Goobne Chicken (瓊華中心)

2021-06-11 1547 瀏覽
既然食過一次好食咁就梗係再食多次啦😂今次要試吓上次無食到又想食嘅—————————————————————就係勁吸睛嘅芝士火鍋身為芝士控上次無食到今次梗係要滿足番芝士控嘅慾望啦🙈圍爐雞可以揀兩款口味最後揀左蜜糖同三重芝士鍋中間一大盤芝士碎睇住佢慢慢溶喺店員攪拌下變成軟綿綿嘅熔岩芝士過程真係好療癒🥰蜜糖烤雞 烤過但難得雞肉仍然保持嫩滑同juicy仲有甜蜜蜜既蜜糖襯托配上芝士濃郁香口三重芝士烤雞 雞皮香酥脆口上面再撒上芝士粉加埋芝士火鍋啲芝士 芝味爆燈芝士控必食之選👍🏻另外叫左個🆕嘅海鮮炒麵上次試左個炒飯幾啱心水今次要試下個炒麵 好大碟😮海鮮好足料 面頭滿滿海鮮炒麵有啲似炸醬麵個麵底又似烏冬比較粗身同時掛汁能力一流如果同上次個炒飯比較中島喜歡今次呢個炒麵多啲❤️飲品方面叫左香桃韓式米酒賣相粉粉的🥰由於酒精只有0.7%所以唔洗驚會醉🤣味道就好似有酒精嘅桃味乳酪 好飲下次想試下同樣🆕嘅番茄奶油年糕🙈—————————————————————∷ UFO芝士火鍋 $268∷ 韓式海鮮炒麵 $158∷ 香桃韓式米酒 $58∷ 藍莓特飲 $50
既然食過一次好食

∷ 香桃韓式米酒 $58
∷ 藍莓特飲 $50
2021-06-09
2021-04-28 2099 瀏覽
無論美式定韓式嘅炸雞我都鍾意食,不過想食嘅一大條件就係要搵到知音🙋‍♀️,皆因炸雞必定係大大份。呢日終於覓到同好一齊到訪「Goobne Chicken 」,我第一次嚟旺角店,但之前已經喺尖沙嘴同銅鑼灣店食過。我要澄清返,Goobne嘅雞其實係烤雞先啱。我同朋友星期六中午十二點就嚟到,所以未有太多客,不過店員已經做好哂開工嘅準備,態度友善,服務到位👍。週末無得嗌餐,只可以單點主餐牌嘅菜式。兩條友真係食唔到太多嘢,我哋最終只係食得兩款食物😩。韓式BBQ醬煙燻烤雞拼蜜糖香滑烤雞($238),作為烤雞專門店嘅Goobne,當然有賣各種口味嘅雞🐔。除咗辣嗰兩款外,其他幾款我都好有興趣,好彩呢度有得嗌半半啫✌🏻。烤雞真係好大份,我哋咁大食都食剩,要打包。另外,雞有得揀有骨或冇骨🦴。韓式BBQ醬煙燻烤雞,🍖韓式BBQ醬同想像中有啲唔同,帶少少甜,味道濃得嚟唔會太重口味。最重要嘅係同烤雞非常夾。蜜糖香滑烤雞,🍯蜜糖味係我至愛,而且嚴格來講呢度嘅係蜜糖芥茉味先正確。蜜糖唔係甜到漏嗰種,而面頭就附上唔少芥茉籽。蟹籽沙律醬芝士雞蛋卷($128),🥚雞蛋卷唔算太大件,不過勝在闊身。蛋卷上面鋪滿蟹籽沙律醬,撈勻哂
韓式BBQ醬煙燻烤雞拼蜜糖香滑烤雞
韓式BBQ醬煙燻烤雞
蜜糖香滑烤雞
蟹籽沙律醬芝士雞蛋卷
蟹籽沙律醬芝士雞蛋卷($128),🥚雞蛋卷唔算太大件,不過勝在闊身。蛋卷上面鋪滿蟹籽沙律醬,撈勻哂嚟食唔會膩,而且我仲驚覺有啲芝士肉醬嘅味道,幾正!蛋卷中間嘅部份充份展現何謂拉絲芝士🧀,而芝士會拉絲就皆因溫度夠熱。
隨烤雞會附送一碟韓式醃蘿蔔,酸度適中,食落好開胃🤤。如果唔夠,仲可以叫店員Refill。
題外話,餐廳好貼心,會提供一切食炸雞必備嘅工具,即係膠手套🧤、濕紙巾同骨盛等。同時,店舖環境衛生,食客自然食得安心。
總括嚟講,我認為Goobne烤雞比韓國當地食到嘅更好食🍗。呢度嘅烤雞外皮微脆,沾滿醬汁好入味,而內裡嘅雞肉經高溫烤焗後仍能保持肉嫩多汁,實在難得。不過我始終希望餐廳可以考慮出半份雞,賣貴啲都無所謂,因為太大份真係食唔哂呀!最後,我上載埋餐廳嘅完整餐牌以供參考🙏🏻。
韓式BBQ醬煙燻烤雞
蜜糖香滑烤雞
2021-07-25 0 瀏覽
開心星期五係旺角同好友行街後,見時間仲早唔太多人食晚餐,拿拿聲去Goobne Chicken 🐔到食雞啦!太耐冇來了,又出左新口味烤雞 👍既然黎到緊係要叫新口味啦! 蜜糖蒜香烤雞, 呢到最吸引是可以選擇有骨和無骨,我地要儀態,所以叫左無骨,無骨啖啖肉, 超多香蒜片,每件烤雞都比濃醬油包圍住,雞件入口仲有蜜糖的甜味。除左烤雞來到必點仲有泡菜煎餅, 煎到脆邊的泡菜煎餅,泡菜爽口帶一點辣,會令人越食越想食多件。下次想叫有骨睇下係咪都係咁滋味先。

