2022-12-30 333 瀏覽
今日同朋友聖誕節聚會, 經網上叫左外賣。 送到屋企仲好熱。我地叫左蜜糖咖喱雞, 味道唔錯,唔會太有辣味、甜味比較重。 另外, 雞蛋卷口感唔錯。卡邦尼年糕有意粉, 所以都幾飽肚。 年糕口感好煙靭。
今日同朋友聖誕節聚會, 經網上叫左外賣。
2022-12-26 302 瀏覽
小編之前睇完社內相親一直好想食既烤雞店😃😃😃之前屯門新開張時日日排晒長龍,等都等唔到🥺終於有次小編早左收工,就可以食到了😚當日小編拎住好多野,店員都好細心主動比多張櫈我放野😉🍗 韓式BBQ醬烤雞 + 蜜糖香滑烤雞 $238黎到點可以唔食雞架~~~~份量好多,2個人食晒都好飽🤣上枱一刻係超熱😍 即叫即整!啲醬多到每件雞都食到啲醬,完全唔會覺得乾😙小編比較中意蜜糖味😚如果韓式BBQ醬可以偏咸啲會好啲🥲因為兩款醬都好甜,食晒就有啲濟了🥺🔎評分:可以一試👍🏼🧈 蟹籽沙律醬芝士雞蛋卷 $128除左叫雞,呢個雞蛋卷個樣都好吸引😳超大份,呢個價錢黎講都唔算貴🤭唔知用左幾多隻雞蛋🫢芝士同蟹籽沙律醬份量都好多🤩🔎評分:可以一試👍🏼
小編之前睇完社內相親一直好想食既烤雞店😃😃😃
之前屯門新開張時日日排晒長龍,等都等唔到🥺
終於有次小編早左收工,就可以食到了😚
當日小編拎住好多野,店員都好細心主動比多張櫈我放野😉

🍗 韓式BBQ醬烤雞 + 蜜糖香滑烤雞 $238
黎到點可以唔食雞架~~~~
份量好多,2個人食晒都好飽🤣
上枱一刻係超熱😍 即叫即整!
啲醬多到每件雞都食到啲醬,完全唔會覺得乾😙
小編比較中意蜜糖味😚
如果韓式BBQ醬可以偏咸啲會好啲🥲
因為兩款醬都好甜,食晒就有啲濟了🥺
🔎評分:可以一試👍🏼

🧈 蟹籽沙律醬芝士雞蛋卷 $128
除左叫雞,呢個雞蛋卷個樣都好吸引😳
超大份,呢個價錢黎講都唔算貴🤭
唔知用左幾多隻雞蛋🫢
芝士同蟹籽沙律醬份量都好多🤩
🔎評分:可以一試👍🏼
2022-12-23 320 瀏覽
如果你鍾意食韓國炸雞但又好驚太熱氣Goobne好岩你😍佢既雞係烤雞👍🏻食完冇咁有罪惡感😋佢星期一至五有lunch set超抵食 $128⭐️有一份烤雞(大約8件)⭐️魚糕湯⭐️沙律⭐️白飯⭐️飲品女仔多數食唔晒餐廳都好好 要外賣盒 唔使額外加錢我和朋友分別點左甜辣烤雞餐及蜜糖烤雞餐甜辣烤雞餐:唔算好辣 甜辣適中 令人越食越想食蜜糖烤雞餐:蜜糖唔算好重 味道都OK我比較偏向喜歡甜辣烤雞下次來都會encore佢😆❤️
如果你鍾意食韓國炸雞
但又好驚太熱氣
Goobne好岩你😍
佢既雞係烤雞👍🏻
食完冇咁有罪惡感😋
佢星期一至五有lunch set
超抵食 $128
⭐️有一份烤雞(大約8件)
⭐️魚糕湯
我比較偏向喜歡甜辣烤雞
下次來都會encore佢😆❤️

