2023-01-27 33 瀏覽
[#kwfoodie酒吧]🍽Geisha Lounge在朋友介紹之下,才知道在中環新開了一間樓上酒吧,位置在Bakehouse附近,所以也不算太難找到~店舖不算太大,但與三五知己相聚便剛好,裝修走日系風格,感覺舒適亦有特色~#Winter $108使用了Gin作為Base, 額外添加了香草🌿、蜜糖和少量柚子,頂部更裝飾了棉花糖,味道較甜和易入口,適合女生們選擇~味道小評分:😋😋😋😋😋/5#Summer $108這一款雞尾酒🍹則以清酒🍶作Base, 另外加了青檸和青瓜等材料,味道較為清新,青瓜的味道十分突出味道小評分:😋😋😋😋/5#啤酒薯條配黑松露醬 $88小編也點了一款小食,薯條新鮮出爐,進口還會燙口,而且外層香脆~不過黑松露醬略為偏淡,如果味道更濃會更好~味道小評分:😋😋😋😋/5🌟喜歡可以Like&Follow, 有你的支持是小編的動力🌟整體味道指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5性價比:💰💰💰💰/5環境:💕💕💕💕💕/5服務:✅✅✅✅/5打卡指數:📸📸📸/5
[#kwfoodie酒吧]

性價比:💰💰💰💰/5
環境:💕💕💕💕💕/5
服務:✅✅✅✅/5
打卡指數:📸📸📸/5
✨中環樓上Bar🍸🍹Chill住嘆Cocktail💨✨————————————————————聽日又happy friday ☺️要去chill下今次去左呢間中環樓上Bar 叫Geisha Lounge 可以坐底飲番杯Cocktail🍹環境幾舒服😛個feel都幾relax😌😌————————————————————🍸夏 $88/$108 (HH/NH) (9/10)唯一一款Signature Cocktail 係用Sake做Base加埋Basil 青瓜🥒青檸易入口得黎 又夠晒Refreshing🍃.🍹冬 $88/$108 (HH/NH) (8.5/10)用左Gin做Base 配柚子 雲呢嗱同蜂蜜🍯仲有一串棉花糖做Topping 😋口味偏甜 好岩女仔飲☺️.🍟啤酒薯條配黑松露醬 $88 (7.5/10)薯條酥炸香脆 幼身薯條熱辣辣配埋黑松露醬 真係冇得輸唯獨有少少食唔出啤酒味.🦑脆炸紫菜魷魚鬚 $88 (7.5/10)叫得Cocktail 食炸野就真係基本啦份量都幾多 夠晒4個人Share 送酒一流.————————————————————📍 Geisha Lounge 中環士丹頓街5號嘉彩
✨中環樓上Bar🍸🍹Chill住嘆Cocktail💨✨
————————————————————
聽日又happy friday ☺️要去chill下
今次去左呢間中環樓上Bar 叫Geisha Lounge
可以坐底飲番杯Cocktail🍹
環境幾舒服😛個feel都幾relax😌😌
————————————————————
🍸夏 $88/$108 (HH/NH) (9/10)
加埋Basil 青瓜🥒青檸
易入口得黎 又夠晒Refreshing🍃
🍹冬 $88/$108 (HH/NH) (8.5/10)
用左Gin做Base 配柚子 雲呢嗱同蜂蜜🍯
仲有一串棉花糖做Topping 😋
口味偏甜 好岩女仔飲☺️
🍟啤酒薯條配黑松露醬 $88 (7.5/10)
薯條酥炸香脆 幼身薯條熱辣辣
配埋黑松露醬 真係冇得輸
唯獨有少少食唔出啤酒味
🦑脆炸紫菜魷魚鬚 $88 (7.5/10)
叫得Cocktail 食炸野就真係基本啦
份量都幾多 夠晒4個人Share 送酒一流
.————————————————————
📍 Geisha Lounge
中環士丹頓街5號嘉彩閣2樓
2023-01-12 38 瀏覽
Geisha is an artist of the floating world Quite a chill getaway in Central district, I wish they would have more snack varieties in futureSignature Cocktail あき(秋) - Gin, Hojicha, Lychee> Tea, roasty, citrus & floral in flavorDried Mirin Fugu> Tasty & chewy snack to pair with wine

