【觀塘•Flames(two sky parc)】————————————————————————型格西餐廳,坐落於觀塘商業區,位置方便,新淨裝修,氣氛音樂,格調簡直冇得彈😄🍯|蟹肉巴馬臣芝士蕃茄忌廉汁通粉|HKD 158勁香濃芝士味🧀,賣相十分精美🐒,忌廉汁同芝士包裹住蟹肉🦀同埋通粉🍝,入口口感豐盈,整體賣相及味道無得彈🙊,好食到震牙🤪🍯|8安士紐西蘭肉眼扒燒大蝦配薯條|HKD 328份量唔小既薯條有香辣粉🌶️配搭香脆食唔停🍟8安士肉眼扒嗌咗五成熟🐮,燒得唔錯,食落有香烤味道,肉質嫩滑🤤新鮮大蝦食落彈牙,熟度適中🦐💧整體擺盤可以,牛肉少少牛肉味🐂。🍹| 紅酒 |牛扒絕配飲品🍷🍾。###惠顧四百蚊💰或以上可以免費停泊車輛兩小時(two sky parc停車場)🚧🚙🚗🛻🚐
【觀塘•Flames(two sky parc)】
————————————————————————

🍯|蟹肉巴馬臣芝士蕃茄忌廉汁通粉|HKD 158

🍯|8安士紐西蘭肉眼扒燒大蝦配薯條|HKD 328
份量唔小既薯條有香辣粉🌶️配搭香脆食唔停🍟
新鮮大蝦食落彈牙,熟度適中🦐💧
整體擺盤可以,牛肉少少牛肉味🐂

🍹| 紅酒 |
牛扒絕配飲品🍷🍾

餐廳樓底高,有空間感。店內播放輕快的音樂,由於用餐人數不少, 要有寧靜、輕鬆、寫意的感覺就未必在黃金時段提供到。店員數服務態度不錯,大都是用英文對答的。點了二人套餐,有:蘑菇湯 - 新鮮蘑菇打成蓉,但仍有粒粒蘑菇碎,有蘑菇香濃的味道,⼝感豐富,又真材實料,配以適量忌廉和橄欖油,入口細滑又暖胃。葡式香辣燒春雞配薯條 - 烤焗整隻燒春雞,一開二,兩人份量剛好。 火候控制恰當,保持肉質鮮嫩,肉汁得以保留 ,配上香料,皮脆可口。最喜愛的有薯條伴碟,熱辣辣的薯條灑上了辣椒粉,份量都好十足,惹味非常!夏威夷薄餅 (Aloha) - 有菠蘿、火腿、芝士… 一心來吃手工薄餅的,但吃到這裡,已經吃不下,唯有自行拿個外賣餐盒, 帶回去,不要浪費食物。自家製甜品 - 有芒果和紅莓味,個人較喜歡芒果味,口味會大眾化一點。大滿足的一頓晚餐!
點了二人套餐,有:

大滿足的一頓晚餐!
2023-05-16
2023-05-17 19 瀏覽
服務態度超級差1) 我們中午11:56坐低打算落單,但侍應回一定要等到12點夠鐘先可以過來落單。還態度差地說「不是我負責」,叫我們搵另一位落。(其實客人不會知你們的運作及可以落order嘅時間,如果真係甘因難點解唔12點先開門呢?或者讓客人掃QR code點餐? )2) 問及侍應午餐飲包咩茶?因餐牌上面寫了汽水及茶,侍應態度差唔情願回答,反白眼地篤住餐牌叫自己睇,完全冇答到我們的問題。3) 另外問一位白色T shirt 侍應,是否可扣open rice 上買的預付coupon, 他回答說「夜晚先可以用」open rice 條款完全冇寫明中午唔可以用/或許晚餐先用得,感覺真的被欺騙了! 4) 食物味道很淡, 問侍應拿芥末醬,佢黑面答我,「你見我有幾忙㗎啦!」, 便離開了,問另一位,穿白色T shirt 的, 佢:答我「嗯」。 最終咩都唔無比。 5)由坐低到用餐45分左右唔夠一個鐘,已經要求我埋單。 對於以上極其嘅服務還要收10%服務費,感覺有欺詐成份,我強烈建議大家唔好幫襯!
服務態度超級差

