再叫佢加水

水滾了...
朋友的芫西鍋, 滾水味
無限任溝 !
2010-05-23 6 瀏覽
佛誕前一日,阿媽喺佐敦收到傳單。見到竟然只需$29就有得打邊爐。於是佛誕當日一家三口去試試。環境好大,人流不多。要了三個$29餐,再散叫咗雲吞、牛柏葉同極級牛肉粒。$29餐湯底只有兩款,皮蛋芫茜 or 沙嗲。我要咗沙嗲,味道都好濃,不過就好肥。皮蛋芫茜完全無味,同開水無異。醬汁自己調較,要咩有咩,有辣椒、蔥、wasabi, 醋、蒜茸等。配料有最basic嘅菜、丸、雞同麵。份量不多,每樣少少。質素都係超市貨色,無特別。試咗龍口粉絲同韓式拉麵。根本唔係粉絲,係米粉,不過都唔錯,好吸味。拉麵鹼水好勁,又唔好食,唔夠彈又無麵香。散叫嘅雲吞不錯,皮薄,有蝦、豬肉同肥肉。牛柏葉大路貨;牛肉粒好有肉味,有肥有瘦,不會太韌。唔加一又唔洗茶錢,都幾抵嘅~
佛誕前一日,阿媽喺佐敦收到傳單。
見到竟然只需$29就有得打邊爐。
於是佛誕當日一家三口去試試。
環境好大,人流不多。
要了三個$29餐,再散叫咗雲吞、牛柏葉同極級牛肉粒。
$29餐湯底只有兩款,皮蛋芫茜 or 沙嗲。
我要咗沙嗲,味道都好濃,不過就好肥。
皮蛋芫茜完全無味,同開水無異。
配料有最basic嘅菜、丸、雞同麵。
份量不多,每樣少少。質素都係超市貨色,無特別。
試咗龍口粉絲同韓式拉麵。
根本唔係粉絲,係米粉,不過都唔錯,好吸味。
拉麵鹼水好勁,又唔好食,唔夠彈又無麵香。

散叫嘅雲吞不錯,皮薄,有蝦、豬肉同肥肉。
牛柏葉大路貨;
牛肉粒好有肉味,有肥有瘦,不會太韌。

唔加一又唔洗茶錢,都幾抵嘅~
大路貨色邊爐料
如開水般的皮蛋芫茜湯底
沙嗲湯味濃但好肥
2010-05-04 9 瀏覽
今日和三個朋友仔約埋,慶祝其中一位生日,選中這間餐廳,因朋友仔的姐姐試過,覺得幾好,加上在Openrice 的評價不錯,地點都算幾就腳,故便選中此址.一入到去約19:00,不太多人,裝修和快餐店沒什分別,有落地玻璃可以望風景,雖然訂了位,侍應沒安排我們坐窗邊,枱面頗細.一行四人,叫了一個$238二人套餐,再加其他:套餐包括1)安格斯肥牛 : 有10-11片,每片大細都差唔多!(2) 稻庭烏冬:味道不錯,有兩個面餅.(3) 鮮菌菜苗盤 : 有菇菇,粟米,和一些其他菜,味道可以.有少少甜味!!(4)迷你四寶丸:有麥皮墨魚丸,普通墨魚丸,豬肉丸,和牛丸,共八粒,我試了普通墨汁丸和牛丸,味道正常. (5) 游水海生蝦: 有十數隻,味道不錯.(6) 象拔蚌拼三文魚剌身($38) : 象拔蚌都有許多片,三文魚數片,但我們為穏陣起見,還是放落鍋中較好.象拔蚌算鮮甜.(7) 送2個湯底: 揀左個香茜皮蛋鍋和西洋菜杞子湯,我沒試這兩個,不知味道如何.另叫了1) 2 個湯底: 金粟豬骨湯和地獄湯,各$19,我喜辣,試地獄湯,不太辣.(2) 帶子($38):由侍應前來推介,味道可以(3) 鮮飽魚($38):
一行四人,叫了一個$238二人套餐,再加其他:
套餐包括:
(1)安格斯肥牛 : 有10-11片,每片大細都差唔多!
(2) 稻庭烏冬:味道不錯,有兩個面餅.
(5) 游水海生蝦: 有十數隻,味道不錯.
另叫了:
(1) 2 個湯底: 金粟豬骨湯和地獄湯,各$19,我喜辣,試地獄湯,不太辣.
(2) 帶子($38):由侍應前來推介,味道可以
(3) 鮮飽魚($38):有三隻,初時驚不夠分,原來已切了片,味道也不錯,但分量太少
(4) 四式餃子 ($18): 一款餡內有蝦,另一款有九菜,味道不錯.其他兩款我沒試,不知道味道如仃.
(5) 走地雞件($18): 有約8條雞件,也有點鮮味.
(6) 黑豚肉拼羊肉($38): 我試了一片羊肉,有羶味,但不算太強烈
(7) 油麥菜拼西洋菜($18): 分量和味道也可以.
每人加了汽水,酸梅湯,雪梨茶,芝麻糊,杏仁茶任飲,$12位,算OK.
四人合共:$420 (因全單有八折),我比較少出外火鍋,不知算貴或平,但覺價錢合理.稻香免茶芥加一,做法惹人好感.
地方好有快餐店Feel,但可接受. 調味自己出去調較,做法很有彈性,也值得讚許.

