1K
You can prepay there cash coupons(I used Klook) and not only do you have a discount, you will also get a mini soft serve for free. Today, they served their signature red dragon fruit and lychee. I ordered the bubble waffle red dragon soft serve and the mini soft serve I chose lychee.They served the mini soft serve first while making the main dessert. The lychee flavor was strong yet refreshing. It was a great treat especially since you can taste two different flavors in one day.The bubble waffle
Bubble Waffle with Soft Serve

The bubble waffle with soft serve definitely looked amazing. The fruit gave the dessert a more vibrant colour and the bottom of the cup had many nuts and pistachios. However, despite the red dragon fruit flavor on its own was great, the egg/bubble waffle was the weak point of this dessert. It was a bit dry. Moreover, they chose chocolate flavor for the bubble waffle which kinda overpowered the red dragon soft serve. I still gave a great review overall due to the cash voucher discount and the free mini serve but if I had to pay full price for this dessert without the complimentary mini serve, I may only give it a OK review.
題外話/補充資料: I think before ordering the bubble waffle, ask which flavor first, I think the regular flavor would work just fine
2021-05-05
用餐優惠
現金券
Bubble Waffle with Soft Serve
2021-05-04 40 瀏覽
因為朋友唔鍾意食奶味濃嘅雪糕🍦所以今日專登去左K11 Musea呢間主打純素雪糕嘅餐廳💁🏻‍♀️佢個雪糕口味會不定期轉今次去到見到有紅肉火龍果軟雪糕$48據聞係佢哋嘅Signature flavour同開心果味$68揀兩個味都好吸引所以都嗌曬不過因為雪糕好快溶影完開心果已經唔記得影火龍果味🤦🏻‍♀️佢份量唔多對比價錢方面頗貴味道方面可能佢主打純天然材料所味道偏淡同埋食落感覺似食緊沙冰質地再綿滑D另外都想提下餐廳環境方面座位唔多企位都無咩所以最好揾到位先睇餐牌如果冇得坐喺度食雪糕有啲麻煩因為呢款雪糕溶得都幾快係疫情期間無得行住食真係有D麻煩
因為朋友唔鍾意食奶味濃嘅雪糕🍦

所以最好揾到位先睇餐牌
如果冇得坐喺度食雪糕有啲麻煩
因為呢款雪糕溶得都幾快
係疫情期間無得行住食真係有D麻煩

食咗榴槤味之後覺得好似食緊冰凍嘅榴槤如果佢加埋啲肉就好啦!咁就無敵啦!不過都好滑呀都好好食😉上次試咗佢個黑色雪糕都OK嘅不過成日想食佢個燕麥味都食唔到~食咗一次火龍果味都可以!😋但三隻相比我覺得榴槤味就no1,鍾意食榴槤嘅人就啱晒啦!濃郁香味的榴槤,而家仲有個雪糕座,應該係因為疫情,加咗之後令個雪糕睇落更高貴啲!$68、都真係要襯返呢個座啊~而且隔離就戲院如果食完去睇戲都幾好~呢個商場環境舒適廁所有乾淨^_^

