2020-06-26 577 瀏覽
好耐冇食過韓國嘢所以呢就同朋友食下野(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)-見依間好似好多人就揀左依間炸雞好吸引可惜因為冇骨所以我就揀咗其他嘢食(●°u°●)​ 」-🦀醬油蟹(💰228)恨食咗好耐✨諗住去韓國食😭點知去唔到韓國佢完美咁令我對醬油蟹有陰影個味道就好似隻爛咗嘅生蝦嘅味道掉左228+1落海😭.🍜水冷麵(💰98)正正常常面都好煙un不錯的.🐥鐵板炒辣雞(💰138)板燒雞腿包嘅雞味🤪幾嫩既洋蔥炒得唔夠淋仲好生😣我唔鍾意.🦐海鮮煎餅(💰98) 好似食緊煎厚薄撐😢邊邊脆既👍🏻可惜多粉唔夠多料-小菜有泡菜、芽菜同埋魚片🐟魚片我嫌佢太林身∠( ᐛ 」∠)_同埋冇燉薯仔🥔唔開心-服務態度就幾好既

好耐冇食過韓國嘢
所以呢就同朋友食下野(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
見依間好似好多人就揀左依間
炸雞好吸引可惜因為冇骨
所以我就揀咗其他嘢食(●°u°●)​ 」

🦀醬油蟹(💰228)
恨食咗好耐✨諗住去韓國食😭點知去唔到韓國
佢完美咁令我對醬油蟹有陰影
個味道就好似隻爛咗嘅生蝦嘅味道
掉左228+1落海😭

🍜水冷麵(💰98)
正正常常面都好煙un不錯的

🐥鐵板炒辣雞(💰138)
板燒雞腿包嘅雞味🤪幾嫩既
洋蔥炒得唔夠淋仲好生😣我唔鍾意

🦐海鮮煎餅(💰98)
好似食緊煎厚薄撐😢邊邊脆既👍🏻
可惜多粉唔夠多料

小菜有泡菜、芽菜同埋魚片🐟
魚片我嫌佢太林身∠( ᐛ 」∠)_
同埋冇燉薯仔🥔唔開心

服務態度就幾好既
2020-06-21 423 瀏覽
呢日係幫朋友仔搬屋做清潔,走左去尖咀韓國街食韓野正正常常,印象中冇咩話邊個特別好食同唔好食. 成條街其實我中伏既機率高過好食XD 有翻兜既只有,OPPA Coffee Bar Restaurant,其餘都係試完一次,一係伏一係無特別...辣豆腐牛肉湯 $65無咩太多肉(岩我),豆腐都大大舊既,仲有隻蛋係入面,由於佢收得好埋,我地差唔多最後先見到仲當佢係豆腐,所以發現既時候已經熟哂Bibimba $70如圖 牛肉比較乾身,但落多尐汁就ok,撈埋都好食既韓式壽司 $55 韓式炒粉絲 $68好typical囉,真係無特別
呢日係幫朋友仔搬屋做清潔,走左去尖咀韓國街食韓野

辣豆腐牛肉湯 $65

Bibimba $70
如圖 牛肉比較乾身,但落多尐汁就ok,撈埋都好食既

韓式壽司 $55 韓式炒粉絲 $68
好typical囉,真係無特別

2020-03-29
午餐
2020-05-07 664 瀏覽
午市套餐L20海鮮拉麵配韓式牛肉手卷前菜係大豆芽及泡菜 不作多評手卷切開六件 味道正常沒有評價但最大問題在於海鮮拉麵 此麵共有5圈魷魚圈及兩粒青口 成餐收你$89午市免加一 值唔值見仁見智
午市套餐L20海鮮拉麵配韓式牛肉手卷
前菜係大豆芽及泡菜 不作多評
手卷切開六件 味道正常沒有評價
有5圈魷魚圈 並非只有一圈

2020-04-26 506 瀏覽
泡菜餅唔熟! 痴線,一堆粉醬不知所謂。炸雞干到爆炸,直頭係尼泊爾姐姐版炸雞,唔知以為食緊南乳雞肉干。醬完全無誠意,全現成。炸薯條軟到一個點,好似浸熟咁。泡菜作為靈魂,完全無味,好似再買娃娃菜放入去咁。炒粉絲,竟然甜到好似甜品咁。你執左佢算啦,無一樣野食係正常,唔好影響人地對韓國餐既印象
泡菜餅唔熟! 痴線,一堆粉醬不知所謂。

