2022-04-07 132 瀏覽
GoNuts. 我嘅目標就係要試勻曬將軍澳海旁嘅cafe同埋餐廳😤今日又近左一大步啦!今次要介紹嘅就係GoNuts🤯未入去都已經吸引到我,因為佢地嘅裝修以橙色為主色,所以即刻搶曬focus🤩餐牌嘅選擇都好多,由 light bites 到 main 到甜品,款款都好吸引😎Crispy Fried Calamari with Wasabi Sauce:$118炸得好香脆同埋層皮唔會太厚,點埋𝚆𝚊𝚜𝚊𝚋𝚒醬一齊食增加左味道嘅層次🥰依個有驚喜😇White Truffle Oil Wild Mushroom Orecchiette:$108貓耳朵好少見所以就想試試啦!貓耳朵好煙靭,食落好creamy,松露味突出。Soufflé Pancakes with Earl Grey Cream:$94梳乎厘班戟都幾大舊,同埋好有蛋香味,好鬆軟!但係整體有少少失望因為 Earl Grey Cream 無咩味,食到最尾先feel到少少整體唔錯,Light Bites同埋Main都好足料同埋好好食,唯一覺得可以改進嘅係甜品。GoNuts. 100%值得Encore所以會再去多幾次試埋其他嘢。。。。。。。。。
GoNuts.

。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。
餐廳:GoNuts.
Overall (Out of 5): 🔆🔆🔆🔆
地址:將軍澳唐賢街29號藍塘傲格林威治村地下4A號舖
2022-03-27 159 瀏覽
今日週末睡到中午,出來TKO找食,這裡有一排餐廳挑選,行到這間很鮮艷的Cafe,女店員很貼心地跟我們打招呼有點被她的吸引力驅使下,便坐低試吓點了骯髒咖啡、嘻酥甩早餐、四川醬煎雞扒漢堡配薯條全部有驚喜骯髒咖啡飲完一杯要再encore飲出很多層次,每一秒味感不同嘻酥甩早餐老公好欣賞有他喜歡的豬腩肉味道酸甜肉質鬆軟四川醬煎雞扒漢堡配薯條點完就擔心醬汁會否很辣喜出望外地出來成件事很夾不會覺得太辣香又帶點刺激留意到其他食客點的食物都很吸引所以我們會繼續光顧,下次要邀請更多人一齊,可以試更多的其他款式
有點被她的吸引力驅使下,便坐低試吓

點了骯髒咖啡、嘻酥甩早餐、四川醬煎雞扒漢堡配薯條
全部有驚喜

飲完一杯要再encore
飲出很多層次,每一秒味感不同

老公好欣賞

香又帶點刺激

留意到其他食客點的食物都很吸引
2022-03-27
四川醬煎雞扒漢堡配薯條
🍴娘惹咖喱蟹肉配蒜蓉法包娘惹咖喱有好濃烈嘅香草和椰奶香配蒜蓉麵包食超級惹味蟹肉量超級多每啖都食到還有夾雜左小蕃茄同秋葵🍴紫薯麻糬窩夫紫糬窩夫配紫薯cream每一啖都是滿口紫薯味熱焫焫新鮮整出黎麻糬窩夫外皮脆口 內裡軟糯煙韌而且唔會好甜 所以唔膩另外仲有甜啲啲嘅雲尼拿雪糕配粟米片脆脆酸啲啲嘅柚子啫喱不同味道和口感都滿足到🍴Coffee Tonic with Cointeau溝左橙酒橙香味的coffee tonic酒精濃度感覺唔高*・゜゚・*:.。..。.:*・'(*゚▽゚*)'・*:.。. .。.:*・゜゚・*食過土瓜灣的heysonuts一直念念不忘知道澳南開左一段時間終於有機會食到近海邊 環境空氣舒服食完個brunch係附近行下真係好放鬆舒服
🍴娘惹咖喱蟹肉配蒜蓉法包

