2017-04-14 324 瀏覽
實在太太太耐無同我個心肝食飯了今晚好難得可以撐枱腳 要搵間好啲嘅上網搵到呢間gastrobox 樓底高有氣氛都幾多女仔黎食飯 睇黎好岩傾計我地㨂左二人餐 有沙律·湯·主菜·甜品估唔到二人餐嘅沙律咁大份 芒果蟹肉沙律除左芒果 重有青瓜 黃椒 多重口感蟹肉醬配埋沙律菜 配撘非常清新 好食黑松露蘑菇湯 口感creamy 蘑菇蓉增添口感餐包口感外面脆脆的 裡面鬆軟 而且好香5成熟嘅肉眼扒 入口有牛味 十分juicy加上少許黑椒汁 味道一流重有大蝦意粉 意粉軟硬適中 好creamy最後brownie做飯後甜品 細細的份量岩岩好
實在太太太耐無同我個心肝食飯了
今晚好難得可以撐枱腳 要搵間好啲嘅
上網搵到呢間gastrobox 樓底高有氣氛
都幾多女仔黎食飯 睇黎好岩傾計
我地㨂左二人餐 有沙律·湯·主菜·甜品
估唔到二人餐嘅沙律咁大份 芒果蟹肉沙律
除左芒果 重有青瓜 黃椒 多重口感
蟹肉醬配埋沙律菜 配撘非常清新 好食
mango  crab  meat  garden  salard
黑松露蘑菇湯 口感creamy 蘑菇蓉增添口感
truffle  n  mushroom  soup
餐包口感外面脆脆的 裡面鬆軟 而且好香
5成熟嘅肉眼扒 入口有牛味 十分juicy
加上少許黑椒汁 味道一流
NZ  rib eye  red  wine  gravy
重有大蝦意粉 意粉軟硬適中 好creamy
Pan-fried  King  prawn  linguine
最後brownie做飯後甜品 細細的份量岩岩好
truffle  n  mushroom  soup
NZ  rib eye  red  wine  gravy
2017-03-29 5299 瀏覽
難得朋友出城黎尖沙咀行街所以放工之後都特登比佢返元朗住約佢喺尖沙咀食飯,咁少見梗係食好啲見到呢間店價錢貴,環境幾靚,所以我就同佢過嚟食我地點左個二人套餐「香芒蟹肉田園沙律」沙律菜上面鋪上蟹肉沙律用蟹肉沙律取替平時的沙律醬拌勻再連埋芒果粒一齊食,口感豐富「黑松露野菌忌廉湯」忌廉湯夠熱係好重要依間店就做到,忌廉湯味道濃郁但飲完成碗唔會覺得膩濃郁野菌味道配埋黑松露令成個湯更加香濃「烤特級新西蘭肉眼配紅酒汁」扒既熟度我地揀左Medium