5)由坐低到用餐45分左右唔夠一個鐘,已經要求我埋單。

2023-05-16 75 瀏覽
黎觀塘搵朋友食飯今次想食西餐朋友介紹觀塘地下有間靚裝打卡西餐廳西餐廳裝修,好似酒店嘅餐廳而且侍應服務非常好呢度仲有兩個鐘free parking乍車黎開食都唔錯睇Menu廚師,推薦手工薄餅叫左夏威夷pizza,pizza大大個而且即刻焗拎出嚟有拉絲好正上面既菠蘿係新鮮菠蘿麵包好軟熟蟹肉巴馬臣芝士脆脆蕃茄忌廉汁通粉蟹肉超多,每啖都有夾埋芝士creamy得黎唔會膩,可能就係因為有蕃茄更加開胃最後叫埋個炸魚薯條炸魚炸粉非常薄條魚好厚肉,而且非常Juicy薯條,熱辣辣又香脆整體嚟講,每一碟餸嘅份量都好多而且都好好食,兩個人係非常飽
黎觀塘搵朋友食飯

今次想食西餐

朋友介紹觀塘地下有間靚裝打卡西餐廳

西餐廳裝修,好似酒店嘅餐廳

而且侍應服務非常好

呢度仲有兩個鐘free parking

乍車黎開食都唔錯

睇Menu廚師,推薦手工薄餅

叫左夏威夷pizza,pizza大大個而且即刻焗

拎出嚟有拉絲好正

上面既菠蘿係新鮮菠蘿

麵包好軟熟

蟹肉巴馬臣芝士脆脆蕃茄忌廉汁通粉

蟹肉超多,每啖都有夾埋芝士creamy得黎

唔會膩,可能就係因為有蕃茄更加開胃

最後叫埋個炸魚薯條

炸魚炸粉非常薄

條魚好厚肉,而且非常Juicy

薯條,熱辣辣又香脆

整體嚟講,每一碟餸嘅份量都好多

而且都好好食,兩個人係非常飽
2023-05-15 165 瀏覽
放工後相約朋友去觀塘工廠區食西餐,餐廳裝修用灰白色木系為主,用上雲石做餐枱。餐廳裝修都好吸引,內外都有植物盆栽擺設。室內有卡位,室外亦有座位,座位寬敞舒適。餐廳播放輕快的英文歌,令顧客感覺特別輕鬆舒服。特別一提,有得免費泊車~紅酒燴牛面肉草菇扁意粉 $148廚師用紅酒燴牛面肉,煮得好入味,夠稔滑,微辣,草菇扁意粉軟硬適中,條條都掛滿醬汁。蟹肉巴馬臣芝士蕃茄忌廉汁通粉 $158蟹肉舖滿整個芝士蕃茄忌廉汁通粉,啖啖都係蟹肉和芝士蕃茄味,口感非常豐富。是日餐湯--磨菇忌廉湯 $48香濃的蘑菇忌廉湯,夠滑溜,唔會稀,仲有口感添。自家製甜品--曲奇芝士蛋糕 $78Oreo曲奇餅和雜果芝士蛋糕,餅底夠鬆脆,芝士蛋糕香滑。這個甜品用伴碟的瓜子和朱古力醬繪畫成一棵樹,像一件藝術品。Expresso咖啡 $28香濃咖啡夠的式,細味品嚐咖啡的香味。