終於有機會食到
近海邊 環境空氣舒服
食完個brunch係附近行下真係好放鬆舒服
2022-03-17 121 瀏覽
近排去咗將軍澳食一間餐廳 之前見到啲人話幾好食 唔知係咪真架呢😚👅𝑊ℎ𝑖𝑡𝑒 𝑇𝑟𝑢𝑓𝑓𝑙𝑒 𝑂𝑖𝑙 𝑊𝑖𝑙𝑑 𝑀𝑢𝑠ℎ𝑟𝑜𝑜𝑚 𝑂𝑟𝑒𝑐𝑐ℎ𝑖𝑒𝑡𝑡𝑒 $108呢個食落幾creamy 黑松露味都算突出😋同埋都幾多蘑菇 調味唔錯 貓耳朵食落都幾煙靭 整體幾好食🤤👅𝑀𝑎𝑐 𝑁𝑢𝑡𝑠 𝑆𝑖𝑟𝑙𝑜𝑖𝑛 𝐵𝑒𝑒𝑓 𝐵𝑢𝑟𝑔𝑒𝑟 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝐶ℎ𝑖𝑝𝑠 $154佢嘅漢堡扒都有啲肉汁 有埋蘑菇令到佢更加juicy😛調味正常 漢堡包都幾軟熟 唔錯🙈👅𝑆𝑜𝑢𝑓𝑓𝑙𝑒 𝑃𝑎𝑛𝑐𝑎𝑘𝑒𝑠 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝑇𝑖𝑟𝑎𝑚𝑖𝑠𝑢 𝐶𝑟𝑒𝑎𝑚 $110佢嘅梳乎厘空氣感都幾重 唔會好硬實 蛋香都唔錯🥰Tiramisu cream幾滑 味道算突出 唔會太苦 推薦大家一試‼️👅𝐶𝑜𝑓𝑓𝑒𝑒 𝑇𝑜𝑛𝑖𝑐 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝐶𝑜𝑖𝑛𝑡𝑟𝑒𝑎𝑢 $50呢個飲落幾特別 橙味幾突出 酒味都幾重🤓總括嚟講 呢間餐廳嘅食物幾好味😋大家可以嚟到將軍澳一試😗😋 好味:8.37/10🤑 價錢:7.43/10🤗 服務:7.33/10😝 環境:7.20/10😚 衞生:7.18/10🤩 整體:8.29/10

呢個飲落幾特別 橙味幾突出 酒味都幾重🤓

總括嚟講 呢間餐廳嘅食物幾好味😋大家可以嚟到將軍澳一試😗

😋 好味:8.37/10
🤑 價錢:7.43/10
🤗 服務:7.33/10
😝 環境:7.20/10
😚 衞生:7.18/10
🤩 整體:8.29/10
Souffle Pancakes with Tiramisu Cream
Coffee Tonic with Cointreau
Mac Nuts Sirloin Beef Burger with Chips
Coffee Tonic with Cointreau
2022-03-09 89 瀏覽
呢一間係值得特登入將軍澳食既窩夫 🧇 已經榮升我心中窩夫既第1名🎖除左窩夫 仲有all day breakfast 同其他多國菜都望落好吸引----* 紫薯麻薯窩夫$𝟳𝟴⭐️𝟴/𝟭𝟬食過幾次水準維持一貫穩定 鐘意麻薯窩夫Q彈煙韌既口感 內餡係紫薯味 再配上紫薯cream 雲喱拿雪糕 不會太甜 又能吃到紫薯的香氣 另外個柚子味寒天 酸酸甜甜夠清爽----* 焦糖香蕉窩夫$𝟵𝟰⭐️𝟵/𝟭𝟬今次再試下普通窩夫 真正外脆內軟 充滿蛋香 ꒰◍︎⍢︎◍︎꒱۶ 淨係食個窩夫都已經滿足 加埋雪糕同cream 又甜又香 個人喜歡焦糖薄薄脆脆的口感 擺盤用心 而且比麻薯窩夫更抵食 ( ⸝⸝⸝⁼̴́◡︎⁼̴̀⸝⸝⸝)🎀 有機會想試埋熱食既一間