well 結果我哋真係選擇得無錯因為咁樣煎法肉質好鮮嫩而且外層煎到好香,入面可以鎖住肉汁「香草大蝦忌廉汁配扁意粉」大蝦煎到好香而且拆殼都好方便扁意粉用椒絲炒過再伴忌廉汁汁唔會過多,剛剛好到最後甜品是brownie 因為食到最後,其實我同我朋友都好飽所以好彩佢甜品分量唔算多食埋就好滿足啦如果覺得唔夠飽仲可以加錢食其他甜品不過我同我朋友都好滿足,所以就無另再點啦。
難得朋友出城黎尖沙咀行街
所以放工之後都特登比佢返元朗住
約佢喺尖沙咀食飯,咁少見梗係食好啲
見到呢間店價錢貴,環境幾靚,所以我就同佢過嚟食
我地點左個二人套餐
「香芒蟹肉田園沙律」
沙律菜上面鋪上蟹肉沙律
用蟹肉沙律取替平時的沙律醬
拌勻再連埋芒果粒一齊食,口感豐富
「黑松露野菌忌廉湯」
忌廉湯夠熱係好重要
依間店就做到,忌廉湯味道濃郁
但飲完成碗唔會覺得膩
濃郁野菌味道配埋黑松露
令成個湯更加香濃
「烤特級新西蘭肉眼配紅酒汁」
扒既熟度我地揀左Medium well
結果我哋真係選擇得無錯
因為咁樣煎法肉質好鮮嫩
而且外層煎到好香,入面可以鎖住肉汁
「香草大蝦忌廉汁配扁意粉」
大蝦煎到好香
而且拆殼都好方便
扁意粉用椒絲炒過再伴忌廉汁
汁唔會過多,剛剛好
到最後甜品是brownie
因為食到最後,其實我同我朋友都好飽
所以好彩佢甜品分量唔算多
食埋就好滿足啦
如果覺得唔夠飽仲可以加錢食其他甜品
不過我同我朋友都好滿足,所以就無另再點啦。
2017-03-22
2017-03-18 696 瀏覽
於OPENRICE Facebook Page見到的其中一間生日推介餐廳, 結果選擇與太太在生日那天來嘗試, 結果係既驚喜但帶點失望。驚喜的是餐廳食品及服務的質數是很好的, 首先會體貼安排入座及遞上溫水予女士, 食完品盤及主菜後會主動更換碟子, 食品水平及味道亦很好, 不過失望的是枱與枱中間很近, 基本上無任何私隠可言, 整晚的晚飯都可以聽到旁邊兩張枱的說話內容。最後的是, 生日伴碟所畫的公仔, 餐廳無法畫上我想畫的卡通公仔, 但餐廳另外給我建議所畫的卡通公仔也感到很草草了事, 令整餐晚飯也大大扣了很多分數。