紅酒燴牛面肉草菇扁意粉

紅酒燴牛面肉草菇扁意粉 $148

蟹肉巴馬臣芝士蕃茄忌廉汁通粉

蟹肉巴馬臣芝士蕃茄忌廉汁通粉 $158

磨菇忌廉湯

是日餐湯--磨菇忌廉湯 $48
香濃的蘑菇忌廉湯,夠滑溜,唔會稀,仲有口感添。

自家製甜品--曲奇芝士蛋糕 $78

Expresso

Expresso咖啡 $28
香濃咖啡夠的式,細味品嚐咖啡的香味。
紅酒燴牛面肉草菇扁意粉
蟹肉巴馬臣芝士蕃茄忌廉汁通粉
磨菇忌廉湯
Expresso
2023-05-11 93 瀏覽
📍flames(鴻圖道)翻工做野有時都會經過 但一路未食過 今次同朋友約左黎食dinner餐廳仲可以免費泊車添 揸車黎既朋友岩曬🤭🦀蟹肉巴馬臣芝士蕃茄忌廉長通粉蟹肉份量好足,食落啖啖蟹肉,而且長通粉好掛汁,食落芝士味夠香濃又creamy~真係好好食😂🍕意式辣肉腸薄餅呢到既手工pizza真係幾好食 餅底食落有麵粉香又有啲煙韌 我幾中意 辣肉腸+芝士食落咸香好惹味~🥗慢煮雞胸凱撒沙律好大碟🤣沙律菜好新鮮夠爽脆 上面仲有好多芝士粉 醬汁又唔會過多 仲有麵包粒增加口感☺️脆卜卜仲叫左杯凍mango tea 飲落幾清新☺️
📍flames(鴻圖道)
餐廳仲可以免費泊車添 揸車黎既朋友岩曬🤭
🦀蟹肉巴馬臣芝士蕃茄忌廉長通粉

🍕意式辣肉腸薄餅

🥗慢煮雞胸凱撒沙律
仲叫左杯凍mango tea 飲落幾清新☺️
Flames 🔥Weekend放假最想就係揸架車出去玩,但可惜太多假日司機成日都搵唔到地方泊車🚙 諗住係餐廳坐近窗,然後違泊泊街算🫣 點知俾我地上網search到呢間有免費泊車🅿️ weekend仲要只係消費$350,抵過平日🈺 加上紅雨,唔使諗直衝啦!我哋around 12點到,嗰時仲有提供BREKKIE同BRUNCH,因為想飽肚啲就揀咗後者🤨 如果想自由度大啲,可以昔叫A La Carte✅ 計埋即場join會員嘅20% off 價錢好似差唔多🧐 不過見大部分人都揀Brunch Set 因為除咗包飲品,仲送個free kid meal😱CRAB MEAT PENNE🧀tomato cream sauce|parmesan crumble每條長通粉都滷滿金黃滑溜又芝士味濃郁嘅醬汁,加埋大量蟹肉🦀 好surprised原來加蕃茄粒咁正🍅 味道鹹酸配搭,加上讓醬汁creamy中帶點清新,成件事好balance😍 唔洗怕食幾啖就會滯咗!½ ROAST PERI PERI SPRING CHICKEN🍗fries|peri peri sauce燒春雞皮脆肉嫩,連雞胸肉都好軟滑🐤 因為有好好鎖住
Flames 🔥

CRAB MEAT PENNE🧀

CRAB MEAT PENNE

fries|peri peri sauce

燒春雞皮脆肉嫩,連雞胸肉都好軟滑🐤 因為有好好鎖住肉汁,切開雞脾,胸同翼嘅時候,即刻爆汁💢 葡式風味嘅調味,配搭peri peri醬,微辣又惹味🌶

Salad🥗

Salad

冇諗過呢個價錢都捱到咁大份嘅S沙律,仲有成半隻溏心蛋🥚 veggie都唔馬虎,有青瓜、薯仔、西芹、生菜🥔

Soup🥣

Soup

當日嘅湯係蘑菇湯,香濃綿滑嘅湯中蘑菇顆粒,增添更多口感,加埋裝飾嘅忌廉圈同香草,賣相加分✨

House Made Cake Oreo Cheesecake🍰

Oreo Cheesecake

House Made Cake都有兩款,另一款印象中係chocolate mousse🍫 食落似係免焗嘅cheesecake,唔會話太甜,蛋糕面唔單止放咗Oreo餅,薄荷葉同3款水果🍓 碟上仲唧咗朱古力醬同拉出花紋,生色不少🤎

