2023-02-01 457 瀏覽
其實東薈城真係有好多餐飲選擇,但仔仔只鐘情呢一間韓式炸雞店,原因好簡單,有得食有得玩😂 3人叫3樣野食,剛剛好!Caesar salad 🥗 $108Classic Caesar salad ,新鮮沙律菜韓式雞蛋卷 $148千層蛋餅捲住紫菜包好的餡料(青瓜、小黃瓜、蟹柳、火腿、紅蘿蔔,加少少mayonnaise), 味道剛好,份量足!芝士UFO火鍋 (蜜糖蒜香烤雞+蜜糖香滑烤雞)$288芝士中火煮溶,有拉絲嘅感覺,仔仔最愛😋蜜糖蒜香烤雞很香口,啖啖肉都唔覺溜👍🏻蜜糖香滑烤雞甜甜的蜜糖味,配芝士一流👍🏻

3人叫3樣野食,剛剛好!

Caesar salad 🥗 $108
Classic Caesar salad ,新鮮沙律菜

韓式雞蛋卷 $148

芝士UFO火鍋 (蜜糖蒜香烤雞+蜜糖香滑烤雞)$288
芝士中火煮溶,有拉絲嘅感覺,仔仔最愛😋
蜜糖蒜香烤雞很香口,啖啖肉都唔覺溜👍🏻
蜜糖香滑烤雞甜甜的蜜糖味,配芝士一流👍🏻
UFO  芝士烤雞
Caesar  salad
韓式蛋捲
UFO  芝士烤雞
Caesar  salad
韓式蛋捲
  • UFO芝士火鍋
2023-01-06 552 瀏覽
第二次光臨餐廳,普通裝飾但環境不錯,係半開放式嘅韓國餐廳,坐位寬敞舒適, 服務態度都好好,主要講英文為主😆🗣️UFO 芝士火鍋(無骨) $288烤雞有六選二款口味👇🏻果味醬油蒜香烤醬 Fruity Soy Garlic Chicken三重芝士烤雞 Deep Cheese Chicken甜辣烤雞Sweet&SpicyChickenOspicy韓式BBQ醬烤雞 Korean BBQ Chicken蜜糖香滑烤雞 Goobne Honey Mellow Chicken火山烤雞 Volcano Chicken蜜糖蒜香烤雞 Honey Alio Chicken 我哋揀咗果味醬油蒜香烤醬和蜜糖香滑烤雞🐔 每舊雞件都不經油炸😋👍🏻,外層十分香脆可口,好入果味,肉質好嫩滑‼️蜜糖滑雞個皮冇果味咁脆,但十分充滿蜜糖味,甜度點也剛剛好❤️‍🔥建議大家+$40加芝士(mozzarella、cheddar、grana padano cheese混合),將烤雞沾滿哂芝士,因為成個味升華晒也充滿邪惡咁😈🫣上菜後員工會幫忙開小火慢慢融芝士😚,拉絲效果一流😝

UFO 芝士火鍋(無骨) $288

烤雞有六選二款口味👇🏻
三重芝士烤雞 Deep Cheese Chicken
甜辣烤雞Sweet&SpicyChickenOspicy
韓式BBQ醬烤雞 Korean BBQ Chicken
火山烤雞 Volcano Chicken
蜜糖蒜香烤雞 Honey Alio Chicken

2023-01-03 410 瀏覽
放假同老公搵埋細佬老媽子食飯,食開嗰間Essence做咗隔離酒店未開返,揀第二間食乜?上網睇吓附近有咩食,就見到呢間幾高分,自己之前見到好多人介紹呢間,已經都好想食,俾咗大家商量投票就決定去。跟住大家推介嘅食物去叫,我哋叫咗:UFO Fondue(Boneless)芝士火鍋無骨$288六款口味可以選兩款,總共有16件,四個人每人四件C8 Honey Mellow蜜糖香滑烤雞C13 Fruity Soy Garlic 果味醬油蒜香烤醬S7 韓式雞蛋捲$148S13 Korean Seafood Japchae海鮮炒粉絲 $148S21 kimchi fried rice with cheese $135S17 seafood Soup 海鮮湯$158我哋叫咗蜜糖香滑烤雞同果味醬油蒜香,食評話蜜糖香滑烤雞失色,蒜香正啲,但係我覺得係啱啱掉轉,蜜糖香滑烤雞堅正!蒜香失色!連埋啲芝士真係超好食,加上啲雞全部去骨,真係啖啖肉!本來跟食評係叫韓式粉絲雞蛋捲,但不見,那麼韓式雞蛋捲,先上韓式雞蛋捲,不錯,蛋好香!本來叫牛肉炒粉絲,好似麻麻哋,改海鮮炒粉絲,油少少。掛住食,個泡菜炒飯忘記影相!個炒飯味

跟住大家推介嘅食物去叫,我哋叫咗:
六款口味可以選兩款,總共有16件,四個人每人四件
C8 Honey Mellow蜜糖香滑烤雞
S7 韓式雞蛋捲$148
S17 seafood Soup 海鮮湯$158

本來叫牛肉炒粉絲,好似麻麻哋,改海鮮炒粉絲,油少少。掛住食,個泡菜炒飯忘記影相!個炒飯味道其實不錯,只係太少,同$135 都幾貴。之後上的海鮮湯,很清,啱晒唔食辣嘅阿媽!

