2022-06-08 391 瀏覽
👸🏻🍴份量超大 極邪惡韓國菜之前已經食過幾次 但每次去食都覺得好滿足❤️-🍴社內相親套餐 SET B $388ABC套餐有三款口味嘅烤雞選擇~今次揀咗set B,甜辣烤雞🍗甜辣烤雞一般對韓國美食的印象都是炸雞 但Goobne Chicken 的是烤雞 更健康 但一樣好味 雞肉多汁鮮嫩👍🏻醬汁偏甜微辣😋烤雞亦可以選擇有骨或無骨蜜糖BBQ芝加哥薄餅批上鋪了滿滿的拉絲芝士和蜜糖雞肉Pizza批邊望落有D厚 但咬入口十分香脆 批心有啲類似薯蓉嘅野🧐不過食一兩舊已經好飽😚另外加配🥭芒果沙冰 $58味道不過不失🥣烤雞附送醃蘿蔔 食落酸酸地 口感清爽 解饞一流@cheatdaycheatmeal
👸🏻🍴份量超大 極邪惡韓國菜
之前已經食過幾次 但每次去食都覺得好滿足❤️

🍴社內相親套餐 SET B $388
ABC套餐有三款口味嘅烤雞選擇~
今次揀咗set B,甜辣烤雞🍗

甜辣烤雞

食落酸酸地 口感清爽 解饞一流

@cheatdaycheatmeal

2022-06-07
  • 甜辣烤雞
fafafoodie 睇親韓劇都間唔中想食炸雞🤣但又怕肥想冇咁guilty,就會揀Goobne食。平時去親Goobne都會揀佢冇醬既烤雞,因為覺得可以保持外皮脆度。加上食物份量都偏大,少人食真係叫唔到好多款🙈佢出左個新pizza 望落勁芝士🧀🧀🧀,芝士控緊係要試下佢🤩pizza散叫淨係得淨芝士或蝦。前排社內相親韓劇好似好Hit,原來仲出左個社內相親套餐,套餐入面個pizza冇得散叫,又好似吸引啲,所以就決定試社內相親套餐(Set C),包一個烤雞同pizza。#果味醬油蒜香烤雞 🐥 ❣️烤雞有三種味揀:辣味 / 甜辣 / 果味醬油蒜香。仲可以揀 有骨 / 冇骨。食炸雞我比較鐘意揀有骨。雖然係烤雞,但外皮做到好似炸雞咁脆🤪,淋左醬汁之後都仲保持到脆度🤩!驚喜!醬汁鹹香加蒜味夠出又唔會太搶帶微甜,好惹味!仲覺得有啲似橋村炸雞個味😭好想飛轉韓國.. 烤雞配既酸蘿蔔正正常常幾開胃解膩#蜜糖BBQ芝加哥薄餅 🍕🧀🧀🧀❣️#薄餅 係深盤設計,放滿 #拉絲芝士 、豬肉、薯仔,豬肉食落好似叉燒,好特別又幾夾!批底同邊都唔厚既,批邊仲脆脆地添~仲有啲薯蓉圍邊~配蜜糖醬同微辣醬仲有酸青瓜解膩又滿足寫完食評又好

