2024-07-03 1102 瀏覽
上網見到呢間餐廳 以為不錯。 點知去到大中伏。 樓面侍應不知所謂。 出餐次序都完全錯哂。 有咩理由 同一款熱狗。 後來的客人會比我們早上菜。 而且詢問哪位侍應 仲要態度十分惡劣。 把熱狗直接扔到台面上。 最尾走時 仲要專燈說一些無謂的說話諗住激嬲我哋 呢位女侍應真係完全冇禮貌 冇質素。 下次絕不會幫襯這間店。至於食物質素還好。 但價格定位上有一些問題, 熱狗配暑條就不用加錢。反而漢堡配暑要加成4X 元。 簡直叫人唔好配暑條。 叫左杯凍檸茶。杯野飲係唔錯夠大杯既。 但係一諗到侍應態度惡劣 就真係完全唔想再幫襯, 永無下次。 建議呢間店老闆要好好培訓下D 員工服務既態度。 簡直依家係貼錢買難受。

2024-07-03
✧ Fantasy Coffee ✧去咗大西北同友人聚餐,今次佢介紹咗間喺碼頭嘅cafe, 環境好舒服, 渡過咗一個悠閑嘅下午😌🍕手撕德國咸豬手薄餅 見好特別,所以試下😌pizza餅底好脆,豬手肉焗過都唔會好乾,唔錯唔錯!🌶️冬蔭公海鮮意大利飯海鮮份量唔少,飯粒吸晒冬蔭公味,令到個意大利飯唔會好膩,仲幾開胃!😗🍖脆炸德國咸豬手即叫即整,見到佢即炸起😋豬手肉好嫩,皮好脆👍🏻🥘酥脆單骨雞翼熱辣辣上枱,又脆又香😍
✧ Fantasy Coffee ✧

🍕手撕德國咸豬手薄餅

🌶️冬蔭公海鮮意大利飯

🍖脆炸德國咸豬手
即叫即整,見到佢即炸起😋
豬手肉好嫩,皮好脆👍🏻

🥘酥脆單骨雞翼
熱辣辣上枱,又脆又香😍
2024-05-27 749 瀏覽
10年都唔入嚟一次大西北 真係估你唔到 大西北都有好嘢食 行完街而家入咗嚟呢間工業嘅餐廳搵啲嘢食 呢間餐廳裝修比較簡潔 叫咗個意粉同燒汁牛柳粒洋蔥飯包配沙律薯條幼身嘅薯條 即叫即炸 非常香口 法包份量非常大 食到好飽 牛柳粒岩岩好,好軟熟 整體感覺都非常之唔錯 推介📍Fantasy Coffee湖翠路138號啟豐商場地下1A9號舖
燒汁牛柳粒洋蔥飯包配沙律薯條
幼身嘅薯條 即叫即炸 非常香口 法包份量非常大
食到好飽 牛柳粒岩岩好,好軟熟 整體感覺都非常之唔錯 推介

📍Fantasy Coffee
湖翠路138號啟豐商場地下1A9號舖
2024-02-10
2024-05-27 548 瀏覽
'本身想坐戶外,見好chill~不過當日太熱就改坐入面,一入到去係簡潔的工業風,好打卡able.可能位置係民居,所以見多數都係街坊。*燒汁牛柳粒洋蔥法包配沙律薯條 - 薯條係幼個種,岩岩炸起真係好好食!!!!!!法包份量好大,食到有少少呢hea哈哈 牛柳粒岩岩好,好軟熟~📍Fantasy Coffee湖翠路138號啟豐商場地下1A9號舖
'
可能位置係民居,所以見多數都係街坊。

📍Fantasy Coffee
湖翠路138號啟豐商場地下1A9號舖
2024-05-12 553 瀏覽
今日想同媽媽慶祝母親節,媽咪提議黎呢度食,我未食過,佢食過話都OK好食,就跟佢黎試下啦。我地得兩個人,叫左三樣嘢,份量都好足,食到尾有我包底,唔怕!🥗煙三文魚田園沙律:好大份新鮮沙律菜,三文魚卷成花既形狀,賣相精緻,胡麻沙律醬唔會太多,呀媽嫌唔夠醬,但我覺得啱啱好。🍕黑松露野菌薄餅⭐️:呢個我地一致認為係今餐MVP!餅底口感鬆脆,食落有烘培小麥既香味,承載住既黑松露芝士餡同樣散發濃郁黑松露味,攞上手時熱辣辣既芝士可以拉絲,味道賣相都相當吸引!🍝千層麵:百幾蚊呢講份量好似少左啲,不過千層麵一般都係呢個Size既,味道都唔錯,唔太酸,唔太乾。

