呢間街坊大推嘅牛舌專門店🐮我已經食過幾次,隔一段時間又心思思想食返佢嘅牛舌,黎個happy friday😛水準依然非常高!👏ᨎᨎᨎᨎᨎᨎ🌟和風蕃茄沙律 $48清新冰涼嘅蕃茄🍅切成片狀,配上漬物及微酸醬汁,感覺清新醒胃🌱🌟燒鱈魚乾 $38鱈魚乾燒得乾身,熱辣辣食落脆口之餘亦帶有濃香嘅鮮魚味,搭配埋蛋黃醬食仲惹味,送酒一流🤤🌟炸雞軟骨 $58炸得好脆,外脆內軟,食落唔會覺得厚粉,食完一粒又一粒😍🌟極上牛舌定食 1倍 $178牛舌可以揀1倍/1.5倍/2倍。選用嘅係牛舌芯,店員推薦可以點醬油及wasabi食。牛舌芯食落煙韌軟熟,帶點爽彈,有咬口唔會有渣,口感岩岩好👍。呢個餐仲有漬物、麵豉湯、沙律及茶碗蒸,好豐富。茶碗蒸嘅蛋好滑溜,蛋味十足🥰🌟日式鰻魚定食 $138鰻魚肉厚身,帶燒汁焦香,咬落肉質鮮嫩肥美,配埋鰻魚汁及鰻魚嘅油脂香味送飯一流😜🌟生啤 $48Happy Friday飲返杯是常識吧!食炸嘢點可以唔飲啤酒🍺~.而家仲有開業一周年感謝祭活動🎉,唔同日子有唔同優惠,今期係生啤買一送一,一於約埋朋友去啦🥰ᨎᨎᨎᨎᨎᨎ

ᨎᨎᨎᨎᨎᨎ

🌟和風蕃茄沙律 $48

🌟燒鱈魚乾 $38

🌟炸雞軟骨 $58
炸得好脆,外脆內軟,食落唔會覺得厚粉,食完一粒又一粒😍

🌟極上牛舌定食 1倍 $178

• 茶碗蒸
  • 燒鱈魚干
  • 炸雞軟骨
2024-04-26 113 瀏覽
牛タン Toku 牛舌專門店 是香港少見主打牛舌的居酒屋🏮很想念在福岡吃到的日式牛舌,從地鐵站走過來不到5分鐘,由開業不久就有來吃,食物質素更是比之前再有進步這裡主打的牛舌更令我念念不忘,並配以多種煮法,今次還特別吃了咖喱牛舌,獨有煙靭口感真的很愛小店距離地鐵站只有5分鐘的路程,店面面積不大,環境充滿日式風格,下班跟朋友聚聚會,吃燒牛舌飲點小酒最好不過,位置不多最好提早預訂位置,好彩我早去唔需要排隊-極上牛舌定食下重本用上厚切頂級牛舌芯,烤到火候好微微焦糖化,一口咬下去內層卻多汁軟嫩,也可以蘸上Wasabi和醬油又有不同的風味,還可以根據食量選擇不同份量的牛舌,大食的可能要試吓1.5倍但係我自己覺得一倍都已經足夠因為仲可以追加唔同小食-定食包含味噌湯、茶碗蒸、前菜漬物是定期更換的,很豐富! 整體而言非常值得一試,定食包括的茶碗蒸也是用心製作的--另外朋友還點了咖喱牛舌,牛舌燜煮到更軟更淋,日式咖喱好開胃,連最後一粒米飯都吃得乾乾淨淨最近還有一周年活動我們優惠價追加了炸雞小食$10 very good好像還有不同優惠,例如特價生啤等,啤酒和牛舌也是絕妙的組合,價錢不貴又高質素的一餐!小食

但係我自己覺得一倍都已經足夠
因為仲可以追加唔同小食

小食另外還選了明太子雞翼
一邊飲生啤 一邊食一流

看了午餐餐牌也不貴 下次試試來吃午餐

—————————————————

Gyutan Toku牛舌專門店 (土瓜灣)
土瓜灣天光道44號天光大樓地舖號

—————————————————

#hkfood #hkfoods #hkfoodstagram #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #hongkong #hongkongfood #香港 #香港美食 #吃貨 #土瓜灣美食 #何文田美食 #牛舌專門店

