2022-11-11 191 瀏覽
𝟚𝟙.𝟘𝟡.𝟚𝟘𝟚𝟚📌E FOR EGG (大圍)大圍城河道19-25號城河樓地舖🔎#hkfoodieat_大圍💸人均消費: $100-150🌿評分: 4.6/5🈚️加一服務費餐廳分類🔖 #hkfoodieat_cafe☕️自從睇咗膠保廢介紹呢間專門做蛋料理嘅咖啡店之後就一真好想去😼趁上完堂又唔係好忙就約咗朋友去試吓💗呢間咖啡店只係距離大圍站四分鐘左右✨咖啡店嘅所在地雖然幾隱蔽但係人流都好多🙈當日兩點左右walk-in都要等三張枱🍃另外店舖其實係有兩層🎃樓下就係普通cafe嘅座椅🪑二樓就係榻榻米🎐如果想嚟到唔使等位/想坐榻榻米就記住預約咗先嚟啦✨𐂂 雙重三文魚芝士滑蛋吐司 ($88)本身以為份量應該唔多有啲驚食唔飽😂但餐點嚟到見到佢相當足料又大份🥹大大朵煙三文魚玫瑰花放咗嘅吐司嘅頂部🌹然後啲芝士醬流到成個吐司嘅表層都係真係相當之邪惡😈不得不提佢嘅吐司真係做得好岀色🍞外脆內軟之餘牛油同牛奶味都好香好岀🥛蛋雖然係佢嘅主打嘅嘢反而相較之下有啲遜色🍳炒蛋雖然夠滑但係蛋香並唔濃😢如果店舖唔係標榜自己主打蛋料理而係一間普通嘅咖啡店我覺得以呢個水準同價錢絕對值得回票價☕️希望店舖可以試吓用蛋香味較濃嘅雞蛋

𝟚𝟙.𝟘𝟡.𝟚𝟘𝟚𝟚
📌E FOR EGG (大圍)
🔎#hkfoodieat_大圍

💸人均消費: $100-150
🌿評分: 4.6/5
🈚️加一服務費

餐廳分類🔖 #hkfoodieat_cafe☕️

雙重三文魚芝士滑蛋吐司

𐂂 雙重三文魚芝士滑蛋吐司 ($88)
本身以為份量應該唔多有啲驚食唔飽😂但餐點嚟到見到佢相當足料又大份🥹大大朵煙三文魚玫瑰花放咗嘅吐司嘅頂部🌹然後啲芝士醬流到成個吐司嘅表層都係真係相當之邪惡😈不得不提佢嘅吐司真係做得好岀色🍞外脆內軟之餘牛油同牛奶味都好香好岀🥛蛋雖然係佢嘅主打嘅嘢反而相較之下有啲遜色🍳炒蛋雖然夠滑但係蛋香並唔濃😢如果店舖唔係標榜自己主打蛋料理而係一間普通嘅咖啡店我覺得以呢個水準同價錢絕對值得回票價☕️希望店舖可以試吓用蛋香味較濃嘅雞蛋嚟製作料理🥚相信即使價錢加多幾蚊顧客都會俾得心甘情願🪴至於伴碟嘅番薯薯條都相當有驚喜🍠蕃薯好甜而且都整得脆卜卜💞的確幾好吃😋
桂花拿鐵

