2019-05-30 349 瀏覽
驚假日多人所以專登平日先過黎around 2:00pm 位置都多 傾計都幾好可惜係咁岩隔離有工程,成層都灰矇矇,仲聞到d 燒焊味,所以唔係坐左好耐都急急腳走,如果唔係就變左吸塵機第一次黎睇左個meun 同雪糕櫃好多次都揀唔到 樣樣都想食驚喜既係竟然有泰式奶茶味不過見好多人都係叫earl grey 味 都係想試左先佢可以配一款配料揀左玄米茶脆脆 個味唔錯,好香個雪糕有d 餅乾係上面,個雪糕本身好黏身,有d 難用匙羹食個雪糕都幾清!不過食食下,就開始有啲漏,但真係好好食支匙羹好靚榛子朱古力咖啡無想像中咁甜但咖啡味唔太濃,如果鍾意飲咖啡既朋友就揀其他啦
驚假日多人所以專登平日先過黎

around 2:00pm 位置都多 傾計都幾好

第一次黎
睇左個meun 同雪糕櫃好多次
都揀唔到 樣樣都想食

驚喜既係竟然有泰式奶茶味

不過見好多人都係叫earl grey 味 都係想試左先
佢可以配一款配料
揀左玄米茶脆脆 個味唔錯,好香

個雪糕有d 餅乾係上面,個雪糕本身好黏身,有d 難用匙羹食

個雪糕都幾清!不過食食下,就開始有啲漏,但真係好好食

支匙羹好靚

榛子朱古力咖啡
無想像中咁甜

但咖啡味唔太濃,如果鍾意飲咖啡既朋友就揀其他啦
2019-05-27
2019-05-21 319 瀏覽
男朋友放工話想飲杯咖啡,係商場兜左個圈比呢間店的名字吸引左,就決定試下呢間咖啡店~除左咖啡,佢都serve其他特調飲品同雪糕,下次有機會再試下~男朋友點左杯regular size hot swiss chocolate mocha.. 話味道較甜,咖啡味唔夠突出~然後我就點左杯regular size hot flat white.. 味道幼滑順口.. 我覺得唔錯~cafe地方較狹窄,飲完杯咖啡就走左了,想休閒久坐的朋友呢度可能就唔太適合了~

2019-05-11 280 瀏覽
我幾中意食MACARONS,見佢出左黑炭味,仲有ROSE雪糕就試左啦!感覺上個雪糕幾特別,同個MACARONS好夾。叫左杯野食,有BERRIES, STRAWBERRY同LIME,因走左糖,太SOUR,個奶蓋唔夠THICK,好稀咁。好中意個NEON LIGHTS同個吊CHAIR,好有渡假FEEL。
2019-05-11
2019-05-01 251 瀏覽
同朋友行新城市行到好攰,想坐低食個甜品抖下咁,聽人講呢間野都唔錯,所以黎左朝聖。我地嗌左個泰茶味雪糕同埋雪糕三文治,泰茶味雪糕真心值得推介!茶味好香好濃!但係雪糕三文治就普通喇,同埋覺得有點太滯。地方都算舒適,不過略嫌細左少少,比較難搵位。
但係雪糕三文治就普通喇,同埋覺得有點太滯。
地方都算舒適,不過略嫌細左少少,比較難搵位。
2019-02-03 809 瀏覽
通常食完正餐,就算幾飽都好,都硬係覺得有啲野未夠,有啲美中不足既感覺。冇錯,就係差咁甜品呢個環節,食甜品,就係為一晚畫上完美句號既重要一筆。而通常我唻到沙田,就係搵elephant hound 為我畫上句號。第一次唻食,就係試雪糕三文治,今次都一樣,嗌咗朱古力曲奇加伯爵茶雪糕,仲有得揀一個配料,在下揀咗gralona。68蚊算貴,但佢實在足料,伯爵味濃郁,雪糕質地滑得唻亦堅實,再加上兩大塊絕不欺場既朱古力曲奇,兩者溝埋好好口感,,食完成之後終於有一個五體滿足既感覺,覺得係美好既一晚。p.s. 最後要讚既係呢度環境舒適,可以一邊坐一邊嘆,係雪糕店唻講實屬難得!

