今年中秋小聚由朋友發辦~話要帶我哋食好西🤟🏻 K11 Musea都去得多,但原來地庫仲有好多好野食未發掘🤩真係估唔到尖沙咀都可以食到Doje韓式水果腐皮壽司,還有韓式炸雞等~全部由韓國人主理夠晒正宗🇰🇷佢地推出咗中秋限定組合🌕水果壽司拼盤可以一次過試多款口味🤟🏻炸雞都有3款新口味,全部都好吸引🌟Doje 韓式水果腐皮壽司中秋禮盒將水果的鮮甜和壽司的精緻結合,帶來了豐富的口感和獨特的風味✨壽司飯加入椰汁,和泰式的糯米飯好像,重點是跟各種生果十分夾🌟拼盤有8款水果壽司~香蕉朱古力🍌提子🍇牛油果檸檬🥑無花果🌟菠蘿椰子🍍蜜桃🍑火龍果西瓜🍉奇異果士多啤利🍓每款都能帶出獨特的口感和鮮果清香,實在令人難以選擇🤭個人最喜歡無花果~淡淡的香甜氣味,為壽司增添了獨特又清新的口感❣️朋友就喜歡香蕉朱古力壽司🍌香蕉的香甜和柔軟口感,與朱古力的濃郁,帶來一種甜蜜的享受❣️新推出韓式炸雞表面酥脆而內部多汁~食完一件即刻想再食多件👅甜辣雞味食辣必點~甜味和辣味混合,甜辣的平衡令炸雞更惹味~蜜糖檸檬味用了鮮檸檬調味,為炸雞增添了新鮮檸檬香氣,而且和蜜糖微妙的和香甜相得益彰~十分清新開胃🍃蒜片味用了炸蒜片、蒜蓉和蜜糖,每一

Doje 韓式水果腐皮壽司中秋禮盒

每款都能帶出獨特的口感和鮮果清香,實在令人難以選擇🤭

新推出韓式炸雞表面酥脆而內部多汁~食完一件即刻想再食多件👅

甜辣雞味食辣必點~甜味和辣味混合,甜辣的平衡令炸雞更惹味~

蒜片味用了炸蒜片、蒜蓉和蜜糖,每一口都有濃郁的蒜香和香甜的蜜糖衝擊味蕾🤤

炸雞有無骨和有骨選擇~ 無骨小份💰58,大份💰98;有骨小份💰128,大份💰208,比較喜歡方便所以選了無骨,大份有12-14件,一份都好多好抵食🤭

韓式炸熱狗-mozzarella cheese💰38
Mozzarella Cheese 融化帶來了濃郁的奶香和柔軟的拉芝口感~炸熱狗的外皮酥脆,口感十分豐富🌟

韓式炸熱狗-腸仔💰28
經典腸仔炸熱狗,以傳統熱狗的香腸經過特殊炸製過程,使其外皮酥脆,內部柔軟和每一口都有腸仔,是很受歡迎的韓式小吃🤟🏻

Gopizza 有新的套餐選擇~買pizza +$20可以轉韓式炸熱狗,而且還出了新飲品有試飲優惠-$8🌟

粟米咖啡💰38
粟米的自然甜味和咖啡的苦味相互平衡,帶來一種豐富而獨特的口感~香港十分少有,喜歡嘗試新口味的人一定要試❣️

韓式400次咖啡💰48
反覆攪拌400次使濃縮咖啡更加濃郁,並帶出一種特殊的口感和風味~ 展現了韓國咖啡文化的獨特魅力🇰🇷這款咖啡十分適合喜歡濃郁咖啡的人❣️
2023-10-04 273 瀏覽
Musea又有新野😌新式韓國餐廳,有炸雞、pizza,仲有第一次見嘅水果壽司🍉🍇🍓🍈🥑🥭賣相好得意,而且水果都幾大件,打卡真係好正😍節日有佢冇得輸。非常之推介奇異果士多啤梨壽司,水果酸酸甜甜加埋腐皮好正,個底係糯米飯,所以成個口感都非常之好!成件事出奇地夾,似係甜品多啲😝除此之外,因為太想食炸雞,所以試咗佢三種口味嘅炸雞。分別係係韓式辣味、韓式蒜香同埋檸檬蜜糖。非常推介檸檬蜜糖炸雞,佢哋全部炸雞都係即叫即炸,甜甜地同時有檸檬酸味,好開胃好好食!都好鍾意佢哋蒜香炸雞,因為真係有好多蒜重口味人士,啱晒!