𐂂 熱桂花拿鐵 ($42)
見好多人都推薦桂花拿鐵所以我都嗌咗杯嚟試🌼淡淡嘅桂花香配上咖啡我覺得係幾清新嘅配搭🍀咖啡拉花唔算好靚但至少係完整嘅拉花☕️
整體嚟講如果只係評論咖啡本體係杯不過不失嘅拿鐵🦦而桂花嘅存在的確令咖啡更香算係為咖啡加咗一點分數🦩
雙重三文魚芝士滑蛋吐司
桂花拿鐵
2022-11-09 98 瀏覽
人住黨東鐵沿線,自然鍾意踩單車,而踩下踩下就會想發掘下啲美食,個個女仔都鍾意Cafe流連,咁呢次順應女友意就踩單車黎左E for Egg la,一去到果時係四點零鐘已經大排長龍,拎左飛泊好架車,反正都要等就逛下啦,好在大圍舊區細細地都可以拍下拖細味下附近既唐樓環境氣氛,返到去再等左陣先入得去佢既門面裝修簡單不俗,係舒服既,入到去都好細間但唔會覺得好擠擁,兩個人拍拖既話岩岩好,但唔太適合一班人黎聚會食物質素方面不過不失,同其他Cafe比我諗差唔多,唔會令你失望但又唔會令你好驚喜,反而對於我男仔黎講,個份量真係好細,自己食一份吐司係唔會飽既,要有心理準備自己出去再食啲野
芝士奶蓋招牌窩夫
2022-03-05
30 分鐘 (堂食)
📍E FOR EGG之前去過一次, 排哂長龍,沒食到🙈今似同樣係星期六去,但就佢一開門11am就到左🤣估唔到已經有幾枱客係前面😯餐廳有兩層, 只有樓上果層先有榻榻米坐🎏我地好好彩坐到樓上😍樓上感覺比較寧靜裝修較有日系特式🇯🇵餐廳食物以雞蛋做主題🥚🍳食物精緻📸份量足👍🏻味道亦不錯😋甜品比較出色👍🏻✨金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司🦀🍳🍞 $108軟殼蟹🦀幾大隻😍魚籽都幾大粒🤣但金沙味就唔太出😗麵包烘得好香🍞加上沙律醬, 食落去係幾香口好食😋✨ 蒲燒星鰻定食🍱$98鰻魚好大條👍🏻都幾好食😋有泡菜,酸蘿蔔, 蛋絲令成件事冇咁dry😆✨ 焦糖雞蛋布丁盒子吐司🍞🍮 $60呢個係呢度必點既💕見枱枱都有咁🤣厚香脆吐司中間有凍凍地既日式焦糖布丁🍮初初怕勁甜😂但食落又ok✨不過呢個真心飽肚✨ 栗子小屋窩夫 $88呢一個窩夫做型可愛🤣🍳 窩夫頂層鋪滿濃厚既芝士奶蓋🤤栗子醬夾係入面😋窩夫入面仲有煙韌麻糬😍好滿足🥰✨ 招牌奶蓋咖啡🥤 $48呢個味道有少少似Tiramisu🤣又幾好飲😋甜度適中📍 E FOR EGG (大圍)大圍城河道19-25號城河樓地舖
📍E FOR EGG

✨金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子
吐司🦀🍳🍞 $108

✨ 蒲燒星鰻定食🍱$98

✨ 焦糖雞蛋布丁盒子吐司🍞🍮 $60

✨ 栗子小屋窩夫 $88

✨ 招牌奶蓋咖啡🥤 $48
呢個味道有少少似Tiramisu🤣又幾好飲😋甜度適中

📍 E FOR EGG (大圍)
  • 金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司
  • 招牌奶蓋咖啡
  • 焦糖雞蛋布丁盒子吐司
初次到訪𝙴 𝙵𝙾𝚁 𝙴𝙶𝙶 🍳食物水準高、店員友善有禮回頭率𝟷𝟶𝟶%!- ♡︎金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司 $𝟷𝟶𝟾吐司又香又軟熟,軟殼蟹沙律夠惹味ʕ•ᴥ•ʔ伴碟嘅蕃薯條炸得剛好目測差唔多每一枱都有嗌呢款吐司呢~🍞-♡︎蒲燒星鰻定食 $𝟿𝟾正常發揮如果有多𝚍 汁撈下飯應該會更好食!-♡︎招牌奶蓋窩夫 $𝟾𝟾窩夫軟硬度剛好,仲有軟糯嘅麻糬伴碟面頭鋪滿海鹽奶蓋,食完令人意猶未盡(≧◡ ≦) ♡大推🌟🌟🌟➜ 𝙵𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 𝚑𝚔𝚏𝚘𝚘𝚍_𝚗𝚘𝚝𝚎 𝚏𝚘𝚛 𝚖𝚘𝚛𝚎-♡︎招牌奶蓋咖啡 $𝟺𝟾外型已經夠晒𝚌𝚞𝚝𝚎咖啡配奶蓋原來都幾夾甜度唔高,出色!-♡︎玄米茶 $𝟸𝟸-由於畀食評呃過太多次(ʘ ʖ̯ ʘ)就算見𝙴 𝙵𝙾𝚁 𝙴𝙶𝙶 有好多好評今次都係抱住「一試無妨」嘅心態去點知冇期望就反而有驚喜 \(^ヮ^)/呢度無論主食、甜品定飲品都係誠意之作推薦畀仲未試過嘅你🫶🏻-💡溫馨提示𝚃𝚊𝚝𝚊𝚖𝚒 位置只有𝟺 個有興趣記得預早𝚛𝚎𝚜𝚎𝚛𝚟𝚎 啊
初次到訪𝙴 𝙵𝙾𝚁 𝙴𝙶𝙶 🍳
食物水準高、店員友善有禮
回頭率𝟷𝟶𝟶%!

