Finding

Finding (已結業)

Finding (已結業)
小胃大腸
睇得出小店用心經營
小胃大腸
2018-07-30
關注
睇得出仲食得出小店的用心經營。$48至$68的午市套餐,非常足料,包湯,前菜同飲品,真係性價比高。本人也曾經營飲食,真心覺得足料得有點過份。無骨雞翼冷烏冬有成四隻餃子雞翼,饀料豐富,不是普通的來貨加熱,有誠意三條蟹柳也不是用平價貨,烏冬煙韌有勁,麻醬汁偏酸較浠。洋蔥鮮菇湯,菇多過湯,仲有前菜凉拌海帶。炸雞肉燥飯炸雞有兩件,香口有肉汁,肉燥不是用免治豬肉,耐是五花肉切片,切粒,還有兩三舊大件的,肥瘦適中又入味,真係好好食呀!仲超級飽。查看更多
阿琛
賣相很好食物質素就...
阿琛
2018-05-10
關注
一般般,比佢裝修吸引,價錢唔貴,四十幾五十包埋湯前菜嘢飲,食物賣相幾好,但係食物質素認真麻麻,除咗雞除熱辣辣,其他都係室溫,感覺吾新鮮,特別佢台式魯肉飯,魯汁帶酸,佢隻蛋酸酸硬硬地感覺好似放左好耐,唔知意為佢變變地查看更多
Joanne_Kwok_MY
新增五六日晚仲有糖水
Joanne_Kwok_MY
2018-04-29
關注
一班人想坐低傾下計路過被店內裝修吸引店主話最近先開始五六日晚有糖水食呢間小店仲有近期大熱既髒髒包店主仲好有心上桌時係熱架!同行友人的花茶,茶壺相當別緻特別一提要試下個檸檬水,好有檸檬味圖中紙杯可讓客人自取檸檬水楊枝甘露,芝麻糊,紅豆沙都相當大碗,足料!第日再來試午餐查看更多
誘惑味道
沙漠綠洲
誘惑味道
2018-03-17
關注
馬鞍山這個美食沙漠,終於有間不是大集團經營,小本生意而出奇地好吃的日本餐廳。這個無骨雞翼,外脆內嫩,用自家醃料,把冬菇,火腿釀入雞腿中,而且火候和時間控制得宜,每口都能嚐到無雪味、香噴噴的雞翼!美中不足是,米飯不是用珍珠米。牛肉讚歧烏冬不過不失,牛肉出奇地多。查看更多
自家製無骨雞翼
Kwan4421
好淡
Kwan4421
2018-02-26
關注
新開見個賣相幾好,一於去試下。看看依個沙漠會唔會有甘泉。整體黎講好淡,啲野無乜味。食材都算新鮮,雞同牛都有肉味。但佢地啲調味輕手得濟。面豉湯呢就正正常常,係用粉開果啲,温度又唔係好夠熱。另外個番茄湯都可以。煎雞同牛既時間控制都可以,岩岩好。賣相方面就幾好既,但唔係咁環保,用哂啲即棄木制餐具。比起膠好小小。八十幾蚊個餐黎講有前菜,主菜,飲品及甜品都算係咁。但唔值。個甜品係oreo加啲白色既cream粉。麻麻地。改善下啲調味料,相信都會好啲既。查看更多
Sputnikworld
性價比高外賣店
Sputnikworld
2018-02-18
關注
自從經外賣app 點餐發現這家店後,幾乎每星期都會幫襯。味道比起很多馬鞍山餐廳出色,隨餐附送的湯有驚喜,前菜每次都有不同,帶子裙邊、螺肉,非常惹味。主菜:鰻魚飯,入味;溫泉蛋牛肉飯 / 雞肉飯,汁料夠,;今日見餐單多了其他款,點了咖哩牛肉飯,但誤送了烏冬,打去店問,原來是撈烏冬,第一次食撈烏冬,同咖哩非常夾,好好食。另外跟餐甜品份量不大但很出眾,食過Oreo朱古力雪糕,好味,牛奶布甸夠香夠滑,我家老人家非常欣賞,每次都問可不可以加甜品,一個實在唔太夠喉。雖然價格好像稍高,但整體性價比高,值回票價。如果不是外賣店而是堂食,會是鞍山熱店排長龍等好久個類,專做外賣實是明智之舉。查看更多
日式烤雞溫泉蛋丼
日式咖哩牛肉稻庭烏冬
為食貓貓詠
外賣🥢
為食貓貓詠
2018-01-23
關注
星期六係屋企煲動漫懶得出街 上網叫外賣 見到有新餐廳 就試試佢喇🥢叫左個特盛刺身丼+ 韓國粒粒梨汁刺身有保溫袋包住 包裝都好有心機 好精緻有餐湯 小食同甜品跟埋最後甜品布甸好香牛奶味 好好味😋查看更多