食咗一次火龍果味都可以!😋

而且隔離就戲院如果食完去睇戲都幾好~

呢個商場環境舒適廁所有乾淨^_^
2021-04-26 128 瀏覽
K11 Musea有唔少餐廳,一路以為DAMA只有雪糕,原來仲有鹹點同飲品。餐廳堂食位置唔多,有兩張檯同幾個counter位。裝修夠晒色彩啱晒打卡,而食物主打健康素食,都係好ig-able。同朋友兩個人嗌咗兩個餅捲套餐同埋雪糕做晚餐,$300埋單。CP值高,味道、健康同打卡都做到。▫️餅捲只有兩種選擇,日式麻醬烤豆腐卷同牛油果燒烤醬素菜卷,兩個叫晒。▫️日式麻醬烤豆腐卷 – 有百頁豆腐、毛豆、甘筍、羽衣甘藍、車厘茄,再配麻醬,口感豐富。▫️牛油果燒烤醬素菜卷 – 燒烤汁配牛油果,出奇地夾,素菜卷有好多款唔同配料,清新好味。▫️套餐仲配一杯自選飲品,嗌咗招牌水果烏龍茶同雜莓沙冰,怕甜可以叫少甜或無糖。飲起嚟比想像中清新。▫️食完鹹點就到雪糕,嗰日有3種味道 – 紅肉火龍果、菠蘿薑同綠茶。菠蘿薑味道有少少辣,夠晒醒神又特別。紅肉火龍果味道清甜,配埋朱古力味雞蛋仔,無用雞蛋整嘅雞蛋仔,係用咗植物奶同木薯粉等材料去整,外脆內煙韌,連埋新鮮生果同果仁一齊食,正!

牛油果燒烤醬素菜卷&日式麻醬烤豆腐卷

招牌水果烏龍茶&雜莓沙冰

▫️

菠蘿薑味道有少少辣,夠晒醒神又特別。

牛油果燒烤醬素菜卷&日式麻醬烤豆腐卷
招牌水果烏龍茶&雜莓沙冰
2021-04-23 67 瀏覽
素食其實很健康,但素食餐廳在香港又不算多~而K11 musea哩間的素食,就屬於新潮素食了~冷百頁豆腐淮山伴稻庭烏冬(和風紫菜汁)~冷麵來說,真的是很多餸,每樣材料也有一點,感覺很豐富😍牛油果燒烤醬素菜捲~這個燒烤醬較惹味,而牛油果又是超級食物,飽肚得來又健康~招牌水果烏龍茶~很清涼解渴,不太甜的,水果也蠻多~雪梨蘋果四季春~比較清一點,正好下午茶想喝杯飲品又低卡~柚橙凍粒粒~有淡淡橙香味,很清新~貓山王榴槤雪糕~榴槤迷必吃,超濃榴槤味,每啖也像在吃貓山王~火龍果軟雪糕~很特別,平日在外面的店還沒看到有這個,清甜的~菠蘿薑軟雪糕~很濃薑味,帶點薑辣的,但又能給菠蘿味中和,蠻過癮~

