2023-07-04 65 瀏覽
呢間Cafe位於將軍澳海旁附近,日系簡約風格裝修加上通透大玻璃俾人一種好舒服寫意嘅感覺~ 餐牌都係以咖啡、茶、西日菜式為主~蘑菇忌廉湯湯底濃郁,食得出⽤新鮮蘑菇炒香再打碎而成,⼝感豐富,菇味好香濃好有層次~ 忌廉細滑又唔會太膩,入口creamy暖胃~甲羅燒蟹膏蟹柳意粉 $148甲羅燒有絲絲鮮甜嘅蟹肉及濃郁鹹香嘅蟹膏,再加上蛋黃撈埋更creamy 濃郁~ 配埋creamy的蟹柳意粉都幾夾,份量都幾多~ ALL DAY BREAKFAST (牛扒/鰻魚)$168呢款全日早餐好豐富,包括牛扒/鰻魚、炒蛋、沙律、煎蕃茄、蟹肉薯餅、煙肉、牛角包~ 牛扒加咗黑椒同鹽煎得好香,牛味濃郁,肉質結實又唔會老~ 鰻魚成隻手掌咁長,燒得幾香,冇咩細骨,肉質細嫩~ 炒蛋炒得幾滑,蛋味香濃~ 沙律菜新鮮翠綠~ 蟹肉薯餅外面炸得好香脆,裏面夠晒熱好軟熟~WILD HAND PICK PEACHY BLACK TEA $55黑茶中間有啲密桃香味,味道清新~ Matcha Milk $38拉花賣相好吸引,抹茶甘香,與奶味平衡不錯,甜度適中~

甲羅燒蟹膏蟹柳意粉 $148

ALL DAY BREAKFAST (牛扒/鰻魚)$168

ALL DAY BREAKFAST

黑茶中間有啲密桃香味,味道清新~

Matcha Milk $38
拉花賣相好吸引,抹茶甘香,與奶味平衡不錯,甜度適中~

Matcha Milk
估唔到一間簡約精緻嘅小店cafe 行的是日西日風格 裝修好簡單店舖面積細小 但係就一點都不覺得侷促 坐得舒服全落地玻璃窗 播放住外國音樂 好chill Menu 選擇主要有 salad , all day breakfast, pasta, main course , drink , coffee .我order 2 樣嘢食plus drink 2杯上枱時好靚 份量剛好 味道值得推薦🤍BEEF - ALL DAY BREAKFAST $158牛扒肉質鮮嫩 肉五成熟再切開一片片 相比起一般有嘅薯餅 呢度係用上日式忌廉餅 蕃茄烤過之後 甜度更高 又多汁蛋 有herb 嘅香味 又夠滑🤍甲羅燒蟹膏蟹柳蔥意粉 $158呢度的signature 意粉有香蔥蟹柳加上香蟹膏 撈入意粉食更香 🍹WHITE PEACH OOLONG $25🍹LEMONLADE SODA $25
估唔到一間簡約精緻嘅小店cafe

呢度的signature 意粉有香蔥蟹柳
加上香蟹膏 撈入意粉食更香

🍹WHITE PEACH OOLONG $25
🍹LEMONLADE SODA $25

唔係開咗好耐嘅將軍澳小店Café🧡餐廳以日式簡約木系設計 大玻璃採光度高 空間唔算好大 但有種令人好放鬆嘅感覺食物有水準 有驚喜 估唔到咁高質素!.🦀甲羅燒蟹膏蟹柳意粉 $138賣相精緻 蟹殼裡滿滿蟹膏 香氣不斷湧出蟹膏上仲加左生蛋 意粉鋪滿蟹柳肉 勁有份量就咁食蟹膏或者將蟹膏拌入意粉食都好好食味道好濃郁 滿口蟹膏香 好滿足!.🍱All Day Breakfast (EEL) $138鰻魚|炒蛋|沙律|蕃茄|煙肉|牛角包|蟹肉薯餅係沒骨鰻魚!好大條好厚肉仲烤到脆邊!蟹肉薯餅炸到金黃香脆 入面好Creamy 牛角包夠酥脆 富牛油香 帶微微的甜香炒蛋火候啱啱好 呢個全日早餐一啲都唔馬虎.☕️Caramel Latte $48焦糖味唔太重 唔會蓋過咗咖啡嘅味道 口感適中.🍵Matcha Milk $38口感棉滑 味道唔錯 抹茶味再重一點就更好
唔係開咗好耐嘅將軍澳小店Café🧡
餐廳以日式簡約木系設計 大玻璃採光度高
空間唔算好大 但有種令人好放鬆嘅感覺
食物有水準 有驚喜 估唔到咁高質素!