社內相親套餐

#果味醬油蒜香烤雞 🐥 ❣️

果味醬油蒜香烤雞

#蜜糖BBQ芝加哥薄餅 🍕🧀🧀🧀❣️

蜜糖BBQ芝加哥薄餅

寫完食評又好想外賣個套餐返家一邊煲劇一邊chill住食烤雞pizza 🤤🤤🤤🤤

HKD388
加一服務費
Goobne Chicken
#fafafoodie_旺角
社內相親套餐
果味醬油蒜香烤雞
2022-06-07 342 瀏覽
最近天氣太悶熱 唔願周圍走 唯有上外賣平台睇碌到間食炸雞 好似幾吸引 一於試吓經外賣平台落單 等左一個鐘差唔多就到啦外賣黎到 一打開都無散哂同埋仲暖既蜜糖蒜香烤雞(去骨)份量唔算少 每件望落去都好大舊 咬落去外層既皮有少少脆 而且有滿滿蜜糖覆蓋 再有蒜粒加係面 成個汁好惹味 食完一件想追多件脆香麵包球-蒜香忌廉一打開紙袋個蒜蓉包係球體 好得意 仲好貼心咁剔左個十字 方便搣開tim切開左之後見到個包既中心全部都係忌廉 好大範圍 咬落去 包既外層好香脆 中間又夠鬆軟配埋忌廉醬 就好似飲緊忌廉湯咁 好濃郁💛第一幅相見到仲有薯條 但真係不值一提因為完全唔好食 又乾又唔脆 仲衰過自己去超市買返去整 所以強烈建議唔好叫薯條
最近天氣太悶熱 唔願周圍走 唯有上外賣平台睇
碌到間食炸雞 好似幾吸引 一於試吓

經外賣平台落單 等左一個鐘差唔多就到啦
外賣黎到 一打開都無散哂同埋仲暖既

蜜糖蒜香烤雞(去骨)

脆香麵包球-蒜香忌廉

2022-06-05
60 分鐘 (外賣送餐)
  • 蜜糖蒜香烤雞
  • 脆麵包球-蒜香忌廉
2022-06-01 3124 瀏覽
˘͈ᵕ˘͈ 社內相親烤雞(果味醬油蒜香)+ 蜜糖BBQ芝加哥薄餅套餐 $388睇緊社內相親既時候已經好想食佢哋既烤雞同pizza🤤 估唔到宜家連香港都有就即刻去咗試🤩 烤雞由蘋果檸檬醬汁配上陣陣蒜香組成🍋 食落幾清新同甜甜地又唔會好膩😍 加上肉質嫩滑 非常出色🫶🏻 蜜糖BBQ芝加哥薄餅同樣冇令人失望✨ 食落淡淡芝士既鹹香配上香甜既蜜糖真係好夾😋 薄皮仲要烘得剛好 食落好香脆 絕對係令你滿足既一餐🥳 另外呢度既份量都頗大 兩個人食完pizza都食唔到烤雞要打包走🤣 所以比較適合同朋友黎聚會多啲🤎Business Proposal Chicken (Fruity Soy Garlic) + Honey BBQ Chicago Pizza definitely will supply you a day of happiness(๑•ᴗ•๑)♡ Gold-roasted chicken coated with apple lemon juice🧃, soy sauce, and garlic🧄 had a sweet and delightful taste but was not heavy
Business Proposal Chicken (Fruity Soy Garlic) + Honey BBQ Chicago Pizza definitely will supply you a day of happiness(๑•ᴗ•๑)♡ Gold-roasted chicken coated with apple lemon juice🧃, soy sauce, and garlic🧄 had a sweet and delightful taste but was not heavy yet🍗 Honey BBQ Chicago Pizza was super-rich, cheesy & filling😚 The crust was crispy with a hint of sweetness from the honey🍯 It’s really satisfying for having the evil cheese on ever slice🍕 The huge portion size for food and relaxing ambiance is suitable for catching up with friends🥰
評分: 9/10🌟
—————————————————————————————
Goobne Chicken (瓊華中心) (旺角)
旺角彌敦道628號瓊華中心15樓

𓍼 #foodietiffhk
𓍼 #foodietiff旺角
𓍼 #foodietiff推介
𓍼 #foodietiff韓國🇰🇷

#hongkong #hongkongcafe #hongkongfood #hkfoodlover #foodaholichk #hkfoodie #cafehopping #goobne #goobnechickeb #旺角 #香港美食 #美食推介 #美食攝影 #旺角美食 #旺角cafe #旺角韓國菜 #打卡cafe #打卡餐廳 #醬油烤雞 #芝加哥pizza #香港好去處 #다방 #홍콩 #홍콩맛집 #홍콩일상생활
  • 社內相親套餐
2022-05-18 443 瀏覽
高質韓國餐廳😍😍😍叫左芝士pizza 🍕🍕好重芝士味👍中意食芝士嘅人一定要嘗試😍燒雞好食🍗🍗四人同行,個個都食到好飽☺️有機會一定會帶朋友再去食👍
高質韓國餐廳😍😍😍
2022-05-15 300 瀏覽
❤️HALF HALF $238We ordered half half chicken this time ,bbq and honey flavour Korean bbq is like having bbq chicken while honey flavour is like sweet Yet but of them are not dry ❤️韓式雞蛋卷$148Attractive in menu , taste good . Egg roll includes carrot , cheese and ham❤️鐵板芝士煙肉蝦仁炒飯 $126A lot of cheeseeeeeee❤️Terra $38

