2021-12-29
必食高質pancake!去尖沙咀逛街,有D餓但又未到晚飯階段,就去THE ONE睇下有咩食,上到4樓見呢間pancake店好多人食,好在排左陣就有位啦!😙入到去深深被佢既裝潢吸引,好有現代氣息!我地揀左係棵人工樹下面既檯度坐,打卡一流!😛呢度最出名既係三層梳乎厘,但因為我地太遲啦,所以一早已賣晒,不過其他pancake都好食既!😆首先叫左個焦糖香蕉pancake,成碟賣相好靚!😍香蕉上面烤咗一層厚厚嘅焦糖,香蕉熟度啱啱好,唔會好淋。😋pancake面頭有薄薄嘅糖霜,配上楓糖漿和鮮忌廉,口感軟滑,有種想食完一件再想一件嘅感覺,加左蜂蜜更甜美!🤩另一個就係雜果朱古力pancake,呢款都係另一款人氣pancake菜式,配有忌廉同新鮮既水果,酸酸甜甜好開胃,因為雜果嘅爽口解咗本身pancake、鮮忌廉、朱古力醬嘅甜膩,pancake又有牛油香,幾鬆軟!🤤😋