去到過左6點鐘仲有午餐供應 有成功抓住青春尾巴的感覺由於時間尚早未係太肚餓 所以決定買外賣返屋企慢慢食店內環境唔錯 俾到人清新舒服既感覺 明顯有花過心思裝飾店內衞生做到足 有大量酒精搓手液放係度俾客人隨便使用 非常細心叫左個「紐西蘭西冷配黑椒汁意粉」(可選飲或意粉)賣相就麻麻 不過勝在牛扒大大塊又厚身 味道又唔錯 值回票價 牛扒底下有少少椰菜墊底 建議菜可以多返少少 感覺上會健康d 同時亦可以減低油膩感50蚊有找真係幾抵食!
去到過左6點鐘仲有午餐供應 有成功抓住青春尾巴的感覺

由於時間尚早未係太肚餓 所以決定買外賣返屋企慢慢食

店內環境唔錯 俾到人清新舒服既感覺 明顯有花過心思裝飾

叫左個「紐西蘭西冷配黑椒汁意粉」(可選飲或意粉)

50蚊有找真係幾抵食!
15 分鐘 (外賣自取)
2020-09-02 365 瀏覽
今日去左細個住個區!知道呢間黃cafe睇過兩次想去食但一直都未去,今日心血來潮,決心要去一去!Lunch時間,等左5分鐘有位!日系風cafe,呢個風格好正!叫左B餐西班牙豬扒煎蛋配洋蔥汁意粉+Flat white$63呢一餐冇乜太大期望,點知驚喜又黎了!大大塊既豬扒煎得剛好!好味😋煎蛋既蛋汁加上呢個洋蔥汁配意粉又幾特別喎!P.S. 隻蛋煎得好好!Flat white就比較單調左d但整體黎講,呢個價錢有呢個質素絕對收貨!亦係我意料之外!下次有機會再黎試其他!
今日去左細個住個區!
Lunch時間,等左5分鐘有位!
日系風cafe,呢個風格好正!

叫左B餐
西班牙豬扒煎蛋配洋蔥汁意粉+Flat white$63
呢一餐冇乜太大期望,點知驚喜又黎了!
大大塊既豬扒煎得剛好!好味😋
煎蛋既蛋汁加上呢個洋蔥汁配意粉又幾特別喎!
P.S. 隻蛋煎得好好!

Flat white就比較單調左d

但整體黎講,呢個價錢有呢個質素絕對收貨!
亦係我意料之外!
下次有機會再黎試其他!
西班牙豬扒煎蛋配洋蔥汁意粉
Flat white
2020-08-25
西班牙豬扒煎蛋配洋蔥汁意粉
2020-08-27 335 瀏覽
午餐超抵食食物質素有進步必食豬扒蛋飯唔知幾時有新menu 呢午餐超抵食食物質素有進步必食豬扒蛋飯唔知幾時有新menu 呢午餐超抵食食物質素有進步必食豬扒蛋飯唔知幾時有新menu 呢

2020-08-21 104 瀏覽
星期日在大圍踩單車前的午餐,之前在media 見過Cozy Cafe的介紹,又睇過Openrice食評,評價好壞參半,一直未有機會試。今次決定試下,大幾1:30到達,等了約15分鐘就有位。Cafe有兩層,需於G/F點餐,小肥羊小肥朱被安排坐樓上,小肥朱選了熱Hojicha Latte和三文魚牛油果egg benedit, 小肥羊選了凍Matcha Latte 與All Day Breakfast。熱Hojicha Latte 一上枱已經唔熱,偏暖,這點需要改善;三文魚牛油果egg benedit 的牛油果不新鮮,沙律菜正常,但車厘茄沒有車厘茄應有的鮮甜味。小肥羊的Matcha Latte 和All Day Breakfast都可以,合理水平。總結而言,食物份量頗大,價錢中等,但味道只屬正常。另外發現Cafe內部的擺設與Cafe 外部全白簡約風有點不搭和不連貫。
今次決定試下,大幾1:30到達,等了約15分鐘就有位。
總結而言,食物份量頗大,價錢中等,但味道只屬正常。
2020-08-12 520 瀏覽
無咩事其實真係唔黎會黎葵芳,而且黃色小店唔算多,依間位置上都唔算好方便,但係黎到見到,在舊樓之中,另類地充滿超級文青cafe的氣氛,裝潢相當打卡。日本燒鯖魚飯 / 咖哩吉列豬肉眼扒飯其實見到lunch set咁既價錢,我疑惑左一陣,因為第一次見到,係一間咁靚既cafe,lunch 係有50蚊仲要唔加一,唔講cafe ,茶記都未必可以,所以打卡之餘,仲係嗌街坊而且味道都相當唔錯,鯖魚絕對冇呃秤,大大條上,燒得好香,啖啖魚得黎又juicy,而吉列豬扒粉唔多,基本上都係食緊豬扒本身,而且咖啡都好香,好有係日本食平民咖哩的感覺cozy柚仔跌落奶 / 紫薯鮮奶咖啡一開始都諗緊柚仔跌落奶係咩黎,原來係柚子蜜+牛奶咖啡,咁配搭又相當唔錯,甜甜地又飲到咖啡香