___
🥇Follow @eathkgirls
#eathkgirls
#食港女
  • 明太子雞翼
  • 炸雞
  • 咖喱牛舌定食
2024-03-05 935 瀏覽
唔知大家嘅comfort food係啲咩?🐮牛舌一定係肥啤🧸心入面嘅頭幾位㊙️呢晚終於黎到bookmark左好耐嘅牛舌專門店朝聖🙌🏻 餐廳環境舒服,仲有唔少和風擺設🎎 差啲以為自己去咗日本🇯🇵嘅居酒屋🏮📌酥脆雞軟骨大大粒,炸得脆身唔會食落一口油📌清酒煮蜆蜆肉肥美飽滿,加入清酒、高湯同煮,帶出蜆嘅鮮甜,仲有陣陣嘅酒香兩個定食除咗有主角牛舌之外,仲有沙律、海蜇、味噌湯同茶碗蒸,都幾抵食📌極上牛舌定食(1倍)似乎係每枱必點,牛舌厚切,外層焦香,肉質粉嫩,入口爽嫩彈牙,油香四溢。另外可以配搭Wasabi同醬油,減輕油膩感之餘,更加刺激味蕾。不過肥啤🧸 略嫌 5切份量都有啲意猶未盡,下次會揀1.5倍🫢📌紅酒汁煮牛舌定食牛舌烹煮過後牛味更濃郁,超厚切口感十足,入口甜、後勁帶酸嘅紅酒汁好開胃,絕對係白飯小偷😋📍 Gyutan Toku牛舌專門店 (土瓜灣)土瓜灣天光道44號天光大樓地舖

📌酥脆雞軟骨
大大粒,炸得脆身唔會食落一口油

📌清酒煮蜆

📌極上牛舌定食(1倍)

📌紅酒汁煮牛舌定食

牛舌烹煮過後牛味更濃郁,

📍 Gyutan Toku牛舌專門店 (土瓜灣)
土瓜灣天光道44號天光大樓地舖
  • 汁燒牛舌定食
  • 清酒煮硯
1K
2024-01-08 1255 瀏覽
位於土瓜灣天光道的「Gyutan Toku牛舌專門店」主打牛舌定食,牛舌不算是人見人愛的牛部位,愛它的非常的愛,我就是牛舌粉,厚或者薄一點,無論你是前者或後者,都一定在這裏找到你喜愛的,另外除咗牛舌之外,仲有各式各樣其他日式定食、串燒、炸物、燒物、小食等….🌟所有定食套餐包茶碗蒸、小鉢、漬物、面豉湯真心推薦好抵食,除咗飯同煮食之外,仲包咗咁多嘢👍🏻👍🏻👅▪️極上牛舌定食 $ 178牛舌超厚燒得焦香,口感外脆牛舌芯軟腍好Juicy ,真心推薦好高質,不愧為牛舌專門店,一口牛舌一口日本珍珠米飯,牛舌粉絲表示非常美味,套餐的配上的沙律菜非常新鮮,茶碗蒸蛋蒸得香滑,仲有漬物和熱辣辣嘅麵豉湯,完美🐋▪️日式鰻魚定食 $ 138鰻魚一樣咁高級,口感皮脆肉嫩而且好厚身,味道充滿鰻魚燒汁的焦香,在灑上白芝麻,更有風味,這個鰻魚一樣要配合日本香飯,超級大滿足🫔▪️土佐豆腐 $ 68炸豆腐外炸至外香脆內香滑,充滿豆香,伴上醬油燒汁和大蔥絲,美味🐓▪️雞肉棒軟骨串 $ 38 / 日本生雞蛋 $ 10手打雞肉棒口感爽脆,充滿雞肉香,仍然食到粒粒軟骨好有口感,味道充滿燒汁的味道,可以配上日本生雞蛋一齊食更有風味🍢▪️鹽燒