醬完全無誠意,全現成。

炸薯條軟到一個點,好似浸熟咁。

泡菜作為靈魂,完全無味,好似再買娃娃菜放入去咁。

炒粉絲,竟然甜到好似甜品咁。

你執左佢算啦,無一樣野食係正常,唔好影響人地對韓國餐既印象
2020-04-23 329 瀏覽
點解咁多人話唔好食呢?我覺得好食啊!可能我本身唔係好鐘意點炸嘢,辣豆腐湯同韓式拌飯都好味啊。lunch價錢好抵,108有牛仔骨辣豆腐湯同配飯疫情影響,比以前少好多人,之前怕排隊都未入去過。有個好韓國嘅阿姨從後厨行出黎,d泡菜都好好味啊,係homemade feel

2020-04-23
諗住喺韓國街求其搵間韓國野食,呢間貌似ok但原來中晒伏...首先叫左個泡菜薄餅,個餅勁鬆又厚,一夾起就散,麵粉味重,而且好鹹,好難食輪到炸雞,首先雞嘅份量少,有一半都係薯條沙律。無汁個款雞好乾,冇味,有汁個款d醬都好麻麻,kfc好食過佢。最後排骨湯係最正常一道菜。總結,又唔係平,又難食,服務又唔特別好(搵兩個貌似孟加拉waitress serve客)。我相信周圍有好多更好選擇。都唔明點解呢度仲有咁多好評,真心覺得差。唔好幫襯。

最後排骨湯係最正常一道菜。

2020-02-18
2020-01-19 538 瀏覽
經常來的一家韓國餐廳這是一家韓國人開的,韓食做得非常的正宗而且店員也是很nice,所以每次吃韓餐就會去她家我最喜歡他們家的泡菜湯,湯頭酸酸辣辣的它這個泡菜的酸度非常讓人開胃每次都可以喝到底🤣🤣🤣泡菜湯是附一碗白飯一口飯一口湯真的很棒另外叫了一個牛仔排骨,這個牛仔排骨肉質香嫩,不過略覺得肉比較少🤨如果大塊點會好一點🤪他們的小菜是我的最愛每一桌有三碟,有涼拌薯豆,泡菜,芽菜,都很入味,口感清爽,真的不錯
經常來的一家韓國餐廳
這是一家韓國人開的,韓食做得非常的正宗
而且店員也是很nice,所以每次吃韓餐
就會去她家[得意]

我最喜歡他們家的泡菜湯,湯頭酸酸辣辣的
它這個泡菜的酸度非常讓人開胃
每次都可以喝到底🤣🤣🤣
泡菜湯是附一碗白飯
一口飯一口湯真的很棒

他們的小菜是我的最愛[色]每一桌有三碟,有涼拌薯豆,泡菜,芽菜,都很入味,口感清爽,真的不錯[悠闲]
2019-11-28 705 瀏覽
諗住呢條街全部食韓國菜,以為是但一間都食得過,點知中哂蕉,一心想食韓國菜先過嚟你度搵食,結果太令我失望。唯一最好食既就係前菜薯仔,甜甜地。仲有泡菜同芽菜另外點左個套餐石頭食+泡菜pancake $1561.石頭飯(豬)唔好意思都要講句,真係未食過咁差既右頭飯,的飯煮到好多水,又”林”又一pat pat, 食左幾啖都已經唔想食2. 泡菜pancake 得個辣,無咩味,食左一塊就唔想食😞今次真係覺得呢間餐廳無誠意,連個飯都煮得咁差,失望!
諗住呢條街全部食韓國菜,以為是但一間都食得過,點知中哂蕉
,一心想食韓國菜先過嚟你度搵食,結果太令我失望。

唯一最好食既就係前菜薯仔,甜甜地。仲有泡菜同芽菜
另外點左個套餐
石頭食+泡菜pancake $156

1.石頭飯(豬)
, 食左幾啖都已經唔想食

2. 泡菜pancake
得個辣,無咩味,食左一塊就唔想食😞

今次真係覺得呢間餐廳無誠意,連個飯都煮得咁差,失望!
2019-10-16 532 瀏覽
Han SpoonLunch 諗唔到食咩好 行行下 到左韓國街😋隱約記得有一間🥄🥄小店地方唔大,右邊門口入去,只得十多個位置,得一個人所以搭枱。⚠️食物:⭕️鐵板炒豬肉飯 (包配菜、飯、湯)$68落左單,店員送上配菜,今次有泡菜同芽菜,都係我中意食既😆💙等左有少少耐,應該即叫即整,豬肉炒得岩岩好,上枱嗰陣要自己炒兩野,唔係既話有少少痴底。份量岩岩好!mix埋泡菜、芽菜同飯一齊食,簡直係一流。胃口即刻番曬黎!⚠️環境:普通韓國餐廳,門口有張舊式嘅長版等,可以等位個陣坐下。不過店員全部都係韓國人。⚠️價錢:$68/人 免加一
Han Spoon
Lunch 諗唔到食咩好 行行下 到左韓國街😋
隱約記得有一間🥄🥄小店
地方唔大,右邊門口入去,只得十多個位置,得一個人所以搭枱。