日本燒鯖魚飯 / 咖哩吉列豬肉眼扒飯

cozy柚仔跌落奶 / 紫薯鮮奶咖啡

2020-08-09 236 瀏覽
葵興附近大多數都係茶餐廳,黃店真心唔多,再唔係可能要去到差唔多石籬附近先有,呢間cafe都係大概喺石籬嘅山下。Cafe門口格離bar枱擺明係打卡位嚟,咁望menu,價錢反而比較驚喜,因為比出面好多cafe平,菜式就普通吸引啦,我估都係俾啲附近返學返工嘅人嚟呢度平食架啫。1.日式燒鯖魚飯飯同魚嘅份量係足嘅,望落寡咗啲2.咖哩吉列豬肉眼扒飯舊豬扒炸得ok,唔會乾,都係足料嘅3.purple sweet potato latte/cozy 柚仔跌落奶普普通通,冇咩特別

1.日式燒鯖魚飯

飯同魚嘅份量係足嘅,望落寡咗啲

2.咖哩吉列豬肉眼扒飯

舊豬扒炸得ok,唔會乾,都係足料嘅

普普通通,冇咩特別
2020-08-08 194 瀏覽
遊走喺葵涌打磚坪街,四圍行,忽然見到一間燈光偏黃的餐廳叫Cozy Cafe, 好有情調,就有意行去睇一睇,上網search一search, 原來喺一間 💛「黃店」本來就好想坐低食一餐,享受下哩個氣氛,但係因為已過了6:00pm,已經唔可以堂食,咁就唯有外賣返屋企食。招牌芝士焗豬扒配蒜香意粉,份量好大,豬扒好鬆軟好入味,加上好香濃嘅芝士同少少香草,真係超級好味 ; 仲有落足蒜嘅spaghetti,正! 的確係招牌貨。慢煮香草雞扒配薯菜,外賣餐盒喺將薯條、茄汁、芥末、雞排分格放嘅開,非常有心思 ; 薯條喺粗身條,炸到金黃色,正! 慢煮香草雞扒,煮得好香口,皮又脆肉又好嫩滑,食落爆汁好juicy! Super Good! 👍👍特飲-柚仔跌落奶,就係柚子蜜加上咖啡同奶,味道又香又有柚蜜甜,味道好特別。加一句: 香港加油!

加一句: 香港加油!
外賣自取
2020-07-21 353 瀏覽
葵涌隱世cafe|小清新豬排包(下午茶$52) 與內心期望不符😂,佢唔係用方包都會開心啲但係都有烘過嘅.....豬扒偏硬實(都好呀冇落鬆肉粉🥶)豬排上面咗番茄醬調味下次嚟可以試其他,相信其他嘢會吸引啲Cuppacino $0跟餐平時唔飲咖啡, 非專業評價係好飲嘅🤭🙎🏻‍♀️:雖然我今次叫呢個麻麻,但我相信佢其他野會好味嘅 因為食個包嘆杯咖啡都唔貴🤣,而且Cafe有書睇又坐得舒服我都好願意喺嗰度留耐d放鬆下😍
葵涌隱世cafe|小清新

豬排包(下午茶$52)
與內心期望不符😂,佢唔係用方包都會開心啲
但係都有烘過嘅.....
豬扒偏硬實(都好呀冇落鬆肉粉🥶)
豬排上面咗番茄醬調味
下次嚟可以試其他,相信其他嘢會吸引啲