Flat White🇦🇺

Flat White

兩個set杯飲品都upgrade咗🤪 澳洲餐廳就梗係要杯澳洲啡,呢個價錢有埋拉花,心滿意足🫶🏽

Juice Apple with Cranberry🍎

Juice Apple with Cranberry

4款水種任君選擇,又或者 ”Your Mixture”可以揀兩款🍍

諗住觀塘工廠區weekend應該冇咩人啦,點知full house😂 食物份量足澳洲,價錢又唔貴,仲有附送kid meal,有得泊車嘅話專程過嚟都好方便👍🏽
CRAB MEAT PENNE
Salad
Soup
Oreo Cheesecake
Flat White
Juice Apple with Cranberry
2023-05-10 99 瀏覽
意式雜莓熱鬆餅賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧金黃厚身的鬆餅上疊滿各式雜莓、忌廉、意大利乳清芝士、杏仁、楓糖漿,擺盤用心精美,賣相非常吸引。鬆餅入口鬆化帶微濕,甜而不膩,蛋香味濃。與清新酸香的雜莓、奶香滑溜的忌廉、香濃的意大利乳清芝士配搭絕佳,甘香的楓糖漿令整體味道錦上添花。香脆的杏仁令整體口感更富層次。8安士紐西蘭肉眼扒配薯條賣相:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧肉眼扒厚切足秤,烤得焦香微燻,散發出誘人的牛香。切開後,內裡肉質粉紅鮮嫩,帶有豐富肉汁。入口質感非常細膩,肉質柔韌而有嚼勁,香氣四溢,令人回味無窮。薯條炸至金黃,粗身酥脆,油香恰到好處,入口酥脆可口,鹹香味濃,惹味非常。自家製蛋糕🐧❣️朱古力慕絲脆餅賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧蛋糕切件呈上,附贈用心細緻裝飾,賞心悅目。朱古力慕絲入口如絲般順滑,可可天然的油脂和濃稠感糾纏在舌上,甜蜜中帶點苦澀,令人欲罷不能。底層的脆餅口感與慕絲形成鮮明對比,效果理想。Latte賣相:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧咖啡表面有經典葉紋拉花,感覺不錯。鮮奶咖啡牛奶比例較高,入口順滑綿厚,奶香味濃,咖啡味道不會過濃,啡香陣陣,咖啡初心者良選。凍檸水賣相:🐧🐧🐧🐧味道

賣相:🐧🐧🐧🐧🐧

8安士紐西蘭肉眼扒配薯條

🐧❣️朱古力慕絲脆餅

賣相:🐧🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧🐧

蛋糕切件呈上,附贈用心細緻裝飾,賞心悅目。

Latte

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

咖啡表面有經典葉紋拉花,感覺不錯。

凍檸水

味道:🐧🐧🐧🐧

凍檸水非常清爽醒神,帶有檸檬的香氣和微微的酸味,非常開胃消膩。

環境:🐧🐧🐧🐧🐧

餐廳裝橫簡約型格,採用黃光柔和,氣氛悏意舒適,二人小酌清談還是多人聚會暢談都非常合適。

🐧❤️結語:環境、食品高質富格調,聚會良選。

🐧❣️光顧餐廳有免費泊車優惠~
2023-05-07
午餐
  • 意式雜莓熱鬆餅
放假小篇👧🏻約左朋友去左位於觀塘鴻圖道《Flames》,今次係二度再訪,上次食過扒餐同意大利飯煮法口味好岩小篇👧🏻。今次帶朋友食其他款式😋,想講今次都好有驚喜,呢間澳洲風情西餐廳性價比幾高‼️🅜🅐🅘🅝 🅒🅞🅤🅡🅢🅔🍽 🌟Truffle Mushroom Linguine 💰138用上新鮮黑松露同芝士粉鋪上扁意粉,每一條意粉都掛上濃濃黑松露忌廉蘑菇汁,想講係勁掛汁,扁意粉入口熟度剛好,好好食🙊令小篇👧🏻愈食佬想食🤭好奇係唔會愈食愈溜 ,呢個可以encore‼️🌟Orange Roughy Fillet 💰198香煎照燒汁橙鯛魚柳入口好軟滑食落啖啖肉,外邊又會煎得有點焦香,配上照燒汁層次更加豐富。 食到呢種煮法質素,小篇👧🏻同友人都覺得好值‼️另外烤蔬菜新鮮同爽口,而用上芝麻油烤粟米🌽係粒粒都超甜🫶🏻。🌟Home Made cake 🍰 💰78Oreo曲奇🍪芝士蛋糕,蛋糕上鋪上一塊塊Oreo曲奇,芝士蛋糕入口好軟身係入口即化,而且濃濃芝士🧀️味,餅低係Oreo曲奇🍪,食落唔會太甜。配碟有朱古力醬,新鮮士多啤梨🍓同藍梅等會更fresh 🥰.🅓🅡🅘🅝🅚🫖 🌟Very Vanila Latte 💰38

🅜🅐🅘🅝 🅒🅞🅤🅡🅢🅔🍽

🌟Orange Roughy Fillet 💰198

🌟Home Made cake 🍰 💰78

配碟有朱古力醬,新鮮士多啤梨🍓同藍梅等會更fresh 🥰.