🌟所有定食套餐包茶碗蒸、小鉢、漬物、面豉湯
真心推薦好抵食,除咗飯同煮食之外,仲包咗咁多嘢👍🏻👍🏻

👅▪️極上牛舌定食 $ 178

🐋▪️日式鰻魚定食 $ 138

🫔▪️土佐豆腐 $ 68

🐓▪️雞肉棒軟骨串 $ 38 / 日本生雞蛋 $ 10

🍢▪️鹽燒雞胸軟骨 $ 38
雞軟骨拌上少少雞肉,超級香脆,充滿鹽香,非常有口感

🍺▪️生啤 $ 48 / ▪️☕️烏龍茶 $ 18
  • 土佐豆腐
2023-12-09 277 瀏覽
ฅ(՞•Ꙫ•՞) ฅ去完日本對靚牛嘅追求愈燒愈旺🔥🐮今晚嚟到土瓜灣呢間日系小店食牛舌👅整個裝修/燈光/ vibe都好relaxed仲有少少居酒屋feel~本豬接近八點走都見愈嚟愈多客入嚟✧ 極上牛舌定食 (1倍5切,$178)TLDR:爽!香!雖然比起另外一啲牛舌餐貴$30但本豬強烈建議既然嚟到一定要叫呢個‼️極上set offer 嘅係牛舌心部分咬落去既爽又充滿油香(。◕ˇ∀ˇ◕)雖然侍應哥哥建議點豉油同wasabi朋友又覺得個調味可以再多啲咸啲中和啲油但作為原味主對者嘅本豬覺得靚牛原汁原味上就係最完美de su最多灑少少鹽吊味就足夠🧂🤏🏻除咗牛之外 定食仲有細細碟開胃菜🍴今日食到嘅係瓜同海蜇口感 酸酸地嘅漬物🥕、沙律🥗、白飯🍚、仲有菇同蟹柳嘅茶碗蒸🍄🦀✧ 汁燒牛舌定食 (1倍6切,$148)呢個汁燒係平時撈鰻魚嗰種 甜甜地幾開胃實物比menu係靚好多\(๑•́o•̀๑)/建議廚師要留但要炒個攝影師kekeke至於部位方面呢set係牛脷邊位食落口口感比較韌 亦都冇咁油但朋友就反而鐘意呢款多啲~配菜就同上面嗰set一樣的✧ 炸雞軟骨($58)份量絕對冇欺場🐥🍗我諗兩個人一人食咗十嚿有多另外配
ฅ(՞•Ꙫ•՞) ฅ
去完日本對靚牛嘅追求愈燒愈旺🔥🐮
今晚嚟到土瓜灣呢間日系小店食牛舌👅
本豬接近八點走都見愈嚟愈多客入嚟
✧ 極上牛舌定食 (1倍5切,$178)
TLDR:爽!香!
雖然比起另外一啲牛舌餐貴$30
但本豬強烈建議既然嚟到一定要叫呢個‼️
極上set offer 嘅係牛舌心部分
咬落去既爽又充滿油香(。◕ˇ∀ˇ◕)
雖然侍應哥哥建議點豉油同wasabi
朋友又覺得個調味可以再多啲咸啲中和啲油
最多灑少少鹽吊味就足夠🧂🤏🏻
除咗牛之外 定食仲有細細碟開胃菜🍴
今日食到嘅係瓜同海蜇口感 酸酸地嘅
漬物🥕、沙律🥗、白飯🍚、仲有菇同蟹柳嘅茶碗蒸🍄🦀
極上牛舌定食
✧ 汁燒牛舌定食 (1倍6切,$148)
呢個汁燒係平時撈鰻魚嗰種 甜甜地幾開胃
實物比menu係靚好多\(๑•́o•̀๑)/
建議廚師要留但要炒個攝影師kekeke
至於部位方面呢set係牛脷邊位
食落口口感比較韌 亦都冇咁油
但朋友就反而鐘意呢款多啲~
配菜就同上面嗰set一樣的
汁燒牛舌定食
炸雞軟骨($58)
份量絕對冇欺場🐥🍗
我諗兩個人一人食咗十嚿有多
另外配上檸檬同蛋黃醬
食嘅時候可以keep住轉換口味冇咁漏
炸雞軟骨
✧ 清酒煮硯($78)
蜆肉好大隻 幾新鮮
而且準備得幾好 食落冇沙又鮮甜
清酒味唔會太濃🍶
但相對濃過三杯雞嗰種
唔飲開酒嘅朋友要留意喇
清酒煮硯
✧ 飲品
本豬同朋友都想飲清茶所以叫咗烏龍茶($18)
但原來餐廳本身斟嘅就係熱茶🍵
味道比較接近麥茶
幫牛舌油味解一解膩
係一個好好嘅配搭🤝🏻
2023-12-07
炸雞軟骨
清酒煮硯
2天前 0 瀏覽
落雨收工係土瓜環諗食乜見到呢間有牛舌食就入左去試下地方細細不過幾有居酒屋感覺,服務員好nice叫左2個set同2款小食個牛舌燒過軟硬適中食落幾juice個豬肉生姜燒幾有驚喜另外兩款小食都唔錯吹下吹下咁又一晚,幾開心的晚餐
落雨收工係土瓜環諗食乜見到呢間有牛舌食就入左去試下
地方細細不過幾有居酒屋感覺,服務員好nice
叫左2個set同2款小食
個牛舌燒過軟硬適中食落幾juice
個豬肉生姜燒幾有驚喜
另外兩款小食都唔錯
吹下吹下咁又一晚,幾開心的晚餐
3天前
  • 豬肉生薑燒定食
3天前 0 瀏覽
今天我們由新界特意去到土瓜灣這間牛舌餐廳,事前一早打電話確認是可以隨時入座,但是當去到餐廳的時候,餐廳的職員竟然不再接待客人,而且態度10分惡劣,完全沒有道歉的誠意,這種理所當然的態度令我感到10分不滿,他們完全沒有尊重客人,明明我們已經一早打電話過來確認,其實如果沒有位置的話,我認為餐廳方面應該一早跟客人說明,我們是特意過來的,不是Walk in,感覺真的10分浪費時間,所以不會再來,建議大家也不要再來
今次嚟呢間人氣牛舌專門店,我哋一早已經book定位,咁就唔驚去到無檯要等位喇🤓餐廳細細地,但裝修別緻,好有日本風情⛩️🥢極上牛舌定食(1倍)$178牛舌心非常厚肉粉嫩,口感爽彈又juicy, 沾上檸檬汁及wasabi,更加好味🥢紅酒汁煮牛舌定食$118牛舌肉質軟腍,但又不失口感,而且非常入味濃香定食包咗茶碗蒸、小缽、漬物、味噌湯及白飯🔸️茶碗蒸夠哂嫩滑🔸️沙律菜新鮮🔸️味噌湯內有豆腐及海帶,味道香濃而不鹹 🔸️漬物醃蘿蔔清清口都唔錯🔸️小缽海蜇無坊間嘅咁鹹,好啱我口味見隔離檯啲小食好正,忍唔住叫嚟試下😋🤣🥢炸雞軟骨$58炸得熱辣辣,香脆唔油膩, 餸酒一流🥢蒲燒鰻魚$98外皮夠哂焦香,肉質軟腍,食落油脂滿溢,味道濃香有小食點會冇酒呀🤣🍺Sapporo生啤$48花香味夠清爽,確係小食嘅最佳拍檔,Cheers🍻

