喺工廈搵咗好耐先搵到呢間舖頭真係好隱世🤣 入到嚟嘅設計好有簡約嘅感覺🎨用咗唔少食譜做裝飾搞到我都好想研究吓🥢 一試食物驚訝地好有水準😋 招牌既窩夫更加係必食既Item🥹 ⭐️ 火箭菜西班牙風乾火腿 Pizza 🍕用咗西班牙火腿嘅鹹鮮簡單配上火箭菜 🍖調味比較清新好有意大利既感覺🇮🇹⭐️ 冬陰功墨魚意粉 🍝好有創意既Fusion配搭😜 冬陰功醬辣度啱啱好調味好過癮🌶️ 配上墨魚同大蝦嘅口感都好彈牙🦐用料有質素⭐️ 馬蘇里拉芝士焗薯蓉帶子 🐚帶子好有誠意好大粒又新鮮🌊配上拉絲嘅芝士同薯蓉🧀豐富得來好邪惡⭐️ 芒果竹炭糯米窩夫配椰子雪糕 🧇自家製既糯米窩夫果然好有水準🖤 比起一般嘅窩夫多咗一份黏糯嘅口感好有特色🍡椰子雪糕配上芒果醬好有夏日既感覺呢🏖️⭐️ 抹茶鮮奶 🍵奶香既濃郁抹茶嘅比例啱啱好🍼入口細滑又帶茶香💚
火箭菜西班牙風乾火腿 Pizza

⭐️ 抹茶鮮奶 🍵
奶香既濃郁抹茶嘅比例啱啱好🍼入口細滑又帶茶香💚

火箭菜西班牙風乾火腿 Pizza
抹茶鮮奶
今日去觀塘工廠大廈搵食,本身以為咁隱敝會少人,點知full之餘keep住有人嚟,所以大家記住要book位🙈整體質素幾好,特別係窩夫好好食🤭✨馬蘇里拉芝士焗薯蓉帶子軟滑薯蓉上面有焗得香脆嘅芝士,入面有粒粒帶子增加口感。🍝海膽意粉 香濃海膽醬再加上彈牙意粉,令到人哋食不停口。🍚廣島蠔燉飯 有三隻肥美嘅廣島蠔,伴上忌廉雜菌燉飯好creamy。🧇藍莓提子伯爵茶糯米窩夫 勁推🤩呢個好好食,本身已經夠伯爵茶味配埋伯爵茶醬更香濃,窩夫入面加咗糯米所以煙煙韌韌,外皮又好脆,真正外脆內軟。伴碟有藍莓提子配椰子雪糕。