♡︎金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司 $𝟷𝟶𝟾
吐司又香又軟熟,軟殼蟹沙律夠惹味ʕ•ᴥ•ʔ
伴碟嘅蕃薯條炸得剛好
目測差唔多每一枱都有嗌呢款吐司呢~🍞

♡︎蒲燒星鰻定食 $𝟿𝟾
正常發揮
如果有多𝚍 汁撈下飯應該會更好食!

♡︎招牌奶蓋窩夫 $𝟾𝟾
窩夫軟硬度剛好,仲有軟糯嘅麻糬伴碟
面頭鋪滿海鹽奶蓋,食完令人意猶未盡(≧◡ ≦) ♡
大推🌟🌟🌟
招牌奶蓋窩夫

➜ 𝙵𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 𝚑𝚔𝚏𝚘𝚘𝚍_𝚗𝚘𝚝𝚎 𝚏𝚘𝚛 𝚖𝚘𝚛𝚎
♡︎招牌奶蓋咖啡 $𝟺𝟾
外型已經夠晒𝚌𝚞𝚝𝚎
咖啡配奶蓋原來都幾夾
甜度唔高,出色!

♡︎玄米茶 $𝟸𝟸
由於畀食評呃過太多次(ʘ ʖ̯ ʘ)
就算見𝙴 𝙵𝙾𝚁 𝙴𝙶𝙶 有好多好評
今次都係抱住「一試無妨」嘅心態去
點知冇期望就反而有驚喜 \(^ヮ^)/
呢度無論主食、甜品定飲品都係誠意之作
推薦畀仲未試過嘅你🫶🏻
💡溫馨提示
𝚃𝚊𝚝𝚊𝚖𝚒 位置只有𝟺 個
有興趣記得預早𝚛𝚎𝚜𝚎𝚛𝚟𝚎 啊
2022-11-04
招牌奶蓋窩夫
2022-11-06 1638 瀏覽
上次去大圍想試呢間但因為太多又熱唔想等,今次BOOK定位來,準時去到都要等一等,果然好誇張。餐廳有二層,我地坐下層,店子裝潢簡約,以木系因主調,感覺柔和,但座位比較擠迫。餐牌,第一次來到,當然要試下招牌貨,另要了一軟定食。招牌奶蓋咖啡(凍),$48,賣相十分吸引,面層好似有隻太陽蛋好得意,濃厚的奶蓋,口感creamy味道香甜,但咖啡味比較淡。招牌奶蓋咖啡(熱),$48,友人的,賣相差不多。金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司,$108。人氣之選,賣相好有氣勢,吐司鬆軟,軟殼蟹大件香脆,配上三文魚籽、滑蛋及鹹香的蛋黃醬汁,口感豐富又美味呢。蒲燒星鰻定食,$98。星鰻賣相一般,味道比較淡,醬汁太少唔夠香口,味道普通。E FOR EGG芝士奶蓋招牌窩夫,$88,人氣之選,賣相十分可愛,窩夫微熱外脆內軟,內有煙韌的麻糬,芝士奶蓋厚身每啖都食到cream香甜又滿足。食物味道幾好,賣相果然係打卡之選,價格尚算合理。
餐牌,第一次來到,當然要試下招牌貨,另要了一軟定食。
招牌奶蓋咖啡(凍)
招牌奶蓋咖啡(熱),$48,友人的,賣相差不多。
金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司
金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司,$108。
蒲燒星鰻定食
蒲燒星鰻定食,$98。
星鰻賣相一般,味道比較淡,醬汁太少唔夠香口,味道普通。
E FOR EGG芝士奶蓋招牌窩夫
食物味道幾好,賣相果然係打卡之選,價格尚算合理。
🍳 招牌奶蓋咖啡 $45超可愛荷包蛋甜酒咖啡微咸奶蓋,香濃咖啡配微微酒甜香推薦度 4.5/5🍳 甜蝦三文魚茶漬 $72正氣抵食茶泡飯想食清淡d,呢個幾好,而且甜蝦俾得都幾多,感覺健康好味又飽肚推薦度 4/5🍳 雙重三文魚芝士滑蛋吐司 $88人氣靚靚吐司, 蕃薯薯條香甜美味黎呢度,吐司一定係必叫,整體來說係幾好味,吐司煎得外脆內軟,滑蛋份量多,又有煙三文魚,睇得又食得推薦度 4/5無加一收費@eforegghkE FOR EGG (大圍)大圍城河道19-25號城河樓地舖