2017-03-17
  • 牛扒,蘑菇湯
2017-03-10 4118 瀏覽
難得同朋友相聚 我地都想搵一個舒適既地方食晚飯 傾下計 仲要好好慶祝我地啱啱搞掂左一堆midterm 同 assignment 😌 我地喺尖沙咀行左一陣 見到好多間好吸引既餐廳 愈行就愈肚餓係行緊金馬倫道既途中 朋友見到呢間名為Gastrobox既西式餐廳招牌 感覺好特別 我地上左電梯後 就到達餐廳🍽 佢既店面好有氣派 金色既字體十分之奪目耀眼 感覺上會係一間有質素既餐廳 於是就決定入去試下一入到餐廳店內 就見到華麗既燈飾 餐廳裝潢設計別出心裁 連水杯都有好多精緻既花紋 又有小小既蠟燭 就好似食緊燭光晚餐咁我地諗左好耐食二人套餐 定係精選晚餐 最後我地覺得精選晚餐感覺上多啲選擇 可以自由挑選適合自己口味既主菜 所以就go for it啦~第一道就係煙三文魚凱薩沙律 沙律好大份 我同朋友一人有一份😋 啲煙三文魚整到好似一朵花咁好靚😍 而且三文魚份量好足 起碼有三、四片 每片都好厚肉好有魚香味🐟~ 仲有脆卜卜既多士粒 配埋沙律菜、芝士片同醬料 唔單止口感好爽脆 味道都好有層次感 咸咸地 甜甜地 十分開胃👍🏼食完沙律之後就黎左一籃餐包 係牛油香草麵包 片麵包啱啱烘完新鮮滾熱辣 個皮焗得好香脆
食完沙律之後就黎左一籃餐包 係牛油香草麵包 片麵包啱啱烘完新鮮滾熱辣 個皮焗得好香脆🍞~ 香草味道好濃好足 餐包外脆內軟 令人食唔停口😋
喺食麵包既中途 店員為我地預備左餐湯 呢個湯係忌廉椰菜花湯~忌廉味道唔算好濃 就算唔中意奶製品或者怕忌廉油膩既人都岩食 下面仲有好清新既椰菜花 可以配埋蒜蓉包一齊食 兩樣食物好夾
第一道主菜係卡邦尼 用左較為寬身既意粉 口感好正
入面有蘑菇、煙肉、蟹蚶同埋蔬菜 蟹蚶肉質鮮美 令到意粉層次再昇華~ 個人覺得最特別係佢既芝士味比我想像中淡🧀 咁樣反而可以試真啲每一種食材既味道 亦都好岩唔中意芝士既人食☺️
下一道主菜係超巨型烤美國安格斯T骨型牛扒 牛扒表面煎到深啡色 一上枱已經聞到好香~牛扒表皮好脆 但裡面啲牛肉好鮮嫩多汁 十分juicy~我好中意牛排邊緣有啲牛筋 好有唧頭😆 切一片牛肉再沾下專為安格斯牛排而設既醬料 非常惹味!旁邊既薯菜都好正 有牛肉既油香味~值得大家一試😋
最後點少得甜品 其實呢個精選晚餐只包餐飲 例如奶茶、檸茶同檸水 如果加$35就可以有一道甜品🍰 不過心太軟特別啲 要按返原價收費~但係我地見到人地食得咁滋味 俾多少少都唔緊要啦😋
一切開就瘋狂流心既朱古力心太軟係我既至愛 熱辣辣嘅朱古力醬🍫遇上冰冷既雲呢拿雪糕🍨 就好似天作之合 令各自既味道更加突出 😋
餐廳除左美食之外 服務態度亦都好親切~店員不斷為我地加水同埋更換乾淨既餐具同碟 又好有耐性咁同我地介紹精選菜式 我同朋友都覺得好滿意~價錢都合理 有曬前菜、餐包、餐湯、主菜同餐飲 係聚會既好地方 我地仲見到好多朋友、情侶慶祝生日添~
2017-03-09
5 分鐘 (堂食)
  • 煙三文魚凱撒沙律
  • 香草包
2017-03-07 3581 瀏覽
下班後約了一位大學同學吃晚飯,她這天在尖沙咀工作,所以我們就在附近覓食。金馬倫道有一間叫Gastrobox的西餐廳,網上風評不錯,說是環境很好、座位舒適,很適合我們這些想好好坐下來聚一聚的人。在The Cameron乘扶手電梯上一樓,向左轉180度就會看到餐廳的入口:店面是超級大的落地大玻璃,看上去豪華無比,中間很型格地寫上店名。裏面氣氛很好,天花板吊下一盞一盞的水晶燈,店裏的照明就靠它們了,非常有情調:最裡面有一張長餐桌,很適合一大堆朋友聚會,看上去很有中世紀莊園的感覺:我們翻閱餐單,最後決定點Dinner for Two。Mango Crab Meat Garden Salad:芒果嚐起來非常新鮮,雖然已經切開一粒粒,但裏面的汁仍是很多。蟹肉很香口,非常有鮮味。唯一美中不足的是裏面有黑醋,這在餐牌上是完全看不到的,不喜歡黑醋的人要注意,最好在點餐時跟店員說一聲。B Truffle with Mushroom Soup:未喝已經聞到很濃的黑松露味,令人垂涎欲滴。先把整碗湯攪勻再喝,第一口已經吃到香濃的黑松露味,蘑菇切成很小的一粒粒,不但易於咀嚼,還非常有口感,連着餐包一起吃,很快就把

