2015-01-01 603 瀏覽
冰室其實已開業一段時間,之前都冇細心睇,以為佢係茶仔黎原來係食頹飯o既冰室~~~真係要狗衝入去試下無論係頹飯定係汁扒飯都跟塊蒜蓉包,仲要係厚包!我要左個富士山肉汁芝士撈公,都有蒜蓉包,配料係吉列餐肉同煎蛋塊多士真係好好食~~~有衝動問佢送多塊俾我得唔得,烘得剛剛好,食完又唔會口臭個撈公始終都因為有芝士而顯得有d漏,係一塊芝士直接放上去,靠麵同配料o既熱力令佢融化,但一凍左就會漿住,變左食得慢就有d狼狽,一舊野咁跟餐飲品+$5要左杯薑汁檸蜜,極之適合呢個天氣!而且我係薑汁fans,所以超級鐘意呢杯野大人o既常餐B就有番茄洋蔥牛脷通+煙肉煎蛋/炒蛋+蒜蓉黑椒包我地兩個都係見到塊包就雙眼發光,見到第二枱有人完全冇食過真係覺得d人好浪費炒蛋都幾滑,外面熟o既,但切開入面仲係水水o既蛋~通粉份量算多,配牛脷係幾特別o既組合飲品都係+$5要杯薑汁...奶茶~唔落糖就咁飲,正呀~~另外薑汁系列仲有咖啡,下次要試下先得~~店內唔算大,係6張四人枱,嚴格黎講唔係冰室樣,不過感覺就會好過隔離xx冰室.話時話,咁樣開正隔離都幾有趣~順帶一提張餐盤紙都好有心,因為依家已經唔係好多識呢d用語~呢d小店真係好需要
冰室其實已開業一段時間,之前都冇細心睇,以為佢係茶仔黎
原來係食頹飯o既冰室~~~
真係要狗衝入去試下

無論係頹飯定係汁扒飯都跟塊蒜蓉包,仲要係厚包!
富士山撈公
常餐B
炒蛋都幾滑,外面熟o既,但切開入面仲係水水o既蛋~
通粉份量算多,配牛脷係幾特別o既組合

順帶一提張餐盤紙都好有心,因為依家已經唔係好多識呢d用語~
呢d小店真係好需要街坊支持
題外話/補充資料: 叫餐o係近門口o既收銀處進行,唔好傻豬豬以為坐定就叫人埋黎寫單~呢度係先俾錢後上菜~
2014-12-31
常餐B