✨馬蘇里拉芝士焗薯蓉帶子
軟滑薯蓉上面有焗得香脆嘅芝士,入面有粒粒帶子增加口感。

🍝海膽意粉
香濃海膽醬再加上彈牙意粉,令到人哋食不停口。

🍚廣島蠔燉飯
有三隻肥美嘅廣島蠔,伴上忌廉雜菌燉飯好creamy。

🧇藍莓提子伯爵茶糯米窩夫

• 馬蘇里拉芝士焗薯蓉帶子
  • 藍莓提子伯爵茶糯米窩夫
  • 海膽意粉
2024-03-22 69 瀏覽
餐廳位於觀塘工業區內,餐廳的內部裝修新,環境舒適,座位寬敞,侍應友善,食物美味。黑醋配巴馬火腿沙律$78,巴馬火腿帶有煙燻味和咸味,蔬菜新鮮爽口,加入了少少黑醋,很開胃。Cobber忌廉茄粒醬肉丸意粉$98,肉丸不硬,茄粒醬帶有甜酸味,意粉軟硬適中。自家製千島醬慢煮雞肉香草Pizza(8吋)$118,慢煮雞肉多汁嫩滑,千島醬份量多,很惹味,芝士香氣撲鼻,餅底香口。焙茶豆奶$22,賣相美麗,茶味和豆奶很夾。抹茶燕麥奶$27,賣相美麗,抹茶味濃。
焙茶豆奶$22,賣相美麗,茶味和豆奶很夾。
抹茶燕麥奶$27,賣相美麗,抹茶味濃。
2024-03-20
2024-03-22 65 瀏覽
在观塘返工,中午和同事来试一试这家cafe✨蒜香蟹肉意粉💰148份量挺大的,蟹肉有很好融入到味道里,每一口意面都可以吃到满满的蟹肉✨千岛酱慢煮鸡肉pizza💰8寸118pizza料都挺多,饼体也很松软,唯一是是比较厚底的pizza✨honeycomb latte下面就是普通的latte,上面有一些honeycomb,蛮好吃的✨伯爵茶糯米华夫饼💰58推荐!这家的糯米华夫很出色。华夫饼加了糯米制作,外面又脆又热,里面还很韧很有嚼劲。搭配浓厚的伯爵茶酱,超好吃!
在观塘返工,中午和同事来试一试这家cafe
✨蒜香蟹肉意粉💰148
✨千岛酱慢煮鸡肉pizza💰8寸118
✨honeycomb latte
✨伯爵茶糯米华夫饼💰58
2024-03-20 59 瀏覽
觀塘真係一個美食之地 喺呢一區返工嘅人好幸福🥰Lunch 又有一間高質cp值極高嘅cafe選擇😍🥹.🔹藍莓提子伯爵茶糯米窩夫🧇 $92淨係嚟食個窩夫都抵🥺🙌🏻 窩夫外脆內軟 熱辣辣嘅窩夫入邊包住煙靭軟彈嘅麻糬 仲有好香伯爵茶味 伯爵茶fans表示好滿意😚雪糕揀咗抹茶味 好高質 一啲都唔hea 係偏苦嘅抹茶 好少cafe嘅雪糕可以做到呢個水準🥰.🔹日式明太子紫菜大蝦意粉 $138因為窩夫實在太出色 忍唔住要第一樣介紹🤤 而家回帶一上枱大大碟!啲蝦又要大大隻🍤意粉爽口彈牙 明太子醬超 creamy 每一條意粉都食到濃郁嘅明太子醬 大滿足鮮甜嘅蝦 再加埋明太子醬 🥰💯.🔹香蒜牛油雞翼 $68大大粒香脆嘅蒜蓉係雞皮上面 蒜蓉牛油味勁香勁濃每一啖都好有口感🤤🤏🏻.📍Cobber Noodle and Waffle (觀塘)觀塘興業街16-18號美興工業大廈A座1樓A4室
觀塘真係一個美食之地 喺呢一區返工嘅人好幸福🥰
蒜蓉牛油味勁香勁濃
每一啖都好有口感🤤🤏🏻
觀塘興業街16-18號美興工業大廈A座1樓A4室
2024-03-19 352 瀏覽
即興嚟食呢間cafe!坐低無幾耐就已經爆場 建議大家可以book定位先就唔怕摸門釘~⭐️日式明太子紫菜大蝦意粉意粉好creamy~而且大蝦數量都唔少!同普通明太子意粉唔同嘅係佢有少少好似沙律醬嘅甜味~好好食!😋⭐️自家製千島醬慢煮雞胸肉Pizza雞肉好大嚿而且滑嫩~千島醬味十分濃郁好邪惡!😈不過都因為咁所以味道比較單一🤔如果要食最好帶多幾個朋友一齊share!⭐️芒果竹炭糯米窩夫配椰子雪糕椰子雪糕非常椰~夾埋熱嘅窩夫超級好食!窩夫內有煙韌嘅糯米口感好好🥹再加埋椰漿一流!非常推薦💓