Signature Cocktail

あき(秋)
- Gin, Hojicha, Lychee

Dried Mirin Fugu

Dried Mirin Fugu/あき(秋)
Dried Mirin Fugu/あき(秋)
2023-01-11 39 瀏覽
啱啱忙完個聖誕假 又準備過年啦😅趁工作仲未開始一定要約返啲fd子出黎happy hour一下先😍 中環嘅酒吧真係去極都去唔哂🥂士丹頓街新開左間樓上酒吧 Geisha Lounge地方雖小但感覺好cozy☺️ 一入門口先參拜一下大J神🤭 裝修以日式和風做主題 大量用左竹嘅元素角落位盞燈影相打卡好加分👍有得飲cocktail小食 好適合幾個朋友一齊吹下水 個feel超好😍▫️Signature Cocktail - 秋 ($108)Signature Cocktail用左四季做主題 🍂我比較喜歡茶類嘅cocktail 🍸呢杯加入左Hojicha 以Gin做基酒 完全中我少許花香唔會好甜☺️▫️Signature Cocktail - 冬 ($108)另一款揀左 - 冬 甜度較重嘅調酒☺️棉花糖燒至微焦 調酒加入柚子同蜜糖酒精感較低 好受女仔歡迎👏▫️脆炸紫菜魷魚鬚 ($88)酒吧有提供小食 炸魷魚鬚加入紫菜香料食落好香 幾有和風味道😋
啱啱忙完個聖誕假 又準備過年啦😅

少許花香唔會好甜☺️

另一款揀左 - 冬 甜度較重嘅調酒☺️
棉花糖燒至微焦 調酒加入柚子同蜜糖
酒精感較低 好受女仔歡迎👏

▫️脆炸紫菜魷魚鬚 ($88)
酒吧有提供小食 炸魷魚鬚加入紫菜香料
食落好香 幾有和風味道😋
2023-01-04 29 瀏覽
#士丹頓街私竇買醉喺中環大館食完early dinner 再去Bakehouse買麵包 飽肚但又唔想咁早返屋企 揾咗間樓上lounge坐低 大廈位置 麵包舖行過兩幢就係啦-日式酒吧佈置 環境清靜 happy hour由下晝五點至八點 八點後有唔同嘅優惠:餐酒🍾雞尾酒🍸威士忌🥃三兩知己 喺度傾吓偈歇歇腳 飲杯cocktail chill下 再叫啲小食 氣氛唔錯 -⭐️四款house cocktails 以四季為題⭐️-🍸💐春青檸汁溝氈酒汽酒 口感輕盈 味道清新淡雅 杯身幼長 似飲sparkling wine -🍸☃冬呢杯雞尾酒嘅甜度高啲 味道豐富啲 除咗氈酒 有柚子汁/蜜糖/雲呢拿syrup 上面嘅泡沫同烤棉花糖 有冬天飄雪feel❄️🧣🧤-📍Geisha Lounge中環士丹頓街5號嘉彩閣2樓
#士丹頓街私竇買醉
⭐️四款house cocktails 以四季為題⭐️
🍸💐春
🍸☃冬
📍Geisha Lounge
中環士丹頓街5號嘉彩閣2樓
2023-01-01 7 瀏覽
Sunday afternoon Chill 💛同朋友搵到呢間樓上鋪飲野,靜靜地更加relaxing~就到聖誕,佢哋有個聖誕特別版✅ Grapefruit, Lime, 仙人掌, Lemon, 草青味膏,食落有聖誕樹嘅感覺🤣特別得來又真係幾OK😎Ice Based就更加有冬天嘅感覺❄️我哋亦嗌咗signature嘅Cocktail 🫶🏻分別係夏同埋冬💛夏天係sake based,大有青瓜,好fresh~冬就係gin based, 加yuzu and honey ❤️仲有棉花糖,好sweet😘