下次想叫有骨睇下係咪都係咁滋味先。
2021-07-22 0 瀏覽
Here again at Goobne!! My favourite Korean fried chicken chain storeThis time, we also ordered honey alio chicken - $205(goobne premium oven roasted chicken launch) but WITH BONES🦴 I find chicken with bones actually taste better, and you understand better which part you are eating. And I strongly recommend two to share one chicken - you dont have to fight for the chicken wings/drumsticks.Seafood Jeon - $118Yummy and with plenty of ingredients, but i think it will be even better if it’s thinner.

Seafood Jeon - $118

Yummy and with plenty of ingredients, but i think it will be even better if it’s thinner. Too filling now haha

Mango Ade - $50

so tropical!!! suitable for summer yay!!

(btw the staffs were super strict on having us to be mask-on all the time when we’re not eating)

2021-07-20 0 瀏覽
平時提到韓國野 大家都可能諗起炸雞但Goobne Chicken 話比大家聽雞唔一定要炸先好食 烤雞一樣咁Yummy🤩最新推出嘅蜜糖蒜香烤雞 ($205) 超惹味要食到啖啖肉就緊係揀無骨啦😂烤雞表面除咗蜜糖之後仲有蒜片 所以香味十足另外佢有香濃嘅醬油配搭一齊 味道就更濃郁食落口 唔會覺得太油膩 甜甜地又幾正😋除此之外 仲有鐵板芝士煙肉蝦仁炒飯 ($128)芝士本來同煙肉好夾 加上蝦仁 口感層次豐富係鐵板上撈埋一齊嚟食 係邪惡得嚟 好好味😝最後配埋杯Mojito ($50) 好中意佢嘅薄荷味~fresh之飲 甜度適中 我好推薦🍹-裝修環境:✨✨✨✨✨服務態度:✨✨✨✨✨食物質素:✨✨✨✨✨(5個✨為滿分)唔信我嘅可以自己去試試
平時提到韓國野 大家都可能諗起炸雞
但Goobne Chicken 話比大家聽
雞唔一定要炸先好食 烤雞一樣咁Yummy🤩
最新推出嘅蜜糖蒜香烤雞 ($205) 超惹味
要食到啖啖肉就緊係揀無骨啦😂
烤雞表面除咗蜜糖之後仲有蒜片 所以香味十足
另外佢有香濃嘅醬油配搭一齊 味道就更濃郁
食落口 唔會覺得太油膩 甜甜地又幾正😋
除此之外 仲有鐵板芝士煙肉蝦仁炒飯 ($128)
芝士本來同煙肉好夾 加上蝦仁 口感層次豐富
係鐵板上撈埋一齊嚟食 係邪惡得嚟 好好味😝
最後配埋杯Mojito ($50) 好中意佢嘅薄荷味~
fresh之飲 甜度適中 我好推薦🍹
裝修環境:✨✨✨✨✨
服務態度:✨✨✨✨✨
食物質素:✨✨✨✨✨
(5個✨為滿分)
唔信我嘅可以自己去試試
Mojito
鐵板芝士煙肉蝦仁炒飯
蜜糖蒜香烤雞
Mojito
鐵板芝士煙肉蝦仁炒飯
蜜糖蒜香烤雞
一講起韓國炸雞🍗好多朋友都鍾意食Goobne Chicken 不過今次我哋就試吓新推出嘅烤雞 都好有驚喜❣️新口味🆕✨蜜糖蒜香烤雞 $205尼款以香濃醬油搭配香甜蜜糖 仲有美味蒜蓉烤製可選擇無骨 / 有骨雞 我就鍾意有骨嘅好大份呀 上桌已經香氣撲鼻真係烤得好惹味 外皮一層蜜糖脆脆地 撕開雞肉仲爆汁非常值得推薦尼個新口味👍🏻果然係名不虛傳嘅高級烤雞 一試難忘😋韓式雞蛋卷 $148食材色彩豐富 睇見都想食喇雞蛋包住青瓜、紫菜、醃蘿蔔、餐肉、芝士蛋皮煎至金黃色 質感紮實沾埋個芝士醬更添滋味😋
一講起韓國炸雞🍗