⭐️日式明太子紫菜大蝦意粉

⭐️自家製千島醬慢煮雞胸肉Pizza
自家製千島醬慢煮雞胸肉Pizza

⭐️芒果竹炭糯米窩夫配椰子雪糕

芒果竹炭糯米窩夫配椰子雪糕
相信吾少人,尤其喺觀塘住或番工嘅朋友都聽過Cobber,好耐之前食過總店,今次黎到興業街分店,味道同樣高質,尤其系甜品❣️✿ 蜜糖芥末雞翼 $68食主菜前整份蜜糖芥末雞翼試吓先,蜜糖芥末醬汁香甜可口,雞翼好大隻同埋啖啖肉,雞肉亦嫩滑🐔✿ 馬蘇里拉芝士焗薯蓉帶子 $78用Mozzarella cheese🧀焗薯蓉🥔芝士味當然十分濃郁,做到邪惡拉絲效果💛薯蓉軟綿,忌廉味度明顯🤍帶子新鮮彈牙,搭配薯蓉系好好嘅組合。✿ 日式明太子紫菜大蝦意粉 $146可以轉蒟蒻意粉,食住減嘅我同減緊肥嘅朋友都表示完全系福音🤭大蝦爽口彈牙🦐真系抗拒吾到明太子菜式😍明太子忌廉醬汁沾滿每條意粉,變得好掛汁🍝✿ 抹茶鮮奶 $49抹茶揀咗燕麥奶,所以質感較稀,同時牛奶口感順滑。抹茶回甘相對就少,羊羊拉花好可愛🐑✿ 焙茶鮮奶 $49朋友亦系揀鮮奶,焙茶就揀咗杏仁奶,覺得餐廳好貼心,提供吾同種類嘅牛奶比客人選擇。焙茶茶味回甘算明顯☕️豺狼拉花又好可愛😆✿ 宇治抹茶蕨餅糯米窩夫 $92喺餐廳食waffle食吾洗$100又吾算好進取,抹茶蕨餅煙煙韌韌,又有大量抹茶粉。糯米窩夫亦有好重抹茶回甘💚裡面有糯米使得口感好chewy👅淋上抹

✿ 蜜糖芥末雞翼 $68

✿ 馬蘇里拉芝士焗薯蓉帶子 $78

✿ 日式明太子紫菜大蝦意粉 $146

✿ 抹茶鮮奶 $49

✿ 焙茶鮮奶 $49
焙茶鮮奶

✿ 宇治抹茶蕨餅糯米窩夫 $92
喺餐廳食waffle食吾洗$100又吾算好進取,抹茶蕨餅煙煙韌韌,又有大量抹茶粉。糯米窩夫亦有好重抹茶回甘💚裡面有糯米使得口感好chewy👅淋上抹茶醬更錦上添花💚加埋椰子雪糕好有盛夏感覺🥥
宇治抹茶蕨餅糯米窩夫
2024-03-13
焙茶鮮奶
宇治抹茶蕨餅糯米窩夫
2024-03-17 4148 瀏覽
Cobber Coffee and Tonys Pastry既姊妹店👭同朋友為窩夫🧇而黎,不過食甜品前,要食左主食打個底先🍴店內牆身都掛滿𝐂𝐨𝐥𝐨𝐮𝐫𝐟𝐮𝐥既甜品 / 咖啡圖畫🖼其中一邊仲放滿烹飪既書📚鍾意煮野食👩🏻‍🍳既朋友仔,見到一定會勁開心🥳~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪海膽燉飯 ($188)𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲 • 濃稠既醬汁,掛滿每一粒意大利飯🧡中間仲有魚籽點綴。飯軟硬適中🥄▪自家製千島醬慢煮雞肉香草Pizza ($118)慢煮雞肉勁厚,唔可以用片形容,要用一大舊/件🐔批邊焗得勁脆,勁香口💫千島醬比平時食到既味道更香濃🧡雖然𝟖”(𝐒𝐢𝐳𝐞),但咁夠份量,建議𝐒𝐡𝐚𝐫𝐞🤗.▪炸薯條 ($48)一大碟🍟山咁高,脆卜卜。原味點茄汁🥫.▪芒果竹炭糯米窩夫 椰子雪糕 ($96)𝟏大球雪糕🍨,𝟐件窩夫疊高🧇,勁有睇頭🤩🧇 食落外脆內(糯米)帶煙韌口感。旁邊芒果🥭加左少少熱情果,酸酸甜甜。👉🏻雪糕有𝟒種味揀(椰子🥥 / 雲呢拿 / 朱古力🍫 / 士多啤梨🍓).🈹 午市飲品半價 🈹▫️鮮奶咖啡($19 • 原價$38)𝐍𝐮𝐭𝐭𝐲啡岩晒我🤎另可加錢升級
同朋友為窩夫🧇而黎,
不過食甜品前,要食左主食打個底先🍴
店內牆身都掛滿𝐂𝐨𝐥𝐨𝐮𝐫𝐟𝐮𝐥既甜品 / 咖啡圖畫🖼
其中一邊仲放滿烹飪既書📚
鍾意煮野食👩🏻‍🍳既朋友仔,見到一定會勁開心🥳