❤️HALF HALF $238
Yet but of them are not dry
❤️韓式雞蛋卷$148
❤️鐵板芝士煙肉蝦仁炒飯 $126
A lot of cheeseeeeeee
❤️Terra $38
2022-04-22 499 瀏覽
一向追開韓星嘅我 有日睇睇下《社內相親》見到佢地食炸雞 自己又想食😂醒起香港都有申夏莉屋企人開嘅炸雞店咁當然要叫返一模一樣嘅餐啦知堂食會多人下 唯有整返個外賣先🥡係尋回韓國嘅味道🇰🇷係韓國炸雞嘅味道😭*❣️ 社內相親套餐 Set B $426“烤雞+蜜糖BBQ芝加哥薄餅”大家認住呢個套餐啦!想跟申夏莉食一模一樣就係呢個*烤雞有3️⃣款味可供選擇1. 辣味2. 甜辣3. 果味醬油蒜香*而我緊係要甜辣啦🙈食炸雞點可以唔叫甜辣嫁甜辣味永遠都係我心目中最正嘅口味食落隻隻雞都好入味 好嫩口🍗份量又多喎 兩個人食都好飽下完全係正宗韓國味道🇰🇷🇰🇷🇰🇷同香港嘅炸雞真係差好多 역시 양념치킨 최고🙌🏼역시 한국치킨 최고🙌🏼 짱이다!!!!!!!!!!!*薄餅就同我地平時食開嘅有啲出入下🍕不過熱食嘅話係件件都有拉絲效果果然真係好重芝士下🧀係薄批黎 但批邊係厚身食到批邊位就脆卜卜
一向追開韓星嘅我 有日睇睇下《社內相親》
見到佢地食炸雞 自己又想食😂
醒起香港都有申夏莉屋企人開嘅炸雞
咁當然要叫返一模一樣嘅餐啦
知堂食會多人下 唯有整返個外賣先🥡
係尋回韓國嘅味道🇰🇷
係韓國炸雞嘅味道😭
❣️ 社內相親套餐 Set B $426
“烤雞+蜜糖BBQ芝加哥薄餅”
大家認住呢個套餐啦!
想跟申夏莉食一模一樣就係呢個
完全係正宗韓國味道🇰🇷🇰🇷🇰🇷
同香港嘅炸雞真係差好多
역시 양념치킨 최고🙌🏼
역시 한국치킨 최고🙌🏼
짱이다!!!!!!!!!!!
薄餅就同我地平時食開嘅有啲出入下🍕
不過熱食嘅話係件件都有拉絲效果
果然真係好重芝士下🧀
係薄批黎 但批邊係厚身
食到批邊位就脆卜卜
外賣自取
  • 甜辣烤雞
극한직업 !-雞不可失 _ 炸雞特攻隊-有種認真叫做炸雞炸到變做特務有種回味叫做見返啲相都會留口水- - - - -GOOBNE 自從係旺角開左之後其實已經食過好多好多次,方便易去,次次都回味無窮「救命,我個肚打緊鼓,都話吾好係臨訓前寫食評。。。仲話要減肥。。。」- 是咁的,本胖橘一直都係炸雞die hard friend,最高紀錄係連續5晚食吾同款嘅炸雞,美菲台日韓,GOOBNE 一直都係我心中好食嘅韓炸/烤雞代表今次出左消費卷共3個FD 一齊叫TAKE AWAY,15分鐘路程,一返到屋企,未開盒先肚餓1.韓式炒年糕TAKE AWAY 真心無係舖頭咁好食因為有少少淋左2. 無骨蜜糖蒜香烤雞個肚見到又打鼓真心無限大推!!!一啲都吾柴,勁JUICY而吾會油膩MEAT EATER 超有善DISH 無骨=雞塊=啖啖肉超愛3. 三重芝士烤雞超大推*2芝士粉超夠味雖然TAKE AWAY 但係仍然脆卜卜MEAT EATER超有善DISH有骨=有Drumstick=啖啖肉4&5海鮮煎餅 & 雞蛋卷SOR 因為烤雞太好味而比下去(不是你的錯,而是烤雞同學太優秀)又因TAKE AWAY 有啲凍左而淋左少
극한직업 !

