Goobne Chicken (瓊華中心)

2020-11-08 2033 瀏覽
炸雞應該係近年地位提升得最快既食物,而Goobne係發源地韓國都有過千間分店,係必試既烤雞店之一旺角店,裝修以簡約舒服韓風設計,寬敞而輕鬆嘅感覺餐牌主打當然係烤雞,幾十款睇到眼花,芝士鍋實在太吸晴亦有好多韓式燒酒整既雞尾酒UFO芝士火鍋,賣相驚人,附上一個爐保持溫度,中間啲芝士係三種芝士mix埋,吸引到呢揀兩款雞,叫左甜辣烤雞同蜜糖味香滑烤雞,先試雞本身既味道,甜辣雞都係韓式炸雞好signature既味,皮非常脆,但個甜辣味怪怪地,無乜甜味而無乜味,淨係乾同辣,真心唔好叫蜜糖香滑烤雞,外皮香甜,味道幾唔錯,雞肉真係好滑就咁食都好正芝士溶咗即刻拉下絲試下佢,視覺效果100分好拉得又好包得,係好玩既,芝士幾咸既,記住早啲食,煮煮下啲芝士變咗質感怪怪的整體都真係要試下既,一個幾正既體驗未夠喉叫多個韓式雞蛋卷,賣相好靚好吸引就好似紫菜包飯但飯變左蛋,口感好豐富,清清地幾好味既,食多幾舊就好飽建議大家點多啲醬,風味會更好而無咁漏,感覺如果又有飯又有紫菜又有蛋好似會更正一路食嘢一路飲住柚子蜜雞尾酒,韓式燒酒加蜜子蜜,其實相當驚喜,好味易入口而唔會好甜,飲得好暢快易醉係真既整體感覺唔錯,雖然每樣野都
旺角店,裝修以簡約舒服韓風設計,寬敞而輕鬆嘅感覺
餐牌主打當然係烤雞,幾十款睇到眼花,芝士鍋實在太吸晴
亦有好多韓式燒酒整既雞尾酒

蜜糖香滑烤雞,外皮香甜,味道幾唔錯,雞肉真係好滑
就咁食都好正
芝士溶咗即刻拉下絲試下佢,視覺效果100分
整體都真係要試下既,一個幾正既體驗

UFO芝士火鍋(無骨雞x蜜糖滑雞x甜辣烤雞)