----* 紫薯麻薯窩夫$𝟳𝟴⭐️𝟴/𝟭𝟬

----* 焦糖香蕉窩夫$𝟵𝟰⭐️𝟵/𝟭𝟬

🎀 有機會想試埋熱食既一間

2022-02-11 109 瀏覽
位於將軍澳海濱南岸的搶眼咖啡店,由地鐵站走到約需十分鐘,裝修要紅橙色為主,全日早餐主打牛角包窩夫 。Slow cook belly pork waffle with green salad ,份量不多,肉質比較乾身,棄用漢堡包作包面,而改用窩夫做底,外型討好。另一主菜碎蛋沙律牛角包窩夫,也是清新選擇。沙律菜裏也是高質素,有火箭菜等。欣賞是日餐湯紅菜頭湯,紅菜頭份量多,唯一不足是侍應忘記了上餐湯。咖啡方面有十多種選擇,也有各式花茶果茶供應。

咖啡方面有十多種選擇,也有各式花茶果茶供應。
2022-01-11
近期omicorn 病毒黎到香港,第五波嘅疫情非常之接近,近排小學/幼稚園已經停課,而食肆都要禁堂食,令人人心徨徨。而喺將南藍塘傲平時己經冇乜人,而家情況又更加惨重,就好似呢間咁。 Gonuts 呢個名可能有D熟悉,其實就係土瓜灣咖啡店HeySoNuts+釀酒店Once you go craft 組成嘅。而Heysonuts 又同旺角black coffee係姊妹店,真係大有來頭。 餐廳從門口開始已經感覺到佢嘅獨特之處。裝修全以橙色為主題,非常耀眼。店舖有一邊設有多張「面壁思過」枱,又有種工業風格,而右邊嘅黑白畫個人認為有D似Nike嘅風格。 餐牌嘅選擇頗多,有早午餐意式粉麵飯,亦有D望落有D貴嘅分享拼盤(陣間再講),甜品當然就有HeySoNuts 招牌嘅梳乎厘班戟。成個menu 都充滿著一個閃電logo,覺得真係好似有種sports feel。 Slow cooked pork belly Waffle with salad $98 望落好似個pancake burger,堆疊得好高,價錢就正正常常,份量都唔少嘅。 窩夫望落好厚但其實size偏細,聞落就有少少蛋香。外層烤得尚算脆身,

窩夫望落好厚但其實size偏細,聞落就有少少蛋香。外層烤得尚算脆身,但好容易被豬肉嘅汁浸濕,可以再脆D。內裏綿密,香軟,但就未夠蛋香/甜味,食落有DD齋,有待改進。

豬肉撕得幼細,醬汁均勻分佈。食落有少少bbq嘅香料味,香滑creamy,唔會只係得茄汁嘅酸味而變得太齋,但汁量真係要控制吓,多到碟邊都有。豬肉肉質唔柴,有肉味,算係不錯。

豬肉配上乳酪醬汁,具有乳酸味同奶香,但佢一D都唔甜,令手撕豬肉更creamy,又唔會溝淡咗個味。而豬肉下面嘅蕃茄生菜就有D多餘。

Kerala Crab Curry with French rolls $288

價錢睇落就真係貴,但其實入面全部都係蟹肉,每一都充滿肉絲,仲要真係成個大碗咁多,可以毫無罪惡感去享受一大啖都係蟹嘅體驗。建議都係3-4人黎食先好叫呢樣野,真係好大份。

咖哩汁偏紅,質感較稀,但香草/香料味非常之多,惹味而温和,但就非常之辣,我有D頂唔順,而且可以再多D椰奶香。裏面嘅蟹肉索哂D汁,但又不失佢本身嘅鮮甜,質素絕對唔差。配上蕃茄葱蒜辣椒,dill等,每一啖都係滿足感。