Cuppacino $0跟餐
平時唔飲咖啡, 非專業評價係好飲嘅🤭

🙎🏻‍♀️:雖然我今次叫呢個麻麻,但我相信佢其他野會好味嘅
因為食個包嘆杯咖啡都唔貴🤣,而且Cafe有書睇又坐得舒服
我都好願意喺嗰度留耐d放鬆下😍
2020-07-15 196 瀏覽
🎈Cozy CafeIt’s a quite cozy place for you to relax and clean your busy mind😌Dirty (with meal $15)☕️終於試到呢杯好污糟既Dirty啦系凍鮮奶入面加入one shot espresso 濃濃既咖啡味呀😍見住佢由啡白分層到融為一體🥰濃厚熱既espresso覆蓋住凍奶 飲落有唔同層次第一次飲dirty 所以就唔評價太多啦 不過想再大杯就真🤭西班牙豬扒煎蛋配洋蔥汁意粉($48)🍝上次試左個燒鯖魚 今次試個豬扒蛋🥩豬扒煎得香脆唔乾唔鞋 粒蛋系半熟蛋流心嫁🍳味道唔錯 性價比高👍👍
🎈Cozy Cafe

上次試左個燒鯖魚 今次試個豬扒蛋🥩
豬扒煎得香脆唔乾唔鞋 粒蛋系半熟蛋流心嫁🍳
味道唔錯 性價比高👍👍
2020-07-02 360 瀏覽
◦•●◉✿✿◉●•◦😋: 𝟟.𝟝/𝟙𝟘💭: Cozy Cafe 是文青風格的餐廳,環境很舒適,今天帶了寵物所以坐室外😙 Lunch set叫了西班牙豬扒配意粉,豬扒超大塊、彈牙好味道,配一杯凍Latte,濃濃咖啡香涼透心❤️◦•●◉✿✿◉●•◦ 💙
◦•●◉✿✿◉●•◦

Latte
2020-06-04
西班牙豬扒煎蛋配意粉
2020-06-25 363 瀏覽
🇭🇰文青cafe X黄店💛系列‼️估下👧🏻有咩不美好經歷🤨▫️餐廳:cozy cafe💛‼️not cozy coffee💙▫️地點:全香港有1️⃣間分店📍 葵涌打磚坪街1-25號寶星中心地下5號舖▫️營業時間⏰: 星期一至五 11:30 - 22:00星期六至日 10:30 - 22:00▫️價錢:~$80+—美味:🍝🍝🍝環境:🌸🌸🌸🌸價錢:💰💰💰💰—👧🏻同朋友去開葵涌就支持下文青風黃店🌸先講環境,靜靜地之餘都幾多打卡位🌸同 @hei.kitchen & @foodbe_pbpbpb 影咗好多相☺️—👧🏻叫咗蒜香帶子意粉 $98🤨🤨🤨🤨🤨條意粉硬到好似冇煮過,比兩個fds試咗都話太硬😫😫蒜味係香而且帶子唔錯,但條麵真係硬到頂住喉嚨🤧🤧🤧之後叫佢地比我過碟,都係硬到食唔到🤨🤨🤨🤨🤨仲要$98 真係好失望😞—不過朋友既🧀芝士豬扒焗飯$88係唔錯既,芝士味都濃同香,而且豬扒都好軟身🤓—#好西 #打卡 #cozycafe #café #summervibes #cafe #正餐 #夏天美食 #HongKong #HK #foodie #goodwest #coffee #佐敦美食 #佐敦cafe #alld
🇭🇰文青cafe X黄店💛系列‼️估下👧🏻有咩不美好經歷🤨
▫️價錢:~$80+

