2023-08-14 32 瀏覽
之前去過銅鑼灣嗰間 覺得質素好高 今次嚟試埋尖沙咀呢間 感覺上冇銅鑼灣嗰間咁大 不過同樣有好多好特別嘅裝修 嘢食個名都係好得意😂 menu同銅鑼灣會有少少唔同 爭嘢食一樣好好食😋-🐷🍳黑毛豬叉燒蛋包 $138白飯撈左甜豉油 冇餸就咁食都好好食 🤤叉燒份量好多 肉質有啲瘦 冇乜肥肉 炒蛋好滑 半熟咁 好啱撈飯食 同埋不嬲都好鍾意match叉燒同蛋唔甘食🤣-🦀🍕點解個個都叫軟殼蟹比薩架(仲要有菠蘿)$145軟殼蟹炸得好脆 好香口 😋 pizza底好脆 同時有少少煙韌 同軟殼蟹好match 🤤仲有好多芝士 加埋🍍 好refreshing -🍝可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁麵 $128意大利扁麵口感煙韌 明太子醬好濃好creamy 整得超好食 😍 同時又唔會漏 好少餐廳可以將明太子醬整到咁高質素 😋上面仲有木魚 呢個意大利麵一啲都唔會令人失望而且扁麵的軟硬度啱啱好 有口感🤣 -🐮美利堅合眾國草飼牛扒沙律 $168牛扒肉味幾濃 不過我哋覺得七成有啲太熟 另外有凍芝麻烏冬同沙律同兩大片蝦片 🤣-🍨茫茫人海遇見你嘅途中夾雜住又酸又甜 $68賣相好靚😍佢係芒果青檸雪芭 青檸味酸酸甜甜 食落幾cream

🐷🍳黑毛豬叉燒蛋包 $138

🦀🍕點解個個都叫軟殼蟹比薩架(仲要有菠蘿)$145

🍝可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁麵 $128
而且扁麵的軟硬度啱啱好 有口感🤣

🐮美利堅合眾國草飼牛扒沙律 $168

🍨茫茫人海遇見你嘅途中夾雜住又酸又甜 $68
賣相好靚😍佢係芒果青檸雪芭 青檸味酸酸甜甜 食落幾creamy 應該有用忌廉 但唔漏 底下有瑞士曲奇 好特別 上面仲有兩條脆餅 好好食😋

📍GoodDay BadDay Mamaday
尖沙咀加連威老道27-27A號嘉榮大廈地下及1樓
2023-08-13 34 瀏覽
成日都聽到有人介紹MamaDay ,心諗咁特別既個名,野食好唔好食嫁。係門口望入去,一啲都唔Mama.好有藝術氣息🤩已經好想影相打卡📷🫕瑞士名物芝士火鍋$298有牛扒、西蘭花、薯仔、蝦、法包粒。第一次食芝士火鍋,芝士味好濃,好香🤤,食材配上芝士既鹹香即刻有提鮮既效果🫨牛扒肉質鮮嫩,多汁👍🏽🦐你有個大頭蝦桶飯朋友$168大頭蝦好多膏🤩大大隻,爽口鮮甜。燴飯都好吸汁,好滋味。🍤求其是但乜都炸啲啦$103有雞翼、薯條、魚柳、蝦。一啲都唔求其,香脆,熱辣辣咩都有啲唔洗揀🤩🍨你今日飲咗益力多柚子沙冰未啊?$56飲落有淡淡既柚子味,配上益力多,感覺好清新🌿🍨嗜甜之選豆腐奧利奧沙冰$56本來以為奧利奧都會比較甜,但配埋豆腐就中和左佢既甜。清淡既豆腐配濃烈既奧利奧原來好夾☺️望住佢哋既餐牌已經覺得好搞鬼,心情都愉快啲。食物質素都唔錯👍🏽同朋友嚟鬆一鬆,Bad day 都變Good day🌼