蜜糖香滑烤雞

滑雞

芝士雞

拉絲芝士包雞

未夠喉叫多個韓式雞蛋卷,賣相好靚好吸引
易醉係真既

雞蛋卷

柚子蜜雞尾酒

整體感覺唔錯,雖然每樣野都唔平,但份量都好足,較適合多啲人既飯聚
如果你對芝士無咩執著既,直接試烤雞應該會更好味

#個經理講英文唯有當佢係韓仔
#落太大雨有位變等位
#見啲人食有骨好似滋味過無骨
蜜糖香滑烤雞
拉絲芝士包雞
柚子蜜雞尾酒
小編同朋友行完街之後,夜晚當然要繼續搵好嘢食啦😋,小編上晝食完龍蝦之後,好想繼續搵啲既出名又獨特款式既餐廳🤩。小編既朋友就介紹去瓊華中心一間食韓式烤雞🍗,而平時我哋聽開都係以炸雞為主,而呢間唔知味道又會係點呢?小編們決定再接再厲🍽,就試下呢間「Goobne Chicken」🐣。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈黃金脆烤雞 $188呢款黃金烤雞其實係咖哩味雞肉,因為係出面好多時候黃金都以為係咸蛋🤭。而味道烤出嚟有強烈咖哩香味,滲哂入雞肉到🤤,非常推介。呢一款黃金咖哩雞肉比較適合大眾口味,而且唔辣,香味濃烈,唔怕越食越口寡😳。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈辣椒脆烤雞 $198呢款可能係餐廳比較辣既烤雞,第一啖好強烈既辣味直擊味蕾🤯,之後係口腔慢慢滲透。雖然呢一下感覺好辣,不過辣味既後勁就無咁犀利🤔,係辣椒些少刺激外,無太大特別😲。而且呢款特別要襯熱食,因為涼咗之後既辣味變得有些少怪,整體既味道好有出入🧐。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈韓式雞蛋卷 $148雞蛋卷入面既配材有蟹柳、紅蘿蔔、餐肉、酸瓜🤔。小編一啖可以放得哂入口,入面有爽口又脆既紅蘿蔔同酸瓜帶出甜味🤩,又有雞蛋本身既蛋香,食得好滋味👄
🎈黃金脆烤雞 $188
🎈辣椒脆烤雞 $198
🎈韓式雞蛋卷 $148
雞蛋卷入面既配材有蟹柳、紅蘿蔔、餐肉、酸瓜🤔。小編一啖可以放得哂入口,入面有爽口又脆既紅蘿蔔同酸瓜帶出甜味🤩,又有雞蛋本身既蛋香,食得好滋味👄。
🎈部隊鍋 $160
呢款部隊鍋同出面食到既配材差唔多,有年榚、腸、芝士、餐肉同麵。辣味都同樣未去到辣到噴火,最緊要係越食越上癮🤤。如果作為食烤雞前既一款菜式,係非常開胃同豐富😻。
✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
今次小編嚟呢間餐廳食烤雞係第一次,感覺同炸雞既脆口感覺異樣不大😮,但同時間烤雞既飲食健康比炸雞好啲。其中小編個人比較鍾意食黃金脆烤雞👍,而且烤雞既款式仲有九款咁多,有興趣既朋友可以嚟到瓊華中心15樓👀,試試呢個韓國烤雞。
辣椒脆烤雞
黃金脆烤雞
部隊鍋
2020-10-03
黃金脆烤雞
韓式雞蛋卷
部隊鍋賣160蚊一碗,份量係一餅公仔麵,幾條芝士,五條好細條嘅年糕,幾塊午餐肉,少量大蔥,味道普通至極,份量少到可憐,完全係呃秤。。一個人食都未必飽。。。。唔會有第二次了。。。另外叫左一款芝士火鍋烤雞,因為第一次黎食,唔知邊款比較多人食,叫服務員推薦,烤雞6種口味揀兩隻,但我地表明可以的話想揀兩款唔係甜的雞,點知兩隻味有一款係有甜醬嘅雞,好失望!另外叫左兩杯梳打,每杯50,冇特別,只係一杯有士多啤梨味嘅梳打水,冇其他例如cream,雪糕嘅嘢,都收50,但冇50元應有嘅效果,所以總括嚟講,呢間店不合格!

2021-02-25
2021-02-10 133 瀏覽
之前都有同朋友去食過,不過好耐無去啦🤣就同老公去下食下😋😋😋我唔知點解好中意飲佢個魚湯我覺得都幾好味😍😍😍好中意食入面三角形個舊野😂重有呀,食炸雞有酸蘿蔔送好開胃嫁炸雞有好多選擇,可以2合1都得🥰🥰🥰可滿足2個口味,不過我唔太食辣😂只係叫左原味食滿足下🙈🙈🙈同埋佢有2種醬比你點,點雞真係唔錯👍🏻👍🏻👍🏻佢d飲品都好有趣嫁,之前叫過一個野飲有條鯊魚係到🦈🦈🦈不過今次試其他,好大杯同老公一齊飲😂可惜都係多到飲唔哂🙂
之前都有同朋友去食過,
不過好耐無去啦🤣
就同老公去下食下😋😋😋
我唔知點解好中意飲佢個魚湯我覺得都幾好味😍😍😍
好中意食入面三角形個舊野😂