餐廳細細地,但裝修別緻,好有日本風情⛩️

🥢極上牛舌定食(1倍)$178

🥢紅酒汁煮牛舌定食$118
牛舌肉質軟腍,但又不失口感,而且非常入味濃香

定食包咗茶碗蒸、小缽、漬物、味噌湯及白飯

🔸️茶碗蒸夠哂嫩滑
🔸️沙律菜新鮮
🔸️味噌湯內有豆腐及海帶,味道香濃而不鹹
🔸️漬物醃蘿蔔清清口都唔錯

🔸️小缽海蜇無坊間嘅咁鹹,好啱我口味

見隔離檯啲小食好正,忍唔住叫嚟試下😋🤣

🥢炸雞軟骨$58
炸得熱辣辣,香脆唔油膩, 餸酒一流

🥢蒲燒鰻魚$98
外皮夠哂焦香,肉質軟腍,食落油脂滿溢,味道濃香

有小食點會冇酒呀🤣

🍺Sapporo生啤$48
花香味夠清爽,確係小食嘅最佳拍檔,Cheers🍻

如題,有個職員放茶杯好似發脾氣咁大大聲放枱面,西口西面,成個人既flow就係唔耐煩,香港人壓力大我知嘅,可以理解但係作為消費者係唔會再食,滿懷期待入嚟食野,期待感越高,失望越大。
如題
6天前 0 瀏覽
餐廳六點開店前已經有客人門口等候,入到去環境偏沈色為主,有日式裝橫,適逢開業1周年感謝祭,係6/5至12/5期間全單9折。紅酒汁煮牛舌定食($118)定食包括一份沙拉、一碗麵豉湯、一杯茶碗蒸,一份前菜和一碗有飯素既白飯,都算幾豐富。紅酒汁濃郁惹味,好適合配搭白飯食用,牛舌口感結實彈牙,汁煮下紅酒汁融入牛舌,食落多汁滋味。極上牛舌定食($178)極上牛舌有分5切、7-8切同10切,第一次試叫左5切試試,牛舌色澤粉嫩,牛味濃郁多汁,店員推介可以沾上芥末食用。明太子雞翼(2本)($58)雞翼內有滿滿既明太子,雞肉鮮嫩多汁,明太子有淡淡咸香味,可灑上檸檬汁,食落更加開胃。七味魚翅($68)烤過既乾身魚翅配搭上七味粉,再沾上沙律醬食用,香口惹味,好適合一路飲酒一路食嘅小食。Hoegaarden($48)