蒜蓉包望落平平無奇,缺乏basil parsley 等香草,但佢粒蒜真係好大,辛香又充滿牛油香。質感冇平時烘到咁脆,呢隻內裏仲係非常軟熟。配上多到爆嘅蟹肉,堆疊到一座山咁高都唔過份,一口啖哂,就係滿足lor。

Cotton Candy Strawberry Panna Cotta $62

呢道菜極之適合打卡,咁大個綿花糖都會令人會心微笑著,回憶兒時嘉年華嘅必點小食。但其實下面嘅Panna cotta 先至係主角

底層嘅奶凍,軟滑而結實,香濃嘅奶香加上水果嘅酸甜,creamy但唔膩。中間嘅莓類果醬好dark,但就有陣我唔鐘意嘅藥水味,配上西式常用嘅Feuilletine杏仁脆片,士多啤梨同「肚臍餅」上面嘅蛋白脆。雲呢拿味嘅雪糕則香滑爽透,真係見到有一粒粒嘅雲呢拿籽喺裏面。
2022-01-26 151 瀏覽
而家WFH,日日喺屋企食嘢好悶,諗住搵附近餐廳試吓,知道呢一帶附近好多新餐廳好chill, 咪隨意選一間walk-in,雖然餐廳嘅裝修唔係我喜歡嘅style,啲枱以橙紅色為主,有啲似快餐店,但見到間餐廳加$30就有餐湯同甜品,係一個3-course lunch set咁就行咗入去啦,點知…叫咗個大蝦意粉,個意粉係甜嘅,好古怪,咁我就問waiter個意粉點解係甜嘅,佢都好helpful 幫我問吓廚師,點知個廚師答因為個黑蒜偏甜,所以會係甜味,我有點呆咗,第一次聽到黑蒜係偏甜… 咁我唯有食晒啲蝦就算😑
叫咗個大蝦意粉,個意粉係甜嘅
2022-01-19 90 瀏覽
由 HeySoNuts 與 ONCE YOU GO CRAFT. 聯乘的 GoNuts.,搶眼的橙色店面,讓你在一個地方同時享受甜品、啤酒、咖啡及美景。麻糬窩夫煙韌香脆,紫薯味濃郁,與雲呢拿雪糕的冰火組合非常吸引,更重要的是可以邊喝本土手工啤酒,邊吃窩夫,一站式地滿足所有人的喜好。
2022-01-10 97 瀏覽
星期日放假早早行完山,想去將軍澳海濱食個靚Brunch Chill一Chill,就俾呢間有點型格門面鮮橙色嘅美式餐廳所吸引,決定入去試一試。由於我地2個人唔算太肚餓,就點咗一個Waffle、一個Croffle同一杯飲品。 Waffle with Caramel Banana and Vanilla Ice Cream(Half)- $68窩夫真心有點驚喜~食窩夫最驚就係太淋同太乾,但今次完全唔會!焗得岩岩好而且外脆內鬆軟,入面有齊蕉糖香蕉,雲呢拿雪糕同有oreo既Cream,所以食落一啲都唔會覺得乾。雪糕係幼滑Creamy既口感,我地影咗一陣相都未溶,高質! Double Cheese & Ham Croffle with Green Salad - $82唔知大家有冇食過Croffle,即係Croissant+Waffle的混合版,呢一年都幾興架~食過最好食既Croffle係坑紋位好似餅乾咁脆口,而其他位置保持牛角包個種蘇脆,口感非常豐富架。但個心認為今次既Croffle壓得唔夠實,食落同普通牛角包分別不大,另外芝士比我想像中少,所以芝士味未夠濃厚。不過伴碟既沙律酸酸maymay可以

唔知大家有冇食過Croffle,即係Croissant+Waffle的混合版,呢一年都幾興架~食過最好食既Croffle係坑紋位好似餅乾咁脆口,而其他位置保持牛角包個種蘇脆,口感非常豐富架。但個心認為今次既Croffle壓得唔夠實,食落同普通牛角包分別不大,另外芝士比我想像中少,所以芝士味未夠濃厚。不過伴碟既沙律酸酸maymay可以解一解膩。整體尼講都合格啦

