2022-11-08 70 瀏覽
好耐冇同媽咪撐枱腳,今晚同佢去咗旺角砵蘭街「GOGO Rock」鋸扒食晚餐🍴店內座位舒適,燈光幽暗有情調,無論係情侶或朋友用餐都適合✨餐廳特別設有生蠔區域,每天供應6-7款不同新鮮時令生蠔,可供顧客自行挑選適逢餐廳周年誌慶,最近推出咗11月期間限定的$298週年慶海鮮餐,仲送紅酒或白酒一支🍾另外也有一人份量的四道菜晚餐,原價$388,Like & Share FB/IG可享優惠價$288。當晚我地兩款套餐都點咗各一海鮮餐以經典三層架登場,影相打卡一流📸最頂層係凍熟蝦、翡翠螺及青口,每款各兩件,厚肉鮮甜中間有阿根廷紅蝦及吞拿魚刺身,鮮味十足最底有生蠔4隻,分別係N3 size的及西班牙及法國生蠔🦪入口鮮嫩,新鮮甜美跟餐揀咗Inkosi Sauvignon Blanc白酒。口感清爽略酸,帶白桃及百香果香,搭配海鮮就最好不過精選頭盤沙律煙三文魚肥美油潤,伴以新鮮翠綠沙律菜,清新開胃香濃雜菌湯湯質感濃稠,能品嚐到粒粒細碎的菇菌蓉,充滿菌香安格斯肉眼扒(300g)配薯菜厚切安格斯肉眼扒,足足重300g,七成熟剛剛好,肉質柔軟細膩,牛味濃郁突出,好滋味!伴碟仲有薯角及雜錦沙律菜,營養豐富,夠晒飽肚

中間有阿根廷紅蝦及吞拿魚刺身,鮮味十足

精選頭盤沙律

煙三文魚肥美油潤,伴以新鮮翠綠沙律菜,清新開胃

香濃雜菌湯

湯質感濃稠,能品嚐到粒粒細碎的菇菌蓉,充滿菌香

安格斯肉眼扒(300g)配薯菜

是日甜品

跟餐仲有是日精選甜品:芒果慕絲蛋糕,口感嫩滑,甜而不膩

熱即磨咖啡

最後仲有飲品,即叫即磨的熱咖啡,香濃醇厚
2022-11-08 45 瀏覽
係旺角砵蘭街原來都有間幾高質既蠔吧西餐廳🤤呢日假日食飯時間,都幾滿座,最吸引既就當然係餐廳放蠔既吧枱,一籃籃放滿哂吾同國家既生蠔😇野食都有set dinner 同埋四人餐等等,冇意中搵倒呢間餐廳同朋友聚會,真係意外中尋寶😂.👁‍🗨大蝦鮮茄西班牙意粉(7.5/10)💲180.➰叫左兩個dinner set,其中呢個大蝦鮮茄西班牙意粉食落有啲啲似拿破崙意粉咁,可能因為佢入面放左青椒,所以似😂意粉軟硬度適中,都幾掛汁,有香濃蕃茄味,而且份量都真係幾多🥲大蝦兩大隻,都新鮮,蝦肉吾會梅身,帶點點彈牙,啖啖肉🤓set dinner 仲包左一碗餐湯同埋沙律,呢日既餐湯係蘑菇湯,未飲都已經感受到菇味有幾濃郁,質感算係幾creamy🤩佢個沙律都值得推介😂除左沙律菜之外,入面仲有蕃茄粒,粟米粒同埋好少會有既大豆芽菜😮醬汁方面吾止用左芝麻醬一種,仲有啲啲帶點微辣既醬汁,所以食落有種韓國fusion 既沙律感覺,好香好夠味😬.👁‍🗨炭燒肉眼扒拼三文魚(7.5/10) 💲288.➰肉眼扒叫左五成熟,出到離效果幾好🫣好易切,夠哂腍身,個賣相亦都煎得幾靚😂入面都juicy有牛肉味,另外果個三文魚面頭有頗多既香草,煎