除此之外,因為太想食炸雞,所以試咗佢三種口味嘅炸雞
都好鍾意佢哋蒜香炸雞,因為真係有好多蒜重口味人士,啱晒!

2023-10-01 200 瀏覽
尖沙咀 K11 Musea有k food town係由韓國人主理 有多款韓食選擇而為咗慶祝中秋 有啲特色食物😙✨韓式水果腐皮壽司 一盤有八件嘅水果腐皮壽司 有唔同水果提子🍇奇異果🥝香蕉🍌西瓜🍉菠蘿🍍等等個飯底唔係一般嘅壽司飯 而係糯米飯食落令我諗起平時食芒果糯米飯嘅感覺🤣✨韓式炸雞炸雞設有3款口味 每款都係無骨 啖啖肉😆韓式辣味 食落辣辣地 幾惹味🌶️🌶️檸檬蜜糖 食落酸甜 幾清新開胃🍋🍯蒜香蜜糖 幾香蒜味 仲有好多蒜片🧄✨韓式香腸熱狗 & 韓式芝士熱狗韓國街頭小食唔少得嘅熱狗🌭️外層幾脆口 食芝士個款係有拉絲🧀而香腸個款就有多少少口感
尖沙咀 K11 Musea有k food town

韓國街頭小食唔少得嘅熱狗🌭️
外層幾脆口 食芝士個款係有拉絲🧀
而香腸個款就有多少少口感
2023-09-28 148 瀏覽
唔知大家中秋節又有咩搞作呢🤣 前日經過musea food court發現k food town推咗個新嘅中秋節限定menu~ 小店由韓國人主理,提供多款地道又特色嘅韓式料理,從主食,小食到甜點應有盡有,而且價錢十分親民化,好值得一試🤤水果壽司真係第一次見,賣相100分,未食已經流口水😆 無花果、香蕉朱古力、奇異果士多啤梨、提子、火龍果西瓜、牛油果檸檬、菠蘿椰子、蜜桃,全部新鮮又juicy,腐皮甜甜地,配上軟糯嘅飯粒真係出奇地夾☺️主食選擇眾多,和飯配料分別有炒大腸、烤牛肉、蛋黃醬炸雞,炭烤/炒泡菜/辣炒豬肉,個人最鍾意牛肉,經典之選,入味又juicy而且食落唔嚡!拉麵反而有驚喜,彈牙得嚟帶點煙煙韌韌嘅口感,配菜有牛肉同海鮮,兩款都幾match~ 私心推介呢度嘅粥品,口味選擇超級豐富,雜錦海鮮、營養雞、蘑菇蔬菜、白玉南瓜、辣泡菜,真係諗得出嘅都有,又綿又滑,營養豐富,配菜好融,大人小朋友都啱食,個人喜歡南瓜口味,香氣四溢,甜甜蜜蜜,濃稠度適中,正😍小朋友最鐘意係小食,因為夠邪惡,炸年糕串、炸紫菜粉絲卷、甜薯塊、南瓜條、炸雞,全部炸至金黃色,粉唔厚,而且食落都唔會覺得好油膩,炸雞賣相吸引,

