2018-01-28 140 瀏覽
今天跟友人及她的小朋友聚聚,有小朋友當然最好找個可玩樂地方讓她消消精力,最後我們到了旺角登打士街的Go Dutch cafe 玩樂! 自家釀制芝心煙肉雞柳長通粉HKD 92喜愛芝士必要試試,多得滿寫! 細細粒煙肉加點色彩又帶點點味道,肚柳被炸得金黃色,而通粉方面煮得剛好,適合小朋友吃! 白汁香草草煙三文魚意粉 HKD 98 卡邦尼意粉HKD 98 人數眾多也是即焗,所以等候時間比較長,但很適合這個天氣! 由白汁,至意粉份量也很多,杰身醬汁配上有咬口的意粉很好味,不乾掙掙的,又有香草三文魚,色澤很光亮又新鮮,不錯的選擇Affogato cafe阿法奇朵 HKD 45奶同咖啡的比例調得很好,又香又滑特別是加了雪糕,又凍又熱放進口內的感覺很正! 草莓沙冰 HKD 65 加大 HKD10 加大後,沙冰的長很美觀! 味道不太濃,但甜甜的,不酸!

自家釀制芝心煙肉雞柳長通粉HKD 92

白汁香草草煙三文魚意粉 HKD 98
卡邦尼意粉HKD 98

Affogato cafe阿法奇朵 HKD 45

草莓沙冰 HKD 65 加大 HKD10
加大後,沙冰的長很美觀! 味道不太濃,但甜甜的,不酸!
2018-01-27
2018-01-27 170 瀏覽
今日經過登打士,想搵間cafe食飯氣氛好d,就入去搵野食,樓下勁多女士派傳單,呢間聲稱個位坐得舒服d,環境好,氣氛好,我地就上去。上到去有d跌眼鏡,佢聲稱嘅坐得舒服環境好氣氛好,我地唔多感覺到,好多人都係同隔離坐埋一齊,冇乜私人空間,我地隨便叫咗兩個dinner set,芝士肉醬意粉同埋白汁三文魚意粉,佢包兩杯餐飲,我地都要咗凍檸茶。芝士肉醬意粉普普通通冇乜特別,連相都懶得影。而白汁三文魚意粉,但舊三文魚整得太老,而且d汁都普普通通,如果呢個價錢食呢d野感覺頗貴同埋唔抵食。
2018-01-26 95 瀏覽
今天慶祝朋友生日,要沒有時間限制的cafe 就最適合不適了。 今日去出名多cafe 的旺角登打士街的 Go Dutch cafe。整體來說份量比一搬cafe 多很多,食物質素也不錯。(要有小小耐性等候,因為即叫即焗)有多種適合小朋友及大人的益智游戲。《自家釀制芝心煙肉雞柳長通粉 $92》雞柳炸得很金黃,粉也不厚身。 芝士很彭拜,通粉軟硬情度適中! 《白汁香草草煙三文魚意粉 $98》很喜愛多汁,這樣才可提高食慾! 白汁很杰身份量又有多,把每條意粉都重重包棵著,煙三魚很新鮮,色澤很混均《卡邦尼意粉 $98》意粉軟度不錯,彈力很夠,醬汁香濃,配料比例適中。《草莓沙冰 $65 (加大+$10) 》這個加大版的草莓沙冰,是個加高版,很壯觀又色彩鮮豔!《Affogato cafe阿法奇朵 $45》食法是把咖啡放進雪糕佈內。原來的咖啡己香甜滑溜,再加雪糕,更把味道提高了。

整體來說份量比一搬cafe 多很多,食物質素也不錯。

(要有小小耐性等候,因為即叫即焗)

有多種適合小朋友及大人的益智游戲。

《自家釀制芝心煙肉雞柳長通粉 $92》
雞柳炸得很金黃,粉也不厚身。
芝士很彭拜,通粉軟硬情度適中!

《白汁香草草煙三文魚意粉 $98》
很喜愛多汁,這樣才可提高食慾!

《卡邦尼意粉 $98》
意粉軟度不錯,彈力很夠,醬汁香濃,配料比例適中。

《草莓沙冰 $65 (加大+$10) 》
這個加大版的草莓沙冰,是個加高版,很壯觀又色彩鮮豔!

