2025-08-11 213 瀏覽
🦑 Calamari Fritti ($78)魷魚圈炸得金黃酥脆,炸漿厚薄適中,面頭撒上印度香料粉;加上印度優格醬一齊食就更惹味🥩 Steak and Frites($198)牛扒我哋今次揀咗Medium,肉質軟腍嫩滑又juicy,牛味香濃,鍾意食濃味嘅朋友可以加鹽/醬汁一齊食;薯條炸得金黃香脆唔油膩,仲可以無限refill🥘 Chicken Makhani($138)雞肉份量唔少,食落柔軟juicy唔嚡口乾柴;醬汁有厚實醇郁的奶油香氣加上蕃茄同唔同嘅香料,濃郁惹味,用嚟送飯或者配Naan食一流,而且佢係唔辣ga🫓 Garlic Naan($36)Naan 嘅外皮焗得酥脆,內裏鬆厚柔軟,蒜香味十足,配上奶油雞一齊食更係天作之合🌹 Gulab Jamun($58)佢係印度傳統甜點玫瑰蜜炸奶球,甜度極高;炸奶球表面扎實,咬落去軟綿濕潤,口感有啲似浸左落糖水嘅麵包,有帶淡淡嘅奶香味🥭 Lassi($48)佢嘅口感好似奶昔,好幼滑;佢用芒果加左糖同鹽打成,鹽淡淡嘅咸味中和左芒果嘅甜膩,所以甜度無想像咁高🍹 Lychee Mint Fizz($48)味道比Lassi甜,蘇打水好夠氣,飲落有好香
🦑 Calamari Fritti ($78)

🥩 Steak and Frites($198)

🥘 Chicken Makhani($138)

🫓 Garlic Naan($36)

🌹 Gulab Jamun($58)

🥭 Lassi($48)

🍹 Lychee Mint Fizz($48)
味道比Lassi甜,蘇打水好夠氣,飲落有好香甜荔枝味同淡淡嘅薄荷味,好清新

✨ 餐廳空間感十足,用上唔少藝術品做裝飾,有特色之餘又俾到chill嘅感覺客人,無論三五成群定同朋友食飯都非常適合;順帶一提,餐廳職員主要係用英文溝通
Calamari Fritti
Lassi
Lychee Mint Fizz
  • Chicken Makhani
  • Garlic Naan
難得入觀塘,居然為左初嚐印式餐吧,餐廳面向翠屏河,夜晚去食有種清幽的感覺,非常放鬆🥰。店内擺滿不少花草🪴,店員熱情款待,服務態度亦不錯!入夜開始多人,記得預約!  ⦁Prosciutto Di Parma用上18個月的熟成Parma ham搭配清甜多汁的哈密瓜🍈,正常發揮!  ⦁Paani Pocri 印度脆球入面放了香料薯仔🥔,本身已經外脆內軟,味道則帶點辣,搭配埋著名的薄荷水,居然可以一解香料的辣🌶。 ⦁Seekh Kekab Nanza初嚐羊肉pizza,羊肉屬於重香料味,一點羊羶味都唔覺,而且質感偏鬆散。另外我最喜歡是用了印度菜常見的Nanza烤餅做批底,口感煙韌彈牙,同我一樣喜歡煙韌口感的朋友可以一試。 ⦁Steak & Frites這個set包了一杯酒🍷(紅/白),白酒果香未算濃,而西冷牛扒🥩點了五成熟都偏熟,可以選擇三成熟。 ⦁Lychee Mint Fizz淡淡的荔枝香味,搭配梳打,順帶一提泡了梳打的荔枝,氣泡頗多,食落有點刺激。