🍳 招牌奶蓋咖啡 $45
超可愛荷包蛋甜酒咖啡
微咸奶蓋,香濃咖啡配微微酒甜香
推薦度 4.5/5

🍳 甜蝦三文魚茶漬 $72
正氣抵食茶泡飯
推薦度 4/5

🍳 雙重三文魚芝士滑蛋吐司 $88
人氣靚靚吐司, 蕃薯薯條香甜美味
推薦度 4/5

無加一收費

@eforegghk

E FOR EGG (大圍)
2022-10-30 109 瀏覽
平日放假,最好就係去啲平時weekend會爆多人既cafe試吓,chill吓。見到E for Egg有咁多好評,當然要親身試吓。嗌咗個金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司同招牌奶蓋咖啡(E for Egg Coffee)。賣相超吸引,super igable, 味道同質量同樣出色。盒子吐司好足料,食完成個已經飽晒。招牌奶蓋咖啡淨係可以dine-in, 含少量酒精,但係其實飲落完全冇酒精嘅味。見到佢啲甜品都好吸引,不過今次實在太飽,所以要等下次再嚟先至試吓佢哋嘅栗子小屋窩夫同焦糖雞蛋布甸盒子吐司。總括嚟講,呢間係可以一去再去嘅Cafe。
2022-10-26 151 瀏覽
今次放假同友人嚟到大圍,專程來呢間人氣Cafe打卡試試平日下午來到好彩地吾洗排隊等好耐就有位食物方面叫左人氣之選嘅金沙軟殼蟹三文魚子海鮮沙律盒子吐司吐司烘到好酥脆牛油味香,軟殼蟹炸起好香口,都算大隻食倒蟹膏,好多三文魚子,吐司面頭嘅芝士同滑蛋亦非常多,滿佈吐司另外叫左雞翼拼盤雞翼有兩款各有兩隻,分別系芝麻雞翼同明太子釀雞翼,都皮脆肉嫩,我比較鍾意食明太子釀雞翼辣辣地好過癮甜品方面叫左灸燒布甸奶油千層,面層系雞蛋布甸脆皮焦糖,口感creamy ,食落甜到啱啱好唔會好漏,飲品方面叫左抹茶鮮奶,抹茶味濃都幾好飲,整體方面員工有禮,食物質素都高,會再回訪
今次放假同友人嚟到大圍,專程來呢間人氣Cafe打卡試試
平日下午來到好彩地吾洗排隊等好耐就有位
食物方面叫左人氣之選嘅金沙軟殼蟹三文魚子海鮮沙律盒子吐司
另外叫左雞翼拼盤
🍳E FOR EGG是一間以盒子吐司出名的店鋪 當然除了盒子吐司之外 餐廳還有其他主食如米堡 和一些日式定食 還有些每月不同的限量蛋糕🍞這次的主食我們叫了期間限定的 金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司 和香蒜黑松露雜菌拉絲芝士盒子吐司 黑松露味道很濃 滑蛋包裹著剛好中和了整個吐司 吐司烤的剛剛好 非常酥脆 加上牛油在表面 整體口感偏咸 如果喜歡黑松露或者咸口的朋友們可以嘗試我個人比起黑松露更喜歡這款期間限定的軟殼蟹吐司 滑蛋里配著酸酸甜甜的醬 跟吐司超級搭 吃完了還想再吃第二個推薦!推薦! !🍮最後甜點叫了招牌焦糖雞蛋布丁盒子吐司布丁偏軟 蛋味雖然不是很濃 不過盒子吐司上的焦糖把整個甜品的口感拉了回來 推薦!無論是平日或者週末都比較多人排隊 因為店面比較小 建議提早去排隊喲!這家是動物友善餐廳喔~如果有寵物的朋友可以帶上自己的寵物一起探店喲~ 🐩🦮🐕‍🦺🐈🐈…
推薦!推薦! !