小朋友最鐘意係小食,因為夠邪惡,炸年糕串、炸紫菜粉絲卷、甜薯塊、南瓜條、炸雞,全部炸至金黃色,粉唔厚,而且食落都唔會覺得好油膩,炸雞賣相吸引,醬汁分別有蜂蜜大蒜、辣雞同檸檬蜂蜜,外脆內嫩,超級好味~ 薯塊同南瓜條都唔錯,軟綿綿質感好好👍🏻 仲有個期間限定嘅黑系鹽咖啡,香濃幼滑,美味無窮!
2023-09-27 102 瀏覽
店名: DOJE 地址: 尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 MuseaB2樓B201-14號舖尖沙咀站J出口,行5分鐘環境: 4/5價錢: 4.5/5味道: 4.5/5K11 Musea B2有個food court應該好多人都知,原來行到最尾有個k food town,係由韓國人主理,有多款韓食可以揀😌今次中秋佳節,佢哋仲有中秋嘅節日食物添😆韓式水果腐皮壽司禮盒❤️❤️❤️❤️❤️以為腐皮壽司配生果會好奇怪,點之食落比想像中好食,望落都夠哂五彩繽紛🥰上面有士多啤梨🍓、奇異果🥝、提子🍇、蜜桃🍑等,生果全部都香甜多汁,下面壽司飯同腐皮都帶少少甜味,令食落非常之夾😌韓式三色炸雞分享禮盒❤️❤️❤️❤️❤️韓式辣味無骨炸雞/檸檬蜜糖無骨炸雞/蒜香蜜糖無骨炸雞最推介檸檬蜜糖味,食落酸酸甜甜,夠哂開胃,雞肉炸完外脆內軟,咬落充滿住肉汁好juicy,辣味同樣夠惹味,蒜香味加左超多蒜片,十分香口😌香腸熱狗/芝士條❤️❤️❤️❤️❤️芝士條咬落軟熟,好香芝士味,咬落煙煙韌韌,配上香脆嘅外皮一流!熱狗🌭️香腸好咬口,同樣有肉汁,外面都係炸至香脆😚夏威夷薄餅面頭鋪滿菠蘿🍍、香腸,食落啖啖都係配料,份量夠哂

店名: DOJE

韓式水果腐皮壽司禮盒❤️❤️❤️❤️❤️

韓式三色炸雞分享禮盒❤️❤️❤️❤️❤️
韓式辣味無骨炸雞/檸檬蜜糖無骨炸雞/蒜香蜜糖無骨炸雞

香腸熱狗/芝士條❤️❤️❤️❤️❤️
熱狗🌭️香腸好咬口,同樣有肉汁,外面都係炸至香脆😚

夏威夷薄餅
面頭鋪滿菠蘿🍍、香腸,食落啖啖都係配料,份量夠哂大份😗

#stitchfoodie尖沙咀

#foodie #香港美食 #美食推介 #港島美食 #九龍美食 #食好西 #香港吃貨 #打卡美食 #生日好去處 #拍拖好去處 #香港食評 #香港餐廳推介 #香港小食 #香港甜品 #香港西餐 #香港中菜 #香港泰菜 #香港日本菜 #炸雞 #放題 #火鍋 #打邊爐 #香港拉麵 #香港川菜 #香港台灣菜 #珍奶 #吃貨 #hkcafe #香港越南菜
🇰🇷韓國人主理腐皮壽司x炸雞假期party food🎉-之前喺IG見到好多人打卡嘅韓國腐皮壽司 一直book mark咗佢😙 見最近尖沙咀Musea新嘢睇加上佢哋做緊期間限定menu 所以去食吓🤣 佢位於樓下food court嗰層 行到最篤篤嗰個位 有一個section賣韓國嘢食🇰🇷-🐣韓式三色炸雞分享盒 $128/盒呢個三色分享盒每盒都幾大盒下 全部都係懶人最愛嘅無骨炸雞 有成十幾粒 啱晒同人一齊share😂 口味有落咗好多蒜片香噴噴嘅蒜香蜜糖🧄 有酸酸甜甜嘅檸檬蜜糖🍋 同傳統有少少辣嘅韓式甜辣醬🇰🇷 炸雞炸到好脆 而入面都仲keep到嫩肉 而啲醬都coat得唔錯 夠晒味😎-🌭韓國香腸熱狗 & 芝士年糕熱狗 $32 / $44韓國street food又點少得大大條corndog 佢有傳統大家食開嘅熱狗 同埋芝士年糕版本😗 麵衣甜甜地 外面炸到好脆 襯熱食拉絲冇難度😎-🍣韓式水果腐皮壽司Set $120 (中秋限定價$96)呢個係今餐最wow嘅一個item😂 本身諗水果腐皮壽司會唔會好衝突 點知佢其實好夾 因為佢嘅壽司飯係用咗糯米飯 所以有少少似食芒果糯米飯 不過有更加多唔同款嘅t
🇰🇷韓國人主理腐皮壽司x炸雞假期party food🎉

🐣韓式三色炸雞分享盒 $128/盒

🌭韓國香腸熱狗 & 芝士年糕熱狗 $32 / $44

🍣韓式水果腐皮壽司Set $120 (中秋限定價$96)
呢個係今餐最wow嘅一個item😂 本身諗水果腐皮壽司會唔會好衝突 點知佢其實好夾 因為佢嘅壽司飯係用咗糯米飯 所以有少少似食芒果糯米飯 不過有更加多唔同款嘅toppings 作為甜品適合不過😙

