2023-07-28
炎熱🥵攝氏35 度星期五晚上,聯和墟到晚上7:30 左右,好多食肆一係早收就係同一條街道上,兩間食肆已結業。行到 Grey Cafe, 在窗外大大櫥窗望入Cafe 入面,只有一枱 2 人客人! 心諗🤔️,唔通唔好食?🤔但 真係太熱同見cafe 椅及Sofa ,看似幾舒服,就揀Grey Cafe.我們3 人是旦點 Dinner Menu D2, D3 D4 分別是:-紅酒汁牛仔腩 意大利粉🍝- 牛仔腩好淋,好👍🏻味,意大利粉及配菜紅蘿蔔🥕就嫌煮過熟 (淋左少少)火炙明太子蝦🍤球蓋🍚飯呢個飯有沙律🥗醬伴椰絲菜配底加埋白飯,好好餸飯。三文魚配薯蓉、薯條配菜 😍😍 呢碟一上枱,真的👀眼前一亮🥳🥳著條好味😋過大牌,而三文魚就煎得太硬,可能煎太耐,而三文魚入面,我個人覺得未夠味,要微調味道,建議醃一醃才煎,但整碟是全場最靚😂😂而套餐配是日忌廉湯、湯入面有粟米🌽、火腿👍🏻另加錢轉餐飲:荔枝薄荷梳打水青檸梳打水芒果🥭菠蘿🍍特飲以上最好味是 芒果菠蘿特飲👍🏻👍🏻🥳🥳少少似 Fruit Brunch 正埋單 $300 左右,可以接受。下次早上來試吓早餐,試吓咖啡☕️先PS. 因cafe 全店得一位侍應,會令員
但
紅酒汁牛仔腩 意大利粉🍝
火炙明太子蝦🍤球蓋🍚飯
呢個飯有沙律🥗醬伴椰絲菜配底加埋白飯,好好餸飯。
而套餐配是日忌廉湯、湯入面有粟米🌽、火腿👍🏻
另加錢轉餐飲:
荔枝薄荷梳打水
青檸梳打水
芒果🥭菠蘿🍍特飲
埋單 $300 左右,可以接受。
下次早上來試吓早餐,試吓咖啡☕️先
PS. 因cafe 全店得一位侍應,會令員工好忙碌,勿略其他客人,最好至少2 人,會好啲☺️
煎三文魚伴薯蓉伴菜