餐廳: Dazzling Cafe (The ONE)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2022-04-03 113 瀏覽
少女心大發cafe見到間cafe咁pink pink 就陪朋友嚟食下果然好味道wor1. 經典朱古力鬆餅 (加左麻薯)- 想講加咗麻薯之後嗰啲口感真係好食好多 冇諗過麻薯同埋窩夫可以咁夾 - 加上朱古力雪糕咁樣食真係一流2. 香草培茶歐蕾- 杯野本來不太甜 但紅豆就有啲甜 建議溝埋一齊飲坐喺呢度好舒服環境非常好 如果同朋友喺度傾偈絕對係一個唔錯嘅選擇價錢:🌟🌟🌟/5性價比:🌟🌟🌟🌟/5味道:🌟🌟🌟🌟/5衛生:🌟🌟🌟🌟/5回頭率:🌟🌟🌟🌟/5
少女心大發cafe
1. 經典朱古力鬆餅 (加左麻薯)
- 加上朱古力雪糕咁樣食真係一流

味道:🌟🌟🌟🌟/5
衛生:🌟🌟🌟🌟/5
回頭率:🌟🌟🌟🌟/5
2022-03-10 194 瀏覽
朋友提議同我係位於The One嘅Dazzling Cafe補慶祝生日。 粉紅系的外觀,非常吸引。 諗住似以前拜訪過類似造型的餐廳:裝修美觀,食物一般。點知都有一些意外收穫😃😃疫情關係人流稀疏,本身只可以坐90分鐘,最後逗留了超過3小時。坐位及枱都寬闊,用餐時非常舒服👍🏻。叫了兩份午餐、兩個小食及一份甜品。我們的餐飲:仲夏熱帶水果茶(熱)及香桃薑綠茶。薑茶完全品嚐不到薑味😔。和朋友掛住傾偈,沒有問她水果茶好不好飲😅。黑松露薯條我哋兩個都鍾意食。香脆可口,有黑松露香味。不過要趁熱食,好快就林晒。地中海炒菌菇。味道一般,沒有什麼特色。青醬奶油雞意大利麵比想像中好食,好耐未食過pesto, 煮得不好會有臭青味。濃度啱啱好。雞肉比想像中好味,一啲都不柴。這個滷肉飯味道適中,肥瘦啱啱好。個麵豉蛋花餐湯比較鹹。雲耳沒有什麼特別。我最期待的甜品終於出場,之前見大家在Open Rice post 這裏的窩夫時,覺得非常吸引!可以在窩夫中加麻薯,但因為已經飽到九九十十,所以冇要到。綠茶雪糕是非常濃郁,同紅豆一齊食簡直係絕配👍🏻。馬卡龍亦不太甜。唯獨有些失望的是窩夫太硬,過了脆的階段吧。糖漿有些稀淡。總括