🫕瑞士名物芝士火鍋$298

🦐你有個大頭蝦桶飯朋友$168
大頭蝦好多膏🤩大大隻,爽口鮮甜。燴飯都好吸汁,好滋味。

🍤求其是但乜都炸啲啦$103

🍨你今日飲咗益力多柚子沙冰未啊?$56
飲落有淡淡既柚子味,配上益力多,感覺好清新🌿

🍨嗜甜之選豆腐奧利奧沙冰$56

2023-08-06
  • 瑞士名物芝士火鍋
2023-08-13 25 瀏覽
餐廳裝修有型有格,餐廳仲要周圍都係打卡位好日子梗係芝士龍蝦意大利扁面🍝超澎湃嘅芝士🧀 再加埋啖啖龍蝦🦞肉同埋意大利麵,真係大滿足啊😍 餐廳貼心地將龍蝦肉起咗出嚟方便客人進食😋 賣相好靚,視覺效果💯😛好邪惡嘅鹹蛋牛油果🥑蟹肉比薩🍕咩叫減肥Pizza係薄批,感覺上冇咁油膩同埋唔會好滯咁😇 pizza 🍕 料有牛油果、蟹肉🦀️、芝士同埋啲沙律菜,配搭得宜幾好食🤤 不過唔係好食到鹹蛋味🤣三文魚牛油果莎莎唔想嗌炸嘢,所以叫咗一個他他⭐️ 三文魚同牛油果簡直係最佳配搭🤍仲有啲三文魚籽喺面😆是日餐湯: 忌廉海鮮湯好濃嘅海鮮忌廉湯😍 鍾意忌廉嘅人一定要嗌😛飲品都幾出色,睇得又飲得😋 天氣咁熱朋友叫咗~ 你今日飲咗益力多柚子沙冰未啊,沙冰有淡淡柚子味仲可以降溫☀️ 另一半係宇治抹茶澀澀哋,上面有層cream同埋抹茶粉,加埋下面嘅抹茶奶好滑同埋好易入口🥰 係好飲嘅~推薦!
餐廳裝修有型有格,餐廳仲要周圍都係打卡位

好日子梗係芝士龍蝦意大利扁面🍝
好邪惡嘅鹹蛋牛油果🥑蟹肉比薩🍕咩叫減肥
三文魚牛油果莎莎
是日餐湯: 忌廉海鮮湯
好濃嘅海鮮忌廉湯😍 鍾意忌廉嘅人一定要嗌😛
2023-08-13 32 瀏覽
食過mamaday 銅鑼灣店、ZipZip、No Money So Lonely 😆今次終於有機會食下尖沙咀主店!各個分店嘅Menu都唔同,所以去唔同店舖會有驚喜架!不過尖沙咀Menu同銅鑼灣 mamaday 差唔多🌟今次試完特別有驚喜嘅係超濃郁凍朱古力、甜品雪葩同黑毛豬叉燒蛋飯🤤呢到都有海鮮拼盤(2人份)配2杯酒同芝士火鍋等!Gathering或情侶嚟食都好適合🤭.單拼黑毛豬叉燒蛋包飯 $138呢個係非一般叉燒蛋包飯!飯炒到有種煙燻味,好特別😳叉燒都勁厚肉好多塊!點解個個都叫軟殼蟹 Pizza(仲有菠蘿) $145軟殼蟹炸得好脆!配上菠蘿其實都好夾🤭薄脆底!好食🤤蒲燒三文魚腩日式沙律 $126上次都叫過呢個沙律,一試愛上!有海帶、海葡萄、Raspberry、Blueberry、各種沙律菜等!層次豐富~ 蒲燒三文魚腩燒得勁!好!食🥹🥹三文魚牛油果莎莎 $88薄脆片勁脆😆而且唔會出現莎莎唔夠然後淨低薄脆片嘅程況😌好大份好夠食!75% Chocolate Latte $48好濃味嘅凍朱🥹唔會太甜,有黑朱古力嘅味同有朱古力粒係入面所以有咬口🤤係一杯我一定會再叫嘅凍朱!茫茫人海遇見你既途中夾雜
單拼黑毛豬叉燒蛋包飯 $138