2022-12-18 40 瀏覽
放工後朋友帶我到中環 geisha樓上酒bar chill out, 飲酒,夠私癮度,呢度d signature cocktail幾正。冬之cocktail岩哂剛轉冷既香港,粒綿花糖幾吸睛!酒味來自於Gin酒,之後帶有柚子,雲呢拿香香甜甜好易入口好好飲!酒味唔算好濃,岩哂我。夏之coctail清新清爽為主,清酒再配羅勒,青瓜,青檸整成既coctails,味道好refreshing幾有層次感。松露蛋黃醬配薯條,個松露醬調得幾好,唔會太濃烈!再帶陣陣既蛋黃醬既酸香,醒神開胃!薯條香香脆脆幾有質感。環境夠privacy, 幾 chill又有mini game可以kill time relax

2022-12-15 39 瀏覽
今日返工想搵個地方輕鬆下😌,朋友推薦中環呢間樓上酒吧就即刻試下啦🥳.Signature Cocktail-冬 黎到當然要試下佢最主打嘅cocktail🥂,見到佢加左棉花糖都知道佢嘅口味比較甜😜,不過都好啱我口味,甜少少唔會太重酒味😙.Signature Cocktail-秋 呢杯相比頭先個杯無咁甜😛,加左少少果汁元素入面都更加有層次😝.脆炸紫蘇魷魚鬚 $88配酒當然唔少得小食😻,魷魚鬚炸得好香脆,而且我特別欣賞佢個芥末汁😎,同個魷魚鬚好搭配,更加惹味🔥.
Signature Cocktail-冬

Signature Cocktail-秋

脆炸紫蘇魷魚鬚 $88

2022-12-13 36 瀏覽
今日收工同朋友黎左呢間chill chill😎嚟到門口已經有聖誕裝飾,入邊環境都好日系feel,非常打卡able我哋每人叫咗一杯signature Cocktailはる(春)$88呢杯Cocktail好香玫瑰味,而且好清新,做咩亦都唔會好重。真係同佢個名一樣好有春天嘅感覺🥰ふゆ(冬)$88呢杯Cocktail有個燒棉花糖放喺面,飲落Creamy啲,好似係一個dessert Cocktail咁😄脆炸紫菜魷魚鬚 $88魷魚鬚炸得好脆,而且食落仲會好有紫菜味😄而且個sauce係沙律醬溝咗啲mustard, 點住食更正抵讚嘅係一路食一路飲一路玩,食到最後係唔會覺得油膩😚

今日收工同朋友黎左呢間chill chill😎
我哋每人叫咗一杯signature Cocktail

はる(春)$88

ふゆ(冬)$88

脆炸紫菜魷魚鬚 $88
魷魚鬚炸得好脆,而且食落仲會好有紫菜味😄
而且個sauce係沙律醬溝咗啲mustard, 點住食更正
抵讚嘅係一路食一路飲一路玩,食到最後係唔會覺得油膩😚
2022-12-08 38 瀏覽
星期日想chill下就試下呢間帶小小日本風lounge bar~早黎所以仲有位,夜左開始多人..逢星期日晚仲會有唔同主題嘅Party🤟🏻今晚岩岩撞正係壞學生之夜飲品方面大部份cocktail都有,仲有signature cocktail🍹 分春、夏、秋、冬~唔想飲酒既都有花茶可以選擇,今次揀咗mojito ~環境好適合一大班人一齊gathering一齊玩,又有唔同promotion~價錢好優惠!!!

