2025-07-10
最近先發現一間超有泰國風味嘅嘢飲舖頭開咗餐廳,即管試一試,無論味道定擺盤都好用心👍🏼👍🏼有齊晒前菜、主菜、飲品甜品🍧滿足多種願望泰式粉絲海鮮沙律 🦐一上枱就被呢碟沙律吸引,色彩繽紛,粉絲爽彈,蝦同魷魚都新鮮,酸酸甜甜帶點微辣,食落好開胃。夏天想食啲清爽嘅頭盤,呢款絕對係首選👍🏼👍🏼黃咖喱雞柳法包法國麵包外脆內軟🥖,因為中間佈滿咖喱汁,雞肉嫩滑,咖喱帶椰奶香同微微辣度,味道好平衡。有法包配搭,食完真心滿足😍泰茶千層蛋糕 🍰甜品控必試!呢個千層蛋糕層次分明,奶油香滑,泰茶嘅獨特香氣好突出,甜度啱啱好,食完完全唔膩😳擺盤好精緻,影相打卡一流泰茶疏乎厘班戟疏乎厘軟綿綿,配上泰茶醬同鮮奶油,茶香同奶香完美融合,入口好細膩🥞泰國斑斕珍珠朱古力鮮奶 + 泰國斑斕珍珠泰茶鮮奶 🥤斑斕珍珠色彩繽紛又Q彈,飲落好有泰國街頭嘅感覺。茶味香濃,奶味順滑,超滿足!朱古力味亦都非常豐富ChaTraMue Cafe (沙田)沙田沙田正街2-8號新城市廣場三期3樓A327號舖
泰式粉絲海鮮沙律 🦐
黃咖喱雞柳法包
泰茶千層蛋糕 🍰
泰茶疏乎厘班戟
泰國斑斕珍珠朱古力鮮奶 +
泰國斑斕珍珠泰茶鮮奶 🥤
ChaTraMue Cafe (沙田)
沙田沙田正街2-8號新城市廣場三期3樓A327號舖