2022-10-14
要請個蠔痴朋友食飯 對於唔食蠔嘅我真係毫無頭緒 同事極力推介下 話呢間餐廳有個套餐非常抵食 經佢極力推介下 就黎呢度一嘗佢嘅深海商務套餐 個湯好creamy 仲有好多魚同薯仔蓉喺入面 味道好濃郁四隻生蠔個樣都好新鮮 佢提供兩款唔同嘅生蠔 每款兩隻 朋友話佢係一款淡味 一款濃味 唔會咁dry 都唔錯 呢款係淡味日本赤穗水晶佢個刺身拼盤一啲都唔hea 有帶子甜蝦仲有鯛魚象拔蚌 平時啲餐嘅刺身拼盤 點都會搵兩塊三文魚去充撐下場面 但係佢款款刺身都係貴嘢🤭鵝肝多士 鵝肝外脆內軟 非常juicy 生熟啱啱好 我好怕食到鵝肝入邊淋patpat一啲質感都無嘅狀態 但係佢完全無亦唔會過熟 加分!本身以為佢個rib eyes唔會太大份 但係佢份量一啲都唔少 仲有埋薯條同炒什菜 塊扒肉汁非常豐富 有口感但唔會話un 上面仲有一堆我最鍾意嘅炸蒜片🤩🤩🤩 夾埋一齊食 香~~~🤤到最後上個深海海鮮拉麵 大家開始擔心食唔哂 佢個湯底好香黑蒜味 仲有一隻大大隻嘅蝦 麵似係一蘭質地嘅拉麵 整體黎講真係不錯 性價比極高
個湯好creamy 仲有好多魚同薯仔蓉喺入面 味道好濃郁