🦀甲羅燒蟹膏蟹柳意粉 $138
賣相精緻 蟹殼裡滿滿蟹膏 香氣不斷湧出
蟹膏上仲加左生蛋 意粉鋪滿蟹柳肉 勁有份量
就咁食蟹膏或者將蟹膏拌入意粉食都好好食
味道好濃郁 滿口蟹膏香 好滿足!

🍱All Day Breakfast (EEL) $138
鰻魚|炒蛋|沙律|蕃茄|煙肉|牛角包|蟹肉薯餅
係沒骨鰻魚!好大條好厚肉仲烤到脆邊!
蟹肉薯餅炸到金黃香脆 入面好Creamy

2023-06-22
下午茶
  • 甲羅燒蟹膏蟹肉意粉
2023-06-22 22 瀏覽
而家將軍澳越開越多新餐廳,襯端午節假期約咗朋友係附近食lunch☺️店舖座位唔算好多,但乾淨舒適,玻璃設計可以望到街景✅蒲燒鰻魚滑蛋丼飯$138鰻魚燒得好香,口感軟嫩,滑蛋加咗牛油炒過更加香口,配埋鰻魚汁同珍珠米,成個味道都好完美😋✅鰻魚ALL Day Breakfast$138鰻魚、炒蛋、沙律、蕃茄、煙肉、牛角包、蟹肉薯餅 ✅牛肉ALL Day Breakfast$158牛肉、炒蛋、沙律、蕃茄、煙肉、牛角包、蟹肉薯餅基本上呢兩款All Day Breakfast係個主食唔同,其他配料一樣!唔知點解成日覺得假期配All Day Breakfast係好幸福嘅一件事,成個感覺都好悠閒舒適😝屬於假期嘅儀式感🍳All Day Breakfast份量好多,其實一個人食都幾飽吓,牛肉軟嫩,充滿牛汁🥩其他配料質素都好高,牛角包細細粒好可愛🥐而且帶酥香✅Lime Soda+$25味道清新消暑解渴✅CARAMEL LATTE-ICE+$30Latte咖啡味香濃幼滑,焦糖味☕️係我中意嘅口味☺️🐻總結而家follow IG仲有九折優惠,想食個高質素嘅午餐,可以考慮吓呢間餐廳🍴食飽仲可以行吓海旁💛好味指數:4.7

✅蒲燒鰻魚滑蛋丼飯$138

✅鰻魚ALL Day Breakfast$138
鰻魚、炒蛋、沙律、蕃茄、煙肉、牛角包、蟹肉薯餅
✅牛肉ALL Day Breakfast$158
牛肉、炒蛋、沙律、蕃茄、煙肉、牛角包、蟹肉薯餅
✅Lime Soda+$25
味道清新消暑解渴
✅CARAMEL LATTE-ICE+$30
Latte咖啡味香濃幼滑,焦糖味☕️係我中意嘅口味☺️

🐻總結

💛好味指數:4.7/5 💜回頭指數:4.5/5

📍GR8 (將軍澳)
2023-05-12 46 瀏覽
想望下menu先入去姐,一抬頭見到個男staff喺度笑,入到去再睇menu揀下食乜,問多2條問題,2個staff就不停望住咬耳仔笑唔耐煩咁,都係5分鐘姐,全場又得另一枱客唔係好忙。
午餐
2023-05-01 38 瀏覽
【西貢區】【GR8 Cafe】啱啱換咗手提電話,心情唔錯。本身想講「換手機」,但諗諗吓手機呢個 term 好似係內地傳入嚟,香港人一開始係叫「手提」或者「手電」,唔知大家有冇印象。不過文化呢家嘢一旦進入咗,就會變咗「約定俗成」架啦,嘰。走到入嚟將軍澳梗係唔係無緣無故,澳南海岸呢邊近年多咗好多住宅,餐廳亦都應運而生,過嚟試一間西日風格 cafe,帶咗一位男同事去。午餐嘅 starter 係三揀二,有沙律、前菜、餐湯揀,侍應介紹返餐湯係蕃茄湯,前菜係關東煮。有兩個人就試晒三款,個「沙律」幾清新,「關東煮」有蘿蔔、黑薯糕、豆腐,都係用心之作,「蕃茄湯」就好濃香蕃茄味,就算好似我呢啲非蕃茄愛好者都覺得唔錯。加上佢係三揀二,唔中意食嘅嗰樣可以唔要就得。主食,同事要 $208 嘅「原隻龍蝦尾龍蝦汁燴意粉」,真係成件龍蝦尾喺度,我都有試一啖意粉,個汁好濃好足料。而我自己就試 $138 嘅「甲羅燒蟹膏蟹肉意粉」,冇咁濃,但蟹味一樣咁出,蟹肉又正,我中意呢款多啲。飲品我就飲 $43 嘅「凍朱古力」,幾香滑幾正,係偏重奶香味嗰種,夠晒邪惡。同事就飲 $35 嘅「橙汁」,佢就冇乜感覺,正常咁飲晒。我覺得呢度