叫了兩份午餐、兩個小食及一份甜品

餐飲

黑松露薯條

地中海炒菌菇。味道一般,沒有什麼特色。
炒菌菇

青醬奶油雞腿意大利麵

京都宇治抹茶紅豆鬆餅

總括這裡是打卡的好地方,服務很好。食物方面,本人覺得今次選擇的主食優勝過甜品

京都宇治抹茶紅豆鬆餅
2022-03-09
生日
黑松露薯條
青醬奶油雞腿意大利麵
  • 雞肉青醬
2022-01-26 155 瀏覽
平日星期二下午在THE ONE食完午餐,朋友仲想食日式甜品及來杯抹茶咖啡作為一個下午完美的結束。環境不錯,好有甜品屋氣氛,在外見到已覺得十分開心。我們到達時其實食客也不少,但座枱距離寬闊,我們也放心入來。飲品及甜品分量大,價格合理。抹茶咖啡 - 朋友因腸胃問題不能飲太多奶,下單時已講明小奶,但仍有成八分滿,朋友都覺得過多奶,是好香滑,但抹茶味不夠濃,但我覺得可能她先食抹茶甜品受影響。黑旋風摩卡 - 朱古力同咖啡配合得剛好,不覺甜,香滑略帶少少朱古力嘅甘味,飲落也回味到微微咖啡味,我非常喜歡。抹茶紅豆鬆餅 - 朋友讚口不絕,茉茶雪糕十分美味,鬆餅夠香脆,配起濃抹茶味雪糕,軟滑嘅忌廉,甜甜嘅紅豆,食完十分滿足。
2022-01-25
2022-01-24 97 瀏覽
Dazzling cafe今日我約左閨蜜去左the one 既dazzling cafe打卡食野👭。一去到就見到一大塊花花牆,隔離仲有唔少裝飾,仲要大大隻獨角獸,打卡一流呀!❤️店內裝修都唔馬虎,主要粉紅色調,瞬間少女心爆發💕💕雖然我哋兩個女仔,食得唔多但見到唔少野食都好吸引😟😟極品可可沙冰(特濃朱古力味)$55沙冰整到好靚 面頭有忌廉上面仲插住oreo 再加上朱古力醬,即刻同佢影返張相先📸今次我叫左特濃味,朱古力味好出,唔會太苦或太甜,沙冰都好細緻,唔會食到冰碎👍🏻Pop pop $58其實依杯係海鹽焦糖黎,面頭都有忌廉、爆谷、曲奇等 加上焦糖醬 賣相一啲都唔輸可可沙冰🤤 入口有淡淡海鹽味加上焦糖,甜中帶點咸,兩者好夾有驚喜。明太子義大利麵 $98麵質唔會太冧太硬,加上明太子忌廉汁,十分creamy,明太子味好出,仲食到一粒粒明太子,口感豐富。松露薯條 $58薯片提供左茄汁同松露醬比客人,薯條分量都唔少,上枱都仲熱、脆身。松露醬比較濃好滿足,但食得多有啲濟,食返茄汁緩和一下。🤤🤤最後我地食得太飽都食唔落甜品,所以係叫到,不過我地對依間cafe反應都不錯,一致認同會再返黎試佢既甜品❤️❤️
Dazzling cafe

雖然我哋兩個女仔,食得唔多但見到唔少野食都好吸引😟😟

極品可可沙冰(特濃朱古力味)$55

Pop pop $58

明太子義大利麵 $98

松露薯條 $58

2022-01-23 114 瀏覽
Dazzling CafeDazzling Cafe係位於尖沙咀The One 入面每次經過都俾佢Pink Pink既外表吸引住眼球👀 今日同BBF 專誠過黎try try 佢 👭去到既時候都幾多人排隊開頭都擔心要等幾個鐘先入到去🙉, 最後我哋大概等咗半個鐘左右, 入邊嘅環境幾好, 又光猛同室內位置都闊落而且仲有一個位置係專誠俾人用黎打卡 📸👁‍🗨 🍝 明太子意大利麵 ♾ HK$98 ♾我好欣賞呢個明太子意粉😍本身我好鍾意食明太子只要有明太子我絕對可以用黎撈飯食🍚😂 所以佢呢個意粉真係冇得輸, 有勁足料嘅明太子同醬汁份量都好足👍🏻 上面再加再海菭❤️食落口啖啖都係明太子同醬汁, 好juicy同好match🤤 好愛明太子🙆🏻‍♀️👁‍🗨 🍟松露薯條 ♾ HK$58 ♾至於松露薯條一定少不了蛋黃醬同茄汁如果薯條上面再鋪多啲松露醬就更Perfect啦👁‍🗨 🥘 水牛城辣雞翅佐藍紋起司醬 ♾ HK$75 ♾水牛城雞翼一落枱就聞到好濃郁既水牛辣味, 食落去我略嫌佢有D鹹😰 可能係我期待太高😆 下次我會再試佢既柚子雞翼👁‍🗨 🍿海鹽焦糖 ♾HK$58♾ / 🍪極品可可 ♾ HK$55 ♾ 冰沙冰沙
Dazzling Cafe

如果薯條上面再鋪多啲松露醬就更Perfect啦

👁‍🗨 🥘 水牛城辣雞翅佐藍紋起司醬
♾ HK$75 ♾

冰沙賣相方面就真係頂呱呱👍🏻 滿分滿分
打卡好啱用😆 特別係見到我最愛嘅爆谷同Oreo餅😂 上面再鋪滿咗滿滿嘅朱古力醬😈 邪惡之選🤤 但對我黎講佢太甜嚕🤭
下次我會試下佢水果茶嗰D

