2020-07-23 421 瀏覽
葵涌廣場入面真是很多好吃的小店,三樓TOP世界就有一間幾出名的炸雞店,雖然是炸雞店,但是抽風系統做得不錯,油煙味尚可接受。老闆亦非常有禮貌和勤力,雖然去的時候訂單很多,但是依然很好態度。【套餐C】有六件炸雞件,等了5分鐘左右就有,熱辣辣超香炸雞味,對的炸雞並不是麥當勞或Jolibee那款,沒有厚厚的炸粉蓋着,雞肉亦非常鮮嫩多汁,外皮又香脆。每件雞件大小不一,但最少的亦有三份一個手掌般大,兩個人share剛剛好。我和朋友差不多試了所有調味,最好吃是辣味和孜然!

雞件
2020-07-21
雞件
2020-06-22 537 瀏覽
上網體左kiki and may 推介,今次來到葵涌廣場,特登搵呢間黃店。件舖本身都有好多野選擇,雞翼,午餐肉,雞搥,上網就話炸午餐肉係推介。同埋都可以有唔同嘅set。今次3個人,order左個set C ,6件雞件。食落啖啖肉,調味粉自己落,落完粉就自己chok下chok下。我鍾意食辣,加左避風塘同辣粉,非常惹味。另外仲有芝士味,我加左小小就已經好香奶味,鍾意芝士嘅朋友就應該好like啦。呢間係黃店,舖頭外牆滿滿memo,大家可以多多支持啊!!!!!!!!!!!
2020-06-22
5 分鐘 (外賣自取)
2020-06-20 296 瀏覽
難得來到葵涌廣場,一定要試多幾間小店,今天介紹這間:Chok 雞,聽到名字也覺得有趣很想知道該店的雞是怎麼令人Chok Chok😜👉🏻 Chok Chok 全家餐這是一個套餐,有雞翼、雞槌和雞件這三種,一次過滿足您三個願望💁🏻‍♀️,每種都是即叫即炸,拿到手裡真的是熱氣騰騰🤤大家還可以按自己的喜好,加很多種口味的調味粉(芝士、避風塘、孜然、紫菜、香辣)自製屬於你的炸雞🍗

👉🏻 Chok Chok 全家餐

2020-05-16 572 瀏覽
難得今次咁裹遠水路出到葵廣,就一於試下D新野,CHOK雞,之前其實經過過幾次,但次次都係食到飽曬先行到呢邊,所以每次同呢間店的雞粒都緣慳一面,難得今日有備而來,就即刻來試一試。係門口已經見到有好多唔同口味的調味粉,比客人自己選擇番鐘意的口味,咁我地今次就叫左個6件無骨雞配芝士粉同避風塘蒜粉,但因為C小姐今次貪心落左兩隻粉,搞到食落個時都唔知食緊咩味,但雞佢勝在係即叩即炸,所以就算係個味唔知食緊咩咁,都唔會太難食,下次去食的
6件雞件
2020-05-09
食避風塘果隻chok粉超正,好香🤤🤤👍🏽 而且d肉唔干,好juicy,價錢唔會好貴,三十幾蚊就食到6塊雞件。而且係黃店,支持黃色經濟圈!香港人加油!五大訴求 缺一不可
而且係黃店,支持黃色經濟圈!香港人加油!五大訴求 缺一不可
2020-04-10 502 瀏覽
Chok套餐—6件雞件💰 HKD32-Shake shake薯條就食得多,但shakeshake雞你又試過嗎﹖Chok雞這店主打自製口味炸雞,店家會放出不同口味的調味粉讓客人自製屬於自己口味的炸雞。想試試shakeshake炸雞的你就繼續看看下文啦~-他們的雞是即叫即炸的,所以等候時間也相對地長。我今次就選擇了五香孜然、香濃芝士和避風塘蒜香這三種偏重口味的粉。🍗每件雞都非常大件,食完6件之後已有少許飽肚感。但正正因為雞太大件的關係而顯得紙袋有點小,所以在第一次chok雞的時候,難以把6件雞和調味粉都chok得均勻,可能要吃掉一半後再把雞chok多一遍,這樣才能把每件雞都沾上了調味粉。-🍗雞的方面,肉質嫩滑並尚算脆口,但沒有肉汁。調味粉的味道也非常濃烈,尤其是孜然味,它蓋過了其他的味道,弄得滿嘴只有孜然味而吃不出別的味道,如果其他味道能夠突出一點就會更好吧。-►好食指數:7/10炸雞口味獨特,肉質嫩滑;惟沒有肉汁和紙袋太小,chok雞不方便。良心小店支持一次無壞。
Chok套餐—6件雞件
💰 HKD32
►好食指數:7/10
2020-01-29
2020-03-26 428 瀏覽
早排去葵廣撐黃店,第一次幫襯 CHOK 雞,本來想叫佢個 “CHOK CHOK 冚家餐”😆,不過食完肯定太飽食唔落其他嘢,所以叫咗六件雞餐。呢度所有食物即叫即炸,入口熱辣辣;雞件好大嚿,咬落去肉質都算軟滑,唔會炸到乾噌噌。同麥當當啲 shake shake 薯條一樣,呢度有六種味粉提供,揀好鍾意嘅味道灑入袋中, chok 勻就食得,好惹味👍,所以雖然雞肉醃得偏甜,唔係我最鍾意嘅味道,但有味粉搭夠,整體嚟講仍算唔錯。
2020-03-14 468 瀏覽
私底下都同店主溝通過嫁啦 佢嘅爬山努力相信識佢嘅人都心照啦🤫🤫今日就算食完lunch都特登要報恩幫襯🤭·🍗B餐(4件單骨雞翼+2件雞搥)$32🍗呢個價錢就係好良心🤤🤤 (金拱門/雞記$20起跳啦🤡🤡)一啲都唔細隻 仲要即炸 外皮勁香脆🥰只係雞肉實咗少少 不過都正過好多小食店仲要任加調味粉推薦芝士粉+避風塘粉 好惹味🧀🧀Btw有冇人試過green object 粉 係咩味lol🤑
私底下都同店主溝通過嫁啦 佢嘅爬山努力
相信識佢嘅人都心照啦🤫🤫
今日就算食完lunch都特登要報恩幫襯🤭
🍗B餐(4件單骨雞翼+2件雞搥)$32🍗
呢個價錢就係好良心🤤🤤
(金拱門/雞記$20起跳啦🤡🤡)
一啲都唔細隻 仲要即炸 外皮勁香脆🥰
只係雞肉實咗少少 不過都正過好多小食店
仲要任加調味粉
推薦芝士粉+避風塘粉 好惹味🧀🧀
小編終於試到喇平時行過, 呢間舖必定會好多人今次, 竟然行過無咩人小編立即狗衝去試下.1) Set C - 6件雞塊 ℍ𝕂𝔻 𝟛𝟚每之經過都好多人,今次終於食到喇,真係好好食呀!!呢度有好多隻粉比你自己chok嫁,小編就加左紫菜,孜然同香辣粉炸雞新鮮出爐,肉汁仲有好多本身雞都已經有味,再加埋啲粒,真係好惹味呀😍..小pop會繼續不停食食食,所以如果想得到更多似食資訊,請like & follow~😋
小編終於試到喇
平時行過, 呢間舖必定會好多人
今次, 竟然行過無咩人
小編立即狗衝去試下
Set C - 6件雞塊