⦁Prosciutto Di Parma

⦁Paani Pocri

⦁Seekh Kekab Nanza

⦁Steak & Frites

⦁Lychee Mint Fizz

4天前 0 瀏覽
落地玻璃,燈光柔和又唔刺眼,藝術擺設同木質傢具帶出放鬆氣息,服務人員都好貼心同樂意。餐廳氛圍適合同朋友聚會或甜蜜約會,咖啡香同香料味混合得好舒服😌✨🌟 Roasted Sea Bass 🌟香煎鱸魚外層香脆,內裡滑嫩,配香草薯蓉同濃郁龍蝦湯,層次感十足🥰🦈香草香氣十足,魚肉鮮甜適中,整體平衡得好自然🤌💯🌟 Grilled Rib-ey 🌟12oz Ribeye/西冷任你揀,燒到微焦但肉質依然軟嫩,紅酒汁提味,薯條無限供應,食完滿足感滿分🥩🍷🍟🌟 Mango Lassi 🌟芒果Lassi幼滑順喉,咸甜適中,解膩又提香,完美做為餐前或餐後飲品🥭🥤🌟 Masala Tea 🌟Masala茶香濃郁,帶點香料辛香,暖胃又暖心,飲完好似被印度風情擁抱咁舒服🍵✨#觀塘美食 #扒房 #香港探店 #慶祝餐廳 #宝藏餐厅分享 #印度料理 #香港美食 #香港生活 #香港必吃美食 #跟我来探店

🌟 Roasted Sea Bass 🌟
香草香氣十足,魚肉鮮甜適中,整體平衡得好自然🤌💯

🌟 Grilled Rib-ey 🌟

🌟 Mango Lassi 🌟

🌟 Masala Tea 🌟

-🇮🇳Corner 90 📍觀塘鴻圖道90號地舖🔸Prosciutto Di Parma hkd 98蜜從超甜!好好食配埋parma ham更加突顯到蜜瓜嘅香!Parma ham係厚啲大塊嘅 咸香味好夠 🔸Garlic Naan hkd 36必食推介!熱食超soft 而且超夠蒜香味🧄厚得曬完全勁冧身嘅口感 超正🤩🔸Steak & Frites hkd 198有鹽同醬汁比我地點牛扒咁食🤏🏻食落都嫩身同埋無冷藏味🔸Cheesecake with berry compote hkd 68本身叫左brownie但無曬所以叫左呢款~同普通嘅cheesecake唔同 佢係幾希印花香料味而且食落係偏向厚實嘅口感~🔸Lychee Mint Fizz hkd 48揀左呢款無有錯🫰🏻有大大粒荔枝肉 勁清甜同薄荷梳打夾得來好Fresh🍹香港餐廳仲俾我哋揀,要紅酒定白酒🍷佢地推介紅酒俾我哋 飲落,完全唔會辣喉 幾中意👍🏻呢間餐廳會有半早午自助餐選擇 想試印度菜嘅都可以去試下📞🕰️營業時間星期一至日 12:00-15:00/17:30-23:00#觀塘#觀塘印度菜 #corner90#香港美食 #印度料理 #自助