點解個個都叫軟殼蟹 Pizza(仲有菠蘿) $145
軟殼蟹炸得好脆!配上菠蘿其實都好夾🤭薄脆底!好食🤤

蒲燒三文魚腩日式沙律 $126

三文魚牛油果莎莎 $88

75% Chocolate Latte $48

茫茫人海遇見你既途中夾雜住又酸又甜 $90
其實係芒果青檸雪葩🥭不過形狀雪到好似一件蛋糕🤣餅底同個雪葩都好夾!係一件我係mamaday食過印象最深刻嘅甜品😳
  • 73.5%朱古力最好味
  • 單拼黑毛豬叉燒蛋包飯
  • 蒲燒三文魚腩日式沙律
  • 茫茫人海遇見你既途中夾雜住又酸又甜
  • 三文魚牛油果莎莎
2023-08-12 145 瀏覽
睇社交平台見有人推介,仲話自己回訪多次,於是去試下。我哋3個人叫左3樣嘢,全部都係普通貨色,普通味道,冇一樣嘢擺入口會有「嘩,好好味」嘅感覺,而且價錢唔平,絕對唔值呢個價。點解openrice同社交平台都咁多正評 ,平時好少寫食評都忍唔住要寫一寫小食拼盤薯條,雞翼,炸魚,炸蝦,全部來貨嘢炸一炸就得,冇一樣係特別出色牛扒沙律牛扒只可揀7成同全熟,本來想叫5成,嚟到啲牛扒又乾又柴,份量又少,同menu張相差好遠有一杯仔麻醬烏冬,得果幾條,唔擺好過擺,沙律菜亦都唔會有咩特別,仲有2大塊少淋嘅蝦片龍蝦扁意粉真係打卡專用,for影相only,味道同普通白汁意粉冇分別,雪藏龍蝦亦唔覺得好食,味道冇融入意粉入面,基本上可以分開上碟,成$280一碟究竟食咗啲咩杏仁綠茶Menu寫好少杏仁味唔駛擔心,其實真係一啲杏仁味都冇,有啲甜味,講唔出似咩糖,起碼比起啲嘢食好少少芝麻latte (冇影相)據我個frd講係全晚唯一可以推介嘅嘢本來餐前諗住喺度叫甜品,食完後都係決定轉場去第二度食諗到啲菜名咁特別,不如諗下啲嘢點整得好食啲先啦,真係冇下次
,平時好少寫食評都忍唔住要寫一寫

小食拼盤

牛扒沙律

龍蝦扁意粉

杏仁綠茶

芝麻latte (冇影相)
據我個frd講係全晚唯一可以推介嘅嘢

本來餐前諗住喺度叫甜品,食完後都係決定轉場去第二度食
諗到啲菜名咁特別,不如諗下啲嘢點整得好食啲先啦,真係冇下次

2023-08-11
2023-08-11 22 瀏覽
玩味十足的cafe ,已經多次到訪,食物質素一如既往地出色,這次坐到第二層,最令人深刻的是 一幅呀森一族的壁畫,創意無限,從不同角度看過去,可以看到不同的壁畫以及字句,從左邊看是good day,正面是mamaday ,右手邊看過去則是bad day !好有意思。△ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽△ ▽ △ ▽ △ ▽ 🔹◉你有個大頭蝦飯桶朋友 $168大頭蝦超大隻,真材實料,啖啖肉,好彈牙!擺盤好eye catching。蝦頭燒香,香草意大利飯粒粒分明,軟硬適中!🔹◉蜜汁香茅豬頸肉$136好大碟,後切豬頸肉,份量好足夠幾個人share!由於有蜜汁的調味,整體香甜爽彈!仲配上麻將烏冬、蝦片、水果蔬菜等等,色香味俱全!🔹◉豆豉鯪魚pizza$128Pizza食得多,豆豉鯪魚味嘅Pizza食過未?配搭聽上嚟有少少「怪雞」,但係出乎意料地好味!豆豉鯪魚中和芝士帶來的肥膩感!呢個中西合壁嘅pizza 味道比傳統西式Pizza更勝一籌中式!🔹◉普通到冇得再普通嘅炸魷魚圈$69炸粉不要厚,剛好裹著新鮮魷魚,夠惹味。🔹◉放心冇咩杏仁味好香的杏仁焦糖綠茶$46原料原來來自德國!用上杏仁片、