飲品我就飲 $43 嘅「凍朱古力」,幾香滑幾正,係偏重奶香味嗰種,夠晒邪惡。同事就飲 $35 嘅「橙汁」,佢就冇乜感覺,正常咁飲晒。我覺得呢度裝修幾有格調,幾好坐,煮嘢嘅油煙味唔會一舖都係,係幾 chill 嘅 cafe 嚟。。。

(地址:將軍澳至善街3號澳南海岸SAVANNAH Place地下G07B號舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am西貢區 #將軍澳 #GR8 #GR8cafe #沙律 #關東煮物 #蘿蔔 #黑薯糕 #豆腐 #蕃茄湯 #原隻龍蝦尾龍蝦汁燴意粉 #甲羅燒蟹膏蟹肉意粉 #凍朱古力 #橙汁 #1am0895 #1ambackup
2023-03-16 55 瀏覽
/📍hongkong GR8 是一間走日系風的咖啡店,店鋪雖少,但落地大玻璃令整體感覺更舒適更有空間感每一份 lunch set 都會跟配兩個頭盤,可以選擇沙律、自家製前菜或湯<甲羅燒蟹膏蟹肉意粉> $138喜歡吃蟹的朋友不要錯過!有創意的蟹膏蟹肉意粉,味道濃郁,想不到跟意粉這麼搭~<檸檬蜜糖醬龍蝦包配薯條> $218有驚喜的龍蝦包~ 龍蝦份量很多,麵包有稍微用牛油烤過,跟檸檬蜜糖汁很搭。薯條有做到外脆內軟,還配上他們自家製的黑松露醬,值得一試咖啡店新開張所以上菜時間稍微比較慢,但食物質素很不錯,非常適合週末到訪~@gr8.tko 🥢 甲羅燒蟹膏蟹肉意粉 / 檸檬蜜糖醬龍蝦包配薯條Price: HKD $138 / $218- - - - -GR8Shop G07B, G/F, SAVANNAH Place, O'South Coast, 3 Chi Shin Street, Tseung Kwan O#CHRISTIEinhongkong#CHRISTIE_將軍澳
📍hongkong

Price: HKD $138 / $218
- - - - -
GR8
Shop G07B, G/F,
SAVANNAH Place,
O'South Coast,
3 Chi Shin Street,
Tseung Kwan O
#CHRISTIEinhongkong
#CHRISTIE_將軍澳
2023-03-11 314 瀏覽
叫得做All Day Breakfast當然任何時候都食得!朋友話將軍澳愈來愈多嘢食,今次就同我去食Cafe!店子的落地玻璃可以見到街坊散步,有一份莫名的親切感。◽ All Day Breakfast (Beef)分量十足的All Day Breakfast,包括:牛扒、炒蛋、沙律、煎番茄、煙肉、牛角包及蟹肉薯餅,顏色繽紛令人食慾大開!牛扒軟嫩肉味濃、薯餅外脆內creamy、牛角包脆脆且重牛油味、炒蛋又滑溜、番茄及沙律菜都好fresh,一份食哂超滿足!◽ Korauyaki Crab Miso And Crab Willow Pasta 上網人氣之選,大大個蟹蓋好吸睛,蟹味噌上有蛋黃及蔥花,味道香濃。意粉彈牙又掛汁,每條都沾滿醬汁,將蟹味噌撈勻同吃,增添一份鹹香令層次更豐富,食畢也不會太膩。◽ 南瓜湯熱湯的顏色已經睇出真才實料,嘗一口果然如預期般中香口,質地細滑又美味。▪️ Homemade Lemonade Soda望落已經好涼浸浸,微酸的口味好refreshing!