🇮🇳Corner 90
📍觀塘鴻圖道90號地舖

🔸Prosciutto Di Parma hkd 98
蜜從超甜!好好食
配埋parma ham更加突顯到蜜瓜嘅香!
Parma ham係厚啲大塊嘅 咸香味好夠

🔸Garlic Naan hkd 36
必食推介!
熱食超soft 而且超夠蒜香味🧄
厚得曬完全勁冧身嘅口感 超正🤩

🔸Steak & Frites hkd 198
有鹽同醬汁比我地點牛扒咁食🤏🏻
食落都嫩身同埋無冷藏味

本身叫左brownie但無曬所以叫左呢款~
同普通嘅cheesecake唔同 佢係幾希印花香料味
而且食落係偏向厚實嘅口感~

🔸Lychee Mint Fizz hkd 48
揀左呢款無有錯🫰🏻
有大大粒荔枝肉 勁清甜
同薄荷梳打夾得來好Fresh🍹

香港餐廳仲俾我哋揀,要紅酒定白酒🍷
佢地推介紅酒俾我哋 飲落,完全唔會辣喉 幾中意👍🏻

呢間餐廳會有半早午自助餐選擇 想試印度菜嘅都可以去試下📞

🕰️營業時間
星期一至日 12:00-15:00/17:30-23:00

#觀塘#觀塘印度菜 #corner90#香港美食 #印度料理 #自助餐 #美食推薦 #美食 #印度菜
2025-08-11 0 瀏覽
最近行過觀塘 發現Corner 90 ⊹ ࣪ ˖呢間印度餐廳環境好開揚 落地大玻璃對住河景推介 Steak frites 𓎟$198 有 12oz 阿根廷Ribeye or 10oz 美國西冷牛扒燒到微焦 肉質唔會韌 點既 medium well 都岩岩好 仲包紅/白wine 仲有得無限添加脆卜卜嘅粗薯條 呢個價錢 你話係唔係真係好值得推薦先?! ˃ᴗ˂✶ Chicken chettinad $138入口香料味道非常濃郁 雞塊沾滿印式咖哩汁 配個原味Naan真係好夾呀 第一次試Onion Kulcha 有啲淡淡嘅芫茜同埋洋蔥香味 幾特別Corner 90 Salad bowl 大量新鮮mix salad 仲有蕃茄 青瓜同雞胸肉 檸檬醬汁酸酸甜甜 非常清新
最近行過觀塘 發現Corner 90 ⊹ ࣪ ˖

Corner 90 Salad bowl
大量新鮮mix salad 仲有蕃茄 青瓜同雞胸肉
檸檬醬汁酸酸甜甜 非常清新

2025-08-09 0 瀏覽
平時在觀塘食西餐齊食得多食印度菜就第一次,在觀塘尋找有特色的印度菜椒鹽魷魚圈配他他醬新鮮炸出來十分香脆,魷魚也很鮮味Steak frites night Argentinian Ribeye (12 oz)這個set很抵食,除餐附送一杯紅酒和薯條放題!牛肉非常好食,叫了七成熟,香濃牛肉味!而且肉眼扒帶有一點脂肪,更有牛肉香!紅酒都好容易入口!食印度嘢,點少得食印度咖喱叫了咖喱羊肉,印度咖喱用了大量香料,炮製味道層次,非常豐富,而且羊肉臊味被咖喱香味蓋過了,配上蒜蓉印度薄餅,味道好夾!加杯凍咖啡!超有特色印度菜店員同廚師都係全部印度人,食物夠晒正宗以後食印度嘢唔使去重慶大廈了!

椒鹽魷魚圈配他他醬
新鮮炸出來十分香脆,魷魚也很鮮味

Steak frites night
Argentinian Ribeye (12 oz)
這個set很抵食,除餐附送一杯紅酒和薯條放題
紅酒都好容易入口!

食印度嘢,點少得食印度咖喱

加杯凍咖啡!

超有特色印度菜
店員同廚師都係全部印度人,食物夠晒正宗
以後食印度嘢唔使去重慶大廈了!

🔥【觀塘隱世Fusion餐廳】薯條配牛扒|印度風情打卡聖地|香料控必試!💫同朋友lunch time 誤打誤撞發現觀塘工廈入面嘅Corner 90真係大開眼界!西餐mix印度菜嘅fusion玩法性價比都好高.【🌿環境超有feel】📍藏身觀塘鴻圖道工廈🪟落地玻璃引曬天然光📸chill chill 環保 打卡一流💁店員超級nice 主動refill冰水.【💥套餐】🥩Hanger Steak✔️10oz美國封門牛柳扒 配薯條Medium熟度完美 切開粉嫩多汁牛味濃郁到令人感動🍟粗身脆薯任食!熱辣辣即炸 配紅酒汁 蕃茄汁.🥩 Grilled Rib-eye五成熟拿捏到啱啱好👌🏼  切開粉嫩「吱~」出肉汁💦 軟熟得來帶咬口  配薯蓉 自助午餐 基本上所有經典印度菜🇮🇳都可食到咖喱鸡 薄饼 等等都好受歡迎個人最推薦2款雞肉 好入味 唔好錯過

💫同朋友lunch time 誤打誤撞
🥩Hanger Steak
✔️10oz美國封門牛柳扒 配薯條
Medium熟度完美 切開粉嫩多汁
牛味濃郁到令人感動
🍟粗身脆薯任食!
熱辣辣即炸 配紅酒汁 蕃茄汁
🥩 Grilled Rib-eye
五成熟拿捏到啱啱好👌🏼
切開粉嫩「吱~」出肉汁💦
軟熟得來帶咬口  配薯蓉