《Affogato cafe阿法奇朵 $45》
2018-01-25
近來食左好多放題,雖說有得食魚生但就少左時間同個比較舒服既地方同朋友傾計於是今次同朋友強調一定要揀間cafe嚟傾下計旺角既選擇其實都非常多,不過經常都見有人派傳單,甘岩行過家樂坊附近有人派,於是同朋友就決定試試呢間上到嚟見到盞燈就覺得好令好迷幻前方頌有人放閃,虐死我呢d girls既眼睛健康的我先點了個凱撒沙律因為覺得只有菜好似單調了點,所以加錢要埋鴨胸菜不但剔除了平時吃下去苦苦的類別,而且頌好爽甜個醬汁好好味而且開胃鴨胸的肥膏雖然好味,但不要吃太多喲飲品的選擇都好多,不過個人當天想飲d令人開心的飲品----朱古力因為淨係朱古力都有好多款,最後揀淨榛子朱古力同焦糖朱古力 ,店員就推薦榛子朱古力味道真的不錯,不會太甜。而且好多cream!主食就點了天婦羅蝦飯(配咖哩汁)有4條大的天婦羅蝦而且炸得香口不厚粉不得不讚個咖哩汁真係幾開胃,而且有蔬菜一條條綠色的菜在西餐的使用很普遍,配上咖哩汁吃會去了油膩的感覺,而且很健康不過最驚喜既係飯上配了蒜粒,但原來配飯真的很好味,一定要吃吃看啊不得不讚這店不論食物的賣相,份量,味道都好讚;而且環境舒適
近來食左好多放題,雖說有得食魚生
但就少左時間同個比較舒服既地方同朋友傾計
於是今次同朋友強調一定要揀間cafe嚟傾下計

旺角既選擇其實都非常多,
不過經常都見有人派傳單,
甘岩行過家樂坊附近有人派,
於是同朋友就決定試試呢間

上到嚟見到盞燈就覺得好令好迷幻

前方頌有人放閃,虐死我呢d girls既眼睛

凱撒沙律(加煙鴨胸)

健康的我先點了個凱撒沙律

因為覺得只有菜好似單調了點,所以加錢要埋鴨胸

菜不但剔除了平時吃下去苦苦的類別,
而且頌好爽甜

個醬汁好好味而且開胃

鴨胸的肥膏雖然好味,但不要吃太多喲

榛子朱古力

味道真的不錯,不會太甜。
而且好多cream!

天婦羅蝦飯(咖哩汁)

主食就點了天婦羅蝦飯(配咖哩汁)

有4條大的天婦羅蝦
而且炸得香口不厚粉

不得不讚個咖哩汁真係幾開胃,而且有蔬菜

不得不讚這店不論食物的賣相,份量,味道都好讚;而且環境舒適
$145.5 (晚餐)
凱撒沙律(加煙鴨胸)
榛子朱古力
天婦羅蝦飯(咖哩汁)
  • 凱撒沙律
2018-01-22 71 瀏覽
呢間樓上cafe 係登打士廣場10/F 比佢嘅浪漫燈光吸引左 所以入左黎🙈個人覺得好浪漫嘅燈光🌹不過原來有分吸煙區同非吸煙區 最後我地被帶到隔離非吸煙區 不過都好舒服 人少少 安靜d 傾計舒服d💕牛肝菌汁雜菌雞柳長通粉 每一條長通粉都均勻沾滿牛肝菌汁 好creamy蘑菇清甜新鮮 💕而且份量好大 絕對夠飽! 三種醬料(茄汁 蜜糖芥茉 咖喱)薯條薯條炸到好脆而且夠粗 最鍾意蜜糖芥末 一大桶 4 個人share 剛剛好👍😎😎食左薯條 好想飲翻杯檸蜜 潤下喉 好舒服🤤成4 5塊檸檬 🍋
呢間樓上cafe 係登打士廣場10/F

比佢嘅浪漫燈光吸引左 所以入左黎🙈

牛肝菌汁雜菌雞柳長通粉

而且份量好大 絕對夠飽!

