2017-05-25 669 瀏覽
以前讀書果陣成日係呢邊食飯,而eurogogo就係其中一個去得最多既地方!點解?因為佢個tea抵食!廿幾蚊有個足料既田螺薯蓉,有個凍飲加個坐得舒舒服服既地方,多年後重來,雖然價錢已經貴左好多,但都仲係幾鐘意呢度
點解?因為佢個tea抵食!
2011-03-31 356 瀏覽
座位偏少的食店, 在午飯時間人流甚多的OC 2 不是一定吃得到, 除非坐室外(但夏天喎)一個簡單的餐, 今次不要焗pasta, 要pizza, 配埋汽水像圖中的半份, 味道不複雜反而係好事, 清楚的吃得到芝士, 沙樂美腸, 菠蘿, 肉碎的味道。餅底不粉固此高於平均分

2010-09-03
午餐
2011-02-09 124 瀏覽
下午茶時間食lunch menu...一個粉加8蚊先有野飲,飲特飲要再加5蚊,真係搶咁...芝士吞拿魚意粉多汁多到得人驚!!我每口都係汁! 好似飲湯咁!! 好濃好濃想食多幾啖都好辛苦!!吞拿魚係一pad pad咁既,唔均勻,一繁又係一pad,一食成口都係吞拿魚!! 真係得人驚!!意粉同芝士就好好味,但唔會唔好味啦嘛....真係好難食得到囉...凍朱古力咖啡朱古力味唔濃,但都OK既。面頭的奶泡很多,反而在咖啡裡奶的成份就太少,所以偏濃。味道多D朱古力味,咖啡淡返D便好了。但無論點都好,個意粉真係令我怕怕無下次了!!
下午茶時間食lunch menu...
一個粉加8蚊先有野飲,飲特飲要再加5蚊,真係搶咁...

芝士吞拿魚意粉

多汁多到得人驚!!

意粉同芝士就好好味,但唔會唔好味啦嘛....
真係好難食得到囉...

凍朱古力咖啡

朱古力味唔濃,但都OK既。
面頭的奶泡很多,反而在咖啡裡奶的成份就太少,所以偏濃。
味道多D朱古力味,咖啡淡返D便好了。

但無論點都好,個意粉真係令我怕怕
無下次了!!
蒜蓉包,油了點...
bye bye
吸引...但很差!!
吸引...但很差!!
2010-10-02 81 瀏覽
Euro Go Go 這間主打輕食的西餐廳,雖然自己幫襯過不少次,但一次食評都沒有寫過,這天來到這間 Euro Go Go 吃下午茶,正好寫一篇有關這西餐廳的食評。這裡的下午茶餐其實是有不少選擇的,價錢就由最便宜的$16到最貴的$30都有,這天所試的,正是最便宜的「蒜蓉包」和最昂貴的「三色焗薯皮」。這裡的「蒜蓉包」是好吃的,一客有四件之多,新鮮即烘的蒜蓉包味道濃郁,香脆可口,充滿蒜蓉牛油和香草的味道,做得比不少地方的蒜蓉包優勝,佳!「三色焗薯皮」(芝士煙肉、芝士雞肉、吞拿魚)和蒜蓉包相比,雖然沒有那麼好吃,不過都算熱辣辣,而且蕃茄汁與芝士的味道也頗夾。至於兩杯飲品「凍檸茶」和「熱奶茶」,味道就算不過不失咁啦!雖然這裡的下午茶價錢不算特別便宜,不過偶然來這裡來一客「蒜蓉包」下午茶都不錯呢!

這裡的「蒜蓉包」是好吃的

至於兩杯飲品「凍檸茶」和「熱奶茶」,味道就算不過不失咁啦!