另外值得一提佢地既吐司🍞
其實佢哋最出名係吐司黎
我見到好多枱都有點到佢, 而且望個樣都覺得好好食🤤 下次我都會再去試下, 到時再同大家分享啦😂
🐟明太子意大利麵 $98 (7.7/10)鹹鹹香香帶點creamy的明太子意粉,味道調得剛好。意粉份量唔算好多,食下食下就好快冇晒了😼🌚黑松露意大利麵$118 (7.6/10)比起明太子呢款嘅味道比較平穩,個人覺得鹹啲會更好!黑松露同菇味好香~忌廉汁杰身點就更好😗🧋綿綿珍珠奶茶鬆餅🧇+麻糬 $90+$15 (7.7/10)窩夫質地外脆內軟~面頭有一球台式奶茶味嘅雪糕同一啲珍珠做裝飾😋內裏加了麻薯後每整體質感增添了軟糯感~🍫黑炫風摩卡 $45 (8/10)很多大杯的mocha!而且外貌也不錯~朱古力味跟咖啡味很平均~不會超甜🤎🍓法式莓果歐蕾 $55 (7.2/10)🥨Pop pop milkshake $58 (7.3/10)依兩杯整體偏甜同邪惡點!係有莓味嘅奶同飲落甜甜朱古力味的milkshake🌚

🐟明太子意大利麵 $98 (7.7/10)

🌚黑松露意大利麵$118 (7.6/10)

🍫黑炫風摩卡 $45 (8/10)
很多大杯的mocha!而且外貌也不錯~
朱古力味跟咖啡味很平均~不會超甜🤎

🍓法式莓果歐蕾 $55 (7.2/10)
2022-01-09 86 瀏覽
當天聖誕節人還好唔算太多 不過上菜算快 主菜辣雞肉意粉🍝 微辣 其中有西蘭花冬菇 正常沒有太大錯誤 唯一可惜係賣相一般 明太子意粉好味 juicy 勁多紫菜 多醬汁好味😋沙律酸酸甜甜 清盤 !!!!抹茶野莓味 冰沙 好多好多cream umm d cream 係人手打 真是好值得 甜度適中 清新 可以睇得出bar 台人落幾多功夫 北海道帶子 fresh !! 炸雞塊 和雞翼 算好味 😋沒失分 尋常操作 甜品🍮好大份 好有聖誕氣氛 黑色是包黎 類似吐司vanilla 雪糕🍦
當天聖誕節人還好唔算太多 不過上菜算快
主菜

明太子意粉好味 juicy 勁多紫菜 多醬汁好味😋

沙律酸酸甜甜 清盤 !!!!

甜品🍮
好大份 好有聖誕氣氛 黑色是包黎 類似吐司
vanilla 雪糕🍦

經過The One見到呢一間咁靚嘅餐廳,好有少女心,即刻入去試吓💃🏻佢嘅甜品好吸引,滿滿嘅朱古力將鋪滿左甜品上面,但又唔會太甜同太膩👍🏻飲品方面都好特別,味道亦都好好飲,最啱同朋友坐喺度食住甜品,飲番杯野傾下偈💗
宵夜
2022-01-04 71 瀏覽
經典巧克力鬆餅,另加麻糬。蜜糖是另放的,甜度可自己搭配。鬆餅屬鬆軟身,不太甜,味道不特出,朱古力味是由朱古力漿滲出來。餅面上的忌廉很幼滑傑身,這個忌廉我喜歡。麻糬的雪糕朱古力味濃,應該要點的。Dazzling 經典可可, 朱古力味非常重。金莎榛果可可,金莎味重。

Dazzling 經典可可, 朱古力味非常重。

金莎榛果可可,金莎味重。
2021-12-14
2022-01-02 140 瀏覽
墨西哥起司薄餅非常乾!好碎!整到通枱都係!最差係個服務生,明知張枱已經有兩個人,仲要我坐埋去,雖然有隔版,但我個時(大約5:00幾)見好多位都有「吉」!我心覺得:使唔使坐到咁迫?我仲問個服務生,我坐喺邊度?佢真係要我坐喺人地隔離!😂如果唔係我因為嗰日好肚餓,而且平日去開嗰間冇開,我果刻真係想走嘅!個服務生梗係當左佢做緊個間係茶餐廳!唔係,茶餐廳仲好過佢!簡直就係不倫不類!我唔會再去嗰度食!都唔推介人哋去嗰度食!
2021-12-31 65 瀏覽
未去得台灣,唯有去The One Dazzling Cafe打卡嘆甜品。聖誕雙人套餐相當吸引😍由頭盤到甜品樣樣都好精緻。和風蘆筍雨衣甘藍沙律🥗羽衣甘藍平時很少食因為會有點苦澀味,但今次lee個沙拉完全沒有,再配搭廚師特製嘅和風玉蔥醬、蘆筍、🍅番茄、🥑牛油果,好清爽可口。聖誕開胃菜組合有3款小食:香煎帶子配芒果莎莎、蜂蜜芥末雞翼、𝗗𝗮𝘇𝘇𝗹𝗶𝗻𝗴 鹽酥雞。帶子好厚肉,煎到金黃色,又好嫩滑,蜂蜜芥末雞翼甜蜜脆口又不會覺得辣。{主食}🍝意大利麵 (主餐牌任選2款)明太子義大利麵黑松露意大利麵聖誕繽紛二重奏蜜糖吐司lee個係⁡聖誕限定蜜糖吐司,聖誕樹外型🎄係用左抹茶吐司黎製作,抹茶味濃,而聖誕城堡🏰就用𝗢𝗿𝗲𝗼黑色蜜糖吐司整,蓬鬆鬆軟,2款都外層酥化內裏鬆軟,層次感十足。仲有𝗛ä𝗮𝗴𝗲𝗻-𝗗𝗮𝘇𝘀香草雪糕、聖誕老人🎅🏼同火爐做配襯,真係好靚靚啊。⁡🎄香抹聖誕樹濃郁抹茶加鮮奶,滿滿Cream嘅聖誕樹🎄,賣相好吸引🎅🏻奇妙聖誕夜香濃暖笠笠既🍫巧克力,再繪畫精緻嘅聖誕樹。