Green Tea Latte - $39
顏色同拉花望落都好吸引,不過奶泡唔算好綿密,放左一陣間已經慢慢消失中~~
味道方面都好Rich, 抹茶味濃郁帶有苦澀味,中意茶味濃既朋友可以一試。

環境方面都算幾多位,但同隔離位都幾近,傾計係一定會聽到既。而侍應們都好Nice & Friendly,後生為主,整體俾客人既體驗感唔錯。題外話,呢一排餐廳都係pet-friendly,本人係狗狗lover,見到狗狗們心情都好D!
Green Tea Latte
Green Tea Latte
2022-01-04 94 瀏覽
呢間嘢食款式好特別,仲好好食叫咗個curry蟹肉 配法包無諗過會咁夾食落d curry有啲泰國風味啲蟹肉好多 整體成個都超好食我估呢個係招牌?黑蒜薯條相信中意黑蒜既人會好享受。我都覺得ok但食曬成碟有啲”漏” 如果有其他款薯條揀就好!但整體係好特別的味道海鮮意大利飯超好食比想像中有驚喜太多 感覺啲嘢好似幾新鮮咁,蝦味都好出住附近真係會再去。食物好有驚喜,員工都好nice ,希望下次有機會再試下你哋介紹的甜品🍮。
呢間嘢食款式好特別,仲好好食

叫咗個curry蟹肉 配法包
無諗過會咁夾
食落d curry有啲泰國風味
啲蟹肉好多 整體成個都超好食

我估呢個係招牌?黑蒜薯條
相信中意黑蒜既人會好享受。我都覺得ok但食曬成碟有啲”漏”
如果有其他款薯條揀就好!但整體係好特別的味道

海鮮意大利飯
超好食

比想像中有驚喜太多
感覺啲嘢好似幾新鮮咁,蝦味都好出

住附近真係會再去。
2022-01-02 794 瀏覽
根據天文台消息,今個聖誕假期係10年來最凍的聖誕節;去了將軍澳南食晏晝飯,陣陣海風吹過來,真係幾凍,唔怪得早些日子天氣較和暖時坐滿了人的室外座位,全部人消失無蹤 ⋯⋯ 走進室內了。最近很喜歡澳南這個商場的餐廳,特別愛其休閒用餐環境,今日又揀了間之前未試過的「GoNuts」。其實,這只是餐廳的簡稱,全名是一句說話「Hey so Nuts, Once you go craft.」,也是這兩間餐廳的團隊合作發展的新品牌。前者最出名是甜品疏乎厘及窩夫,後者則以多款本地手工釀造啤酒打響名堂。鮮橙色門面、趟閘設計大門,充滿工業風之餘,不失型格。室內設計主色調及風格維持粗獷工業風,並帶濃烈庶民美式快餐店氣色,香港少見。簡單的餐牌設計維持相同風格。午餐時段見不到啤酒酒牌。除了「Hey so Nuts」的 soufflé 及 waffle,最特別的出品可説是四川麻辣口味漢堡包。Mac Nuts Sirloin Beef Burger ($154) 選用黑色竹炭麵包,獨特顏色配合餐廳工業型格風。另一賣點在於大啡菇及被完全溶化了的芝士包裹着的超厚身漢堡牛肉。大啡菇唔算特別厚身,勝在菇汁豐富。漢堡牛肉雖然唔算