餐廳大門口
好味的蒜蓉包
十多款下午茶餐
  • 蒜蓉包
2010-08-29 71 瀏覽
沙律 : 菜尚算新鮮爽口,醬汁包粒沒什麼講究, LUNCH +$5 咁上下啦.. 熱朱 : 一層奶泡係面, 見到好似好正 ..飲一啖 , 只有鮮奶味 之後我飲晒D奶泡先... 見到杯朱古力係淡粉紅色! 吾係話杯野吾好飲, 而係我叫既係熱朱! 吾係熱鮮奶嘛.. 飲到底,. 有小到吾小既朱古力粉沉底吾溶......................白汁腸仔磨菇意粉 : D料同汁都好咸呀.. ( 快餐店冇計啦? ) 吾係咁講嫁! 第2間分店吾係咁既..薯仔忌廉湯 (+$6酥皮 ) : 一黎到咁得意既..成個太空館(菠蘿包)咁.. 都未見過人會加酥皮嫁! 自己試下 ..發現你地吾加係岩嫁!
熱朱 :
一層奶泡係面, 見到好似好正 ..飲一啖 , 只有鮮奶味
之後我飲晒D奶泡先... 見到杯朱古力係淡粉紅色!
吾係話杯野吾好飲, 而係我叫既係熱朱! 吾係熱鮮奶嘛..
白汁腸仔磨菇意粉 : D料同汁都好咸呀..

都未見過人會加酥皮嫁! 自己試下 ..發現你地吾加係岩嫁!
大X樂晚餐既酥皮湯好味好多.. 呢度薄,少層,又吾鬆化
三色薯皮: 芝士煙肉,芝士雞肉, TUNA魚
番茄汁同芝士好夾,好味! 芝士煙肉係最香口既,.
因為個薯皮味道比反2分佢啦! 原本想比1嫁
2010-08-05 28 瀏覽
18/4/2010 (星期日)今天晚上來到奥海城商場逛街,順便找地方食飯。這一帶有很多不同種類菜式的選擇,在附近的食店行咗一個圈,途中見到Euro Go Go,於是就選了這一間食店。我叫咗一個磨菇肉醬焗意粉($30),係即叫即做,所以要等幾分鐘,俾錢落單後,跟住侍應會將食物送到你張枱,服務幾好。這間食店裝修幾好,地方OK,坐得舒適,很整齊清潔。我坐係窗口位,食飯之餘仲可以望下附近路過的行人和車輛。磨菇肉醬焗意粉: 味道唔錯,賣相OK,肉醬內加咗好多紅蘿蔔粒,感覺好似健康d。
18/4/2010 (星期日)

2010-05-18 27 瀏覽
いただきま~す!行左幾個圈喇, 餓喇要食野喇~~~~個奧海城, 係幾多野食, 但呢一刻, 我冇樣想食.食雞翼啦, 是是旦旦.是日下午餐:- 辣雞翼做法簡單到嘔!先將雞翼洗淨, 醃好.放入焗爐, 上面淋上一層特製辣醬汁.焗到熟為止, 熱食.............咁有咩咁特別呢?個醬最特別 至尊pizza半個預先起超市買塊餅乾,上面加上自己喜歡的食材(今次係牛肉粒, 菠蘿, 辣肉腸, 芝士)用焗爐180度火10分中, 即成!個牛肉粒好似華園果d, 硬到咬唔開, 芝士有絲, 收貨. 熬檸水水+檸檬三小片, 可自由加砂糖檸檬俾得太孤寒.普通當下午餐食都okay, 如果要我起度食個正餐, 好唔抵!
いただきま~す!

行左幾個圈喇, 餓喇要食野喇~~~~
個奧海城, 係幾多野食, 但呢一刻, 我冇樣想食.
食雞翼啦, 是是旦旦.

是日下午餐:-
辣雞翼做法簡單到嘔!
先將雞翼洗淨, 醃好.
放入焗爐, 上面淋上一層特製辣醬汁.
焗到熟為止, 熱食.
............咁有咩咁特別呢?
個醬最特別

至尊pizza半個
預先起超市買塊餅乾,
用焗爐180度火10分中, 即成!
個牛肉粒好似華園果d, 硬到咬唔開, 芝士有絲, 收貨.

熬檸水
水+檸檬三小片, 可自由加砂糖
檸檬俾得太孤寒.