重有呀,食炸雞有酸蘿蔔送好開胃嫁
炸雞有好多選擇,可以2合1都得🥰🥰🥰
可滿足2個口味,不過我唔太食辣😂
只係叫左原味食滿足下🙈🙈🙈
同埋佢有2種醬比你點,點雞真係唔錯👍🏻👍🏻👍🏻

佢d飲品都好有趣嫁,
之前叫過一個野飲有條鯊魚係到🦈🦈🦈
不過今次試其他,好大杯同老公一齊飲😂
可惜都係多到飲唔哂🙂
2021-01-30 151 瀏覽
美味的烤雞。韓式炸雞/烤雞已經同大家嘅日常分離唔到。韓式食物永遠都係好邪惡,充滿着大量嘅芝士。但係又令人抗拒唔到喎。我哋叫咗蛋卷,炸雞同炒年糕。先講個蛋卷。蛋味十分香濃,而且配料相當之多,令到成個口感嘅層次昇華左。另外炒年糕亦都唔算太辣。對我一個唔食辣嘅朋友來講係剛剛好。最後當然係主角炸雞啦,雞唔會話烤得太老,外脆內滑。而且肉質豐富。每咬一啖落去都會有肉汁咇出嚟。雖然今餐係好邪惡。但係我哋亦都食得相當之開心。
限聚令之下,今日同一個朋友黎左食一盤韓式蛋卷,同雙拼原味烤雞+蜜糖香滑烤雞。環境好舒服,服務態度非常好。想同朋友談下心傾下計時好推薦黎依度。叫野既時候其實預計我地兩個唔會食得曬啲野,之後蛋卷黎左,我地一下子就食左一半,因為太好食!點知醒起仲有碟雞,就唔敢再食啲蛋住,等碟雞黎左就再慢慢傾住計食,啲雞唔會太燙手,但溫度熱得剛恰到好處😊😊我個人比較中意原味烤雞,味道唔太重但又好好食,雞肉嫩滑,減肥女生唔需要擔心食完會肥!最後我同朋友將枱上面全部野食得曬!好滿意,店員之後仲好貼心送上牙簽總括黎講,係一個好愉快既用餐經驗

環境好舒服,服務態度非常好。
想同朋友談下心傾下計時好推薦黎依度。

好滿意,店員之後仲好貼心送上牙簽

總括黎講,係一個好愉快既用餐經驗
原味烤雞+蜜糖香滑烤雞,韓式蛋卷
2020-12-12
原味烤雞+蜜糖香滑烤雞,韓式蛋卷
  • 蜜糖香滑烤雞
  • 韓式雞蛋卷
  • 原味烤雞
2020-12-07 384 瀏覽
經過樓下派傳單見到佢啲午市套餐都好吸引128有半隻雞 有飯仲有小食同飲品一於嚟個午餐韓國之旅佢嘅炸雞側邊仲配有薯角 我哋叫咗四款蜜糖咖喱 甜辣 果味蒜蓉 芝士每一款都非常入味而且juicy雞肉好嫩滑唔會鞋口然後我哋四條友勁大食除咗四款雞lunch set 仲嗌左個番薯PizzaPizza勁足料 真係啖啖都有爆曬嘅番薯茸同厚厚嘅芝士食完呢餐應該會肥五磅全部都好好食 唯一要彈係炸雞配嘅蘿蔔蘿蔔其實勁重要 因為佢嘅清爽可以解滯但呢間嘅蘿蔔好似醃咗好耐已經開始淋淋地
經過樓下派傳單

蘿蔔其實勁重要 因為佢嘅清爽可以解滯
但呢間嘅蘿蔔好似醃咗好耐
已經開始淋淋地
2020-12-03 208 瀏覽
星期五同屋企人食完,星期二再同朋友食過。(2次基本上都唔洗等好耐就有位)第一感覺行入店內覺得地方環境乾淨,枱與枱之間尚算寛闊,而員工服務態度都不錯。至於食物方面,烤雞是必點。還有雞蛋卷、海鮮煎餅、炒年糕都可以一試。最後價錢方面確實唔平,但總結整體質素都是值得。
星期五同屋企人食完,星期二再同朋友食過
。(2次基本上都唔洗等好耐就有位)
最後價錢方面確實唔平,但總結整體質素都是值得。