招牌水果烏龍茶~很清涼解渴,不太甜的,水果也蠻多~

雪梨蘋果四季春~比較清一點,正好下午茶想喝杯飲品又低卡~

柚橙凍粒粒~有淡淡橙香味,很清新~

k11 Musea的健康下午茶好選擇~~~好耐都冇放過假今日難得放假就過咗嚟k11 Musea度chill 一chill🥰~~~近年成日出街食嘢 加上年齡開始大🤣所以越嚟越注重食物嘅健康 本來朋友話我哋今日去食三層tea set 但係由於最近肥咗好多嘅關係 所以一口拒絕咗朋友~~~最後就揀咗呢一間喺Musea入邊嘅素食餐廳 佢哋有好多輕食 雪糕飲品都用上植物奶 感覺比充滿糖分嘅tea set健康得多😛~~~黎到之後見到佢哋有啲set餐幾抵食 我哋就叫左兩個set 再另外單叫雪糕同番薯條🍟~~~第一個set係火龍果海鹽杏仁奶蓋烏龍茶配鹽烤百葉豆腐 奶蓋茶飲得多 杏仁奶蓋茶都係第一次飲 估唔到質素完全唔輸普通鮮奶 奶蓋非常厚實 散發超重嘅杏仁香氣 直情有種食緊杏仁嘅感覺 而甜甜地嘅火龍果同鹹鹹地嘅海鹽 亦中和得好好 整體甜而不膩 茶底都濃香 very不錯 鹽烤百葉豆腐更係令人感動 食落去軟綿綿 好似棉花糖嘅質感 加埋個椒鹽味真係完全冇得輸 而且一杯仲好多件 !!~~~第二個set就係日式麻醬烤豆腐卷 配招牌水果烏龍茶 清新嘅豆腐卷 外皮柔軟 中間有沙律菜 紅蘿蔔條 豆腐 青瓜 蕃茄仔 同埋
k11 Musea的健康下午茶好選擇
~~~
第二個set就係日式麻醬烤豆腐卷 配招牌水果烏龍茶 清新嘅豆腐卷 外皮柔軟 中間有沙律菜 紅蘿蔔條 豆腐 青瓜 蕃茄仔 同埋枝豆 感覺又健康又飽肚 而且豆腐令到成個口感好滑溜 食落好濕潤 招牌水果烏龍茶亦好清新 甜度可以自由控制 好解膩🥬
~~~
最後係單叫嘅番薯條 粗切嘅番薯條 非常實身 中間冇多餘空氣感 啖啖都係薯味 熱辣辣 新鮮炸起 朋友食完之後都好滿意 話好彩我哋冇去食三層tea set 因為呢度嘅小食真係出乎意料地正😄 抹茶雪糕亦係輕盈得黎 抹茶味道好突出 唔苦又不太甜 對餐廳食物好滿意嘅我地最後仲外賣打包咗兩支椰奶返屋企試下🥥😁
推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
2021-04-21 690 瀏覽
自從食過之後,一直念念不忘‼️唔係淨係我話好味,身邊嘅人都讚好👍🏻💯最重要純素雪糕,比忌廉雪糕低80-90%脂肪,咁就食多幾啖都唔怕肥💁🏻‍♀️佢哋雪糕固之然出色,拌麵都一樣好色到要encore📢📢· Noodle Set $88麻辣百頁豆腐淮山拌麵淮山拌麵好爽口,充滿口感嘅百頁豆腐加埋清新嘅蔬果配料,啱哂最近天氣,開胃惹味麻辣醬汁淋到拌麵上好掛汁,真係好食到停唔到口🤤粉葛赤小豆扁豆素湯走肉嘅素湯一樣出色,材料豐富煲出濃味靚湯,用隨行紙杯亦飲得方便· Snack Set $68火龍果海鹽杏仁奶蓋烏龍茶推介推介🌟🌟🌟 冇諗過味道咁match,先呷一口上層杏仁奶蓋,好濃厚仲有粒粒nuts,再飲啖清甜火龍果沙冰烏龍茶,混合後竟冇搶大家味道,好好味有層次感👍🏻烤豆腐豆腐份量好多呀,而且烤得好香口,灑上淮鹽椒鹽更惹味😋火龍果x芒果 $52 (+$5食用花🌺)點影都係咁靚,唔打卡真係曬哂,唔好以為佢得個樣,呢個係encore item ☑️ 每啖都好似食緊濃縮生果原汁原味🥭榴槤x朱古力藍莓🍫🫐 $72 (+$12 生果)如果你係榴槤愛好者萬勿錯過‼️係我食過最好味嘅榴槤味雪糕🍦😋新口味有朱古力藍莓至到四月

佢哋雪糕固之然出色,拌麵都一樣好色到要encore📢📢
· Noodle Set $88
麻辣百頁豆腐淮山拌麵

粉葛赤小豆扁豆素湯

· Snack Set $68
火龍果海鹽杏仁奶蓋烏龍茶
烤豆腐
豆腐份量好多呀,而且烤得好香口,灑上淮鹽椒鹽更惹味😋

火龍果x芒果 $52 (+$5食用花🌺)