▪海膽燉飯 ($188)
海膽燉飯
海膽燉飯

▪自家製千島醬慢煮雞肉香草Pizza ($118)
慢煮雞肉勁厚,唔可以用片形容,要用一大舊/件🐔
批邊焗得勁脆,勁香口💫千島醬比平時食到既味道更香濃🧡
雖然𝟖”(𝐒𝐢𝐳𝐞),但咁夠份量,建議𝐒𝐡𝐚𝐫𝐞🤗
自家製千島醬慢煮雞肉香草Pizza
自家製千島醬慢煮雞肉香草Pizza

▪炸薯條 ($48)
一大碟🍟山咁高,脆卜卜。原味點茄汁🥫
炸薯條

▪芒果竹炭糯米窩夫 椰子雪糕 ($96)
𝟏大球雪糕🍨,𝟐件窩夫疊高🧇,勁有睇頭🤩
🧇 食落外脆內(糯米)帶煙韌口感。
旁邊芒果🥭加左少少熱情果,酸酸甜甜。

🈹 午市飲品半價 🈹
▫️鮮奶咖啡($19 • 原價$38)
𝐍𝐮𝐭𝐭𝐲啡岩晒我🤎
另可加錢升級 👉🏻 𝐅𝐫𝐮𝐢𝐭𝐲 / 𝐄𝐱𝐭𝐫𝐚 𝐒𝐡𝐨𝐭 / 植物奶
鮮奶咖啡

▫️流沙伯爵蜜咖啡 ($24 • 原價$48)
新推出🆕 可揀少甜,飲落先出伯爵茶香,啡味後出。☕️
流沙伯爵蜜咖啡

🔺午市時段免收加𝟏𝟎%服務費🙆🏻‍♀️
🔺用𝐐𝐑 𝐂𝐨𝐝𝐞落單📲

2024-03-16 84 瀏覽
又同朋友嚟觀塘搵嘢食 今次終於試到呢間好多人推介嘅西餐😄~黑松露蘑菇忌廉雞肉燉飯幾重黑松露味 忌廉汁好香好滑 飯嘅軟硬程度啱啱好 份量算係多 值得一試👍~忌廉茄醬肉丸意粉好耐冇試過咁正嘅肉丸 傢俬鋪肉丸嘅升級版 忌廉茄醬濃郁 😋~蒜香牛油雞翼好大隻雞翼 肉質嫩滑 啱啱炸起真係超好食 👍~藍莓提子伯爵茶糯米窩夫窩夫外脆內軟 夠晒大塊又夠厚 另外加多咗舊雲呢拿雪糕 配上藍莓提子加埋伯爵茶食估唔到幾好味喎 下次喺屋企都想自己整吓🤣大家一定要試呢個新配搭👍
又同朋友嚟觀塘搵嘢食 今次終於試到呢間好多人推介嘅西餐😄