🔹◉你有個大頭蝦飯桶朋友 $168

🔹◉蜜汁香茅豬頸肉$136

🔹◉豆豉鯪魚pizza$128

🔹◉普通到冇得再普通嘅炸魷魚圈$69
炸粉不要厚,剛好裹著新鮮魷魚,夠惹味。

🔹◉放心冇咩杏仁味好香的杏仁焦糖綠茶$46
原料原來來自德國!用上杏仁片、肉桂焦糖、綠茶等等,層次豐富!有甜美的肉桂味後勁!

🔹◉豆腐豆腐咖啡$56
層次感十足!頂層有一球豆腐味雪糕,中間是濃郁微苦咖啡,底下則是粒粒豆腐。咖啡的濃郁加上豆腐的清香,配搭和諧,誠意十足

🔹◉北海道紅豆以及焙茶芝士蛋糕$128@2
芝士味道濃度甜度皆適中!北海道紅豆芝士蛋糕內裡混有紅豆粒粒 ,這一款的芝士味道會較為突出;至於焙茶芝士蛋糕則有淡淡的芝士,焙茶味道為主,茶香馥郁。

2023-08-11 18 瀏覽
👅平時最鍾意得意嘅野,呢間搞鬼有趣既餐廳,裝飾擺設都色彩繽粉,有好多打卡位!而且啲菜式名都好有創意,充滿玩味元素,野食份量多,味道都不錯喔!🦞冰鎮海鮮盤 $298 (送兩杯白酒🥂)拼盆真係豐富又抵食呀!波士頓龍蝦爽甜彈牙,磯煮鮑魚肉厚Q彈,仲有虎蝦、翡翠螺同青口,都鮮味十足,配埋清新爽口既白酒,特別享受呀!🥗海洋生物沙律($122)色彩繽紛已經令人食慾大開,帶子同大蝦都煎炸得好香脆惹味,仲有芒果、蟹柳同蟹籽,配搭豐富好味!🍕黑過墨汁三文魚Pizza ($138)個樣雖然黑麻麻,但食落好有驚喜,三文魚充滿魚油甘香,同墨汁芝士好夾,加埋薄脆餅底,會忍唔住食多兩塊喔!🦀️有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利麵($145)每次黎都必食呢個招牌菜,每啖麵都食到濃郁既蟹味,超級鮮甜多汁,可能我已經食上癮啦!
👅

🦞
冰鎮海鮮盤 $298 (送兩杯白酒🥂)

🥗
海洋生物沙律($122)

🍕
黑過墨汁三文魚Pizza ($138)

🦀️
有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利麵($145)

💪🏻 冰鎮海鮮盤 ($298,包2杯白酒)海鮮拼盤包括有波士頓龍蝦、磯煮鮑魚、虎蝦、翡翠螺及青口,所有海鮮都好新鮮!龍蝦都幾大隻,勁多蝦膏蝦籽,好香龍蝦味🤤 而且肉質結實彈牙,唔霉!加上已經幫手開左龍蝦鉗,好方便食!磯煮鮑魚有微微醬油味,而且煮得超級淋,非常好食😋 完全唔靭唔鞋!虎蝦都好大隻,肉質彈牙,味道鮮美!翡翠螺同青口都新鮮。而個海鮮醬汁係番茄醬,微微酸亦有香草味,食落開胃!另外,海鮮盤亦包2杯白酒,味道偏甜有果香。💪🏻 黑過墨汁三文魚比薩($138)呢個Pizza好特別,係用墨汁及墨魚膠做薄餅底,代替左平時嘅蕃茄醬同芝士。墨魚膠好厚身,食落彈牙😝 比薩個餅底超薄好脆,唔會食到勁飽!亦加左少量番茄洋蔥。而三文魚都好有驚喜,係微微燒過嘅三文魚,勁香火灸味道,亦帶出左三文魚嘅油香,好好食🤤💪🏻 有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵($145)意大利扁麵嘅蟹膏蟹肉超級多,亦都超級濃郁,一上枱已經聞到好香嘅蟹味😍!意粉嘅醬汁應該係用蟹膏加少量忌廉製成,醬汁非常充足,可以撈均成碟意粉,非常濃郁嘅蟹香味,食落非常滿足☺️!意粉亦有2隻蟹鉗加料!💪🏻 記住,期望愈大,失望愈大⋯雞翼($69)炸雞翼