◽ All Day Breakfast (Beef)

◽ 南瓜湯

▪️ Homemade Lemonade Soda
望落已經好涼浸浸,微酸的口味好refreshing!
2023-03-11 56 瀏覽
我住得遠因為見到有friend po cafe好食 特登黎食個tea 同D friend有講有笑 個職員走埋黎食花生 仲要笑好大聲 真係好反胃 我哋都傾到好細聲 點解仲要偷聽 雖然舖頭細我姊妹都啤一啤佢 應該係做樓面 唉 下次都唔會再黎食
推薦指數: 🌕🌕🌕🌗🌑*・゜゚・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*📍HK #將軍澳 - 𝗚𝗥𝟴 𝗖𝗮𝗳𝗲́將軍澳 海旁依家多左好多食肆,其中呢間café 落地玻璃設計,走簡約路線 🪟 其中有 全日早餐、意粉、日式丼飯,個人推薦佢個南瓜薯餅🎃👍-·-·-【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】◐ 𝗔𝗹𝗹 𝗗𝗮𝘆 𝗕𝗿𝗲𝗮𝗸𝗳𝗮𝘀𝘁 (𝗘𝗲𝗹) $138|7/10🌤️材料包括 鰻魚、炒蛋、沙律、煎番茄、煙肉、牛角包、蟹肉薯餅 ✨ 整體顏色豐富,點影都靚 📸️ 鰻魚係俾得幾大條,蟹肉薯餅唔錯,入面都好creamy!但比較搞笑係佢有個「批住牛角包皮個麵包🥐」😂 唔係好食得出有酥皮感◐ 甲羅燒蟹膏蟹柳意粉 $138|8/10 🌟蟹膏入面有粒生蛋,撈埋落意粉蟹膏味濃 🦀️ 個人會再嗌嘅pasta,不過希望可以攞多啲cream,略嫌乾咗啲 🍝** 主食跟餐:+$28 是日餐湯 / 沙律+$30 Coffee · +$25 Non- Coffee◐ 南瓜薯餅 $48|9/10 🌟推薦推薦!4件南瓜薯餅,全部整到好厚身 仲要炸得香脆~ 呢個價錢值丫◐ 𝗙𝗹𝗮𝘁 𝗪𝗵𝗶𝘁𝗲 $45
[落地玻璃簡約café·$48高質南瓜薯餅]

** 主食跟餐:
+$28 是日餐湯 / 沙律

◐ 南瓜薯餅 $48|9/10 🌟

◐ 𝗙𝗹𝗮𝘁 𝗪𝗵𝗶𝘁𝗲 $45|7/10
咖啡有nutty / fruity 揀 🫘 Nutty 豆烘焙度數偏高,味道較濃烈 ☕️ 整體不過不失

🍴 @gr8.tko
📍 將軍澳至善街3號澳南海岸SAVANNAH Place地下G07B號舖
🏷️
地區:#laymao_將軍澳
分類:#laymao_cafe

2023-03-07 34 瀏覽
難得會去將軍澳緊係要搵定啲想去既餐廳食下野之前見到人地食 @gr8.tko 我就比佢個甲羅燒意粉深深吸引左今次黎到試到 果然無令我失望💕甲羅燒蟹膏蟹肉意粉💕好好味呀 意粉好有咬口甲羅燒份量好夠 蟹膏夠掛晒係成個意粉到啖啖都好濃郁 好滿足另外叫左一份鰻魚All Day Breakfast 有煙肉 炒蛋 牛角包 蕃茄 沙律菜原條鰻魚搽滿醬汁 食落軟嫩無骨蟹肉薯餅 好脆身 裡面Creamy咖啡控晚上都要飲咖啡✨Espresso Tonic 本身個house blend都幾好飲甜感好重 同Tonic 好夾 Homemade lemonade 好夠氣 好Refreshing 好鍾意佢好有薄荷味 好清新🥰
難得會去將軍澳緊係要搵定啲想去既餐廳食下野