2022-12-08 24 瀏覽
朋友推薦呢間樓上酒吧,黎輕鬆一下就啱晒招牌Cocktail (春)呢度嘅招牌cocktail嘅名都好特別,係春夏秋冬,呢一杯春嘅口味有薄荷味道幾重,飲落都好清新招牌Cocktail (夏)另一杯cocktail又係另一個口味,加左更多唔同果汁,味道相對上會甜少少,而且酒味都唔算重,如果唔鍾意酒味太重嘅都可以試下呢杯啤酒薯條配黑松露醬薯條配酒一向都好正,特別欣賞佢嘅黑松露醬汁都做得好濃郁,估唔到酒吧嘅薯條都可以做得咁出色

朋友推薦呢間樓上酒吧,黎輕鬆一下就啱晒

招牌Cocktail (春)

招牌Cocktail (夏)

啤酒薯條配黑松露醬
2022-12-06 421 瀏覽
太陽落山就是喝酒的好時機.....-帶有日本風的的裝潢,最令我驚訝是門口有一個男性xx,吧內有一幅日本情侶在做親密行為的圖畫喔!如果你是害羞的,這兩個擺設真會令你難為情另外店家的Logo也吸睛,兩個酒杯+煙霧+紅色太陽,我覺得幾特別-HK$108 Winter~內含Gin、Yuzu、Vanilla、Honey及Marshmallow。朋友幫我點了一款帶有蜜糖口味的Cocktail, 朋友知道如果Cocktail口味特別重的, 我還是有點飲不下去。所以這杯Winter非常適合我或者初學飲酒的人。呷第一口綿密的泡沫,味道甜甜的,隨之而來是氈酒的一絲絲的苦澀味。白色的泡沫及棉花糖真是帶有冬天的氣氛-HK$108 Autumn~Gin, Hojicha, Lychee金黃色的液體是由氈酒+焙茶+荔枝組合而成,清爽口感又帶點圓潤,焙茶配上氈酒, 意想不到更突顯氈酒獨特的風味,一點點的荔枝甜味來中和氈酒的苦。-HK$79 Fried Chicken Dices~外炸內軟熟, 吃起來不會太膩。配Cocktail是一款不錯的小吃。-適可而止的微醺, 比起酩酊大醉,才是最優雅的狀態
太陽落山就是喝酒的好時機.....
帶有日本風的的裝潢

,最令我驚訝是門口有一個男性xx

Autumn

炸雞粒

適可而止的微醺, 比起酩酊大醉,才是最優雅的狀態

2022-11-29
2 分鐘 (堂食)
$352 (其他)
Autumn
炸雞粒
  • winter
都市人精神太緊張,間中都要relax放縱下。喺Soho 呢間 Geisha lounge,門口既裝修擺設已經好和風日系~ 內裡既木地燈木摺簾,配合整體燈光、佈置,好有情調!呢個lounge 仲可以包場開party添~四季系列既cocktails,我地就點左:「春」氣泡酒作base,配埋玫瑰花香,粉色好有櫻花感!入口gin酒感較重~「冬」彷如雪地既vanilla cream,入口好香柚子味,最中意上面既棉花糖~呢度食物款唔多,主要都係佐酒小食,🍴黑松露薯條,炸得夠香脆,蘸埋松露醬更滋味!🍴酥脆炸雞粒一大籃炸雞粒,熱辣辣一口一粒,酥脆可口。Staffs 有禮貌又主動,整體氣氛好好,又可以望到Soho 夜晚既街景,好放空既一晚~
都市人精神太緊張,間中都要relax放縱下。

四季系列既cocktails,我地就點左:

呢度食物款唔多,主要都係佐酒小食,
🍴黑松露薯條,炸得夠香脆,蘸埋松露醬更滋味!

🍴酥脆炸雞
一大籃炸雞粒,熱辣辣一口一粒,酥脆可口。

Staffs 有禮貌又主動,