我們翻閱餐單,最後決定點Dinner for Two。

Mango Crab Meat Garden Salad:

B Truffle with Mushroom Soup:
未喝已經聞到很濃的黑松露味,令人垂涎欲滴。先把整碗湯攪勻再喝,第一口已經吃到香濃的黑松露味,蘑菇切成很小的一粒粒,不但易於咀嚼,還非常有口感,連着餐包一起吃,很快就把整碗湯喝完。

餐包:
我們在餐飽上塗上牛油,然後跟餐湯一起吃。麵包是烘過的,很脆很香,咬的時候發出滋滋的聲音。

Pan-fried King Prawn Linguine:
意粉軟硬度適中,濕潤度也很好。蘑菇片為整道菜帶來點點彈牙的口感,蝦是煎過來的,大部份蝦殼已經被廚師剝掉,為我們省下不少麻煩,蝦肉很鮮很爽口,不錯。

NZ Rib Eye Red Wine
我想要八成熟,但朋友希望吃四成熟,最後我們取個中間點,打算點六成熟。可是這店只提供單數的成數,所以我們點了5成。

其實配菜也很美味,蔬菜雖然煮得很熟,但仍然保留着適當的硬度和清新的味道。

肉眼扒比想像中軟,牛香四溢,配合醬汁別有一番風味。

Chocolate:
這是跟餐的,餐內只提供茶或咖啡,所以這杯朱古力要加$10。

朱古力很香,甜度適中,不用再額外加糖。

Brewed coffee:
這是跟餐的,不用再額外加錢。咖啡味道香濃,很提神。

Daily dessert:
甜品包括一小塊朱古力brownie和幾粒提子。很少見到有餐廳用鮮果來作甜品,感覺十分新鮮,也覺得這餐廳別出心裁。提子很新鮮,brownie很軟很香甜。
埋單$768 , 平均每人$384 , 有加一服務費。這店氣氛很好,店員服務殷勤,多次為我們更換餐具,有機會還要再來!
2017-03-07
  • B Truffle with Mushroom Soup
  • NZ Rib Eye Red Wine Gravy
  • Pan-fried King Prawn Linguine
2017-02-24 2096 瀏覽
又係時間同表妹見面又要share大家最近近況既時候佢朋友介紹呢間西餐廳因為臨放工有突發野 所以要表妹係餐廳等我-兩個人有選擇困難症好彩餐廳有提供幾個餐俾大家選擇我地最後決定左食呢個先來個沙律-香芒蟹肉田園沙律估唔到甘大份 因為平時跟餐的沙律只係一小碗呢個沙律有大量沙律菜,小蕃茄,橄欖反而唔係好覺有蟹肉最特別係有一堆芒果粒 以為芒果唔係旺季節會酸點知入口好香而且味道甜甜的,配合沙律醬既酸味 恰到好處之後就係湯-黑松露野菌忌廉湯配烘熱既麵包我地加左少許黑椒 味道濃濃的黑松露係名貴食材,而家係餐廳就已經食到忌廉湯成日飲,今次加埋黑松露,好矜貴個湯好creamy,菇菌味好濃郁,口感豐富,好有咬口主菜來了!一個牛扒一個海鮮意粉先係烤特級新西蘭肉眼配紅酒燒汁入口好鮮嫩, 肉質都幼滑,而且較多肉汁伴碟係我最喜愛既薯角同埋菜,條條都好脆紅酒燒汁除左用黎點牛, 豐富牛排的口感,我仲用黎點薯角添另外既係香草大蝦忌廉汁扁意粉扁意粉既口感不會腍,幾有咬口大蝦夠大隻 絕對可以分到而且夠食甜品方面 係brownie 唔太甜我地幾欣賞嘆埋杯餐飲都已經好飽餐廳環境幾高尚 適合情侶同閏蜜傾計慶祝節日員工服務令我地感覺舒
又係時間同表妹見面

好彩餐廳有提供幾個餐俾大家選擇

我地最後決定左食呢個
先來個沙律-香芒蟹肉田園沙律
估唔到甘大份 因為平時跟餐的沙律只係一小碗

呢個沙律有大量沙律菜,小蕃茄,橄欖

反而唔係好覺有蟹肉

最特別係有一堆芒果粒 以為芒果唔係旺季節會酸

點知入口好香而且味道甜甜的,配合沙律醬既酸味 恰到好處

之後就係湯-黑松露野菌忌廉湯配烘熱既麵包
我地加左少許黑椒 味道濃濃的

黑松露係名貴食材,而家係餐廳就已經食到

忌廉湯成日飲,今次加埋黑松露,好矜貴

個湯好creamy,菇菌味好濃郁,

口感豐富,好有咬口

主菜來了!