和風蘆筍雨衣甘藍沙律🥗

聖誕開胃菜組合

{主食}🍝意大利麵 (主餐牌任選2款)
明太子義大利麵
黑松露意大利麵

聖誕繽紛二重奏蜜糖吐司

🎄香抹聖誕樹
濃郁抹茶加鮮奶,滿滿Cream嘅聖誕樹🎄,賣相好吸引

🎅🏻奇妙聖誕夜
香濃暖笠笠既🍫巧克力,再繪畫精緻嘅聖誕樹。
2021-12-30 72 瀏覽
台灣網紅少女CAFE,之前一直想試,不過THE ONE喱間實在太多人排隊,加上鋪面不大,每人限食90分鐘,每人至少要叫一杯野飲。。。整個餐廳外面都以粉紅色設計,超公主超夢幻,外面仲有個粉紅花牆同獨角馬比大家打卡影相下午3點去到唔算好多人,等左15分鐘左右義式牛肝菌香菇意大利麵$98意粉煮得好入味,磨菇汁好香好濃,磨菇份量都好多,推介水牛城辣雞佐藍紋起司醬$75個醬係幾辣,唔食得辣既朋友要小心,醃得好入味,甜甜辣辣咁好開胃,芝士醬溝左小小CREAM,咸咸臭臭咁好好食,正!巧克力蕉響曲蜜糖吐司$98吐司好脆口,不過蜜糖唔係好夠,配埋個香蕉朱古力併朱古力雪糕好好味,賣相都非常好看,又好食又岩打卡!焦糖瑪奇朵咖啡$45CREAM好棉,焦糖味好濃,偏甜,岩女仔飲極品可可沙冰$55超級肥的飲品,每一啖都係罪惡感,朱古力味好香甜,配埋個CREAM同曲奇餅好正,仲帶朱古力碎碎,雖然價錢唔平,但用料都足,值得為佢破戒一次!!整體感覺係真心推介既,餐廳環境靚食物正,擺盤又靚岩哂打卡,連店員都係著女僕裝,全部都係靚仔靚女,絕對岩哂少女心的你來試!

