2023-11-08 27 瀏覽
提供牛舌料理為主打的餐廳🐮店家使用新鮮厚切牛舌👅再用各種不同風味和烹飪方式🔥例如香煎牛舌、汁煮牛舌、炒牛舌、口感鮮嫩多汁💦而且好軟腍😋每款定食也配有沙律菜🥗茶碗蒸及麵豉湯🍲非常豐富😋先來兩杯我喜愛的梅酒🥃酸酸甜甜,酒味適中,不會太濃烈☺️牛舌定食是這𥚃最受歡迎的牛舌料理之一😙牛舌切成厚片,再用鹽🧂黑椒🧂蒜粉調味🧂後生煎🔥使其外層微焦帶有牛的香氣♨️內部保持嫩滑多汁🤤汁煮牛舌將牛舌放入紅酒湯汁中慢煮🍷使牛舌變得軟嫩多汁😍同時吸收湯汁的風味🫕肥美甘香,送飯一流🤩蒲燒鰻魚睬用特製蒲燒醬汁,非常濃郁入味🥰鰻魚肉質軟嫩,並帶有微微的油脂,口感非常豐富😃
提供牛舌料理為主打的餐廳🐮
店家使用新鮮厚切牛舌👅
再用各種不同風味和烹飪方式🔥
例如香煎牛舌、汁煮牛舌、炒牛舌、
口感鮮嫩多汁💦而且好軟腍😋
每款定食也配有沙律菜🥗
茶碗蒸及麵豉湯🍲非常豐富😋

先來兩杯我喜愛的梅酒🥃
酸酸甜甜,酒味適中,不會太濃烈☺️

牛舌定食是這𥚃最受歡迎的牛舌料理之一😙
牛舌切成厚片,再用鹽🧂黑椒🧂
蒜粉調味🧂後生煎🔥
使其外層微焦帶有牛的香氣♨️
內部保持嫩滑多汁🤤

汁煮牛舌將牛舌放入紅酒湯汁中慢煮🍷
使牛舌變得軟嫩多汁😍同時吸收湯汁的風味🫕
肥美甘香,送飯一流🤩

蒲燒鰻魚睬用特製蒲燒醬汁,
非常濃郁入味🥰
鰻魚肉質軟嫩,並帶有微微的油脂,
口感非常豐富😃
  • 紅酒汁煮牛舌定食
  • 燒鰻魚定食
2023-11-03 38 瀏覽
˜”*°•.˜”*°• Gyutan Toku牛舌。•°*”˜.•°*”˜🔆土瓜灣🔆❂ 極上牛舌定食 HK$178佢地皇牌最出名就係牛舌🐂佢地既牛舌芯真係勁好食!餐廳係選用牛舌中心既部份, 超級厚💛牛舌外面煎微微既焦香😌但內裏係非常粉嫩😋食落去嘅口感充滿彈性,極易入口, 而且牛味好香濃😚完全唔需要點任何調味料已經覺得好好食🫠鍾意食牛舌嘅朋友仔真係一定唔好錯過💯定食仲有附上沙律🥗蒸蛋🥚麵豉湯🥣白飯🍚漬物🤤❂ 日式鰻魚定食 HK$138除咗牛舌好出名之外🤭估唔到鰻魚都好有驚喜🥳💘鰻魚外層燒到微脆🥰肉質好嫩好滑好香油脂好豐富🤤而且每塊鰻魚都鋪滿左勁多醬汁❤️配埋白飯完全係一流💛真係好好好🫠定食係一樣附上沙律🥗蒸蛋🥚麵豉湯🥣白飯🍚漬物😋❂ 土佐豆腐 HK$68豆腐食落去係炸到外脆內軟, 濃濃既豆香❤️有好多醬汁, 再加埋紫魚同柴魚片配埋一齊食好夾❤️正正❂ 清酒煮蜆 HK$78每一粒蜆都非常肥美飽滿❤️份量都幾多清酒味唔算重, 好啱吾太飲酒既朋友仔超級好鮮味😌❂ High Ball HK$68清涼易入口💛