$965。老公話不會再來,佢話啲嘢食又油,份量又唔夠食,又貴,有得揀去Essence。我哋其他人就覺得啲嘢食幾好食,唔講價錢,都ok㗎!

2022-12-19
2022-12-20 261 瀏覽
It’s famous because of the Korean drama but I am feeling a bit disappointed because I think it is not worth the price, maybe the large company’s quality is like this
2022-12-12 328 瀏覽
尋日一行3人行完大東山, 出到東涌大約六點半, 已經好肚餓, 咁一定係去東薈城搵野食. 其實之前已經黎過, 新開果邊多左好多餐廳. 我地諗住由底下而上睇下有咩餐廳選擇, 最後係選擇左起最高果層嘅韓式炸雞連鎖店 - Goobne Chicken其實呢間之前都食過唔同款嘅雞, 但始終覺得原味係最好食, 所以order左Goobne原味烤雞, 韓式雞蛋卷, 砂鍋魚蛋, 最後再加多份辣椒脆烤雞飲品方面, 我自己見幾得意就order左鯊魚之淚, 兩個朋友就order左Somersby Apple RitaGoobne原味烤雞真係無得輸, 熱辣辣烤得啱啱好, 雞雞肉嫩滑野味. 不愧是韓國No.1烤雞店韓式雞蛋卷 - 份量好足, 每人食大約三件已經好有飽肚感,味道唔錯同都幾足料,啱晒我地只食雞又怕唔夠飽嘅人.砂鍋魚蛋個湯有少少胡椒味, 所以有少少辣. 有D似關東煮. 魚蛋有D彈牙,味道清淡得黎都OK. 都幾暖胃.辣椒脆烤雞係朋友覺得唔太夠食再後加的. 呢個辣椒脆烤雞個人覺得係原味以外最好食嘅. 佢少少辣其實更野味, 但食落雞肉好似無原味咁嫩滑, 但其實只差少少 (即係原味嫩滑度:10, 辣椒脆烤:9

辣椒脆烤雞係朋友覺得唔太夠食再後加的. 呢個辣椒脆烤雞個人覺得係原味以外最好食嘅. 佢少少辣其實更野味, 但食落雞肉好似無原味咁嫩滑, 但其實只差少少 (即係原味嫩滑度:10, 辣椒脆烤:9)

鯊魚之淚我order左杯有酒的, 味道幾好, 甜甜地, 男女都啱飲. 以為條鯊魚裡面會有D cocktail, 原來只係一條膠鯊魚做裝飾.

2022-11-09 417 瀏覽
今日入東涌行outlet ,行到攰就想食D暖粒粒嘅美食,一見到頂層有Goobne即刻衝咗入去❤️依間goobne裝修好靚,出面仲有個海景露台同韆鞦可以chill住食雞!不過我地想叫嘅美食必須室內食,所以無出到去我地就係為咗依個UFO芝士窩放棄室外靚景❤️❤️❤️將啲雞沾滿哂拉絲芝士真係無得輸,芝士去到最尾有點微焦,就咁食都好正!我地無加芝士,但建議大家加錢加芝士,你絕對唔會後悔!!個芝士薄餅(其實我覺得佢似pie多d)都唔錯啤酒做緊buy two get one既優惠,我哋三個開心到跳起😆

個芝士薄餅(其實我覺得佢似pie多d)都唔錯

嚟東薈城行街,發現二期原來都幾多餐廳,星期六夜晚Goobne Chicken都有啲人排隊,但等左10分鐘就入得去了。叫左佢個社內相親套餐A ($388),有一份甜辣烤雞同埋蜜糖BBQ芝加哥薄餅,兩個人都預左一定食唔晒要打包走🤭甜辣烤雞10分鐘度就上左枱,上到嚟熱辣辣,攞起都辣手,都應該真係啱啱烤好,約莫估計呢度都有一隻全雞。烤雞肉質好嫩滑,都保留到肉汁,韓國好似興炸雞多啲,但呢個烤雞一啲都唔輸蝕🍗 話係甜辣醬汁,但係其實唔係好辣,甜味比較出啲。蜜糖BBQ芝加哥薄餅同我地平時認嘅pizza有啲唔同,厚好多,甚至皮邊有啲似蛋撻餅皮咁高左上嚟,食起上嚟似撻皮加少少酥皮嘅感覺。饀料非常足,要落個熱量超高警示牌⚠️ 芝士熱嘅時候又係可以拉絲的,bbq豬腩肉就似人地bbq豬肋排嘅口味,饀料仲有啲薯仔粒同薯蓉,食件落肚都好重罪惡感😈goobne嘅烤雞質素高,用烤嘅方式烹調應該都會比炸嘅無咁熱氣,但個滿足度我覺得比得上炸雞,仲有個邪惡爆燈嘅pizza,今餐好滿足😋=Goobne Chicken // 東涌達東路20號東薈城2期7樓701號舖 // 2818 2088=