下午3點去到唔算好多人,等左15分鐘左右

義式牛肝菌香菇意大利麵$98

意粉煮得好入味,磨菇汁好香好濃,磨菇份量都好多,推介

水牛城辣雞佐藍紋起司醬$75

巧克力蕉響曲蜜糖吐司$98

焦糖瑪奇朵咖啡$45

CREAM好棉,焦糖味好濃,偏甜,岩女仔飲

極品可可沙冰$55

2021-10-27
  • 義式牛肝菌香菇義大利麵
今年Christmas 呢間cafe推出左「聖誕節二人套餐($548/for 2)」,好睇好食,服務、環境都唔錯💕,要tag人一齊去食啦!😏:-1️⃣「和風蘆荀雨衣甘藍沙律🥗」比想像中好味!雨衣甘藍好香脆,好juicy,仲有牛油果🥑、紫菜、同蕃茄🍅~Curly kale onion dressing Japanese style-2️⃣「香煎帶子配芒果莎莎、蜂蜜芥末雞翅、Dazzling 鹽酥雞🥭」帶子好嫩,個醬有泰國風味好開胃🇹🇭, 粒粒鹽酥雞超脆,略淡~Pan seared scallop with mango salsa, honey mustard chicken wings, dazzling crispy chicken 👍🏻-3️⃣ 「黑松露意大利麵🍄(單點$118)」必食!好濃黑松露味,意粉有咬口,好正🤪~Spaghetti with black truffle cream sauce: divine! The spaghetti is al dente, the sauce is creamy with intense truffle flavour 👍🏻-4️⃣「青醬奶油雞腿意大利
1️⃣「和風蘆荀雨衣甘藍沙律🥗」
3️⃣ 「黑松露意大利麵🍄(單點$118)」
4️⃣「青醬奶油雞腿意大利麵🌿🍗(單點$98)」
呢款都唔錯!雞肉夠滑,青醬鹹味較突出~Chicken Spaghetti with pesto sauce: The spaghetti is al dente too! The sauce is a little bit salty and the chicken is tender.
5️⃣「聖誕繽紛二重奏 - 蜜糖吐司🍞」
今次超有心思,佢用左自家製麵包,形成聖誕樹造型🎄,而且Oreo味超濃😏!!!! ~Matcha Oreo honey toast👍🏻
6️⃣「香抹聖誕樹🎄」
飲到matcha味幾濃,完全唔甜😝~Berries monster- Matcha banana milkshake topped with cream
7️⃣「雪人部落☃️」
呢杯好好味!好濃朱古力味,忌廉好厚實好滑,邪惡to the max😈~caramel chocolate topped with cream👍🏻
2021-12-23 2578 瀏覽
未X'mas已勁食X'mas dinner!呢個亦係💲700 budget內之選~淨係個toast都飽到嘔🎄厚厚嘅多士舖滿咗厚厚嘅朱古力粉🍫omg~ 😋 ❄️【ℂ𝕙𝕣𝕚𝕤𝕥𝕞𝕒𝕤 𝕊𝕖𝕥 𝕗𝕠𝕣 𝕥𝕨𝕠 💲𝟝𝟜𝟠 (+𝟙𝟘%𝕤𝕧𝕔)】❄️🅢🅐🅛🅐🅓🥗𝘊𝘶𝘳𝘭𝘺 𝘒𝘢𝘭𝘦 𝘖𝘯𝘪𝘰𝘯 𝘋𝘳𝘦𝘴𝘴𝘪𝘯𝘨 𝘑𝘢𝘱𝘢𝘯𝘦𝘴𝘦 𝘚𝘵𝘺𝘭𝘦(和風蘆筍雨衣甘藍沙拉) portion幾大~ 🅐🅟🅟🅔🅣🅘🅩🅔🅡 🅒🅞🅜🅑🅞🍖𝘗𝘢𝘯 𝘚𝘦𝘢𝘳𝘦𝘥 𝘚𝘤𝘢𝘭𝘭𝘰𝘱 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘔𝘢𝘯𝘨𝘰 𝘚𝘢𝘭𝘴𝘢 ,𝘏𝘰𝘯𝘦𝘺 𝘔𝘶𝘴𝘵𝘢𝘳𝘥 𝘊𝘩𝘪𝘤𝘬𝘦𝘯 𝘞𝘪𝘯𝘨𝘴, 𝘋𝘢𝘻𝘻𝘭𝘪𝘯𝘨 𝘊𝘳𝘪𝘴𝘱𝘺 𝘊𝘩𝘪𝘤𝘬𝘦𝘯(香煎帶子配芒果莎莎、蜂蜜芥末雞翅、Dazzling鹽酥雞) 一次過滿足三個願望~🅜🅐🅘🅝 🅒🅞🅤🅡🅢🅔🍝𝘚𝘱𝘢𝘨𝘩𝘦𝘵𝘵𝘪 𝘈𝘭𝘭𝘢 𝘉𝘰𝘵𝘵𝘢𝘳𝘨𝘢 (黃金烏魚子蒜香義大利麵+💲10) 好多黃金烏魚子!加堆蒜粒好香~不過會有啲dry~ 🍝𝘚𝘱𝘢𝘨𝘩𝘦𝘵𝘵𝘪 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘛𝘪𝘨𝘦𝘳 𝘚𝘩𝘳𝘪𝘮𝘱 𝘸/ 𝘏𝘰𝘮𝘦𝘮𝘢𝘥𝘦 𝘑𝘢𝘱𝘢𝘯𝘦𝘴𝘦 𝘒𝘢𝘳𝘢𝘮𝘪𝘴𝘰 **尖沙咀店限定**(和風肉醬明蝦意大利麵+💲10)原

未X'mas已勁食X'mas dinner!