🔆土瓜灣🔆

❂ 土佐豆腐 HK$68
好夾❤️正正

❂ 清酒煮蜆 HK$78
每一粒蜆都非常肥美飽滿❤️份量都幾多
清酒味唔算重, 好啱吾太飲酒既朋友仔
超級好鮮味😌

❂ High Ball HK$68
清涼易入口💛

2023-11-02 29 瀏覽
最近發現左呢間位於土瓜灣嘅隱世日式居酒屋餐廳主打牛舌!之前已經聽講過呢間嘅牛舌好出色今次終於有機會去食吓!-🥢極上牛舌定食牛舌一份有6大塊!每一塊都非常之厚肉又多汁口感比較彈牙,油脂感十足大概係8-9成熟左右一啲都唔會韌建議可以先食咗去原汁原味😋然後可以加入檸檬汁 再點埋Wasabi豉油第一次食到呢個配搭 出乎意料又幾夾🫣🥢日式鰻魚定食每個定食都有配埋一個飯,麵豉湯,茶碗蒸同漬物鰻魚一共有四塊,每塊都好厚肉!☺️魚肉好嫩,入口即溶嘅感覺同醬汁配搭得好好 🥢清酒煮蜆蜆肉每隻都大大隻,一啲都唔孤寒有淡淡清酒香食落個酒味都唔會太重好啱我呢啲唔係好飲到酒嘅人食完啲蜆 剩低嘅湯都好入味好鮮甜🥢梅酒另外仲嗌咗杯梅酒試吓清甜得來又帶有酒味個人覺得係幾啱女仔飲個杯仲要係搖搖杯🤣幾得意!
最近發現左呢間位於土瓜灣嘅隱世日式居酒屋
餐廳主打牛舌!
之前已經聽講過呢間嘅牛舌好出色
今次終於有機會去食吓!
🥢極上牛舌定食
牛舌一份有6大塊!
每一塊都非常之厚肉又多汁
口感比較彈牙,油脂感十足
大概係8-9成熟左右一啲都唔會韌
建議可以先食咗去原汁原味😋
然後可以加入檸檬汁 再點埋Wasabi豉油
第一次食到呢個配搭 出乎意料又幾夾🫣

🥢日式鰻魚定食
每個定食都有配埋一個飯,麵豉湯,茶碗蒸同漬物
鰻魚一共有四塊,每塊都好厚肉!☺️
魚肉好嫩,入口即溶嘅感覺
同醬汁配搭得好好

🥢清酒煮蜆
蜆肉每隻都大大隻,一啲都唔孤寒
有淡淡清酒香

個人覺得係幾啱女仔飲
個杯仲要係搖搖杯🤣
幾得意!
2023-10-28 34 瀏覽
Gyutan Toku牛舌專門店- 地址:士瓜灣天光道44號天光大樓地舖今次去土瓜灣搵食!臨近萬聖節佢啲裝修都好得意😂😂😂主打食牛舌同食串燒! 🥹最欣賞佢嘅牛舌定食-1倍 ($148)牛舌好好食好爽口!啖啖多汁,肉質鮮嫩 牛舌用特製燒汁調味將牛舌煮熟再用燒汁進行燒烤處理所以咁好食紅酒汁煮牛舌都好有水準,酸酸甜甜咁配埋煮到好軟嘅牛舌 可以送飯一流除咗定食仲叫咗好多串燒串燒種類好多最欣賞燒大蔥🤣🤣🤣同雞軟骨串燒 好有日本嘅味道
Gyutan Toku牛舌專門店
- 地址:士瓜灣天光道44號天光大樓地舖

今次去土瓜灣搵食!臨近萬聖節佢啲裝修都好得意😂😂😂
主打食牛舌同食串燒! 🥹

最欣賞佢嘅牛舌定食-1倍 ($148)