紅酒汁煮牛舌定食($118)

極上牛舌定食($178)

明太子雞翼(2本)($58)

七味魚翅($68)

Hoegaarden($48)
2024-05-07 0 瀏覽
知道咗好耐土瓜灣有呢一間好味嘅牛舌店,呢日終於約到朋友過嚟食。真係唔係誇張,下場晚上六點先開,我5:45到咗,已經見有人等位。店面不大,但是相當有日本居酒屋風味,乾淨企理,座位都好快坐滿。🌟必食極上牛舌定食定食有5塊厚切牛舌,飯,味噌湯,茶碗蒸,沙律菜仲有泡菜,都超級豐富。老師解開,煎得八成熟,咬落去又軟又脆,非常美味。🌟日式鰻魚定食大條的蒲燒鰻魚,加埋白芝麻特別香。🌟紅酒汁牛舌厚切的牛舌超級軟腍,酒味已經揮發,紅酒汁煮得入味,食落有絲絲甜味。🌟炸雞軟骨香脆炸粉同雞軟骨,全部都脆卜卜好有咬口。🌟居酒屋指定飲品生啤!餐廳好有誠意,晚市定食百零蚊咁多嘢。上菜都算快,準備充足非常之好。

🌟必食極上牛舌定食

🌟日式鰻魚定食
大條的蒲燒鰻魚,加埋白芝麻特別香。

🌟紅酒汁牛舌

🌟炸雞軟骨
香脆炸粉同雞軟骨,全部都脆卜卜好有咬口。

🌟居酒屋指定飲品生啤!

2024-05-02
▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼位於土瓜灣嘅「Gyutan Toku」主打一系列厚切牛舌定食🐮設有不同份量供食客選擇,另供應多款日式定食、小食、串燒、炸物、甜品等✨加上舒適嘅用餐環境同優質嘅服務態度,難怪晚市經常滿座😮🔸極上牛舌定食($178)▪️附茶碗蒸、小鉢、漬物、面豉湯厚切牛舌外層焦香十足,內裏肉質軟嫩爽彈👏🏻簡單以鹽調味,突顯濃郁牛味💋沾上豉油同Wasabi味道層次更為豐富✅🔸柚子醬油漬牛舌定食($148)夏季限定系列~份量絕不欺場‼️薄切牛舌口感柔嫩腍滑😋以柚子醬油配搭,味道清新而不膩💥伴以滑嫩温泉蛋,與珍珠飯撈勻後增添份外鮮香🍚🔸清酒煮蜆($78)蜆肉肥美飽滿🐚以清酒同高湯烹調而成,入口盡是鮮甜,同時帶酒香芬芳🍶🔸雞肉棒軟骨串($76)▪️加日本生雞蛋(+$10)店長推介🌟雞軟骨棒混合嫩滑雞肉同脆口軟骨,食落相當有嚼勁🙆🏻‍♀️用上生雞蛋醬汁點綴,更添美味👍🏻🔹汽水($18)🔹烏龍茶($18)▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲

🔸極上牛舌定食($178)
▪️附茶碗蒸、小鉢、漬物、面豉湯

🔸柚子醬油漬牛舌定食($148)

🔸清酒煮蜆($78)

🔸雞肉棒軟骨串($76)
▪️加日本生雞蛋(+$10)

🔹汽水($18)

🔹烏龍茶($18)

2024-05-02 0 瀏覽
好友約我去牛舌專門店吃晚餐,定食有茶碗蒸、小鉢、漬物、麵豉湯,佢話好味又抵食。我們點左極上牛舌定食(1倍)$178,厚切牛舌,肉質嫩滑多汁油香味濃,外層焦香,爽脆彈牙配日本珍珠米飯非常美味,沙律菜很新鮮嫩綠,茶碗蒸蛋香又滑,海哲、麵豉湯,豐富又美味😋日式鰻魚定食 $ 138,厚身鰻魚燒得焦香,皮脆肉滑加上白芝麻增添香味,配日本米飯,茶碗蒸、沙律菜、海哲、麵豉湯滿意更滿足😍土佐豆腐 $ 68,豆腐外皮炸得香脆,再用醬油炇煮,加入大蔥絲,豆味香濃夠入味,非常美味💕燒鱈魚干$38,薄薄的魚肉片很香脆可口,真不錯😁
我們點左
極上牛舌定食(1倍)$178,