榴槤x朱古力藍莓🍫🫐 $72 (+$12 生果)
如果你係榴槤愛好者萬勿錯過‼️係我食過最好味嘅榴槤味雪糕🍦😋新口味有朱古力藍莓至到四月尾,略嫌藍莓味唔出都被朱古力蓋過
2021-04-16
  • 紅肉火龍果軟雪糕
  • 鹽烤百頁豆腐
  • 貓山王榴槤雪糕
  • 榴槤雪糕
2021-04-18 46 瀏覽
今次又去呢間人氣純素雪糕店「DAMA」🤩.芒果軟雪糕水果杯🥭呂宋芒味香甜,質感比較似雪葩,水果有士多啤梨🍓藍莓🫐奇異果🥝蘋果🍎.榴槤迷你軟雪糕筒🍦榴槤味道超級濃郁,細滑綿密,榴槤的餘香殘留喺口腔😋.紅肉火龍果迷你軟雪糕筒💜味道天然健康🌱好似食緊火龍果咁,相對快溶😉.麻辣百頁豆腐烏冬🥢烏冬扁身,同麻辣汁好夾🌶配菜就有車厘茄、蠶豆、菇🍄沙律菜同嘅百頁豆腐🥬清新又惹味🤤.日式麻醬烤豆腐卷🌯卷皮薄又扎實😙材料豐富😍有百頁豆腐、蘿蔔絲🥕牛油果等🥑加埋麻醬,食落開胃又fresh🤪.湯品🥣南瓜🎃茶樹菇、椰子片🥥合桃等,非常足料,飲落比較清淡🥰.招牌水果烏龍茶🍹茶味清香帶甘🍵配以多種鮮果🍋🍊充滿果香.火龍果海鹽杏仁奶蓋烏龍茶🥤豆味奶蓋輕盈🥛火龍果汁加烏龍茶👍🏻味道新奇又解渴
今次又去呢間人氣純素雪糕店「DAMA」🤩
  • 榴槤雪糕
  • 貓山王榴槤純素軟雪糕
1K
2021-04-15 51 瀏覽
今次同朋友黎到尖沙咀既DAMA~~佢地主打純素雪糕,另外仲有提供d輕食同飲品🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️純素雪糕我都係第一次試,所以都好期待🤩🤩-🍦榴槤軟雪糕 $68✨當日有3款口味雪糕可以揀,分別係朱古力香橙、燕麥奶同榴槤~~我見好多人都推介榴槤口味,所以就叫左😋😋第一啖已feel到榴槤味好濃,味道好天然,又唔會太甜🤤🤤雪糕口感軟滑,有d似食緊雪葩既感覺~~-🍊朱古力香橙軟雪糕 $68✨呢款口味係4月限定黎,所以就叫左黎試下~~食落朱古力濃郁,帶點橙既酸甜味,唔錯❤️❤️口感好fresh,鍾意食朱古力味既朋友實鍾意😋😋-🍹火龍果海鹽杏仁奶蓋烏龍茶 $48✨個奶蓋幾好飲,好香杏仁味~~味道鹹鹹地,同火龍果茶一齊飲都好夾!!火龍果味都幾出,整體唔會太甜,唔錯👍🏻👍🏻-我仲買埋佢地新出既雪糕杯返屋企慢慢食~~當時已經好多款都賣哂,所以只係買左京都抹茶($38)同楊枝甘露($38)兩款🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️抹茶味好濃,好香茶味,好味到一個人食哂成盒🤣🤣楊枝甘露味都唔錯,食得出好香芒果同椰子味,推介👍🏻👍🏻
今次同朋友黎到尖沙咀既DAMA~~
純素雪糕我都係第一次試,所以都好期待🤩🤩
🍦榴槤軟雪糕 $68✨
我見好多人都推介榴槤口味,所以就叫左😋😋
第一啖已feel到榴槤味好濃,味道好天然,又唔會太甜🤤🤤
雪糕口感軟滑,有d似食緊雪葩既感覺~~
🍊朱古力香橙軟雪糕 $68✨
呢款口味係4月限定黎,所以就叫左黎試下~~
食落朱古力濃郁,帶點橙既酸甜味,唔錯❤️❤️
口感好fresh,鍾意食朱古力味既朋友實鍾意😋😋
🍹火龍果海鹽杏仁奶蓋烏龍茶 $48✨
個奶蓋幾好飲,好香杏仁味~~
味道鹹鹹地,同火龍果茶一齊飲都好夾!!
火龍果味都幾出,整體唔會太甜,唔錯👍🏻👍🏻
我仲買埋佢地新出既雪糕杯返屋企慢慢食~~
抹茶味好濃,好香茶味,好味到一個人食哂成盒🤣🤣
楊枝甘露味都唔錯,食得出好香芒果同椰子味,推介👍🏻👍🏻
2021-04-11 626 瀏覽
上次只嚟食咗杯雪糕,今晚就同媽媽嚟呢到食晚餐,呢到食純素食雪糕,仲有其他麵食、卷物都係素食系列,我哋兩個人食咗3個套餐 + 一杯雪糕,勁滿足 港式雞蛋仔軟雪糕 $78被呢款外型靚到爆嘅雪糕吸引住,食落仲唔會好甜;媽媽就揀咗「紅肉火龍果」雪糕🍦味道清甜;除咗雪糕仲有個朱古力雞蛋仔包圍住,無蛋嘅雞蛋仔一樣都外脆內軟;配搭埋多款唔同水果,賣相真係100分 和風沙律百頁豆腐淮山拌麵 $88爽口彈牙嘅拌麵(白色及紫色)🍜,配菜有軟滑百頁豆腐、沙律菜、車厘茄、豆及菇,配埋日式醬料,健康又有益 日式麻醬烤豆腐卷 $88卷皮包住百頁豆腐、豆、甘筍、羽衣甘藍、車厘茄,再配埋濃郁日式麻醬,食落口感豐富🌯 牛油果燒烤醬素菜卷 $88大大舊軟滑牛油果🥑配燒烤醬,素菜卷好多款唔同配料,清新好味🌯 跟餐配 牛油果香蕉沙冰 ~ 牛油果🥑 + 香蕉🍌,香滑凍冰冰好飲 柚橙暖粒粒暖粒粒水果茶,有柚 + 橙🍊,夠健康養生 粉葛赤小豆扁豆素湯 (杯裝)材料十足素湯,湯料有蓮藕、粉葛、赤小豆、腰果及扁豆,健康好飲🥣 #damajuice #DAMA #純素雪糕 #雪糕 #軟雪糕 # 紅火龍果 #雞蛋仔