牛舌好好食好爽口!啖啖多汁,肉質鮮嫩
牛舌用特製燒汁調味
將牛舌煮熟再用燒汁進行燒烤處理
所以咁好食

紅酒汁煮牛舌都好有水準,
酸酸甜甜咁配埋煮到好軟嘅牛舌
可以送飯一流

除咗定食仲叫咗好多串燒
串燒種類好多

最欣賞燒大蔥🤣🤣🤣
同雞軟骨串燒
好有日本嘅味道

2023-10-26 29 瀏覽
今日去到土瓜灣食好野!仲要食我最鐘意既牛!聽講呢間牛係好出名同好食!同朋友專程過土瓜灣食!呢間店牛舌係比較出名,一於食牛舌套餐啦!牛舌質感好嫩滑!加上牛舌夠厚身口感超正!配上芥末檸檬汁更加好食!餐廳嘅裝修簡約而帶工業風風格,圓枱之間距離舒適!加上坐嘅座位位置亦都相當闊落!唔同節日嘅時候更加充滿節日氣氛!首先叫咗個清酒煮硯、清酒濃縮嘅香味滲晒落每一粒蜆肉上面!顯得濃味蜆肉亦都好嫩滑!味醂魚乾:燒雞泡魚乾一向好食!但係呢個質地一定要加分!軟綿綿得來魚乾仲非常有層次味道!再配上指定沙律醬更加惹味!之後再叫咗個燒鰻魚丼飯;每個丼飯套餐,必定附上味噌湯及沙律再加上新鮮嫩滑茶碗蒸!食完非常難忘!飲品方面,選擇咗大生啤!味道舒爽解渴!係去餐廳食野嘅最佳拍檔!牛舌屋土瓜灣天光道天光大樓地下號舖

味醂魚乾:

牛舌屋
土瓜灣天光道天光大樓地下號舖
2023-10-24 28 瀏覽
🌟土佐豆腐 $68🌟燒鱈魚干 $38🌟鹽燒白鱔 $116嗌左兩杯酒之後 咁一定要嗌啲小食佐酒豆腐經過沾粉油炸 外脆內軟 加埋柴魚醬油同柴魚片夾埋一齊食😋白鱔肥美多汁 魚皮焦香酥脆 最出色幾款佐酒小食都好高質 會再encore🌟日式鰻魚定食 $138鰻魚燒得香口 油脂豐富 醬汁撈飯一流定食包含白飯 漬物 茶碗蒸 沙律 同麵豉湯男士食曬成份都夠曬飽🌟1.5倍極上牛舌定食 $238鹽燒牛舌燒得岩岩好 肉質粉嫩juicy 夠晒彈牙又唔韌 大推🌟highball $68🌟生啤 $48
🌟土佐豆腐 $68

🌟1.5倍極上牛舌定食 $238

🌟highball $68
🌟生啤 $48
2023-10-21 19 瀏覽
是日新發現,原來牛舌配搭Wasabi係咁好味!平時食親日式串燒都會叫燒牛舌,今次特登去咗土瓜灣,聽朋友講話有間燒牛舌好出色嘅餐廳,又多間愛店啦!極上牛舌定食1倍厚切上牛舌芯口感一流,肉質彈牙,1倍份量已經好夠飽,牛舌點上Wasabi,解膩之餘仲增加咗風味!汁燒牛舌定食1倍汁煮牛舌鮮嫩,牛舌加上燒汁再炙燒,好Juicy!土佐豆腐豆腐外脆內軟,即使用汁浸住都唔會令外皮變軟影響口感,好好食!燒鱈魚乾鱈魚乾脆卜卜,非常香口,配搭生啤一流!

極上牛舌定食1倍

汁燒牛舌定食1倍
汁煮牛舌鮮嫩,牛舌加上燒汁再炙燒,好Juicy!

土佐豆腐

燒鱈魚乾
鱈魚乾脆卜卜,非常香口,配搭生啤一流!
2023-10-21 31 瀏覽
係牛舌關注組見到呢閒位於土瓜灣既牛舌專門店,睇圖片就覺得好正,終於揾日去食下😍裝修行日式木系風格,百幾蚊就有定食套餐,包括味噌湯、茶碗蒸、海蜇、白飯。如果唔食牛舌,都有鹽燒鯖魚、豬肉生薑燒、日式鰻魚飯、吉列豬扒、串燒和炸物等美食🤤✨極上牛舌定食👅 $178我就係為左呢個招牌牛舌而來~牛舌分為3個份量($178: 1倍量; $238:1.5倍量 ; $298:2倍量,有6件牛舌芯,睇個樣就知好好味!!烤至外層焦香,肉質軟腍又帶點爽彈口感,可以以鹽/檸檬/豉油/Wasabi調味, 我地最中意鹽/檸檬,有清新口感,超級好味一定會回訪😋😋😋✨紅酒汁煮牛舌定食 $118呢個係厚身牛舌,炆至軟腍入味,帶有紅酒香甜,好juicy,配飯一流🥰✨土佐豆腐 $68豆腐即叫即炸,要趁熱食,外層酥脆,咬到入面口感軟滑,配上木魚碎同蔥花,好味😋✨鹽燒雞翼 🍢(2本)$68雞翼表皮焗得香脆,肉質緊實,外皮甘甜☺️

