2022-10-07
今日去會展睇展覽,唔想食場館嘅食物,就去附近睇吓有咩好食😝俾我試到比利時餐廳 Frites😍Lunch set 3 course 非常吸引,都冇令我失望!🥳🥳🥳✨Starter: 🥕Fragrant Carrot Soup 雖然嘢食上得快但賣相一啲都唔馬虎。食落口就知個湯係非常足料😍係好濃嘅紅蘿蔔茸,再加足夠嘅香料。由於加咗姜黃同薑,所以非常暖位,係幸福嘅感覺🥰✨Main: 🐟Seabass Fillet 又係心意之作🥰最特別係佢炸咗啲韭蔥放上面,同滑嫩嘅魚柳加埋嘅口感非常好🥳Red pepper sauce 比較少見,但食落都係好溫暖😚。值得一題係佢嘅配菜:🥔煎薯仔粒😍每邊都煎到香脆但又唔會感覺好熱氣,每邊都均勻地接觸到鹽同油,簡單得嚟又比到驚喜,正!🤩✨Dessert: 🥞Frites Crepes有餐廳名嘅招牌菜梗係唔可以唔試!crepes做得好好,唔會太多粉又唔會感覺太乾。香橙糖漿比一般糖漿酸,加埋cream食我覺得啱啱好😚酸味過後都係甜味,超級滿足!😋💪快速recharge完!預備好返去行展覽了🤣
✨Main: 🐟Seabass Fillet
✨Dessert: 🥞Frites Crepes