港式雞蛋仔軟雪糕 $78

和風沙律百頁豆腐淮山拌麵 $88

日式麻醬烤豆腐卷 $88

牛油果燒烤醬素菜卷 $88

跟餐配
牛油果香蕉沙冰 ~ 牛油果🥑 + 香蕉🍌,香滑凍冰冰好飲

柚橙暖粒粒
暖粒粒水果茶,有柚 + 橙🍊,夠健康養生

港式雞蛋仔軟雪糕
和風沙律百頁豆腐淮山拌麵
暖粒粒水果茶
牛油果香蕉沙冰
2021-04-09 419 瀏覽
去K11 Musea行街街經過呢間好似甜品店嘅餐廳本想打卡食唔健康嘅嘢點知原來係呢間餐廳係搵唔到㗎呢度嘅食物係又健康,又打卡able咪睇呢度啲嘢食靚靚除咗甜品仲有健康嘅green food 牛油果燒烤醬素菜卷🥑$58令人意想不到🌯原來燒烤汁同牛油果係有咁嘅化學作用😍 好夾又好食😋扎實Warp 得黎係素食,真係未試過💖💖💖💖💖我比五粒星百葉豆腐配淮山拌麵$58自己配搭 配上和風紫菜汁🥰簡直係小清新🌿沙律菜加淮山冷麵有青豆,羽衣甘藍,生菜,健康百頁豆腐,冬菇仲有車厘茄仔Green guy至愛🌿🧘🏻‍♀️Mango pomelo Waffle 軟雪糕筒加窩夫卷$82完全沒有半點牛油的雞蛋仔居然這麼好味識落有好香濃嘅朱古力🍫蛋糕味道質感是鬆脆可口配上新鮮鮮果加上我哋揀咗楊枝甘露味雪糕🍦100% match💠Combo 精選迷你軟雪糕筒套餐 $68兩個迷你軟雪糕軟雪糕揀咗榴槤同埋紅豆味🤍榴槤味道超級真實 係D24混貓山王嘅味道而紅豆味道日系火龍果海鹽杏仁奶蓋🍹杏仁奶蓋意想不到咁好飲杏仁味道超濃郁🤍而且睇住店員即場打出黎個奶蓋好味道真係想添飲呢重點性價比CP值高打卡同美食、健康都做到正餐同埋甜品夾埋
去K11 Musea行街街
經過呢間好似甜品店嘅餐廳
本想打卡食唔健康嘅嘢
點知原來係呢間餐廳係搵唔到㗎
呢度嘅食物係又健康,又打卡able