1) Set C - 6件雞塊 ℍ𝕂𝔻 𝟛𝟚
每之經過都好多人,今次終於食到喇,真係好好食呀!!
炸雞新鮮出爐,肉汁仲有好多
本身雞都已經有味,再加埋啲粒,真係好惹味呀😍
2020-02-27
10 分鐘 (外賣自取)
$32 (其他)
Set C - 6件雞塊
葵廣呢間專食shakeshake粉雞真係黃過金雞,有義賣、捐錢、罷市💛!入嚟幫襯下係常識吧😌~·我最欣賞佢嘅係香港獨有咁濟既「chok雞」,簡單啲來講就係將新鮮炸嘅雞加無限任落嘅調味粉,製出獨一無二嘅雞!!見咁得意,我哋叫咗個set B,即係兩件雞鎚、四件雞翼try try 佢🥰·由圖二所見,佢嘅調味粉有成六種咁多。我哋落咗(勁多🤪)避風塘蒜香、香濃芝士、五香孜然、粟米濃湯粉,之後拎住個袋chok下chok下。·一食,完全震撼左我嘅味蕾!佢哋d粉真係成功依附係雞皮度,超級入味呀媽媽😳重點係本身舊雞鎚同雞翼都好juicy下,食落差啲辣親口🤣🤣!!完全係會唔覺意就食晒嘅小食,勁邪惡!!😎·Menu係最後~下次掃街都一定會再食,未食過嘅朋友一定要去試吓🥳🤤!葵廣啲黃色小店真係好高質🤩-套餐B |$32-Chok 雞 (葵芳)葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓TOP世界3069-T18號舖-