📍DOJE @ K Food Town
尋晚同太太收左工之後就去左K11 Musea行下街😬買下嘢🙈行到咁上下就去左搵嘢食醫肚啦😝去到B2層就見到呢間由韓國人主理嘅「K Food Town」,太太對眼已經發哂光!因為又見到佢鄉下嘅蹤跡😂中秋月餅水果腐皮壽司一盤有8件水果腐皮壽司,為左慶祝中秋佳節,店舖就用左水果黎做壽司嘅餡料,分別有士多啤梨🍓奇異果🥝、牛油果🥑碌柚、芒果🥭、火龍果西瓜🍉、香蕉🍌朱古力🍫、無花果、菠蘿🍍椰果 同埋 青提子葡萄🍇,底層就用左糯米飯,原本以為會好奇怪,但點知食落口發覺都幾夾架喎,而且味道都幾特別😬 賣相方面又色彩繽紛,真係令人食慾大增,如果用黎送禮都係一個唔錯嘅選擇😊韓式辣味炸雞 🍗、韓式蒜香炸雞🍗、檸檬蜜糖炸雞🍗3款炸雞都各有特色,小編就比較鍾意食檸檬🍋蜜糖🍯炸雞口味,因為炸雞包含左檸檬嘅清新味 同埋 蜜糖嘅甜味,食落都幾醒胃架😋 而蒜香味嘅味道都唔錯,好濃厚嘅蒜味,真係令人口極都唔夠喉😝甜粟米芝士薄餅🍕粟米🌽配上芝士🧀️,一焗好出黎非常香濃嘅粟米味就已經飄哂出黎🤤 食落口仲有啖啖嘅芝士,岩哂小編口味😋韓式香脆水牛芝士熱狗炸到脆卜卜熱辣辣,而且有好多芝士係入面,身為芝士控嘅小編點會唔鍾意食😂Stra

中秋月餅水果腐皮壽司

韓式辣味炸雞 🍗、韓式蒜香炸雞🍗、檸檬蜜糖炸雞🍗

甜粟米芝士薄餅🍕

韓式香脆水牛芝士熱狗

Strawberry latte
Dalgona Coffee
2023-09-25 20 瀏覽
中秋月餅水果腐皮壽司🤤好特別的壽司 傳統既月餅食得多 水果月餅都係第一次食 賣相好靚 唔同既生果色彩繽紛 有士多啤梨奇異果,牛油果碌油,芒果,火龍果西瓜,香蕉朱古力,無花果,菠蘿椰果,青紅提子 而底層係糯米飯 不是壽司飯 加埋腐皮甜甜地 成舊壽司都好好味😋😋攞黎送禮相當不錯🤣睇得又食得🥳韓式炸雞(香辣味)🌶️辣辣地幾惹味 連我平時唔點食辣既都食左好多舊🤤韓式炸雞(蒜香味)🧄炸蒜片佈滿左炸雞上 蒜味好香 外脆內軟韓式炸雞(檸檬蜜糖味)🍋甜甜地又酸酸地既檸檬蜜糖炸雞 食落非常清新韓式水牛芝士熱狗🌭️外層是麵包 內層有香腸 芝士部份食落有拉絲 非常美味蜜桃茶冰冰涼涼既蜜桃茶 放係野飲上面既蜜桃好甜
中秋月餅水果腐皮壽司🤤