2022-12-23
2022-12-16 199 瀏覽
Goobne chicken朋友成日推介呢間話呢間啲炸雞好好食,早排見佢係屯門都開咗分店就想去試下佢啦~鐵板芝士泡菜炒飯 HK$128呢個泡菜炒飯比預期好味;鐵板上面放住泡菜炒飯,份量十足,配埋微溫嘅芝士一齊食,成個感覺好惹味,推薦~甜辣烤雞 (無骨) HK$205原先我地想揀無骨嘅烤雞同half half, 想方便啲之餘又可以試多啲唔同嘅味,但發現原來唔可以咁貪心,所以我地就揀咗個無骨嘅甜辣烤雞;雞肉好滑嫩但甜辣味冇想像中咁入味,但都好食嘅,兩個人share 同一個味嘅烤雞真係有啲多;最多我地都take away 咗半份返屋企食~整體感覺估唔到泡菜炒飯相比起甜辣烤雞更出色,但都希望下次黎可以試到其他味道嘅烤雞;食物份量都算多,都幾適合一班人聚餐~
Goobne chicken

鐵板芝士泡菜炒飯 HK$128

甜辣烤雞 (無骨) HK$205

整體感覺
2022-12-04 215 瀏覽
邪惡芝士炸雞第1次幫襯goobnb, 本來覺得炸雞都應該係平平無奇,但係依家配上芝士,令成件事加重玩味。12件炸雞分別有兩款味道,一款係綠叢芝士炸雞另一款係甜辣醬炸雞,每款六件,炸雞本身已經有自己嘅味道,再加上係鍋中央有啱啱熱熔嘅芝士,令味道再提升一個層次。我哋另外仲叫多個一個韓國年糕,係現場中口味比較唔辣嘅一個,佢勁來,但係偏向甜辣多過韓式嘅辣,佢啲年糕煮的煙人有口感配埋落場真係令人回味無窮。店員10分有禮,會經常過嚟幫我哋攪拌溶左嘅芝士,以免燶底,而當中職員亦有韓國人,令人有身處於韓國嘅感覺。
邪惡芝士炸雞

2022-11-29
2022-12-03 264 瀏覽
今日公司包場StageE睇戲,難得同事們可以一齊放工睇戲就選去附近的Goobne齊齊試食韓式燒雞,因為5:00pm前巳有人先到攞位點餐,所以六個人到齊試食物剛剛全部上枱慳返唔少時間,食物一上枱外型已經好吸引,最初仲擔心六盤咁大嘅食物我哋6個女士應該食唔晒,最後只食淨四件雞,厲害!1)地中海檸檬沙律-本人就係喜歡食柚子同橙,呢個沙律有齊呢兩款生果加上充足嘅沙律菜、蝦同埋杏仁片,真係好正好吸引,$128分量亦都合理,欣賞!👏2)蜜糖BBQ芝加哥Pizza,同一般食嘅Pizza唔同,唔似麵包皮,似係鬆餅包邊充滿芝士同餡料嘅Pizza,好特別真係必試🤩,一個八件3)因為有同事唔食辣,所以我哋要咗原味烤雞併蜜糖香滑烤雞,如果叫無骨有14件/有骨16件,呢盆烤雞真係超乎想像好食,皮香肉嫩👍🏻😋4)社內相親烤雞(甜辣)-有D似叉燒醬嘅甜味但冇乜辣味,本身雞嘅質素係ok但本人唔鍾意食甜,所以唔太有興趣5)韓式蛋卷-包住青瓜紅蘿蔔紫菜芝士同餐肉,都好好味!6)韓式炒牛肉粉絲都唔錯,至少有八種蔬菜同埋粉絲夠滑,不過韓式就係有少少甜,但係我可以接受。*跟雞上會配送酸蘿蔔同青瓜減低油膩感有部份侍應嘅態度特別熱
5)韓式蛋卷-包住青瓜紅蘿蔔紫菜芝士同餐肉,都好好味!
*跟雞上會配送酸蘿蔔同青瓜減低油膩感
有部份侍應嘅態度特別熱誠,唔錯唔錯六至六至八人一齊聚餐就最適合,因為烤雞pizza嘅份量都唔少。一定有下次再去試其他
2022-11-12 283 瀏覽
呢款菜食過好多次,味道keep住都非常好,年糕軟硬適中,意粉都好入味,而且個醬個味好特別,整體口感很好,非常過癮。👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼
👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼
2022-10-28 290 瀏覽
發現我收藏已久的韓式料理是韓國人所經營的韓式餐廳隱藏在商辦大樓二樓,可搭乘電梯上樓用餐空間非常大,適合家庭、公司聚餐餐點選擇多元,像部隊鍋、辣牛肉湯、蔘雞湯辣豆腐鍋、馬鈴薯豬骨鍋、冷拌飯石鍋拌飯、炒碼麵、炸醬麵炸雞、海鮮煎餅、辣炒年糕、韓式烤肉能想得到的經典菜色,這邊大多都有供應飲品提供眾多韓國進口燒酒、碳酸飲料提供開胃小菜,可無限續加。內用餐點需加收10%服務費。▪︎去骨優格炸雞去骨帶皮雞腿肉醃製後再酥炸口感特別香酥,再淋上特製的優格醬微酸微甜,口味清爽、不油膩搭配起來毫無違和感,值得嘗試看看另外甜辣炸雞、蜜汁炸雞我也有興趣▪︎石鍋拌飯(附湯)石鍋拌飯其實吃起來都不同小異這裡不同的是隨餐附上拌飯醬可依個人喜好添加醬料拌飯中配料豐富,有豬肉末、荷包蛋黃豆芽、胡蘿蔔,印象深刻的是切片白蘿蔔品嚐起來多了一股爽脆的口感,真是不錯!▪︎海鮮煎餅使用石盤盛裝,像一輪六吋披薩煎餅外皮煎得酥酥脆脆內餡夾入一絲絲口感彈牙的軟絲真是好吃極了!令人欲罷不能煎餅本身夠香,直接吃最好吃附上的煎餅沾醬沾了沒有加分效果▪︎迷你部隊鍋(附飯)迷你部隊鍋裡有韓國拉麵、起司、豆腐德式香腸、午餐肉、豬肉、泡菜等湯底調味屬重鹹,一
發現我收藏已久的韓式料理