✨極上牛舌定食👅 $178

✨紅酒汁煮牛舌定食 $118

✨土佐豆腐 $68

✨鹽燒雞翼 🍢(2本)$68
雞翼表皮焗得香脆,肉質緊實,外皮甘甜☺️
2023-10-20 76 瀏覽
今次去到土瓜灣Gyutan Toku牛舌專門店勁鍾意食牛舌的我,一定唔放過去試吓…第一次叫錯咗,叫咗個紅酒牛舌午餐,嗰陣就覺得不過不失!第二次去,今次叫極上牛舌定食,份量唔多,$178今次的牛舌係生生地🤭未熟,所以佢哋會配埋Wasabi老實講我都係第一次食生的牛舌,都幾特別,同熟的牛熟完全2個唔同的口感🤭🤭生的牛舌比較爽口,有少少牛香味,不過個人鐘意食熟的牛舌好啲🤭🤭🤭下次再試下其他😃#黃怪獸 #黃怪獸覓食 #黃怪獸自家製 #香港美食 #香港好去處 #香港 #食 #食譜 #食飯 #自己整 #食飯啦 #yum #yumyum #yummy #hk #hkfoodie #hkfood #foodie #foodiehk #foodporn #hk90s #想要更多真實食評搜尋ig黃怪獸覓食 #love #followback #instagramers #tweegram #photooftheday #20likes #amazing
今次去到土瓜灣Gyutan Toku牛舌專門店

勁鍾意食牛舌的我,一定唔放過去試吓…

第一次叫錯咗,叫咗個紅酒牛舌午餐,嗰陣就覺得不過不失!

第二次去,今次叫極上牛舌定食,份量唔多,$178

今次的牛舌係生生地🤭未熟,所以佢哋會配埋Wasabi

下次再試下其他😃

2023-10-19 19 瀏覽
今天去了土瓜灣一間日式小店主打牛舌叫身為牛舌叫Gyutan Toku牛舌專門店😍😍,裝修有日式小店風格,以木枱為主😁極上牛舌定食🐮 $178牛舌的口感鲜嫩多汁,而且好軟腍,定食套餐配有沙律菜、海蜇、好嫩滑茶碗蒸同麵豉湯,非常豐富😋 吉烈豬扒定食🐷$98吉烈豬扒炸得香脆可口,可沾上香濃咖喱汁,定食套餐也有沙律菜、海蜇、好嫩滑茶碗蒸同麵豉湯😝 清酒煮硯 $78硯比我想像中大隻,口感鮮甜,加上清酒,有淡淡酒香味😝燒鱈魚干🐟 $38魚干食落香脆可口,配上蛋黄醬,十分開胃😛Coke Zero $18牛舌配Coke Zero, 十分解渴😜High Ball🥃 $68High Ball檸檬,梳打水加上威士忌,有淡淡威士忌酒香味😌

極上牛舌定食🐮 $178

吉烈豬扒定食🐷$98

清酒煮硯 $78
硯比我想像中大隻,口感鮮甜,加上清酒,有淡淡酒香味😝

燒鱈魚干🐟 $38
魚干食落香脆可口,配上蛋黄醬,十分開胃😛

Coke Zero $18
牛舌配Coke Zero, 十分解渴😜

High Ball🥃 $68

2023-10-18 764 瀏覽
.土瓜灣· 舌尖上的美味.Gyutan Toku牛舌專門店📍土瓜灣天光道44號天光大樓地舖.➰前幾年無得去日本旅行,要數其中一樣最掛念嘅非日本牛舌莫屬,因為香港要入口日本牛舌可以話係極其困難,之前亦試過專程坐JR遊歷仙台感受下牛舌之鄉發源地嘅魅力,朋友知我咁鐘意食牛舌,同我分享返最近香港都有以日式燒牛舌作主嘅餐廳,所以就相約特意一試。.餐廳位於土瓜灣站約5分鐘路程,到訪時已是晚上8點多,仍然坐無虛席,可見日式燒牛舌嘅吸引力。餐廳走傳統居酒屋裝潢,燈光稍為偏暗,但亦正適合同朋友把酒言歡,共進牛舌。.➰✥清酒煮蜆 💲78 ⭐️4/5⭐️✥鹽燒雞腎 💲38 ⭐️4/5⭐️✥汁燒雞胸軟骨串 💲38 ⭐️4/5⭐️首先叫左幾樣前菜作開胃小食,清酒煮蜆份量多,調味足夠,串燒亦屬正常水準。.❀極上牛舌定食 💲178 ⭐️4.3/5⭐️❀紅酒汁煮牛舌定食 💲118 ⭐️4.3/5⭐️餐廳嘅餐牌上供應多款唔同牛舌菜式,我地揀左兩款係日本都會必叫嘅厚燒牛舌同埋送飯一流嘅紅酒汁煮牛舌,所有牛舌都配有套餐定食,跟飯、湯、沙律及茶碗蒸,極上牛舌同日本一樣可以揀份量同切數,上枱時睇得出牛舌坑紋同色澤都非常誘人,同日本食嘅感覺一
土瓜灣· 舌尖上的美味