外層是麵包 內層有香腸 芝士部份食落有拉絲 非常美味

蜜桃茶
冰冰涼涼既蜜桃茶 放係野飲上面既蜜桃好甜
2023-09-24
Food Court嗰層行到篤篤就搵到呢間嘢。由韓國人主理,主要賣特色韓食。除咗韓式炸雞同Hot Dog,見佢哋最近仲推出咗中秋節🌕限定嘅水果腐皮壽司🍣,一於買嚟試吓!🍱韓式水果腐皮壽司禮盒 (有8件)估你唔到,腐皮壽司配生果🤔!全部都擺到滿滿新鮮水果,有士多啤梨奇異果🥝、青紅提子🍇、蜜桃、火龍果等等,有特色之餘又好健康。個飯底係糯米飯唔係壽司飯嚟,甜甜地軟綿綿,用嚟氹小朋友👧🏻或者平時唔食生果嘅Friend好啱使。送禮畀長輩💝又夠健康同特別!💝韓式三色炸雞分享禮盒 🍗韓式辣味炸雞 🍗檸檬蜜糖炸雞🍗蒜香蜜糖炸雞 三隻味各有特色,份量滿滿。私心力推蒜香蜜糖味🧄,雞肉醃得好入味,甜甜地好開胃。雞肉都好嫩滑,咬開有肉汁,加埋極足料嘅炸蒜片,特別香口惹味,令人一舊接一舊咁食🤤!🌭香腸熱狗 &芝士熱狗新鮮即炸,炸到外皮脆卜卜,內裏就煙煙韌韌,好飽肚又好味!我就覺得香腸熱狗好味啲😋,咸咸甜甜,口感都好豐富!🍓士多啤梨Latte呢個係近期新加嘅Drink Menu,整得用心又靚,味道亦都貼心咁調較得冇咁甜,幾好飲!粉紅色💖,啱晒女士們打個靚卡📸

🍱韓式水果腐皮壽司禮盒 (有8件)
估你唔到,腐皮壽司配生果🤔!

💝韓式三色炸雞分享禮盒

🍗韓式辣味炸雞
🍗檸檬蜜糖炸雞
🍗蒜香蜜糖炸雞
三隻味各有特色,份量滿滿。

🌭香腸熱狗 &芝士熱狗

🍓士多啤梨Latte
2023-09-24
🏮中秋月餅水果腐皮壽司月餅就食得多,第一次見用水果同腐皮做嘅月餅🥮 一盤有8件,全部都係用水果做餡料,分別係士多啤梨奇異果, 牛油果碌柚,芒果,火龍果西瓜,香蕉朱古力,無花果,菠蘿椰果同埋青紅提子,底層係糯米飯唔係壽司飯,其實食落去就好似平時食芒果糯米飯嘅感覺🤭 加埋腐皮都係甜甜地唔會怕又甜又咸好古怪,成件事出奇地夾到😳 自己同屋企人過節食定係拎嚟送禮賣相靚又夠特別😆 玩野得嚟又食得😌🍗韓式辣味炸雞韓式辣椒醬好足料,每一件雞都包滿醬汁好濃味,個辣味都幾夠辣🌶 啲雞肉都入晒味,無骨啖啖肉🧄韓式蒜香炸雞炸蒜片超多,件件都一定痴住幾塊,蒜味夠香,雞肉咬開有肉汁,外脆內軟,而且份量多,有成十件雞🍋檸檬蜜糖炸雞一拎起已經感受到好多蜜糖🍯 食落酸酸甜甜,好清新嘅檸蜜味道好開胃,個外皮炸得夠乾身掛到好多醬汁🌭韓式香脆水牛芝士熱狗炸到熱辣辣外面脆脆地嘅麵包一咬開勁cheesy, 有拉絲,吱埋茄汁🥫一齊食濕濕地唔怕成條炸麵包卷食會乾,口感煙煙韌韌👍🏻🍹Strawberry Latte呢杯士多啤梨Latte 好靚,岩晒少女心嘅女士打卡🤭 唔係淨係睇落靚,味道仲好好飲,唔會太甜士多啤梨味🍓好夠出,加上面頭有
🏮中秋月餅水果腐皮壽司