一個牛扒一個海鮮意粉

先係烤特級新西蘭肉眼配紅酒燒汁
入口好鮮嫩, 肉質都幼滑,而且較多肉汁

伴碟係我最喜愛既薯角同埋菜,條條都好脆

紅酒燒汁除左用黎點牛, 豐富牛排的口感,我仲用黎點薯角添

另外既係香草大蝦忌廉汁扁意粉
扁意粉既口感不會腍,幾有咬口

大蝦夠大隻 絕對可以分到而且夠食

甜品方面 係brownie 唔太甜我地幾欣賞
嘆埋杯餐飲都已經好飽

餐廳環境幾高尚 適合情侶同閏蜜傾計慶祝節日
員工服務令我地感覺舒服 同埋我知道上菜係one by one

食完一樣野食先上下一樣

當然如果趕時間係可以同員工講一講

地理環境都方便 上左電梯就到達

總括黎講 我地都幾滿意呢餐飯
2017-02-03 1734 瀏覽
生日週食飯,想擇間靚仔又交通方便。一入去雖然地方窄,但服務員知道係食生日飯都盡量安排好位,呢下加分。浪漫既氣氛好適合情侶!上左個三文魚凱撒沙律,好彩,唔好食都好睇。我地叫左set , 個芝士龍蝦寬條麵係ok既,麵條同龍蝦夠彈牙,不過蜜糖芥末春雞係我最期待,可惜無蜜糖味,無芥末味,十分普通春雞一隻!心太軟suppose 會有流心朱古力爆出來,可惜變左心太硬,over cooked,流心不見了,只有口感想綿花蛋糕的心太軟但個happy birthday係有心機寫既。如果重視環境多過食物,呢間係可以。但試過一次就好夠啦~

但個happy birthday係有心機寫既。
如果重視環境多過食物,呢間係可以。但試過一次就好夠啦~
2017-01-19
2017-02-02 1462 瀏覽
用左訂位優惠,所以一定要食Dinner for two先有折扣。前菜-香芒蟹肉田園沙律- 佢先將蟹肉同沙律醬混合埋一齊,我再將佢同沙律菜撈埋一齊食。啲菜好fresh,同芒果加埋蟹肉沙律醬一齊食好juicy好開胃。餐湯-黑松露野菌忌廉湯- 黑松露味很重,但我覺得野菌湯味可以再香再濃d。但佢呢個湯都算合格。主菜-肉眼扒配紅酒燒汁- 我點左5成熟,煎得剛剛好。都算大份,重肉味又唔會太靱。唯一覺得血水處理得唔係太好,上碟仲係喺度標緊血。主菜2-香草大蝦忌廉汁扁意粉- 呢碟有驚喜,香草忌廉汁整得好香,撈埋啲意粉食好好味。大蝦就一般般。甜品-朱古力慕絲蛋糕- 非常一般,朱古力味好淡。整體而言,環境都算浪漫,有落地玻璃可以望到街境。樓底都算高,只係枱同枱之間距離比較細。我地去當日,每枱都有野慶祝,好有氣氛。食物都算不過不失啦。
甜品-朱古力慕絲蛋糕- 非常一般,朱古力味好淡。

紀念日
2017-01-23 1087 瀏覽
落order 等左45 分鐘 都未有野食。 d staff 係出面d 枱訓左覺。D 野唔好食, brownies 只係普通 朱古力蛋糕。 炸物極硬。 杯champagne 就幾好啦。 不過唔會再黎
唔會再黎
2017-01-15 981 瀏覽
餐廳的環境、氣氛、食物質素也可以,就是侍應的服務水平完全會影響以後也不再來! 一入餐廳,侍應一副沒禮貌的招待已完全影響心情! 食物質素和價錢也可接受,有85折優惠,幾抵
2016-12-25 6958 瀏覽
我食左三輪生日飯之後,今日就到我為大人慶祝佢大壽喇都係習慣上網book枱,一黎有得儲分,二黎白紙黑字有哂紀錄到booking當日餐廳打黎確認,都係好貼心嘅服務(因為有d真係唔會打黎,但其實都幾冇安全感)餐廳係L型,不過整體黎講都唔多枱;樓底勁高,感覺都幾高級都係決定叫二人餐,貪佢多個甜品最後要黎寫happy birthday~入座前已經有牛油擺喺枱面,所以麵包係基本盤唔係一入座就有得食,因為會熱返先拎出黎;香草味濃,或者唔係人人喜歡,但如果俾多一塊我都會食埋佢其實落完單已經唔記得個餐入面有d乜野所以沙律出現時見到pat白色諗左好耐,事後再睇返menu先知係蟹肉,不過老實講食唔出,可能因為我撈勻哂先食所以撈到唔知去哂邊黃色細細粒嗰d就係芒果,如果可以大粒多少少就好喇再黎係忌廉湯,本身菇味已經好濃厚,再加埋黑松露覺得似乎太強烈,不過都係好味嘅肉眼要左五成熟,厚薄適中,亦好嫩唔難切,就咁咬都係好易咬得開血水唔多,所以望落似七成薯蓉唔馬虎,蔬菜每樣一款食蝦最怕就係有腸,呢個意粉入面隻蝦已經去殼切開左,兩邊煎香意粉係忌廉汁,不過唔會好膩,兩個人share份量剛好先上飲品,我冇特別影相,又唔係飲d
我食左三輪生日飯之後,今日就到我為大人慶祝佢大壽喇