套餐B

套餐B |$32
Chok 雞 (葵芳)
葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓TOP世界3069-T18號舖
外賣自取
套餐B
 講明先,唔好問我點解雞先生會食雞。.呢間炸雞係葵廣四樓為食天地入面,行入去第一間就係。 同埋呢間係我今日係葵廣食既第一間野🐓因為怕自己食太多食唔到其他,所以只係同朋友An 鴨一人叫兩件雞(因為一張單至少四件),我就一件雞件一件雞翼,An鴨就兩舊都雞件~.落左單等左一陣就有得食,係岩岩新鮮炸出黎超熱。收銀處有唔同味粉可以比你嬸落去加味,本身我唔想加,原汁原味都唔錯嘛,但An鴨堅持話要加,所以加左蒜香同紫菜。.睇圖就睇到,雞件係非常大舊,要2支籤先夠桔,好抵食!而雞翼就少肉d,但雞皮都好香好脆。配埋d味粉真係好惹味~ .總括黎講以新鮮炸黎講呢個價錢係抵食既,下次掃街都必定會再食~.🐓雞之總評⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分)✔️新鮮熱辣辣✔️味粉配合好惹味 .Follow 雞先生@mrchickenhk
 講明先,唔好問我點解雞先生會食雞。
雞件及單骨雞翼
🐓雞之總評
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分)
✔️新鮮熱辣辣
✔️味粉配合好惹味 .
Follow 雞先生@mrchickenhk
2020-03-02
下午茶
雞件及單骨雞翼
2020-02-23 389 瀏覽
Chok chok 雞!跟同學一齊去葵廣掃街,點少得去幫襯黃店支持一下,又可以食Shake Shake粉!我地叫左4隻雞翼、2件雞槌、2件雞件($40)。炸雞新鮮熱騰騰,我地立即加入味粉,唔同口味每樣加少許: 避風塘蒜味、特級辣味、香濃芝士粉、五香孜然味。咁多口味加埋,最突出嘅係蒜蓉味同埋芝士味。味道複雜得來又惹味、開胃!重點推介一定要落避風塘蒜味!炸雞香脆可口,炸得一啲都唔乾身,裏面仲留有唔少肉汁,不過炸雞比較熱氣同重口味,盡量唔好食過多,食少少同朋友share chok雞就啱啱好喇!
2020-01-27 391 瀏覽
🔺 Chok 雞支持#黃色經濟圈💛呢間Chok雞每次點餐都係即叫即炸店舖仲提供多達6種口味嘅味粉俾你調味😚加完味粉之後Chok返幾下就食得😌.小編叫左炸雞槌同炸雞件試試👌🏻雞槌加左芝士+川味麻辣粉雞件就加左芝士+避風塘蒜香粉炸雞外皮吾係做到勁脆嘅口感 不過味粉咸香惹味加左唔少分😍.芝士粉感覺上咩都配搭到 揀佢實無死😂川味麻辣粉唔會太辣 香料味好正👍🏻小編比較喜歡炸雞槌 因為無咁乾😌.呢度都幾多棒場客🙌🏻想試嘅朋友預左要等啊~
🔺 Chok 雞
芝士粉感覺上咩都配搭到 揀佢實無死😂
川味麻辣粉唔會太辣 香料味好正👍🏻
小編比較喜歡炸雞槌 因為無咁乾😌
呢度都幾多棒場客🙌🏻
想試嘅朋友預左要等啊~
2020-01-24 235 瀏覽
連儂牆多到連舖頭名都遮埋💛💛💛黃店既力量係不容忽視CHOK套餐B 🐤4隻雞翼,2隻雞槌 店員好sweet咁用兩個紙袋裝住,廢事啲雞油滲出黎。唔單止味道一流,價錢又平,服務仲好周到添,值得一提既係單骨雞翼,岩哂啲好似我咁懶既人haha有6種調味料比你自由添加,避風塘蒜香、香濃芝士、五香孜然、紫菜、特級麻辣、日式奇珍,中意食辣既可以試下特級香辣🌶🌶而我就揀咗避風塘香蒜🌞香脆既炸蒜再配埋炸雞簡直雙重享受,真係超級惹味🙆🏻‍♀️🔥即叫即炸🔥雞皮脆卜卜,仲好juicy!憑收據去對面Silence Universe 買野飲有discount
連儂牆多到連舖頭名都遮埋💛💛💛
黃店既力量係不容忽視

CHOK套餐B 🐤4隻雞翼,2隻雞槌
店員好sweet咁用兩個紙袋裝住,廢事啲雞油滲出黎。

🔥即叫即炸🔥雞皮脆卜卜,仲好juicy!

2020-01-09 274 瀏覽
元旦遊行,無理被腰斬!聽聞維園好多人企左3/4個鐘,係到聽民陣戴頭盔同播歌。唔緊要!一日香港人未死,一日要人都會出黎!葵廣果個角落近期多左好多小食店,曾經有啲真黃假黃既謠言,都幾真假難分架,要做好功課。Chok雞唔止出面貼滿連儂,擺義賣,仲有捐錢比立場,IG同FB都睇到佢立場好鮮明。搞笑既係港中大戰果日佢賭波:守和就平9折,贏波7折。$40 A餐 (4雞翼2雞件2雞鎚)$20 薯條炸雞自己揀落咩粉落幾多,個人覺得最好味係避風塘蒜香,溝埋紫菜同孜然又幾好。薯條未炸透,入面濕淋淋,外面唔上粉。

$40 A餐 (4雞翼2雞件2雞鎚)
$20 薯條

A餐+薯條
2020-01-01
$30 (宵夜)