2019-02-26 642 瀏覽
Lunch time 約咗朋友食飯🥰去咗grand library 🤘🤘🤘呢到價錢都唔平所以好少同同事嚟食係約朋友先有咁嘅機會🙈🙈🙈有十令款lunch set 揀😊清清地唔使咁heavy 就揀咗鯖魚定食包埋味噌湯同飲品❤️一擺低真係嚇親😂😂😂條魚差啲就大過我塊面啦😂😂😂魚燒得好靚✨❤️點住日式醬油食都食咗大半個飯😆😆😆食呢個lunch 都幾滿足😊小結:就食物嚟講💕性價比都幾高Lunch time 嚟都真係爆爆地場😂🙈搵位都唔係靠早到係靠彩數😂😂😂
Lunch time 約咗朋友食飯🥰

搵位都唔係靠早到
係靠彩數😂😂😂

2019-02-14
2019-01-11 659 瀏覽
我再來吃它的招牌包,已有一段時間沒有來,中間可能是轉了老闆,食物質素差了些,也沒有出這款麵包餐,令我大感失望。不過最近經過見它再推出,就要吃我最愛的芝士蛋雞扒包,其實它像日式燒汁雞扒,但它的麵包超級鬆軟,跟其他地方的不同,但薯餅有點油,這方面要改善。
芝士蛋雞扒包
2019-01-11
$35 (早餐)
芝士蛋雞扒包
2019-01-04 498 瀏覽
九龍灣商業區嗰邊,除左Megabox,其實I Square 果度都有唔少好野食。今日首次試呢間叫Grand Library嘅餐廳, 其實係畀佢好有格調嘅餐廳裝修吸引左入去。午餐嗌左一份滑蛋牛肉飯, 60幾蚊又有嘢飲又有湯,好抵食。

午餐
2018-12-16 492 瀏覽
呢間餐廳係朋友公司附近,就黎食下。快餐店形式,先點單及付費,佢會比個感應牌你,自行搵位,然後放佢係檯上,之後會有服務員送上食物。豬扒焗飯配日式咖哩汁 $58,日式咖哩汁夠辣,惹味,焗飯是白飯沒炒底,豬扒不太新鮮,整體一般。韓式豆腐鍋 $65,內有豆腐、芝士腸和泡菜,味道不像平時的豆腐鍋,好濃厚既麻油味。滑蛋牛肉鍋 $58,三個主食裡最好食的一個,鍋上,個鍋夠熱,洋蔥很多,汁甜甜的,易伴飯。套餐分別點了凍咖啡+$2,和熱咖啡,不太好飲,咖啡太酸。+++++++++++++++如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我會寫更多更好既食評比大家!😊
呢間餐廳係朋友公司附近,就黎食下。

套餐分別點了凍咖啡+$2,和熱咖啡,不太好飲,咖啡太酸。

+++++++++++++++
2018-11-12 413 瀏覽
每天繁忙的工作裏最期待的是吃午飯,前幾天因為工作的需要經過MegaBox剛好經過發現到原來這兒有餐廳。平日是帶飯派的我,今日專程過黎試新野。餐廳需要在門口先比錢點餐然後自己找位置,有分室內和室外,桌上有一個專屬位置放無線感器,讓餐廳職員知道你坐那一個位置,然後送上食物。點了一份壽喜燒牛肉鍋,牛肉份量比較少,蔬菜類和豆腐比較多,配一碗白飯和熱飲。食物味道普通,價錢上略為有點貴,但店員服務態度好同環境舒適,坐位闊落,十分上班一族一班同事閑談食飯放鬆。