美味:🍝🍝🍝
環境:🌸🌸🌸🌸
價錢:💰💰💰💰

#好西 #打卡 #cozycafe #café #summervibes #cafe #正餐 #夏天美食 #HongKong #HK #foodie #goodwest #coffee #佐敦美食 #佐敦cafe #alldaybreakfast #instagood #bestoftheday #amy_in_sl #黄色經濟圈 #黄店 #黄店求懲罰 #上環 #sheungwan #黃店地圖 #黃店推介 #黃色cafe
2020-06-23 341 瀏覽
✨隱世寧靜Cafe☁️歎個brunch🥰✨——————————————————-💛#littlefatwest良心小店 💛#littlefatwest葵芳黃店 .好chill既cafe💕環境舒服果日早餐時段去冇乜人😛可以靜靜地嘆個brunch小店8.5有表態同罷市.——————————————————-🥪碎蛋芝士三文治 $48 (7/10)簡單既食物都可以令人好滿足🤤烘過既麵包再加碎蛋芝士 夾埋一齊好正 蛋仲有少少流心個size岩岩好可以一啖咬哂😛.🍽 Cozy breakfast $70 (7.5/10)正正常常啦☺️蛋炒得幾香滑腸仔係台灣夜市果種腸 幾好食😋薯餅幾脆 salad 幾fresh 🥰——————————————————-📍 Cozy Cafe (葵涌) @cozycafe_hk 葵涌打磚坪街1-25號寶星中心地下5號舖.🔺#littlefatwest葵芳 🔺#littlefatwest西餐 🔺#littlefatwestcafe
✨隱世寧靜Cafe☁️歎個brunch🥰✨
好chill既cafe💕環境舒服
果日早餐時段去冇乜人😛
可以靜靜地嘆個brunch
小店8.5有表態同罷市

——————————————————-
🥪碎蛋芝士三文治 $48 (7/10)
簡單既食物都可以令人好滿足🤤
烘過既麵包再加碎蛋芝士
夾埋一齊好正 蛋仲有少少流心
個size岩岩好可以一啖咬哂😛
🍽 Cozy breakfast $70 (7.5/10)
正正常常啦☺️蛋炒得幾香滑
腸仔係台灣夜市果種腸 幾好食😋
薯餅幾脆 salad 幾fresh 🥰
📍 Cozy Cafe (葵涌) @cozycafe_hk
葵涌打磚坪街1-25號寶星中心地下5號舖
2020-06-22 179 瀏覽
雖然位置唔就腳,但絕對係間坐得舒服又性價比高既咖啡店~一睇menu$48牛扒餐咁抵!心諗都應該係茶記牛扒! 點知食落又唔差,牛扒唔太薄中間仲有少少紅,食落唔刃!意粉同配菜白灼,相信都無咩成本再處理,貪心點如果炒埋意粉同配粉加埋調味就perfect~ 跟餐得熱綠茶,想轉飲其他飲品都係加十幾蚊,合理價~點左菠蘿soda, 飲得出係菠蘿果汁加soda水~咖啡以家做緊買一送一,兩丁友點左iced mohca同iced Latte, 咖啡個base好香濃,兩者都做丁平衡既效果,唔會太甜太苦!真心正~見到有小朋友係到溫書又無趕佢地走~又見到有狗仔入去坐~goodgood
雖然位置唔就腳,但絕對係間坐得舒服又性價比高既咖啡店~
2020-06-21
2020-06-19 167 瀏覽
☕️☕️☕️ ——————————————————————————— 有時肚餓又唔想行咁遠 開個和你eat睇一睇先知附近原來有間咁高質嘅cafe shop唔單止環境夠文青 野食都好好食😻真真真隱世小店 ——————————————————————————— 🐷🐷🐷[西班牙豬扒煎蛋配洋蔥汁 ]$46豬扒煎得外皮有小小脆脆地咁 仲要好大塊😎而煎蛋係真流心😻😻超正.🐟🐟🐟[日式照燒鯖魚飯 ]$48鯖魚燒到外皮勁脆😆咬落超香口🤤🤤🤤就連平時唔鍾意食魚嘅我都覺得好好食😛完全估唔到會有呢個質素 超抵食啊🥳.☕️☕️☕️[Latte ]+15嚟得cafe店 緊係要試下佢啲cafe啦😎😎😎唔單止有拉花比你影相呃like☺️仲好好飲添🥰——————————————————————————— Cozy Cafe (葵涌)葵涌打磚坪街1-25號寶星中心地下5號舖.@foodie_sumh
☕️☕️☕️[Cozy Cafe] ——————————————————————————— 有時肚餓又唔想行咁遠 開個和你eat睇一睇
先知附近原來有間咁高質嘅cafe shop
仲好好飲添🥰
葵涌打磚坪街1-25號寶星中心地下5號舖
@foodie_sumh
2020-06-19 128 瀏覽
今日同朋友一試呢間文青餐廳,可能因為係放飯時間,都好多人,雖然等位。之後叫咗芝士焗豬扒飯同豬扒蛋配意粉🍝味道都唔錯,豬扒好鬆軟😋朋友就飲cappuccino,杯野飲好靚👍🏻一間簡單既文青餐廳☺️
2020-06-18