炸醬炒年糕

1.韓式炒年糕
TAKE AWAY 真心無係舖頭咁好食
因為有少少淋左

蜜糖蒜香烤雞(無骨)

2. 無骨蜜糖蒜香烤雞
個肚見到又打鼓
真心無限大推!!!
一啲都吾柴,勁JUICY而吾會油膩
MEAT EATER 超有善DISH

韓式雞蛋卷

4&5
海鮮煎餅 & 雞蛋卷
SOR 因為烤雞太好味而比下去
(不是你的錯,而是烤雞同學太優秀)
又因TAKE AWAY 有啲凍左而淋左少少
不過店內食是VERY GOOD 的

最後希望。。。
快啲開返堂食,因為要攻克芝士火煱
成為出色嘅炸雞特攻隊!
2022-04-17
25 分鐘 (堂食)
炸醬炒年糕
蜜糖蒜香烤雞(無骨)
三重芝士烤雞
韓式雞蛋卷
  • 蜜糖蒜香烤雞
2022-04-10 422 瀏覽
第一次食呢一間烤雞。叫咗佢哋個招牌烤雞。蒜香蜜汁烤雞。同埋佢哋嘅芝加哥薄餅。要等大概20分鐘啲食物先嚟到。不過侍應有同我哋講過要等20至30分鐘。首先薄餅來,覺得不過不失啦。覺得可以再焗耐少少令到外皮脆啲,個人口味。我哋叫嗰個完全冇肉,作為一個肉食主義嘅我,覺得就係差咁啲,不過都好好味㗎。欣賞佢用咗幾隻唔同嘅芝士。不過芝士味都唔係太重,如果重味啲仲正。至於個烤雞,比我想像中濕。所以完全唔可以同炸雞比較,但係都好好味嘅。因為真係太多汁啦,大部份嘅雞都已經唔脆。烤雞可以揀有骨或者無骨。我哋叫咗無骨。本來擔心叫冇骨嘅話啲肉會好柴,但佢應該係用雞髀肉嚟整,所以雞肉都係好嫩滑多汁。
2022-04-06
2022-04-03 356 瀏覽
比較多分店同多人食的韓國餐廳,主打炸雞,耐唔時都會心思思想食呢度既炸雞。今日試左個年糕同烤雞。蕃茄奶油炒年糕 韓國近年的潮流菜式終於喺香港有機會試下除咗年糕、魚餅,仲有意粉根本就係fusion菜 蕃茄醬嘅酸味,加埋韓國嘅辣醬,原來都好夾黃金脆烤雞皮薄、乾身 我自己比較鍾意呢個口感出面好多地方都會唔夠乾身好似煎完再烤一陣呢個先係真烤雞其實原味已經好惹味配埋芝士醬就Perfect match 👍🏻期待下次再試其他

蕃茄奶油炒年糕
韓國近年的潮流菜式
終於喺香港有機會試下
除咗年糕、魚餅,仲有意粉根本就係fusion菜
蕃茄醬嘅酸味,加埋韓國嘅辣醬,原來都好夾

黃金脆烤雞
其實原味已經好惹味
配埋芝士醬就Perfect match 👍🏻

期待下次再試其他
2022-03-24 329 瀏覽
🐽Ordered the takeout (mixed half half chicken ) and Mediterranean salad. 🍴Love their chicken. Always juicy, well seasoned and they managed to also do the breast well without getting really dry. Tender, juicy and full of flavour. 🤩But the salad is what i would definitely go back for. It has a lot of goodies (almond flake, shrimp, blood orange, cherry tomato, resin and the dressing is just complimentary to the whole salad)🥗 The salad would balance out some of the guilt of too much protein