⚠️食物:
⭕️鐵板炒豬肉飯 (包配菜、飯、湯)$68
鐵板炒豬肉飯
落左單,店員送上配菜,今次有泡菜同芽菜,都係我中意食既😆💙

⚠️環境:

⚠️價錢:
$68/人 免加一
鐵板炒豬肉飯
2019-09-28 483 瀏覽
好耐冇去韓國街食野今日諗住食過早飯盲去個邊尋覓下有咩好食啦~由於真係早咗少少, 所以部份餐廳仲未營業, 見到呢間店門口貼有明星幫襯相就入去試吓啦~心仲諗緊會唔會中伏~入到去叫咗個SET係石頭鍋飯跟個泡菜煎餅, 個石頭鍋飯好足料又唔會話好濕都好乾身仲有飯焦添, 個泡菜餅個邊就脆但中間覺得濕得制可以再乾身就仲好食~另外叫牛肋條, 好淋身食落去有啖啖肉汁, 醃得岩岩好唔會過多咗, 好好食~包埋生菜中和番D肉唔會咁"流"

2019-09-14
2019-09-08 436 瀏覽
平日的時間經過最多韓國餐廳聚集的韓國街,經過這一間店看見有不少食客在。一入門,有兩杯熱茶,端上3個前菜。芽菜、泡菜、甜番薯(甜番薯同泡菜都幾好味道)我地叫1.)(一半一半)兩口味炸雞+薯格+薯條+沙律2.)醬油蟹$198/ 1隻首先講吓第一款炸雞拼盤星期四嘅優惠:8折薯格同薯條、炸雞我想講,痴線過晒火可能係返炸我食得好唔開心又鞋口、又無肉汁。好似食緊柴咁!唔知係唔係韓國人煮呢?但下次我會搵返一間係正宗嘅。衰啲講食連鎖店都有保證過佢......醬油蟹 唔太特別。冇想像中咁正,因為$198好細隻 。蓋係無膏灰色的。蟹個身有少量橙色的膏.我食完今次唔會再想食了............不過最唔高興係個炸雞真係好難食。
平日的時間經過最多韓國餐廳聚集的韓國街,
經過這一間店看見有不少食客在。
一入門,有兩杯熱茶,端上3個前菜。
芽菜、泡菜、甜番薯
(甜番薯同泡菜都幾好味道)
我地叫

薯格同薯條、炸雞
我想講,痴線過晒火
可能係返炸
我食得好唔開心

又鞋口、又無肉汁。好似食緊柴咁!
唔知係唔係韓國人煮呢?

但下次我會搵返一間係正宗嘅。
衰啲講食連鎖店都有保證過佢......

醬油蟹 唔太特別。
冇想像中咁正,因為$198好細隻 。
蓋係無膏
灰色的。
蟹個身有少量橙色的膏.
我食完今次唔會再想食了............

不過最唔高興係個炸雞真係好難食。

慶祝紀念
紀念日
2019-08-29 484 瀏覽
突然想食韓國野,就去左尖沙咀韓國街睇下,男朋友想食炸雞,就入左間炸雞賣相okay既餐廳。牆上有唔同菜式係唔同日子有discount, 今日星期三就係部隊鍋有八折。我地仲以為今日星期四係炸雞有discount😂😂😂。既然部隊鍋有折,就叫啦!有個阿朱媽幫我地落單,問我地食唔食雞,咁就叫多個「一半一半炸雞」啦!首先黎到既係前菜~薯仔出奇地好食!部隊鍋黎啦~料都算多,賣相都唔錯,但我覺得個湯冇韓國真正部隊鍋既精髓— 唔辣唔濃,結果我地自己加多啲韓國辣椒醬😂😂😂😂之後係炸雞,唔係純炸雞,有薯條同埋薯格,再有三隻醬— 茄汁,芥末同埋泰式辣醬。有純炸雞同埋韓國醬炸雞。炸粉唔算厚,但肉唔算多,如果專係想食炸雞可能會唔夠喉😂😂😂服務好好,但菜式真係比較普通,唔知點解都好多人排隊 哈哈