👁‍🗨大蝦鮮茄西班牙意粉(7.5/10)💲180

👁‍🗨炭燒肉眼扒拼三文魚(7.5/10) 💲288

➰肉眼扒叫左五成熟,出到離效果幾好🫣好易切,夠哂腍身,個賣相亦都煎得幾靚😂入面都juicy有牛肉味,另外果個三文魚面頭有頗多既香草,煎得都幾香,吾乾身,但係有啲位就有少量魚骨,食既時候要小心啲🥲佢可以揀配飯,意粉或者薯菜,我就揀左薯菜,感覺冇咁飽🤣薯仔炸過,好香口,而且都幾多😇整體都吾錯,兩個dinner set 仲配左有甜品,呢日就係士多啤梨蛋糕,細細舊一定夠肚食😂
蛋糕都意外地好食,士多啤梨味夠哂濃,又鬆軟滑身,配埋忌廉仲好食😛
👁‍🗨生蠔(7.5/10) 💲58 (1隻)

➰離到呢度一定要叫番啲生蠔食啦🤤全部生蠔都好新鮮,係餐廳出面個蠔吧拎過離,每一隻都夠哂凍😶‍🌫️呢日揀左西班牙castillo,法國mont blanc,st. martin同埋日本既sunofureku 🦪當中法國mont blanc海水味比較重,味道較淡,由淡味食到濃味🤩每一隻都大大隻好鮮甜飽滿,幾高質
🔛 整體評分(7.5/10)
2022-11-08 41 瀏覽
開Sem前同一班碧池sssss食開sem飯😂😂👍🏻我地來咗呢間餐廳食😋服務員質素都好好,逐一同我地介紹餐單食物🤤👍🏻好有耐心。環境舒適,燈光浪漫,坐低傾計都好舒服😌唔會被局促!我地食咗二人餐 set dinner 香煎鵝肝配牛柳同埋軟殼蟹海膽意大利粉。鵝肝同牛柳都好正好juicy,多肉多汁,口感好正!鵝肝新鮮!慢火煮再煎,好香好入味😋😋🤤👍🏻大大啖食又得,滿滿品嚐都得!🤣🤣😋餐湯都好濃郁,仲有cream係面層裝飾,湯味好香,好純,加咗cream仲好滑添☺️☺️salad好健康,有青瓜,生菜🥬番茄同三文魚🍣好fresh好healthy🥰🥰食完肉可以清下腸胃,減肥之選🤣🤣生蠔🦪都好正好鮮甜😍😍大大粒生蠔超級足料😘抵到爆!大家真係要來食下🙌🏻🙌🏻💛
2022-11-07 41 瀏覽
推薦位於旺角的西餐廳 Go Go Rock,餐廳裝修以香檳金作主色,環境優雅舒適,主打新鮮法國和時令生蠔,另外有各式各樣嘅套餐非常抵食,而且採用高質食材,亦提供各式各樣嘅酒類飲品配搭不同食材飲用,食完今餐之後高度推介這間餐廳,真心性價比超高👍🏻👍🏻👍🏻▪️時令生蠔🦪🦪🦪全部來自不同國家飛機直送,即叫即開非常新鮮,而且質素好高,我哋本來點咗四隻試一試水準,當然係唔夠喉再點多六隻,一口氣試咗七款不同國家和味道的生蠔,款款新鮮肥美,店員會教你有邊隻開始食由淡味道濃味,喜歡食生蠔嘅朋友呢間餐廳絕對一定啱你嘅要求🦪西班牙CASTILLO $52 🦪南非SALDANHA BAY $ 58🦪法國 MONT BLANC $ 52 🦪法國ST.MARTIN $52🦪法國Fine DeClaire $ 58🦪澳洲BOONER BAY $ 58🦪爱爾蘭CARLINGFORD $ 60🥂Sauvignon Blanc, Mills Beef $ 88Marlborough, New Zealand食生蠔飲杯白酒是必須的,我這款白酒帶有柑橘味道,充滿果香,好容易入口,我喜歡🍽Set Dinner 二人前優惠 $