2024-04-21 472 瀏覽
嗌咗3個外賣share食 3樣嘅份量都幾少黑松露大啡菇野菌意大利飯 $148$148一個飯 仲要咁細份 貴到呢🫣Risotto口感唔錯嘅 味道方面就菇味比較重 但就無乜黑松露味🤔燒汁羊肉意粉 $71依個食落淨係得黑椒 好濃味🫠濃到有啲唔係好頂得順茄汁海鮮意粉 $67普普通通嘅茄汁意粉 茄汁味少少酸cafe嘅份量 但係茶餐廳質素🤫之前去堂食過一次 印象中好似都幾好食㗎但今日依個外賣lunch真係搞唔掂 又貴又唔好食
嗌咗3個外賣share食 3樣嘅份量都幾少

之前去堂食過一次 印象中好似都幾好食㗎
但今日依個外賣lunch真係搞唔掂 又貴又唔好食
2024-03-25
外賣送餐
4個人叫左4個餐食羊西冷好食既,個汁好入味羊亦嫩滑Pizza叫左水牛芝士,味道唔錯千層麵協議麵粉城ok不過呢到最大缺點係份量偏少最後埋單668蚊人均167蚊呢間食物係好食既,但份量就偏少4個人4個餐都唔夠食咁雖然呢到唔使加一但晚餐計都算貴下我覺得呢到考慮價錢定平d,人均120-130左右然後野食大碟d,應該會多返d人幫襯總結: 食物:85/100 款式:78/100環境:80/100 性價比:76/100
4個人叫左4個餐食

羊西冷好食既,個汁好入味羊亦嫩滑

Pizza叫左水牛芝士,味道唔錯

千層麵協議麵粉城ok

不過呢到最大缺點係份量偏少

最後埋單668蚊
人均167蚊
呢間食物係好食既,但份量就偏少
4個人4個餐都唔夠食咁
雖然呢到唔使加一
但晚餐計都算貴下
我覺得呢到考慮價錢定平d,人均120-130左右
然後野食大碟d,應該會多返d人幫襯

總結: 食物:85/100 款式:78/100
環境:80/100 性價比:76/100
2024-04-08
  • 羊西冷
2024-04-01 364 瀏覽
首先飲品冇味,就連普通嘅朱古力都冇味。。之後啲意粉真係難食到放唔到入口。香辣蒜片欖油大蝦意粉:用辣椒油炒,剩係得個辣椒油味,辣椒都冇,全部都係辣椒渣。。。黑松露大啡菇野菌意大利飯and飛魚籽蟹肉忌廉汁意大利粉又係冇味嘅。其實意粉呢個價錢係正常,但難食就好唔正常。真係好伏!

2024-03-31 371 瀏覽
位於屯門海濱花園嘅Fantasy coffee,肥雞真係第一次去,佢係沿着海旁嘅一間Cafe店,夜晚啲海風吹埋嚟其實幾好feel。肥雞試咗佢嘅大蝦牛油果蟹肉沙律,真係超超超正,佢嘅大蝦比得一啲都唔吝嗇,配埋香甜嘅牛油果同埋蟹肉嘅鮮味,仲有卜卜脆嘅蟹籽,真係超正。嗌咗佢嘅火箭菜Parma Ham Pizza ,呢個Pizza係簡直深得肥雞心,鹹香嘅火腿配埋薄薄嘅批底,食落一啲都唔飽肚,麵粉嘅香味再加埋新鮮嘅火箭菜,真係一啲都唔輸蝕Pizza Hut。再嗌多個香口炸雞軟骨,配啤酒一流。
再嗌多個香口炸雞軟骨,配啤酒一流。
2023-07-07
2024-01-10 644 瀏覽
香辣蒜片欖油大蝦意粉真係超級正!蝦大大舊 同煮得彈口,同埋有啲香口嘅蒜片同欖油醬汁一齊,味道真係一流!每一口都有鮮美嘅感覺,真係食完仲想再嚟一碟!而草莓沙冰真係好正呀!草莓鮮甜Juicy,沙冰冰涼爽口,每一口都好解渴又滋味十足。
Frozen Strawberry

香辣蒜片欖油大蝦意粉真係超級正!

