2021-01-03 960 瀏覽
叫左幾樣野食外賣返屋企食 返到屋企打開食 發現個咖哩飯無咖喱 打電話去講話只可以我拎盒飯返去加咖哩汁俾我 但我本身住港島個邊 唔會特登拎返去喇 無話下次補返個飯 或者折扣優惠 一句唔好意思都冇 服務態度好差 同樓下茶記無分別
2021-01-03
外賣自取
2020-05-11 2070 瀏覽
Green Common a nice little vegetarian Restaurant, I recommend The Burger and the spaghetti, Pizza & Salad is ok too.The menu change every so often, to keep you interested in coming, in HK a great place to go for mother's day meal, you won't have to wait a long time for a table
2020-05-10
10 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
母親節
  • Burger & spaghetti
2020-05-07 994 瀏覽
If we are what we eat, I must be awesome💚有人話食肉唔好所以食burger都要食未來漢堡.📍Future bar by green common.🍔辣根愚柳漢堡配薯條($72)-係素魚柳bell😆佢標榜有辣椒所以🙆🏻‍♀️即刻想試試佢~有沙律醬有青瓜絲真係同魚柳bell有幾分似嘅!不過可惜一啲辣都無😂厚切薯條即炸所以幾好食🍔未來豬柳漢堡($26.5)-有50%off所以又幾抵食喎😍呢個包一食愛上!因為真係同真嘅豬柳好似!!仿真度有99.99999%🤣個包有沙律醬仲有蕃茄同羽衣甘藍🥬好正😋🍗樂樂雞($18/5件)-個名好funny😆又係即叫即炸~咬落好juicy又似真嘅麥樂雞😆配埋個bbq醬正啊
有人話食肉唔好所以食burger都要食未來漢堡
📍Future bar by green common
2020-04-30 910 瀏覽
同友人外出食午餐,今次黎到尖沙咀K11,見到間”未來吧” 比個名吸引就去試一試店內有好多健康食品售賣估唔到款式有好多選擇仲有 set menu 連埋飲品都係$52 起1. 未來漢堡 Deluxe 配薯條(L) 連有機洋甘菊花茶 $88,加配升級優惠:樂樂雞(2件) $12。漢堡十分足料,漢堡扒雖然知道係素,但咬落非常有肉感,十分美味。粗薯條即炸無得輸。而樂樂雞食落好似M字快餐店,整個set menu A 十分滿意,誠意推介2. 膳良肉醬意粉 ($64),加配升級優惠:野菌湯($12),飲品+$28改為熱情果芒果薄荷梳打。肉醬香味撲鼻,意粉彈牙美味,略嫌出來的賣相就menu 唔同。野菌湯菇味濃郁,值得升級。

店內有好多健康食品售賣

估唔到款式有好多選擇

仲有 set menu 連埋飲品都係$52 起

未來漢堡

漢堡十分足料,漢堡扒雖然知道係素,但咬落非常有肉感

膳良肉醬意粉

。野菌湯菇味濃郁,值得升級。
2020-04-18
未來漢堡
膳良肉醬意粉
2020-02-28 905 瀏覽
本來係度睇緊食咩,隔離對兩個講英文嘅男仔,其中一個講daiya vegan cheese is so good, 我就即刻買黎試下,簡直係mind blowing, 好好味 我冇唸過不含奶類嘅yogurt都可以咁好味!我睇一睇啲成分,原來係用coconut cream整,唔怪得之咁滑啦!宜家做左daiya呢隻牌子嘅粉絲,佢仲有出cheese, 同真芝士係一模一樣味道,但係又健康啲,環保啲,零殘忍成份,素食果然係未來嘅潮流
2020-02-02 742 瀏覽
💛一食愛上的未來漢堡🍔·🍔未來豬柳漢堡($53)英式muffin包夾住羽衣甘藍🥬;蕃茄;未來豬柳;加埋必勝沙律醬!食落真係好似豬柳強😋雖然食得出係素肉,但食落唔會好乾身👍🏻健康又環保啊!·🥣雜菜湯(+$18)好足料.大量豆類既關係唔太得我歡心😂·P.S.今日同大食仔再戰未來豬柳漢堡, 做緊優惠價$38 za👍🏻大家可以去試下啊😆·📍Future Bar by Green Common尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea B201-14號鋪
💛一食愛上的未來漢堡🍔

🥣雜菜湯(+$18)好足料.大量豆類既關係唔太得我歡心😂

📍Future Bar by Green Common
2020-01-16 462 瀏覽
店舖售賣多種和健康有關的食品和飲品, 見有一張coupon, 又未試過未來肉, 比個藉口自己試吓。1) 未來漢堡甜椒墨西哥卷 $482) 夕米水 $153) 使用$10 coupon (消費滿$50才可使用)選了未來漢堡甜椒墨西哥卷和夕米水。因墨西哥卷早已製成放在雪櫃, 可讓店員代為叮熱。首嚐Beyond meat未來漢堡, 質感又幾似免治肉, 味道方面, 因醬汁的關係和火箭菜味道濃郁, 未來肉的味道未見突出。夕米水有紅米, 白米, 黑芝麻和黑豆。味道淡淡的, $15只有250ml屬貴價紙包飲料。據包裝資料, 黑豆, 黑芝麻除健脾以外能養腎烏髮, 下午五至七時是腎經循行的時間, 此時飲用更有利吸收。

1) 未來漢堡甜椒墨西哥卷 $48
2) 夕米水 $15
3) 使用$10 coupon (消費滿$50才可使用)

2020-01-05
外賣自取
用餐優惠
優惠券
2019-10-30 981 瀏覽
Future Bar by Green Common is a newly opened vegan restaurant at k11musea. This is also where Green Common first launches the new BeyondMeat sausage breakfast muffin. As a burger lover and a green foodie, I just couldn’t wait to be the first ones to try.💚Beyond sausage breakfast muffin 未來豬柳漢堡 $53 (+$12 for Daiya cheese) It tastes a bit like McSausage but not as dry😉💚Cheese and @omnipork fries 芝肉醬薯條 $38Cheesy with a rich bolognese sauce 🤤 loved it😚💚Classic Beyond Burger 未來漢堡 $78The beyond burger

The beyond burger patty (with a new formula) tastes juicier and not as crumbly🌱

Which do you prefer more? Burger or muffin?

Future Bar by Green Common 首次喺香港推出未來豬柳漢堡 🥳作為專業素食foodie嘅小篇當然率先試食😎

呢個未來豬柳漢堡味道有少少似麥記豬柳漢堡,但冇咁乾身,仲有羽衣甘藍同純素沙律醬😚鍾意sausage muffin嘅朋友應該會鍾意😉

小篇今次仲試咗芝士肉醬薯條 ,上面有溶咗嘅純素芝士 ,肉醬係用新豬肉 整嘅,感覺上冇咁邪惡😉

另外仲嗌咗未來漢堡 ,用咗新formula嘅 beyondburger 感覺濕潤咗😊

唔知大家鍾意邊樣多啲呢?😉