🅓🅡🅘🅝🅚🫖
🌟Very Vanila Latte 💰38
第一次飲特濃雲呢拿牛奶咖啡,第一啖入口雲呢拿味道好突出。

之後愈飲咖啡香味會更突出。小篇推介‼️
2023-05-09 2954 瀏覽
周末晚上的官塘鴻圖道上商舖大都關上門,路上冷清清。只有一間依然亮著燈,就是【Flames】。此店有四家分店,在觀塘已經有兩間。 這家位於新大厦內的【Flames】有室內及室外位置。小編最怕官塘舊商厦……真係怕怕。【Flames】有另外個門口穿去新商厦,洗手間乾淨衛生。室內裝潢有心思,中間放了棵樹,氣氛輕鬆不少。餐廳以澳洲菜式為主,選擇不叫十分豐富,但是 Pasta, pizza, salad, meat, seafood 各有幾款,貴精不貴多。價格定位也叫親民,難怪未到7點已經差不多坐滿客人。另外有 Dinner set。小編認知的蒜蓉包是一片片的法包,因此這個小食【蒜蓉包 $48】呈上時,小編以為店方弄錯了送上一個Pizza。經理確認這是蒜蓉包,真係大驚喜!份量是個 Pizza,但價錢只是 $48。入口熱辣辣,麵包皮夠香口脆身,而且好香的蒜蓉味。小女兒十分喜愛,吃了半個,帶了回家第日早餐烘熱後依然美味。這個蒜蓉包性價比高。早一日在 Openrice 訂位,可以【10oz 肉眼扒配任食薯條 $198】 。牛扒賣相不錯,牛扒表面烤紋吸引而且厚身。Order Medium,切開火喉剛好。不
室內裝潢有心思,中間放了棵樹,氣氛輕鬆不少。
另外有 Dinner set。
10oz 牛扒配薯條
Order Medium,切開火喉剛好。不過入口不夠軟腍,要花上不少牙力,肉味又不夠濃郁,以$198 這價錢已經反映了。
10oz 肉眼扒配任食薯條
小朋友最喜歡的薯條,這個薯條灑上澳洲國民調味料,雞鹽。除了本身的鹽,多了些許雞粉風味,特別惹味。差不多吃了兩杯薯條!
小編原本點了個沙律,但是食完件牛扒都未上菜,真的沒有下單。小編唯有點個甜品甜品選擇不多,只有 chocolate mousse cake 及 oreo cookies cheese cake,最後揀左【Chocolate mousse cake $78】。慕絲份量多,質感緊致厚實,不會太甜。味道不過不失,但 $78 有些 overprice。
chocolate mousse cake
環境服務佳,食物口味合適,不錯的官塘西餐選擇。
2023-04-29
  • garlicbread
2023-05-07 116 瀏覽
Weekend Vibes~有多間分店的Flames,今次我就去左喺觀塘Two Sky Parc的分店。樓底好高,感覺好chill,裝修係Elegant 帶點清新😆仲有日光~Weekend 去要真係book左位先。今次叫左2個Brunch~🥩New Zealand Rib Eye Steak (8oz)塊牛扒好有牛味&肉汁,係高質的牛扒!薯條本身有調味,唔駛點茄汁都好惹味。🦀Crab Meat Penne 個汁係忌廉加茄汁,唔膩又唔會酸,鐘意個汁。長通粉好有口感,都幾掛汁,而且有好多蟹肉!Upgrade Juice🧃Apple + Cranberry 🍹Orange + CranberryHouse Made Cake🍰Cookies Cheese cake覺得好出色,有芝士味之餘,好香曲奇味&朱古力餅底。覺得係必食!🐾Pet-friendly 🚘免費泊車 -消費指定金額💰
Weekend Vibes~