配日本米飯,茶碗蒸、沙律菜、海哲、麵豉湯滿意更滿足😍

燒鱈魚干$38,薄薄的魚肉片很香脆可口,真不錯😁

• 日式鰻魚定食
  • 土佐豆腐
  • 茶碗蒸
好鐘意食牛舌,尤其係燒牛舌,食燒肉一定必點牛舌,但真係好食既牛舌真係好難搵,有時好靭又多筋到咬都咬唔開。見到尼間Gyutan Toku寫住牛舌專門店,點都要試下,係土瓜灣港鐵站B出口行過嚟5分鐘都唔使。諗住早啲食唔使等位,6點去到已經差唔多坐滿,應該係區內都頗有名氣。舖頭裝潢都好有日式氣氛,店員好有禮貌好醒目。我地嗌左2個定食(梗係牛舌喇) & 2個店長推介小食,唔使等好耐就已經有得食。定食有配迷你沙律菜、麵豉湯、茶碗蒸、漬物&白飯。🐮極上牛舌定食食一啖,直頭對眼係會擘大果重程度!下次食,我要嗌倍半分量!食得出成舊牛舌都係牛舌心位置,好厚身,口感好爽彈,完全食唔到筋。燒既時間係啱啱好,每舊牛舌中間仲有微微既粉紅色,加埋燒汁真係無得彈。忍唔住問師傅有咩秘訣,原來師傅將d 筋切斷同埋挑起,好花心機。堅,一試難忘。🐮柚子醬油漬牛舌定食尼款定食係新品,飯上面鋪滿晒牛舌,牛舌係薄身嘅,咬落去好軟腍,味道好好,而且尼個牛舌既份量,男士都一定滿意。用咗柚子醬配搭, 同埋有粒日本蛋蛋黃,超好撈飯,簡直係白飯神偷,唔覺意不停扒飯。🐔雞肉棒軟骨串(日本生蛋)呢個除左係店長推介,姊都推介俾你一定要食,真係未

🐮極上牛舌定食
堅,一試難忘。

🐮柚子醬油漬牛舌定食

🐔雞肉棒軟骨串(日本生蛋)
呢個除左係店長推介,姊都推介俾你一定要食,真係未食過咁好食既雞軟骨棒,外面可以燒到脆脆,入面有切細咗嘅軟骨& 雞肉口感超加分。同你講,個燒醬汁都係畫龍點睛架。

🥛土佐豆腐
鐘意食豆腐既唔好錯過!雖然最後用汁煮,上枱果下外皮仍然keep 又脆又香,豆味好濃,個汁唔會遮左啲豆味,好味到不得了。熱辣辣趁熱食,不過心急的人吃不了熱豆腐唷!

一句,Gyutan Toku 真係稱得上「牛舌專門店」。
2024-04-30
  • 雞肉棒軟骨串
𝟙極上牛舌定食呢到嘅定食非常大份,有飯、青瓜海蜇、沙律、茶碗蒸及麵豉湯🥢牛舌有5大件,每塊都厚切而且粉嫩,食落口感彈牙爽口,肉質軟嫩,可以配搭檸檬汁、鹽、Wasabi或豉油,唔同配搭食落會有唔同感覺😋中和返整體油膩🤝🏻茶碗蒸配料有蟹柳、冬菇同鳴門卷,非常嫩滑🤤𝟚牛舌京蔥燒定食牛舌切成條狀,配搭京蔥,牛舌一樣口感爽口彈牙😋京蔥汁醬味道濃郁,定食配菜同上~𝟛蒲燒鰻魚鰻魚肉厚身,肥美帶油膩感,食落肉質彈牙有咬口😋𝟜土佐豆腐豆腐浸咗喺鰹魚湯,索哂汁,夠哂惹味!𝟝Sapporo 生啤 撞正餐廳做緊生啤買一送一😆$48有兩杯,非常抵飲!飲落甜甜地,散發淡淡麥味,非常容易入口😋
𝟙極上牛舌定食

呢到嘅定食非常大份,有飯、青瓜海蜇、沙律、茶碗蒸及麵豉湯🥢

𝟚牛舌京蔥燒定食

𝟛蒲燒鰻魚

鰻魚肉厚身,肥美帶油膩感,食落肉質彈牙有咬口😋

𝟜土佐豆腐

豆腐浸咗喺鰹魚湯,索哂汁,夠哂惹味!

𝟝Sapporo 生啤