📍Goobne Chicken好耐無食韓國炸雞!韓國野外賣首選Goobne~▫️蜜糖無骨炸雞+芝士無骨炸雞最鍾意食Goobne既蜜糖無骨炸雞Juicy得黎唔會太肥 甜甜地又無骨 啖啖肉 好方便🤩▪️仲有無得輸嘅韓式雞蛋卷😍😍😍😍每次都可以食勁多舊雞蛋卷最鍾意佢個千島醫 蛋皮一啲都唔乾 仲好厚實入面仲好足料 點埋芥末醬都好出色我每次都必食!🤤🤤🤤▫️仲有兩個芝士泡菜炒飯同炒年糕同外賣都照食部隊鍋🤣🤣🤣🤣 樣樣都芝士太邪惡但部隊鍋估唔到佢咁辣🙈不過好彩仲叫左個沙律 估唔到佢份量咁大兜🥗好耐無食韓國野 佢地啲野依然好好食😋疫情下叫外賣可以食到韓國炸雞好滿足📍Goobne Chicken尖沙咀赫德道4號The Hart 2樓📍Goobne Chicken (瓊華中心) (旺角)旺角彌敦道628號瓊華中心15樓
📍Goobne Chicken
好耐無食韓國炸雞
韓國野外賣首選Goobne~

▫️蜜糖無骨炸雞+芝士無骨炸雞

好耐無食韓國野 佢地啲野依然好好食😋
疫情下叫外賣可以食到韓國炸雞好滿足

📍Goobne Chicken
尖沙咀赫德道4號The Hart 2樓

📍Goobne Chicken (瓊華中心) (旺角)
旺角彌敦道628號瓊華中心15樓
  • 蜜糖咖哩烤雞
  • 韓式雞蛋卷
  • 韓式炒粉絲雞蛋卷
2023-02-08 462 瀏覽
一人晚餐也可浪漫💟依間餐廳面積好大🤩座位很舒服,大玻璃🪟夜景就冇咩啦因為係市中心🤭用餐過程同服務都唔錯👍🏻韓式雞蛋卷 $148韓式紫菜包飯賣相色彩🌈好吸引,厚身蛋卷熟度剛好 包住唔同韓式新鮮餡料,黃瓜、醃紅蘿蔔、餐肉、海苔和芝士,每舊上面還加了茄汁和芥末醬😋還可按自己喜歡沾韓式千島醬,咬落口感豐富但偏乾身🥺價格小貴🤫鐵板芝士泡菜炒飯 $128鐵板韓式泡菜炒飯配半熟太陽蛋🍳非常熱辣辣又惹味🥹,還有大量芝士左鐵板四周,十分邪惡🔥芝士好濃郁,係鐵板上保持到拉絲效果‼️配搭泡菜炒飯,味道微辣,十分開胃及食欲大增🔝♥️Goobne Chicken (瓊華中心)📍旺角彌敦道628號瓊華中心15樓

韓式雞蛋卷 $148

鐵板芝士泡菜炒飯 $128

Goobne Chicken (瓊華中心)
📍旺角彌敦道628號瓊華中心15樓
2023-01-29 453 瀏覽
突然想吃很人參雞湯,上網找尋一下資料,看到非常之多正評,便決定了幫襯這間。網上下單叫外賣自取時,約五時多下單,等了約二十分鐘便有。取外賣時,湯很熱,值得欣賞。用雙膠袋包裝,預防倒瀉,包裝方面細心。然而,食物質素方面難以接受。人蔘雞湯的雞比白烚雞還難入口;雞肉淡而無味;雞湯只有淡淡的味精味;雞肉粗糙;雞骨仍很堅硬;惟雞內的飯才有少少味。完全不值一百六十多元的價錢。基本的韓國菜也做不好,與期望的落差很大,本人不會再幫襯。