2010-04-30
生日
2010-04-13 21 瀏覽
朋友的朋友介紹話幾好, 所以就book位, 1行7人.見佢d餐單料又唔算好貴, 我地book 左個房(其實都係一千零一個房, 而且佢有間開小小位做倉同員工locker)是但啦, 我地黎食野, 又唔算要好高要求, 志在有地方吹水, 坐耐小小咁解.我地見有個餐1688, 有肥牛, 海鮮, 仲包另外10碟48以下價錢的食物, 飲品任飲, 仲有2款糖水任食, 都ok, 所以order了. 重有就係佢呢個餐有300 蚊回贈, 你可以用番呢300蚊點番牌上既野. 點雪糕都得, 好似8蚊2個波? 啤酒細藍冰3支12蚊, 大青島15蚊, 大藍妹20.點左2個湯底, 1個係西洋菜, 1個係豬骨, 各有千秋, 我個人喜歡西洋菜多d.食物質素十分ok, 幾新鮮, 唯一唔係太好的只係豪, 有沙.總括我覺10個人絕對夠食. 我地7人真係食唔晒. (side 左d野)我個人評分都會再黎, 質素幾好, 人又唔多. (唔知係咪響房, 佢另外比左個人我地跟我地d野, very good service)
朋友的朋友介紹話幾好, 所以就book位, 1行7人.

鮑魚另外叫, 58蚊份
菜 2 sets
海鮮1 有2 sets
蠔, 雖然大隻, 但有沙
肥牛2碟
  • 肥牛
  • 帶子
  • 西洋菜
2010-04-02 11 瀏覽
估唔到一人一鍋咁抵食跳出地獄鍋: 個名真係好正,辣辣地幾好味花甲拼盤: 不過其實又青口又赤貝又盛,$30咋蔬菜拼盤: 又係勁抵,好新鮮生魚片拼鱔片: 鱔好爽口,生魚片新鮮!烏冬拼小籠包: 普通野肥牛卷拼蟹柳: 比平時食既好味打墨魚滑: 彈牙,唔好位舊粉架!雪花肥牛: 好少有地食到真係雪花架!成餐仲有8折,呢種質素,抵食! (唔好用任食比囉唔該)
估唔到一人一鍋咁抵食

跳出地獄鍋: 個名真係好正,辣辣地幾好味

花甲拼盤: 不過其實又青口又赤貝又盛,$30咋
蔬菜拼盤: 又係勁抵,好新鮮
生魚片拼鱔片: 鱔好爽口,生魚片新鮮!

烏冬拼小籠包: 普通野
肥牛卷拼蟹柳: 比平時食既好味
打墨魚滑: 彈牙,唔好位舊粉架!
雪花肥牛: 好少有地食到真係雪花架!

