2025-08-11
🦑 Calamari Fritti ($78)魷魚圈炸得金黃酥脆,炸漿厚薄適中,面頭撒上印度香料粉;加上印度優格醬一齊食就更惹味🥩 Steak and Frites($198)牛扒我哋今次揀咗Medium,肉質軟腍嫩滑又juicy,牛味香濃,鍾意食濃味嘅朋友可以加鹽/醬汁一齊食;薯條炸得金黃香脆唔油膩,仲可以無限refill🥘 Chicken Makhani($138)雞肉份量唔少,食落柔軟juicy唔嚡口乾柴;醬汁有厚實醇郁的奶油香氣加上蕃茄同唔同嘅香料,濃郁惹味,用嚟送飯或者配Naan食一流,而且佢係唔辣ga🫓 Garlic Naan($36)Naan 嘅外皮焗得酥脆,內裏鬆厚柔軟,蒜香味十足,配上奶油雞一齊食更係天作之合🌹 Gulab Jamun($58)佢係印度傳統甜點玫瑰蜜炸奶球,甜度極高;炸奶球表面扎實,咬落去軟綿濕潤,口感有啲似浸左落糖水嘅麵包,有帶淡淡嘅奶香味🥭 Lassi($48)佢嘅口感好似奶昔,好幼滑;佢用芒果加左糖同鹽打成,鹽淡淡嘅咸味中和左芒果嘅甜膩,所以甜度無想像咁高🍹 Lychee Mint Fizz($48)味道比Lassi甜,蘇打水好夠氣,飲落有好香
🥩 Steak and Frites($198)
🥘 Chicken Makhani($138)
🫓 Garlic Naan($36)
🌹 Gulab Jamun($58)
🥭 Lassi($48)
🍹 Lychee Mint Fizz($48)
味道比Lassi甜,蘇打水好夠氣,飲落有好香甜荔枝味同淡淡嘅薄荷味,好清新
✨ 餐廳空間感十足,用上唔少藝術品做裝飾,有特色之餘又俾到chill嘅感覺客人,無論三五成群定同朋友食飯都非常適合;順帶一提,餐廳職員主要係用英文溝通
Calamari Fritti
Steak and Frites