~黑松露蘑菇忌廉雞肉燉飯

~忌廉茄醬肉丸意粉

好耐冇試過咁正嘅肉丸 傢俬鋪肉丸嘅升級版 忌廉茄醬濃郁 😋

~蒜香牛油雞翼

好大隻雞翼 肉質嫩滑 啱啱炸起真係超好食 👍

~藍莓提子伯爵茶糯米窩夫

2024-03-12 402 瀏覽
雖然餐廳地點位於工廠區,地鐵步行10-15分鐘。但餐廳非常新、田園風裝修、枱與枱之間闊落,環境非常舒適。三五知己或一大fd 聚會都很合適。❤️海膽意粉(蒟蒻意粉)賣相非常吸引,特意試一試蒟蒻意粉,口感較平時的意粉煙靭有咬口,但亦不會好像吃粉絲一樣,每口都吸收了海膽汁,海膽汁甘甜,加上魚子,鮮味十足。❤️廣島蠔燉飯每口飯都充滿淡班圖淡菇味的濃厚忌廉香味,建議充魚子可以平均分布,充滿海水鮮味的鹹味就可以更加豐富忌廉飯底。廣島蠔超級新鮮,生熟程度剛剛好,滿多汁,好似在吃生蠔一樣鮮味。❤️馬蘇里拉芝士焗薯蓉帶子表面芝士焗到脆脆的,好飲芝士薯片一樣,薯蓉亦充滿芝士味,綿滑香濃,入邊有三至四粒帶子,大大粒有口感!❤️藍莓提子伯爵茶糯米窩夫配椰子味雪糕滿滿已切半的提子放得很美、椰子雪糕球很大,份量十足。一口咬下去很鬆脆,牛油味很香,吃得出用料很重。加了伯爵茶忌廉醬後,茶味升級更香。整體味道多層次,多種味蕾刺激。❤️宇治抹茶糯米窩夫試完味道較豐富的口味,再試味道簡單 的。 沒有雪糕和生果的口味更能吃到窩夫的真功夫。🍵抹茶味比伯爵味更突出,不會過甜有回甘。外脆內煙韌的糯米窩夫的確少見,有空記住來試試!❤️朱古力(熱

❤️海膽意粉(蒟蒻意粉)
賣相非常吸引,特意試一試蒟蒻意粉,
海膽意粉

❤️廣島蠔燉飯
廣島蠔超級新鮮,生熟程度剛剛好,
滿多汁,好似在吃生蠔一樣鮮味。
廣島蠔燉飯

❤️馬蘇里拉芝士焗薯蓉帶子

❤️藍莓提子伯爵茶糯米窩夫配椰子味雪糕
滿滿已切半的提子放得很美、椰子雪糕球很大,份量十足。
藍莓提子伯爵茶糯米窩夫配椰子味雪糕
宇治抹茶糯米窩夫

❤️宇治抹茶糯米窩夫

❤️朱古力(熱)
十分欣賞這裏的拉花一個複雜的拉花,狗狗非常可愛,味道濃厚。
❤️Cheapest Flight
清新之選, 淡淡的菠蘿味不會太甜亦很有果香,還有有少少橙果肉的果汁!
❤️伯爵茶鮮奶
挑選了全脂奶,茶底非常香滑,
伯爵茶雖然不會超濃郁,但是很有茶香味!