Mac Nuts Sirloin Beef Burger ($154) 選用黑色竹炭麵包,獨特顏色配合餐廳工業型格風。另一賣點在於大啡菇及被完全溶化了的芝士包裹着的超厚身漢堡牛肉。大啡菇唔算特別厚身,勝在菇汁豐富。漢堡牛肉雖然唔算大塊,但夠厚;大啖咬下去,非常滿足。鬆軟多汁,略嫌油份未算豐腴,鮮甜牛味未夠濃郁。
Mac Nuts Sirloin Beef Burger
Mac Nuts Sirloin Beef Burger
追加 Pan Fried Sichuan Chicken Breast ($50) 似乎好抵食。據店員透露,追加的煎雞扒大細原來與 Sichuan Chicken Burger ($138) 完全一樣,分別只在於後者多了漢堡包的配料及一份薯條。Sichuan Chicken Breast 用了大紅炮花椒、青花椒、胡椒、花椒油等多款香料醃製,雖然知道一間西餐廳冇可能做到正宗四川風味,但咬下也具相當水準的麻辣。喜愛四川菜的人或者嫌只有微辣、亦未夠麻;但定位始終是迎合大眾口的西餐廳,有勇氣作出這種破格及 fusion,已藉得讚賞。
Pan Fried Sichuan Chicken Breast (top-up)
Cotton Candy Strawberry Panna-cotta ($62) 的大大團棉花糖,雖然味道沒有特別,勝在賣相震撼、吸引小朋友。大朋友的焦點就聚焦杯內的 Strawberry Panna-cotta。意式奶凍 Panna-cotta 較 pudding 結實,奶香就更濃郁,入口滑溜香甜。加入淡淡的士多啤梨提味,只嫌表面的士多啤梨糖漿味道太濃郁,完全蓋過了奶凍的味道。
Soufflé pancake with Tiramisu cream ($104) 源於早三四年開始在香港大熱的日式疏乎厘班戟。入口輕盈鬆軟、充滿空氣感,但又未至於完全沒有質感;選用日本雞蛋製作,充滿蛋香。表面灑滿了朱古力粉及朱古力碎片,品嚐前倒下一小杯 Tiramisu sauce;滲入去Soufflé pancake 後,入口充滿咖啡酒香,有點似一啖入口即溶的 tiramisu 蛋糕。
今日揀的四款出品皆是餐廳的招牌美食,除了漢堡包較為普通,其餘三款確實相當好味道,尤其 Pan Fried Sichuan Chicken Breast 的四川麻辣風味,相信配搭漢堡包的話,cross-over 的味道會更吸引。
2021-12-27
2021-11-30 518 瀏覽
將軍澳海旁真係越來越多餐廳,有一排冇去點知原來唔同晒,藍塘傲嗰邊又好似多咗起碼五間餐廳😅土瓜灣間HeySoNuts竟然喺度開分店,不過裝修餐牌都完全唔同,裝修幾靚走工業風,依度嘅餐牌食物款式比較多,仲有多國菜同多款本地精釀啤酒,除咗Pancake之外仲有好多甜品例如窩夫~👓Honeycomb butter maple syrup soufflé pancakes $88Honeycomb係蜂巢蜜,就係pancake中間完軲轆嗰舊,食落少少脆帶點硬又甜甜地好似硬版焦糖🤣其實pancake係好重蛋香味,不過敗筆在於過牛油楓糖醬,啲醬汁完全係水狀,一倒oops見到pancake瞬間濕晒扁左,似浸左舊蛋糕落啲水到🥲所以我都唔係好準確咁食到pancake本身質感,應該都鬆軟嘅不過偏輕盈。評分:7/10👓Dirty mixed nuts croffle $68Croffle係近年韓國cafe界好流行,即係Croissant+Waffle嘅混合體,將牛角包壓成窩夫。食落都幾得意因為其實純粹係煙韌嘅麵包質地,佢冇咗牛角包個種鬆脆好多層/窩夫脆口嘅感覺,不過自己唔會整所以都會想試吓🤣叫得dirty咁當然