2020-12-01 148 瀏覽
次次黎食我都喺叫蜜糖咖喱脆烤雞!估唔到香甜既蜜糖同咖喱可以咁match!今次仲出左芝士pizza!d芝士好似唔使錢咁,鋪滿埋個piazza連平時唔係好鐘意芝士既我都食左兩舊!芝士愛好者一定要試下!
次次黎食我都喺叫蜜糖咖喱脆烤雞!

估唔到香甜既蜜糖同咖喱可以咁match!

今次仲出左芝士pizza!
d芝士好似唔使錢咁,鋪滿埋個piazza
連平時唔係好鐘意芝士既我都食左兩舊!
芝士愛好者一定要試下!
2020-11-30 139 瀏覽
短時間內二次回訪🥳今次和家人一起吃,可以嚐到更多口味的烤雞😝·<韓式BBQ醬煙燻烤雞|蜜糖香滑烤雞> ʜᴋᴅ 238才發現Goobne的烤雞有分兩種:脆的和香滑的😯這次叫的都屬後者,雖然少了酥脆的外皮,但裹上醬汁依然惹味😋BBQ烤雞不太吃到煙燻味,像是普通的烤雞配上咸甜的醬料。蜜糖烤雞反而帶有黃芥末的味,完全是我喜歡的honey mustard 🍯·<辣椒脆烤雞> ʜᴋᴅ 198這款屬於脆皮的烤雞,咔滋咔滋的咬很爽🍗辣椒的辛香味十足,辣度不能小覷🥵很喜歡附上的兩款蘸醬:大概是芝士蛋黃醬和甜辣醬,前者更得我心,奶香濃厚剛好中和了辣雞🤪·<香辣炒年糕> ʜᴋᴅ 135和我想像中的韓式年糕不同,它的湯汁偏稀薄,所以年糕沒能很掛汁,味道也比一般韓式年糕少甜🤏🏻但年糕口感軟糯有咬口👏🏻還配有不少韓國粉絲,彈牙有嚼勁🍜·<人參雞湯> ʜᴋᴅ 168全桌最清淡養生的一道菜👵🏻湯頭雖淡,但仍能吃到一點雞和人參的甘味🐥小小的一隻雞裏面填滿了米和一條小人參,可以當湯飯吃,作為潤喉清腸胃的最後一道菜也不錯👌🏻·這次到訪旺角分店,感覺水準和其他分
<韓式BBQ醬煙燻烤雞|蜜糖香滑烤雞> ʜᴋᴅ 238

<辣椒脆烤雞> ʜᴋᴅ 198

<香辣炒年糕> ʜᴋᴅ 135

<人參雞湯> ʜᴋᴅ 168

這次到訪旺角分店,感覺水準和其他分店有參差,雞肉大多烤得過熟有點乾柴,據吃過幾間分店的家姐說,銅鑼灣和荃灣分店質素會較好😉
2020-11-29 115 瀏覽
我都食過好多間烤雞韓國嗰陣時都食過好多間烤雞所以唔使再嘥錢周圍試我自己唔鍾意食炸雞但係烤雞我會食感覺冇咁熱氣😅呢間嘅算香烤雞好好味而且佢連裏面的雞肉都好入味另外有一個芝士烤雞芝士勁多要快食因為如果凍咗啲芝士會杰晒,另外飲品都好大一杯沙律冇乜特別但係烤雞做得好出色
我都食過好多間烤雞
韓國嗰陣時都食過好多間烤雞
所以唔使再嘥錢周圍試
我自己唔鍾意食炸雞但係烤雞我會食
感覺冇咁熱氣😅
呢間嘅算香烤雞好好味
而且佢連裏面的雞肉都好入味
另外有一個芝士烤雞芝士勁多
要快食因為如果凍咗啲芝士會杰晒,
另外飲品都好大一杯
沙律冇乜特別但係烤雞做得好出色
2020-11-09 218 瀏覽
好食好食。蜜糖烤雞🍗無骨🍗入味、淋、啖啖肉,好食!但覺得貴左少少囉~💰$2xx韓式蛋卷 🍳必食 I t e m ❣️最鍾意一啖過食晒咁多樣野,又蛋又菜既口感 $8xAmazing ~~ 幾飽都要食番件,值得既~
好食好食。