首先黎到既係前菜~

薯仔出奇地好食!
部隊鍋

炸雞

炸粉唔算厚,但肉唔算多,如果專係想食炸雞可能會唔夠喉😂😂😂
服務好好,但菜式真係比較普通,唔知點解都好多人排隊 哈哈

2019-08-28
  • 前菜
2019-08-26 240 瀏覽
同朋友晚飯黎到傳說中嘅韓國街見到呢間鋪咁少人就一於入去試吓啦一入到去侍應姐姐就已經幫我地準備好水同埋小菜服務態度冇得頂!不過就有啲傷心叫餐嗰陣發現夜晚係冇韓式飯卷嗌呢度剩係得午餐先會有令我哋唔知食啲咩好😪最後一日嗌咗一個豬肉炒飯食炒飯都炒得幾香 不過有蔥😭唔食蔥就記得要同姐姐講定先啦!呢間餐廳性價比都算高我同我朋友只係好簡單咁樣叫咗一個炒飯都飽一飽咁樣走平價韓國菜 賣相又唔差 韓國街中的好食店!😋
同朋友晚飯黎到傳說中嘅韓國街
見到呢間鋪咁少人就一於入去試吓啦
一入到去
侍應姐姐就已經幫我地準備好水同埋小菜
服務態度冇得頂!
不過就有啲傷心
叫餐嗰陣發現夜晚係冇韓式飯卷嗌
呢度剩係得午餐先會有
令我哋唔知食啲咩好😪
最後一日嗌咗一個豬肉炒飯食
炒飯都炒得幾香 不過有蔥😭
唔食蔥就記得要同姐姐講定先啦!
呢間餐廳性價比都算高
我同我朋友只係好簡單咁樣叫咗一個炒飯
都飽一飽咁樣走
平價韓國菜 賣相又唔差 韓國街中的好食店!😋
尖沙咀 食韓國菜最多但平映時食開另一間今次想試下其他新鮮蘿蔔皮兩個女人 做完運動係大食啲既一開波🖤紫菜飯卷啲配料分明 又多 全都是我中意食既啲醬唔會太多 罪惡感都少啲呀嘛🖤泡菜煎餅我點名要食因為韓國菜既特色一定係佢熱辣辣 又脆卜卜 仲有好多泡菜深藏左入面添我唔怕食好熱既野 最怕佢凍哂!所以佢地用石鍋pan上 好保溫 i like it very much🙋🏻‍♀️🖤水冷麵配韓式炒豬肉豬肉:份量都多 我食唔哂 辣辣地 開哂胃 其實本身都好好胃口 😝水冷麵:超級冰凍 岩哂我做完運動咁熱食我一向唔會再落佢比個支咸既調味料我因為已經好夠做 佢唔會太咸 又唔會無味真係唔識形容 但你只會食完一啖又一啖食到唔記得左豬肉 泡菜煎餅 或 飯卷既存在朋友食呢個韓式麵鍋佢表示好大碗 又係食唔哂辣得黎又係令人停唔到人真係犯賤架😌✋🏽
尖沙咀 食韓國菜最多

🖤泡菜煎餅
我點名要食
因為韓國菜既特色一定係佢
熱辣辣 又脆卜卜 仲有好多泡菜深藏左入面添
我唔怕食好熱既野 最怕佢凍哂!

🖤水冷麵配韓式炒豬肉

人真係犯賤架😌✋🏽
2019-07-03
  • 前菜
2019-08-05 235 瀏覽
小編一直好怕食韓國菜,因為覺得好唔抵!d料望落去都識整,而且價錢都幾貴下呢間餐廳尚算有d驚喜,佢係tst韓國街裡面,但都一直有人等位。其中一個原因可能係佢食物既味道同傳統既韓國菜有d唔同,老闆娘自己研發新口味!今次係餐廳叫左醬油蟹、炸醬麵、炸雞先講炸雞!我地係星期四去,所以額外有8折!炸雞可以叫原味同辣味雙拼!小編比較鍾意佢既辣味,因為甜甜酸酸得黎唔會覺得好口渴!原味相對普通,而且有d乾醬油蟹其實醬汁味道唔夠濃,而且隻蟹雖然有糕但係應該雪得太耐,食落去仲有少少沙冰感覺炸醬麵係一大特色!一定要叫!首先佢既醬唔係用普通甜醬,係用左黑豆醬!食落去完全唔覺得鹹!而且仲加左薯仔、魷魚既配料,令到成碗麵口感好豐富!價錢仲係$60一大碗!小編可能會為左佢碗炸醬麵特別再黎多次哈哈哈
小編一直好怕食韓國菜,因為覺得好唔抵!
d料望落去都識整,而且價錢都幾貴下
今次係餐廳叫左醬油蟹、炸醬麵、炸雞
小編可能會為左佢碗炸醬麵特別再黎多次哈哈哈