非常值得推薦尼個新口味👍🏻
果然係名不虛傳嘅高級烤雞 一試難忘😋

韓式雞蛋卷 $148
食材色彩豐富 睇見都想食喇
雞蛋包住青瓜、紫菜、醃蘿蔔、餐肉、芝士
蛋皮煎至金黃色 質感紮實
沾埋個芝士醬更添滋味😋

2021-07-20 19 瀏覽
餐廳設計簡約、樸實,給人平易近人的感覺,充滿親切感。木製的長枱、餐椅和地板,還有散發著柔和光線的奶白吊燈,塑造出溫馨、柔和的氛圍。店員態度親切有禮,主動為我們安排入座,及推介一些熱門菜式。我們點了兩個主菜。鐵板芝士泡菜炒飯($128)泡菜炒飯搭配上鐵板、芝士,還有太陽蛋的樣子,使人看見了,立刻食慾大增。店員給了我們一小碟紫菜,用來撒在炒飯上面,增加口感。拌好後的炒飯,味道變得很有層次,更加豐富。在一小口的炒飯中,泡菜扮演著主角角色,配合其他的食材,芝士、太陽蛋,使炒飯變得更加好吃。在微辣的味道中,有著甜甜的味道。讓人回味無窮,想再次品嘗。韓式BBQ醬烤雞($205)烤雞熱度十足、肉質嫩滑,面上塗滿了BBQ醬,味道較為濃郁。面上的醬汁較為稠身,味道不錯。在這間餐廳我們不但品嘗到美味的食物,餐廳的舒適環境和店員有禮的態度,讓我們在用餐時感到舒服、自在。這是非常愉快的一晚。

店員態度親切有禮,主動為我們安排入座,及推介一些熱門菜式。

我們點了兩個主菜。

鐵板芝士泡菜炒飯($128)

韓式BBQ醬烤雞($205)

2021-07-18 0 瀏覽
今日去左Goobne Chicken食下午茶,之前已經嚟過,覺得呢度環境好舒適,加上呢度啲雞不經油炸,主打健康雞肉新食法。見到佢推出新品"蜜糖蒜片烤雞",一於黎試試。香噴噴既烤雞終於上枱,遠遠已經聞到,烤雞果然無令我失望,濃濃的醬油再配上外層脆脆的蜜糖,再灑上焗香的蒜片,整體好夾。烤雞不經油炸,都可以做到外層超脆,雞肉嫩滑又唔熱氣。我仲叫左杯特色飲品叫鯊魚之淚,幾有氣勢。飲品賣相吸引,藍色的沙冰中配上鯊魚公仔,相當解渴。好滿足,離開餐廳已經想下次再黎啦。

見到佢推出新品"蜜糖蒜片烤雞",一於黎試試。

好滿足,離開餐廳已經想下次再黎啦。

• 蜜糖蒜片烤雞
2021-07-18 22 瀏覽
和細佬去食雞,旺角呢間分店原來都幾大,坐得舒服,好多學生過嚟食~午餐有set lunch好抵食!😍😍😍.蜜糖蒜香烤雞 $205 通常都食火山味,見到新推出嘅口味,梗係要試啦!😋😋可選有骨或無骨,我哋選擇了有骨,成隻雞都幾大隻,份量好足,滿滿蜜糖香味,眼見好多蒜片,醬汁甜而有焦香,烤得剛剛好,仲勁熱辣辣,成隻雞好嫩滑,又入味!最正口口雞肉充滿醬汁!食晒,認真不覺得油膩,推介。凱撒沙律 $108 好大碟,沙律菜好新鮮,有熟蛋、蕃茄仔、脆麵包、煙肉脆片,好卜卜脆,口感甚佳!兩個人share啱啱好。👍🏻👏🏻.
蜜糖蒜香烤雞 $205