▪️時令生蠔🦪🦪🦪
🦪西班牙CASTILLO $52
🦪南非SALDANHA BAY $ 58
🦪法國 MONT BLANC $ 52
🦪法國ST.MARTIN $52
🦪法國Fine DeClaire $ 58
🦪澳洲BOONER BAY $ 58
🦪爱爾蘭CARLINGFORD $ 60

Marlborough, New Zealand

🍽Set Dinner 二人前優惠 $ 398
呢個套餐又係抵食到不得了,二人同行價錢已經包咗沙律,餐湯,兩款主菜,甜品,餐飲,食材水準和味道非常出色,我諗冇乜邊間餐廳可以用呢個價錢提供咁高質嘅套餐

🥗🫕沙律、餐湯
沙律菜再加上粟米,青瓜,西瓜配合黑醋橄欖油醬汁,非常新鮮好開胃,餐湯係大蒜薯蓉湯,味道濃郁帶少少甜味,原來大蒜加薯仔打出嚟嘅湯係幾好飲

🧆帶子蘆筍意大利飯
意大利飯軟硬適中,被濃厚嘅芝士忌廉汁包圍着每一粒飯,醬汁味道出色,單食意大利飯已經好好味,再配上充滿牛油香煎到半生熟嘅帶子,和爽脆嘅蘆筍,非常高質素嘅意大利飯

🥩香煎鵝肝配牛柳
Pan Fried Goose Liver Beaf Tenderloin
煎鵝肝外脆內軟,配合黑醋醬汁,咁好食,食多幾嚿都唔夠喉😋,牛柳點了五成熟,啱啱好,外層烤到焦脆,肉質鮮嫩好夠淋,就咁食充滿牛肉香,亦可以點埋餐廳自家製嘅燒汁,都咁好食,薯菜都好豐富,有薯角,茄子,黃瓜,小蕃茄,伴上特調醬汁,好惹味

🍰芒果慕絲蛋糕~自家製,好細滑,充滿芒果味道,再配上芒果醬汁,更加香濃,好味

☕️即磨咖啡~食飽飽要嘆番杯咖啡,這裏即磨咖啡水準亦唔錯,咖啡豆味好香夠香濃,唔錯

✨高度推薦會再度會訪的餐廳,響旺角可以品嚐到質素如此高嘅食材 ,價錢真心好抵,呢度無論兩個人食飯或者一大班人都非常適合聚餐
  • 生蠔
  • 帶子蘆筍意大利飯
  • 香煎鵝肝配牛柳
2022-11-07 38 瀏覽
我同老公都好鍾意周圍食好西,咁啱結婚週年紀念日就決定來食餐好既👍🏻🤤呢到近地鐵站,環境唔錯,服務態度都好好,職員都好take care我地🤣仲有籃仔放袋👍🏻Big thanks!!我地食咗二人餐 set dinner,有炭燒羊架保雲蘇同埋軟殼蟹海膽意大利粉🤤🤤海膽大大啖,好足料🤤🤤意粉都煮得鬆軟,唔會好硬難消化🤣🤣👍🏻炭燒羊架都好惹味彈牙,多肉多汁,仲有雪糕同燒汁配搭!有趣兼好食😋😋仲有濃郁既餐湯配salad,呢餐抵到爆!👍🏻👍🏻生蠔🦪超級大粒😍😍好juicy,嫩滑爽口,好鮮甜🤤🤤正到爆炸!冰鎮生蠔加檸檬汁🍋保鮮👍🏻仲有辣椒醬,又辣又鮮甜!好惹味😍❤️‍🔥❤️老公仲要懶浪漫咁幫我剝殼😋😌多謝老公!😎🌹🍷❤️‍🔥
2022-11-06 38 瀏覽
朋友介紹旺角呢間GoGo Rock食生蠔,約埋三五成群去試下,入到餐廳環境氣氛幾好,Order生蠔同豬手,生蠔有幾個國家:西班牙,法國,愛爾蘭,澳洲⋯,豬手脆卜卜,另外有個三層餐,類似食甜品嘅雀籠,上面嗰層係生蠔,中略嗰層係刺身,下面嗰層係海鮮冷盤,仲送一枝白酒,正!朋友介紹無錯。