🍗韓式辣味炸雞

🧄韓式蒜香炸雞

🍋檸檬蜜糖炸雞

🌭韓式香脆水牛芝士熱狗

🍹Strawberry Latte
呢杯士多啤梨Latte 好靚,岩晒少女心嘅女士打卡🤭 唔係淨係睇落靚,味道仲好好飲,唔會太甜士多啤梨味🍓好夠出,加上面頭有好多cream, 成杯咖啡飲落都好smooth
2023-05-16 594 瀏覽
行行下musea肚餓就去咗foodcourt食嘢,見到呢間腐皮壽司好得意,所以就試下。價錢偏貴,但係每一粒份量都算大。總共叫咗六款:芥末八爪魚$26、特製醬油蝦$35、明太子沙律35、雪花牛扒$38、辣炒牛五花$32、四重芝士蛋$26。芥末八爪魚唔係平時食開嗰種爽脆口感,行軟糯易咬派,味道正常無特別。醬油蝦好迷惑,唔知點解會係一pat乾咗嘅啫喱達喺面,味道一啲都唔醬油,啲蝦失咗蹤。雪花牛扒嘅芝士等於無出現過,毫無芝士味,雖然入面有一粒粒牛肉,但係都偏硬,味道就係照燒咁甜甜地。辣炒牛五花好辣。四重芝士蛋都係啲芝士唔知去咗邊,啲蛋又好搞笑,似係同薯仔+蛋黃醬打碎成泥舖上面,我以為係蛋卷...。明太子無食唔評價。overall評分會俾3/10,得個飯同腐皮好食,唔推薦大家食。
(๑˃̵ᴗ˂̵) ☆ DOJE ☆ #尖沙咀 🔥韓國過江龍腐皮壽司店🔥 ✨日韓crossover巨大腐皮壽司✨ 今次要介紹嘅係位於K11 MUSEA入面嘅巨大腐皮壽司外賣店🇯🇵 同附近幾件外賣店都屬於同一個韓食集團🇰🇷某日見到網上外賣平台有減價,所以就叫左哩間外賣店黎試一試🫡​▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿ ⋖ Comments ⋗ 小編一共叫左四舊🍣 唔好睇少哩個數量,因為每一舊壽司都係正常壽司嘅三倍以上‼️‼️ 小編食到第三舊其實都已經有啲飽🤣🤣 而就味道而言,腐皮唔會太油膩😎 腐皮嘅甜度亦都適中,唔會過甜搞到口味奇怪🤣 壽司飯亦都係根據壽司口味而配搭唔同嘅飯素😆但係可能係因為雪藏過嘅關係,小編覺得飯粒偏硬🥲➺ 炙燒三文魚 $38 (2.5/5) 就個別味道而言,哩隻口味係咁多款入面最失望嘅😢😢可能係因為魚生質素問題,三文魚肉質偏硬,口感麻麻地;另外小編覺得壽司炙燒程度不足,炙燒過程冇幫助帶出三文魚油香味😶‍🌫️ 但係三文魚混合左生洋蔥,增加左微微辛辣嘅風味😙➺ 明太子沙律 $35 (3.5/5)哩個配搭其實係實冇死嘅option🤣 辛辣嘅明太子混合日式蛋黃醬,味道鹹
(๑˃̵ᴗ˂̵)
☆ DOJE ☆ #尖沙咀

🔥韓國過江龍腐皮壽司店🔥
✨日韓crossover巨大腐皮壽司

▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿

⋖ Comments ⋗

➺ 炙燒三文魚 $38 (2.5/5)

➺ 明太子沙律 $35 (3.5/5)

哩個配搭其實係實冇死嘅option🤣 辛辣嘅明太子混合日式蛋黃醬,味道鹹香又creamy😍同埋明太子本身撈飯已經好好食,所以哩個味道小編會encore🥰

➺ 蟹棒明太子 $32 (3.6/5)