2022-06-15
35 分鐘 (堂食)
  • 金沙软壳蟹三文鱼籽海鲜沙律盒子吐司
  • 焦糖鸡蛋布丁盒子吐司
2022-10-25 153 瀏覽
呢間嘢女朋友講咗好耐話要試襯星期日得閒就帶埋狗狗嚟呢度嘆個早餐🍳順便帶狗狗放下電🐶自問對食物性價比要求高對於食 toast 本身都不抱太大期望🤣但呢間鋪門口有得泊車 🚘 (最緊要係可以望實, 唔洗太驚抄牌)又 pet friendly 感覺都好方便因為我地一開門就到, 位都唔洗等如果唔係都應該要等一段時間留意番狗仔放繩只可坐門口 (得1張枱) 所以帶狗狗就真係最好一早嚟👍🏻今次試咗 1咸 1甜 同每人一杯嘢飲一上枱就知係非常適合打卡樣樣都好presentable 所以通常食先嘅我都忍唔住要影影佢📷Double 芝士豬柳盒子吐司🍞呢個超 Yummy 由其是啲濃濃嘅芝士醬加炒蛋完全同個吐司配合得天衣無縫扭轉左我覺得吐司又細件又唔抵食嘅概念仲有配搭少少蕃薯條同沙律55蚊絕對係性價比之選😍如果塊豬柳唔係漢堡扒咁就最好啦🤣👍🏻E FOR EGG芝士奶蓋招牌窩夫🧇作為鍾意食甜品嘅我對甜品嘅要求就非常之高㗎啦呢個奶蓋窩夫雖然面頭好多堂上同埋朱古力粉喺度但食落一啲都唔會覺得甜到漏個 balance 做得幾好加上個窩夫表皮脆口內裏鬆軟 值得加分💯招牌奶蓋咖啡☕️咁早起身緊係要飲杯啡😴呢個招牌有加到 Ba
呢間嘢女朋友講咗好耐話要試
襯星期日得閒就帶埋狗狗嚟呢度嘆個早餐🍳
順便帶狗狗放下電🐶

自問對食物性價比要求高
對於食 toast 本身都不抱太大期望🤣
又 pet friendly 感覺都好方便

因為我地一開門就到, 位都唔洗等
如果唔係都應該要等一段時間
留意番狗仔放繩只可坐門口 (得1張枱)
所以帶狗狗就真係最好一早嚟👍🏻

加上個窩夫表皮脆口內裏鬆軟 值得加分💯

招牌奶蓋咖啡☕️

咁早起身緊係要飲杯啡😴
呢個招牌有加到 Bailey's 酒落去 要留意下
飲落都飲到 應該唔係啲加1-2滴就話加咗😚個人鍾意啡味濃啲 呢杯就有唔適合對咖啡十分有要求嘅人士
打下卡就一流啦🤗