自助午餐 基本上所有經典印度菜🇮🇳都可食到
咖喱鸡 薄饼 等等都好受歡迎
個人最推薦2款雞肉 好入味 唔好錯過
᪥這店是一間印度餐廳,環境優雅,以黃色和木系家私為格調,除了印度菜,這裡午市設有套餐,套餐包括沙律、餐湯、甜品以及主菜。᪥前菜沙律有特色,包括有茄子沙律、南瓜沙律、沙律菜、蘋果雞肉沙律等。自己較喜欢他們的餐湯菠菜忌廉湯,入口幼滑,比較清新。᪥封門牛柳扒 配薯條封門牛柳位於牛的橫膈膜部位,活動較少,因此肉質嫩而且鮮美。中間嫩紅的肉質,肉質香濃,帶有炭火燒烤的香氣。᪥香煎鱸魚鱸魚有時候都不太容易煎,這點的鱸魚軟熟,剛好,加上醬汁,醬汁帶有檸檬的清新酸味和芳香,提升了口感,還伴有蔬菜。飲品方面除了咖啡或茶還可以選擇啤酒。

᪥封門牛柳扒 配薯條

᪥香煎鱸魚
2025-07-14
午餐
2025-07-15 587 瀏覽
隱世印度料理酒吧餐廳,由印度人主理,味道正宗,環境寬敞舒適,裝潢高尚,美食融合了印度和歐洲風味。牛扒滿滿炭火的煙燻味、及帶有牛扒本身的油脂香氣,面層薄薄焦脆,內𥚃軟嫩多汁,剛剛好五成熟度,肉味濃郁。用印度獨特香料調味的奶油雞,以乳酪醃製雞肉,特別軟滑,配搭印度Naan 做餅底的Nanza薄餅,即叫即整熱辣辣,口感酥香,味道微辣帶甜。用乾煸方式烹製的羊肉,加入大量香料,羊肉充分吸收香料的味道,吃落比一般咖喱更加濃味,味道香香辣辣,帶有一點點羊肉膻味。配上蒜蓉烤餅,外脆內軟,有濃濃蒜蓉味,十分香口。芒果奶酪是印度常見的飲品,加上大量新鮮芒果及蜂蜜,口感順滑,味道香甜清新。
隱世印度料理酒吧餐廳,
由印度人主理,味道正宗,
環境寬敞舒適,裝潢高尚,
美食融合了印度和歐洲風味。

牛扒滿滿炭火的煙燻味、
及帶有牛扒本身的油脂香氣,
面層薄薄焦脆,內𥚃軟嫩多汁,
剛剛好五成熟度,肉味濃郁。

用印度獨特香料調味的奶油雞,
以乳酪醃製雞肉,特別軟滑,
配搭印度Naan 做餅底的Nanza薄餅,
即叫即整熱辣辣,口感酥香,味道微辣帶甜。

用乾煸方式烹製的羊肉,加入大量香料,
羊肉充分吸收香料的味道,
吃落比一般咖喱更加濃味,
味道香香辣辣,帶有一點點羊肉膻味。
配上蒜蓉烤餅,外脆內軟,
有濃濃蒜蓉味,十分香口。

芒果奶酪是印度常見的飲品,
加上大量新鮮芒果及蜂蜜,
口感順滑,味道香甜清新。
  • 美國西冷牛扒配薯條
  • 印度奶油咖喱雞薄餅
  • 香辣羊肉咖喱
  • 芒果奶酪
2025-07-14 415 瀏覽
🌟🍴 【 觀塘•Corner 90 】 🍴🌟 📍 Corner 90鴻圖道90號地舖🍖🥟🍟🥚🍰🍲🍇 • 🥪🍓🍤🍪🍜🍡🍹 Chilli Garlic Prawns 🌶️🦐Prawns爆香蒜辣味,鮮嫩多汁,微辣開胃!每一啖都充滿蒜香同海鮮嘅鮮甜,超惹味 😋 必點!Chicken Makhani 🍗🥘奶油雞濃郁香滑,醬汁濃稠,香料恰到好處!雞肉嫩滑入味,配飯一流,暖心又滿足 ❤️ 好推!Garlic Naan 🫓🧄蒜香撲鼻,Naan烤得外脆內軟,蒜味香濃不過膩!搭任何咖喱都絕配,食到停唔下來 😍Steak & Frites 🥩🍟牛扒煎得啱啱好,肉質 juicy 又嫩,配上香脆薯條同濃郁醬汁,簡直係西式享受!份量足,食完好滿足 🥳🍙🥤 餐廳評分🥤🍙 🔥 餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥 ⛄ 服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄ 🍾 食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾 🎟️ 性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️ 💰 消費:HKD 500✨🥢🍣🍕🍜🍴🍰✨ #觀塘美食 #web3觀塘 #Corner 90
🌟🍴 【 觀塘•Corner 90 】 🍴🌟