然而,食物質素方面難以接受
基本的韓國菜也做不好,與期望的落差很大,本人不會再幫襯。
2023-01-28
20 分鐘 (外賣自取)
2023-01-23 574 瀏覽
初二和朋友出街食晚飯突然好想食Pizza但大部分小店都關門休息了來到瓊華中心除了這一家其他都烤肉火煱打邊爐就想不要食太飽,就選了這家沒有訂位,幸好地方很大不用等就可以直接入坐環境尚算乾淨舒服一看介紹見到有芝加哥薄餅選了個薄餅加雞的套餐再加個Blue Orange Slush兩個人絕對食不完!結果留了6件雞給明天的我🙏🏻蜜糖BBQ芝加哥薄餅芝加哥薄餅形狀比較像餡餅滿滿的配料有芝士蜜糖薯仔叉燒,邊緣再加一條薯蓉有蒜蓉醬和辣椒醬但我沒有再加甜甜的很好味,味道濃郁食兩件剛剛好甜辣烤雞(無骨)一大盤大概有15件吧甜醬很野味少少脆的雞肉肉質嫩滑每件大概3-4口的份量好味,不過對於2人來說,份量實在太多了可惜沒有軟少的份量選擇Blue Orange Slush藍色的橙味冰沙第一口感覺有很重的薄荷味不太喜歡但之後慢慢和橙味混口都幾好味,清一清之前濃味的食物不過這也是大大杯的份量飲唔完好凍⋯⋯⋯
初二和朋友出街食晚飯
突然好想食Pizza
但大部分小店都關門休息了

來到瓊華中心
除了這一家
其他都烤肉火煱打邊爐
就想不要食太飽,就選了這家

沒有訂位,幸好地方很大
不用等就可以直接入坐
環境尚算乾淨舒服

一看介紹見到有芝加哥薄餅
選了個薄餅加雞的套餐
再加個Blue Orange Slush
兩個人絕對食不完!
結果留了6件雞給明天的我🙏🏻

蜜糖BBQ芝加哥薄餅
芝加哥薄餅形狀比較像餡餅
滿滿的配料
有芝士蜜糖薯仔叉燒,邊緣再加一條薯蓉
有蒜蓉醬和辣椒醬
但我沒有再加
甜甜的很好味,味道濃郁
食兩件剛剛好

甜辣烤雞(無骨)
一大盤大概有15件吧

藍色的橙味冰沙
第一口感覺有很重的薄荷味
不太喜歡
但之後慢慢和橙味混口
都幾好味,清一清之前濃味的食物
不過這也是大大杯的份量
飲唔完好凍⋯⋯⋯

蜜糖BBQ芝加哥薄餅
甜辣烤雞
Blue  Orange  Slush
  • 蜜糖BBQ芝加哥薄餅
2023-01-14 369 瀏覽
Goobne Chicken was founded in 2005 and has since grown to more than 1000 locations throughout South Korea. It also has expanded to Asia, including Hong Kong, China, Macau, Japan, Indonesia, Malaysia, and Vietnam or even North America recently. Known for “healthy chicken,” their chicken has less trans fat, carbohydrates, sodium, and calories because it is cooked without using oil, yet maintains the flavour of the chicken.We ordered:𝙎𝙬𝙚𝙚𝙩 & 𝙎𝙥𝙞𝙘𝙮 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 + 𝙁𝙧𝙪𝙞𝙩𝙮 𝙎𝙤𝙮 𝙂𝙖𝙧𝙡𝙞𝙘 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 甜辣烤雞+果味醬油蒜香烤雞 (

We ordered:
甜辣烤雞+果味醬油蒜香烤雞 (hkd $238)

First time getting roasted chicken as a healthier alternative, and it did not disappoint! the texture was still crispy and flavourful, chicken was very tender
烤雞真係食幾多都唔會厭 無炸雞咁油 雞肉嫩滑好入味
甜辣烤雞+果味醬油蒜香烤雞  𝙎𝙬𝙚𝙚𝙩 & 𝙎𝙥𝙞𝙘𝙮 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 + 𝙁𝙧𝙪𝙞𝙩𝙮 𝙎𝙤𝙮 𝙂𝙖𝙧𝙡𝙞𝙘 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣

𝘀𝗺𝗼𝗸𝗶𝗻𝗵𝗼𝘁 𝗹𝗲𝘃𝗲𝗹:🌶 🌶️ 🌶️ 🌶/5
𝗿𝗲𝘀𝘁𝗮𝘂𝗿𝗮𝗻𝘁: 𝙂𝙤𝙤𝙗𝙣𝙚 𝙘𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣
𝗹𝗼𝗰𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻: 15/𝘍, 𝘒𝘪𝘯𝘨 𝘞𝘢𝘩 𝘊𝘦𝘯𝘵𝘳𝘦, 628 𝘕𝘢𝘵𝘩𝘢𝘯 𝘙𝘰𝘢𝘥, 𝘔𝘰𝘯𝘨 𝘒𝘰𝘬
  • 韓式烤雞
  • 果味蒜香烤雞
  • 蜜糖蒜香烤雞
📍韓式炸雞X Goobne !  韓國人氣炸雞店🍗蜜糖香滑&韓式BBQ炸雞推介揀雙味可以試多個味不過雙味款通常都會跟辣味唔食得辣可能要揀我依set,無咁辣🫔韓式雞蛋卷韓國蛋卷都係必點流心蛋汁令到成個卷香滑惹味 🍹藍橙沙冰 非酒精食品,用冰塊及糖漿攪拌而成沙冰,清新感覺同炸雞非常匹配👅味道:❤️❤️❤️❤️🍔賣相:❤️❤️❤️❤️🏝環境:❤️❤️❤️❤️🤵🏻服務:❤️❤️❤️📸打卡:❤️❤️❤️💵價比:❤️❤️❤️❤️💌每次食都keep到質素🏠Goobne Chicken (瓊華中心) @goobnehk @goobne.hk 旺角彌敦道628號瓊華中心15樓🕰營業時間:星期一至日 12:00 - 22:00🔖韓國 | 炸雞 🚇交通:港鐵旺角站 E2 出口☎️電話: 21160002
📍韓式炸雞X Goobne !  韓國人氣炸雞

🍗蜜糖香滑&韓式BBQ炸雞
推介揀雙味可以試多個味
不過雙味款通常都會跟辣味
唔食得辣可能要揀我依set,無咁辣

🫔韓式雞蛋卷
韓國蛋卷都係必點
流心蛋汁令到成個卷香滑惹味

🍹藍橙沙冰
非酒精食品,用冰塊及糖漿攪拌而成沙冰,清新感覺
炸雞非常匹配

🚇交通:港鐵旺角站 E2 出口
☎️電話: 21160002
2022-12-31
2022-12-25 431 瀏覽
食左好多次都keep到 好滑☺️介紹比朋友食都話唔錯阿!!最好食係芝士同蜜糖烤雞,黎而甜辣就麻麻地多醬左小小!仲有個炒粉絲都超好食 好香麻油味阿😋食落啲野無咁熱氣
食左好多次都keep到 好滑☺️
介紹比朋友食都話唔錯阿!!
最好食係芝士同蜜糖烤雞,黎而甜辣就麻麻地多醬左小小!

仲有個炒粉絲都超好食 好香麻油味阿😋食落啲野無咁熱氣

2022-12-09 731 瀏覽
原本諗住去outdark食炸雞點知咁岩佢地因為裝修無開門我fd 推介話去食呢間未食之前我都少不安因為原本諗住食脆口野烤雞會唔會唔脆點知呢間個蜜糖咖哩烤雞真係令我大開眼界好香嘅咖哩味 一咬落去勁脆又多汁d肉又滑又嫩雞嘅數量又多 2個人叫2樣野真係食唔曬另一樣叫左個卡邦尼年糕都幾夾嘅 但我地食左幾舊雞先再食凍左結曬😹😹😹建議大家叫雞就唔好叫呢樣 唔係會勁飽同埋佢地有韓仔waiter 佢都好有禮貌坐嘅環境都舒服
原本諗住去outdark食炸雞

建議大家叫雞就唔好叫呢樣 唔係會勁飽

同埋佢地有韓仔waiter 佢都好有禮貌
坐嘅環境都舒服
2022-12-07 599 瀏覽
上午同老公出來旺角,因為時間有D早,好多鋪頭都沒開,於是就打算先吃個中午飯再逛。挑來挑去最後都係決定吃韓餐,於是就入了尼一間韓式餐廳啦。可能因為我地黎得早,中午十二點幾,無乜客,比較清淨。餐廳的環境不錯,寬敞舒服。我哋叫了一個半烤雞午市套餐+一個鐵板海鮮煎餅。午市套餐有烤雞,湯,薯條,沙律,米飯,前菜(酸蘿蔔),還有一杯嘢飲,好足的分量。烤雞我們係揀了韓式BB醬的,味道唔錯,雞肉也嫩。鐵板海鮮煎餅也好好味,佢本身係無乜鹹味的,配的那個蘸醬然後味道就提起來了,好好吃。
挑來挑去最後都係決定吃韓餐,於是就入了尼一間韓式餐廳啦。