蜜糖烤雞🍗無骨🍗

入味、淋、啖啖肉,好食!但覺得貴左少少囉~💰$2xx

韓式蛋卷 🍳

Amazing ~~ 幾飽都要食番件,值得既~
  • 韓式雞蛋卷
  • 芝加哥薄餅
2020-10-29 263 瀏覽
.喺舖頭食過好多次⋯.外賣就真係第一次食適逢有朋友生日就叫咗呢間既烤雞🤣雞全部都係雞諗起佢哋就諗起佢地啲雞全部大大舊😳🤩.甜辣烤雞 + 果味醬油蒜香烤雞兩款都好香好好味😋甜辣醬好難唔好食⋯好多時都做到味道岩岩好!第一次叫蒜香味⋯都唔錯啊👍🏼.原味烤雞唔知係咪外賣嘅關係⋯今次比較乾左少少,個人比較鍾意食原味😁.鐵板海鮮煎餅喂❌唔得喎⋯又貴又油膩⋯仲搵唔到海鮮😨全部都係韭菜同埋蘿蔔⋯仲有粉漿🆘最緊要係咩⋯呢舊嘢要$130😔😔😔😔😔😔酒樓啲薄撐都仲香口過佢😢搞唔掂喎🤭
喺舖頭食過好多次⋯
外賣就真係第一次食
適逢有朋友生日就叫咗呢間既烤雞🤣
雞全部都係雞
諗起佢哋就諗起佢地啲雞全部大大舊😳🤩
甜辣烤雞 + 果味醬油蒜香烤雞

兩款都好香好好味😋
甜辣醬好難唔好食⋯好多時都做到味道岩岩好!
第一次叫蒜香味⋯都唔錯啊👍🏼
原味烤雞

唔知係咪外賣嘅關係⋯
今次比較乾左少少,個人比較鍾意食原味😁
鐵板海鮮煎餅

喂❌唔得喎⋯又貴又油膩⋯仲搵唔到海鮮😨
全部都係韭菜同埋蘿蔔⋯仲有粉漿🆘
最緊要係咩⋯呢舊嘢要$130😔😔😔😔😔😔
酒樓啲薄撐都仲香口過佢😢搞唔掂喎🤭
10 分鐘 (外賣送餐)
2020-10-29 191 瀏覽
呢間店係香港都幾出名,所以我同朋友抱住幾高期望去。但去到啲職員態度不太好,已大大扣分。當晚點了三重芝士炸雞,芝士沒有想像中的濃,但雞幾滑。可能係我太大期望,若抱住平常心去應該覺得不錯
2020-10-26 219 瀏覽
睇完戲之後朋友話想食韓國野,本身去到outdark 度等位但實在太多人,所以走左去瓊華中心度睇下有冇咩韓國餐廳係唔使等位,去到見無人等位,加埋入面有好多空位,所以就拿拿林攞飛,門口唔知係咪因爲無客所以無職員企係度招呼😅等左好耐先有人理,入到去等低左先知無UFO但係門口叫飛時候無人講話暫停,好彩我地唔係一心諗住食呢個,如果唔係都唔知坐低食好定走好講返食物先算係唔錯既⋯起碼樣樣都係熱同埋味道唔會奇怪先,芝士拉到絲⋯但同韓國比較既話,食到味道差得遠,但無得飛唯有食住先