三種醬料(茄汁 蜜糖芥茉 咖喱)薯條

2018-01-18
2018-01-19 82 瀏覽
估唔到會連續兩日都食旺角嘅樓上cafe~仲要連續兩日都係喺登打士廣場呢度食😂😂尋日嚟呢度食嘢等lift既時候,聽到有人宣傳話10樓嘅Cafe好正,所以第二日就即刻嚟咗試!set meal就同一般嘅樓上Cafe食到嘅嘢差唔多,價錢都同平時冇太大出入,平均都係大概百幾蚊一個人到。跟餐會配一杯$40嘅飲品,想飲其他補差價就可以㗎啦!😎薄荷朱古力沙冰味都唔算太甜,飲落都OK!自家釀制芝心煙肉雞柳長通粉~好大份可以食到飽一飽😆😆薯條有三款醬,最鍾意黑松露醬,味道有少少似沙律醬加左啲黑松露😋😋
薄荷朱古力沙冰味都唔算太甜,飲落都OK!
自家釀制芝心煙肉雞柳長通粉~好大份可以食到飽一飽😆😆
2018-01-18
2018-01-18 50 瀏覽
呢排唔知點解有鋪cafe癮,食親野都鍾意去cafe. 今日啱啱放學,就同班friend去試e間樓上Cafe。間cafe分吸煙區同非吸煙區,吸煙區嗰design靚d,不過冇理由為咗靚d就去聞煙。Menu OK,以荷蘭做theme,餐牌有介紹荷蘭唔同地方既特色。我叫咗個龍蝦汁海蝦spaghetti,同frd share個三醬薯條,有茄汁、黑松露蛋黃醬同荷蘭沙嗲。龍蝦汁唔係太濃味,勝在海蝦新鮮,overall ok. 薯條都香脆,夠餡,汁就最鐘意荷蘭沙嗲,可能個人唔係太喜歡黑松露既味。野飲叫左香芋朱古力,嫌佢甜左少少,蓋左香芋味,但都ok. Overall都係朋友傾計食野好地方,野食平返少少仲正。

龍蝦汁唔係太濃味,勝在海蝦新鮮,overall ok.

野飲叫左香芋朱古力,嫌佢甜左少少,蓋左香芋味,但都ok.

Overall都係朋友傾計食野好地方,野食平返少少仲正。

2018-01-18 115 瀏覽
放學約左個好耐無見嘅朋友lunch,想搵個靜靜地嘅地方傾下計。登打士廣場一向都好多Cafe可以選擇,最後我地就揀左10樓嘅e間Cafe。環境裝修四四方方,坐位都幾闊落,用木枝間開左唔同嘅枱,值得一贊係全場都係四人枱,兩個人黎都係坐四人枱,好舒服。水瓶座。佢e到嘅野飲改名都好特別,包括十二星座同唔同嘅星體,好似天皇星、木星、水星等等。而水瓶座嘅我就揀左有檸檬同蘆薈嘅水瓶座,下面有啲刨左嘅檸檬皮同果肉。飲落去有小小酸酸地,加檸檬皮嘅澀味,蘆薈味較淡。黑松露雜菌意粉。個意粉擺碟好靚,聞到好香嘅黑松露味。入口意粉唔會太乾身,黑松露味唔重,反而係奶油味重啲,食到小小嘅黑椒味。雜菌都有三、四種,幾爽口。龍蝦汁海蝦炒橄菜花意大利飯。個意大利飯好香,係將飯同橄菜一齊搞碎,入口唔太食到飯粒,而係咬到一粒粒嘅橄菜。蝦都幾大隻,而且爽口新鮮。

水瓶座。

黑松露雜菌意粉。

龍蝦汁海蝦炒橄菜花意大利飯。
2018-01-09 170 瀏覽
上次同朋友到登打士商場,原來有好多餐廳,所以今午有時間,同老公揾左十樓呢間試下,還未到繁忙時間,所以好容易搵到位,我哋叫左兩個set lunch白汁蘑菇煙肉意粉,包一杯$40熱飲,叫左杯熱柚子茶,我心諗一杯熱飲要$40?但係杯柚子茶一上枱,我同老公不禁「嘩!」一聲叫左出嚟,因為好大杯,單係個杯身都成部i窿📱咁大,兩張八達通有多,仲要係好夠熱又足料;白汁蘑菇煙肉意粉,煮完後再全碟入焗爐,焗一焗令整碟意粉更加香,而位女侍應好好人,提醒我哋小心辣到手,仲好細心幫我哋放向安全位置至離開👍🏼黑椒汁雞柳意粉,好夠黑椒味,雞件算多,咬落皮脆肉嫩,肉微偏濃,意粉偏淡,配合得好;+8轉左凍嘅香滑朱古力做餐飲,賣相吸引,至啱鐘意食cream嘅我😋佢哋D board game 算多,分兩part,causal D方便取嚟玩嘅,比較舊;而想玩新game或多款式D嘅,就只需交出$50-$100按金就可以玩餐飽啦。