旺角新開浪漫情調西餐廳!自家蠔吧精選生蠔半打後一律半價🤪另外而家只要Like同Share餐廳社交平台就有優惠價$288食到四道菜晚餐🔥主餐牌單點一塊肉眼都要$308,嗌set抵食好多😎-👍🏻安格斯肉眼扒配薯菜 四道菜晚餐(原價$388) $288四道菜晚餐包括沙律、餐湯、主菜、是日甜品及餐飲主菜三揀一,我地揀咗安格斯肉眼扒一上枱已經聞到超香,表面燒得好靚仔,厚肉焦脆有網紋😛五成熟煎得啱啱好,軟腍多肉汁,陣陣炭香味,但有少少筋要咬下冇乜特別調味,如果落少少鹽花吊出牛味應該更好食餐湯係香濃雜菌湯,用大量雜菇打成碎,質地濃郁杰身,入口充滿極香濃蘑菇味,絕對唔係hea西湯,另外三文魚沙律爽口新鮮😙味道:8/10性價比:8/10-👍🏻精選生蠔 $52/pc 起餐廳主打生蠔,有自家蠔吧,生蠔即叫即開,當日我地嗌咗以下六款蠔😜南非Saldanha Bay $58法國Mont Blanc $52法國St. Martin $52澳洲Booner Bay $58愛爾蘭Feisser $58愛爾蘭Carlingford $60南非蠔最creamy,法國兩款海水味重啲,澳洲同愛爾蘭相對蠔味較濃隻隻都好大siz
旺角新開浪漫情調西餐廳!自家蠔吧精選生蠔半打後一律半價🤪
主餐牌單點一塊肉眼都要$308,嗌set抵食好多😎
四道菜晚餐包括沙律、餐湯、主菜、是日甜品及餐飲
主菜三揀一,我地揀咗安格斯肉眼扒
一上枱已經聞到超香,表面燒得好靚仔,厚肉焦脆有網紋😛
五成熟煎得啱啱好,軟腍多肉汁,陣陣炭香味,但有少少筋要咬下
冇乜特別調味,如果落少少鹽花吊出牛味應該更好食
味道:8/10

👍🏻精選生蠔 $52/pc 起
南非Saldanha Bay $58
法國Mont Blanc $52
法國St. Martin $52
澳洲Booner Bay $58
愛爾蘭Feisser $58
愛爾蘭Carlingford $60
隻隻都好大size,肉嫩肥美,新鮮完全冇腥味🤤
而家做緊第七隻起半價優惠,鍾意食蠔嘅朋友可一戰🔥!
味道:9/10

👍🏻焗法式田螺 $68
估唔到呢度有得食法式田螺,即叫即焗,用熱pan仔上菜
田螺肉質軟嫩,鹹香帶微辣
薯蓉幼滑得嚟又食到薯仔粒,薯味夠濃,但牛油味就可以再重啲
有驚喜嘅係蘑菇超級多汁,直頭咬落係爆汁個種好正🤩
味道:8/10
焗法式田螺

👍🏻德國腸拼盤 $238
必食推介!拼盤一共有四款德國腸,各有特色
整體外脆內軟,外皮極脆有焦香,面頭搽上薄薄一層蜜糖
一咬咇哂濃濃肉汁,充滿油香之餘又唔會成口好肥膩嘅感覺,呢個好食🤤!
味道:9/10
德國腸拼盤