2022-10-22 290 瀏覽
朋友搬左入東涌 約佢係個頭食野佢揀尼間話 出面個view 幾好甘 其實我哋食野個坐位唔係好睇到出面 🤣🤣🤣🤣出面都可以坐 不過個日落雨 野食冇期望之下 相對滿意 佢個芝士炸雞🐔煱 兩隻味 加埋啲溶溶地芝士 cheese🧀真係太邪惡的美味 啲雞好好肉地 😋😋😋 😋😋😋怕個煱飽 我地另外只係叫多左個蛋卷 亦都唔錯另外叫左杯 mocktail 有條鯊魚🦈仔 比你影下相 幾cute 既間餐廳重有好多選擇 全部都好吸引甘 雖然我唔會特登再去 不過我係推介既
朋友搬左入東涌 約佢係個頭食野
佢揀尼間話 出面個view 幾好甘
其實我哋食野個坐位唔係好睇到出面 🤣🤣🤣🤣
出面都可以坐 不過個日落雨

怕個煱飽 我地另外只係叫多左個蛋卷 亦都唔錯

間餐廳重有好多選擇 全部都好吸引甘
雖然我唔會特登再去 不過我係推介既
2022-10-16 229 瀏覽
即興與同事來個下午茶歡聚,外賣自取很方便,先致電下單,廿分鐘後去取。食物一打開,那種香氣撲鼻,令人垂涎,都忘記了拍照。我哋四人,叫了社內相親餐,即是烤雞及芝加哥薄餅、海鮮燒餅、雞蛋卷、牛肉炒粉絲。最後,因為太好食,我們都能一一吃掉。我哋叫了果味醬油蒜香雞,香脆而肉滑,還充滿肉汁,大家都讚好好味。汁味濃剛好,不會過鹹。芝加哥薄餅,第一件真的很好味,皮厚但容易入口,餅上的餡料調味得宜。雞蛋卷看似平平無奇,但入口卻有點滑,而且充滿蛋香味。牛肉炒粉絲,不論是配菜、菇片都很充足,最特別是那粉絲,非常彈牙,我很鍾意。我們對各種食物都非常滿意,反而我哋對那海鮮煎餅就有點失望,網上照片或食評都有不少海鮮,但真實的卻廖廖可數,煎餅味道有點淡。這餐七百八十元,飽極。
2022-10-16
2022-10-08 239 瀏覽
今日同屋企人喺東涌食飯,原來未試過一齊食韓國嘢,就揀咗一間炸雞20:00入座,冇得預先book枱,不過平日可以直入,20:45啦last order, 叫咗鐵板海鮮煎餅之外,其他含海鮮類售罄了,唯有選擇其他,新口味「蜜糖蒜香烤雞」非常好味,揀咗無骨啖啖肉,有肉汁鮮嫩,蜜糖甜美啱啱好,隨炸雞奉上醃蘿蔔一碟,中和味道。還叫了炒粉絲☺️滿足屋企人生日買咗蛋糕*不需要切餅費滿載而歸
冇得預先book枱,不過平日可以直入,
20:45啦last order,
叫咗鐵板海鮮煎餅之外,
其他含海鮮類售罄了,唯有選擇其他,
新口味「蜜糖蒜香烤雞」非常好味,
揀咗無骨啖啖肉,有肉汁鮮嫩,蜜糖甜美啱啱好,
炸雞奉上醃蘿蔔一碟,中和味道。

還叫了炒粉絲☺️

滿足

屋企人生日買咗蛋糕*不需要切餅費
滿載而歸
2022-10-06
  • 蜜糖蒜香烤雞
2022-09-25 250 瀏覽
August 2022嚟到東薈城唔知食咩好,行過居然見到呢一間韓式烤雞店,而且呢一間分店可以選擇坐戶外既,叫左份蜜糖蒜香烤雞(無骨)同芝士泡菜炒飯加埋野飲,望住個景啤酒加烤雞,真係好chill 好relax 呀。
August 2022