本身以為Gobber 只是出名窩夫,怎料飯和意粉很有驚喜,出乎意外的好吃。日間時間飲品亦半價。性價比超高!
廣島蠔燉飯
藍莓提子伯爵茶糯米窩夫配椰子味雪糕
宇治抹茶糯米窩夫
  • 藍莓提子伯爵茶糯米窩夫配椰子雪糕
  • 海膽意粉
  • 廣島蠔飯
1K
2024-03-07 88 瀏覽
是觀塘人氣排隊店Cobber Coffee and Tonys Pantry所開的姊妹店,同樣位於觀塘,開業不久隨即成功俘虜一眾甜品控!主打糯米窩夫配雪糕,有多款口味選擇,另外亦提供意粉、Pizza、燉飯及輕食,選擇豐富。份量十足,價錢經濟實惠,非常適合與家人朋友一同分享。蜜糖芥末雞翼(6 隻) ($68)外脆內嫩,肉質飽滿,蜜糖與芥末真是絶配,令人欲罷不能,教人深深愛上。喇沙意粉(少辣) ($142)配料豐富,有帶子,珍珠帶子,清甜的蘆筍和洋蔥,風味十足,讓人回味無窮。意粉盡吸醬汁精華,滋味濃厚,非常惹味。藍莓提子伯爵茶糯米窩夫配椰子雪糕 ($92)賣相跟味道都是滿分!招牌窩夫加入了糯米製作,外層酥脆,內裡煙韌,配上綿滑細膩的椰子雪糕,充滿濃濃椰香,再淋上濃厚的伯爵茶醬,把椰子魅力發揮得淋漓盡致,盡享多重口味,絕對值得一試!Honeycomb Latte(iced) (+$26)再+$5轉了椰子奶,入口咖啡味香醇,陣陣椰香四溢,味道層次分明,帶來豐富口感。
份量十足,價錢經濟實惠,非常適合與家人朋友一同分享。
蜜糖芥末雞翼(6 隻) ($68)
喇沙意粉(少辣) ($142)
意粉盡吸醬汁精華,滋味濃厚,非常惹味。
藍莓提子伯爵茶糯米窩夫配椰子雪糕 ($92)
賣相跟味道都是滿分!
Honeycomb Latte(iced) (+$26)
2024-02-27 252 瀏覽
📍Cobber Coffee and Waffle (觀塘)心目中香港第一的餐廳🥰真的沒有講笑!好吃程度💯無論朋友聚會 還是慶祝生日也很推薦❤️真正香港人也十分喜歡的餐廳圖一 宇治抹茶蕨餅糯米窩夫配抹茶雪糕🍵🧇🍨$92抹茶味十分濃郁 窩夫外脆內軟影完一輪相都係咁好食😋另有配上抹茶醬 喜歡吃抹茶的朋友 千萬不要錯過!抹茶醬 有輕微抹茶苦澀味 但唔會會過多不喜歡抹茶苦澀味的朋友 可以配雪糕吃圖二 蒜香蟹肉意粉🍝$148蟹肉不只是鋪在意粉上底下充滿蟹肉撈勻後基本上每一口都有蟹肉 🦀超級好食!圖二 明太子忌廉大蝦燉飯🦐$$148這是每次也必定要吃的!超級誠意推薦明太子融入了飯中令人回味的味道蝦係超級多 好爽口圖三 蜜糖芥末雞翼 🍗$68好吃的 醬汁為主雞翼外皮也很脆但相比其他較普通見到雞翼就想嗌圖四 馬蘇里拉芝士焗薯蓉帶子🧀🥔$78第一次 但又一次驚艷了我薯蓉絲滑又充滿奶香 十分滿分薯蓉和芝士真的絕配帶子變成了配角🤣推薦菜式: 所有🤣🥹必點:明太子忌廉大蝦燉飯 / 馬蘇里拉芝士焗薯蓉帶子性價比⭐️⭐️⭐️⭐️(4/5)環境⭐️⭐️⭐️⭐️(4/5)食物質素⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5/5)總結:無論食多少次也不會厭的餐廳食物
心目中香港第一的餐廳🥰
真的沒有講笑!
好吃程度💯
無論朋友聚會 還是慶祝生日也很推薦❤️
真正香港人也十分喜歡的餐廳

圖一 宇治抹茶蕨餅糯米窩夫配抹茶雪糕🍵🧇🍨$92
抹茶味十分濃郁 窩夫外脆內軟
影完一輪相都係咁好食😋
另有配上抹茶醬 喜歡吃抹茶的朋友 千萬不要錯過!
抹茶醬 有輕微抹茶苦澀味 但唔會會過多
不喜歡抹茶苦澀味的朋友 可以配雪糕吃

圖二 蒜香蟹肉意粉🍝$148
蟹肉不只是鋪在意粉上
底下充滿蟹肉
撈勻後基本上每一口都有蟹肉 🦀
超級好食!