咪睇呢度啲嘢食靚靚
除咗甜品仲有健康嘅green food
牛油果燒烤醬素菜卷🥑$58
令人意想不到
🌯原來燒烤汁同牛油果係有咁嘅化學作用😍
好夾又好食😋扎實
Warp 得黎係素食,真係未試過
💖💖💖💖💖我比五粒星

百葉豆腐配淮山拌麵$58
自己配搭 配上和風紫菜汁🥰
簡直係小清新🌿
沙律菜加淮山冷麵
有青豆,羽衣甘藍,生菜,健康百頁豆腐,冬菇仲有車厘茄仔
Green guy至愛🌿🧘🏻‍♀️

杏仁奶蓋意想不到咁好飲
杏仁味道超濃郁🤍而且睇住店員即場打出黎

個奶蓋好味道真係想添飲呢

重點性價比CP值高
打卡同美食、健康都做到
正餐同埋甜品夾埋都係$250左右
飽到捧住個肚回家😹💖
2021-04-08
2 分鐘 (堂食)
2021-04-08 51 瀏覽
DAMA (尖沙咀)新派素食主義餐廳!K11 musea裝修不嬲好有藝術感,好多靚Cafe靚餐廳,今日又去咗Dama juice ,唔止淨係食雪糕!仲有好多熟食,如雞蛋仔、素菜卷,仲有多款健康飲品同中湯,啱晒同friend去打卡同hea下!✅火龍果、朱古力橙、荔枝雪糕 似雪芭質感,食落幾fresh,火龍果好火龍果味今次只有三款味,好掛住芒果同榴連味呢!✅蓮藕湯$唔落豬骨豬肉,只使用堅果等全素做出鮮甜味。|✅牛油果素菜卷、冷面都不錯吃。地址:DAMA (尖沙咀)尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea 4樓411號舖好味度:7/10健康指數:8/10
DAMA (尖沙咀)新派素食主義餐廳!
✅火龍果、朱古力橙、荔枝雪糕
✅蓮藕湯$
唔落豬骨豬肉,只使用堅果等全素做出鮮甜味。

✅牛油果素菜卷、冷面都不錯吃。

地址:DAMA (尖沙咀)
好味度:7/10
健康指數:8/10
2021-04-07 37 瀏覽
香橙朱古力+荔枝雙色雪糕純素雪糕唔多, 夠吸引, 一試香橙朱古力+荔枝雪糕$65雪糕打得好滑, 好cream, 扭出雙色雪糕形式很精緻。店舖細細間,員工有禮, 食客唔嘈, 個個細心品嚐雪糕美味。
香橙朱古力+荔枝雙色雪糕

純素雪糕唔多, 夠吸引, 一試
香橙朱古力+荔枝雪糕$65
雪糕打得好滑, 好cream, 扭出雙色雪糕形式很精緻。
店舖細細間,員工有禮, 食客唔嘈, 個個細心品嚐雪糕美味。