凱撒沙律 $108
2021-07-06
  • 蜜糖蒜香烤雞
2021-07-17 36 瀏覽
唔經唔覺,今次已經係第三次食Goobne Chicken。 之前分別去咗尖沙咀同銅鑼灣嘅分店,今次就係旺角。唔知係咪我哋好好彩呢,每次都可以坐喺窗口位,今次都唔例外。店員介紹我哋試吓新產品蜜糖蒜香烤雞,我哋叫咗嚟試吓。雞肉烤得非常嫩滑多汁,雞皮就非常香脆,真正外脆內滑。蜜糖汁配烤雞當然係絕配,而上面嘅脆蒜片可以話係畫龍點睛,食起嚟非常香口。另外叫咗一個芝士煙肉蝦仁炒飯。比較特別嘅地方係炒飯上面有蟹籽,令炒飯食起嚟有更豐富嘅口感。上面配一隻煎蛋,加上非常邪惡嘅芝士同煙肉,真係一個令人又愛又恨嘅菜式。

Goobne呢間連鎖韓國餐廳相信大家都唔陌生,一黎位置方便,二黎食物有品質,三黎環境都坐得舒適😌初初都好糾結兩個人黎唔黎好,人少好似好難叫餸,不過太掛住呢個蛋捲啦😍 係每次都必叫既芝士雜錦蛋捲,裏面有蟹柳、火腿、青瓜、紅蘿蔔、醃蘿蔔、魚旦片,口感非常豐富👍🏻 配埋自家的醬汁真係perfect match!再叫左新出的蜜糖蒜香烤雞,其實平時來次次都會食辣味,不過撞正經期唔想食辣咁刺激就一於試吓新野🙈 雞皮好脆就算叫左右骨食落一樣啖啖肉!蜜糖味都好香(´▽`) 不過兩個人食一碗雞都真係有啲多,好彩佢配埋酸蘿蔔,識到油膩嘅時候用作中和😙仲有添呀~佢地星期一至日啤酒都有買一送一🤤🤤🤤好抵啊😈

仲有添呀~佢地星期一至日啤酒都有買一送一🤤🤤🤤好抵啊😈
2021-07-16 28 瀏覽
🇰🇷🐔韓式炸雞X邪惡🐔系列—▫️餐廳:Goobe chicken▫️地點:全香港只有🔟間分店📍 旺角彌敦道628號瓊華中心15樓(港鐵旺角站 E2 出口, 港鐵旺角東站 B 出口)▫️營業時間⏰:星期一至星期日 12:00 - 22:30▫️價錢:~$100+—美味:🐔🐔🐔🐔環境:🐔🐔🐔🐔價錢:💰💰💰+0.5💰—👧🏻又再去咗食韓式炸雞🐔🐔🐔就黎變肥婆😔😔朋友話想食就一齊放肆一吓🥸—📍UFO芝士火鍋🫕(揀咗甜辣烤雞同醬油蒜香)價錢:$268分數:🐔🐔🐔🐔覺得都幾抵食😍😍可以揀2款雞,仲有超多邪惡既芝士🧀🧀🧀加埋落隻雞到100分🤩🤩雞肉都幾滑,而雞皮夠香脆🤣🤣—📍香辣炒年糕價錢:$138分數:🫕🫕🫕+0.8🫕比想像中辣🌶🌶年糕都幾煙韌,仲有魚糕🤣但份量好似少咗啲—
🇰🇷🐔韓式炸雞X邪惡🐔系列