清酒煮蜆
汁燒雞胸軟骨串

❀極上牛舌定食 💲178 ⭐️4.3/5⭐️
❀紅酒汁煮牛舌定食 💲118 ⭐️4.3/5⭐️
餐廳嘅餐牌上供應多款唔同牛舌菜式,我地揀左兩款係日本都會必叫嘅厚燒牛舌同埋送飯一流嘅紅酒汁煮牛舌,所有牛舌都配有套餐定食,跟飯、湯、沙律及茶碗蒸,極上牛舌同日本一樣可以揀份量同切數,上枱時睇得出牛舌坑紋同色澤都非常誘人,同日本食嘅感覺一樣,入口爽嫩彈牙,非常惹味,完全做到望梅止梅嘅效果。
極上牛舌定食

紅酒汁煮牛舌亦相當有水準,調味甜酸滋味,恰到好處,用黎送飯一流,牛舌亦煮至軟淋,同樣美味。
紅酒汁煮牛舌定食

𖥕High Ball 💲68 ⭐️4.1/5⭐️
High Ball

➰總結
餐廳主打日式燒牛舌,還原度非常高,出品好有水準,鐘意食日式牛舌嘅朋友一定要嚟試試。

➿➿➿
#GyutanToku牛舌專門店
#土瓜灣美食 #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkfoodporn #852eats #hkiger
#極上牛舌定食
#紅酒汁煮牛舌定食

世上偶遇也是重遇,祝大家拼命無恙🫶🏻
賣吓廣告先,一個90後偽文青鐘意食好西聽好歌去旅行😋🎵✈️
有興趣睇更多好西好歌好玩推介,或者大家有好嘢Share嘅🥳
請大家Follow下我,比D支持,多謝✨:@healoop.foodie

清酒煮蜆
汁燒雞胸軟骨串
紅酒汁煮牛舌定食
High Ball
牛舌好多地方都食到,但整得好食嘅真係唔多🫣好多時唔係太韌,就係太乾,或者好勁蘇味🫠今次去土瓜灣嘅「Gyutan Toku牛舌專門店」正正俾到好大驚喜🤩.一甫入門口,立即見到大大個月亮🌕配搭水泥牆身,周圍放滿達摩、清酒樽等日式擺設🇯🇵裝修幾有心思💕.🍴極上牛舌定食💰$178招牌菜式🌟挑選牛舌中心最靚嘅部份,再提前熟成72小時再燒🔥牛舌呈上時外層微焦,內裡粉嫩💕入口充滿彈性,濃郁肉香油香慢慢散發,一啲雪味蘇味都無😍本身已經用鹽&黑胡椒調味,亦都可以蘸少少豉油及芥末😋套餐另有沙律、麵豉湯、茶碗蒸、漬物及白飯配搭😌.🍴泡菜牛舌定食💰$148將牛舌芯切粒再配搭泡菜😙牛舌煮得軟腍,泡菜下大大提升惹味😋送飯一流❣️.🍴京蔥雞肉串💰$48燒汁下京蔥入哂味好香甜,雞肉保持嫩滑😙.🍴熊本一口牛💰$58簡單用鹽調味好足夠,肉味濃郁😌