▪️港式雞蛋仔配燕麥奶 軟雪糕 $78如果你喜歡喝Oatly 的話,一定會很喜歡這個口味,微甜,帶淡淡的燕麥香,在別處很難吃得到!而搭配的雞蛋仔朱古力味很香濃,有趣的是即使不含雞蛋和牛奶,也能做出軟彈口感😮旁邊還有鮮甜水果和果仁,非常豐富☻▪️竹炭椰子可可軟雪糕 $48這款雪糕稍微比燕麥甜一點,入口先是清新的椰子味,尾韻是可可的香氣,柔軟綿密的質感也很棒。▪️榴槤軟雪糕 $68朋友說#貓山王榴槤口味也很出色,夠香濃,但不吃榴槤的我就沒試了😂▪️日式麻醬烤豆腐卷+火龍果海鹽杏仁奶蓋烏龍茶 $88最後還叫了一個Wrap Set,烤豆腐卷的配料很豐富!有羽衣甘藍、毛豆、牛油果等,配上麻醬後更惹味。健康之選!👍套餐還配一杯自選飲品,當然要試試招牌的火龍果奶蓋 😋建議先嘗上面幼滑的杏仁奶蓋,伴著海鹽的鹹香,再喝下面清甜的火龍果茶,還能喝到粒粒果籽的質感。喝起來比想像中清新,如果怕甜也可叫少甜或無糖,消暑一流!▪️蕃薯條 $38新鮮炸起熱辣辣,份量頗多,但調味可以再重一點。P.S. 他們的雪糕口味會每天變換,到訪前可留意他們的FB Menu,看看那星期的口味!

▪️港式雞蛋仔配燕麥奶 軟雪糕 $78

▪️竹炭椰子可可軟雪糕 $48

▪️榴槤軟雪糕 $68

▪️日式麻醬烤豆腐卷+火龍果海鹽杏仁奶蓋烏龍茶 $88

▪️蕃薯條 $38
新鮮炸起熱辣辣,份量頗多,但調味可以再重一點。

2021-04-03 33 瀏覽
今次又同朋友食野啦,佢介紹左呢間純素雪糕,佢話佢食過覺得幾好食。兩個迷你軟雪糕筒和飲品套餐$68嗰日有四款唔同口味嘅雪糕揀,分別係紅豆、抹茶、紅肉火龍果同埋榴槤。我揀咗抹茶味同埋榴槤。迷你軟雪糕筒真係好迷你,好可愛,但我覺得呢個份量啱啱好,因為可以食到多啲口味。榴槤味雪糕真係有好香甜嘅榴槤,食落口感軟滑,好正。至於抹茶味都幾唔錯。飲品方面我揀左牛油果香蕉沙冰,呢個有得揀要燕麥奶定係豆奶,我就揀左燕麥奶。牛油果同香蕉都係比較口感順滑嘅生果,加埋燕麥奶就自然會成為左一杯好creamy嘅飲品,好正。又唔會太甜,又好香水果味。番薯條$38炸粉唔會太厚,番薯好清香,好食。鹽烤百葉豆腐$38呢個好好好好食!好食到我地一人叫左一份。每份大約有8件,烤得好香,入面好滑,好好食!係我成餐嘅最愛!和風紫菜百頁豆腐淮山拌面$58呢個係朋友食嘅,淮山面上面有啲紫菜碎,又有兩種醬汁,隔離又有啲沙律菜,可以撈埋一齊食。自家製麻辣百頁豆腐淮山拌面$58呢個就我食嘅,個麻辣醬好夠辣,夠香又夠惹味。隔離有幾件凍嘅百頁豆腐,都好食,不過我都係鍾意食熱嘅鹽烤百葉豆腐多啲。不知不覺間原來食咗一餐素食,但好食喎!

兩個迷你軟雪糕筒和飲品套餐$68

番薯條$38
炸粉唔會太厚,番薯好清香,好食。

鹽烤百葉豆腐$38

和風紫菜百頁豆腐淮山拌面$58

自家製麻辣百頁豆腐淮山拌面$58

不知不覺間原來食咗一餐素食,但好食喎!
2021-03-31
下午茶