2018-09-27 528 瀏覽
呢間餐廳係正門經過係好靚 會吸引到你入去結果我就入左去了呢間野lunch time 有早鳥優惠 計買飛落單果下佢呢到好多選擇 今次叫左個和牛漢堡飯有湯送 d飯好爽口 個賣相唔錯 可以接受 價錢對得住重有一樣野 呢到好岩懶人 因為佢有送餐服務買完野坐底就得
呢間餐廳係正門經過係好靚 會吸引到你入去
重有一樣野 呢到好岩懶人
因為佢有送餐服務
買完野坐底就得
2018-08-10 559 瀏覽
感應器28號,單印住33號。等咗好耐,冇人識跟進,仲收咗我張單,轉頭問我食乜。第一次幫襯,花咗30分鐘,退錢了事,從來冇幫襯過,亦唔會有下一次。冇人知錯咗單點做,冇人識睇張單上面啲字,先做一個畀個客,淨係識送33號嘅order嚟。大佬,半個鐘頭內33號感應器賣咗幾次啦,仲會唔會係半個鐘之前果個order呀?腦袋是個好東西,請多多使用。

2018-08-10
30 分鐘 (堂食)
2018-07-24 618 瀏覽
今日開會開到好晏,所以就去附近嘅餐廳食飯,之前聽老闆介紹咗呢間餐廳唔錯,所以今日就決定同同事一齊去試吓食。因為太肚餓,我哋一坐低,好快就叫咗一個雞扒飯,天婦羅烏冬麵。天婦羅比較耐,等咗十幾分鐘终於有喇,而且仲包埋嘢飲添。我嘅雞扒好鬆軟呀,一切落去就有好多雞汁,真係夠爽口呀。另外杯奶茶啱啱好,唔需要加太多嘅糖,味道啱啱好。之後再嚟個天婦羅烏冬,啲天婦羅即炸,好鬆脆呀,個量對女生黎講可能未必食得哂咁。餐廳個環境都唔錯,好舒服。而且啲店員都會等我哋走了之後至執枱,食完仲可以再慢慢坐吓,傾吓計

餐廳個環境都唔錯,好舒服。

2018-05-24
5 分鐘 (堂食)
  • 天婦羅烏冬
2018-06-09 609 瀏覽
餐廳外面一張餐牌都無貼,見到張happy hour 告示同格局以為係西餐,原來係先點餐,搵位,店員再送上餐盤的快餐店形式。滑蛋吉列豬扒鍋,首先,鍋上就唔等於真係鍋嘅。滑蛋有,吉列豬扒有,但係淋哂,豬扒唔肥唔乾唔韌,但係豬味無哂。甜醬油的味道和洋蔥變得何其重要,是整個午餐味道的來源。麵豉湯無味,熱柚子蜜正常

麵豉湯無味,熱柚子蜜正常
2018-05-27 472 瀏覽
同事帶我黎呢度食lunch,覺得非常驚喜,60幾蚊原來可以食到咁大條鯖魚。呢間Grand Library 要自己排隊比錢買野食,之後拎住個通知器坐埋位,就會有人將食物送過黎。店內好大,但都爆晒場。食過之後,明白點解咁大間都會爆場。我地叫左4款野食,份量多之餘仲款款都好味。我叫左豬軟骨飯,肉質好香好軟滑,分享左比同事食,個個都話正。鯖魚係原條上,但無諗到咁大條,男同事話好味,但都食唔晒,另一個同事話下次再黎要食呢個餐。肉餅飯又係好好食,另外仲叫左鰻魚飯,但忘記左影相。總結黎講,值得再黎,下面比張單大家睇下。

2018-03-23
2018-04-06 525 瀏覽
今日天陰陰,根本唔想出去食飯! 不過同事話近近地落樓下library食,唔使行咁遠啦!話說呢間Library都開左好一段時間,初先試我都覺得一般,因為全韓式lunch唔係好適合我! 不過近幾個月,轉左menu, 多左好多日式set lunch,就覺得多野食左,就去多左!今日食左豬軟骨玉子蛋飯,配熱柚子+麵豉湯! 個飯味道幾好好既,汁唔太濃,飯都幾多! 豬軟骨好淋幾好食,不過真係太少啦,得果3-4細塊! 如果多d就very good啦! 另一方面隻玉子蛋超正,蛋汁配埋個飯食無得彈! 而且個飯仲有好多菜可以食,都幾fresh, 唔錯!