是韓國人所經營的韓式餐廳
隱藏在商辦大樓二樓,可搭乘電梯上樓
用餐空間非常大,適合家庭、公司聚餐

餐點選擇多元,像部隊鍋、辣牛肉湯、蔘雞湯
辣豆腐鍋、馬鈴薯豬骨鍋、冷拌飯
石鍋拌飯、炒碼麵、炸醬麵
炸雞、海鮮煎餅、辣炒年糕、韓式烤肉
能想得到的經典菜色,這邊大多都有供應
飲品提供眾多韓國進口燒酒、碳酸飲料

提供開胃小菜,可無限續加。
內用餐點需加收10%服務費。

▪︎去骨優格炸雞
去骨帶皮雞腿肉醃製後再酥炸
口感特別香酥,再淋上特製的優格醬
微酸微甜,口味清爽、不油膩
搭配起來毫無違和感,值得嘗試看看
另外甜辣炸雞、蜜汁炸雞我也有興趣

▪︎石鍋拌飯(附湯)
石鍋拌飯其實吃起來都不同小異
這裡不同的是隨餐附上拌飯醬
可依個人喜好添加醬料
拌飯中配料豐富,有豬肉末、荷包蛋
黃豆芽、胡蘿蔔,印象深刻的是切片白蘿蔔
品嚐起來多了一股爽脆的口感,真是不錯!

▪︎海鮮煎餅
使用石盤盛裝,像一輪六吋披薩
煎餅外皮煎得酥酥脆脆
內餡夾入一絲絲口感彈牙的軟絲
真是好吃極了!令人欲罷不能
煎餅本身夠香,直接吃最好吃
附上的煎餅沾醬沾了沒有加分效果

▪︎迷你部隊鍋(附飯)
迷你部隊鍋裡有韓國拉麵、起司、豆腐
德式香腸、午餐肉、豬肉、泡菜等
湯底調味屬重鹹,一定要搭配米飯
建議不要喝湯,容易對腸胃造成負擔

首次來到杷記韓式料理,整體感受不錯
石鍋拌飯、海鮮煎餅、炸雞都是必點品項
來過杷記的朋友們,你們最喜歡哪一道呢
2022-10-13 325 瀏覽
韓國餐廳必試烤雞,喜歡揀有骨烤雞貪有趙口,惹味好多🍗加一個清新嘅地中海檸檬沙律🥗開胃清新解膩!咁兩個人食先食我哂成盤烤雞,呢間連鎖韓式餐廳岩哂一大班人黎開餐對飲😋