2018-01-09
2018-01-04 129 瀏覽
上網見到呢度食評唔錯,就過黎試下,價錢唔貴,聖誕餐頭盤,主菜,甜品,餐飲都係200蚊, 接受到啦! (不過主餐牌選擇比較少)點左煙三文魚沙律,黑松露帶子意大利粉,朱古力曲奇芝士餅,薰衣草熱情果茶先講個沙律,煙三文魚大大件,蔬菜都好新鮮,不過個味道就稍咸了,食左一半就無食。再黎帶子意大利粉,份量超足! 好大碟,而且味道很不錯,好creamy! 入面仲有啲蔬菜,成碟野唔會好膩,咁大碟都食得晒!相反個蛋糕就認真麻麻喇,雖然叫芝士餅,但無咩芝士味,曲奇味又不重,成落好膩😥杯花茶就超級好飲,一黎到已經勁香,但果種香又唔係香精既香,香得黎好清新,果味花味都好濃!去當晚人流不多,坐唔滿,環境好靜,仲有game玩,好似仲未限時添,好岩同朋友聚,但最衰就經常傳來陣陣煙味 😥
2017-12-27 106 瀏覽
呢日約左好友C, S, K 慶祝生日友人K 提議係旺角區內既Cafe, 即時就諗起呢座好多Cafe既大廈😆我地俾呢間Cafe既門口格局、環境吸引左入去我自己叫左蜜瓜冰, 一黎到目定口呆,咁大杯...真係飲唔切,驚佢滿瀉出黎,要飲好快,鼻都凍到有少少酸,好過癮😙工作一整天後, 再疲憊都凍醒了,友人C負責揀野食, 食物質素出奇地有驚喜香草雞翼好惹味,雞翼算大隻,夠香脆,唔油膩仲有兩盤好大盤既意粉, 白汁雞肉意粉多汁又多料,濃濃既牛油奶香索哂係d飯度,配以少少既香草🌿,好味道最好食既係焗芝士煙三文魚意粉,三文魚油香出哂黎,個個都爭住食估你唔到仲有好多old school既野玩,好飲波子棋呀、挑竹籤、層層疊之類我地仲玩埋早排興過一段時間既揼冰格企鵝有得食又有得玩,唔錯👍🏻鬧市中既小店,位置方便又唔算太嘈雜
呢日約左好友C, S, K 慶祝生日

我地俾呢間Cafe既門口格局、環境吸引左入去

香草雞翼好惹味,雞翼算大隻,夠香脆,唔油膩

我地仲玩埋早排興過一段時間既揼冰格企鵝
有得食又有得玩,唔錯👍🏻

鬧市中既小店,位置方便又唔算太嘈雜
2017-12-20 140 瀏覽
聖誕氣氛臨近,相約好友到鬧市旺角登打士廣場搵食,位置方便,身在其中一間咖啡館正是我們首選😌,GO DUTCH CAFE, 有著荷蘭🇳🇱嘅感覺,門口擺放著荷蘭木屐,有所吸引。餐廳燈光浪漫寫意,全場中心放置一盞別緻燈飾,視覺藝術一大滿足。我哋一坐底就點了一個意式焗豬扒飯同另一個香草白汁煙三文魚意粉,我自己就點了一杯xxxxxx 朱古力咖啡。首先出場嘅係意式焗豬扒飯,味道香濃,豬扒食落鬆軟唔癡牙,厚度恰當,份量十足,味道帶一點點酸好醒胃,口感一流;隨後來到另一盆白汁煙三文魚意粉,白汁比例剛好不太多,食得輕鬆,煙三文魚份量唔少值得一讚,意粉濕度高令整體比較juicy❤ 絕不太乾身,大師級水準。最後要讚賞這杯 xxxx朱古力咖啡,味濃厚朱古力香淳,別看杯子大大,卻啱啱好。值得一提,餐廳有Boardgames 提供,放工後三五成群到餐廳坐坐又好、玩玩遊戲都好,都係一大樂事,可見餐廳老闆相當細心。