都係習慣上網book枱,一黎有得儲分,二黎白紙黑字有哂紀錄

香草麵包
香芒蟹肉沙律
黑松露忌廉湯
肉眼扒配紅酒汁
大蝦忌廉汁扁意粉
食蝦最怕就係有腸,呢個意粉入面隻蝦已經去殼切開左,兩邊煎香意粉係忌廉汁,不過唔會好膩,兩個人share份量剛好先上飲品,我冇特別影相,又唔係飲d咩特別野不過杯檸茶唔加糖都飲到,我覺得係最好嘅熱檸茶
brownie
最後梗係重點嘅甜品加錢可以轉其他甜品,不過就覺得唔係太抵,而且brownie都唔錯落booking時已經註明係生日飯,所以餐廳打黎時都有問到時需唔需要寫埋名上去,但我一時又諗唔到應該點寫,所以happy birthday就算唔知朵花係standard pattern定點,一個佬碟甜品有朵花都幾得意
2016-12-23
肉眼扒配紅酒汁
2016-12-22 2101 瀏覽
每月和男友都會搵一晚食餐好,因為工作辛苦,想放鬆一下都無時間,我們會去吃個浪漫西餐當作慰勞自己。今晚男友搵左依間餐廳位於尖沙咀,餐廳氣氛濃厚,我們可以慢慢享受燭光二人晚餐<<香草包>>入口鬆軟帶脆口感,食落有好濃既香草味<<黑松露野菌忌廉湯>>湯入面好多唔同種類既菇,飲落有好香濃既菇味,入口creamy滑身<<煙三文魚凱撒沙律>>煙三文魚煙燻味香濃,沙律菜食落好新鮮,酸醬汁既酸度剛剛好,已入口又開胃<<青檸帶子伯爵茶意大利飯>>新鮮又大粒既帶子煎到金黃色,睇得出廚師好用心去制作,入口鮮甜嫩滑,意大利飯軟硬度適中,煮得剛剛好,而且吸晒伯爵茶既茶香,再配上酸酸既青檸汁,特別醒胃<<香煎法國鵝肝紅花忌廉汁扁意粉>>兩面煎封既鵝肝,可以保持住外脆而內軟滑既口感,令人回味無窮,忌廉汁濃而不膩,配埋落意粉確實一絕
<<香草包>>
入口鬆軟帶脆口感,食落有好濃既香草味

<<黑松露野菌忌廉湯>>
<<煙三文魚凱撒沙律>>
<<青檸帶子伯爵茶意大利飯>>
<<香煎法國鵝肝紅花忌廉汁扁意粉>>
2016-12-05 6524 瀏覽
同朋友去街想食hightea又吾想食咁貴仲係度苦惱緊之際,係佢公司樓下等緊佢落黎見到有間餐廳原來有得食喎,而且價錢$288/2人都幾抵,就入左去餐廳等朋友落黎同我食hightea!~入到去沒想到個裝潢都幾精美樓底又高,一入去一排窗門好光猛又舒服,而顏色以藍色為主加上聖誕裝飾和一個圓鐘即時高檔喎吾少!~我最後發版就叫左個英式尊貴茶點SET坐係度黎朋友收工。。。飲品我地沒有叫酒,最後我叫左果汁而佢叫左咖啡,味道正常啦!~然後個SET黎到啦,原來係有2層,上層係熱食下面係甜品之類….佢有2款炸去骨雞翼和蝦(以TEA黎講比較少有)味道正常啦,有微溫又最驚喜係一點都吾油,英式香腸好味喎。下面有到片多士原來係蟹肉三文治,蟹肉都吾少而醬汁都不錯,多士帶點脆口吾錯。英式秘製鬆餅最好係吾多提子,正!~加上入面橙醬有點橙皮碎勁香。特色餅件今日係芝士蛋糕,如果鐘意食芝士的人一定十分開心,勁濃芝士香又吾太滯,份量剛好。迷你糖沙球同我地平時食有點吾同(平常吃的入面係空空的),而這裡的沙球係原粒的,食落幾軟熟。迷你蛋糕杯,普通啦,沒太大特別。最後食返意大利奶凍,士多啤梨醬偏重味道。最後食生果:朱古力士多啤梨…酸酸