💰 消費:HKD 500

✨🥢🍣🍕🍜🍴🍰✨
#觀塘美食 #web3觀塘 #Corner 90
2025-07-14 381 瀏覽
今日嚟到觀塘Corner高質印度菜。餐廳環境闊落,空間感十足柔和燈光配合輕快音樂,整體感覺都好舒服。加上食物水準高,店員有善,值得推介Chilli Garlic Prawns $108蒜辣鮮蝦 蒜辣鮮蝦惹味香濃,帶點微辣,鮮蝦爽口彈牙Roasted Seabass $188香烤鱸魚配香草薯蓉及龍蝦濃湯香烤鱸魚外層香脆,內層幼嫩,配上香草薯蓉,入口順滑。龍蝦湯味道濃郁,鮮味無窮12安士阿根廷肋眼牛扒 $198配薯條放題肋眼牛扒Medium熟度,肉質鮮嫩,牛味香濃,薯條香脆惹味,好滿意

Chilli Garlic Prawns $108
蒜辣鮮蝦
蒜辣鮮蝦惹味香濃,帶點微辣,鮮蝦爽口彈牙

Roasted Seabass $188
香烤鱸魚配香草薯蓉及龍蝦濃湯

12安士阿根廷肋眼牛扒 $198
配薯條放題

2025-07-08
2025-07-06 473 瀏覽
好耐無去搵食今日去觀塘既Corner 90餐廳食高級印度菜環境優雅裝潢高檔營造出舒適的用餐氛圍難得食印度菜我首先一定要嗌咗呢個印度出名小食Paani Pocri喺外面係一個吹波波入面就係薯仔餡另外在背咗一個清新嘅醬汁‌,清新爽口,是完美的前菜選擇。Steak & Frites‌ night 喺餐牌見到呢個覺得價錢好吸引,性價比超高可以選擇12安士牛扒或者10安士西冷仲可以薯條放題再加一杯酒今次就食西冷牛煎得恰到好處,外焦裡嫩,跟粗鹽食到濃濃嘅牛味或者可以揀佢哋嘅醬汁都非常之惹味薯條也酥脆可口配埋一杯易入口酒精非常舒適Lamb Barra Kebab‌羊肉嫩滑醬料風味獨特令人回味無窮‌Paneer Tikka Nanza‌芝士味道濃郁,搭配餅食用更是美味加倍服務方面服務員態度親切,服務周到此次用餐體驗非常愉快食物品質與服務質量均屬上乘印度西餐一個好享受嘅晚上
好耐無去搵食