成餐仲有8折,呢種質素,抵食! (唔好用任食比囉唔該)
自制辣豉油
生魚片拼鱔片
肥牛卷拼蟹柳,手打墨魚滑
  • 雪花肥牛
2010-02-19 12 瀏覽
2 月 14 晚十點幾同 Honey 睇完戲, 行下行下走左上黎打邊爐, 個陣好少人, 唔使等位; 一埋位, waiter 就推介左個 "心心相印兩人餐"個餐包兩個湯底, 我地叫左荽茜皮蛋, 同螺片薏米西洋菜,其仔食物有:"郎才女貌" (營養蔬菜盤)"卿卿我我" (花枝片拼珊瑚蚌)"鴛鴦戲水" (雲吞拼水餃)"一生一世" (特色四寶丸: 蝦丸, 豬肉丸, 墨魚丸, 有機麥皮墨汁丸):有機麥皮墨汁丸望落去黑麻麻, 但幾好食 "心心相印" (肥牛拼五花腩): 每樣得 4 塊, 少左 d "比翼雙飛" (蜜汁鴛鴦雞翼餃): 兩隻係釀菜, 兩隻係釀豬肉, 食落幾香口 "情意綿綿" (鱆紅魚起片): 一大盤用冰鎮住, 追左幾次先黎, 攪到唔記得影相 "甜甜蜜蜜" (紅酒特飲兩杯 + 雪米糍兩粒)間野光猛乾淨, 侍應服務都 ok, 不過最好每檯都有壺水, 唔使下下叫人斟~免茶芥加一盛惠 $248, 收番兩封十蚊利是即係 $228
個餐包兩個湯底, 我地叫左荽茜皮蛋, 同螺片薏米西洋菜,
其仔食物有:
"鴛鴦戲水" (雲吞拼水餃)
有機麥皮墨汁丸望落去黑麻麻, 但幾好食

"甜甜蜜蜜" (紅酒特飲兩杯 + 雪米糍兩粒)
免茶芥加一盛惠 $248, 收番兩封十蚊利是即係 $228

湯底一: 荽茜皮蛋
湯底二: 螺片薏米西洋菜
"鴛鴦戲水" (雲吞拼水餃)
"心心相印" (肥牛拼五花腩)
"比翼雙飛" (蜜汁鴛鴦雞翼餃)
2010-02-14
$114 (宵夜)
情人節
湯底一: 荽茜皮蛋
湯底二: 螺片薏米西洋菜
"鴛鴦戲水" (雲吞拼水餃)
"心心相印" (肥牛拼五花腩)
"比翼雙飛" (蜜汁鴛鴦雞翼餃)
2010-02-04
聽聞這間是稻香集團屬下的公司,心想品質應該不錯吧!昨天臨時去了這裡打邊爐,二人叫了杞子薏米西洋菜湯底:湯底好鹹,連湯內的西洋菜都好鹹。待應不停問我們加不加湯,加了一次後,發現依然鹹,我們索性叫他加熱水吧了。湯底真的要改善一上。牛肉:看樣子是不錯的(由於我不吃牛肉,所以没有品嚐)冬菇拼秀珍菇:一般貨色温室豆苗拼油墨菜:任何菜我都喜歡吃。泡菜餃:見有母指推介圖案,就點了一客,原來是辣的。鱔片:中規中矩蝦滑:不合格。烏冬拼小籠包:烏冬居然滾了一段時間,都不爛。小籠包滾後會皮還皮、肉還肉。還有,每人加$12,可以任飲汽水、雪梨汁、雀巢檸檬茶,還有任食甜品:只有芝麻糊(頗甜)、杏仁茶。總括來說,如果要選擇的話,我會選回到稻香打邊爐。
聽聞這間是稻香集團屬下的公司,心想品質應該不錯吧!