🍴極上牛舌定食
💰$178

🍴泡菜牛舌定食
💰$148
泡菜牛舌定食

🍴京蔥雞肉串
💰$48
燒汁下京蔥入哂味好香甜,雞肉保持嫩滑😙
🍴熊本一口牛
💰$58
簡單用鹽調味好足夠,肉味濃郁😌
泡菜牛舌定食
1️⃣ 薄燒牛舌定食 $238 (1.5倍/9切)第一眼見到已經覺得好吸引,肉質鮮嫩多汁,真係勁好食。外層煎至微焦,卻增添咗一種獨特嘅香氣同口感,食落爽脆美味,鮮嫩無比。牛舌有1倍、1.5倍同2倍可以選擇,定食Set會包茶碗蒸、小鉢、漬物同麵豉湯。2️⃣ 牛舌京蔥燒定食 $158京蔥燒煮法嘅牛舌都非常出色,香濃嘅醬汁,配上柔軟嘅牛舌,入口嫩滑,肉質細膩,而且有一定嘅嚼勁,令口感更有層次。3️⃣ 清酒煮硯 $78食落有淡淡嘅清酒香氣,硯肉亦夠新鮮,又夠大隻,而且連個湯都好好飲,十分鮮甜,最後真係全部飲晒。4️⃣ 鹽燒白鱔 $58白鱔新鮮肉嫩,香脆嘅外皮,內部仍然保持著鱔肉本身嘅柔軟同彈性,用簡單嘅調味,亦能提升鱔嘅鮮味。5️⃣ 熊本一口牛 $58一口牛即叫即燒,牛味濃郁,入口軟嫩,肉汁豐富,非常Juicy。6️⃣ High Ball $68入口就感受到威士忌嘅味道,感覺清涼易入口,慢慢品嚐,份外有格調。

1️⃣ 薄燒牛舌定食 $238 (1.5倍/9切)

2️⃣ 牛舌京蔥燒定食 $158

3️⃣ 清酒煮硯 $78

4️⃣ 鹽燒白鱔 $58

5️⃣ 熊本一口牛 $58

6️⃣ High Ball $68
2023-10-10 36 瀏覽
Gyutan Toku牛舌專門店👅呢度嘅所有定食,都已經有齊晒前菜🥙、茶碗蒸🍳、沙律🥗、味噌湯🥣同埋超好食既白飯🍚 我自己就覺得,如果係自己一個獨樂樂嚟食,咁就一定係嗌佢哋嘅燒牛舌定食,厚切薄切嗰啲就真係任君選擇,反正佢哋嘅燒牛舌全部都咁好食😋😋如果係兩個人過嚟,又會想share嚟食嘅話,就可以好似我咁,叫一個燒牛舌定食,再加一個其他類型嘅~我哋今次就揀咗牛舌京蔥燒定食 $158同埋薄燒牛舌定食$178~牛舌京蔥燒定食有非常香濃嘅醬汁,送飯一流!而且牛舌仲非常之有咬口,絕對唔會輸蝕比燒牛舌😚😚另外薄燒牛舌定食,就係絕對穩陣,冇得輸系列,佢哋既牛舌真係勁好食😍感覺上仲出名過日本專食牛舌嘅餐廳!除咗之外,我哋仲叫d 小食同串燒,包括有士佐豆腐$68、京蔥雞肉串$48同埋汁燒雞肝$28,全部質素都好唔錯🤍🤍飲品方面,我哋就嗌咗日本綠茶 $18同埋High Ball🥃 $68~
Gyutan Toku牛舌專門店👅

2023-10-07 34 瀏覽
好耐沒來土瓜灣食飯,見到一間新的日式定食餐廳———Gyutan Toku 🇯🇵 😋餐廳係外面望入去都好靚好有特色,亦都好多人排隊,忍唔住想試下排埋一份。雖然等左陣,但呢度定食確實不錯,等多久都值得。點左兩個定食同小食,有賣相又夠美味:1. 極上牛舌定食 $1782. 豬肉生薑燒定食 $98兩份定食擺盤靚,色彩繽紛滿足打卡慾望,定食有湯有飯有蒸蛋,可以一次,牛舌同豬肉生薑都好夠味又好味,送飯正正🤪😋小食方面:1. 鹽燒雞軟骨 $182. 汁燒雞肝 $283. 土佐豆腐 $68飲品就有whisky 的 High ball $68, 食日本野飲whisky 也不錯享受,chill 住食飯超開心。
雖然等左陣,但呢度定食確實不錯,等多久都值得。
點左兩個定食同小食,有賣相又夠美味:
1. 極上牛舌定食 $178
2. 豬肉生薑燒定食 $98
小食方面:
1. 鹽燒雞軟骨 $18
2. 汁燒雞肝 $28
3. 土佐豆腐 $68
2023-09-21
5 分鐘 (堂食)