👍🏻Teenage $68 & Pussyfoot $68
呢度嘅mocktail賣相好靚,打卡一流😌
藍色Teenage以新鮮菠蘿汁作基底,加入藍橙糖漿、乳酸,打成沙冰嘅質地,清甜解渴
橙紅色Pussyfoot就以橙汁加入石榴汁糖漿,味道有啲似fruit punch咁,酸酸甜甜,比起Teenage會甜啲啲
味道:7/10
性價比:7/10

📍#GOGORock @gogorockhk
旺角砵蘭街180號地下A號舖
焗法式田螺
德國腸拼盤
2022-11-06 34 瀏覽
昨晚看Youtube介紹的旺角蠔吧西餐。生蠔質素新鮮,第七隻以後半價,所以叫了12隻,我走去蠔吧,問職員可否介紹一下各款特點,職員問我是否從未食過蠔???我說我只是想知道每款的口味特點,最後隨便點了三款,生蠔開出來每一只都有不少蠔殼碎在蠔肉中,體驗欠佳,開蠔經驗不足,嚴重影響口感,而且不衛生。牛扒普通,生熟不准,牛肉多筋,質素一般。威靈頓牛柳更加是質素差,完全唔係咁整。介於性價比,實在普通。有待改進
又係一年一度我地的慶祝日子但我地都要返工 唯有放工後食餐好這間在旺角鬧市的西餐廳港鐵站E出口出左行4-5分鐘就到餐廳行浪漫情調路線枱與枱之間有相當的距離適合情侶拍拖/紀念日慶祝店員安排了我們坐窗邊的二人桌自成一角 播著浪漫的音樂 氣氛實在一流然後店員仔細介紹今日的蠔出面仲有一個角落給客人自選生蠔: //生蠔- 日之雪花 $58x2//這款來自日本的生蠔,蠔肉厚身,肥美鮮甜,海水鹹味唔重,甜味突出不過食蠔都講個人口味,而我就好鍾意呢款 //生蠔- 費沙 $58x2//另一款是愛爾蘭Louet Feisser,呢款味道偏重,男士會比較鐘意又是大大隻蠔肉,海水的味道非常濃重,連帶蠔身的味道也偏鹹,礦物味濃郁,蠔汁濃稠,呢款都相當好食另外,我們點了二人餐 $398://雜菌湯配沙律菜// 先來一客雜菌湯好香有濃郁的菇味,好好飲沙律菜有蕃茄粒,粟米粒,味道酸酸甜甜,十分開胃//帶子蘆筍意大利飯//好creamy的risotto,將米炒至軟稔稔,混合了忌廉,帶子煎至金黃帶有白酒味,再灑上芝士碎令整個飯更加香,而蘆筍剛好中和了忌廉及芝士的重口感,這個飯做得相當有水準 //炭燒肉眼排拼三文魚//$39
又係一年一度我地的慶祝日子

自成一角 播著浪漫的音樂 氣氛實在一流
然後店員仔細介紹今日的蠔
出面仲有一個角落給客人自選生蠔:

//生蠔- 日之雪花 $58x2//
不過食蠔都講個人口味,而我就好鍾意呢款

//生蠔- 費沙 $58x2//

另外,我們點了二人餐 $398:
//雜菌湯配沙律菜//
先來一客雜菌湯好香有濃郁的菇味,好好飲
沙律菜有蕃茄粒,粟米粒,味道酸酸甜甜,十分開胃

//帶子蘆筍意大利飯//

//炭燒肉眼排拼三文魚//
$398有餐湯,沙律,有兩份主食真心抵
肉眼扒我們叫了5成熟,炭燒果然不同,肉眼扒上有著炭燒過的痕跡及味道,好香!食落肉質嫩滑,鎖住肉汁,咬落一點也不韌

三文魚扒魚皮香脆,加了香草及黑椒,非常香口
呢個主食份量相當大,燒肉眼扒拼三文魚旁邊仲有烤翠玉瓜,烤南瓜,炸薯角,非常豐富,其中烤翠玉瓜有驚喜,另外薯角也是即炸,高質!