2022-03-20 345 瀏覽
好鍾意食呢度嘅韓國烤雞,味道選擇多,全部都可以揀有骨冇骨,而且lunch真係好抵,所以成日都嚟食。呢間主打烤雞,平時食炸雞會驚熱氣同埋有炸粉比較滯,烤雞就冇呢個問題喇。今次就揀左兩隻味嘅冇骨版,啱晒鍾意啖啖肉嘅朋友。我地揀左咖喱蜜糖同BBQ味,烤雞嘅過程將雞皮嘅油脂都烤走晒,雞皮微脆有咬口,雞肉夠晒嫩滑又juicy,兩隻味都好好食,鍾意惹味嘅我更愛咖哩蜜糖,佢唔辣嘅,係有咖哩嘅香同蜜糖嘅甜,真係食唔停口。本身個餐已經包左每人一個湯,沙律,餐飲,飯,所以好夠飽
本身個餐已經包左每人一個湯,沙律,餐飲,飯,所以好夠飽
2022-03-20 263 瀏覽
今日同朋友雙約談心🙊我地都愛食炸雞就搵咗Goobne Chicken🐓🐓🐓UFO 芝士火鍋🥘芝士火鍋烤雞真心無得輸邪惡又吸引🤤🤤雞有幾款口味可以選擇 滿足到我同朋友嘅愛好店員都好好 會主動幫我地整芝士仲話我地知點樣食係最好味😋——————Goobne Chicken (瓊華中心) (旺角)旺角彌敦道628號瓊華中心15樓—————————💋記住IG follow freeeeflow 一齊玩轉地球🌍
今日同朋友雙約談心🙊
滿足到我同朋友嘅愛好
店員都好好 會主動幫我地整芝士
仲話我地知點樣食係最好味😋
——————
Goobne Chicken (瓊華中心) (旺角)
旺角彌敦道628號瓊華中心15樓
—————————
2022-03-19 363 瀏覽
以前成日食堂食都無事,難得出開旺角就買外賣回家,估唔到就咁多錯漏首先,我經OpenRice 的外賣自取系統叫了一半甜辣雞+一半果味醬油蒜香烤雞、一份雞蛋卷、一份泡菜煎餅。當我去到拎外賣,得2個盒?原來對方執留咗份雞蛋卷俾我到我已經離開咗旺角坐緊小巴回家時,餐廳打嚟話整錯雞俾我😑佢俾左全隻果味蒜香雞,我果一半甜辣雞冇咗😤同店主溝通時問價錢一唔一樣,佢話都一樣,咁我又離開咗點會返到去,諗住算數,但返到屋企先睇返個價錢係差$33😒仲要我叫嘅「泡菜煎餅」冇拉拉變左做「海鮮煎餅」😡而家咩事,我叫3樣食物係3樣都錯,一係執漏、一係執錯,仲要俾錯,呢間冇下次真心嬲到爆最後要經OpenRice客服先可以協助追回差額😟

當我去到拎外賣,得2個盒?原來對方執留咗份雞蛋卷俾我

真心嬲到爆

最後要經OpenRice客服先可以協助追回差額😟
2022-03-18
外賣自取
食韓國嘢點可以唔食烤雞,韓國人好鍾意芝士配烤雞,所以今次黎到呢間韓國餐廳都要試試芝士烤雞🧀🧀💂🏼‍♀️《UFO芝士火鍋》(有骨)$268有六款烤俾你選擇,揀咗果味醬油蒜香烤雞及蜜糖香滑烤雞,分別各味有8隻16隻雞鎚圍住爐邊好吸引😍中間放滿三種芝士,包括瑪蘇里拉芝士、車打芝士及Grand Padano芝士,店員會開着嘅gas爐,一路燒住食,啲芝士慢慢溶化就聞到好濃香嘅芝士味!將啲雞鎚點埋啲芝士一齊食,簡直係人間天堂,啲芝士好軟心,一路開着過火食到最尾都唔會凝固,同烤雞非常夾頒發軍階:元帥🎖🎖🎖🎖🎖

💂🏼‍♀️《UFO芝士火鍋》(有骨)$268

頒發軍階:元帥🎖🎖🎖🎖🎖