下面有到片多士原來係蟹肉三文治,蟹肉都吾少而醬汁都不錯,多士帶點脆口吾錯。英式秘製鬆餅最好係吾多提子,正!~加上入面橙醬有點橙皮碎勁香。特色餅件今日係芝士蛋糕,如果鐘意食芝士的人一定十分開心,勁濃芝士香又吾太滯,份量剛好。迷你糖沙球同我地平時食有點吾同(平常吃的入面係空空的),而這裡的沙球係原粒的,食落幾軟熟。迷你蛋糕杯,普通啦,沒太大特別。最後食返意大利奶凍,士多啤梨醬偏重味道。最後食生果:朱古力士多啤梨…酸酸地吾錯。

最後我地坐左差不多2個鐘,結帳每人$160…坐得舒服而吾嘈,傾下計一流!~講真野食吾算十分精緻但味道都吾錯而且飲品都可以選擇果汁,咖啡之類都吾錯…以這價錢黎講都已經不俗。而且我地等緊SET見到佢聖誕餐都吾貴喎,講緊500左右一位,我和朋友都諗緊聖誕節會吾會再黎多次食聖誕大餐

2016-12-04
2016-11-13 2545 瀏覽
今日出席左某護膚品牌嘅 VIP DAY喜歡餐廳嘅落地大玻璃高樓底同埋水晶燈嘅設計全部沙發位都坐得好舒服近年好興VIP day 喺餐廳舉行一邊聽着最新產品嘅潮流資訊另一邊廂美食正在等着我呢最喜歡頂層玫瑰花形嘅煙三文魚新鮮鹹香又適中而且好有三文魚油嘅香味中間嘅肉丸凍左但味道都唔差最底層嘅藍莓芝士餅都好鬆軟凍檸茶個杯好靚但就甜咗d即磨咖啡夠香濃唔錯
今日出席左某護膚品牌嘅 VIP DAY
凍檸茶個杯好靚但就甜咗d
即磨咖啡夠香濃
唔錯
2016-10-12 2137 瀏覽
左搵右搵唔個去邊間好.睇openrice食評唔差.所以就決定訂位係度慶祝5週年紀念可能今日係星期二.所以枱數都唔多.左右隔離都冇人.沒有好迫的感覺入正題.一坐低waitres已經有講因為經openrice訂座點2人晚餐會有85折.見到個餐都啱食.所以唔諗咁多就叫左呢個餐由於Happy hours酒類都有買一送一所以我點左杯白酒..普通啦!前菜:芒果蟹肉沙律: 普普通通.蟹肉比較少呢個飽上枱時男友已經話幾香.估唔到外脆軟黑松露蘑菇湯..由於我超級鍾意黑松露.我覺得好好飲..唔會好傑既感覺..飲哂😄大蝦意粉..好味..因為唔會煮得太干.上枱時還有好多汁.唔會太咸.出色由於我唔食牛肉的.試唔到味道.就問問男友如何.他叫7成熟.但出到來最多5成.味道他說可以.但應該冇7成熟.唔鍾意食太血朋友要注意啊話哂係慶祝..所以訂位時都定了我最鍾意既心太軟亦叫餐廳幫忙寫字係碟比我地影下相紀念一翻
見到個餐都啱食.所以唔諗咁多就叫左呢個餐

由於Happy hours酒類都有買一送一
所以我點左杯白酒..普通啦!
前菜:
芒果蟹肉沙律: 普普通通.蟹肉比較少