2024-01-10
Frozen Strawberry
2023-12-28 463 瀏覽
同朋友嚟到屯門碼頭呢邊看下海散下心,行去沙灘果陣,沿途經過見到呢間Cafe環境唔錯,就決定要嚟呢到食晚餐啦~香煎煙鴨胸伴薯菜配紅菜頭汁💰HK$148煙鴨胸賣相同色澤都唔錯,但一食落口就感受到好咸,撈埋啲薯菜都仲係好咸,好失望~紅酒汁蒜片牛柳粒💰HK$98味道正正常常,牛肉唔會乾唔會韌~Black Sesame Latte (Hot)💰HK$38見到咁特別即刻叫嚟飲下,點知飲落去冇乜牛奶味,個味道似係一碗得個甜字嘅芝麻糊,有啲伏~Ice Lemon Tea💰HK$28正常味道,穩陣之選~

香煎煙鴨胸伴薯菜配紅菜頭汁💰HK$148

紅酒汁蒜片牛柳粒💰HK$98
味道正正常常,牛肉唔會乾唔會韌~

Ice Lemon Tea💰HK$28
正常味道,穩陣之選~

香煎煙鴨胸伴薯菜配紅菜頭汁
紅酒汁蒜片牛柳粒
Black Sesame Latte (Hot)
Ice Lemon Tea
2023-11-26
紅酒汁蒜片牛柳粒
Ice Lemon Tea
2023-12-27 352 瀏覽
//Fantasy cafe//位於屯門啟豐商場旁邊嘅Fantasy cafe @fantasycoffeetm 係小編住喺屯門嘅朋友極力推薦😆店內嘅裝潢簡潔偏工業風🍕煙鴨胸蜜糖芥末醬薄餅配料非常豐富上面有芝士、番茄醬、大大塊的鴨胸肉,份量十足酸酸甜甜嘅蜜糖芥末好開胃令人可以胃口大增佢有別於普通嘅pizza薄批皮脆卜卜 口感超豐富🍝卡邦尼意粉係小編認為食過最好食嘅卡邦尼意粉😋麵條彈牙醬汁超濃郁香滑🤩配上煙肉同洋蔥依個組合組合口感同味道都超級正!🥰完全停唔到口🤪絕對係會令人上癮嘅美食享受!😍強烈推薦俾所有意粉愛好者!🍝🫶🏻⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶ ⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶ ⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆評分(五星為滿分)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
//Fantasy cafe//

係小編住喺屯門嘅朋友極力推薦😆
店內嘅裝潢簡潔偏工業風

🍕煙鴨胸蜜糖芥末醬薄餅
配料非常豐富上面有芝士、番茄醬、大大塊的鴨胸肉,份量十足
酸酸甜甜嘅蜜糖芥末好開胃令人可以胃口大增

口感同味道都超級正!🥰
完全停唔到口🤪
絕對係會令人上癮嘅美食享受!😍
強烈推薦俾所有意粉愛好者!🍝🫶🏻
評分(五星為滿分)
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
  • 🍕煙鴨胸蜜糖芥末醬薄餅
  • 🍝卡邦尼意粉
2023-10-22 451 瀏覽
趁假期天氣好,當然要周圍搵下好野食,屯門碼頭高質的Café不多,今日就發現附近有間隱世的餐廳,咖啡香!🌟#水牛芝士蕃茄薄餅配料非常豐富,讓人食慾大增。上面有芝士、番茄醬、大大塊,份量十足。薄批皮脆卜卜,yummy~ 🌟#芝士焗肉醬千層麵麵口感煙韌,份量剛好,每層都豐富的肉醬及芝士,十分香口。🌟#冬蔭公海鮮意大利飯青口唔算大隻,清甜爽口,唔錯。海鮮份量唔算多,一樣都係兩隻,但勝在爽口彈牙,飯粒吸滿晒茄汁及高湯的精華,軟硬適中,有嚼勁,食慾大增。🌟#飲品:Hot Hazelunt Latte拉花每位都不同,有驚喜,大大杯,好好飲。整體而言,食物質素唔錯,價格合理,服務周到,但咖啡就貴左少少!