2017-12-19 136 瀏覽
放假去左旺角行街, 旺角有好多選擇, 但都唔知食咩好, 於是朋友就帶左我去Go Dutch Café食飯, 好近, 只係係登打士廣場入面。入到去, 果間餐廳都好WARM, 門口已經有個員工帶位!入面食嘅係西式食物, 意粉、飯、小食等等咩都有我就點左個自家釀制芝心煙肉雞柳長通粉 (餐廳推介), 同埋點左個三式汁薯條,就可以同朋友一齊 SHARE! 點左杯凍水蜜桃桂花茶(加$10)。凍水蜜桃桂花茶, 入口先有水蜜桃甜味, 之後有陣陣桂花香, 唔會好甜, 幾清涼幾好飲!三式汁薯條熱辣辣送上, 份量一D都3唔少而且仲有係粗薯條, 食落好有口感, 亦有三款醬汁提供, 有蜜糖芥末醬、黑松露蛋黃醬同荷蘭特色沙嗲醬, 個人最鍾意點蜜糖芥末醬, 甜甜地, 又有少少辣辣地, 幾刺激! 一直都覺得蜜糖芥末醬同薯條係好夾!芝心煙肉雞柳長通粉, 好大碟, 芝心煙肉雞柳亦都有4大件, 雞柳中釀入芝士同煙肉, 外面有微微炸過, 都幾脆, 雞柳好嫩滑, 芝士仲多到可以拉絲添! 意粉幾彈牙, 仲有白汁, 幾香濃。 不得不提, 送黎時, 成個碟都好熱, 可以KEEP住長時間保溫, 令到D意粉KEEP住新鮮!呢間都算係隱藏
入到去, 果間餐廳都好WARM, 門口已經有個員工帶位!

入面食嘅係西式食物, 意粉、飯、小食等等咩都有

呢間都算係隱藏CAFÉ, 好味而且又坐得幾舒服!
2017-12-18 117 瀏覽
今晚又係舊同事敍舊夜,難得約齊腳,於是搵左呢間樓上cafe,貪佢可以邊食邊玩boadgame,最緊要係無限坐幾耐。我地4個揀左3至4人Party set,可以揀兩款小食同兩款主食,我“細食”,所以負責揀小食 。估唔到小食份量都吾細,有成八隻蜜糖雞翼咁多,而且雞翼哂事吾細,4個人可分到兩隻,吾洗爭食 。雞翼炸得岩岩好,外皮微脆裡面有肉汁,加埋外面既蜜糖,減少左油膩感,好味呢兜薯蓉好大兜,6個人分黎食都夠。有我最鐘意既粟米、蘑菇同芝士,薯蓉打到好滑,比我KO左3分1兜主食叫左芝士肉醬意粉同蒜蓉汁雞扒飯,舊同事話味道都唔錯,不過我食上面既小食都飽左一大半,所以食左少少意粉咋。野飲方面,我加錢揀左杯都幾飽肚既,好立克味同朱古力味都夠出,上面D朱古力早餐脆脆增加左口感,整體黎講幾好飲,又飽肚。呢度有我地好鐘意既企鵝boardgame ,玩下食下吹下,吾經吾覺又到11點,番🐢🐢🐢

蜜糖雞翼

呢兜薯蓉好大兜,6個人分黎食都夠。

芝士粟米蘑菇薯蓉

好立克脆脆朱古力

蜜糖雞翼
芝士粟米蘑菇薯蓉
好立克脆脆朱古力
2017-12-15 94 瀏覽
今日黎到旺角,經過登打士廣場就搵下樓上cafe 平日既關係,無預約都有位餐廳環境好舒服,望到街景Sofa 位都坐得舒適Set dinner 價錢唔算貴最重要份量好多,味道都幾好自家製芝心雞柳煙肉長通粉雞柳炸完都仲好滑配上芝士煙肉,焗完好香,好邪惡長通粉份量好多,幾好食另一款叫左自家制意式肉丸意粉肉丸係牛肉製,有四大粒唔會好乾身好juicy 😋😋意粉整得幾岀色,唔會煮得太淋個醬酸酸甜甜好開胃餐飲叫左檸檬草茶一壼甘上,又保溫用茶葉沖既,幾香濃另一杯跟餐雜果紅茶味道幾清新
今日黎到旺角,經過登打士廣場
就搵下樓上cafe
平日既關係,無預約都有位
餐廳環境好舒服,望到街景
Sofa 位都坐得舒適

Set dinner 價錢唔算貴
最重要份量好多,味道都幾好

自家製芝心雞柳煙肉長通粉
雞柳炸完都仲好滑
配上芝士煙肉,焗完好香,好邪惡

長通粉份量好多,幾好食

另一款
叫左自家制意式肉丸意粉
肉丸係牛肉製,有四大粒
唔會好乾身
好juicy 😋😋
意粉整得幾岀色,唔會煮得太淋
個醬酸酸甜甜好開胃

餐飲叫左檸檬草茶