💪🏻 冰鎮海鮮盤 ($298,包2杯白酒)

💪🏻 黑過墨汁三文魚比薩($138)

💪🏻 有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵($145)

💪🏻 記住,期望愈大,失望愈大⋯雞翼($69)
炸雞翼係單骨雞翼,好方便食!雞翼係類似巴辣雞翼嘅味道,微微辣。蜜糖芥末汁甜甜地,令雞翼味道更豐富!

💪🏻 73.5%朱古力、夏日熱辣辣,好熱好熱降溫椰子沙冰($48,$56)
呢間餐廳呢飲品都係非常出色!73.5%朱古力係非常濃郁嘅朱古力,唔會太甜,朱古力味同奶味都好突出🤤 而且亦有朱古力碎,令飲品口感豐富!加埋鋪面嘅忌廉更加濃厚!椰子沙冰都係好好飲,椰奶味超濃郁,沙冰偏杰身,好濃厚😋 而且配上一球海鹽味雪糕,食椰子味更突出!

整體都食得好滿足,有一種食到美食嘅幸福感覺☺️

味道:9.5/10
夏日熱辣辣,好熱好熱降溫椰子沙冰
  • 有蟹Go又有蟹肉嘅蟹蟹蟹意大利扁麵
  • 73.5%朱古力最好味
2023-08-10 17 瀏覽
🫶🏻周末帶老媽食好西 💛 佢見我上次去銅鑼灣 mamaday 既食野相好正,話想試下。今次同佢去尖沙咀分店既 Goodday Badday MamaDay 試一試,睇下兩者有咩分別先 😉.原來兩間 Mamaday 室內裝修都係帶點玩樂主意既美式風情,提供既飲食大部分相似,差別在於尖沙咀呢間有海鮮拼盤,酒飲亦更多 🥂👅 Seafood platter + House White x 2( $ 298 ) 包含龍蝦、青口、飽魚、海螺、海蝦等多樣海鮮既拼盤,只能說每一款都十分鮮甜!必須要點名一讚龍蝦,大龍蝦一開二,蝦肉結實不鬆散,味道亦十分甜美,連埋蝦膚蝦籽一齊食超滿足 🥰🥰 呢個價錢再送多兩杯餐飲白酒,個人認為 CP 值十分高,尤其是海鮮質素頗高 💕👅 炸魷魚圈 ( $ 69 )老媽口痕一點既預食,份量不少,新炸完表面有啲油,但脆口而魷魚圈都唔細,如果有醬點會更好 ❣️👅 超級污糟大大條魷魚墨汁扁麵 ( $ 158 )食完係咀真係好污糟,但美食令人甘之若飴 💛 掛滿墨魚汁既麵條煙韌可口,黏稠無腥味,帶些許咸味,配搭為數不少、炒香過既魷魚,食完依然令人回味 👍🏻☕️ Tofu tofu coff
🫶🏻

👅 炸魷魚圈 ( $ 69 )

👅 超級污糟大大條魷魚墨汁扁麵 ( $ 158 )