🌟#水牛芝士蕃茄薄餅

🌟#芝士焗肉醬千層麵
麵口感煙韌,份量剛好,每層都豐富的肉醬及芝士,十分香口。

🌟#冬蔭公海鮮意大利飯

🌟#飲品:Hot Hazelunt Latte
拉花每位都不同,有驚喜,大大杯,好好飲。

屯門啟豐商場隱世cafe✨屯門人都無發現啟豐會有間甘高質的餐廳位置比較入小小,係商場地下最入環境舒服,有特色叫左2個set 其一係,鮮茄醬牛柳粒意大利飯 $108跟一杯飲品D飯軟硬適中,酸酸地第2,香辣蒜片欖油大蝦意粉 $128跟一杯野飲意粉+辣+蒜片好惹味食得辣仲可以加辣!飲品選擇左Pineapple soda同lychee soda唐揚炸雞塊(8塊) $62佢本身配泰式辣醬不過我問佢拎左沙律醬即刻100分
屯門啟豐商場隱世cafe✨
屯門人都無發現啟豐會有間甘高質的餐廳

位置比較入小小,係商場地下最入
環境舒服,有特色

叫左2個set
其一係,鮮茄醬牛柳粒意大利飯 $108
跟一杯飲品
D飯軟硬適中,酸酸地

第2,香辣蒜片欖油大蝦意粉 $128
跟一杯野飲
意粉+辣+蒜片好惹味

食得辣仲可以加辣!

飲品選擇左
Pineapple soda同lychee soda

唐揚炸雞塊(8塊) $62
佢本身配泰式辣醬
不過我問佢拎左沙律醬

即刻100分
Fantasy Coffee@屯門朋友介紹先知原來屯門碼頭啟豐商場有間咁有格調嘅Cafe餐廳,上網睇下嗰menu 我覺得都幾值得推薦比大家,咁就同朋友相約去試下😆順帶一提,我見餐廳有室外雅座,如果大家帶毛孩可以問問店員可唔可坐outdoor😍我見環境都好似唔差,不過我都係等秋天先試喇🤣💥 香辣蒜片欖油大蝦意粉HK$128呢個意粉未上枱巳經聞到廚房炒緊嘅蒜香辣味,四隻大蝦爽口彈牙,意粉有得揀辣度,而我揀左加辣🌶其實我覺得都幾辣兼好惹味。如果唔食得辣嘅你地記得揀少辣。意粉內仲有三色椒同蒜片,食落真係好香口好食👍👍🏻 評分 : 8/ 10💥 唐揚炸雞塊(8塊)HK$62金黃色炸雞,唔會好乾好油,外脆內軟,雞肉嫩滑配埋泰色辣醬好惹味👍👍🏻 評分 : 7/ 10💥鮮茄醬牛柳粒意太利飯HK$108最愛risotto🤣今次揀左蕃茄醬,甜酸甜酸幾好味。醬汁唔會太酸太濃,啱啱好👍食落仲有洋蔥三色椒香味,飯嘅質感都有做到軟稔中帶點煙韌,而牛柳都唔錯唔會乾柴,下次會試埋其他risotto😍👍🏻 評分 : 7.5/ 10💥 荔枝Soda &菠蘿Soda(午餐跟配)兩杯嘢都好好飲😋不過菠蘿味重啲出啲飲落唔會太
Fantasy Coffee@屯門

💥 香辣蒜片欖油大蝦意粉HK$128
呢個意粉未上枱巳經聞到廚房炒緊嘅蒜香辣味,
四隻大蝦爽口彈牙,意粉有得揀辣度,而我揀左加辣🌶
其實我覺得都幾辣兼好惹味。
如果唔食得辣嘅你地記得揀少辣。
意粉內仲有三色椒同蒜片,食落真係好香口好食👍

👍🏻 評分 : 8/ 10

💥 唐揚炸雞塊(8塊)HK$62
金黃色炸雞,唔會好乾好油,外脆內軟,雞肉嫩滑
配埋泰色辣醬好惹味👍

👍🏻 評分 : 7/ 10

💥鮮茄醬牛柳粒意太利飯HK$108
最愛risotto🤣今次揀左蕃茄醬,甜酸甜酸幾好味。
醬汁唔會太酸太濃,啱啱好👍食落仲有洋蔥三色椒香味,
飯嘅質感都有做到軟稔中帶點煙韌,
而牛柳都唔錯唔會乾柴,下次會試埋其他risotto😍

👍🏻 評分 : 7.5/ 10

💥 荔枝Soda &菠蘿Soda(午餐跟配)
兩杯嘢都好好飲😋不過菠蘿味重啲出啲
飲落唔會太甜👍好飲,下次會試下啲咖啡😍

Fantasy Coffee @屯門
📍屯門湖翠路138號啟豐商場地下1A9號舖