半烤雞午市套餐
鐵板海鮮煎餅
半烤雞午市套餐
鐵板海鮮煎餅
2022-11-30 500 瀏覽
🏩~Goobne Chicken (瓊華中心)~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~11月生日飯其中一餐 而家先得閒出返食評haha同朋友講想食d好味既炸雞 佢推介呢間出哂名既韓式炸雞餐廳🥘~韓式玫瑰醬炒年糕~見到呢個咁特別既名 所以同朋友膽粗粗叫黎試下味道濃烈之餘外加小小辣 好適合食到小辣既朋友玫瑰味就無啦😂不過年糕份量就好足夠 食落軟淋淋而且幾香價錢:HK$128🧈~韓式雞蛋卷~睇落好似好小咁 但切完每人有成5,6舊 最後食唔哂😂賣相好靚 另外好有蛋香味配料方面:芝士、青瓜、餐肉、紅蘿蔔 價錢:HK$148🍗~Goobne原味烤雞 + 蜜糖香滑烤雞 ~終於到主打既炸雞系列啦見到好多人都推介原味烤雞 所以毫不猶豫咁選擇呢款雞好有水準既烤雞 好有雞味🍗😂咬落口感亦唔錯另外 都選擇左餐廳職員推介既蜜糖香滑味不過有小小失望 因為食唔出蜜糖味但整體黎講都算中上質素價錢:HK$238🥤~Somersby Apple Rita   ~🥤~檸檬特飲~Somersby Apple Rita 飲落味道幾甜份量其實係兩杯😂睇相大家都見到係一支蘋果酒再加沙冰😂所以飲完係咁去廁所haha價錢
🏩~Goobne Chicken (瓊華中心)~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

11月生日飯其中一餐 而家先得閒出返食評haha
同朋友講想食d好味既炸雞 佢推介呢間出哂名既韓式炸雞餐廳

🥘~韓式玫瑰醬炒年糕~

見到呢個咁特別既名 所以同朋友膽粗粗叫黎試下
味道濃烈之餘外加小小辣 好適合食到小辣既朋友
玫瑰味就無啦😂不過年糕份量就好足夠 食落軟淋淋而且幾香
價錢:HK$128

🧈~韓式雞蛋卷~

配料方面:芝士、青瓜、餐肉、紅蘿蔔
價錢:HK$148

🍗~Goobne原味烤雞 + 蜜糖香滑烤雞 ~
終於到主打既炸雞系列啦
見到好多人都推介原味烤雞 所以毫不猶豫咁選擇呢款雞
好有水準既烤雞 好有雞味🍗😂咬落口感亦唔錯
另外 都選擇左餐廳職員推介既蜜糖香滑味
不過有小小失望 因為食唔出蜜糖味
但整體黎講都算中上質素
價錢:HK$238

🥤~Somersby Apple Rita   ~
🥤~檸檬特飲~

價錢:HK$50

環境:📸📸📸📸
服務質素:😊😊😊😊😊
好味指數:👅👅👅👅👅
性價比:💰💰💰💰消費 HK$747/2人 (連加一)
2022-11-12
生日
  • Goobne原味烤雞 + 蜜糖香滑烤雞
  • 韓式雞蛋卷
  • 韓式玫瑰醬炒年糕
  • Somersby Apple Rita
  • 檸檬特飲
2022-11-22 425 瀏覽
雖然社內相親已經播完有點日子,還是帶"社長"和monchhichi 來朝聖。地方非常大,帶位職員也很親切。礙於2 個女生食量問題,又想賞多過一款菜式,就叫了$388 套餐。烤雞juicy ,略帶甜味。pizza 皮脆, cheese 多到湧出來。2 道菜都很美味,但份量有點太多。 結果外帶了13 件雞和5件pizza, 連店員都感到驚訝。建議店加半份的選項,可以令到女生們吃多幾款,又不用外帶。