咖啡控晚上都要飲咖啡✨
Espresso Tonic
好鍾意佢好有薄荷味 好清新🥰

2023-03-07 39 瀏覽
一碟甲羅燒蟹膏蟹柳意粉 + 一杯 Mocha,就等如一個我跑步後的悠閒午餐。知我的就知道我已退了休,在家悠悠閒閒,想到做什麼才去做什麼。今天抽起條筋骨,走到將軍澳澳南海濱跑個步,叫做做點運動。及後再行逛澳南海岸,發現新開了一間叫 GR8 Cafe的餐廳,就坐下吃點醫醫肚皮。這店非常之Chill,落地玻璃,坐在自然光下的一旁,望著街外稀疏的遊人,一杯咖啡在前,放鬆一日的心情,其實已經可以在此放空個多鐘的時間。加上這店還有熱食供應,今天就點了他們的甲羅燒蟹膏蟹柳意粉。印象中,甲羅燒在日本居酒屋才會出現的菜式,在火爐上燒一燒加隻鵪鶉蛋再攪拌來吃,是一道美味。而這店將甲羅燒放在意粉上,原來是如此的匹配,加上海量的蟹柳,讓整碟意粉高檔了起來。跟餐加杯Mocha,都算是大杯份量。我問店員,可有糕點供應,以便日後下午茶時間,獨來Chill Chill過活。店員回應餐廳是初開,遲些就有供應。還有跟餐的咖啡,只需付三十大元就有一杯,這價錢已是無械可擊了。

2023-03-03
📍 GR8📍 將軍澳 𝗧𝘀𝗲𝘂𝗻𝗴 𝗞𝘄𝗮𝗻 𝗢 • 至善街3號澳南海岸SAVANNAH Place地下G07B號舖〔 follow me on instagram @sikbaobaola ! ^^ 〕-Great food & service offered by this < GR8 > in Tseung Kwan O! Located by the cycling track, this casual yet Instagram-worthy cafe is perfect for a casual brunch after a light exercise or a walk nearby!The restaurant adopts a Japanese-inspired minimalist wooden style. The large floor-to-ceiling glass windows allow ample natural light to stream in, making the space bright and airy.-Their
📍 GR8
Their quality food and coffee do justice to the comparatively affordable prices. I would highly recommend trying their creamy and flavorful [ crab miso pasta ]! Staff is friendly, making the space even more cozy!
(𝗦𝗲𝗲 𝗽𝗶𝗰𝘀 𝗯𝗲𝗹𝗼𝘄! ☟☟)
=
將軍澳南一帶超多休閒食肆,一直以為只集中在MONTEREY Place那邊,但原來這天到訪的SAVANNAH Place都有滿多餐廳!
這天到訪的《GR8》走日系木系簡約風格,裝潢整潔、具溫馨感,燈光柔和地光猛,十分舒適
有一片落地大玻璃透入外面的景色
餐廳位於單車徑旁,所以坐在窗邊,可以窗外單車徑的休閒景觀
日間時段,窗邊座位透入陽光,應該超美的!
店面不大,但空間感滿滿~
在恬靜的空間中,彷彿可以喘息、放空一下
另外,店員們都很友善,加分!💯
還不用加一服務費,所以滿划算!!
餐廳主打西日fusion料理,單點餐牌提供多款菜式,也可以改配套餐:
+$10 配是日餐湯 / 沙律
+$28 配是日餐湯 + 沙律
+$25 配 Non-coffee / +$30 配 Coffee
這天我們點了兩道主食,還加配了兩杯飲品,還嚐了一碗蕃茄湯呢
食物質素很不錯,相當令人滿足!
是日餐湯 (+$10)
蕃茄湯暖呼呼,蕃茄味濃,很醒胃🍅
是日餐湯

甲羅燒蟹膏蟹柳意粉 ($138)
Korayaki crab miso and crab willow pasta
大推!!!✨
同行友人十分喜歡「蟹膏甲羅燒」,所以看見這道甲羅燒意粉就頓時心心眼了
店員就說原來大家來到這裡,都會被這道菜吸引住,大概可以成為餐廳的招牌菜了吧!!
甲羅燒蟹膏蟹柳意粉
意粉上面放上甲羅燒,裡面有滿滿的蟹膏、蟹肉,配上蔥花、鵪鶉蛋黃
拌勻以後,可以跟意粉混合,蟹膏香味濃郁
甲羅燒蟹膏蟹柳意粉
意粉本身已滿creamy,配上蟹膏更是!🦀
個人感覺意粉更硬一點就更完美啦~
整體口感滑溜,濃郁美味,令人回味無窮,相當令人驚豔!
蟹殼裡剩餘的蟹膏也不要浪費,可以用意粉直接沾著吃,像沾麵一樣
甲羅燒蟹膏蟹柳意粉