👓Dirty mixed nuts croffle $68
Croffle係近年韓國cafe界好流行,即係Croissant+Waffle嘅混合體,將牛角包壓成窩夫。食落都幾得意因為其實純粹係煙韌嘅麵包質地,佢冇咗牛角包個種鬆脆好多層/窩夫脆口嘅感覺,不過自己唔會整所以都會想試吓🤣叫得dirty咁當然要好多朱古力😻佢的確落咗好多朱古力醬同朱古力粉,好濃郁,不過做多咗落咗好多棉花糖,然後側邊有好大舊見到都冇興趣食嘅cream,整體太甜🤣
評分:6.5/10
👓Purple sweet potato moffles with vanilla ice cream $68
其實窩夫除咗甜食仲有鹹食例如好似benedict/cheese ham等等但個包底就變咗做窩夫。
Moffle即係麻糬窩夫,因為有麻薯餡料所以佢嘅窩夫唔會好似平時咁吹脆口,不過咬到中間有好大個麻薯餡軟綿綿都幾好食。不過配料方面有啲普通,因為紫薯冇紫薯香質感又唔似紫薯蓉,又唔似紫薯雪糕,反而少少似溶咗嘅紫薯雪糕、紫薯忌廉🤔同埋雪糕只係好普通嘅雲呢拿雪糕又唔算特別香雲呢拿味唔算好好食令L想食多啖😅比較特別少少會係有三粒柚子啫喱
👓Iced Latte $49
正正常常嘅latte,賣相靚因為起初會見到咖啡同奶漸層,但其實有啲貴因為佢唔算好香濃咖啡豆味,唔算好出色要去到呢個價錢
評分:6.5/10
👓Passion fruit iced tea $44
同樣其實都唔平因為都只係茶,不過相比下佢比較大杯,同埋都好重百香果味又唔會太甜
2021-11-20 153 瀏覽
HeySoNuts x ONCE YOU GO CRAFT.難得星期日可以Chill下,去咗將軍澳新開搶眼橙色餐廳GoNuts.!由HeySoNuts與精釀啤酒店Once You Go Craft團隊開設,主打西餐、甜品、精釀啤酒及咖啡。店舖裝修以搶眼橙色為主調,配合銀色餐桌,再加上霓虹燈招牌,型格又有心思!Deep Fried Chicken Thigh with Homemade Sichuan Sauce十級推介的香辣炸雞配口水雞醬!😋即叫即整嘅炸雞拎到上台仲係熱辣辣,食落口肉質嫩滑,而口水雞醬味道層次豐富,辣中帶香、香中帶麻,將成份炸雞再提升不少!Ham & Cheese Croffle最近好Hit嘅牛角包窩夫!一啖融咗嘅芝士同厚切火腿,一啖牛角包窩夫,入口有牛油香,而且牛角包芯位仲有一層層酥!Beer 8 House IPA 本地精釀啤酒Coffee Dirty📍 GoNuts. 將軍澳唐賢街29號藍塘傲格林威治村地下4A號舖

Coffee Dirty

📍 GoNuts.
將軍澳唐賢街29號藍塘傲格林威治村地下4A號舖
2021-11-14
2021-11-15 105 瀏覽
首先間餐廳好eye-catching, 成間餐廳用咗橙色為主題,好rock 好特別。首先講吓佢哋嘅飲品,我覺得頗貴,$45 ice green tea latte, 好creamy, 我覺得綠茶可以 strong d. 另外叫左杯pacific pineapple cider, $88 L size, 加埋一接近一舊水,但size 同杯latte 一樣大,呢個就有D over price 左⋯個heysonuts breakfast 唔錯嘅,正正常常,夠大份,每樣嘢嘅味道都唔錯,我最鍾意係佢嘅藜麥、水果同沙律菜,味道最好,又新鮮,又健康!另外個 seafood risotto, 賣相唔錯嘅,材料都充足,但個人比較鍾意個飯乾身少少會更好,而 Kerala crab curry, 就真係好食,雖然$288, 但係值得嘅,微辣,味道濃郁,蟹肉配上蒜蓉包,十分香口美味,不過份量比較多,兩個人如果再叫其他菜式可能食唔晒,不過呢碟真心正💜💜