• 生蠔
意外挖到寶藏!!位於旺角的#GOGO Rock食材新鮮,廚師功架十足👍🏻▫️新鮮生蠔🦪▫️軟殼蟹海膽意大利粉🍝▫️香煎鵝肝配牛柳🥩點了幾款不一樣的生蠔試試看😚總括而言都很新鮮,風味各有特色😌我比較喜歡其中一款肉身偏薄的,我忘了那個名字,但是它的海水味很重,加一點點的辣椒真的是絕配意大利粉調味我覺得偏重一點,意大利粉很有咬口,不會軟爛👍🏻軟殼蟹酥酥脆脆的❤️‍🔥這道就是我的菜,默默就光盤了🫣跟你說,鵝肝就是萬惡之源,又香又爆油,真的停不下來🤤肝就是要吃那個油脂感,真的很滿足🤩好想配上一塊烘脆的吐司🍞牛柳熟成度掌控的剛好,牛柳軟腍,每咬一口都有濃濃的肉汁噴出來😍

▫️新鮮生蠔🦪
▫️軟殼蟹海膽意大利粉🍝
▫️香煎鵝肝配牛柳🥩
2022-11-04 36 瀏覽
🔔GOGO Rock📍旺角砵蘭街180號地下A號舖——————————選址在旺角地段,交通方便。鄰近多個大型商場如朗豪坊、雅蘭中心等,距離旺角地鐵站只需五分鐘路程,非常適合朋友、情侶、家庭聚餐。店舖裝潢簡潔有格調,營造出高雅氛圍,令整個用餐體驗更加舒適!——————————食物方面選擇繁多,主打西式料理,另有提供套餐選擇。❗️推薦菜式❗️🔸香濃蘑菇湯第一次用餐最喜歡的不是主菜而是頭盤🤣但是這個湯真的很棒,超級香濃的😍🔸軟殼蟹海膽意大利粉這是套餐裡面的其中一個主食,擺盤很精緻,不光賣相好,味道也都很高水平🤤軟殼蟹酥脆酥脆的,食起來超級爽😍每一道菜份量都相當足,感受到食材新鮮而且用心製作,建議可以到店一試。
🔔GOGO Rock
📍旺角砵蘭街180號地下A號舖
——————————
——————————
食物方面選擇繁多,主打西式料理,另有提供套餐選擇。

❗️推薦菜式❗️
🔸香濃蘑菇湯

🔸軟殼蟹海膽意大利粉

2022-11-04 32 瀏覽
這是一家位於旺角的西餐廳,鄰近朗豪坊和雅蘭中心等商場,地鐵站出口步行三至四分鐘即可到達,地理位置非常便利📍【生蠔】👉🏻我去的那天餐廳有提供四款生蠔,看起來都白白胖胖很新鮮的樣子,我們選了一盤四隻的樣子😋口感滑溜味道鮮甜,價錢相宜⭕️【帶子蘆筍意大利飯】👉🏻我們是點了一份二人晚市套餐,包含頭盤到甜品才不到四百塊的樣子😌意大利飯上擺了兩隻帶子,厚厚的沒有煎的很香但是吃得到食材的鮮甜💕意大利飯醬汁的份量和濃稠度都恰到好處,每一粒飯都被奶香醬汁包裹住😌【炭燒羊架保雲蘇】👉🏻羊架羶味不重,怕羊人也是可以試試看👍🏻肉質軟嫩,很容易脫骨的樣子,讚👍🏻
【生蠔】
【帶子蘆筍意大利飯】
【炭燒羊架保雲蘇】
2022-11-03 40 瀏覽
#旺角 @gogorockhk💆‍♀️去旺角做完 Facial, 約好友陪我食個晚飯! 呢間西餐好友想試好耐, 皆因佢好愛生蠔, 而呢間餐廳每日返新鮮生蠔! 裝潢以香檳金及黑色為主調, 設計型格! 價錢仲好抵! 🦪先來自選生蠔, 西班牙 Castillo、法國 Mont Blanc、澳洲 Booner Bay、愛爾蘭 Feisser🥗二人優惠套餐, 2款主菜 + 沙律 + 餐湯 + 甜品及餐飲都只係 $398! 🌽餐湯是粟米濃湯, 好滿足好足料, 夠熱又好味! 沙律菜新鮮爽脆, 配色豐富, 望著都賞心悅目, 好開胃! 🦐主菜: 大蝦鮮茄西班意粉 $180 ~ 足有2大隻蝦, 蝦肉爽口彈牙又鮮甜, 意粉軟硬適中, 醬汁不會過多! 🥩香煎鵝配牛柳 $288 ~鵝肝外皮煎得香脆, 內裡軟滑! 牛柳肉味香濃, 肉質細嫩無筋, 讚! 🍠擺盤又靚又用心, 蕃薯脆片都好好食!🍰套餐仲包括是日甜品及餐湯, 好抵呢!
#旺角 @gogorockhk