☕️ Tofu tofu coffee ( $ 56 )
招牌特色咖啡,豆腐、豆奶、豆乳味雪糕並合咖啡於一身既飲品,濃濃咖啡味中又有豆香,好正 😍

🍸 藍藍天空高掛我的夢 ( $ 88 )
打卡必點既一杯 Cocktail,夢幻既藍色,形狀令人聯想到富士山,總括黎講,酒味較重,甜度不高 🥂

▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️
GoodDay BadDay MamaDay (尖沙咀)
📍尖沙咀加連威老道27-27A號嘉榮大廈地下及1樓
2023-08-06
由餐廳主題、店內裝修去到Menu都充滿趣味,尖沙咀店地點就腳又易搵,我都約埋姊妹嚟打卡📸!🫕瑞士名物芝士火鍋$298好似好耐冇見到呢一類咁classic嘅芝士火鍋,配料非常豐富,有切好嘅牛扒、蝦🍤、西蘭花、薯仔、法包粒🍞等等,賣相都好吸引,芝士熱辣辣仲有少少拉絲,啱晒女士們拍吓片打卡📸🐷古法烤黑毛豬(西班牙豪華豚)$268呢個值得嗌⭐️⭐️!好味喎,豬扒厚切但係肉質唔會靭,係蜜糖香烤嗰隻味🍯,好入味都幾Juicy!不過最正係佢加咗幾塊脆卜卜嘅大蝦餅❣️仲有啲沙律菜同埋胡麻烏冬做伴菜,成件事好夾又好豐富👍🏻!🍫豆腐奧利奧沙冰 $56飲落去第一吓驚訝咗,咦唔係好甜咋喎🤔!呢個用咗豆腐同豆奶,開頭覺得唔係好夠味,飲飲吓又覺得幾爽都OK,而且佢啲沙冰唔會打得好Rich,啱晒我呢啲怕太凍,但係又想飲啲邪惡沙冰嘅女仔😈!🍹自家製草莓果Jam梳打好鬼FRESH $56佢哋啲凍飲杯設計都好有趣味,影出嚟好靚!梳打飲品唔會伏👌🏻!🍰紐約芝士蛋糕 $68傾偈傾到咁上下黎到尾聲,梗係要Chill返件Cake,好味😋,甜度都適中!兩個人Share啱啱好👌🏻唔會好漏!

🫕瑞士名物芝士火鍋$298

🐷古法烤黑毛豬(西班牙豪華豚)$268
呢個值得嗌⭐️⭐️!

🍫豆腐奧利奧沙冰 $56

🍹自家製草莓果Jam梳打好鬼FRESH $56

🍰紐約芝士蛋糕 $68
之前只係去過佐敦Mamaday Studio,一直未試過Mamaday嘅主食。今次黎到Mamaday旗下嘅GoodDay BadDay,無論係野食定係用膳環境都好滿意!餐廳每個角落都係打卡位,壁畫同擺設都玩味十足。菜式亦好有創意,充滿驚喜。----------------------------蒲燒三文魚腩日式沙律 $126沙律菜調味唔重,但蒲燒三文魚腩厚肉多汁,清新又滿足~----------------------------可能會失望溫泉蛋明太子義大利扁面 $125明太子醬同cream嘅比例幾好,唔會過鹹,同時又唔會太膩。扁麵軟硬適中,好掛汁。意粉份量多到食唔曬🤣----------------------------好邪惡嘅咸蛋牛油果蟹肉比薩 $138芝士超級澎拜,入面略帶咸蛋味,令芝士更香😍蟹肉亦好新鮮,加上番茄仔同埋沙律菜,令pizza惹味得黎又帶點清新。----------------------------瑞士名物芝士火鍋 $298雖然宜家好熱,但係依然無阻食瑞士名物!啲配料本身已經煮好,只係需要點落熱辣辣嘅芝士到。芝士味濃郁但唔會太結太濟。蝦肉幾爽彈,而法包粒點落芝士

蒲燒三文魚腩日式沙律 $126

沙律菜調味唔重,但蒲燒三文魚腩厚肉多汁,清新又滿足~

可能會失望溫泉蛋明太子義大利扁面 $125

可能會失望溫泉蛋明太子義大利扁面

好邪惡嘅咸蛋牛油果蟹肉比薩 $138

瑞士名物芝士火鍋 $298

雖然宜家好熱,但係依然無阻食瑞士名物!啲配料本身已經煮好,只係需要點落熱辣辣嘅芝士到。芝士味濃郁但唔會太結太濟。蝦肉幾爽彈,而法包粒點落芝士好滋味😋牛扒調味唔中,但係好有咬口,唔洗點芝士都好好食!