餐廳位於東涌東薈城2期7樓,今日同朋友黎到東涌shopping,行行下見到呢間餐廳外面有社內相親poster,望入去重有電視播緊喎,即刻吸引左我地行過去睇下🤣一睇到同款烤雞及pizza,就即係決定晚餐就係食呢間🍽我地order左凱撒沙律($108)、鐵板海鮮煎餅($118)同社內相親套餐setB 果味醬油蒜香烤雞(無骨)+ 蜜糖bbq芝加哥薄餅($388),食韓國菜又點少得飲米酒,最後我地order左一Jar香桃韓式米酒($150),凱撒沙律:食咗咁多邪惡嘅食物,要叫返一個沙律菜黎均衡返,沙律上有好多芝士碎同麵包粒,還有煙肉、蕃茄仔、雞蛋等配料,份量都算ok😄蜜糖bbq芝加哥薄餅:pizza上面有芝士同薯蓉,好鬆軟,好好味❤️值得一試🍽果味醬油蒜香烤雞:選擇左無骨🐔啖啖肉🤩一碟都有成15-17件雞,雞皮烤到好香好脆,雞肉都好嫩滑多汁,個醬令到整碟烤雞冇咁膩👍鐵板海鮮煎餅:用鐵板上枱,熱辣辣煎好,好香嘅味道😍海鮮餡料有好多魷魚🤩香桃韓式米酒:當中只有0.7%酒精,酒味唔會好濃,而且帶有香桃的甜甜味,易入口🥂整體黎講,餐廳食物好味,食烤雞感覺上冇咁熱氣👍食到社內相親同款覺得好滿足🥰有機會一定

整體黎講,餐廳食物好味,食烤雞感覺上冇咁熱氣👍食到社內相親同款覺得好滿足🥰有機會一定會再食😆
  • 果味醬油蒜香烤雞
  • 香桃韓式米酒
其實就食過好多次Goobne,但感覺愈來愈差,最近去東薈城,又再食多次Goobne,發現都幾好食!🥹😂有睇劇,俾佢sell到,叫左呢個餐:呢個pizza幾好食,薄底厚嘅,但好鬆軟!芝士好多好濃郁!🤓果味醬油蒜香炸雞 - 都幾好,雞幾滑多汁,個醬有果味,冇咁膩。😌蟹籽沙律醬芝士蛋卷 - 出色,多芝士、濃嘅,蛋好滑!甜辣烤雞 - 呢盤好出色,d雞皮烤到好香!好薄!好脆!肉質都滑!😼炸雞配啤酒🍻出色!佢地嘅1664都新鮮,充滿花、果味!個fd飲呢杯,話凍到頭痛😂

😂有睇劇,俾佢sell到,叫左呢個餐:

蟹籽沙律醬芝士蛋卷 - 出色,多芝士、濃嘅,蛋好滑!

炸雞配啤酒🍻出色!佢地嘅1664都新鮮,充滿花、果味!

個fd飲呢杯,話凍到頭痛😂
2022-08-20
15 分鐘 (堂食)
2022-09-04 191 瀏覽
一入到去就話2100 last order,要我哋快啲落單,我哋入去係2043,咁都ok ge,要俾我哋知個last order 時間。但因為我哋太肚餓,所以就諗住叫啲快啲上嘅野食(因為見到隔離枱快就上咗蛋卷,我哋見到又好想食),雖然就到九點,但嗰陣時2058嘅,咁就諗住落單啦,點知就話冇得叫啦,廚房收檔。咁就算啦,費事廚房加料。食到2042有女侍應就話佢哋要清場,想趕我哋走,我心諗:唔係收十點㗎咩,咁快趕人走嘅。更何況個重點係我哋未食完,我哋唔係齋坐,食完唔走嗰啲,但仲有兩塊雞未食完,係隻碟度,咁都要趕我哋走?唔怪之得咁「多」人黎食啦!
蜜糖蒜香烤雞 $205 (1-2人)烤雞烤得外脆內嫩,配上甜蜜的蜜糖糖漿和脆香的蒜片,咬下去有肉汁,多重滋味,超好食😋不愧是韓國No.1烤雞店😍😍吃到膩的時候吃一口醃蘿蔔,解膩開胃。☺️Apple Rita $88 (4.5%酒精)第一次喝這杯打卡Apple Rita,這是這間店獨創的飲料喔~Apple cider+沙冰配搭著烤雞,真的很夾呢!😚😚Mojitos $50 (無酒精)這杯飲品很清新,檸檬加上薄荷葉製成,又是一杯解膩的飲料,很配烤雞呢!🍸🤗

蜜糖蒜香烤雞 $205 (1-2人)
不愧是韓國No.1烤雞店😍😍
吃到膩的時候吃一口醃蘿蔔,解膩開胃。☺️

Apple Rita $88 (4.5%酒精)

Mojitos $50 (無酒精)
  • 蜜糖蒜香烤雞