鰻魚全日早餐 ($138)
All-day breakfast (Eel)
豐富的全日早餐~可以選配鰻魚、牛扒,素食者也有南瓜薯餅的選擇
一整條美味可口的燒鰻魚,令人超級滿足
是滿滿的的日式滋味~
除了鰻魚外,還有一般全日早餐的標配,如炒蛋、沙律、煎番茄、煙肉、牛角包
還有一項比較特別的是蟹肉薯餅!外酥脆、內creamy,蟹味則不算太濃~

Caramel latte
Chocolate
跟餐的熱咖啡 (+$30) 跟熱朱古力 (+$25),為冷天加點溫暖,十分滿足!
Caramel latte
Chocolate

Menu:
2023-03-02 29 瀏覽
將軍澳又有新cafe! 雖然店子細細,但係食物好有驚喜喎!All Day breakfast (beef)個牛扒係有質素嘅牛,幾淋而且都幾juicy,蟹肉薯餅有啲似日式可樂餅咁都幾特別,同埋我都幾欣賞佢成碟All Day Breakfast係熱辣辣,因為真係好多出邊都做唔到☺️ 甲羅燒蟹膏蟹柳意粉都好食,意粉唔會太淋,做到Al dente,而且熱辣辣仲要好夠汁,撈埋蟹膏同蟹柳肉一齊食都非常唔錯!主食加咖啡都係加多$30,幾抵,Mocha 同espresso tonic都幾好飲!以後將軍澳Cafe又多一個選擇了!

恬靜舒適的日系輕柔氛圍ᴄᴀꜰᴇ將軍澳除左Monterey Place之外 發現Savnannah Place都進駐左唔少新嘅餐廳今日黎咗試 @gr8.tko 主打咖啡同埋西日料理 呢度地方不大 採用落地玻璃設計 裝潢風格清新簡約 讓人感覺不會侷促 相信陽光輕灑入店內嘅午後會感覺溫馨休閒~夜晚時份黎感覺寧靜清幽 木系設計增添一份溫暖 留意營業時間至到晚上9點~(之前留意到佢哋有龍蝦包食可惜今次嚟嘅時候已經轉左Menu~)All day breakfast - beef $158相當足料 牛肉多達8片 賣相吸引 食落有嚼勁而肉味濃仲有炒蛋 沙律 煎蕃茄 煙肉 牛角包 忌廉蟹肉薯餅特別鍾意食佢嘅蟹肉薯餅(・∀・) 外酥內嫩入面好creamy (見到Menu有得另外嗌(๑・̑◡・̑๑))甲羅燒蟹膏蟹肉意粉 $138呢個意粉就比較fusion 意粉上面會有一隻蟹蓋 裡面滿滿蟹膏 加入蔥花同鵪鶉蛋黃蟹膏味道濃郁 蟹肉鮮甜 撈勻意粉一齊食 滋味十足意粉本身醬汁唔多 所以撈埋一齊食嘅話 味道就啱啱好又唔會過鹹 不過如果份量多啲就好(・∀・)Vanilla Latte $45 | Homemade lemo
恬靜舒適的日系輕柔氛圍ᴄᴀꜰᴇ

今日黎咗試 @gr8.tko
主打咖啡同埋西日料理
相信陽光輕灑入店內嘅午後會感覺溫馨休閒~

(之前留意到佢哋有龍蝦包食
可惜今次嚟嘅時候已經轉左Menu~)

All day breakfast - beef $158
相當足料 牛肉多達8片 賣相吸引 食落有嚼勁而肉味濃
仲有炒蛋 沙律 煎蕃茄 煙肉 牛角包 忌廉蟹肉薯餅
(見到Menu有得另外嗌(๑・̑◡・̑๑))

甲羅燒蟹膏蟹肉意粉 $138
呢個意粉就比較fusion
意粉上面會有一隻蟹蓋 裡面滿滿蟹膏 加入蔥花同鵪鶉蛋黃
蟹膏味道濃郁 蟹肉鮮甜 撈勻意粉一齊食 滋味十足
不過如果份量多啲就好(・∀・)

Vanilla Latte $45 | Homemade lemonade soda $45
雲呢拿味道偏少 但整體latte口感溫和 夜晚飲好治癒~ lemonade soda清新解膩

📍GR8 (將軍澳)