New  Zealand  Rib  Eye  Steak

今次叫左2個Brunch~
Crab  Meat  Penne

New  Zealand  Rib  Eye  Steak
Crab  Meat  Penne
Juice
Cookie  Cheesecake
為於工廠區的Flames一直有大量好評,所以到訪前十分期待,希望不會名過其實。當天有不少朋友及情侶聚餐,高枱位置有少許昏暗,特別適合愛浪漫的情侶。是次到訪為周六晚上。🐷 脆皮乳豬西蘭花苗拼黃薑蕃茄飯 $318乳豬皮脆肉嫩,烤得恰好,調味適中不會過鹹,整體口感優秀👍🏻 可惜黃薑蕃茄飯過分乾硬,而且味道較淡🥺🦐 燒大蝦三文魚籽龍蝦汁扁意粉 $158大蝦肉質不爽彈,有少許霉,令這餐評分大減🥺 三文魚籽屬正常,龍蝦汁意粉有香濃忌廉味🐔 避風塘雞翼 $78雞翼皮脆多肉汁,避風塘惹味,辣度適中,但如果跟我一樣譚仔要吃清湯的人就不要點這道菜虐待自己😂🥤 Tropical Punch $68菠蘿味重,酸甜熱帶風味,清涼解渴,甜度屬微甜👍🏻🥤 Flames Lemonade $68有橙皮、草莓糖漿等,香甜口味,甜度少甜👍🏻🗒️ 總結整餐體驗屬良好,主菜、小食和飲品均屬優異,唯大蝦肉質欠佳, 導致與預期過高的評價有落差。

🐷 脆皮乳豬西蘭花苗拼黃薑蕃茄飯 $318

🦐 燒大蝦三文魚籽龍蝦汁扁意粉 $158

🐔 避風塘雞翼 $78

🥤 Tropical Punch $68
菠蘿味重,酸甜熱帶風味,清涼解渴,甜度屬微甜👍🏻

🥤 Flames Lemonade $68
有橙皮、草莓糖漿等,香甜口味,甜度少甜👍🏻

🗒️ 總結
想不到觀塘工廠區中竟然有一間非常高級的西餐廳,門口相當有格調,小編以爲自己處於西營盤呢!小編一進去,裏面裝修簡潔舒服,燈光都調整得柔和,空間座位都尚算寬敞。小編叫了以下幾道菜,分量都頗多。Shelter Chicken Wings ($78) 避風塘鷄翼擺盤相當漂亮,非常打卡able,總共有7隻鷄翼。外皮煎得香脆,内裏鮮嫩多汁,鷄翼外面灑上避風塘佐料,蒜蓉味突出,非常惹味。雖然很香口,但是偏辣一點(小編不是很吃得辣),而且持久一段時間,所以建議喜愛吃辣的叫這個。King Prawn Linguine ($158) 燒大蝦三文魚子龍蝦汁扁意粉意粉分量很多,上面放上一隻巨大的大蝦,大蝦身體切開一半再放上三文魚子,整碟都是橙紅色,非常引起食欲。扁意粉煮得剛好,不會過硬過軟,忌廉龍蝦汁帶微甜,小龍蝦味都突出。大蝦味道不錯,口感尚算彈牙。三文魚子鹹香剛好,有些會爆汁。Suckling Pig ($318) 脆皮乳豬西蘭花苗配黃薑番茄飯這道菜偏向清淡,整個乳豬大腿原隻上真的很大份,非常適合二人share,乳豬外脆内嫩,這個沒什麽特別調味,主要是品嘗乳豬的油脂香味,如果有甜醬或是砂糖就更好。黃薑番茄

小編叫了以下幾道菜,分量都頗多。
避風塘鷄翼

燒大蝦三文魚子龍蝦汁扁意粉
脆皮乳豬西蘭花苗配黃薑番茄飯
這道菜偏向清淡,整個乳豬大腿原隻上真的很大份,非常適合二人share,乳豬外脆内嫩,這個沒什麽特別調味,主要是品嘗乳豬的油脂香味,如果有甜醬或是砂糖就更好。黃薑番茄飯的黃薑味不是很突出,不好者可以試試,不過番茄味不太覺得有。因爲沒有醬汁,所以小編建議乳豬跟飯一起吃,這樣油脂就會滲到飯裏,會變得好吃。西蘭花苗很嫩,希望有更多~