▫️價錢:~$100+

美味:🐔🐔🐔🐔
環境:🐔🐔🐔🐔
價錢:💰💰💰+0.5💰

📍UFO芝士火鍋🫕(揀咗甜辣烤雞同醬油蒜香)
價錢:$268
分數:🐔🐔🐔🐔

📍香辣炒年糕
價錢:$138
分數:🫕🫕🫕+0.8🫕
比想像中辣🌶🌶年糕都幾煙韌,仲有魚糕🤣但份量好似少咗啲
每次想去食尼間烤雞, 都要揍夠4個人或以上😂原因系佢啲野食真系實在太大份,2個人去一定食吾哂😅今次叫左韓式BBQ醬煙燻烤雞拼蜜糖香滑烤雞 $238韓式BBQ醬少少甜少少辣幾惹味,味道岩岩好食完一舊接一舊!反而個蜜糖香滑烤雞就遜色少少,可能平時燒野食既時候食開勁蜜糖,所以覺得尼個蜜糖味吾夠出😅但系啲雞系夠滑既!第二樣叫既系韓式雞蛋卷🥚每次黎到必食Item!其實本身系想食蟹籽沙律醬芝士雞蛋卷既~可惜佢話賣哂🥲有啲失落。。。不過尼個都好好食,厚厚雞蛋包全紫菜卷, 再點埋千系島醬食,非常邪惡😈第三樣就叫左芝士泡菜鐵板炒飯,尼個第一次食!一上枱即刻WOW左聲,有好多芝士🧀隻蛋又煎得好靚,賣相一流👍🏼𢳂一匙飯,再用芝士系咁繞,跟住再加啲紫菜碎🥰少少辣,多芝士個感覺好幸福第四樣系叫左鐵板海鮮煎餅由於同行有人吾太食得辣,所以叫左尼個。。。個人覺得麻麻地,無泡菜煎餅咁好食野飲方邊,生啤買二送一🍻🍺,perfect!食完以上食物之後竟然有啲吾夠飽🤣於是叫多左個香辣炒年糕我地系叫左小辣既,但吾知系咪俾錯左我地😅因為我食左一舊就已經頂吾順😂😂😂但佢個料好足,有年糕﹑魚糕﹑雞蛋﹑芽菜同粉絲
韓式BBQ醬煙燻烤雞 + 蜜糖香滑烤雞
韓式BBQ醬少少甜少少辣幾惹味,味道岩岩好食完一舊接一舊!
第二樣叫既系韓式雞蛋卷🥚每次黎到必食Item!
韓式雞蛋卷

第三樣就叫左芝士泡菜鐵板炒飯,尼個第一次食!
鐵板芝士泡菜炒飯
第四樣系叫左鐵板海鮮煎餅
鐵板海鮮煎餅
由於同行有人吾太食得辣,所以叫左尼個。。。
個人覺得麻麻地,無泡菜煎餅咁好食
野飲方邊,生啤買二送一🍻🍺,perfect!
食完以上食物之後竟然有啲吾夠飽🤣
於是叫多左個香辣炒年糕
香辣炒年糕
我地系叫左小辣既,但吾知系咪俾錯左我地😅
因為我食左一舊就已經頂吾順😂😂😂
但佢個料好足,有年糕﹑魚糕﹑雞蛋﹑芽菜同粉絲
2021-07-12
韓式雞蛋卷
鐵板芝士泡菜炒飯
香辣炒年糕
2021-07-15 23 瀏覽
今日同朋友去旺角行街,朋友話想食韓國炸雞,話瓊華中心有間好好食,喜愛韓風嘅我,當然拍手叫好😝😝👍🏼餐廳裝修都幾靚,坐得都幾舒服,餐牌好多嘢揀,淨係炸雞都成10款😍😍😍😍 選擇困難症嘅我地都諗咗好耐究竟食邊一款好😍😍😂 我哋兩個人唔係好肚餓,點左個蜜糖蒜香炸雞同一個卡邦尼炒年糕🤪🤪🤪無骨嘅炸雞不得了😍😍😍 一見到款雞份量超大,賣相都好靚,未食已經聞到有蜜糖味😍😍👍🏼👍🏼👍🏼識落個皮脆身😝👍🏼 蜜糖好夠多,夾埋啲蒜味真係不得了😝😝👍🏼👍🏼卡邦尼年糕都有大碟,個汁好濃郁😍配埋啲煙肉同粉好味😋😋😋總的來說,如果一班人想食炸雞,呢間真係不二之選😝👍🏼,因為好食又大碟😝👍🏼

卡邦尼年糕都有大碟,個汁好濃郁😍配埋啲煙肉同粉好味😋😋😋

2021-07-14 18 瀏覽
疫情好轉加上有得食好食,今日同朋友去MK度shopping, 咁就喺呢一區度食飯, 見到呢一間烤雞的韓式餐廳,咁就walk in去試下,凱撒沙律: 未食雞之前順便清下腸胃咁就叫咗個前菜,就一定要食下啲菜幫助消化 呢個凱撒沙律做得OK, 沙律汁同埋菜都得mix得好勻循 , 作為小食我覺得唔錯。蜜糖咖哩烤雞: 其實呢個烤雞都幾大隻,我覺得佢俾左成一隻我哋,因為見到有兩隻雞脾喺度,咁講返味道先,其實味道佔嘅比例我覺得蜜糖佔八成、。咖哩佔兩成,但當你食到最尾嘅時候,我就會覺得蜜糖味會比較重少少,所以呢個雞幾適合鍾意食蜜糖雞嘅朋友而,而我自己就比較鍾意食辣嘅,咁我覺得下次會挑戰難度,叫過再辣啲嘅烤雞食。

• 蜜糖咖哩烤雞