2010-04-11 100 瀏覽
知道有呢間餐廳好耐 間中經過呢度& langham都唔會考慮去試因為個名好怪但見到食評咁好 就一於去試下啦...同男友去食下午茶叫左一個吞拿魚雞肉芝士garlic bread 另加 $5 蕃茄通粉 再另加 $8 cafe latte先黎蕃茄通粉 夠熱 好清香蕃茄但唔知佢用咩茄醬 食幾啖個咀就變左橙紅色再上cafe latte 味道幾好唯一唔鐘意佢用紙杯上 1/ 唔環保 2/ 份量都幾細最後黎個garlic bread佢地係即刻焗既 好香好好味 total $37聽到排前頭個女仔岩岩join左membership 又幾得意喎我都會會再來
因為個名好怪
但見到食評咁好 就一於去試下啦...

同男友去食下午茶

最後黎個garlic bread
佢地係即刻焗既 好香好好味

total $37

我都會會再來
好唔好食又睇落去 317 回: LET'S GO! NIPPON GO GO! EURO GO GO!http://hk.myblog.yahoo.com/goodboy_philip/article?mid=39830麥當當, KFC, 大家樂, 大快活, 美心, BURGER KING, 吉野家同 EURO GO GO 等呢類快餐店, 一年 365 日你會食左幾多次呢?我就無數過食左幾多次, 咁多間快餐當中, 食得最多肯定係 EURO GO GO! 平時閒日一丁友時真係靠哂佢呀! 食 EURO GOGO 最緊要係夠食, 所以通常都係食意粉, 佢地既意粉都幾多選擇: 煙肉香腸蘑菇意粉, 菠菜汁龍脷柳意粉, 芝士青口意粉, 香草汁海鮮意粉, 粟米雞皇意粉, 芝士吞拿魚意粉, 辣肉腸火腿煙肉意粉, 鮮茄墨魚意粉...我覺得佢地既 "芝士" 拼意粉都幾好味! 近牌我竟然變左窮忙族, 忙到 HIHI, D 時間好唔見駛, 夜媽媽趁食飯時間, 打包芝士吞拿魚意粉同白汁香腸蘑菇意粉, 番去送住飯睇一回日劇鬆一鬆又黎過...向友人推薦, 友人覺得 EURO GO GO 好難食, 點解會咁高評價?!

友人終於明白 "好唔好食" 除左味道, 環境, 服務, 價錢之外, 其實仲有個 HIDDEN FACTOR, 就係......易飽! HAHAHA....

上年未去東京前, 有一牌又係 WORKING LIKE A DOG, 同一時間 D 東京毒癮入哂骨, 食住 EURO GO GO 搵杜如風流行東京救命...

杜如風0係東京食意粉: "呢個意粉好 creamy!" 食住自己呢碟 Euro gogo 意粉又當去東京食左! WAKAKA...

見つめて smile for me smile for you
一瞬で ほらキラキラ 毎日がスペシャルになっていく
レッツゴー

LET'S GO!

EURO GO GO,EURO GOGO,好孩子,日本,東京
2009-07-07 38 瀏覽
閏五月十四‧晴一年一度的埋伏大行動又執行了,是次更是「終極埋伏」。一眾行動組成員約了在附近等,我負責買蛋糕,早了成個鐘頭來到附近,拿著兩個Gvsto的蛋糕,當然要找個地方坐一坐,見這裡有甜品供應,也有座位,就鼠了進來。這裡是先買飛,後有人送餐的半自助式,給了錢,就可以乖乖等吃。要了個焗香蕉酥餅,再加5蚊,多了個雪糕球。酥餅即叫即焗,當然熱辣辣。但用的酥皮只是買來的酥皮湯面層的酥皮,薄薄韌韌,不鬆化,還好還有牛油香。香蕉餡不多,只鬆聊勝於無。另加的雪糕球吃起來很多雪在內的,是重回兒時吃港式雪糕的感覺。埋單25蚊,舒舒服服的坐了四十五分鐘,會合上層在老麥的戰友,出發去也。
閏五月十四‧晴