小編與友人另外叫了2杯mocktails,甜度控制方面令人驚喜,平時外面都會加了很多糖漿,喝起來很甜,然後狂喝水,但是這裏甜度是微甜,這裏是值得一贊。
Flames Lemonade ($68)
小編這杯是梳打水配檸檬片、橙片及草莓醬,這杯飲料酸酸甜甜,非常清新及解渴。

Tropical Punch ($68)
友人這杯很有夏天的感覺,而且還有一小片菠蘿,喝起來是微微甜的菠蘿茶。

餐廳離觀塘不是很遠,大概5到7分鐘路程,餐廳還可以免費泊車,都非常方便,間中約人到這裏喝喝酒聊聊天也是不錯的選擇呢~
避風塘鷄翼
燒大蝦三文魚子龍蝦汁扁意粉
脆皮乳豬西蘭花苗配黃薑番茄飯
FLAMES喺香港有幾間分店 包括黃埔 觀塘鴻圖道 鰂魚涌 同埋觀塘海濱匯~ 最近同男朋友去咗佢喺觀塘鴻圖道嘅分店 星期六日食滿HKD350仲有得係Paul Y. Centre免費泊車二小時🚙 平日食滿HKD500都同樣可以免費泊車二小時😆 佢主打手工PIZZA 週末仲有好抵食嘅brunch menu🫶🏻‣♪···馬格麗特薄餅 HKD108新鮮羅勒葉,聖馬札諾番茄,巴馬臣芝士,馬蘇里拉水牛芝士 個🍕餅底整得好食 口感柔軟帶煙韌感好正~好多芝士🧀好鍾意佢面頭嘅水牛芝士🥰好食!呢個價錢仲已經包埋汽水或茶非常之抵😎‣♪···煙三文魚班尼迪蛋 HKD118Sour toast配煙三文魚同埋流心蛋🧡口感非常豐富 賣相靚之餘又好食ᰔᩚ (˶ˊᵕˋ˵)另外沙律都好新鮮🥗‣♪···自家製蛋糕 +HKD35好有驚喜嘅朱古力mouse蛋糕!好好食餅底口感有啲似食緊朱古力布朗尼個人非常鍾意🤤🍫‣♪··· 意式雜莓熱鬆餅HKD98雜莓 忌廉 意大利乳清芝土,杏仁,楓糖漿上面有好多雜莓賣相好吸引!🫐🍓口感鬆軟口感偏向似厚身嘅熱香餅幾好味😛切開入邊仲有啲果jam😚 配埋雜莓同芝士忌廉一齊食好夾!

‣♪···馬格麗特薄餅 HKD108
新鮮羅勒葉,聖馬札諾番茄,巴馬臣芝士,馬蘇里拉水牛芝士
個🍕餅底整得好食 口感柔軟帶煙韌感好正~
馬格麗特薄餅

凍檸茶

‣♪···煙三文魚班尼迪蛋 HKD118
Sour toast配煙三文魚同埋流心蛋🧡
口感非常豐富 賣相靚之餘又好食ᰔᩚ (˶ˊᵕˋ˵)
另外沙律都好新鮮🥗
煙三文魚班尼迪蛋

‣♪···自家製蛋糕 +HKD35
好有驚喜嘅朱古力mouse蛋糕!好好食
餅底口感有啲似食緊朱古力布朗尼
個人非常鍾意🤤🍫

‣♪··· 意式雜莓熱鬆餅HKD98
雜莓 忌廉 意大利乳清芝土,杏仁,楓糖漿
上面有好多雜莓賣相好吸引!🫐🍓
口感鬆軟口感偏向似厚身嘅熱香餅幾好味😛
切開入邊仲有啲果jam😚 配埋雜莓同芝士忌廉一齊食好夾!
馬格麗特薄餅
凍檸茶
煙三文魚班尼迪蛋
2023-05-03 133 瀏覽
裝修令人舒服,價錢合理,侍應好主動及好傾,三五知己傾計不怕被趕走,飲杯酒精飲品都唔貴,值得推薦,叫左個意粉,份量味道好食,pizza我本人教喜歡脆脆底,哩到煙煙靭靭既餅底都唔錯,總括會再去,很喜歡👍
2023-05-02
慶祝紀念