2018-02-08 445 瀏覽
上菜個樣已經唔開位,白飯煮的太淋,個汁食唔出係咩味,又淡口又唔好味。最大問題係,個好淋的白飯上面加左汁,d飯爛晒咁,好似放左好耐,先拎出都黎咁。隻蛋似係加上去砌出買相豐富d咁。雞扒有煎過,但雞皮淋,應該放左好耐。跟餐有個淡面無味的味噌湯。呢碟雞扒飯收人$55,但比另一款$49的上品雞扒差好多,雞又少d個汁又差,大家小心中伏。成間餐廳裝唔錯,但食物質素真係差到喊,可能大家都係叫返貴果幾樣啦唔推薦呢間
唔推薦呢間
Library 雞扒定食
2018-02-07 344 瀏覽
九龍灣而家已經係東九龍CBD,舊式工廠員工飯堂/茶記食一餐都唔平,最近發現megabox附近嘅exchange square地下呢間grand library好座得黎又有經濟早餐!餐廳有落地玻璃,樓底高,空間感十足,有高枱、大量四人枱同小量卡位。門外有幾張高枱,啱曬煙民。呢間應該係近年新開嘅,快餐店模式,採用電子餐牌,同無線取餐號碼牌,點完餐揀個靚位,舒舒服服等食。是日早餐揀左雙拼面餐,沙爹牛肉芝士腸辛辣麵加熱飲,盛惠32蚊,無錯,辛辣麵同出前一丁都吳駛加錢(即刻變得更加抵食!)送餐上枱,餐盤係木製,有D特色,碗係韓式不鏽鋼碗,好有韓feel講番碗麵,辛辣麵煮得剛剛好,無發脹變腍;沙爹牛肉,花生味重,好香,肉滑少筋,配埋辣湯原來味道好夾,加分!芝士腸有兩條,份量唔會將貨就價。熱咖啡係即磨咖啡,唔係港式咖啡,不過飲落口,香味不足同唔夠濃,滿足唔到我呢隻咖啡精,要扣返少少分~總評:以早餐黎計,地區、環境、價錢、食物各樣性價比都高!

,無錯,辛辣麵同出前一丁都吳駛加錢(即刻變得更加抵食
!)

,加分!芝士腸有兩條,份量唔會將貨就價。

總評:以早餐黎計,地區、環境、價錢、食物各樣性價比都高!
2018-02-02
$32 (早餐)
2018-02-07 232 瀏覽
今日係公司開完會遅了食午飯,諗住和同事近近地買外賣返公司食,第一次試這間,買了香蒜牛柳飯($69)+鳗魚飯($88),睇佢地show 出黎D相好似賣相不錯。點之同事一食件牛吐都吐唔切,牛肉「孩」+ 「靭」咬極都咬吾到,咬到後又發現牛柳入面係仍是血紅色,根本未熟!!同事一件都食吾到!!我個鳗魚汁味是不錯的,但係個鳗魚好腥,吃了一半已經冇曬胃口食啦!!俗語話辛苦搵黎志在食,唉!呢餐完全浪費曬D$!以後不會再幫襯了,食物質素真的太差了!
外賣自取
2018-01-15 234 瀏覽
返開九龍灣食lunch.平時返工食lunch都諗唔到食咩好,有同事叫我試下megabox附近一間餐廳話裝修好靚,咁我咪跟佢地去一去到個feel好似cafe,咁就入去坐低食我叫左個🐟日式魚生飯(HK$63) 試下. 拎到黎一食,發覺d🍚飯有一粒粒硬粒,一睇d珍珠米有d白色有d透明,明顯唔同,就叫待應換過個飯侍應話淨係幫我換過d飯,自己調d魚生過去新飯,已經有d嬲..但我照ok想快d食完走過左15分鐘都未有飯黎我就提提佢.過多5分鐘終於黎左碗飯,點知一食,係熱飯..重出緊煙..🍚再叫侍應黎睇佢話魚生飯應該係咁..最後我無食到叫佢退錢我就番左office今餐飯真係好唔開心..以後唔會再黎
一去到個feel好似cafe,咁就入去坐低食
重出緊煙..🍚
今餐飯真係好唔開心..以後唔會再黎