圖二 明太子忌廉大蝦燉飯🦐$$148
這是每次也必定要吃的!
超級誠意推薦

薯蓉和芝士真的絕配
帶子變成了配角🤣

推薦菜式: 所有🤣🥹
必點:明太子忌廉大蝦燉飯 / 馬蘇里拉芝士焗薯蓉帶子
性價比⭐️⭐️⭐️⭐️(4/5)
環境⭐️⭐️⭐️⭐️(4/5)
食物質素⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5/5)

總結:
無論食多少次也不會厭的餐廳
食物質素一直保持水準
一個月最少想吃一次
暫時沒有一樣食物是不好食的
這是我們3個女生吃的份量(可以參考一下)
飲料這次沒叫 但都唔錯的
真的是我私心的愛店❤️

*店員很好 我只是在open rice 訂座時留下是慶生
甜品冇備註的 居然也有附上生日牌
真的非常貼心
馬蘇里拉芝士焗薯蓉帶子
This coffee shop excels in creative cuisine. 🥰Their Banana Chocolate Bamboo Waffle with Chocolate Ice Cream is a delightful treat. 🍨The Sea Urchin Spaghetti and the assorted Seafood Pizza are must-tries. 🍕🍕🍝🍝The restaurant offers a serene and comfortable environment, perfect for gatherings with friends. 💕♥️The food is both innovative and delicious, making it a definite recommendation🫶🏻
2024-02-23
2024-02-21 86 瀏覽
Cobbler既pancake相信好多人都試過,最近佢開左間姊妹店,主打waffles,甜品控們一定要黎食。不過除左甜品佢主食一樣出色。蒜香蟹肉意粉 $148意粉有咬口,蟹肉份量唔少,條條意粉都掛上啖啖蟹肉同蒜香味。自家製千島醬慢煮雞肉香草pizza (8寸) $118千島醬調味帶酸甜開胃感,鋪上大大舊嫩滑雞胸肉,味道唔錯。馬蘇里拉芝士焗薯蓉帶子 $78帶子厚肉彈牙,配芝士同薯蓉有驚喜,更添creamy既口感。藍莓提子伯爵茶糯米窩夫 $92壓軸一定係waffles,超高質!窩夫做到外皮鬆脆內裡鬆軟,裡面更加包住煙韌軟彈既mochi。雪糕揀左少食既椰子味,估唔到咁match,雪糕清新幽香,唔會有甜膩感。

蒜香蟹肉意粉 $148
意粉有咬口,蟹肉份量唔少,條條意粉都掛上啖啖蟹肉同蒜香味。

自家製千島醬慢煮雞肉香草pizza (8寸) $118
千島醬調味帶酸甜開胃感,鋪上大大舊嫩滑雞胸肉,味道唔錯。

馬蘇里拉芝士焗薯蓉帶子 $78
帶子厚肉彈牙,配芝士同薯蓉有驚喜,更添creamy既口感。

藍莓提子伯爵茶糯米窩夫 $92
2024-02-20 469 瀏覽
觀塘啲工廈成日都隱藏唔少正野🥰但好多時就係因為工廈當中大家未必搵到同敢試Cobber係觀塘幾乎個個都識 係觀塘工廈必推之選🔥🔥🔥😏咁你地又知唔知佢地開左間waffle嘅姊妹店Cobber出產嘅向來水準都唔差 我自己都有親身試過而家有姊妹店嘅出現 點都要試試😌💕❣️冬陰功墨魚意粉 $128感覺好似泰國funhion菜🇹🇭冬陰功夠曬入味 仲好夠濃
就連墨魚同大蝦都完全有冬陰功味墨魚咬落又軟嫩又彈牙🦑大蝦唔洗講都見到大大隻🦐❣️黑松露忌廉蘑菇雞肉燉飯 $148黑松露嘅意粉同燉飯成日食唔少好多時黑松露味都係好重味 有時食得多會覺得好膩下🥺佢地個黑松露特別之處係 除左帶有松露味仲有陣陣野菌香菇味🍄🍄😋咁樣食落就唔會覺得油膩❣️藍莓提子伯爵茶糯米窩夫 $92窩夫真係糯米一樣咁煙韌🧇咬落外皮脆身 內裡軟淋淋伯爵茶味夠出🫖配窩夫食同水果一樣正我仲厭唔夠伯爵茶醬🤣🤣🍊西柚梳打 $46🍋Lemonade $40
Cobber係觀塘幾乎個個都識 係觀塘工廈必推之選🔥🔥🔥
😏咁你地又知唔知佢地開左間waffle嘅姊妹店