2021-03-02
話說有日過海探朋友,朋友話帶我食一間新開西餐廳,好奇嘅我點會say no啊?🥩 Lunch Set - 6oz 西冷扒 $128每份Lunch Set都會跟一份餐湯或餐包,簡單講解下餐湯:今次係南瓜湯,但上枱時變左薯仔湯。雖然係咁但味道不差架,入口雞湯味道幾香配合薯仔蓉嘅口感,亦別有一番風味。講返主角牛扒先,個人認為牛扒失色啲,雖然牛扒賣相不錯,但我叫五成上枱變七成就有少少扣分啦。西冷扒牛味唔太重,醬汁帶少少酸味令人幾開胃,雖然牛扒煎到七成熟但入口都唔會好韌亦切得開。配菜仲有啲薯條,不過薯條真係要趁熱食左先,熱食時薯條非常香脆,薯味香濃。😜🍕 Lunch Set - 8” 夏威夷薄餅 $108哩個餐我地就揀返餐包,餐包係法包配蕃茄莎莎醬,莎莎醬蕃茄嘅酸味夠突出,味道清新。而Pizza剛上枱時熱辣辣,仲可以做到邪惡嘅芝士拉絲。雖然批皮香脆不過可惜pizza味配偏淡,味道唔算好。🍰🍰🍰當日甜品本身係檸檬蛋糕,但最後比左朱古力蛋糕。蛋糕嘅味道都唔錯,朱古力味夠香而且唔會過甜,口感靠乾身但可以接受。🚨餐廳表現中規中距,可能新開業,各樣安排都暫時較為混亂。但味道同服務水平都唔差架,如果再去北角我
🥩 Lunch Set - 6oz 西冷扒 $128
🍕 Lunch Set - 8” 夏威夷薄餅 $108
🍰🍰🍰
🚨
餐廳表現中規中距,可能新開業,各樣安排都暫時較為混亂。但味道同服務水平都唔差架,如果再去北角我都會再試佢。
📍Harbourview Grill (北角)
北角渣華道123號北角匯二期 1樓108號舖 @ Harbourview Grill
觸及人數
互動次數