昨天臨時去了這裡打邊爐,二人叫了

牛肉:看樣子是不錯的(由於我不吃牛肉,所以没有品嚐)
冬菇拼秀珍菇:一般貨色
温室豆苗拼油墨菜:任何菜我都喜歡吃。
泡菜餃:見有母指推介圖案,就點了一客,原來是辣的。
鱔片:中規中矩
蝦滑:不合格。

還有,每人加$12,可以任飲汽水、雪梨汁、雀巢檸檬茶,
還有任食甜品:只有芝麻糊(頗甜)、杏仁茶。

總括來說,如果要選擇的話,我會選回到稻香打邊爐。

2010-02-03
2010-02-04 7 瀏覽
首先感謝OR係早前既佳節食評分享大賞送出的多產食家獎2獎---我揀了一枝白酒(桃味的,我至愛)!!去了OR office取了換領信後,就要到cwb換酒!!枝酒有成720ml,好大枝!!!再一次感謝OR!! 妹妹好早前同朋友試過kt既HIPOT,覺得幾抵食!!有次佢係都市日報度見到有coupon就剪低左俾我,等我都可以試下!! 今日就同左男友去食晚飯,地點係佐敦同尖沙咀交界,唔算難搵!!一入到去,感覺到好寧靜,好舒服!!而且有落地玻璃可以望風景!!但我地就唔係坐窗邊!!個冷氣開得好細,但係唔會覺得好熱!! 諗左好耐要套餐好定還是散叫!!最後都係懶得去諗,叫左個二人套餐!!套餐包括:安格斯肥牛 : 有10-11片,每片大細都差唔多!稻庭烏冬*2 : 唔係就咁俾d中國烏冬扮日本烏冬,好抵讚!!因為出面好多地方都呃人鮮菌菜苗盤 : d姑姑好好正,吸曬d沙嗲湯既味!d!菜苗我都唔知係咩菜既苗!!仲有d白蘿蔔同紅蘿蔔,白蘿蔔煮極都唔淋既!!但係就有少少甜味!!象拔蚌拼三文魚 : 成個餐最值$既!!男友就食生既象拔蚌,而我就食熟既!!煮左一陣先食都仲好爽口!但d象拔蚌切得鬼咁碎!!三文魚唔太

!套餐包括:
安格斯肥牛 : 有10-11片,每片大細都差唔多!
象拔蚌拼三文魚 : 成個餐最值$既!!男友就食生既象拔蚌,而我就食熟既!!煮左一陣先食都仲好爽口!但d象拔蚌切得鬼咁碎!!三文魚唔太鮮甜,好似放左好耐咁!
!迷你四寶丸
蝦丸,好彈牙!!都係放沙嗲果邊既味好d!!!
有機麥皮墨汁丸,好難食牙!!!黑色既,見到都唔想食喇!!而且陣味怪怪的
墨魚丸入面果d似馬啼多過糖冬瓜,細細粒咁!!冇咩墨魚味,得個彈牙
豬肉丸,我冇食!!所以唔知咩味
游水海生蝦 似係凍死左既蝦,郁都唔郁既!!仲叫游水海生蝦咩!!店員好細心見我meet蝦殼就即刻拎左隻碟俾我放!!唔錯
(任飲酒水) 我飲左好多可樂
送2個湯底: 揀左個沙嗲鍋同埋香茜皮蛋鍋!!放食物落沙嗲鍋度,好吸味!!食落濃味d,又好食d
個廚房係開放式既,每次經過都望一望

今餐$238-coupon $50 = 188,都幾抵食!!下次試埋散叫先,因為仲有一張coupon
2010-02-03
2010-02-02 5 瀏覽
見到午市半價, $23有打邊爐/ 炒粉面餐(約有10款可選), 因為時間關係,我同同事兩人叫左一個係葡汁雞扒闊條面&炒烏冬,本身個餐配點心&野飲,我地選左豆苗餃&咩貝餃&兩杯雪梨茶食完個感覺係 兩個都超油&好咸! d豆苗餃個d係菜渣lo,超硬,隻咩貝餃又未熟晒甘仲有d野超慢,有好多人都走左! 我地落order到野食到等成5個字,催d食物d waiter又只識講咩即整~[b]好心就諗下自己夠唔夠人手,同事夠唔夠專業先做半價啦! d野又出得慢,waiter又亂又落錯單, 最慘野食又唔得!雖然話你地係做火鍋者,但賣得炒粉面,甘既質素就算$23偏平!我亦絕對唔會再黎食晏奏lo!

食完個感覺係

2010-01-28
  • 炒粉面唔好食!