2019-01-05 686 瀏覽
今日小朋友放假,專登約埋全班朋友去呢間cafe朝聖- pink fong 同Baby Shark!去到商場都容易搵到,而且他們是開放式店舖!不過同我想像中就有啲出入,售賣嘅產品只有一款,其他全部冇晒!只有一個公仔係打卡位,唔係太感受到呢個人物!我哋大約晚上七點鐘去到,一去到冇乜人,成班小朋友好容易就搵到位置,不過他們是圓枱,對於我哋一班人來講就唔係太方便!呢個時間去到基本上好多主題甜品都已經賣晒,得返兩款:杯裝雪糕,只係貼個貼紙上面,本身過嚟打卡梗係唔揀佢啦之後就揀咗佢哋嘅柚子軟雪糕,但係又說甜筒冇晒,只有杯裝,不緊要給小朋友開心,但係小朋友問他們攞一張原本甜筒的紙,他們說不可以,令小朋友很失望雪糕有粉紅色白色配搭,+1個主題卡通的貼紙,靚就幾靚,不過味道其實麻麻哋,這個有次嘅味道小朋友不太喜歡,而且40幾蚊杯,只能說為咗張所以過嚟!特別為親子為主題設加分(五個👧🏻為滿分)店鋪對親子歡迎程度:👧🏻👧🏻👧🏻有小朋友最喜愛嘅卡位:親子設施:👧🏻小朋友餐具:👧🏻合適小朋友食物:👧🏻👧🏻👧🏻衛生情況:👧🏻👧🏻👧🏻

特別為親子為主題設加分(五個👧🏻為滿分)
店鋪對親子歡迎程度:👧🏻👧🏻👧🏻
有小朋友最喜愛嘅卡位:
親子設施:👧🏻
小朋友餐具:👧🏻
合適小朋友食物:👧🏻👧🏻👧🏻
衛生情況:👧🏻👧🏻👧🏻
2018-11-06 1038 瀏覽
推薦指數:⭐️⭐️⭐️⭐️🌟好喜歡依間令人舒服嘅coffee shop!一個人坐系度極chill☕️!雪糕超正的!!🤤叫左杯dirty $38 漸變咖啡☕️。係無冰既,奶做底再打espresso,好飲!香濃又滑!➖另外叫左杯裝伯爵茶雪糕 $42😋。一球來說都好大球!味道超好的!好香茶味!啲texture 同平時食既雪糕好唔同!筆起上黎lim lim帶絲的!仲要混有類似焦糖脆脆系裏面!下次要試其他!
推薦指數:⭐️⭐️⭐️⭐️🌟

2018-10-20 684 瀏覽
I love this place. Not only excellent coffee, but the service is wonderful, too! Unusual for a busy coffee shop. The people are cheerful, actually seem to enjoy their work and make the whole coffee experience good. Just wish there was more seating. Highly recommended if you want to escape the crowds of Starbucks and get an excellent cup of coffee. Also a great variety of coffee and methods of making their coffee, which sets them apart from other coffee shops. Think Aeropress, filter, pour over (done meticulously accurately!).  But honestly, the staff are what make this place shine! They know their coffee, love coffee and interact with their customers in such a way as to make you want to go bak.
其他
2018-10-06 716 瀏覽
大家如果想坐舒舒服服坐底食杯雪糕,一定會諗起“H”品牌,但今日就推介另一選擇比大家同樣有雪榚,蛋糕,飲品,但款式特別好多,選擇都唔少,最重要係價錢仲平一大截,真係真心推介

2018-09-29 594 瀏覽
今日行經新城市攰攰地,見有間甜品店,坐位都舒適,有cake、ice cream、咖啡、鮮奶茶都有,款式仲幾特别我叫左個竹炭、棉花糖牛奶軟雪榚 $35(如果係學生仲平$28咋)雪榚好幼滑,陣陣香濃牛奶,竹炭雪榚第一次食,唔知點形容,味道唔係差,幾得意,份量都多,食晒成杯有D凍