你今日飲左益力多柚子沙冰未啊?$56

飲品好難揀落手,因為全部都好吸引!柚子味同益力多好突出,但唔會過甜,解膩一流🤪
可能會失望溫泉蛋明太子義大利扁面
2023-08-09 16 瀏覽
呢日約左朋友去呢間位於尖沙咀既樓上Cafe食晚飯,餐廳裝潢非常趣怪搞鬼,由樓梯既牆身到店內裝潢都充滿色彩,玩味十足🤣上到黎店員提醒用餐時間係90分鐘,因為朋友仲未到,點完餐後店員都詢問我需唔需要隔10分鐘先落單,非常細心🥰🥰- 冰鎮海鮮盤 $298💰咁既天氣最岩叫番盤冰鎮海鮮降降溫🤣海鮮份量頗多食落都幾鮮甜,仲連埋2杯白酒,性價比好高💓- 你有個大頭蝦飯桶朋友 $168💰大頭蝦好大隻😳啲蝦膏超正另外個燴飯味道濃郁口感creamy仲有洋蔥同菌菇豐富口感,但就略嫌油左少少,但都唔影響我食晒成碟飯😝- 單拼黑毛豬叉燒蛋包飯 $138💰呢個朋友叫既,話估唔到樓上cafe竟然有呢類中餐食物,當然要叫黎試下🤣黑毛豬叉燒肥瘦適中肉質都幾淋身,蜜汁調味都啱啱好, 而且蛋同叉燒嘅份量都好多,一啖接一啖咁食😋- 我黑芝麻你個奶 $48💰呢杯勁好飲真係大推,仲要層次好靚岩晒打卡😍黑芝麻味好香濃,而且面頭仲有鹹鹹地嘅奶蓋,令成杯嘢飲都勁creamy, 鍾意食黑芝麻嘅人黎到真係必叫🥳

- 冰鎮海鮮盤 $298💰
咁既天氣最岩叫番盤冰鎮海鮮降降溫🤣
海鮮份量頗多食落都幾鮮甜,仲連埋2杯白酒,性價比好高💓

- 你有個大頭蝦飯桶朋友 $168💰
大頭蝦好大隻😳啲蝦膏超正

- 單拼黑毛豬叉燒蛋包飯 $138💰

- 我黑芝麻你個奶 $48💰
呢杯勁好飲真係大推,仲要層次好靚岩晒打卡😍
星期六再到isquare睇戲, 每次過嚟呢邊 想坐得舒服, 都會到mamaday餐廳系列。 現在真的很方便,香港九龍區 都有不少分店, 最鍾意佢哋嘅龍蝦意粉 ,真是百吃不厭。好日子梗係芝士龍蝦意大利扁麵每次必點的意大利麵, 用料十足 超巨型龍蝦尾, 啖啖肉 鮮甜彈牙, 每次放相喺社交平台都會吸引朋友追問。 重點是好吃,而且真的是分量很多, 芝士味超濃郁。普通到唔普通的炸魷魚圈雖然佢個名話佢係普通嘅魷魚圈, 但我一直覺得佢哋整得唔錯, 炸至金黃酥脆不油膩, 灑上芝士粉和香草更加惹味。美利堅合眾國草飼牛扒沙律色彩繽紛的沙律, 有點像綜合併盤, 有牛扒+炸蝦片+ 日式烏冬 +新鮮沙律菜。 牛扒的份量比想像中多, 而且肉質不錯。 真的好喜歡沙律,有喜歡的藍莓、草莓、芒果, 用料十足。豆腐豆腐咖啡+我芝麻你個奶(Black sesame latte )+手工紫薯蛋糕這裏重點必點是, 手工蛋糕和特飲系列, 其實來了這麼多次,仍然未試曬每款 飲品, 特別喜歡這裏的咖啡, 今次這個豆腐豆腐咖啡,有豆腐雪糕, 而且用豆乳調製。 芝麻奶味道很香濃 , 很滋潤的感覺。