呢個亦係💲700 budget內之選~
淨係個toast都飽到嘔🎄
厚厚嘅多士舖滿咗厚厚嘅朱古力粉🍫omg~ 😋

❄️

🅢🅐🅛🅐🅓
(和風蘆筍雨衣甘藍沙拉) portion幾大~

🅐🅟🅟🅔🅣🅘🅩🅔🅡 🅒🅞🅜🅑🅞

🅜🅐🅘🅝 🅒🅞🅤🅡🅢🅔

𝘑𝘢𝘱𝘢𝘯𝘦𝘴𝘦 𝘒𝘢𝘳𝘢𝘮𝘪𝘴𝘰 **尖沙咀店限定**
(和風肉醬明蝦意大利麵+💲10)原來辣辣哋架~

🅢🅟🅔🅒🅘🅐🅛 🅓🅡🅘🅝🅚🅢
🍵𝘔𝘢𝘵𝘤𝘩𝘢 𝘉𝘢𝘯𝘢𝘯𝘢 𝘔𝘪𝘭𝘬𝘴𝘩𝘢𝘬𝘦 (香抹聖誕樹)
🍓𝘚𝘵𝘳𝘢𝘸𝘣𝘦𝘳𝘳𝘺 & 𝘓𝘺𝘤𝘩𝘦𝘦 𝘗𝘶𝘳𝘦𝘦 𝘍𝘳𝘢𝘱𝘱𝘦(野莓荔枝冰沙)

🅓🅔🅢🅢🅔🅡🅣
🎄🍞𝘔𝘢𝘵𝘤𝘩𝘢 𝘖𝘳𝘦𝘰 𝘏𝘰𝘯𝘦𝘺 𝘛𝘰𝘢𝘴𝘵(聖誕繽紛二重奏蜜糖吐司)

📍Dazzling Cafe (The ONE) (尖沙咀) @dazzlingcafe.hk
尖沙咀彌敦道100號The ONE 3樓22號舖
2021-12-21
2021-12-23 1308 瀏覽
聖誕節就到啦,聖誕節當然要去食聖誕大餐啦,今晚就同朋友去 Dazzling Cafe 食咗個【聖誕節雙人套餐 $548】 首先嚟咗個【和風蘆荀雨衣甘藍沙拉】新鮮開胃沙律有清甜蘆荀、加埋爽脆Kale、新鮮軟淋嘅牛油果,配埋少少酸嘅和風醬汁,健康好味 再嚟就係【開胃菜組合】三款小食:香煎帶子配芒果莎莎 ~ 大大粒帶子較厚身,兩邊煎到金黃色,鮮甜爽口,配芒果莎莎酸甜開胃;蜂蜜芥末雞翼 ~ 外層香脆,肉質嫩滑,最正係個蜂蜜芥末醬;Dazzling 鹽酥雞 ~ 食落有酥香,肉質夠嫩滑 主食就嗌咗【明太子義大利麵 (單點 $98)】超多紫菜撈埋意粉一齊食,醬汁真係夠哂香濃,明太子咬落卜卜脆,鹹香味十足,每食一口都有明太子醬汁,意粉咬落口感彈牙,夠哂creamy,好味到無得剩;【義式牛乾菌香菇義大利麵 (單點 $98)】香濃牛乾菌味,香菇份量仲好多,意粉口感一流,每口食落好creamy 飲品好有聖誕氣氛,賣相已經好吸引【香抹聖誕樹】抹茶香蕉嘅奶昔,真係香滑好味,上面仲有忌廉及彩糖,仲有聖誕老人帽朱古力;另外呢杯係【野莓荔枝沙冰】飲一口涼透心,香濃果香味,微微荔枝味,甜度剛好 最後嚟嘅係甜品,呢個好靚

最後嚟嘅係甜品,呢個好靚好有聖誕氣氛,一定要打卡影相,必食推介【聖誕繽紛二重奏 - 蜜糖吐司】影完相記得食咗個香滑雲呢拿雪糕先(因為好快溶),聖誕樹側邊有個士多啤梨聖誕老人及火爐,最正係聖誕樹,聖誕樹係用抹茶吐司及抹茶醬做成,咬落好香脆;樹幹就係用4舊舖滿哂Oreo餅乾碎而做成,咬落鬆脆

DAZZLING CAFE (TST - The One)
尖沙咀彌敦道100號The ONE 3樓22號舖
聖誕繽紛二重奏 - 蜜糖吐司