狗狗都忍唔住偷飲咗 (好彩淨係lam到啲奶泡)🙄😓

整體來講
回頭率: 100%
下次會試唔同嘅 toast
$100 (早餐)
Double 芝士豬柳盒子吐司
E  FOR  EGG  芝士奶蓋招牌窩夫
招牌奶蓋咖啡
Bookmark左好耐今次終於去試啦🤩Weekend去拎籌等左起碼半個鐘先入得不過係值得嫁🥰🧇 E FOR EGG芝士奶蓋招牌窩夫🦀 金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司☕️ 招牌奶蓋咖啡☕️ 竹炭黑芝麻咖啡不論係主食、甜品同飲品款款都好有特色👍🏻唔止賣相靚仲好好味添呀😋完全理解到咁多人係門口等既原因💛 招牌窩夫頂層鋪滿濃厚既芝士奶蓋加埋窩夫同埋入面既煙韌麻糬一齊食勁滿足🥰軟殼蟹盒子吐司好大份勁豐富❣️有大大隻脆卜卜既軟殼蟹同三文魚籽加埋沾滿金沙蛋黃醬又鬆軟既吐司好好味😋而吐司裡面其實仲埋藏住香滑炒蛋添👍🏻好中意杯招牌奶蓋咖啡🤎唔會太甜又唔會太漏仲加左少少酒味道似Tiramisu咁好好味😋溫馨提示💁🏻‍♀️雖然Weekend去既話要walk-in拎籌等入座但如果係Weekday去既話就可以係openrice book定先啦👍🏻
Bookmark左好耐今次終於去試啦🤩
Weekend去拎籌等左起碼半個鐘先入得
不過係值得嫁🥰

🧇 E FOR EGG芝士奶蓋招牌窩夫

🦀 金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司

☕️ 招牌奶蓋咖啡
☕️ 竹炭黑芝麻咖啡

不論係主食、甜品同飲品款款都好有特色👍🏻
唔止賣相靚仲好好味添呀😋

溫馨提示💁🏻‍♀️
雖然Weekend去既話要walk-in拎籌等入座

下午茶
2022-10-20 114 瀏覽
🍽️🍞🍳🥪🥯🍰🥖🍮今日去左大圍超高人氣cafe ~ E FOR EGG🍳呢間cafe專門食吐司,有啲似🇰🇷韓國既Egg drop😋去唔到旅行 留係香港都食到好食既滑蛋吐司啦😋我地叫左滑蛋芝士豬柳同滑蛋黑松露磨菇❣️本身個包有煎過 熱熱地 又有牛油香味 高質!豬柳有2塊好足料 夾埋芝士+蛋 係💯既組合!另外黑松露就略嫌唔夠黑松露香味 不過不失🤣吐司本身會跟配番薯條同沙律,都好豐富。番薯條香口 又甜 好好味😋 我地朝早11點左右到,店內坐位路算多,都等左around 40mins 而且一路都有人黎等,頗高人氣👍🏻👍🏻👍🏻
呢間cafe專門食吐司,有啲似🇰🇷韓國既Egg drop😋
去唔到旅行 留係香港都食到好食既滑蛋吐司啦😋
2022-04-18
40 分鐘 (堂食)
$120 (早餐)
😋🐷久仰呢間餐廳嘅大名好耐,知道要排好長隊🥲🥲咁啱嗰日lunch time好長,就諗住食呢間!!📸咁啱嗰日撞到某女團成員嘅生日,出面好多粉絲應援,好熱鬧👭👭以為起碼要排成半個鐘,點知10分鐘左右就入到去,仲要坐到榻榻米!!😆榻榻米位於上面嗰層,有四台客人左右,要除鞋先入得,好寬敞~👍🏻🐓和風烤雞扒定食 $68對個定食其實冇咩期望🤣但又出乎意料地好食👍🏻雞扒都算大塊,上面淋咗啲甜甜嘅醬汁,有啲似donki雞串嗰種🫢我就嫌有少少過甜。上面仲有擺咗啲炸蒜,有返啲香口嘅口感。個飯都好有誠意,放咗啲飯素上去冇咁dry~ 🤙🏻個定食跟個沙律,仲包埋蛋絲同泡菜做配菜。有靚環境仲要$68 ,收貨!!🥪金沙軟殼蟹三文魚子海鮮沙律盒子吐司 $108相信大家都見過呢個吐司!! 一開始會覺得佢有啲貴,吐司加炒蛋加軟殼蟹要百幾蚊!! 不過真係好打卡Able🤣蛋愛好者表示炒蛋幾高質!!側邊仲有啲番薯條,不過可惜係淋唒嘅,仲要份量唔多🥲唔知道金沙係咪代表鹹蛋黃醬呢?不過我就真係食唔出鹹蛋黃味。軟殼蟹都算大隻,加埋啲急凍海鮮口感豐富,不過其實咁樣配搭都好難唔好食😂記得記得,吐司要兩個人分享,唔係會好膩🥲睇落份量唔多,
😋🐷