🍠擺盤又靚又用心, 蕃薯脆片都好好食!

🍰套餐仲包括是日甜品及餐湯, 好抵呢!

2022-11-01 54 瀏覽
💛前菜前菜有蘑菇湯同埋沙律,蘑菇湯裏面食到一粒粒嘅雜菌,之餘亦都唔會太重忌廉味 😝飲晒都唔會覺得膩💛帶子蘆筍意大利飯意大利飯飯粒嘅口感偏軟,但係忌廉味香濃,趁熱食仲有少少芝士拉絲嘅效果😗帶子生熟程度啱啱好💛炭燒肉眼扒拼三文魚雖然揀咗七成熟,但係都唔會太韌,入口肉質軟淋仲好juicy😚配菜用蕃茄醬煮過,絕對唔係平日好Hea嗰啲雜菜,成個配搭同埋擺盤都好有心思💛生蠔既然嚟到點可以唔要生蠔😝店員好細心咁講解左每一款生蠔,分別揀咗澳洲嘅booner bay同埋愛爾蘭嘅carlingford,兩款味道都好鮮甜帶有淡淡嘅海水味,每一隻都好飽滿☺️💛環境餐廳環境都好有空間感,整體幾有格調,適合同朋友小聚或者情侶拍拖都唔錯~
💛前菜

💛帶子蘆筍意大利飯

💛炭燒肉眼扒拼三文魚

💛生蠔

💛環境
2022-11-01 41 瀏覽
最近收工去左呢間位於旺角既GoGo Rock,餐廳裝修好有情調,2個人撐枱腳同傾偈都幾好。🦐周年慶海鮮餐($298)我地叫左呢個超抵食嘅海鮮套餐,用三層架呈上。架上有4隻生蠔、2款刺身、翡翠螺、熟凍蝦同青口,仲包埋一支白酒🍾 性價比幾高。生蠔同海鮮好新鮮,刺身肥美,唔錯。白酒味道比較清爽,配搭海鮮好夾。-🍽️四道菜晚餐($388)之後我哋叫多咗呢個四道菜晚餐,包咗三文魚沙律及香濃雜菌湯,三文魚魚油甘香,雜菌湯味道濃郁creamy🤤 主菜方面,我地叫左安格斯肉眼扒(300g)配薯菜,牛扒大大塊,叫左medium,廚師煎到牛扒內裏粉嫩,熟成度啱啱好,牛扒牛味頗濃,都幾好食🤤最後,小蛋糕為成餐飯畫上一個完美嘅句號。整體成餐飯都滿意,食物水準高,價錢相宜,如果嚟到旺角想食西餐嘅絕對可以試吓👍🏻

🦐周年慶海鮮餐($298)
我地叫左呢個超抵食嘅海鮮套餐,用三層架呈上。
白酒味道比較清爽,配搭海鮮好夾。

🍽️四道菜晚餐($388)