2022-09-15
2022-09-09 581 瀏覽
今日放咗工,就同老公出街食飯慶祝🪅looong weekend!哩個假期真係期待已久,要認真賀一賀佢🍻。我哋揀咗去屋企附近Goobne食炸雞🍗,我老公嘅至愛❤️。好好彩好快有位,不過裡面環境同舒適度真係好一般,坐得好迫,隔離枱(前後左右)講咩都完全聽到晒👂🏽,同埋完全係無位俾你放手袋👜。平時我哋會揀🌋火山烤雞,超超超火辣惹味🌶,但最近喉嚨有少少痛,所以安全起見,最後叫咗微辣嘅甜辣烤雞同果味醬油蒜香🧄烤雞(半半,有骨)$238。雖然唔算抵食,但佢哋嘅醬汁味道真係一流!雞肉嫩滑有彈性,肉汁豐富,因為烤製,所以唔會油淰淰,但略嫌今晚啲雞皮烤得有點硬。甜辣醬係我同老公第二最愛,香甜開胃,但其實唔係好食到有辣味,雞上面加咗杏仁碎,感覺好健康😀。果味醬油蒜香醬都唔錯,都係甜甜哋,中間有淡淡豉油味,蒜味唔太出。整體嚟講,烤雞質素令人滿意👍🏽。

整體嚟講,烤雞質素令人滿意👍🏽。
2022-09-09
2022-08-16 674 瀏覽
今日老公買咗外賣返屋企,一入門口見佢拎住袋Goobne返嚟真係超雀躍,我超鍾意食佢哋嘅烤雞🍗,我同老公都認為佢哋嘅雞係最好食的😋。平時我哋會叫超辣嘅火山烤雞,不過咁啱賣晒,所以叫咗我哋嘅次選—甜辣烤雞。一打開,啲醬汁多到好似成個水塘咁,一見到已經流晒口水!我哋鍾意食佢哋嘅雞嘅原因係佢哋唔係炸,而係焗,食落去唔會有油淰淰嘅感覺,感覺亦都健康啲。佢哋嘅雞肉亦好有彈性,一啲都唔會靭,配上香甜惹味帶微辣、煮得好濃稠嘅醬汁,嘩!真係人生一大享受😎。食完後個盒仲有一大碗汁,我同老公都話下次要煮定啲白飯,用汁撈飯,唔好嘥!
外賣自取
2022-08-09 1914 瀏覽
📍 Goobne Chicken 嗰日同boss食飯,一行8人黎到,不過我哋有啲夜,staff有啲趕收工感覺,服務有啲差🥲同埋Goobne Chicken不嬲都偏貴!—————————————————————❣️UFO 芝士火鍋 (無骨)$268多人先好嗌!因為好漏!有6款雞可以揀2款,嗌左甜酸辣雞同韓式BBQ醬烤雞,兩款烤雞都焗到脆卜卜,外脆內嫩呀!中間芝士用左三款芝士做拉絲效果,芝士味好香,不過要食快啲,因為好快就會痴埋一大舊!.❣️ 韓式BBQ醬煙燻烤雞 + 蜜糖香滑烤雞 $262蜜糖味no. 1焗得好香!肉好嫩滑!BBQ都好食,不過有骨,🐷都係鐘意無骨多啲😝.❣️ Goobne 芝加哥薄餅 $207好好味!好多芝士好好味,個外皮有啲似曲奇皮,夾得好好食!.❣️ 韓式雞蛋卷 $163雞蛋卷入面包住青瓜、餐肉、海苔、醃紅蘿蔔和芝士。雞蛋卷有少少甜味,另外個韓式泡菜醬汁只係微辣。有9件,件件都好厚身,食一二件已經好飽!.❣️ 鐵板泡菜煎餅 $119幾唔錯!唔會好厚粉!好足料!.❣️ 炸醬炒年糕 $149同平時炸醬麵嘅味有啲唔同,甜甜地😂都係辣嘅年糕襯啲😂.❣️香桃韓式米酒 $150/Jar0.7%

📍 Goobne Chicken
❣️UFO 芝士火鍋 (無骨)$268

❣️ 韓式BBQ醬煙燻烤雞 + 蜜糖香滑烤雞 $262

❣️ Goobne 芝加哥薄餅 $207
好好味!好多芝士好好味,個外皮有啲似曲奇皮,夾得好好食!

