2023-12-12
♧ 𝙲𝚘𝚖𝚏𝚢 𝚋𝚢 𝚌𝚑𝚎𝚏'𝚜 𝚜𝚝𝚊𝚐𝚎尋晚去咗觀塘東廣場,見到呢間平民版嘅西餐廳,性價比唔錯,就決定要試吓!♥︎水牛芝士無花果巴馬火腿沙律($128)水牛芝士無花果巴馬火腿沙律加入了蕃茄仔,味道更加豐富!蕃茄仔的酸味和爽脆口感與其他配料完美融合,產生了獨特的口感體驗,讓人回味無窮。沙律中的水牛芝士綿密而香濃,無花果的甜味和巴馬火腿的鹹香味道也十分搭配。如果你喜歡沙律,一定要試試這道絕妙的組合!♥︎冬陰功軟殼蟹意大利飯($128)當我聽到冬陰功軟殼蟹意大利飯呢個菜餚時,我覺得好有意思啊。呢個係一個結合咗泰國同意大利風味嘅菜餚!首先,呢道菜餚嘅製作好精細。軟殼蟹炸得好香脆,內裡肉質鮮嫩多汁,每一口都散發出濃郁嘅海鮮香氣。而意大利飯嘅口感就好特別,佢係以意大利燉飯嘅方式煮成,米飯粒粒分明,有微微嘅Q彈口感,醬汁嘅味道就係濃郁嘅冬陰功香料同椰漿嘅結合,有微微嘅辣度同酸度,好回味。整道菜嘅配搭就好啱啱好啱啱。冬陰功嘅香辣味道好啱同鮮美嘅軟殼蟹一齊食,而意大利飯就將兩者嘅風味完美地融合喺一齊,令整道菜嘅味道更加豐富同埋深刻。總括嚟講,呢道冬陰功軟殼蟹意大利飯絕對係一道好特別嘅菜餚,值得一試。佢
♥︎水牛芝士無花果巴馬火腿沙律($128)
♥︎冬陰功軟殼蟹意大利飯($128)
總括嚟講,呢道冬陰功軟殼蟹意大利飯絕對係一道好特別嘅菜餚,值得一試。佢精細嘅製作、獨特嘅口感同埋啱啱好啱啱嘅配搭,令我好鍾意佢。如果你鍾意探索新風味嘅菜餚,一定唔好錯過呢道菜。
♥︎水牛城雞翼拼薯條($68)
首先,雞翼炸得好香脆,肉質鮮嫩,每一口都能夠感受到嘅美味。而且水牛城嘅炸雞翼選用嘅調味料,味道唔會太重,好啱啱好啱啱,啲人唔太鍾意辣嘅朋友都可以試下。至於薯條,就好脆身唔會軟爛,炸得啱啱好,好似炸薯條應該有嘅味道,咬落去有微微嘅鹽味,同埋唔會太油膩。
整體黎講,水牛城嘅雞翼拼薯條係一份好經典嘅美式小食,好適合同朋友分享。如果你鍾意啱啱好啱啱嘅炸物,呢個絕對係一個不錯嘅選擇。
♥︎曲奇奶昔($46)
這杯曲奇奶昔的口感非常順滑,非常易於飲用。在奶昔中加入曲奇餅乾碎片,令整杯奶昔有著優雅的酥脆口感,同時也帶來了曲奇餅乾的香氣。
在味道方面,這杯曲奇奶昔的味道非常濃郁,有著濃濃的奶香和曲奇餅乾的香味,喝起來非常美味。同時,這杯曲奇奶昔也不會太甜,不會讓人感到膩口。
總的來說,這杯曲奇奶昔是一款非常出色的飲品,絕對值得一試。它的酥脆口感和濃郁的味道,令人一試難忘。如果你喜歡曲奇餅乾和奶昔,這杯曲奇奶昔絕對是一個不容錯過的選擇。
♥︎桂花烏龍茶鮮奶($50)
呢杯桂花烏龍茶鮮奶用咗燕麥奶,味道更加豐富同滑溜,加上燕麥嘅健康成份,更加健康。燕麥奶嘅口感比起普通嘅牛奶或鮮奶更加柔滑,同時又有淡淡嘅燕麥香氣,同桂花烏龍茶嘅花香同茶味完美結合,味道更加出色。
總括嚟講,呢杯桂花烏龍茶燕麥奶係一個非常值得一試嘅飲品,特別係喜歡茶同奶嘅人。佢嘅味道恰到好處,帶有微微嘅花香同甜香,而且茶同奶嘅比例啱啱好啱啱,唔會太濃或太淡。如果你喜歡健康又美味嘅飲品,咁你一定唔可以錯過呢杯桂花烏龍茶燕麥奶。
@comfybychefsstage
📍觀塘成業街7號零駿中心東廣場地下25-31號鋪