同上一個明太子沙律味道有啲相似,但係喺明太子沙律嘅基礎上加入左切碎嘅蟹柳🦀🦀可以食到蟹柳嘅鹹鮮味,而明太子醬亦令壽司味道冇咁寡淡🤪 都係encore之選🥰

➺ 辣炒八爪魚 $32

哩個係四個入面口味最韓式嘅一款🇰🇷 壽司上面嘅辣炒八爪魚有啲似喺韓國街買嘅醃熟八爪魚,除左韓式辣醬之外都有蒜片🧄🐙 如果想試新派fusion壽司都可以一戰😚

(๑˃̵ᴗ˂̵) 整體評論

整體而言,壽司單價唔算太貴,如果想食啲得意嘅輕食都不失為一個唔錯嘅選擇🥰 同埋店舖出面都有啲檯凳比客人享用食物🤓 鍾意新派日韓料理嘅朋友仔不妨試試👬

🤍整體味道:3.5/5
🤍服務質素: --
🤍性價比:3.5/5
🤍回頭指數:4/5

▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿

DOJE (尖沙咀)
@kfoodtown

地址:尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 MuseaB2樓B201-14號舖

營業時間: 12:00 - 21:00

#heysiri_tst
#heysiri_korean
#heysiri_japanese
#heysiri_fusion

#hkfoodie #hkfoodblogger #hkfood #hkfoodies #hkfoods #hkfoodphotography #foodpics #foodcritics #hkfusion #hkjapanesefood #hkkoreanfood #tsttakeaway #tsteastfood #k11musea #外賣之選 #腐皮壽司 #巨大化 #巨型腐皮壽司 #DOJE #koreanfoodhk
今次帶大家睇睇K11 Musea 樓下food court 一間好正、專門食腐皮壽司嘅 - 𝓓𝓞𝓙𝓔 🍣佢地嘅腐皮壽司件件都大大舊、十分足料,而且口味都係我地平時食韓國野鍾意嗌嘅~ 所以見到就即刻想試試佢🤭 明太子沙律 $35平時鍾意食明太子沙律嘅就唔好錯過la ✨牛五花 $35肥美牛五花配上香濃韓式燒汁係重口味人士首選🫣 泡菜炒豬肉 $35香辣泡菜配炒豬肉,平時大家都好鍾意食😍 配落腐皮壽司原來都咁正🤓雪花牛扒 $38牛扒醬汁濃郁、入口香嫩,平時鍾意食牛嘅朋友絕對值得一試😇 Overall: 試左呢4款都覺得幾正,唯一敗北就係價錢真係貴左少少😕 食4舊壽司就比左成130幾蚊😂 不過味道又真係唔錯嘅✨

明太子沙律 $35
平時鍾意食明太子沙律嘅就唔好錯過la ✨

牛五花 $35
肥美牛五花配上香濃韓式燒汁係重口味人士首選🫣

泡菜炒豬肉 $35

雪花牛扒 $38
牛扒醬汁濃郁、入口香嫩,平時鍾意食牛嘅朋友絕對值得一試😇

-这家店铺是创意料理,以韩国烹饪方法去做日料寿司,日韩搭配,店员好像也是韩国人喔!店里一共有14个味道,我和姐妹选了8个味道,都没有一个味道是踩雷的!大多数寿司都是$35-40的价位。But,寿司真的太大了!我们撑的不行,建议每个人点3个就足够了。-🍣雪花牛扒:牛肉粒分量很多,里面还有芝士粉和香草增加风味,口感丰富。🍣蒲烧鳗鱼:鱼肉弹牙爽口,鳗鱼汁很入味,再配上葱花,完全没有腥味,巨多汁很juicy。🍣芥末八爪鱼:八爪鱼一点也不腥,这款的芥末是融入整个寿司的,真的很清新爽口,很喜欢。🍣芝士炒辣鸡:芝士画成了格子,颜值很高,鸡肉也是焦香的。🍣泡菜炒猪肉:泡菜很不错,朋友不喜欢猪肉,但是这款泡菜等和调料盖住了猪肉味,所以可以接受。🍣炙烧三文鱼:炙烤的三文鱼,顶层一点点芝士,再加上三文鱼子在口腔爆炸的感觉真的很幸福。🍣三文鱼:新鲜的三文鱼肉已经配好了芥末。🍣四重芝士鸡蛋:鸡蛋类似于滑蛋的做法,再搭配芝士。但是我觉得这款用的芝士比较少,芝士味比想象中清淡,不足以用四重芝士来形容。

🍣芝士炒辣鸡:芝士画成了格子,颜值很高,鸡肉也是焦香的。

🍣三文鱼:新鲜的三文鱼肉已经配好了芥末。

2022-11-28 338 瀏覽
Lunch by myself and I wanted  a quick bite. I decided to try out Doje. Part of the K Food Town area of the food court, this one serves yubuchobap. Or Korea's version of inari sushi.Menu is in English, Korean and Chinese. There is no 10% service charge as it's part of the food court area.  But for their complete selections, you should look at what they have on display as some times they have limited items and whatever else is available.I got myself two as they were very big in size. Snow Cheese S

I got myself two as they were very big in size. Snow Cheese Steak ($38, on the left) and Egg ($22, on the right)

Look how huge! It was all rice. The amount of topping is what you see before you. The skin was very thin and slighty sweet. The steak one was a bit too salty. It was topped with cheese that was shredded so thin, it almost melted away. The egg was a odd tasting. It was starchy and tasted more like mashed potato. I wasn't expecting that.

The rice itself was seasoned with seaweed.

Overall, it was ok. I liked it enough and would try other flavours. There aren't that many places that serve food like this so I guess I'll be back.
2022-11-24