好日子梗係芝士龍蝦意大利扁麵

普通到唔普通的炸魷魚圈

美利堅合眾國草飼牛扒沙律

2023-08-08 17 瀏覽
🍽️三文魚牛油果莎莎 $88三文魚微微醃製過,配上牛油果,味道清新開胃,充滿風味😋另外,伴碟有6塊香脆薄餅,一齊食會豐富咗口感👍🏻🍽️冰鎮海鮮盤 $298 (包兩杯白酒🥂)有大大隻嘅波士頓龍蝦、虎蝦、翡翠螺、磯煮鮑魚同青口,尼個價錢有咁多新鮮嘅海鮮,仲有埋白酒,性價比超高🤩唔單止味道鮮甜,廚師仲好細心咁預先處理好龍蝦殼同螺殼,一擰就可以好完整咁剝到,非常方便👍🏻👍🏻🍽️鵝肝槓上肝菌飯講十次 $188尼度嘅菜色名真係好得意🤣Risotto口感creamy,加入洋蔥粒同各款切片嘅菇菌,有濃郁嘅菌味🤤鵝肝都煎得非常香,外皮微脆,油香滿溢🤩🍽️點解個個都叫軟殼蟹比薩架(仲要有菠蘿) $145Pizza用薄身嘅餅皮~接近中心嘅部分比較腍,佈滿芝士,放有蟹柳、菠蘿,連埋軟殼蟹食別有風味🥰但外圍近邊位嘅餅皮仍然脆身,一塊pizza滿足你多個願望😋🍹擺烏龍嘅…Lychee $48Again好得意嘅名同造型,一支牙籤吉住兩舊荔枝放喺烏龍茶上邊🤣兩粒荔枝好甜,仲落咗少少肉桂粉調味😌烏龍茶都充滿荔枝嘅清甜味,非常解膩☺️🍹士多啤梨奶昔 $56奶昔嘅質感幾輕盈,有微酸開胃嘅士多啤梨味👍🏻味道😋 8.5/10性價比💰 7
🍽️三文魚牛油果莎莎 $88

🍽️冰鎮海鮮盤 $298 (包兩杯白酒🥂)

🍽️鵝肝槓上肝菌飯講十次 $188

🍽️點解個個都叫軟殼蟹比薩架(仲要有菠蘿) $145

🍹擺烏龍嘅…Lychee $48

🍹士多啤梨奶昔 $56
奶昔嘅質感幾輕盈,有微酸開胃嘅士多啤梨味👍🏻

味道😋 8.5/10
性價比💰 7.5/10
環境🔎 7.5/10
服務🫶🏻 7.5/10
打卡指數📸 8.5/10
٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 推薦指數🥰 8.5/10

2023-08-08 21 瀏覽
在網絡上早已認識這家不論在陳設,還是餐牌都玩味十足的餐廳,這次聚會決定一試。想不到平日的晚上都座無虛席,餐牌上有趣的菜式名稱看得出經營者的心思。我倆點了冰鎮海鮮盤,其中一杯白酒加錢轉了非一般一般檸檬果皮烏龍茶沙冰,小食點了蠔梗係要炸,另點了美利堅合眾國草飼牛扒和有蟹go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵。海鮮盤大致新鮮、炸蠔不過不失。當中特別欣賞蟹肉蟹膏扁面,蟹肉和蟹膏簡直是澎湃級別,喜歡蟹肉蟹膏的必定感到豐盛滿足,不過要一提,由於這個扁麵太足料,因此易致飽,我們都覺得二人的話可少點一項食物。牛扒也值得讚,嫩滑質優、牛味濃。檸檬烏龍茶沙冰簡直是令人回味,口感細滑之餘又十分重檸茶味。整體來說食物水準超預期,以為只是玩味打卡餐廳,想不到竟遇上多款美食!

海鮮盤大致新鮮、炸蠔不過不失。

牛扒也值得讚,嫩滑質優、牛味濃。

檸檬烏龍茶沙冰簡直是令人回味,口感細滑之餘又十分重檸茶味。

• 非一般一般檸檬果皮烏龍茶沙冰
  • 有蟹Go又有蟹肉嘅蟹蟹蟹意大利扁麵