2018-09-28 379 瀏覽
自從🐘嚟沙田區開分店後,久唔久我都會嚟食佢嘅雪糕三文治,又或是嚟嘆杯回魂啡嘅。🐘嘅咖啡一向出色,而佢地嘅雪糕係標榜「made in Hong Kong 」手工雪糕👍。今日原本想食伯爵茶口味雪糕三文治,可惜已沽清,要改食草莓味,幸好一樣好味,草莓味唔算好濃,但感覺天然,配以甜甜地又脆身嘅macaron😍😍😍, 再加蜜糖點綴,真係好味呢!咖啡今次要左Nitro coffee, 事關天氣真係太熱了,nitro coffee入口好creamy, 咖啡味濃郁帶果香, 酸度適中,飲落真有點黑啤嘅味道,所以佢就係我放工happy hour飲番杯relax下嘅無酒精另類選擇😁🤭😜

2018-09-24
下午茶
  • nitro coffee
2018-09-23 273 瀏覽
由於我是新城市VIP club 會員, 之前換了一張elephant grounds $50現金券, 於是今日便用現金券換泰式凍奶茶, 由於餐廳開10時, 我10時去到剛見餐廳啟市, 於是便飲了今日餐廳第一杯泰式凍奶茶,泰式凍奶茶賣相吸引, 杯是用膠製的, 與泰國外遊時飲ChaTraMue泰式奶茶似的。泰式凍奶茶茶味香濃, 甜度飲落去適中, 口感與去泰國時飲的泰色凍奶茶一樣, 而且飲落有啖啖清甜茶香味, 而且泰式凍奶茶大大杯, 好解喝,飲落味道醒神, 「泰」好味道的泰式凍奶茶。

泰式凍奶茶
2018-09-23
早餐
用餐優惠
優惠券
2018-09-17 243 瀏覽
Had a coffee chat with girlfriend after visiting movielab event, I ordered Dirty, which is a combination of a layer of milk and a layer of coffee, they mixed once u drink them. Without stirring it as the waitress suggested, I don’t think it is my cup of tea...but the seats of this branch is more comfortable than I expected, we stayed for an hour and more just had one coffee, had a nice chat. It is a good cafe choice among few cafe in the mall, tho I’m not coffee expert, but I also tried visited its hki branch, it’s a professional and their ice cream sandwich is reli nice.
Dirty
2018-09-12 217 瀏覽
星期六起身想飲咖啡,本來想去 starbucks,行過商場見到依間少人 d ,個環境又好舒服,d 位又唔係好擠逼,就試吓依間啦,原來有雪糕食,不過最尾都係選擇咖啡。本身鐘意飲鮮奶咖啡,但係見到有 flat white,唔係好多地方有得飲,所以就點了這個。原來細杯要$38,大杯仲要加多 $8,貴過 starbucks,最後點咗細杯。哈哈。本身第二次飲 flat white ,咖啡味係濃過鮮奶咖啡,但係鮮奶味係好過普通咖啡。都算值回票價。地方係舒服,不過 sofa 好多漬,真係要改吓。
地方係舒服,不過 sofa 好多漬,真係要改吓。
2018-09-09
3 分鐘 (堂食)
2018-08-25 428 瀏覽
食H記嘅雪糕食得多有D悶,轉下口味食其他牌子。昨天去左沙田廣場嘅 Elephant ground食下,覺得又吾錯喎。嗰度除咗雪糕,還有其他飲品和雪糕三文治賣。座位數量算多,還有自助冷熱水供應,是個吾錯的歇腳地方。 但最正的是學生買單球雪糕有優惠,正價賣$40,學生只需$25咋,非常抵食呀!一球雪糕都吾算細杯,還有topping 可選擇,雪糕質地夠稠夠稔,吾似有些品牌未放入囗已溶溶吔,食完仲可攞杯水沖下個口,good!

2018-08-24