一年一度的埋伏大行動又執行了,是次更是「終極埋伏」。

熱辣辣但不鬆化的酥餅
香蕉餡是聊勝於無
加5蚊要了這個港式雪糕球
$25 (其他)
呢款新出的鮮茄煙肉磨菇香腸意粉~真係好濃郁的鮮茄味~加上好多煙肉碎在面~落足材料去用心製造加8蚊有湯同埋salad,都幾抵不過d salad 醬加入菜中唔太入味整體黎講,真係食到好飽~而且環境幾好~唔會似荃灣綠陽坊果間咁迫..waiter送野埋黎ge速度都幾快~滿意
呢款新出的鮮茄煙肉磨菇香腸意粉~
真係好濃郁的鮮茄味~
加上好多煙肉碎在面~落足材料去用心製造

加8蚊有湯同埋salad,都幾抵
不過d salad 醬加入菜中唔太入味

整體黎講,真係食到好飽~
而且環境幾好~唔會似荃灣綠陽坊果間咁迫..
waiter送野埋黎ge速度都幾快~滿意
2009-03-05
2009-03-10 16 瀏覽
約左朋友o係度睇戲,但係只得大約35mins黎醫肚~food court唔岩食,所以揀左呢度~始終有tea set, 感覺多元化一點...3個人要左3個tea set,1)三式薯皮 (香辣牛肉, 吞拿魚, 雞肉)$282)木槺軟芝士餅$263)芝士火腿牛角包$2?叫set可加$5有蕃茄湯通粉,加左兩個大家都係飲咖啡.係落order既時候,我就負責等位~呢間euro gogo好細間,等左約5mins.因為所有野都係即叫即製,所以又要等~我的cake先黎,其實佢仲有3款cake可供選擇, 芒果芝士撻, NY cheese cake, Tiramisu木槺軟芝士餅: 因為呢個款最特別~少有D~入口幾重牛油味~可能係木槺既緣故啦~同埋脆脆咁~幸好係有餅底, 不過芝士味唔夠重~所以其實係蛋糕型態的木槺布甸~…都唔差….可以一試朋友們的蕃茄湯通粉都來了~由於時間同佢地肚餓既關係, 我都唔好意思再替食物先影相喇~蕃茄湯通粉: 朋友們話D通粉淋左D~味道正常. 不過唔夠熱~但對佢地黎講係好事~因為可以食快d嫲...芝士火腿牛角包: 有焗熱~所以佢話感覺新鮮唔會差得去邊, 牛角包都因為整熱左變得冇咁脆
約左朋友o係度睇戲,
但係只得大約35mins黎醫肚~
food court唔岩食,所以揀左呢度~
始終有tea set, 感覺多元化一點...
3個人要左3個tea set,
1)三式薯皮 (香辣牛肉, 吞拿魚, 雞肉)$28
2)木槺軟芝士餅$26
3)芝士火腿牛角包$2?
叫set可加$5有蕃茄湯通粉,加左兩個
大家都係飲咖啡.
係落order既時候,我就負責等位~
呢間euro gogo好細間,等左約5mins.
因為所有野都係即叫即製,所以又要等~

同埋脆脆咁~幸好係有餅底, 不過芝士味唔夠重~
所以其實係蛋糕型態的木槺布甸~…都唔差….可以一試

芝士火腿牛角包: 有焗熱~所以佢話感覺新鮮唔會差得去邊, 牛角包都因為整熱左變得冇咁脆LU..
三式薯皮-好味~因為唔會只得皮, 仲有d著肉痴埋一齊, 亦冇焗到乾爭爭,size都唔細.