❣️ 韓式雞蛋卷 $163

❣️ 鐵板泡菜煎餅 $119
幾唔錯!唔會好厚粉!好足料!

❣️ 炸醬炒年糕 $149
同平時炸醬麵嘅味有啲唔同,甜甜地😂都係辣嘅年糕襯啲😂

❣️香桃韓式米酒 $150/Jar
0.7%酒精濃度,好好飲,女仔或者唔飲開都冇問題!#chuchu飲酒 推介!一班人飲,就好正!
❣️芒果沙冰 $58 士多啤梨沙冰 $58
個杯太細,賣相唔錯,但係啲沙冰太滿,未飲已經流晒落張枱度,朋友話芒果味道正正常常,士多啤梨味有啲似藥水味

不專業評分
👅好味指數:8/10
💰性價比:7/10
👍🏻推薦:8/10
—————————————————————
🏡地址: Goobne Chicken (屯門時代廣場) (屯門)
屯門屯隆街2號屯門時代廣場北翼1樓45-46號舖
👉🏻仲有幾間分店
🕑營業時間: 12:00 - 22:00
2022-08-02
2022-07-31 627 瀏覽
今日食韓式炸雞,此店的炸雞口味有好多選擇,我覺得最好食是芝士炸雞。但是今日我選擇了「社內相親」套餐,此套餐我炸雞有3款口味,而今次我選了甜辣口味,甜甜地但唔會好辣,好味但食多2件會「好溜」。而pizza非常好味,有多重口感,重芝士味,好適合芝士控食,而pizza尾部有甜甜地既醬和薯容。最後還點了一個泡菜煎餅,美道好又唔會太辣。不過如果食量不是大的人,就建議點「社內相親」套餐就足夠了,因為雞都有10多件,pizza有8件,分量算多。

2022-07-30
2022-07-22 562 瀏覽
之前食過其他分店屯門呢間第一次今次為咗個芝士同埋番茄奶油炒年糕UFO芝士火鍋 (無骨)揀咗個果味蒜香同埋三重芝士烤雞因為我同朋友都係芝士控所以就特登嚟試吓 反而果味蒜香有啲特別 芝士有啲太甜 個鍋入面嘅芝士好快就硬左 所以可能要食得快少少番茄奶油炒年糕呢個喺韓國嘅時候已經好鍾意食所以特登再叫黎試吓入面有啲意粉唔驚唔夠飽不過可以辣啲同埋唔使咁甜食到最尾真係太甜 會有啲漏服務冇咩特別不過係冷氣唔夠又或者可能本身嗰日太熱啦 食到出晒汗
之前食過其他分店屯門呢間第一次
今次為咗個芝士同埋番茄奶油炒年糕

UFO芝士火鍋 (無骨)
揀咗個果味蒜香同埋三重芝士烤雞

又或者可能本身嗰日太熱啦
食到出晒汗

2022-07-21
2022-07-20 409 瀏覽
買完野,屋企人打來話想加個炸雞做晚餐,即刻search下附近邊到有得買。睇完menu最後擇咗呢個set -  社內相親烤雞 (果味醬油蒜香) + 蜜糖BBQ芝加哥薄餅,落完order要等二十分鐘。烤雞份量都幾多仲大大件,雞肉多汁鮮嫩,啖啖肉,配上蘋果檸檬汁好甘甜。另外,仲跟左醃蘿蔔,酸酸甜甜好爽口。個薄餅放左勁多芝士,拉出來好似變成拉絲,而且餅底好深好鬆化,完全不膩!
2022-07-09
外賣自取