難得食印度菜
我首先一定要嗌咗呢個印度出名小食
Paani Pocri

喺外面係一個吹波波入面就係薯仔餡
另外在背咗一個清新嘅醬汁‌,
清新爽口,是完美的前菜選擇。

Steak & Frites‌ night
喺餐牌見到呢個覺得價錢好吸引,
性價比超高
可以選擇12安士牛扒或者10安士西冷
仲可以薯條放題再加一杯酒

今次就食西冷
牛煎得恰到好處,外焦裡嫩,
跟粗鹽食到濃濃嘅牛味

羊肉嫩滑
醬料風味獨特
令人回味無窮

‌Paneer Tikka Nanza‌
芝士味道濃郁,搭配餅食用更是美味加倍

服務方面
服務員態度親切,服務周到

此次用餐體驗非常愉快
食物品質與服務質量均屬上乘
印度西餐一個好享受嘅晚上
2025-07-06 407 瀏覽
今晚同朋友試咗觀塘工廈入面嘅 Corner 90,主打西餐同印度Fusion菜,性價比超高! Steak and Frites Night ($198/位)美國西冷扒 (10安士)可以揀西冷扒或者Ricky我哋揀咗西冷,叫咗medium,切開粉嫩多汁,外層微焦香,肉質軟嫩有嚼勁,牛味濃郁,以呢個價錢超值! 粗身脆薯熱辣辣即炸,配黑松露醬同茄汁,仲係任食添,食到停唔到口! 紅酒一杯普通house wine,但配牛扒夠晒氣氛。 印度奶油咖喱雞薄餅 薄脆餅底鋪滿濃郁印度咖喱雞同芝士,香料味突出,好有印度風情! 印式薯餅配酸奶甜酸醬外脆內軟,薯蓉混合香料,蘸酸奶醬好開胃,值得一試! 香辣咖喱菜炸魚配薄荷醬魚柳炸得金黃酥脆,肉質嫩滑,薄荷醬清新解膩。

美國西冷扒 (10安士)

粗身脆薯
熱辣辣即炸,配黑松露醬同茄汁,仲係任食添,食到停唔到口!

紅酒一杯
普通house wine,但配牛扒夠晒氣氛。

印度奶油咖喱雞薄餅

印式薯餅配酸奶甜酸醬
外脆內軟,薯蓉混合香料,蘸酸奶醬好開胃,值得一試!

香辣咖喱菜炸魚配薄荷醬
魚柳炸得金黃酥脆,肉質嫩滑,薄荷醬清新解膩。

2025-06-28 472 瀏覽
近日同朋友嚟到觀塘,好多外國人嚟幫襯,呢度嘅食物結合咗西餐同印度菜融合,超級好食,份量十足。而家仲有推出優惠,牛扒加薯條放題加紅酒一杯都係 $198,超級抵食!1️⃣ 牛扒薯條紅酒套餐 $198 ▫️可選12oz阿根廷肋眼/10oz美國西冷 ▫️無限續薯條 + 送紅酒1杯(性價比超高!) 2️⃣ 印度奶油雞薄餅 Butter Chicken Nanza $138 ▫️印度奶油雞+黑橄欖+彩椒洋蔥薄餅 ▫️濃郁醬汁與薄脆餅底完美融合 3️⃣ 菠菜芝士 Palak Paneer $108 ▫️印度芝士菠菜咖喱 ▫️香料蒜香十足,素食者友好 🥤 飲品▫️芒果Lassi ($48) | 甜/咸兩種風味可選

1️⃣ 牛扒薯條紅酒套餐 $198
▫️可選12oz阿根廷肋眼/10oz美國西冷
▫️無限續薯條 + 送紅酒1杯(性價比超高!)

▫️印度奶油雞+黑橄欖+彩椒洋蔥薄餅
▫️濃郁醬汁與薄脆餅底完美融合

3️⃣ 菠菜芝士 Palak Paneer $108
▫️印度芝士菠菜咖喱
▫️香料蒜香十足,素食者友好

🥤 飲品
▫️芒果Lassi ($48) | 甜/咸兩種風味可選
撞入觀塘鴻圖道呢間「Corner 90」,成個人都好似去左去印度!落地玻璃引曬天然光,牆身掛滿傳統彩布同銅器,打卡位多到數唔曬~店員仲超級nice,未開口已經主動refill冰水,詳細介紹menu .頭盤先試Chowpati Chaat Chicken 手撕雞撈滿羅望子醬,酸咪咪勁醒胃,洋蔥同青瓜咬落「索索」聲,夏天食簡直救命!跟住嗌咗Seekh Kebab羊肉串香料味濃到爆燈,羊臊味若隱若現夠晒野性,食肉獸必點㗎~ .主菜$198套餐真係癲抵!揀咗12oz阿根廷肋眼切開仲睇到粉嫩medium熟度,肉汁多!紅酒雖然係house wine但順喉唔澀,加錢仲可以任食薯條,抵到核爆~ .Palak Pateer菠菜芝士綠到發光超邪惡!cottage cheese粒粒好似小雲吞咁Q,蘸埋Garlic Naan簡直無敵~烤餅即叫即製蒜香沖天,撕開仲冒煙㗎! .總括嚟講,呢度食物地道得嚟有驚喜,環境光猛舒服,服務仲要貼心到犯規
2025-06-23