烤雞juicy ,略帶甜味。
pizza 皮脆, cheese 多到湧出來。

建議店加半份的選項,可以令到女生們吃多幾款,又不用外帶。
烤雞
薄餅
蜜味bbq  薄餅
烤雞
薄餅
蜜味bbq  薄餅
2022-11-09 439 瀏覽
UFO真係幾多芝士嘅 ~但真係唔好掛住吹水 趁熱食 !過左個黃金期會變成一pat野杰撻撻 ,真係濟上加濟 ,望住佢有種無奈的感覺….到頭來只會覺得花錢買難受。芝士味雞~本身都幾抗拒呢種口味,因為純粹濟啲芝士粉喺面~唔係幾抵食,但男朋友話想吔,咁就叫嚟試下諗住食完趁機疾下佢,點知出到黎呢碟野好似係全餐最好味甜辣烤雞同火山雞都好普通 唔睇番相都唔記得自己食過……..但我覺得呢間最好味都是果醬雞定果醋雞…不過喺尖沙咀分店吃…唔知呢間質素如何…..
UFO

芝士味雞~

甜辣烤雞同火山雞都好普通 唔睇番相都唔記得自己食過……..

近排冇咁忙 終於得閒睇返韓劇睇社內相親嗰陣 成日都見到佢地嘅烤雞🐥真係越睇越肚餓 決定走去食止止癮之前去尖沙咀分店食過 印象都唔錯估唔到今次黎咗旺角就麻麻哋😮‍💨.🍴鯊魚之淚 $88 💛7/10一款賣相幾得意嘅特飲人地倒插酒 佢就倒插鯊魚🦈有得揀要含酒精定唔要 大人細路都飲得👶🏻身為大人就梗係要有酒精㗎啦但飲落0酒味 普通甜甜哋嘅沙冰🤣不過好似飲啤酒或者汽水仲夾啲.🍴鐵板芝士泡菜炒飯 $128 💛8.5/10呢個冇伏嘅👀由於女友想食啲有得拉芝嘅東東又唔想食pizza 就叫左呢個炒飯🔥佢地嘅泡菜 第一啖食落都幾酸幾衝擊不過溝返埋芝士嘅鹹香就balance返哂簡簡單單嘅經典配搭 惹味開胃👍🏻.🍴甜辣烤雞+果味醬油蒜香烤雞 $238 💛7/10相信佢地嘅烤雞都唔洗我多介紹出名以烤焗方法令雞肉保持多汁外皮不經油炸都可以做到香脆口感😌健康又好食就一定架啦但係 食到最後發現有一兩舊介乎係生同熟中間😟望一望都唔係幾敢食 少扣分.🤧小插曲一去到門口準備入去 諗住等店員安排座位點知店員背住入口位喺到傾計🗣結果同女友棟咗喺門口一段時間都冇人理等到燥燥哋 直接行入店叫佢地先識反應🤷🏻‍♂️.🤧小插曲二食食下嘢
近排冇咁忙 終於得閒睇返韓劇
望一望原來係店員清潔緊隔離檯面😷
努力噴酒精消毒係好事
但噴到落其他客人或者嘢食到就唔好啦🤦🏻‍♂️
2022-10-04 584 瀏覽
閨蜜今日請食飯,於是,我揀左去韓國!我哋點左兩人份烤雞,韓式BBQ醬煙燻烤雞+蜜糖香滑烤雞 ($262)烤雞比想像中幼滑柔軟,我自己蜜糖香滑烤雞鍾意,甜甜地,幾香口。閨蜜就鍾意食BBQ味,因為比較濃郁。配菜白蘿蔔都幾好食,酸酸甜甜,口感爽脆。西柚沙冰($58)夏天既味道,有西柚味,比較酸。
閨蜜今日請食飯,於是,我揀左去韓國!
韓式BBQ醬煙燻烤雞+蜜糖香滑烤雞

配菜白蘿蔔都幾好食,酸酸甜甜,口感爽脆。

西柚沙冰

西柚沙冰($58)
夏天既味道,有西柚味,比較酸。

韓式BBQ醬煙燻烤雞+蜜糖香滑烤雞
2022-09-19 428 瀏覽
用openrice book 平日1:30分諗住方便啲,點知去到其實大把位,根本冇咩人食。如果用咗openrice book位,服務員話冇得食set lunch咁呢個係咩玩法?建議大家唔好用openrice book位,癈嘅玩死自己。
建議大家唔好用openrice book位,癈嘅玩死自己。