🐓和風烤雞扒定食 $68

🥪金沙軟殼蟹三文魚子海鮮沙律盒子吐司 $108

睇落份量唔多,但係食完又會覺得好飽。總括嚟講,我覺得賣相比味道吸引📸不過喺度chill住過一個下晝傾吓計拍下拖,性價比又比好多Cafe高😆
2022-10-19 94 瀏覽
上星期整完野搵咗新界東朋友去一間地點較不顯眼人氣隱世Cafe,主打食蛋料理,每份吐司都係即叫即製,用牛油煎香,餡料滿瀉,係視覺與味覺上,真係難以抗拒的誘惑😋。門口以白色簡約的設計,有點文青氣質,設有2層,2 樓和風式榻榻米設計,裝修巧正,好似去咗日本🇯🇵咁,2 樓只有四張小桌子跟樓下是截然不同的風格 。🔅推介嘅期間限定🔅 $98叫了招牌「滑蛋盒子吐司」也是必食之選 ~ 期間限定-唐揚魷魚🦑海鮮沙律滑蛋吐司🍞,真係不得了,唔食得都睇得,真係相機📷食先,唐揚魷魚🦑味道炸得唔錯,加上酸甜蜜糖芥末醬,味道濃郁,配搭絕佳,切開盒子吐司,滑蛋中間爆出。非常足料,蛋好鬼滑,吐司外層酥脆,內層鬆夠,好yummy ,再配炸蕃薯條和沙律親托,炸蕃薯條都好脆巧食。黑椒帆立貝茶🍵漬丼 $72 有驚喜帆立貝加三文魚子丼配上熱辣辣茶,食的時自己拌入熱茶,加埋紫菜,飯素和脆米一齊食,口感好豐富,茶味偏淡唔會蓋過飯香,味道非常好👍,重配了簡單沙律🥗。凰梨🍍檸檬茶 $52 (2 位用)- 估不到凰梨檸檬茶幾出色,幾多料,有凰梨同檸檬乾再mix 其他水果乾,有淡淡的鳳梨🍍淸香味加埋檸檬🍋幾夾,啱唔飲coffee的我。💡

🔅推介嘅期間限定🔅 $98

黑椒帆立貝茶🍵漬丼 $72

凰梨🍍檸檬茶 $52 (2 位用)

💡小分享
當日是平日星期四五點左右,不用等位,去到即入,重可以2F 入座,真係好好彩,朋友話lunch / dinner 時間都要等一陣,星期六日勁多人架,記住睇住時間食,唔好掛住打卡,因為只有60分鐘左右。
期間限定-唐揚魷魚🦑海鮮沙律滑蛋吐司🍞
黑椒帆立貝茶🍵漬丼
凰梨🍍檸檬茶
2022-10-12
$120 (其他)
期間限定-唐揚魷魚🦑海鮮沙律滑蛋吐司🍞
黑椒帆立貝茶🍵漬丼
凰梨🍍檸檬茶
  • 黑椒帆立貝茶漬丼
  • 期間限定-唐揚魷魚🦑海鮮沙律滑蛋吐司
2022-10-17 55 瀏覽
E For Egg網上嘅正評都多😋😋😋見盒子吐司咁吸引又打卡able決定試吓🤣🤍叫左份Double豬柳芝士盒子吐司🐷🧀🍞叫多份炸雞粒做小食兩個人share🤙🏻😆吐司果然有驚喜🥹外脆內軟超好食🤪豬柳同芝士呢個配搭亦相當惹味😋😋😋香脆炸雞粒味道唔錯仲會食上癮🤣🤣🤣加埋酸辣醬食真係一流🥹🥹🥹重點係價錢一啲都唔貴絕對係合理Cafe價🤩性價比真係高一定會回訪🥰🥰🥰✨
E For Egg網上嘅正評都多😋😋😋
見盒子吐司咁吸引又打卡able決定試吓🤣🤍