(我的香辣牛肉冇辣味, 但fd的吞拿魚屬正常味道,有足夠醬o係面, 而雞肉都冇鞋)

其實所有野都係即叫即製~新鮮已加左不少分~
雖然可能有d野唔夠熱(湯通粉, 飲品)~
但對需要食快餐既客人黎講都係一件好事呢.
蛋糕型態的木槺布甸
2009-03-08
蛋糕型態的木槺布甸
  • 三式薯皮
  • 木槺軟芝士餅
2009-02-13 35 瀏覽
放工後馬上走 , 趕看 7 點的電影 , 只有 45 分鐘吃什麼好呢 ? 看過 food court 的食物又太適合 , 本來想去魚米家 , 剛好經過這間 Euro go go , 外面的 poster 寫加 $5 可以改套餐 , 好吸引 . 不過 , 買的時候才知道原來 lunch 先有 . 最後兩個人叫了全辣香雞 pizza 和香草汁海鮮意粉 . Pizza 是薄批 , 有 6 件 , 不辣 , 只是加了辣椒粉一起焗 , 雞肉好多 , 相比之下 , 其他配料就好少. 海鮮意粉有些淡 , 加了胡椒粉和辣椒仔 , 味道好好多 , 吃的時候記得將意粉和汁攪一攪 , 不然 , 上面的就完全沒味 . 客人不多 , 自己一個沒事做坐坐也好 .

最後兩個人叫了全辣香雞 pizza 和香草汁海鮮意粉 .

客人不多 , 自己一個沒事做坐坐也好 .
2009-02-02 36 瀏覽
約了朋友仔放工後黎奧海睇戲,臨時要OT,結果將近6點先黎呢度食個late lunch(其實都可以話係early dinner了)。餓到扁既我又點可以就咁食個輕盈tea set呀,當然要食飽肚既飯/麵。至於朋友仔都係叫岩佢既tea set。蒜蓉包夠脆,成塊麵包都好均勻咁搽上牛油同蒜溶,製作唔馬虎。蜜糖雞翼烤得唔錯,雞肉嫩滑,表皮香脆。但係蜜糖似係烤時或者烤後先淋上去,唔夠入味,失色少許。粟米蘑菇香草汁意粉初時見"香草汁",以為比較light,點知原來係加左香草既白汁,會錯意中間既意粉略嫌硬左d,而且d汁無咩味,感覺似食緊白灼意粉,配料亦唔夠。好在意粉份量算多,食完已經飽。凍忌廉奶茶勁多cream,同時亦太多冰。初時d野食未黎,我只係食一半cream就已經有濟既感覺,同時飲幾啖奶茶就已經無左一半。不過茶味香濃,比一般茶餐廳仲要好。熱朱力朋友仔叫的,佢個評價係唔夠熱,得個暖字。另外,服務麻麻,有點混亂。明明無叫,服務員連單都無睇就放落張檯,仲要係唔止一次,足足發生3.4次咁多。同時,由於我地係同人地share檯,佢講都唔講係咩野就咁放落黎,搞到成張檯既人都好confused,唔知碟野係邊個。

蒜蓉包
夠脆,成塊麵包都好均勻咁搽上牛油同蒜溶,製作唔馬虎。

蜜糖雞翼

粟米蘑菇香草汁意粉

凍忌廉奶茶

熱朱力
朋友仔叫的,佢個評價係唔夠熱,得個暖字。

最後,同前面咁多個食評一樣,都係覺得佢用咁多紙碟錫盤膠叉...真係好唔環保囉!!
2009-01-18 32 瀏覽
早上11:30am. 不用返工日. 揀左o係度歎早餐. 然後睇場11:30am...order 左 個 Spicy Salami 蒜容包三文治. 加錢可轉set. 有 Green Salad / Soup + Hot Drinks. 份包即叫即做. 夠熱又脆口. 不過太強蒜容味.. 攪到我食完之後不停飲水漱口. 怕臭親BF. Green Salad expected 貨色. 不過 Dressing 太重手~ 另加錢轉了Iced Coffee. 還可以.食物表現OKAY. 不過全店餐具係用 Paper cups/ plates / Plastic Fork..etc... 請問 Euro go go Cafe 會否考慮改用可 recycle 的? 企業良心嘛!!!

$40 (早餐)